Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Arkadiusz.Czerepach 24.08.2017 13:48

no i trzeba mieć też talent żeby nie upilnować baby przed puszczeniem sie z Meresińskim (tym Merseińskim) :D

Szneka 24.08.2017 13:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1480967)
Co z Tobą?

Kasa za Brleka pewnie nawet nie zdążyła wpłynąć, a Ty już chcesz wzmocnień, zapominając o długach, zobowiązaniach. Ukrainiec dawno podpisał kontrakt u siebie.

Na jednym Ukraińcu świat się nie kończy. napastnik i prawy obrońca mile widziani

Ogryzek 24.08.2017 14:33

W czasach młodego Żurawskiego, Frankowskiego czy nawet Brożka był inny etos pracy że tak powiem. Leniuchowanie, melanżowanie a nie ciężkie treningi i samodoskonalenie się. Dzisiaj jest coraz mniej patologii i młodzi (większość) podchodzą o wiele bardziej profesjonalnie do kariery. Ćwiczenia, treningi, dieta itd.

Lewandowski to profesjonalista i pracoholik. Miał poza cechami charakteru to szczęście dla jego kariery że szybko trafił na Zachód w dodatku do klubu (Borussia) gdzie pracuje się z młodymi piłkarzami najlepiej w Niemczech.

Dobrze że dawne czasy już minęły i młodzi piłkarze bardziej koncentrują się na swojej karierze (wiadomo nie wszyscy). Ale myślę że większość. Widać to choćby po ilości młodych piłkarzy którzy prą na Zachód.

Kowalski 24.08.2017 15:05

Żurawski talent większy ale głowa znacznie słabsza (nie chodzi mi o przyswajanie alko).

brylant17 24.08.2017 15:59

Żurawski porównywany do Lewandowskiego :rotfl: :rotfl: nie mam pytań

Blaszczu16 24.08.2017 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1480972)
no i trzeba mieć też talent żeby nie upilnować baby przed puszczeniem sie z Meresińskim (tym Merseińskim) :D

Nic Ci do jego życia prywatnego. Żuraw miał talent ogromny, ale Ja się cieszę, że pobrał w Wiśle z 5 lat. Lepszego piłkarza na własne oczy w Wiśle nie widziałem.

TIR_DO_SŁUBIC 24.08.2017 17:07

Co tu się wypisuje... ŻURAWSKI WIĘKSZYM TALENTEM OD LEWANDOWSKIEGO...

Przygrzało konkretnie w kapustę na urlopie.

szprotson 24.08.2017 17:10

no raczej, w koncu grał.w Celticu, a Robert gra gdzies tam w dupie w Niemcach.
Nie ma o co kruszyć kopii ....:rrotfl:

Nie pijta narkotykow!!

ashkeczup 24.08.2017 17:37

Czyli mówicie, że taki Freddy Adu czy Adriano nie mieli talentu, żeby osiągnąć coś więcej niż testy w Sandecji czy rok gry na dobrym poziomie?

felipe 24.08.2017 18:27

Zaraz wyskoczy Dżimi z jego teorią, o równowadze Brożka i Lewego, więc Żurawski dziwi mnie średnio :D

R33 24.08.2017 20:06

Przypomnę, że nie porównujemy ogólnie tylko talent.

Kowalski 24.08.2017 21:09

Przytłoczony "merytoryką" i "kulturą" argumentacji niektórych kolegów poddaję się.

Dzimi 24.08.2017 22:24

Niektórzy nie zrozumieli, albo mają trudności z czytaniem ze zrozumieniem (a nie tylko wyrywkowo).

Oczywiście Żurawski nie umywa się do Lewandowskiego, to nie ten poziom. Natomiast miał talent oraz szanse bycia tak dobrym i zajścia tak daleko jak Lewandowski pod pewnymi warunkami (m.in. wczesny wyjazd do dobrego klubu), które jednak faktycznie nie zaistniały.

Jednakże jeden element miał opanowany lepiej niż Lewy - balans i odejście na prawą nogę.

JrQ- 25.08.2017 00:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1480972)

przecież jego "baba" nie puściła się z Meresiem, tylko on ją naciągnął na kredyt

szprotson 25.08.2017 00:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1481021)
przecież jego "baba" nie puściła się z Meresiem, tylko on ją naciągnął na kredyt

Cichooooooooo

7 kotów 25.08.2017 07:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1481021)

A z SLD to był taki dowcip tylko.

Żurawski sam się puszczał i żonie rogi robił z małolatą z 2pl.

Niech zdupca, miękka faja a nie facet.

Chociaż piłkarz znakomity.

Szofer 25.08.2017 12:10

ciężko porównywać jednego do drugiego, to zupełnie inne pokolenie piłkarskie, inaczej trenowane, przede wszystkim z inną drogą rozwoju kariery, to tak jakby porównywać ten sam model samochodu tylko jeden wyprodukowany w 1976 a drugi w 1988

Arkadiusz.Czerepach 25.08.2017 14:55

bez przesady piszesz jakby o Deyne chodziło , powtarzam w 1999 drzwi na Zachód były szeroko otwarte i gdyby był perłą pokroju Lewandowskiego , to już by go odpowiedni skauci wyhaczyli

brylant17 25.08.2017 15:17

Co ty masz z tym Lewandowskim ??

TIR_DO_SŁUBIC 25.08.2017 15:34

http://i.imgur.com/gYwuqfF.jpg

Sprawa jest prosta.

Nie można odmówić Żurawskiemu wysokiej klasy piłkarskiej. Oczywiście tylko we Wiśle. A skoro tylko we Wiśle, pomimo że grał nie tylko we Wiśle, to oznacza że był piłkarzem średniej klasy ogólnie, chodź na nasze realia bardzo dobrym/kapitalnym/wybitnym/legendarnym/znakomitym/fantastycznym* (*niepotrzebne skreślić). I to jest fakt.

Na argument "wyjechał za późno" odpowiedź jest krótka: :lol:

Panowie, bądźcie poważni. Jak wspomniał powyżej Czerepach od 1999 przepływ ludzi, towarów, usług był już swobodny. Nikt nie bronił mu wyjechać wcześniej. Pojechał za granicę i nic nie znaczył bo był, po prostu, kiepski.

Szacunek dla niego za te wszystkie bramki, szczególnie Parma i Schalke. Cudowny czas. Ale nie gloryfikujmy piłkarza tylko dlatego, bo był nasz. Tak po prostu nie można robić.

Jeszcze jedno. Ktoś napisał, że "Żurawski to najlepszy piłkarz który grał we Wiśle". LOL.

Wiecie dlaczego u nas jest jak jest- chooyowo? Bo zawsze równamy w dół a nie do góry. Nastrzelał bramek- O JEZUS MARIA JAKI KAPITALNY PIŁKARZ. Tylko gdzie on tych bramek nastrzelał? Ano w naszym, gówno wartym, kurvvidołku. Wartym tak wiele, że nie potrafiliśmy przejść Gruzinów, Norwegów (Z NASZYM SUPERSNAJPEREM NA SZPICY) :lol:

Aspektów pozaboiskowych nawet nie będę komentował. Żenada, dno, kilometr mułu.

Prawda- ciężko porównać dwóch zawodników. Lewandowskiego i Żurawskiego. Ale to nie jest porównanie dwóch zawodników grających w odstępie 20 czy więcej lat. Żurawski przy Lewandowskim to jest II liga przy Lidze Mistrzów.

Arkadiusz.Czerepach 25.08.2017 15:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1481081)
Co ty masz z tym Lewandowskim ??

:help: JA ??!

s1mone 25.08.2017 15:56

Żurawski na pewno miał szansę osiągnąć więcej i zgadzam się, że talentu mu nie brakowało. Nie będę bezpośrednio porównywał z Robertem bo to bez sensu. Trzeba pamiętać, że Żurawowi w wieku 30 lat już się nie chciało w ogóle grać w piłkę i sam to powtarzał w wielu wywiadach. Leń i leser niestety. Ale, że talent miał na czołówke Europejską? Bez dwóch zdań. Podobnie Kosowski.

czaro 27.08.2017 17:54

Zaryzykuję tezę, że w obliczu kontuzji środkowych defensywnych pomocników i tego, że Arsenic potrzebuje jeszcze z pół roku, żeby wrócić/dojść do formy, przydałby się nam dziś Uryga. Nie mówię, że przydałby nam się za pół roku, bo drugim Głowackim czy Sobolewskim przecież nie będzie, ale dziś - tak. Można było zaproponować mu kontrakt 1+2. Jego dodatkowym atutem byłaby dłuższa obecność w Wiśle - istotne przy takiej przebudowie drużyny. Nadto, przy zakontraktowaniu kilku zawodników, mogących grać na skrzydle bardziej by się dziś przydał niż Boguski.

JrQ- 27.08.2017 18:25

Chyba żartujesz, popatrz na Veleza i porównaj go z Urygą.

czaro 27.08.2017 18:39

Ale Velez przyszedł grać w pierwszym składzie, a Alan mógłby być rezerwowym. I to nawet bardziej jako środkowy obrońca. Nie mam wątpliwości, że Velez jest zawodnikiem znacznie lepszym od Urygi. Zresztą nie bronię tego pomysłu, po prostu rzuciłem jako temat warty (?) rozpatrzenia.

JrQ- 27.08.2017 18:45

Moim zdaniem nie.
Alan niestety nie ma żadnych atutów, w niczym nie jest dobry.

Patryko 27.08.2017 18:58

Alan od ponad 2 miesięcy jest bez klubu, niech to da do myślenia osobom z poronionymi pomysłami podpisania z nim ponownie kontraktu.

Ogryzek 27.08.2017 19:02

Zostawcie Alana w spokoju. Chłopak ambitny, ale zbyt mało mobilny. Gra była dla niego za szybka. Niech znajdzie inny klub i gra. Nie ma co z niego szydzić. Ale do Wisły nie ma sensu go brać. Prędzej niech Lackoś pogra.

czaro 27.08.2017 19:09

@ Patryko
Ale ja nie chcę z nim podpisywać kontraktu, bo teraz to on się mniej nadaje do gry od Arsenica. Nie mam też wątpliwości, że nie jest on docelowo zawodnikiem na miarę naszych aspiracji. Zastanawiałem się tylko, czy w naszej sytuacji należało z niego rezygnować.
Dlatego do meritum wypowiedzi odniósłbyś się, gdybyś napisał: nie, bo możemy grać tym, tym i tym. Albo: nie, bo Arsenic po 7 miesiącach niegrania w piłkę jest lepszy. Albo: nie, bo przetrzymamy kontuzję Głowackiego. itd. Dlatego nie wiem, czy nie dyskutujesz sam ze sobą.

edit:
@ Ogryzek
Nie widziałem go nigdy Lackosia. Nadaje się już do gry na poziomie ekstraklasy?

Harcownik 27.08.2017 19:24

Ja też nie widziałem Lackosia, ale widziałem Laskosia. Grał pod koniec zeszłego sezonu w meczu z Pogonią (4:0, w tym gol Brożka, same ciekawostki w tym meczu). Był niewidoczny podobnie jak drugi z młodzieży.

czaro 27.08.2017 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Harcownik (Post 1481271)
Ja też nie widziałem Lackosia, ale widziałem Laskosia. Grał pod koniec zeszłego sezonu w meczu z Pogonią (4:0, w tym gol Brożka, same ciekawostki w tym meczu). Był niewidoczny podobnie jak drugi z młodzieży.

Widziałem ten mecz. Rzeczywiście, wchodził tam jakiś junior.

najm 27.08.2017 20:16

Ci co proponują ponowne podpisanie kontraktu z Urygą muszą odstawić trochę alkoholu. Za bardzo zaburza im rzeczywistość. Uryga nie nadaje się do Wisły, o czym upewniał nas wiele lat. Przez chwilę, w czasach Probierza, była nadzieja, że coś z niego będzie, ale rzeczywistość brutalnie go zweryfikowała. Brak ambicji zrównał go poziomem z Brudem, Lechem, Zającami i innymi wynalazkami z tamtych czasów.

Cieszmy się, że era Urygi dobiegła końca i dajmy szansę kolejnym - albo lepszym piłkarsko albo młodszym, perspektywicznym.

szprotson 27.08.2017 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez najm (Post 1481275)

Cieszmy się, że era Urygi dobiegła końca i dajmy szansę kolejnym - albo lepszym piłkarsko albo młodszym, perspektywicznym.

albo gorszym :)

Jak Gonzales bedzie wisial za kartki to pewnie bedzie latanie srodka Sadlokiem i za Macka ....Pietrzak/Bartkowski kimkolwiek oni sa, szcegolnie ten na B.
E: te teksty o Alanie to pisane sa póki co jedynie w formie żartu...

Patryko 27.08.2017 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1481269)
@ Patryko
Zastanawiałem się tylko, czy w naszej sytuacji należało z niego rezygnować.

Tak, należało. Alan prezentował poziom I-ligowy (maximum), od wielkiego dzwonu zagrał poprawny mecz. Nie gwarantował nawet minimum pewności na pozycjach, na których grał. Dynamika wozu z węglem, zerowa skoczność, podania do tyłu/do najbliższego. Wiem, że wychowanek, też bym chciał żeby był nowym Sobolem, ale niestety jest za słaby na Wisłę i Ekstraklasę.

Fugiel 28.08.2017 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1481279)
Tak, należało. Alan prezentował poziom I-ligowy (maximum), od wielkiego dzwonu zagrał poprawny mecz. Nie gwarantował nawet minimum pewności na pozycjach, na których grał. Dynamika wozu z węglem, zerowa skoczność, podania do tyłu/do najbliższego. Wiem, że wychowanek, też bym chciał żeby był nowym Sobolem, ale niestety jest za słaby na Wisłę i Ekstraklasę.

Zwolennikiem talentu Alana nie bylem, ale naprawde uwazam, ze mial lepsze mecze na stoperze niz Arsenic do tej pory

St Yabol 28.08.2017 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1481332)
Zwolennikiem talentu Alana nie bylem, ale naprawde uwazam, ze mial lepsze mecze na stoperze niz Arsenic do tej pory

Arsenic nie powąchał murawy przez pół roku. Teraz tych meczów też nie ma zbyt wiele żeby wysuwać jakiekolwiek wnioski.

KOMINEK 28.08.2017 22:51

Też tak uważam . Arsenić gra już w Wiśle tyle czasu że naprawdę chłop pokazał co umie.

jova 29.08.2017 00:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol
Arsenic nie powąchał murawy przez pół roku. Teraz tych meczów też nie ma zbyt wiele żeby wysuwać jakiekolwiek wnioski.

Problem w tym, że jeśli się szybko nie poprawi, to i u nas za bardzo murawy nie powącha, bo elektryczny Gonzales jest jednak lepszy, a z Głowackim nie ma nawet porównania.

s1mone 29.08.2017 00:42

Arsenić jest młody i przynajmniej ma parametry motoryczne odpowiednie i nieźle gra głową. Alan nie miał ani jednego, ani drugiego (jak na swój wzrost słabo grał głową). Powinien się uczyć przy Głowackim właśnie albo Velezie jeśli chcemy na niego stawiać. Gonzalez go raczej wiele nie nauczy niestety, bo sam w byciu 'kasownikiem' jest niestety słaby.

Dive Pirate 29.08.2017 07:41

Arsenic musi przede wszystkim nabrać masy bo wygląda jak wieszak i chłopy przestawiają go w polu karnym.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:58.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl