![]() |
A ze Manuel jest atletą?
|
Cytat:
Wojtkowski nadrobi te elementy i ze swoją techniką spokojnie może zostać gwiazdą tej ligi. |
Cytat:
A co do ze Manuela, to nie widziałem go na tyle, żeby ocenić czy pomimo chuderlakowatości trzyma się na nogach. I czy robi to na tyle dobrze, żeby być w derbach wyżej w hierarchii do wejścia od zawodników bardziej zgranych z drużyną. Dlatego nie oceniam, po prostu mówię, że mnie ta zmiana bardzo zdziwiła. |
Cytat:
|
Cytat:
Na tej zasadzie grał w derbach Bartosz który jest silniejszy i szybszy od Kamila. On w PP nie grał cudów ale walkę wręcz z piłkarzami z Płocka nie przegrywał. Myślę że tym kierował się Kiko - derby to bardziej walka niż gra stąd albo wpuściłby szybkiego Ze Manuela albo Boguskiego. Tak jak wczoraj. |
Ja się o Ze Manuelu nie chcę wypowiadać, bo w sumie gość z marszu dostał szansę kosztem, zapewne, Kostala. Ale nie mogę mu odbierać udziału przy drugiej bramce. Szybkie podanie do skrzydła i zabranie ze sobą sprintem piłkarza Cracovii, co zrobiło miejsce Sadlokowi, było naprawdę istotne dla tej akcji. Tak więc swój wkład przy golu Carlitosa też Portugalczyk miał.
|
Wiem, że miał wkład przy akcji bramkowej. W pozostałym okresie gry ani razu nie zwrócił na siebie mojej uwagi, nie obserwowałem go, dlatego też nie feruję wyroków. Mam nadzieję, że będziemy mieć z niego tyle radości, co dotychczas z Carlitosa.
|
Derby to nie jest mecz dla takich zawodników jak Kostal czy Wojtkowski. Dopiero dołączyli do zespołu, doświadczenie w seniorskiej piłce małę, a taki Ze Manuel, Velez to inna para kaloszy. Nawet gdyby młode wilki miały większe umiejętności, to ważne, żeby głowa wytrzymała. Nieudany występ w takim meczu mógłby mieć negatywny wpływ na dalsze występy. Takie mecze mogą zostać z tyłu głowy.
|
A ze Manuel to wiślacki weteran?
|
Cytat:
|
Touche.
10 znaków. |
Nie no, 90 meczów w 1 lidze portugalskiej to jakby rozegrać pół sezonu w CLJ :rotfl:
|
Zwróćcie uwagę, że w derbach Ze Manuel nie stracił ani jednej piłki. Powtarzam, ŻADNEJ straty. Jak na gościa, który kopnął piłkę z naszymi ze 3 razy nieźle. Dodatkowo asysta drugiego stopnia. Nie chcę za szybko oceniać, wiadomo to pierwszy mecz, ale sam fakt że nie pękł w takim meczu, mimo braku zgrania z resztą, jest pokrzepiający. Dobrze rokuje.
|
Cytat:
|
nie wiem czy bylo czy nie, ale Momczil Cwetanow ktorego testowalismy, ostatecznie podpisal umowe ze Stala Mielec...
|
Jednak jest zainteresowanie Petar'em i to od Interu Mediolan kwota 2-3 miliony euro!
http://www.fcinternews.it/rassegna-s...r-brlek-254203 |
Można oficjalnie już podziękować Petarowi za grę w naszych barwach. Dziękuję za wszystko. Nie tylko za bramki, ale za postawę poza boiskiem. Chwaliłeś Wisłę, nawet gdy było ciężko.
Oby klub dobrze spożytkował solidny zastrzyk gotówki. |
Cytat:
|
Ktoś wie, czemu wtedy nie poszło?
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...ewczuk-w-wisle Zwłaszcza w tym kontekście Cytat:
|
Cytat:
|
Dla mnie Peter to taki drugi Marcelo. Na tle drużyny się wyróżniał, zarobilismy na nim sensowne pieniądze, nigdy nie ukrywał ze przyszedł do Nas się wybić, ale szanował Wiśle i jej kibiców. Szacunek i powodzenia w dalszej karierze.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Czyli Bednarz mu podziękował? Specjalista od cięcia kosztów.
Ciekawe jakby wyglądałby puchary w 2011 roku, gdyby w ataku był Brożek - Lewandowski. Zamiast Genkova. |
Bednarz to przyszedł aby rozwiac z pilkarzami kontrakty...z winy klubu.
|
Z tego co pamiętam, to jednak chodziło o plac. Sezon wcześniej Brozio nastukał w lidze 23 bramki. Czały czas liczyliśmy na powrót Niedzielana, rozkręcał się Boguski, więc nikt nie był w stanie zagwarantować miejsca w wyjściowej "11" Lewemu.
A w pucharach w 2011 pewnie byśmy nie zobaczyli PB-RL, bo jeden z nich na 100% by został sprzedany przez Holendrów albo też odszedł wcześniej. |
Zwłaszcza, że wtedy nawet Matusiak nie mógł się przebić do podstawowej 11-ki. Jakby nie patrzeć reprezentant Polski, uczestnik ME 2008.
Z tymi pucharami w 2011 to nie ma co rozkminiać. Dużo by zmieniło gdyby Lewandowski w 2008 r. przyszedł do nas, równie dobrze moglibyśmy wtedy Mistrza w 2010 zdobyć (mnie ogólnie to zastanawia, ,,co by było gdyby" ten MP faktycznie wtedy do nas trafił bo z czasów TF wtedy to chyba byliśmy najbliżej jeśli chodzi o niemistrzowskie sezony). Lewandowski poszedł do Borussi latem 2010 tak wiec u nas by pewnie było podobnie. Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Btw, dla porównania Lech miał tylko Rengifo (25), szrot w postaci Handzicia (18) i blisko 78-letniego Piotra R. @Przybyszewski: Haha, wybacz. Zapadła mi w pamięć oryginalna nazwa dawno temu po bojach w PP. |
Ej no co wy macie do Koszarawy Żywiec - już 2 raz w tym tygodniu ktoś używa tej nazwy jako punktu odniesienia do totalnej porażki.
Kiedyś kopalem się w Koszarawie po czole wiec proszę o hejtowanie kogoś innego :) |
Sorki jeden post to ja. Byłem w weekend w Koszarawie na imprezie i tak mi się głupio skojarzyło . Nie mamy nic
|
I dobrze, ze nie macie bo Koszarawa dała Wiśle Marcysia i wielu kibiców:)
|
Cytat:
Pamiętam, żę wtedy czułem, że należało walczyć i kupić Lewandowskiego, że to będzię bdb napastnik na poziomie extra. Oczywiście nigdy bym nie przypuszczał, że będzie w stanie dojść tak wysoko, być aż tak dobrym. Nie wiadomo czy gdybyśmy go kupili stałby się po latach napastnikiem światowej klasy więc dziś bardziej cieszy mnie, że nim jest niż zasmuca, że kiedyś tam nie trafił do nas. |
Cytat:
Co do Twoich odczuć - zapewne każdy tak czuł, w tym ja także. Trudno żeby było inaczej w przypadku młodego Polaka, króla strzelców 1 ligi. |
Cytat:
W 2009 roku i tak mielibyśmy Karabach Agdam, ale w 2010 może byłby szczęśliwszy z Lewandowskim (murowane MP, inny przebieg eliminacji LM/LE). Cytat:
Analogicznie w 2005 roku narzekałem (nawet tu na forum, posty do odnalezienia), że po sprzedaniu Żurawskiego nie kupiliśmy z płocka Jelenia za 1 mln Euro. Wtedy (w 2005 roku) Jeleń był młody i wymiatał w naszej lidze, za rok po ME (na których był najjaśniejszym punktem reprezentacji) zostałby sprzedany dalej za 3 mln Euro podobnie jak Żuraw rok wcześniej. Cytat:
Swoją drogą ciekaw jakby rozwinął się Żurawski, gdyby nie grał prawie do 30 na kartofliskach, tylko w wieku 22 lat (jak Lewandowski do Borussii), tj w 1998 roku, trafił do porównywalnego klubu gdzie mógłby się rozwinąć technicznie i motoryczne. Tego już nigdy się nie dowiemy, jednak sądzę, że talent Żurawia był minimalnie większy - te balansy i kiwki na prawą nogę oraz strzały w pełnym biegu, tego Lewy nie ma na takim poziomie jak potrafił mieć Żuraw. Wszyscy wiemy co potrafił, ale popatrzcie jeszcze raz, 3 mln filmiku, jaką miał niesamowitą motorykę, odejście, balans, zwód (i to po trzydziestce, która dopiero przed Lewym): https://youtu.be/V7TvfQ_YLy4?t=3m3s |
W 2009 r. była Levadia, rok później Karabach. ;)
Co do Żurawskiego to też uważam, żeby się lepiej rozwinął gdyby wyjechał dużo, dużo wcześniej bo on wyjechał zdecydowanie za późno. Zgadzam się z Tobą, że talent miał dużo większy. Osobną kwestią jest to, że dawniej w piłce (myślę nawet ogólnie w Polsce jeśli chodzi o podejście ludzi np. w pracy) było więcej patologi typu alko, fale itp. Lewandowskiego, Krychowiaka te czasy raczej ominęły, ew. żyjąc wtedy udało im się ich szczęśliwie uniknąć. PS: Postów starszych niż te z 2008 r. to już chyba na tym forum nie znajdziesz. |
to już jest czysta gdybologia na którą szkoda czasu, ale dorzuce kamyczek:
gdyby faktycznie, jak piszecie, Żurawski miał większy (niektórzy odlecieli z DUŻO większym) talent niż Lewandowski to prawdopodobnie też byłby +/- w jego wieku na zachodzie, przypominam że piszemy o początku XXI wieku, a nie o PRL-u gdzie faktycznie kariery naszych najlepszych piłkarzy były utrącone przez urzędowy zakaz wyjazdów... |
Wzięli kase za Brleka, a wzmocnień nie ma! Szczególnie potrzeba napastnika. Co z tym Ukraińcem? Co z tym Chorwatem?
|
Cytat:
Kasa za Brleka pewnie nawet nie zdążyła wpłynąć, a Ty już chcesz wzmocnień, zapominając o długach, zobowiązaniach. Ukrainiec dawno podpisał kontrakt u siebie. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:54. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl