Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

filemon 09.08.2017 12:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1479573)
Bardzo prosze;
ma 26 lat i +/-9.5 miesiaca.

Zreszta nie wiem o .... walczysz, jesli myslisz ze ktokolwiek w Wisle wyda w czerwcu 2018 kilka stow na liczacego 27 lat i +/-8 miesiecy faceta

Cóż, to jednak trochę różnica 26 z hakiem czy 28. W pierwszym przypadku masz ze dwa lata żeby go dobrze sprzedać (oczywiście później też można, ale podkreślam "dobrze sprzedać"), w drugim tego czasu jest niewiele. Więc ten czas, który dodałeś do jego wieku jest jak by nie patrzeć kluczowy :-)

Czy my go wykupimy i czy ktoś go kiedykolwiek od nas kupi to inna sprawa i trochę wróżenie z fusów.

_ukoL 09.08.2017 12:12

Patrząc na działania pionu sportowego we Wiśle to dochodzę do wniosku, że gdyby nie to zamieszanie z tym hochsztaplerem z Reichu to mielibyśmy komplet punktów po czterech kolejkach i transfery sfinalizowane kilka dni wcześniej. No cóż, patrząc na CV Ze Manuela i obecne możliwości Wisły to po raz kolejny wypada napisać: brawo Zarząd, brawo dyrektor Junco. Oby tak dalej.

Marsik 09.08.2017 12:19

Nie zapominajcie że mówimy o naszej ekstraklasie, lidze cudów, gdzie gwiazdą ligi może zostać każdy. Więc nie przywiązywałbym większej wagi do tego że statystyki w lidzie portugalskiej (nomen omen całkiem niezłej) nie powalają.

Ogryzek 09.08.2017 12:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1479580)
Cóż, to jednak trochę różnica 26 z hakiem czy 28. W pierwszym przypadku masz ze dwa lata żeby go dobrze sprzedać (oczywiście później też można, ale podkreślam "dobrze sprzedać"), w drugim tego czasu jest niewiele. Więc ten czas, który dodałeś do jego wieku jest jak by nie patrzeć kluczowy :-)

Czy my go wykupimy i czy ktoś go kiedykolwiek od nas kupi to inna sprawa i trochę wróżenie z fusów.

Najwięcej zarabia się na młodych piłkarzach. Taki Ofoe jakby nie było największa gwiazda naszej ligi poszedł za 3 mln euro. A Bednarek - młody stoper Amici co miał 1 dobry sezon za 6 mln euro. Spora różnica.

My gościa kupujemy (klauzula) 700 tysięcy euro - to ten gość zeby na nim zarobić powinien tak zdominować ligę jak grubas Ofoe + dobra gra w pucharach. Czy to jest możliwe? Raczej wątpię. To już prędzej zarobimy na takim Wojtkowskim jak zmężnieje i odpali.

Dla mnie ważne żeby ten gość (nawet jak jest tylko na rok) zapewnił nam miejsce w pierwszej 3 i puchary. A liczenie na zarobek na takich piłkarzach? Wątpliwe. Powinniśmy zarabiać na młodych - za nich kwoty są nieproporcjonalne do umiejętności. Szukac i szkolić takich Bednarków. Ze Manuel jest tu do podniesienia jakości gry i dobrych wyników a nie po to żeby na nim zarabiać (wg mnie).

ashkeczup 09.08.2017 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1479584)
Najwięcej zarabia się na młodych piłkarzach. Taki Ofoe jakby nie było największa gwiazda naszej ligi poszedł za 3 mln euro. A Bednarek - młody stoper Amici co miał 1 dobry sezon za 6 mln euro. Spora różnica.

My gościa kupujemy (klauzula) 700 tysięcy euro - to ten gość zeby na nim zarobić powinien tak zdominować ligę jak grubas Ofoe + dobra gra w pucharach. Czy to jest możliwe? Raczej wątpię. To już prędzej zarobimy na takim Wojtkowskim jak zmężnieje i odpali.

Dla mnie ważne żeby ten gość (nawet jak jest tylko na rok) zapewnił nam miejsce w pierwszej 3 i puchary. A liczenie na zarobek na takich piłkarzach? Wątpliwe. Powinniśmy zarabiać na młodych - za nich kwoty są nieproporcjonalne do umiejętności. Szukac i szkolić takich Bednarków. Ze Manuel jest tu do podniesienia jakości gry i dobrych wyników a nie po to żeby na nim zarabiać (wg mnie).

700 tyś klauzuli za jakiegoś gamonia, to chyba obrażasz Junco. (Usunąłem drugą część bo nie doczytałem). Skoro ktoś dał za 30 letniego Guzmicsa 1mln ojro, to czy jeśli ten gość się sprawdzi, to za niego pzrepłacimy? Nie ma też co porównywać nas i Lecha w chwili obecnej. Oni się nie martwią $ na wypłaty, mają piłkarzy, którzy zapewnią pewien poziom. U nas jeszcze niedawno grała połowa kalek, wtedy stara gwardia rzeczywiście musiała ciągnąć naprzód. Teraz jesteśmy w fazie przejściowej- nie możemy ściągać 30 latków, którzy dadzą dużą jakość przed rok/2 lata, a przy tym pociągną grubą mamonę z płacowego. Musimy za to ściągać Llonchów, Carlitosów, czy Velezów, którzy nie będą chcieli kokosów, są w wieku, który gwarantuje już odpowiednie ogranie, a jednocześnie coś więcej niż emeryturę za 2 lata.

filemon 09.08.2017 13:02

Ogryzek - z niemal wszystkim się mniej lub bardziej zgadzam. Odnosiłem się wyłącznie do kwestii wieku, bo to różnica czy gość ma 26 z hakiem czy 28, nie do kwestii ewentualnego transferu.

Btw. przy Ofoe znaczenie miał też krótki kontrakt i bunt piłkarza, to nie są czynniki, które korzystnie wpływają na cenę, weź to pod uwagę.

arti 09.08.2017 16:50

domin napisał, że kolejna wypłata dla kopaczy dopiero w październiku. ot co.

buczo1985 09.08.2017 17:23

Sierpień już prawie w połowie, wrzesień przeleci szybko i mamy październik. Jak się to przeanalizuje ciut głębiej to nie wygląda tak źle :) Ja jestem tylko ciekaw czy to tyczy się wszystkich pracowników klubu? Trenerzy, zarząd?

brylant17 09.08.2017 18:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1479617)

Skąd takie info ?

klajton 09.08.2017 18:06

Wiadomo co z Artem Dovbyk? Temat upadł czy negocjacje trwają?

sl@y 09.08.2017 19:18

no i jest info odnosnie wypłat http://www.wislaportal.pl/33170,Wisl...finansowe.html

Wojtas 09.08.2017 19:50

Po raz kolejny(i obym dalej to pisał,w nieskonczonośc) -Brawo Junco ,brawo Zarząd!

Adenalix 09.08.2017 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez klajton (Post 1479622)
Wiadomo co z Artem Dovbyk? Temat upadł czy negocjacje trwają?

Podbijam. Ktoś wie czy temat upadł?

Ogryzek 09.08.2017 20:02

Podobno szukają inwestora który wyłoży kasę (200 tys USD) jako ekwiwalent za wyszkolenie. To ostatni news o tym Ukraińcu.

s1mone 09.08.2017 20:06

Pozdrawiam październikowych znafffcufffff.

Po co gadać na tematy o których się nie ma zielonego pojęcia?:P

Uran235 09.08.2017 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1479631)

Bo Janekx tak napisał :D Ludzie powoli się uczą :cenzura:

ashkeczup 09.08.2017 22:01

Byłem pewien, że wyczytałem to w wywiadzie Ćwiąkały, ale rzeczywiście nie mogę znaleźć. Mea culpa

domin_czyzyny 09.08.2017 22:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1479617)

To był żart, który odnosil się do szerokiej kadry zespołu.

Kocur 10.08.2017 08:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sl@y (Post 1479625)

Do usranej śmierci można chyba powtarzać żeby nie wklejać tutaj linków do tego portalu !!!

Fugiel 10.08.2017 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1479631)

A co bylo w pazdzierniku ?

Fugiel 10.08.2017 13:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1479657)
Do usranej śmierci można chyba powtarzać żeby nie wklejać tutaj linków do tego portalu !!!

A co zlego jest w tym portalu ?

Bene Nati 10.08.2017 15:04

Co się dzieje.
Przyznam szczerze, że nie spodziewałem się takiej ofensywy transferowej Wisły.

Kadra wydaje się być ok.
Teraz sukcesywnie, okienko po okienku będziemy wymieniać poszczególne elementy na lepsze i podwyższać poziom pierwszej jedenastki.
Nic tylko iść na mecz i wesprzeć finansowo i dopingiem Wisełkę.

momo 10.08.2017 15:29

Taki trochę off top.
Drobiazg, ale na prezentacji zawodnik powinien być 'stosownie' ubrany, a nie w krótkich spodenkach jakby się na wakacje wybierał.
Koszulka polo klubowa, a najlepiej garnitur jak dyr Junco. Dopiero co się z Śląska naśmiewano. Uczmy się na błędach innych :)

brylant17 10.08.2017 15:46

To tylko jeden piłkarz nie bądź aż tak wybredny

rafaello56 10.08.2017 15:57

Nawiązując do głównego tematu piłkarza trzeba tanio kupić i po roku góra dwóch drożej sprzedać. Piłkarze obecnie to tylko tacy gladiatorzy trzeba lekko podszkolić i sprzedać tak jak to robią dilerzy samochodów do garażu i na handel. Każdy kopacz patrzy tylko na wypłatę, więc Klub musi ich traktować ich jak rzeczy i patrzeć tylko na sprzedaż z dużym zyskiem.

Ogryzek 11.08.2017 23:28

http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...za,nId,2428089

Dzimi 12.08.2017 01:40

Coś mi się wydaje że Pol Llonch, Wojtkowski, Boguski nie pograją za wiele

brylant17 12.08.2017 07:25

To niech ci się nie wydaje

s1mone 12.08.2017 08:44

Cytat:

A co bylo w pazdzierniku ?
Nie co było, tylko co miało być ;-) Kolejne wypłaty dokładnie.

O Boguskiego jestem spokojny, podobnie o Lloncha. Z resztą Wojtowskiego również, w końcu to 'hot prospect' ;D

Boguski grał w I składzie u prawie każdego trenera łącznie z Kiko, bardzo się zdziwię, jeśli nie będzie grać w ogóle (podejrzewam, że najgorszy wypadek to wchodzenie z ławki). Llonch pokazał wystarczająco jakości, żeby grać. Może nie zawsze, nie wszędzie - może tez wchodzić z ławki - ale to bardzo dobry piłkarz.

Za to ciekaw jestem naszych nowych nabytków, szczególnie tego Ze Manuela czy nie przyjechał odcinać kuponów tutaj.

Co do ubioru piłkarza na konferencji to bez przesady - w końcu to sportowiec, strój sportowy jak najbardziej jest OK. Nie ma się co czepiać, chyba, że np. Junco by wyskoczył w spodenkach, wtedy byłoby lekko pół śmiesznie.

czaro 12.08.2017 09:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1479872)

Wojtkowski regularnie dostaje szanse i myślę, że będzie dostawał. Ja bym chciał oglądać więcej Kostala.

_ukoL 12.08.2017 09:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1479872)

Myślę, że Llonch w pełnej dyspozycji ma pierwszy plac u Kiko.

kangurekm 12.08.2017 10:30

Ciężko na razie powiedzieć o jakiej charakterystyce piłkarzem jest Basha - czy to typowy przecinak czy jednak potrafi od tyłu piłkę rozegrać. Pytaniem też jest gdzie Kiko widzi docelowo Veleza - czy nadal na DM'ie czy jednak na stoperze. Jeżeli Fran był sprowadzany w głównej mierze jako pozycja nr 6 to z dużym prawdopodobieństwem Kiko będzie rotował tą pozycją w zależności od przeciwnika czy przebiegu meczu. Dwójka Velez - Basha wydaje mi się mniej dynamiczna niż dwójka DM'ów z Polem, stąd pewnie będą grali w meczach gdzie będzie potrzeba zaryglowania środka pola i dania więcej swobody Petarowi z przodu :D

Ogryzek 12.08.2017 11:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1479886)
Myślę, że Llonch w pełnej dyspozycji ma pierwszy plac u Kiko.

Myślę że wątpię. Albańczyk i Velez wg mnie będą grać częściej. Inna sprawa że sezon jest długi i rotacje w składzie są niezbędne.

TIR_DO_SŁUBIC 12.08.2017 11:10

Pod koniec sezonu Llonch ustawiany był przez Ramireza wyżej. Ja myślę, że podstawową trójką środkowych pomocników będą:

- Velez - odpowiedzialny za odbiór,
- Llonch - odpowiedzialny za odbiór i wyprowadzanie piłki ze strefy obrony,
- Brlek - ofensywny pomocnik podwieszony pod Carlitosem

darotsok73 12.08.2017 11:49

Nie ma się co oszukiwać że z dziesieciu sprowadzonych kopaczy zaskoczy więcej niż 6, to i tak będzie dobry wynik. Niejeden na dobrą sprawę nawet szansy nie dostanie innej niż w treningach. Obym się mylił.

Arkadiusz.Czerepach 12.08.2017 14:49

nigdzie nie było podanej dokładnej informacji co do kontuzji Pola

"problemy mięśniowe" to dośc enigmatyczne określenie

jeśli np było to duże rozmiarowo zerwanie mięśnia , to po takje kontuzji może już nigdy nie osiągnąć dyspozycji z poprzedniej rundy , oczywiście może tez po niej nie pozostac żaden ślad , ale tego póki co nie wiemy , poza tym że powrót sie opóźniał z meczu na mecz co dobrze nie wróży , a i postawa w meczu wtorkowym była daleka od optymalnej

X-Ray 12.08.2017 14:57

Mój tekst o Ze Manuelu, podpytałem Tomasza Zielińskiego i dziennikarza z Portugalii.

https://twitter.com/TomekSzczygiel/s...69328941039617

Jeśli możecie polubcie i podajcie dalej. :lol:

Martinus 13.08.2017 12:09

W kontekście wczorajszego meczu parę uwag w związku z polityką transferową. Rzucają się w oczy dwie sprawy:
Nie jesteśmy w stanie tworzyć sytuacji bramkowych grając dwójką DP
Potencjał Carlitosa jest marnowanu gdy gra sam na szpicy, musi mieć obok siebie "9"
Z tego wynika, że w składzie mamy miejsce oprócz Brleka tylko dla jednego pomocnika a mam czwórkę -Velez, Llonch, Tibor, Albaniec + potencjalnie Wojtkowski, którego też powinniśmy ogrywać, bo widać, że ma duży potencjał. Jeżeli nie odejdzie Brlek, to mamy na prawdę za dużo zawodników, bo dwójka z nich regularnie pewnie nawet na ławce nie będzie się mieściła. Chyba, że Kiko dalej będzie chciał grać na trzech pomocników a Basha będzie dawał radę na "8". Tylko wtedy dalej problemem będzie samotny Carlitos.
To samo na skrzydłach. Kostal już wczoraj poza składem a kiedy grał za każdym razem prezentował się fajnie. Dodając do tego brak rezerw robi się problem.

czaro 13.08.2017 12:24

Chyba, że Basha będzie zmiennikiem Brleka, a Llonch - Veleza, albo Velez zacznie grać na środku obrony za Gonzaleza.

Tak, jak pisałem, zdziwiła mnie wczoraj zmiana ze Manuela - Wojtkowski jest zgrany z drużyną i to jego spodziewałem się zobaczyć. Z Kostalem też wiążę nadzieje, ale trener go widzi na treningach i chyba wie, co robi. Być może to, że my dostrzegamy w tych krótkich epizodach na boisku jakiś błysk nie oznacza, że w innych elementach gry jest sporo cieni.

Kurz 13.08.2017 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1480034)
Chyba, że Basha będzie zmiennikiem Brleka, a Llonch - Veleza, albo Velez zacznie grać na środku obrony za Gonzaleza.

Tak, jak pisałem, zdziwiła mnie wczoraj zmiana ze Manuela - Wojtkowski jest zgrany z drużyną i to jego spodziewałem się zobaczyć. Z Kostalem też wiążę nadzieje, ale trener go widzi na treningach i chyba wie, co robi. Być może to, że my dostrzegamy w tych krótkich epizodach na boisku jakiś błysk nie oznacza, że w innych elementach gry jest sporo cieni.

Z Wojtkowskim jest ten sam problem, co z Haliloviciem. Obaj są "porcelanowi". I na razie daleko im jeszcze do Semira z najlepszego okresu, który nadrabiał swoje wszystkie braki umiejętnościami ofensywnymi.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:57.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl