![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeżeli kogoś dokupią, to by miało w sumie sens. Jakby wzieli Brożka to uznałbym to za wmiare sensowny ruch.
Jednak jestem przekonany, że nikt już do nas nie dojdzie. W klubie musi być niesamowite biadowanie, że Kirma wypchnęli na wypożyczenie pewnie za jakieś grosze. Co teraz? Zostajemy z dwoma skrzydłowymi na całą runde! Jeden ma siły na 60 minut gry (a nawet mniej) drugi najlepsze mecze rozgrywa jak gra w środku z dwoma defensywnymi. Bieda straszna, bieda ten skład. W ostatnim sezonie strzeliliśmy kompromitujące 29 goli w sezonie. W tym z graczy z pomocy i ataku odeszli: Małecki, Nunez, Biton, Kirm, Jirsak i nie przyszedł absolutnie nikt, bo sprowadzenie młodego Honduranina z pastwiska to może być jako uzupełnienie kadry. Biedak zaraz paru frustratów za tydzień-dwa będą najeżdzać na niego bo ktoś im wmówi że chłopaczek z pastwiska ma zapełnić luke po 5 zawodnikach. |
Cytat:
|
Kirm zarabiający grosiki w porównaniu z Jaliensem czy Gargułą zostaje wypożyczony na rok za parę paczek fajek. Mniej więcej oznacza to tyle że oddajemy gościa za darmo na rok... Paranoja
|
Nie ma powodu cieszyć się z odejścia Kirma wiedząc, że nikt w jego miejsce nie przyjdzie. Ten ruch to strata dla drużyny.
Bednarzowi jedno się udało - zrobił wielu ludziom prawdziwą wodę z mózgu. Kibice cieszący się z osłabiania własnego klubu - bezcenne :rotfl: Chyba warto zgłosić to do rekordów Guinnessa... |
A jednak Robert jest spoko :D
Trener z niego żaden ale pomocną rękę do nas wyciąga. Szkoda tylko, że generała nie wziął w pakiecie ze słoweńskim paralitykiem :P Problem, jedynie, że spuszczą to nieszczęsne Groningen i nie będzie ich stać na pierwokup... |
Cytat:
Probierz może tylko sobie pomarzyć o wynikach i sukcesach, jakie odniósł Maaskant. "Kombinator Michał P." to ta sama marna półka trenerska, co Smuda, albo i jeszcze gorsza. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Po gafie z Kokoszką nasz prawnik popełnił kolejny wielbłąd, ale przetłumaczcie sobie sami...
http://www.fcgroningen.nl/home/nieuw...ngig-bij-fifa/ |
Cytat:
Jeszcze nie mówmy o wielbłądzie bo może u nich pracują więksi idioci niż u nas ale jeżeli FIFA rozpatrzy sprawę dla nas negatywnie to Bednarz już się chyba z tego nie wykręci. EDIT Cytat:
Cytat:
|
Oni nie myślą tylko mają to na papierze podpisane przez Bednarza i zwrócili się z tym do federacji holenderskiej KNVB, która przyznała im rację i skierowała sprawę do FIFA.
|
Ja myślałem, ze zawsze tak jest: Klub wypożyczający bierze kase za wynajem piłkarza, ale sam opłaca w dalszym ciągu jego pensję.
Dlatego Kosowski przed odejściem na pięc lat miał niską pensję. Wisła płaciła Kosowskiemu co miesiac ok. 3 tys złotch. Roznicę dopłacało mu Kaiserlautern. Potem Kosowski wrócił do Wisły, ale nadal miał te 3 tys i nikt nie śpieszył sie z tym, żeby zapropowac znmiane stawki Pewnie niedogadanie jest jakieś. Holendrzy sądzą, ze płacę Wiśle czynsz za Kirma, ale Wisła placi pensję. A Wisła pewnie o tym zapomniała. Ciekawe tylko czy kasa za wypożyczenie bilansuje się z pensją Kirma |
Cytat:
Jeśli jest tak jak piszesz tj. doprawdy mistrzowski ruch łysego durniozaura no ale może BC wyp.erdoli go za to już teraz. Trzymam za to kciuki. |
Przeglądam to forum niemal codziennie i w końcu nie wytrzymałem muszę kilku osobą wytłumaczyć parę kwestii. Nie rozumiem skąd ta jazda z Bednarzem , zrozumcie w końcu jego rolę , on przyszedł do klubu "posprzątać " po tak uwielbianym przez wielu z was Stanie. Holender swoją polityką doprowadził do krytycznej sytuacji finansowej i teraz Łysy musi zrobić z tym porządek. Transfery a Małego i Kirma służą zbilansowaniu budżetu a pewnie w dłuższej perspektywie zrobieniu miejsca dla innych piłkarzy. Jeszcze nie dawno wszyscy jechali po Kirmie ile wlezie a teraz nagle straszny lament. Według mnie transfer Słoweńca ma na celu przygotowanie miejsca dla Brożka . Może troszkę się rozmarzyłem ale kto wie .....
|
to już wiemy, że kasy na nowego zawodnika nie będzie ... ;-) Jest to albo straszna wtopa Bednarza, albo wspaniałe wytłumaczenie braku inwestycji w nowego zawodnika.
|
no to pięknie , brakowało nam tylko kolejnego sporu w fifa w dodatku z transferem Kirma może być duży problem
|
Cytat:
To dopiero byłby interes... stracić zawodnika i jeszcze do tego dopłacić. Bądź co bądź Bednarz sprawiał zawsze wrażenie goscia który zna się sprawach formalnych lepiej niż na sportowych, w końcu ma wykształcenie prawnicze. |
Cytat:
Transfer Kirma... wygląda na to, że nie ma ani piłkarza ani pieniędzy za niego.. bilansowanie budżetu jak diabli. LO - miał czas od marca na znalezienie go, w końcu lipca przychodzi na testy kompletnie nieprzygotowany zawodnik. Zrobienie miejsca dla innych... a za co ich kupimy? |
Bez kitu..czułem że to jest zbyt piękne by było prawdziwe(pozbyć się i jeszcze zarobić na tym nieudaczniku)
|
http://www.youtube.com/watch?v=3prPBWMzXbk#t=0m12s
reakcja Jacka na odpowiedź Groningen. |
Cytat:
-Stan Valckc był odpowiedzialny na budżet klubu-nie był, za to bym odpowiedzialny Basałaj. -Faktycznia krytyczna sytuajcja ma w ogole miejsce..wg ostatniego raportu finansowego- łagodnie mówiąc tragedii nie ma.A kasa z pucharów to ponad 5 mln euro. -czym ty chcesz bilansować budżet ?Kasą z wypożyczeń małeckiego i kirma?chłopie to są setki tysiecy euro a nie milony.W klubie się przelewa, bo 9 miesięcy temu Cupial zdecydował, że będzie płącił dwóm trenerom Moskalowi i Maaskantowi.Tak samo jak kiedyś Kasperczakowi. -Jakie miejsce dla piłkarzy?Kirm i Małecki to skrzydłowi a PA Brożek to napasnik.poza tym zobacz sobie na aktualną kadrę.naprawdę jest szeroka, by robić "miejsce" ? http://www.wisla.krakow.pl/pl/kadra/pierwsza_druzyna/ |
Cytat:
K... czasami mozna miec wrazenie ze ta dziura w budzecie jest wieksza niz sam budzet. A z reszta sam Lysy spiewal o pozyczce I do tego uszczuplono budzet wiec nie powinno byc zadnych bez sensownych tranzakcji. Niezla by musiala byc bida z nendza by ratowac sie takimi marnymi ruchami. |
Nie wierzę własnym oczom. Wprawdzie nie widziałem dokumentów dotyczących tej transakcji, bez czego trudno oceniać, kto w tym sporze ma rację, jeżeli jednak okaże się, że Bednarz pokpił sprawę, to powinien pożegnać się z posadą.
Chciałbym też dać do zrozumienia niektórym forumowiczom, żeby nie przywiązywali zbyt dużej wagi do tego, że JB jest prawnikiem. Nie ukończył bowiem żadnej aplikacji prawniczej (co jeszcze dałoby się przeboleć - zważywszy na niski poziom kształcenia aplikantów), ani nie nabył żadnego doświadczenia w pracy stricte prawniczej (kancelarii adwokackiej, radcowskiej, notarialnej). Jego poziom wiedzy oraz praktycznych umiejętności może być zatem równy albo niewiele wyższy, aniżeli świeżo upieczonego absolwenta prawa (swoją drogą, ciekawe ilu takich sprzedaje kebaby?). Ja swoich interesów temu ostatniemu bym nie powierzył, tymbardziej, jeżeli w grę wchodziłyby tak duże pieniądze. |
Cytat:
Ogólnie rzecz biorąc..podpierać się 'pierdzeniem' Łysego, to kiepska sprawa - za to mu płacą by opowiadał takie bzdury, jak widać nie idzie mu z tym źle , bo sporo osób wierzy w te jego bajeczki. |
Cytat:
|
Jest takie przysłowie - Chytry traci dwa razy. Nie wylewajmy od razu dziecka z kąpielą, ale sprawa z Kirmem nie wygląda dobrze.
Jak się okaże, że Kirm będzie grał w Groeningen, a my będziemy płacić za niego kasę, to dla mnie odpowiedź jest jednoznaczna - Bednarz leci. |
Cupiał hajs przygarnął?
|
Cytat:
A Cupiał siedzi i płaci kretynom za pobieranie nauk, tracąc pieniądze. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:39. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl