![]() |
A to Ty nie chodzisz dla piłkarzy?A to oni nie grają dla Ciebie?No i jeden właśnie dla mnie nie gra a za nim reszta przestraszonych panów którzy się go boją ruszyć.Nie zajmuję więcej miejsca i zmykam.Masz rację .Są ważniejsze sprawy niż Małecki.Nie mniej jednak na zachodzie albo by przeprosił albo by go nie było,a tak jest niezdrowo.Jest małym (duchem) człowiekiem i niebawem to pokaże.Wielkim Wiślakiem nie będzie.Nie ma szans.Posłuchaj starszego.Amen.
|
Taaaa zszedł na ziemię.
"Idę na urlop, jedynie dla propozycji z Anglii jestem w stanie zacząć pracę wcześniej". :D Uwielbiam gościa. |
Po przeczytaniu wywiadu w "GK" stwierdzam, że Robercik to jednak nieprawdopodobny bufon. Nic nie ma sobie do zarzucenia, jest genialny i mamy się cieszyć, ze zaszczycił nas swoją obecnością przez 1,5 r. NIECH SPADA (ciekawe w jakich to topowych klubach będzie teraz pracował). Szczerze to mam już go naprawdę dość...
|
O Matko ! Dzięki Robert za mistrza, ale Twoje wypowiedzi po prostu załamują człowieka... Normalnie z krzesła można spaść. Więcej szukania winy w sobie nie w innych! To co on w tej Wiśle robił ? Pytam się ? Skoro tak nie miał czasu nie miał nic.. to za co brał kase i teraz sie jej domaga ?
|
Maaskant dalej pewnie będzie pracował w byle jakich klubach w Holandii. Oczywiście w tym wywiadzie nie padło wielu pytań np. na temat forowania Lameya i Jaliensa.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
te typy z tego kraju tak mają? |
Cytat:
palą to samo zielsko :D |
Cytat:
Jak ktos napisał już wcześniej: obawiam się że z takim właścicielem pewnego poziomu już nie przejdziemy. Należy naprawdę docenić to co BC zrobił dla Wisły do tej pory ale trzeba też pogodzić się z tym że wobec coraz większej profesjonalizacji w lidze (Legia, Lech, Śląsk, Lechia) z lidera staniemy się średniakiem. Większość drużyn ligowych idzie do przodu a my stoimy w miejscu. I przy obecnych układach właścicielskich raczej tak pozostanie. |
A może Bogusław Cupiał doszedł do wniosku, że jak i tak musiałby płacić Maaskantowi, to woli go zwolnić, niż miałby dalej psuć zespół? To jedna z opcji, nie wnikam jak bardzo prawdopodobna, ale nie oceniajmy bez faktów.
|
Cytat:
|
Cytat:
w takim wypadku powinen być obrażany na każdym meczu ! widać o co typowi tak naprawde chodziło |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Pacta sunt servanda |
Cytat:
|
Cytat:
mieszkamy w polsce to jest polskie forum więc pisz po polsku ! |
Cytat:
|
Maaskant powiedział Maaskant powiedział ...
A co miał powiedzieć że od rewanżu z Apoelem gra jego drużyny to totalna padaka?? Gdyby miał jaja, to po męsku przyznałby się do swoich win i win pionu sportowego, a nie szukał winy wszędzie, tylko nie u siebie. I powtarzam zaślepionym. W porównaniu do nerwowych deczyji BC z przed kilku lat, właściciel do RM i jego słabej w ostatnim czasie pracy miał anielską cierpliwość. |
Cytat:
Ktoś z nim kontrakt podpisał - ktoś odpowiada za to na jakich warunkach następuje rozwiązanie kontraktu. Jeżeli nie będzie pracował w innym klubie pensje trzeba mu wypłacać. Tak samo jak Wisła płaciła pensję Kasperczakowi do momentu, kiedy zaczął trenować Senegal. |
Cytat:
|
Na tym forum panuje przekonanie, że Maaskant wyleciał tylko za derby? Tylko za trzy z rzędu porażki? A że sam napompował balon mówiąc o dwóch równorzędnych 11, z których jedna nie mogłaby zdobyć mistrza i co się dzieje? Gdy odpoczywał skład A przed batalią o LM, to skład B niemiłosiernie męczył się w lidze. Gdy słabość składu A została totalnie obnażona przez Cypryjczyków, to mówiło się o 3minutach od raju, choć dzieliła nas przepaść, a przypadkowa bramka Czarka mydliła oczy - tak jak wcześniej przypadkowy gol Bitona na Widzewie, niesamowite męczarnie z Zagłębiem u siebie! itd. I tak w każdym kolejnym meczu, nieważne z kim przyszło nam grać, nie ważne gdzie, grą rządził przypadek i trzeba było drżeć o wynik. Żadnego rywala nie drużyna Holendra nie potrafiła zdominować, a w grze dominował chaos - w ataku dawały było dobrze po akcjach indywidualnych, w obronie miał nas ratować Pareiko - zajebista taktyka! Później doszły kontuzje i zaczął się płacz i szukanie wymówek, choć Wisła tylko w jednym meczu zagrała dobrze - z Lechem, ale jak się nie wykorzystuje takich sytuacji? Doszło do sytuacji, że drużyna na ligę mistrzów znajduje się w okolicy podium ligi, gdy jej konkurenci przegrywają z byle kim - jak w poprzednim sezonie. Czyli plan trenera Maaskanta mógłby jakoś działać, wygrywać u siebie, remisować na wyjazdach, tylko że jego drużyna tego nie potrafiła już pod koniec mistrzowskiego sezonu.
Zastanawiam się skąd gloryfikowanie jego dokonań, skoro nie nauczył tej drużyny niczego, od woli walki i nieustępliwości, bycia boiskowymi s....ysynami po bardziej piłkarskie elementy, jak kilka/kilkanaście celnych podań (tu przypomina mi się mecz z Twente i Apoelem), pewne schematy zachowań, umiejętność stwarzania i wykańczania akcji, ustawianie przy stałych fragmentach gry, gra pressingiem, płynne przechodzenie z obrony do ataku i odwrotnie...Wisłę Maaskanta zapamiętam dzięki na siłę rozgrywanym krótkich rzutów rożnych. PS: naprawdę myślicie, że miał pomysł jak z tego marazmu wyprowadzić drużynę? Ja w to wątpię, a wy przypomnijcie sobie ile dobrych meczów za jego kadencji rozegraliśmy... PS2: do konferencji po meczowych nawet nie wracam |
Cytat:
|
Gdyby Maaskant potrafił albo chciał przyznawac się do błędów może jego sytuacja dzisiaj by wyglądała inaczej. A takie niestety popełniał i to sporo. Niezaleznie od wszystkiego wgranie Derbów z tak grającą Cracovią to był obowiązek, nawet jakbyśmy mieli jeszcze więcej kontuzji.
Jednak zmiana trenera dla mnie ma sens jedynie wtedy jeśli na jego miejsce przyjdzie ktoś lepszy, a przynajmiej rownorzędny. Jeśli nie zwolnienie Maaskanta było błędem. Co do kwestii rozliczeń pieniężnych- przecież nikt poważny nie przyjdzie pracować do klubu, ktory nie wywiązuje się z umów. Dlatego myślę , że tutaj tarć nie będzie i strony dojdą do porozumienia. Panie Robercie- w imieniu własnym oczywiście- dziekuję Panu za Mistrzostwo Polski, te kilka tygodni marzeń i nadziei na LM, awans do LE. I życzę powodzenia! |
Kolejny
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...pol_drogi.html nie ze wszytskimi jego wypowiedziami sie zgadzam, ale z jedna na pewno decyzja była emocjonalna |
Mam wrazenie że Maaskant może byc jednym z niewielu lub nawet pierwszym w historii trenerem zwolnionym nie za wyniki, lecz za głupie gadanie.
|
Cytat:
|
|
Wisła przymierza się do Waldemara Fornalika
http://www.gazetakrakowska.pl/aktual...isly,id,t.html http://gwizdek24.se.pl/pilka-nozna/e...ka_213389.html Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
wiecej: http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...nca_rundy.html |
Jak znał receptę to czemu dalej graliśmy fatalnie ?
|
Cytat:
A nie tak jak napisał pio, że w każdym meczu, niezależnie czy to Bielsko czy APOEL, drżymy o wynik, boimy się każdego stałego fragmentu i nieporadni w ataku, a w obronie smród za smrodem... |
Nie rozumiem... Maaskanta już nie ma, a wy nadal na niego najeżdżacie?
Taka próba usprawiedliwienia sobie błędnej decyzji? Maaskant w cytowanym wywiadzie miał 100% racji. Przejrzyjcie sobie poczatek tego wątku. Zadaniem Maaskanta, kiedy go przyjmowano rok temu, było odbudowanie drużyny, tak aby dopiero w sezonie 2011/2012 ta mogła stanąć do walki o LM. Póki gra szła, wszyscy Maaskanta nosili na rękach. Przyszedł okres pierwszych niepowodzeń, a wiekszość zaczeła na niego najeżdżać. Co do jego konferencji. Facet miał 100% racji tak rozmawiajac z dziennikarzami. Trener, oprócz prowadzenia drużyny na treningach i w meczach, musi ja prowadzic także w sferze motywacyjnej i wolicjonalnej. I to robił Maaskant. Gadki o dwóch równorzędnych skladach miały podnosic morale zmienników/ Zdaję sobie sprawę, że większość nie widzi pozytywnych zmian w grze druzyny, ale nad tym nie ma co dyskutować. Jedni widzą, inni nie widzą. Ja należę do tych pierwszych. I na koniec: wisienka. Daliśmy koleżance zza Błoń satysfakcję z wygrania derbów. Satysfakcja czysto sportowa (no i kibicowska), która nawet z rozkładu statystycznego raz na lata może się zdarzyć. Ale po jaką ch...erę daliśmy im dodatkową satysfakcję zwalniając naszego trenera po przegranych derbach? Gdyby został, choćby do konca rundy, oznaczałoby to, że owszem przegraliśmy, ale traktujemy to jak wypadek przy pracy. Zwalniając go, pokazaliśmym że zabolało. A tego nie powinniśmy byli pokazywać. |
FraMat - ale pozytywne zmiany w grze drużyny pojawiły się po przyjściu Maaskanta, z czasem niestety zamiast progresu był regres. On może i powiedział w wywiadzie, że miał receptę, ale jak mam w to uwierzyć, skoro człowiek 2 miesiące temu mówi "mamy problem ze stałymi fragmentami, trzeba pracować i to wyeliminować" by przez kolejne 2 miesiące tracić dokładne tak samo bramki, jakby jednak żadnych wniosków nie wyciągnął.
Jesli trener mówi, że Jaliens gra bo doskonale wspiera zawodników, jest dla nich coachem itd, to ja mu mówie, że coachem ma być Robert Maaskant, a Kew Jaliens niech będzie obrońcą skałą, a nie dobrym przyjacielem zawodników choć fajtłapą na boisku. Wiele rzeczy tam nie grało. Ruch wg mnie słuszny. Za tym ruchem jednak powinny pójść następne i tu już może być gorzej :) |
Cytat:
Dodam jeszcze, iż nie chce mi się wierzyć w ten pierwszy próbny sezon dla Maaskanta. Gdyby zajął miejsce nie premiowane grą w pucharach, na pewno przynajmniej rozważano by jego zwolnienie. Jakby nie patrzeć w Wiśle co sezon od 14 lat gra się o mistrza i zawsze jest skład, który jest w stanie ten cel osiągnąć. Z pewnością właśnie tak zapatruje się na to Cupiał. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Atakowanie na stojąco miało nas zaprowadzić do Europy? Widoczny brak motywacji na naszą Ligę miał nas zaprowadzić do Europy? Nie byliśmy skuteczni ani ani tu. Które elementy wskazywały na drogę do Europy? Chociaż sam jestem zdania że lepiej było wywalić Maaskanta po rundzie. Problemy mamy te same od roku a teraz nagle miały by zostać cudownie uleczone? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:08. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl