Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Donki 06.03.2010 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartii (Post 865065)
Nie, to beda miejsca dla prezesów ;)

A tak powaznie, to czy telebim nie bedzie zaslaniac widocznosci z gornych rzedow, hmmm..

Nie nie bedzie zasłaniał :)

crazykaro 06.03.2010 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartii (Post 865065)
Nie, to beda miejsca dla prezesów ;)

A tak powaznie, to czy telebim nie bedzie zaslaniac widocznosci z gornych rzedow, hmmm..

Telebim nie będzie zasłaniał. Ostatnio jak byłem na stadionie to zza płotu widziałem miejsca w ostatnim rzędzie więc boisko będzie na pewno widoczne. Szkoda że telebimu nie umieślcili pod większym kątem żeby zwiększyć komfort oglądania

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MarciN90 (Post 865068)
powiedzcie mi ile na jednej trybunie ma byc masztów oświetleniowych? słyszałem że 5, potem że 6-7 i sam nie wiem :) i to prawda ze pod dachem tez ma byc jakies male oswietlenie na trybune? najlepiej jakby ktoś wkleił tutaj projekt CAŁEJ konstrukcji dachu na C bo niedawno tu byla przy okazji telebimu ale tylko czesciowa, bodajze z 3 masztami

Kilka stron wcześniej było zdjęcie projektu (str 255)

PhantomRanger 06.03.2010 13:32

Przeglądając kamerki można zauważyć, że są już 4 maszty oświetleniowe i 5 w trakcie podnoszenia :)

wonski_eNHa 06.03.2010 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 865079)
Szkoda że telebimu nie umieślcili pod większym kątem żeby zwiększyć komfort oglądania

O jakim kącie mówisz, telebim na wschodniej będzie dla oglądających na zachodniej i vice versa.
Chyba że miałby być od strony widowni zamontowany, co było by czymś idiotycznym.

crazykaro 06.03.2010 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wonski_eNHa (Post 865126)
O jakim kącie mówisz, telebim na wschodniej będzie dla oglądających na zachodniej i vice versa.
Chyba że miałby być od strony widowni zamontowany, co było by czymś idiotycznym.

Chodzi mi o to żeby odchylić go o 20-30stopni od pionu tak żeby obraz był lepiej widoczny dla parteru, a poza tym jeden rząd wiecej siedzący za telebimem widziałby ten po drugiej stronie

wonski_eNHa 06.03.2010 14:25

Jeżeli pochylenie miało by sprawić że ostatni rząd widziałby telebim, to było by to sensowne, ale nie o 20-30 stopni ale ok 10-15 powinni odchylić, żeby nie pogorszyć widoczności dla kibiców na 2 poziomie.
A na ile pewne jest to że ostatni rząd ma zasłoniętą widoczność na przeciwległy??

FajQ 06.03.2010 15:47

Przeglądając dzisiaj zdjęcia zauważyłem coś bardzo ciekawego a zarazem zaczęło mnie nurtować czy ów "rozwiązanie" zostanie tak jak widać na zdjęciu:
http://stadionwisly.info/fotorelacje...dion_wisly.jpg

Tam gdzie jest łączenie dachu z narożnikiem widać wyraźną szczelinę.I pytanie czy to tak zostanie czy zostanie zamaskowane....
Mam jednak obawy ,że szczelina może zostać.Porównywałem zdjęcia z początku budowy i wychodzi na to ,że przerwa w dachu jest w miejscu gdzie są szczeliny dylatacyjne(?).
Wie ktoś coś na ten temat ?
Niby to taka drobnostka ale dach będzie przeciekał i niezbyt ładnie to wygląda.

rafalek 06.03.2010 15:52

Było już o tym mówione na poprzedniej stronie. Z całą pewnością zostanie to połączone innymi elementami dachu, tylko zaczęli oni to "składać" od strony 3 maja

FraMat 06.03.2010 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FajQ (Post 865189)
Mam jednak obawy ,że szczelina może zostać.Porównywałem zdjęcia z początku budowy i wychodzi na to ,że przerwa w dachu jest w miejscu gdzie są szczeliny dylatacyjne(?).
Wie ktoś coś na ten temat ?
Niby to taka drobnostka ale dach będzie przeciekał i niezbyt ładnie to wygląda.

Dlaczego ma przeciekać?
Tam już jest pokrycie dachu na całej powierzchni dachu oprócz tej szczeliny?

FajQ 06.03.2010 16:01

Ok dzięki za odpowiedź.
Szukałem na poprzednich stronach ale widocznie przeoczyłem.
A pytałem bo na budowie nic mnie już nie zdziwi.

Acapelo 07.03.2010 09:12

Jeżeli chodzi o poróenanie to jednak stadion Lecha to prawdziwy gniot. Moim zdaniem mimo wszystkich zastrzezen stadion Wisły robi dużo lepsze wrazenie przynajmniej podczas transmisji TV.

Cytat:

Wygrało PGE, które za swoje logo na fasadzie i prawa do reklam wewnątrz obiektu przez najbliższe 5 lat zapłaci 35 milionów złotych, czyli 7 mln rocznie.
W interpelacji Olszówki jest zapytanie czy nazwa stadionu będzie na sprzedaż przez operatora. Na pewno nikt tyle nie da bo nie będziemy areną ME2012 ale 20-25 mil może da się uzyskać?
Tyle, że to jest 5 letni zysk itp. Powiedzmy sobie szczerze, raczej nie zanosi się na to żeby Wisłę było stać(Telefonikę) na takie inwestycje. Choć z drugiej strony byłaby to ciekawa forma wsparcia klubu przez Cupiała:) A w odległym terminie przecież można na tym zarobić.

Chyba czekają nas ostre negocjacje na linii Wisła(Cupiał)- Miasto (dobrze, że jest wsparcie Olszówkii). Pewnie jeżeli miasto zgodzi się pokryć jeszcze trochę kosztów to Wisła zostanie operatorem. Wierzę, że cała sprawa skończy się jeszcze z korzyścią dla Wisły.

Może Majchrowski liczy, że ktoś go lekko pogłaszcze(wiecie o co chodzi)...

Okazuje się, że miasto dopłaciło 30 mil brakujących do budowy z tych pieniędzy, które miały iść na IT i resztę. Piękna sprawa.
A teraz udają greka, że nie planowali w budżecie pieniędzy na te sprawy. A za wszystko ma zapłacić Wisełka:)
Jeszcze się burzą, że po tych zmianach Wisła też zmieniła zdanie i nie chce być operatorem.

orzeu 07.03.2010 11:29

Mam prosbe. Zanim cos napiszecie przegladnijcie temat bo niektore sprawy powracaja co dwie strony i sa w kolko omawiane. Potem w tym tloku gina istotne informacje.

gigant 07.03.2010 11:37

Na wschodniej dzisiaj pracują, jestem pod wrażeniem.

kot 07.03.2010 11:39

Widzę, że po raz pierwszy w Niedzielę także pracują. Dzisiaj od 7 rano zamontowali już piąte ramię oświetleniowe. Jestem zdziwiony pozytywnie.

filip74 07.03.2010 12:08

Tak się zastanawiam skoro dziś w niedzielę pracowali przy 5 maszcie oświetleniowym a wychodzi na to że to jest ostatni maszt na C , ten największy dźwig przejedzie jutro do składania zachodniej?

rafalek 07.03.2010 12:10

Nie jest to ostatnie ramię. Na jednej trybunie ma być 7 masztów oświetleniowych.

Edyta:

Ciekaw jestem, czy te maszty na razie są tylko montowane, czy również od razu podpinane do sieci elektrycznej? Kiedy moglibyśmy się spodziewać "próby" oświetlenia?

Edyta vol. 2

Czy na dachu jest już to pleksowe poszycie? Bo na stopniach nie widać ani śladu śniegu, mimo iż na boisku jest go pełno.

filip74 07.03.2010 12:28

A mi się jednak wydaje że będzie 5 masztów oświetleniowych , bo w przypadku 7 masztów 1i 7 oświetlały by dach D i E no chyba że były by innej konstrukcji .
http://www.stadionwisly.info/ na samej górze jest wizualizacja stadionu i jak się dobrze przyjrzeć jest 5 masztów.

rav 07.03.2010 12:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 865453)
W interpelacji Olszówki jest zapytanie czy nazwa stadionu będzie na sprzedaż przez operatora. Na pewno nikt tyle nie da bo nie będziemy areną ME2012 ale 20-25 mil może da się uzyskać?

To akurat nie ma większego znaczenia. Podczas Euro stadiony nie mogą używać nazw komercyjnych. Nazywane są po prostu w stylu: "Euro 2012 Stadium Poznań". Tak było m.in. w Niemczech, gdzie wiele stadionów ma nazwy komercyjne.

Gorzej, że wokół tego stadionu nie ma dobrej atmosfery, bo i trudno żeby była przy takich jajach. A dopiero czeka nas afera związana z brakiem 50-70 mln na IT, trybunę północną i uporządkowanie terenów na miejsca postojowe. Dym w Radzie Miasta będzie potężny. A w związku z tym mało prawdopodobne, by któraś z firm miała ochotę firmować swoją nazwą coś skompromitowanego w opinii publicznej i jeszcze za to płacić.

edit

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filip74 (Post 865530)
A mi się jednak wydaje że będzie 5 masztów oświetleniowych , bo w przypadku 7 masztów 1i 7 oświetlały by dach D i E no chyba że były by innej konstrukcji.

Będzie siedem masztów:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 864155)

Proud 07.03.2010 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filip74 (Post 865530)
A mi się jednak wydaje że będzie 5 masztów oświetleniowych , bo w przypadku 7 masztów 1i 7 oświetlały by dach D i E no chyba że były by innej konstrukcji .
http://www.stadionwisly.info/ na samej górze jest wizualizacja stadionu i jak się dobrze przyjrzeć jest 5 masztów.

Niemożliwe, że będzie tylko 5 masztów, bo już jest 5, a nie rozciągają się na całej długości dachu. Zapewne będzie ich 7, a na wizualizacjach jest błąd.

TSW Fanatyk 07.03.2010 12:52

http://www.fotosik.pl/showFullSize.p...ca89a12a26c093 ciekawe dlaczego ten masz ma mniej lamp? Będą one dokręcane później? Nie żebym się czepiał :)

filip74 07.03.2010 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 865536)
Niemożliwe, że będzie tylko 5 masztów, bo już jest 5, a nie rozciągają się na całej długości dachu. Zapewne będzie ich 7, a na wizualizacjach jest błąd.

No nic ja jednak będę upierał się przy 5 masztach , myślę że jutro będzie już wszystko jasne.
I tak jak napisałem wcześniej w przypadku 7 masztów 1 i 7 oświetlały by dachy D i E .

Kamil 07.03.2010 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filip74 (Post 865545)
No nic ja jednak będę upierał się przy 5 masztach , myślę że jutro będzie już wszystko jasne.
I tak jak napisałem wcześniej w przypadku 7 masztów 1 i 7 oświetlały by dachy D i E .

to chyba nie problem przestawić lampy zeby swiecily w inne miejsce?

filip74 07.03.2010 13:08

W każdym razie te 5 które już są na górze rozstawione są zaraz od końca dachu D do początku dachu E.

Ciastek1 07.03.2010 13:12

Masztów będzie 7 . Już teraz widać dlaczego - jest pięć i nie są symetrycznie rozstawione na całej długości trybuny.

KoPer 07.03.2010 13:21

ja słyszałem od osoby z klubu, że ma być 5 masztów i dodatkowe doświetlenie z "pod dachu"

filip74 07.03.2010 13:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ciastek1 (Post 865549)
Masztów będzie 7 . Już teraz widać dlaczego - jest pięć i nie są symetrycznie rozstawione na całej długości trybuny.

Niesymetrycznie rozstawione to one są patrząc na kamerkę która trochę przekłamuje.

Pablo84 07.03.2010 14:11

Majchrowski obiecał, że będzie dzień w który będzie można sobie pochodzić po budowie stadionu.
Kojarzy ktoś jaki to miał być miesiąc?

Kamil 07.03.2010 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 865582)
Majchrowski obiecał, że będzie dzień w który będzie można sobie pochodzić po budowie stadionu.
Kojarzy ktoś jaki to miał być miesiąc?

marzec jeśli dobrze pamietam :]

Cytat:

Czat z Prezydentem:

Pytanie również o dzień otwarty na stadionie:

OBIECUJĘ, ŻE W MARCU ZORGANIZUJE DZIEŃ OTWARTY NA BUDOWIE STADIONU.

Oxydrene 07.03.2010 14:14

wg jego odpowiedzi na jedno z zapytan radnego Olszówki ma to byc marzec.

crazykaro 07.03.2010 16:20

Znając prezydenta to zrobi dzień otwarty w jakiś poniedziałek między 10 a 14 :lol:

element 07.03.2010 16:23

Tylko żeby na dzień otwarty nie zagościło więcej niż 15 osób bo się cała konstrukcja zawali.

Fuks 07.03.2010 18:18

Cytat:

Na budowie w końcu widać, że roboty nabierają rozpędu. Na trybunie zachodniej została już osadzona pierwsza część stropu, a w najbliższym tygodniu robotnicy całkowicie zabudują przestrzeń parkingu pod trybuną główną.
Kibice już teraz mogą zobaczyć, jak zostało zaprojektowane wnętrze trybuny wschodniej. Na siódmym zdjęciu widać rzędy czerwonych słupków, które stanowią granicę dla pomieszczeń usługowych. Budynek jest ocieplany, a z piwnic cały czas wypompowywana jest woda.

Przed nami najważniejsza decyzja, jaką będą musiały podjąć osoby odpowiedzialne za realizację projektu: wybór rodzaju siedzisk, jakie zostaną zamontowane na nowych trybunach. Niestety jest raczej pewne, że na obiekcie zostaną zamontowane krzesełka nieskładane. Oznacza to dodatkowe koszty dla organizatorów imprez, którzy będą musieli każdorazowo wynająć firme czyszczącą siedziska.
że co?! , źródło: http://www.11.pl/aktualnosci/kask_na..._czesc_cxxxvi/

Donki 07.03.2010 18:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fuks (Post 865807)

Jesli to bedzie prawda to naprawde zajebiscie :shock:

PiotrG 07.03.2010 18:37

Ja po tych fotorelacjach zastanawiam się czy punkty gastronomiczne na trybunie wschodniej zostały wybudowane. Pomieszczenia toalet były na zdjęciach pokazane, za to nie widziałem ani jednego zdjęcia przedstawiającego punkt gastronomiczny, a tych jest pewnie około 10.
Oby nie odstawiono melodii jak z trybuną południową, ze katering wyląduje w namiocie przed trybuną. LukL, wiesz coś na ten temat?

wonski_eNHa 07.03.2010 18:44

W odpowiedzi prezydenta było napisane, że ma być taki sam typ krzesełek jak na istniejących już trybunach.
No ale możemy się jeszcze łudzić, że dadzą składane.

filip74 07.03.2010 19:06

Przeglądając te fotki z 11. widać że na murawie nie ma ani jednego elementu masztów oświetleniowych nr. 6 i 7 tak więc chyba miałem racje z tym że będzie 5 masztów.

crazykaro 07.03.2010 19:09

Tylko z kamierki wydaję się ze jest asymetrycznie a tak naprawde wszystko jest symetryczne i tak zostanie bo więcej nie ma gdzie upakować zeby było oswietlane boisko a nie dach. Zastanawia mnie tylko co z tymi lampami na ostatnim maszcie.
Co do siedzonek to nie uwierze dopóki nie poinformują o tym oficjalnie. A na tym co jest w odpowiedzi prezydenta nie ma jasno napisane ze siedzonka będą takie same

Wrona 07.03.2010 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wcześniejszy post (Post 865807)
. Niestety jest raczej pewne, że na obiekcie zostaną zamontowane krzesełka nieskładane.

Krzesełka inne niż składane to odstępstwo od projektu, szerokość stopni trybuny jest zaprojektowana do siedzeń składanych.
Czy klasa Elite czasem nie wymaga składanych siedzeń?
http://www.stadionwisly.info/dane_te...buna_wschodnia

MatMario 07.03.2010 19:37

Panowie ja tak nieśmiało zaznacze że na makiecie jest też 5 masztów... Nie wiem sam co o tym myśleć. Może ma ktoś specyfikacje przetargową na tą trybunę, pozatym ten maszt najbliżej D ma reflektory na połowie tylko co może rzeczywiście świadczyć o tym że ich będzie 5, co według mnie nie wygląda najlepiej. Najważniejszy powinnien być widok z parku a jego nigdzie nie ma ostatnimi czasy.

greko1 07.03.2010 23:03

Jeżeli potwierdzą sie informację o krzesełkach nierozkładanych to będzie mała tragedia. Parę stron temu trochu krakałem o takim rozwiązaniu, jak przeczytałem odpowiedź Majchrowskiego na temat koloru krzesełek. Majchrowski stwierdził, że krzesełka będą nawiązywały do juz istniejących.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl