Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

szczebrzeszcz 03.02.2011 18:22

poza Hermesem jeszcze kogoś skazali, czy tylko on jest winny korupcji w Polsce?

jcts 03.02.2011 18:24

transferowy hit Legii ;)
http://babol.pl/kat,1025465,title,Dy...l?ticaid=6bb7b

ubi_es 03.02.2011 18:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 1046593)
poza Hermesem jeszcze kogoś skazali, czy tylko on jest winny korupcji w Polsce?

Tylko on. Sam do siebie gadal po portugalsku i kupowal mecze. Polacy nie brali w tym procederze udzialu.

ubi_es 03.02.2011 18:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1046552)
ktoś tu traci wazne ogniwo zespolu:)

Ten sie smieje, kto sie smieje ostatni.

blanco 03.02.2011 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ubi_es (Post 1046602)
Ten sie smieje, kto sie smieje ostatni.

Hehe,już widzę Cupiała,jakby się tak okazało,że Łobodziński został zawieszony:
http://www.youtube.com/watch?v=SM-BNjP7Ej8

Ogryzek 03.02.2011 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ubi_es (Post 1046599)
Tylko on. Sam do siebie gadal po portugalsku i kupowal mecze. Polacy nie brali w tym procederze udzialu.

Niejaki Sławomir Rutka który popełnił samobójstwo po wyroku....

Czy Hermes nie był kapitanem w Koronie? Dobrze mówi po Polsku i dlatego obok Wdowczyka był najbardziej umoczony. (Jeśli coś nie pokręciłem)

ubi_es 03.02.2011 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1046622)
Niejaki Sławomir Rutka który popełnił samobójstwo po wyroku....

Czy Hermes nie był kapitanem w Koronie? Dobrze mówi po Polsku i dlatego obok Wdowczyka była najbardziej umoczony. (Jeśli coś nie pokręciłem)

Z tego slysze to chodzi o wiosne sezonu 2003/2004 a Hermes przyjechal do Polski dokladnie latem 2002. Nie wiem czy byl kapitanem Korony po poltora roku po przyjezdzie do Polski.

Wiem, ze chcialbym, zeby w Polsce skazano 200-300 osob a nie wyrywkowo jednego Brazylijczyka.

Ogryzek 03.02.2011 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ubi_es (Post 1046638)
Z tego slysze to chodzi o wiosne sezonu 2003/2004 a Hermes przyjechal do Polski dokladnie latem 2002. Nie wiem czy byl kapitanem Korony po poltora roku po przyjezdzie do Polski.

Wiem, ze chcialbym, zeby w Polsce skazano 200-300 osob a nie wyrywkowo jednego Brazylijczyka.

Owszem może innym się upiekło (oby do czasu) ale co? Mają odpuścić Hermesowi bo nie jest Polakiem tylko Brazylijczykiem? Brazylijczycy mają jakieś specjalne prawa?

Wrocław odwiedziło już trochę ludzi i już trochę wyroków było. Może nie wśród piłkarzy ale działaczy, trenerów czy sędziów (Arka Gdynia). Więc poczekajmy jeszcze chwilę, może się doczekamy.

Mr. X 03.02.2011 20:00

Nikt nie pisze, że trzeba darować Hermesowi bo jest Brazylijczykiem ubi_es mówi, że trzeba ukarać tych co mają coś za kołnierzem a nie wyrywkowo i dotyczy to nie tylko Jagiellonii, ale Wisły, Legii, Lecha, Polonii W. i B., Zagłębia Sosnowiec czy KS Myszków.

Aleks 03.02.2011 20:01

Ale żaden zawodnik, który gra w zespole i to walczącym o mistrza, nie dostał kary roku zakazu gry...

Troche dziwne, że przed rundą wiosenną daja zakaz gry? Niech jeszcze pare zawodników tak ujebią...i Cracovie, która śmierdzi korupcją na odległość

flamengista 03.02.2011 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jcts (Post 1046596)

Mogli dopracować Skorżę, trochę statyczny w tym filmiku.

wanciak86 03.02.2011 21:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aleks (Post 1046586)

Czy Jagiellonia tracii ważne ogniwo? Raczej byłoby można mówić o Franku czy o Kascelanie. Hermes jest dobry...ale już ma 37lat na karku i nie jest tak dobry jak pare lat temu. Godnie go zastąpi Kascelan z Grzybem na środku.

Grzyb ? poczekaj jeszcze pare dni, to zostaniecie i bez Grzyba i bez Laty. Chciało sie za darmo dobrych graczy ? inne kluby mialy honor sie ich pozbywac, WY ich zbieraliscie.To teraz prosze.

Cytat:

Co zmienia faktu, że w Warszawie już działąją by udupić Nas. Ciekawi mnie czy kogoś ukarają, czy tylko Hermesa :]
TO JEST NAJLEPSZE !
gdzie nei trafisz, na jakiekolwiek forum, wszyscy z Jagiellonii gadaja o jakims ataku Warszawy na Nich :D
liga sie przeciwstawia, beton Was zalewa- taaaak nikt nie chce mistrza w Białymstoku !
Kluby pisza petycje o kolejnych zawieszonych zawodnikow z Białegostoku. ( hahahaha ) tak zwany żal.pl

Poza tym mistrza i tak nie bedziecie mieli, a nawet jeśli byście mieli - to wstyd dla Polskiej ligi że n atakim stadionie, który kibiców gości to już nie pamieta.

emj10 03.02.2011 22:15

Nie musicie się już tak pastwić nad Jagą. O tym, że Hermes może zostać ukarany i nie tylko on było już wiadome od dłuższego czasu, dlatego ta decyzje nie może nikogo dziwić. Natomiast termin werdyktu jest z pewnością zastanawiający, bo ma miejsce przed rundą rewanżową, w której Jagiellonia ma szanse obronić przewagę z jesieni. Z drugiej strony gdyby decyzja zapadła po rundzie wiosennej to kara mogłaby być żadna z tego powodu, że Hermes i tak już wkrótce miał kończyć karierę. Jak widać czeka go przyspieszona emerytura i chyba nic się już w tej materii nie zmieni.

0 22 03.02.2011 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aleks (Post 1046586)
Co zmienia faktu, że w Warszawie już działąją by udupić Nas. Ciekawi mnie czy kogoś ukarają, czy tylko Hermesa :]

I pomyśleć, że jak czytałem kilka godzin temu info tutaj o zawieszeniu H. przez myśl mi przeszło, żeby rzucić dowcip, że o to spółdzielnia pomaga Legii. I prosze.

:lol:

flamengista 03.02.2011 23:30

Aleks, dałeś do pieca.

Zawieszają Wam 37-letniego weterana, defensywnego pomocnika... Zawodnika, który owszem - na jesieni był podstawowym zawodnikiem, ale wcale nie było powiedziane że po wzmocnieniu środka pola na wiosnę miałby plac.

Ty to na serio pisałeś? :lol:

Jagul 04.02.2011 00:23

Co mnie zaskakuje w sprawie Hermesa, to to, że przecież to całe zamieszanie jakie wybuchło wokół niego powstało za czasów jego gry w Koronie, a więc parę lat temu. Teraz nagle tak z dupy pojawia się info, że go zawieszają. Kompletny bezsens. Tylko czekać aż poleci Lato i Grzyb.

My akurat możemy się tylko cieszyć, bo u nas w korupcje "zamieszany" był tylko Łobodziński, a jego zawieszenie chyba byłoby nawet nam na rękę.

wtf 04.02.2011 07:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1046718)
Grzyb ? poczekaj jeszcze pare dni, to zostaniecie i bez Grzyba i bez Laty. Chciało sie za darmo dobrych graczy ? inne kluby mialy honor sie ich pozbywac, WY ich zbieraliscie.To teraz prosze.

Poza tym mistrza i tak nie bedziecie mieli, a nawet jeśli byście mieli - to wstyd dla Polskiej ligi że n atakim stadionie, który kibiców gości to już nie pamieta.

Jaga nikogo nie zbierała tylko w sytuacji -10 pkt i wieszczonego wszem i wobec pewnego spadku brała najlepszych piłkarzy jakich dostać mogła, a że najlepsi mieli korupcyjne znamię? Ces't la vie. O ile zresztą pamiętam to Lato i Grzyb już zostali ukarani także luźna guma koleżko
Co do drugiego akapitu to śpieszę z wyjaśnieniem, że w polskiej lidze mistrzem zostaje zespół najlepiej (najefektywniej może jest nawet lepszym określeniem) grający w piłkę na przestrzeni całego sezonu a nie posiadacz najładniejszego stadionu chyba że jakaś reforma ligi była ostatnio a ja nic nie słyszałem ale wątpię bo jeżeli chodzi o football to jestem raczej na bieżąco

wolfy 04.02.2011 07:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jcts (Post 1046596)

http://i.wp.pl/a/f/jpeg/26202/babol_legia_hit_500.jpeg

Byłem przekonany patrząc na zdjęcie, że polecą z tym:

http://www.youtube.com/watch?v=SpwK3vFGJp0 .

Ale też niezłe:)

orzeu 04.02.2011 08:27

Smieszna sytuacja z dyskwalifikacja na rok. Powinien dostac dozywotni zakaz gry, trenowania i robienia czegokolwiek przy futbolu, lacznie z koszeniem trawy. Ktos robi przekret za roczna pensje po czym na rok dostaje urlop i wraca do zabawy, no zyc nie umierac.

Gwiaździsty 04.02.2011 08:54

Laty nie zawieszą bo tatuś Grzesiu na to nie pozwoli.

Proud 04.02.2011 09:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1046816)
Laty nie zawieszą bo tatuś Grzesiu na to nie pozwoli.

Jakiego Laty?

Jarosława?

Oni są spokrewnieni? ;)

tofik 04.02.2011 09:48

Poczekać do zamknięcia okienka transferowego w większości krajów Europy i dopiero wtedy zacząć pozyskiwać zawodników – tak miała wyglądać taktyka transferowa Legii. Nic jednak z niej nie wyszło. "Myśleliśmy, że dzięki temu podpiszemy kontrakty z niektórymi zawodnikami, ale oni podpisali umowy z naprawdę dobrymi klubami - przyznał Marek Jóźwiak.

Wywróciłem się i nie mogę wstać :D
Głupi ten Jóźwiak, czy udaje ?

PODpalacz 04.02.2011 10:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1046828)
Poczekać do zamknięcia okienka transferowego w większości krajów Europy i dopiero wtedy zacząć pozyskiwać zawodników – tak miała wyglądać taktyka transferowa Legii. Nic jednak z niej nie wyszło. "Myśleliśmy, że dzięki temu podpiszemy kontrakty z niektórymi zawodnikami, ale oni podpisali umowy z naprawdę dobrymi klubami - przyznał Marek Jóźwiak.

Wywróciłem się i nie mogę wstać :D
Głupi ten Jóźwiak, czy udaje ?

Ostatnio na OSI w nocnym Hyde Parku mówiono na temat Marka Jóźwiaka i transferów Legii.Z dyskusji wynikło że Marek J. nie dokona już żadnego transferu, bo działacze mają już go serdecznie dosyć (podobno siedzi w tym klubie tylko po to aby robić wesoły klimat w szatni ,,Błazen'') . Z ostatnich doniesień podobno zaiskrzyło na linii Skorża - Jóźwiak ( wyśmiewanie zawodników po nie celnych podaniach) poleciały przekleństwa.Temat transferów przenieśli działacze do lata to z powodów łatania nie udanych ruchów za czasów Trzeciaka ,Urbana ,Kucharskiego ten ostatni podobno nie dogadał się z Jóźwiakiem w temacie Lewandowskiego przez co Legia dała zarobić Amice

IncognitoTSW 04.02.2011 11:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1046824)
Jakiego Laty?

Jarosława?

Oni są spokrewnieni? ;)

No pewnie, bardzo bliskie pokrewieństwo tak jak Krzysztof Warzycha z Robertem Warzychą

flamengista 04.02.2011 11:43

Generalnie facet z rozbrajającą szczerością przyznaje się do niekompetencji. Myślałem, że się uda - ale się nie udało.

Dziwię się, że jeszcze nie wyleciał.

Uran235 04.02.2011 12:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1046863)
Generalnie facet z rozbrajającą szczerością przyznaje się do niekompetencji. Myślałem, że się uda - ale się nie udało.

Dziwię się, że jeszcze nie wyleciał.

Pleciesz jak potłuczony. Chłop przynajmniej szczery jest. Premię, podwyżkę i polać mu... Ah i przynieście nowy telewizor.

Gwiaździsty 04.02.2011 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1046824)
Jakiego Laty?

Jarosława?

Oni są spokrewnieni? ;)

Tatuś i syn to raczej chyba są spokrewnieni :) Chyba, ze masz inną teorię więzów rodzinnych. :)

Baala 04.02.2011 12:54

Grzegorz nie jest ojcem Jarosława.

Sartre 04.02.2011 13:45

Cytat:

Ostatnio na OSI w nocnym Hyde Parku mówiono na temat Marka Jóźwiaka i transferów Legii.Z dyskusji wynikło że Marek J. nie dokona już żadnego transferu, bo działacze mają już go serdecznie dosyć (podobno siedzi w tym klubie tylko po to aby robić wesoły klimat w szatni ,,Błazen'') . Z ostatnich doniesień podobno zaiskrzyło na linii Skorża - Jóźwiak ( wyśmiewanie zawodników po nie celnych podaniach) poleciały przekleństwa.Temat transferów przenieśli działacze do lata to z powodów łatania nie udanych ruchów za czasów Trzeciaka ,Urbana ,Kucharskiego ten ostatni podobno nie dogadał się z Jóźwiakiem w temacie Lewandowskiego przez co Legia dała zarobić Amice
To by się pokrywało sporo z plotkami, które krążą w zasadzie od początku rundy. Generalnie plotka jest taka, że Beret i Skorża się po prostu nie znoszą, Stronę Bereta trzymają Miklas i chyba Ostrowski, stronę Skorży - papa Walter i Kosmala. Kolejna plotka mówiła, że Beret zostaje do końca sezonu, żeby była możliwość pełnej oceny letnich transferów, ale jeżeli nie stanie się cud i wszyscy nie zaczną nagle grać na internaszonel lewel, to Jóźwiak wróci do roli skauta. No ale jakie są plotki - wiadomo.

O tych bluzgach Skorży na Bereta już było tutaj mówione, Skorża się wkurzył, bo Beret siedział mu na treningach i cały czas upierdliwie komentował, naśmiewał się itd. itp. Któryś z piłkarzy stwierdził, że dobrze że go Skorża uciszył, bo ich też to denerwowało. No ale wielu młodych akurat Beretowi sporo zawdzięcza, więc też nie jest tak jednoznacznie, że piłkarze mają z nim problem, czy coś. Tak czy siak, panowie niby już sobie wszystko wytłumaczyli.

Titto 04.02.2011 15:11

Adrian Sikora trafi do Legii (?)
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

killzone 04.02.2011 15:16

Gol od lipca w Legii.

Przyda sie na kawalifikacje do Champions League.

Marcin_fan 04.02.2011 15:19

po co ta prowokacja ??

szprotson 04.02.2011 15:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 1046978)
Gol od lipca w Legii.

Przyda sie na kawalifikacje do Champions League.

w Football Manger chyba

E: http://goool.pl/aktualnoci/ekstrakla...do-lecha-.html

killzone 04.02.2011 15:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1046980)
po co ta prowokacja ??

To co ja nie moge wierzyc w swoj ukochany klub? Zabronisz mi tego? :lol:

przemo 04.02.2011 15:46

Też sobie wybrałeś klub do kochania ;) Lepszych nie było? :p

Marszałek 04.02.2011 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 1046984)

To co ja nie moge wierzyc w swoj ukochany klub? Zabronisz mi tego? :lol:

Racjonalnie rzecz ujmując to Tylko wiara Ci została:)

domenica90 04.02.2011 15:56

Te wasze teksty wyglądają bardzo ciekawie, szczególnie, gdy popatrzy się w tabelę:lol:

No chyba, że w domyśle dotyczą również Wisły? Bo mamy takie same szanse, jak i Legia:>
Pomijając punkty, to ani nasz trener na razie nie udowodnił, że jest lepszy od legijnego, a nasi zawodnicy - tymbardziej. Niemniej liczę, że uda im się to w tej rundzie, bo już najwyższy czas.

Marcin_fan 04.02.2011 15:57

w moim poście nie ma nic o zabraniu Ci czegokolwiek, po prostu takie wywody to wpisuj sobie u siebie na forum i tyle. pozdrawiam

Ofsajd 04.02.2011 16:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domenica90 (Post 1047012)
Te wasze teksty wyglądają bardzo ciekawie, szczególnie, gdy popatrzy się w tabelę:lol:

No chyba, że w domyśle dotyczą również Wisły? Bo mamy takie same szanse, jak i Legia:>
Pomijając punkty, to ani nasz trener na razie nie udowodnił, że jest lepszy od legijnego, a nasi zawodnicy - tymbardziej. Niemniej liczę, że uda im się to w tej rundzie, bo już najwyższy czas.

A pamiętasz ostatni mecz w lidze Wisły z Legią ? i wynik coś koło 4 do zera ;)

Uran235 04.02.2011 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1046981)

To by była mega beka, jakby Janas znowu czyhał na posadkę Bakero. Boję się, że zniszczą Hiszpana a on jednak dodaje kolorytu lidze- on a raczej jego konferencje prasowe, które tłumaczy nie zatrudniony tłumacz tylko jakiś gość w dresie, też Hiszpan, który po polsku mówi słabiej niż Cantoro :D Tak przynajmniej było w Polonii, ale podejrzewam, że Bakero pociągnął go za sobą do Amici.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:55.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl