Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

Mario Nh 30.07.2014 21:43

Ja już dobrych kilka lat nie mam polsatu sport nie oglądam ligi szkockiej.
Nie do wiary co zostało z tej druzyny.
Oczywiście, nie ma co umniejszać zasług Legii bo była zdecydowanie lepsza.

Napisałem, że cudów nie ma, a tutaj kapitan Legii, który w lidze każdą jedenastkę zamieniał pewnie na gola w tym meczu spartaczył dwa karne. Niezłe jaja.

I jeszcze jedna sprawa; jakiś koncert i mecz w Edynburgu?

Cytat:

No to Legia już w LM....
Że też Wisła nigdy nie trafiła na takich frajerów w LM jak Celtic...
Chyba jeszcze nie... ;)

AntyMod 30.07.2014 21:44

Legia zagrala mecz zycia- chyba najleopszy od kilku lat ..... to co pokazal dzis Celtic to zenada, brak mi slow jak mozna miec takich pajacow w obronie, tlukli ich jak w kacza d..e ....sprawa awansu rozwiazana ... teraz fuks w losowaniu 4 rundy i Legia ucieka polskiej pilce na kilkanascie lat .....panie syndyku Bednarz i panie pozyczkodawco ( nie myslic ze sponsorem ) Cupiale ....tak sie tworzy druzyne

Ogryzek 30.07.2014 21:49

Jakiej IV? Przecież jak wyeliminują Celtic to już są w LM. Czy coś się zmieniło?

hunter 30.07.2014 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1370287)
Jakiej IV? Przecież jak wyeliminują Celtic to już są w LM. Czy coś się zmieniło?

Nic się nie zmieniło. Muszą przejść jeszcze jedną rundę. IV runda jest ostatnią.

Ogryzek 30.07.2014 21:52

No to mi ulżyło:)
(Mam nadzieje że tam już nie ma żadnych Szkotów i trafią a na jakąś poważną ekipę)

silver03 30.07.2014 21:57

Legia po Celticu jest rozstawiona?

filemon 30.07.2014 21:57

Podbeskidzie zagrałoby lepiej niż Celtic

dzollo 30.07.2014 21:58

Z tym ze teraz jesli wyeliminuja Celtik to przejma po nim rozstawienie?

!!IRIVER!! 30.07.2014 22:00

Cienki ten Celtic, wystarczyło wyjść wyżej pressingiem i leżeli i kwiczeli. Gdyby do tego dodać, że nie będą grać rewanżu na swoim stadionie, to Legia no niemal na pewno w kolejnej rundzie, gdzie też na straconej pozycji nie będzie.
Oczywiście na rozstawienie tam szans nie mają, ale dziś takie ekipy jak Salzburg, Maccabi czy BATE też dostawały w pałę od niżej rozstawionych... Cóż, pojadą na Cypr pewnie do APOELu i podobnie jak my - przegrają z upałem :P

Up - nie, nie przejmują żadnych rozstawień.

dzollo 30.07.2014 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1370293)
Cienki ten Celtic, wystarczyło wyjść wyżej pressingiem i leżeli i kwiczeli. Gdyby do tego dodać, że nie będą grać rewanżu na swoim stadionie, to Legia no niemal na pewno w kolejnej rundzie, gdzie też na straconej pozycji nie będzie.
Oczywiście na rozstawienie tam szans nie mają, ale dziś takie ekipy jak Salzburg, Maccabi czy BATE też dostawały w pałę od niżej rozstawionych... Cóż, pojadą na Cypr pewnie do APOELu i podobnie jak my - przegrają z upałem :P

Up - nie, nie przejmują żadnych rozstawień.

Ufff, ale patrzac na potencjalnych rywali to niestety trzeba stwierdzic, ze L moze powalczyc z kazda z tych druzyn nawet bez rozstawienia.
Chyba, ze kosmici porwa Radovicia wtedy L niema.

wolfy 30.07.2014 22:11

Brawa dla Legii. Rzadko oglądamy takie wyniki w wykonaniu polskich drużyn.

speedfashion 30.07.2014 22:17

Czy teraz zabierzecie Bednarza z powrotem?

Przepaść chyba aż nadto widoczna. Chociaż cuda się zdarzają. ;)

MK85 30.07.2014 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1370273)
Celtic u siebie a na wyjeździe to dwie różne drużyny, kiedyś pojechali Petrzałkę 4:0.

Ad. 1 kiedyś Wisła Schalke, Parme, Saragosse rozkładała po 4:1... bez sensu porównanie...
Ad. 2 zapomniałeś dodać, że z tą samą Petrzałką przegrali w pierwszym meczu 0:5 i odpadli...
co do karnych wykonywanych przez kapitana Legii: przypomniała mi się sytuacja jak kiedyś Baszczu się spalił w trakcie meczu z Saragossą, i potem podszedł do karnego jak... kto widział ten wie... jak dla mnie (C) Legii nie powinien podchodzić do takich spraw po raz drugi...
Ogólnie solidny mecz Legii i nie mogę się teraz doczekać Ligi+ Extra i "ekspertów", którzy jeszcze tydzień temu jechali po Bergu i krytykowali jego myśl szkoleniową :)

AYALA 30.07.2014 22:24

no chyba najlepszy mecz Legii w pucharach od meczów ze Spartakiem sprzed 3 lat.

Vrdoljakowi chyba peruka bramke zasłoniła.

kws 30.07.2014 22:33

1. Sprawa awansu nadal otwarta, chociaż Celtic będzie musiał tam się otworzyć i ruszyć do przodu, a to akurat Legia Berga bardzo lubi. Dobrze, że do rewanżu mają tylko tydzień, bo to mało czasu aby się pozbierać po takim laniu. Do tego, stracili środkowego obrońcę, a drugi w kolejce jest dwie klasy niżej.
2. Natomiast dlaczego piszę to na Waszym forum? Bo starajcie się myśleć inaczej niż większość naszych rodaków, może to Cupiałowi otworzy oczy: że zatrudniając odpowiednie osoby na stołach i budując odpowiednio drużynę (wcale nie z wychowanków, bo którzy z nich grali dzisiaj w L. ?), również stawiając na dobre trenera (Smudy do takich nie zaliczam), może odbudować Wisłę. Tego Wam życzę, co w naszym interesie też jest - mocniejsza liga, więcej takich wieczorów jak dzisiaj!

fialo 30.07.2014 23:17

Królestwo za Leśnego.

krwawy 30.07.2014 23:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1369417)
Zostało ich trzech w każdym z nich inna krew a więc pospekulujmy:

Legia – Celtic
Jeśli "arcymistrzowie" zagrają z Celtami tak jak w pierwszym meczu z Irlandczykami , Radović i spółka żeby zapomnieć o traumie będą musieli wypić morze szkockiej, jeśli będzie miał kto pić bo po kolejnym takim nędznym meczu wariat Kuciak rozszarpie kilku kolegów zanim ci tempem meczowym doczłapią się do szatni.

Zakładając jednak optymistyczny scenariusz (dla (L)osersów) i jeśli uda im się zagrać tak jak w rewanżu z Patrykami jest szansa na honorowe pożegnanie się z LM.
A jeśli wyżelowani i wytatuowani chłopcy wzniosą się na wyżyny i zagrają tak że… no dobra nie żartujmy sobie bo inni już po oklepaniu Iroli zaczynają mocno pompować balonik - na czele nawet z o zgrozo największym hejterskim portalem w sieci któremu szefuje (nie)sympatyczny redaktorem z zakolami…
Czas uważniej przyglądać się zespołom w IV rundzie el. LE…

gdzie jest ekspert shaggy?

El'kabat 30.07.2014 23:28

Wyszedł im dzis ten mecz niesamowicie. Ciężko będzie Celticowi zrobić 3:0 u siebie bez problemu i nie narażając się na kontrę.
Ale coś mi mówi,że tam będzie jeszcze ciekawie....Nic mnie nie ździwi,czy to 3:0 ,czy 4:1 i dogrywka :)
Od początku siądą na nich i jak strzelą w pierwszych 15min to będzie zajebisty mecz.

Mario Nh 30.07.2014 23:48

Nadzieją się na jakąś kontrę Legii przy tak dziurawej obronie.
Moze Legia przegra tam nawet, ale awans ma w kieszeni.

Kocur 31.07.2014 05:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1370300)
Królestwo za Leśnego.

Jest tu taki jeden co się uporczywie pyta "co zyskała Legia na konflikcie z kibicami" :-) - ma odpowiedź

Matejas_ 31.07.2014 06:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kws (Post 1370299)
2. Natomiast dlaczego piszę to na Waszym forum? Bo starajcie się myśleć inaczej niż większość naszych rodaków, może to Cupiałowi otworzy oczy: że zatrudniając odpowiednie osoby na stołach i budując odpowiednio drużynę (wcale nie z wychowanków, bo którzy z nich grali dzisiaj w L. ?), również stawiając na dobre trenera (Smudy do takich nie zaliczam), może odbudować Wisłę. Tego Wam życzę, co w naszym interesie też jest - mocniejsza liga, więcej takich wieczorów jak dzisiaj!

Prawda jest taka, że tak słabego Celtiku nie było od czasów założenia klubu. Wisła gdy walczyła o LM pojechała by taki Celtic takm samo jak Legia, a może i nawet wyżej. Liga Szkocka upadła po spuszczeniu Rangersów... Celtic nie ma żadnej konkurencji, mimo że grają jak ogóry. Myślę, że nawet Podbeskidzie mogło by powalczyć o puchary w tej lidze!

shaggy 31.07.2014 07:05

Budzę się na urlopie, kolejny piękny poranek, odpalam livesports i świat chyba stanął na głowie (L)osersi przeszli samych siebie wrócili i jeszcze raz przeszli samych siebie i ograli Celtic. Pewien komentator powiedziałby do mnie szkoda że pan tego nie widział a ja powiem jakież to ja miałem szczęście…
Widzę jednak, że urlop shaggy’ego i jego mała aktywność na forum boli zarówno wiślaków jak i legionistów:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1370263)
shaggy coś cicho siedzi.
A tak narzeka jak się legioniści nie odzywają jak im nie idzie.

Świat się kończy wiślak oczekuje od drugiego wiślaka, żeby jak widzę po godzinie wpisu w trakcie meczu robił na forum relację live i pisał peany pochwalne na cześć Legii… Boże widzisz i nie grzmisz…

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krwawy (Post 1370301)
gdzie jest ekspert shaggy?

Tutaj krótko: Troli nie karmię…

Przekaz dla obydwu cytując klasyka: „Pies wam mordę lizał…”
Dzisiaj ciąg dalszy eurokopania ciekawe czy z podobnym skutkiem:)

PS: Info dla dwóch chłopców którzy przebierali wczoraj nóżkami, sikając po nóżkach i oczekując mojego komentarza za tydzień też będę na urlopie więc troszkę więcej cierpliwości…

PS 2: Tak w ogóle to naprawdę doceniam wynik (L)osersów choć meczu nie widziałem…

marcin19876 31.07.2014 08:10

Brawo legia ! Ciekawe co teraz powie Wojciech Kowalczyk na temat tego - kto tu kogo " zgwałcił",hehe, a tak na poważnie, legia tym meczem zagwarantowała sobie europejskie puchary na jesień. Teraz trzeba mieć nadzieje ze jeszcze lech oraz ruch przejdą tę rundę i bedziemy mieli 3 drużyny z 4 rundzie, ojjj dawno tak nie było :)

0 22 31.07.2014 09:02

Wynik jak dla mnie szokujący. Mogło być i 8-1, a powinno 6-1. Do rywala podchodzę z szacunkiem, bo w rewanżu może być i 3-0. To Szkoci, zagrają na 110% przez 90% meczu będzie huraganowe bombardowanie bramki itp. Zresztą osobiście jak ich widziałem przez pierwsze 20-30 minut to drużyna o kulturze gry dawno nie widzianej na polskich boiskach. A potem się po prostu zesrali wydarzeniami na boisku.

Oni zagrali słabo, my nieziemsko. Pytanie co będzie jak oni zagrają bardzo dobrze, a my średnio.

Jak na loosersów - może być :)

63.5 Kg 31.07.2014 09:15

Obraz meczu...
Bardzo slaby Celtic...

emj10 31.07.2014 09:20

Jak to miło czytać te ohy i ahy po wygranej Legii z Celticiem :)

W gruncie rzeczy ten wynik jest korzystny dla... Celticu. Mogło być już po zabawie, gdyby nie zezy Vrdoljaka i Żyro, a tak Celtom wystarczy szybko strzelić brameczki i pozamiatane.

PhantomRanger 31.07.2014 09:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1370339)
Jak to miło czytać te ohy i ahy po wygranej Legii z Celticiem :)

W gruncie rzeczy ten wynik jest korzystny dla... Celticu. Mogło być już po zabawie, gdyby nie zezy Vrdoljaka i Żyro, a tak Celtom wystarczy szybko strzelić brameczki i pozamiatane.

Do tego trzeba mieć umiejętności. Jeżeli Legia pojedzie tam z zamiarem gry na kontry to odpadnie i będzie grała o LE. Jeżeli wyjdzie z nastawieniem jak w Warszawie, rozjedzie Celtic jak walec. Jeżeli awansują to serce będzie bolało, że to Legia, a nie Wisła awansowała po tak długiej przerwie. Jednak może to w końcu skłoni niereformowalnego Cupiała do pozbycia się szkodników z klubu i zatrudnieniu profesjonalistów.

syryls 31.07.2014 10:12

Nie dość że Legia w Q4 to za chwilę zlecą się kluby po Dudę, Żyrę oferując sumy o których Wisła może tylko marzyć.
Leśnodorski ma dobre relacje z kibicami więc może zając się sprawami marketingowymi i sportowymi.
Jeśli ktoś w miarę szybko Jacka nie wyjebie to Legia nam s.......i jak Celtic innym zespołom w lidze szkockiej o ile już tego zrobiła

silver03 31.07.2014 10:19

Czy Legia przejmuje rozstawienie po Celticu?

rozarian 31.07.2014 10:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1370344)
Jednak może to w końcu skłoni niereformowalnego Cupiała do pozbycia się szkodników z klubu i zatrudnieniu profesjonalistów.

Nie wiadomo, czy jest w stanie to zrobić. Może już tak głęboko tkwi w pewnych układach, że np. Bednarz może się prowokująco zachowywać w niektórych sytuacjach.

kerim1906 31.07.2014 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1370349)

nie, jest chyba siódma w kolejce , a miejsc jest 5, ja czekam na rewanż , wierzę w Celtic

misieq 31.07.2014 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1370349)

Nie przejmuje.

Bartuk1906 31.07.2014 10:44

Cytat:

Z tego co czytałem to NIE, gdyż losowanie jest dopiero po rewanżowych meczach co oznacza iż kluby losowane są ze swoimi punktami. Szansa na to, że koledzy ze stolicy będą rozstawieni są minimalne aczkolwiek po ostatnich meczach się zwiększyły.(Mogą odpaść faworyci z wyższą ilością pkt. : Zenit, Steaua, Salzburg,...Celtic)

kerim1906 31.07.2014 10:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartuk1906 (Post 1370356)
Z tego co czytałem to NIE, gdyż losowanie jest dopiero po rewanżowych meczach co oznacza iż kluby losowane są ze swoimi punktami. Szansa na to, że koledzy ze stolicy będą rozstawieni są minimalne aczkolwiek po ostatnich meczach się zwiększyły.(Mogą odpaść faworyci z wyższą ilością pkt. : Zenit, Steaua, Salzburg,...Celtic)

Zenit nie .....

kws 31.07.2014 10:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kapsel (Post 1370310)
Jak ja nie lubię czegoś takiego... Pomyślicie, że muszę słuchać takich głupot codziennie bo mieszkam 100 km od Warszawy. Wygrali 1 mecz, już balonik napompowany, a jak przegrali z St. Patricks to gdzie byłeś? Też twierdziłeś jaka Legia jest dobra?

Nie przegrali to raz. Po drugie to nikt normalny nie powiedziałby, że Legia jest po takim meczu dobra. Natomiast byłem pewien, że w ciągu dwóch miesięcy nie zapomnieliśmy jak się gra w piłkę.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matejas_ (Post 1370311)
Prawda jest taka, że tak słabego Celtiku nie było od czasów założenia klubu. Wisła gdy walczyła o LM pojechała by taki Celtic tak samo jak Legia, a może i nawet wyżej. Liga Szkocka upadła po spuszczeniu Rangersów... Celtic nie ma żadnej konkurencji, mimo że grają jak ogóry. Myślę, że nawet Podbeskidzie mogło by powalczyć o puchary w tej lidze!

Słaby czy nie, trzeba to wykorzystać (a to naszym drużyną, bardzo rzadko się udaje), co nam się tylko połowicznie udało, ale nie ma co narzekać.. bo mogło się skończyć 2:1 równie dobrze.
Jeden z meczów, który zapadnie mi w pamięci chyba do końca życia to Wasz z Lazio w Rzymie...Kuzba ? Nie pamiętam, ktoś miał tam taką setkę. To też wtedy trzeba było strzelić, a się nie udało. Jak pamiętam ten mecz, to też można powiedzieć: Lazio słabe. Przecież, jak to możliwe że Wisła - drużyna z Polski ogrywa jeden z bardziej znanych europejskich klubów na ich stadionie (strzela im 3 bramy) ? Tak powinniście pomyśleć, skoro piszecie że Celtic słaby; a teraz szczerze: tak myśleliście w czasie meczu, czy może że Wisła jest mocna ?

Piłka nożna to gra błędów.

brylant17 31.07.2014 10:48

brawa dla Ivica Vrdoljak za nie wykorzystane dwóch 11 brawo!!! mogliście jechać z wynikiem 6-1 a jedziecie z 4-1 wszystko się może zdarzyć.Bez Rado i Kuciaka nie istniejecie

Wasiu 31.07.2014 10:52

Seeded teams coef. Unseeded teams coef.
------------------------ --- ---------------- ------------------------ --- ----------------
FC Salzburg *3 Aut 46.185 Sparta Praha ** Cze 28.870
Steaua Bucuresti ** Rom 39.451 Dinamo Zagreb ** Cro 23.925
APOEL Nicosia *3 Cyp 37.650 Ludogorets Razgrad ** Bul 18.125
Celtic ** Sco 36.813 Maccabi Tel-Aviv ** Isr 17.875
BATE Borisov ** Bls 33.725 Sheriff Tiraspol ** Mol 17.075

Gdyby nie było niespodzianek i rozstawione drużyny zawsze wygrywały swoje dwumecze to takby to wyglądało w 4 rundzie. Legia ma współczynnik 15 z kawałkiem więc na rozstawienie tutaj nie ma szans, ale patrząc na dotychczasowe wyniki w elimiacjach tegorocznej LM to warszawiacy żadnego z tych zespołów nie muszą się obawiać.

Bartuk1906 31.07.2014 10:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1370358)
Zenit nie .....

Oczywiście, sory mój błąd. Co nie oznacza, że szanse elki na rozstawienie wzrosły po ostatnich meczach choć nadal są tylko teoretyczne.

@brylant17

4-1

silver03 31.07.2014 10:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1370361)
brawa dla Ivica Vrdoljak za nie wykorzystane dwóch 11 brawo!!! mogliście jechać z wynikiem 6-1 a jedziecie z 3-1 wszystko się może zdarzyć.Bez Rado i Kuciaka nie istniejecie

To jest takie pier.dol.enie, że bez Radovicia, bez Kuciaka... Po to ich mają, żeby ciągnęli grę. A Wisła bez Brożka istnieje? Bez Głowackiego?

0 22 31.07.2014 11:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1370361)
Bez Rado i Kuciaka nie istniejecie

Podobnie jak inne polskie zespoły.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl