Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

Sialalalala 04.10.2012 11:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ziz99 (Post 1280225)

idealny start do piłki, próba minięcia bramkarza, który jednak wykonał bardzo dobrą pracę i "wypchnął" Brożka w takich sytuacjach najlepsi na świecie nie strzelają, po nagonce znawców - hejterów i w mediach myślałem że spudłował z 20cm do pustej bramki conajmniej.

JrQ- 04.10.2012 22:27

@up - bez jaj, strzelił jak jakiś paralityk, każdy zawodowy piłkarz takie powinien trafiać 10/10

el Nuero 04.10.2012 23:01

Chyba jeszcze nikt nie napisał, że

A Marcelo z kumplami z PSV nakopali SSC Napoli 3:0 w drugiej kolejce LE. Co ciekawe, "Marcel" przypieczętował zwycięstwo holenderskiej ekipy, strzelając ostatniego gola. :-D

http://wyniki.interia.pl/mecz-psv-ei...-04,mid,466121

Eh, taki zawodnik to u nas dzisiaj byłby cenniejszy i od wiślackich napastników (aktualnie jednego co potrafi strzelać), i od obrońców, których nie boi się już nawet Piast Gliwice. Dlatego Marcelo gra w pucharach, a wiślaccy kopacze są tam... gdzie są, czyli 4 pozycje nad miejscem spadkowym.

Sialalalala 05.10.2012 00:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1280505)
@up - bez jaj, strzelił jak jakiś paralityk, każdy zawodowy piłkarz takie powinien trafiać 10/10

otwórz skład Wisły obecny i wskaż 1

gypsy 05.10.2012 14:48

Wygląda na to, że nasz były trener Franiu Smuda wyląduje w Arabii Saudyjskiej, gdzie poprowadzi tamtejszą kadrę za poważne pieniądze. I jak pisze onet, ta intratna posada uchroniła nas przed powrotem Franka na R22.
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html

Ajax 05.10.2012 15:00

Pudło fatalne, ale który z naszych dojdzie do takiej pozycji strzeleckiej?;)

Niech Smuda siedzi u arabów jak najdłużej.

Bartosz 05.10.2012 15:41

Dwie podobne sytuacje Pawła:

http://www.youtube.com/watch?v=YJQTgGMo3nI

http://www.youtube.com/watch?v=kMbljlzhreA 2:47

Sialalalala 05.10.2012 15:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1280677)
Pudło fatalne, ale który z naszych dojdzie do takiej pozycji strzeleckiej?;)

w formie pewnie Melikson, tylko kto taką piłkę by zagrał wtedy :)

Lysy 05.10.2012 16:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1279963)
Dziwnym trafem kopacze, których ostatnio zwolniono z Wisły , nie dość, że znaleźli zatrudnienie w niezłych klubach europejskich to jak widać nadzwyczaj dobrze sobie radzą do tego. A pamietam jak na forum na wyścigi krzyczano, ktory jest do wypier...ia. A to Palić, a to Diaz, a został nam ....swojski i do tego polski ....Garguła.

Sugerujesz, że Garguła by rozkwitł gdyby trafił do Bundesligi ? :rotfl:

Ajax 05.10.2012 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sialalalala (Post 1280694)
w formie pewnie Melikson, tylko kto taką piłkę by zagrał wtedy :)

Może kupimy Meliksonowi skuter i sam będzie dochodził do swoich piłek;)

Sialalalala 05.10.2012 17:41

Mistrz Młodej Ekstraklasy zakończył karierę

http://www.90minut.pl/news/198/news1...l-kariere.html

Gwiaździsty 06.10.2012 06:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1280710)

Akurat Garguła najlepiej by rozkwitł na .......... plaży w Kołobrzegu. Tamci jak widać nie mięli problemów z zatrudnieniem i to w dobrych ligach.

WISŁAZWE 07.10.2012 11:45

Występy byłych zawodników ''Białej Gwiazdy''

Junior Diaz (Mainz) - 90 minut w meczu Dusseldorfem i żółta kartka.

Dragan Palijć (Heracles) 45 minut w meczu ze Zwolle, pojawił się na boisku w 46 minucie.

Filip Kurto( Roda) - 90 minut w meczu z VVV Venlo, czyste konto, Roda wygrywa 3-0.

Paweł Brożek (Huelva) - 90 minut w meczu z Alcocron, bez gola.

Dariusz Dudka(Levante) - poza kadrą meczową w meczu z Valencią.

Tomas Jirsak (Botev) - 90 minut w wygranym meczu z Lokomotivem Sofia 2-0.

POtey 07.10.2012 18:33

FC Groningen 2 - 2 Feyenoord Rotterdam

Kirm 90 minut.

Kurz 07.10.2012 19:38

Groningen już 8, awans o 6 miejsc w porównaniu do poprzedniego sezonu. Robert Graty :).

Lysy 07.10.2012 20:22

Zespół Macieja Skorży Ettifaq FC wygrał z Hajer Club 3:1 w Saudi Proffesional Lague. Należy nadmienić, że Skorża obejmował zespół pogrążony w kryzysie, który na 6 spotkań wygrał zaledwie jedno.

BlurgH 08.10.2012 09:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1280710)

Jak pie....y krokusik w marcu :P

Fugiel 11.10.2012 21:08

http://www.weszlo.com/news/12252-Mus...racuje_umieram

Bardzo fajny wywiad z Cleberem ! Polecam, np. fragment o tym co w klubie zastał Bednarz ..

serek.c2 12.10.2012 01:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1281664)
Szkoda, że nie ma nic o tym, co zrobił, aby tę sytuację rozwiązać. ...bo kontrakty były tak skonstruowane, że same się rozwiązały.

Szczególnie Jaliensa, Ilieva, Genkova czy Chaveza... A tak z ciekawości zapytam - co mógłby Bednarz zrobić lepiej wg Ciebie? Nie chcę żeby to zabrzmiało jakbym uważał każde jego posunięcie za dobry ruch, zastanawia mnie tylko co osoby krytykujące miałyby na jego miejscu do zaproponowania?

b-c-w-k 12.10.2012 11:47

Nowy kontrakt Marcelo, Wisła liczy na zarobek
http://45x2.cba.pl/viewtopic.php?t=40

wolfy 12.10.2012 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1281666)
Szczególnie Jaliensa, Ilieva, Genkova czy Chaveza... A tak z ciekawości zapytam - co mógłby Bednarz zrobić lepiej wg Ciebie? Nie chcę żeby to zabrzmiało jakbym uważał każde jego posunięcie za dobry ruch, zastanawia mnie tylko co osoby krytykujące miałyby na jego miejscu do zaproponowania?

Bo ja wiem?

Nie zwalniać Moskala zastępując go nieudacznikiem Probierzem?
Nie .......ić w mediach demoralizując drużynę?
Nie ściągać ofiar losu: Quioto, Frederiksena i Sikorskiego?

Ja nie mówię o sprowadzeniu jakiś sensownych młodych zawodników, bo przy Bednarzu to abstrakcja. Pewnie Cię zaskoczę, ale gracze tacy jak Adamek czy Milik nie przyszli do naszej ligi z La Masy, żaden też chyba nie kosztował tyle ile wypożyczenie Quioto...

Bednarz to chodząca katastrofa.

Skoro jednak z uporem godnym lepszej sprawy chcesz go bronić, to odwrócę pytanie: co zrobił dobrze?

serek.c2 12.10.2012 13:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1281709)
Bo ja wiem?

Nie zwalniać Moskala zastępując go nieudacznikiem Probierzem?
Nie .......ić w mediach demoralizując drużynę?
Nie ściągać ofiar losu: Quioto, Frederiksena i Sikorskiego?

Ja nie mówię o sprowadzeniu jakiś sensownych młodych zawodników, bo przy Bednarzu to abstrakcja. Pewnie Cię zaskoczę, ale gracze tacy jak Adamek czy Milik nie przyszli do naszej ligi z La Masy, żaden też chyba nie kosztował tyle ile wypożyczenie Quioto...

Bednarz to chodząca katastrofa.

Skoro jednak z uporem godnym lepszej sprawy chcesz go bronić, to odwrócę pytanie: co zrobił dobrze?

Ty naprawdę uważasz, że zwolnienie Moskala to był ruch Bednarza? No proszę Cię wolfy... Ofiary losu ściągał? Quioto jeszcze nie zdążył zagrać (przez swoją głupotę - to też wina Bednarza?). Sikorskiego chciał Probierz. Fredriksen - powiedz, jakiego to lewego obroncę ściągnął ten ubóstwiany Stan? Nie ma kasy na transfery to masz bezrobotnego Frederiksena. Milik i Adamek? Już widzę, jak piejecie z zachwytu nad takimi transferami...

Nie musisz odwracać pytania bo ja nie mam zamiaru Bednarza ani bronić (co mi zarzucasz) ani ganić. Nie ma w klubie na nic pieniędzy, więc nie oczekuję cudów. Trafić takiego Milika to się polskiemu klubowi udaje raz na rok albo i dłużej.

Milion razy pisałem, że Bednarza uważam za słabego prezesa/dyrektora. Po pierwsze jednak - widocznie na nikogo innego nas nie stać. Po drugie - obwinianie go za wszystko w obecnej sytuacji finansowej jest dla mnie śmieszne.

wolfy 12.10.2012 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1281711)
Ofiary losu ściągał? Quioto jeszcze nie zdążył zagrać (przez swoją głupotę - to też wina Bednarza?). Sikorskiego chciał Probierz. Fredriksen - powiedz, jakiego to lewego obroncę ściągnął ten ubóstwiany Stan? Nie ma kasy na transfery to masz bezrobotnego Frederiksena. Milik i Adamek? Już widzę, jak piejecie z zachwytu nad takimi transferami...

Tak. Ściągnął ofiary losu, kompletnie losowych kolesi kierując się kryterium: "co kibice i media powiedzą?". Idiotyzm czystej wody.

Bednarz zrobił wystarczająco dużo złego sam z siebie, żeby wylecieć na ryj już teraz. Szansa, że zatrudni go potem jakikolwiek inny klub jest znikoma...

Łysy (podobno) przyszedł, żeby poprawić sytuację w klubie, stąd moje pytanie jest zasadne. Sam widzisz, ze nie masz jak na nie odpowiedzieć...

serek.c2 12.10.2012 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1281712)
Tak. Ściągnął ofiary losu, kompletnie losowych kolesi kierując się kryterium: "co kibice i media powiedzą?". Idiotyzm czystej wody.

Bednarz zrobił wystarczająco dużo złego sam z siebie, żeby wylecieć na ryj już teraz. Szansa, że zatrudni go potem jakikolwiek inny klub jest znikoma...

No i fajnie, niech wyleci! Tęsknił za nim nie będę - tylko powiedz kto przyjdzie i co zrobi lepiej nie mając finansowego wsparcia właściciela? Gówno zrobi następca jak nie będzie miał kasy i dobrze o tym wiesz. Jak Cupiał sypał kasą w 97 to transfery nam załatwiał Kapka - i co, złe były?

edit. Wysłałem przed Twoim dopiskiem - nigdy Bednarza nie chwaliłem. Z prostej przyczyny - nie mam wglądu w dokumenty finansowe klubu. Nie wiem czy sytuacja się poprawia czy pogarsza. Ze sportowego punktu widzenia jest bardzo źle - ale to akurat nie wina Bednarza. Jak stoimy finansowo nie wiem.

wolfy 12.10.2012 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1281714)
No i fajnie, niech wyleci! Tęsknił za nim nie będę - tylko powiedz kto przyjdzie i co zrobi lepiej nie mając finansowego wsparcia właściciela? Gówno zrobi następca jak nie będzie miał kasy i dobrze o tym wiesz. Jak Cupiał sypał kasą w 97 to transfery nam załatwiał Kapka - i co, złe były?

edit. Wysłałem przed twoim dopiskiem - nigdy Bednarza nie chwaliłem. Z prostej przyczyny - nie mam wgląd w dokumenty finansowe klubu. Nie wiem czy sytuacja się poprawia czy pogarsza. Ze sportowego punktu widzenia jest bardzo źle - ale to akurat nie wina Bednarza. Jak stoimy finansowo nie wiem.

To jest wina Bednarza. Kluby które nie mają pieniędzy jakoś sobie radzą: patrz Ruch i Korona. Tylko tam nie transferuje się kalek, a rozsądnie przeszukuje niższe ligi. No, ale przecież Jacuś nie potrzebuje skautów, wystarczą mu DVD...

I tak, za transfery odpowiada Bednarz. Wyrzucił pieniądze w błoto, a podobno mamy problemy finansowe.

calieri 12.10.2012 13:35

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

To się "mały kowboj" nawojował na zachodzie:)

serek.c2 12.10.2012 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1281715)
To jest wina Bednarza. Kluby które nie mają pieniędzy jakoś sobie radzą: patrz Ruch i Korona. Tylko tam nie transferuje się kalek, a rozsądnie przeszukuje niższe ligi. No, ale przecież Jacuś nie potrzebuje skautów, wystarczą mu DVD...

I tak, za transfery odpowiada Bednarz. Wyrzucił pieniądze w błoto, a podobno mamy problemy finansowe.

Co jest winą Bednarza? Wyniki sportowe w obecnym sezonie? Wg mnie to głównie wina Probierza... Pieniądze wyrzucone w błoto - Sikorski za darmo, Frederiksen za darmo, Quioto - wypożyczenie za niecałe 200 tys $. Niskie kontrakty zapewne...

Jak sobie radzi Ruch i Korona? na koniec sezonu pewnie się okaże, że gorzej niż my. Tak krawiec kraje jak mu materii staje... Ty myślisz, że Ruch czy Korona mają siatki skautów? To nie działa w taki sposób - jeśli znasz kogokolwiek działającego w futbolu (niższe ligi) powinieneś wiedzieć, że to raczej polecenia znajomych a nie praca siatki skautów...

Nieważne - i Ty i ja chciałbym lepszego jutra dla Wisły. Moim zdaniem jednak to nie od Bednarza powinniśmy wymagać cudów a od właściciela rozsądnych decyzji (także w doborze pracowników klubu).

Marcin_fan 12.10.2012 13:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez calieri (Post 1281716)

Czy ja wiem czy to taki zachód... ;]

wolfy 12.10.2012 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1281717)
Co jest winą Bednarza? Wyniki sportowe w obecnym sezonie? Wg mnie to głównie wina Probierza... Pieniądze wyrzucone w błoto - Sikorski za darmo, Frederiksen za darmo, Quioto - wypożyczenie za niecałe 200 tys $. Niskie kontrakty zapewne...

Jak sobie radzi Ruch i Korona? na koniec sezonu pewnie się okaże, że gorzej niż my. Tak krawiec kraje jak mu materii staje... Ty myślisz, że Ruch czy Korona mają siatki skautów? To nie działa w taki sposób - jeśli znasz kogokolwiek działającego w futbolu (niższe ligi) powinieneś wiedzieć, że to raczej polecenia znajomych a nie praca siatki skautów...

Nieważne - i Ty i ja chciałbym lepszego jutra dla Wisły. Moim zdaniem jednak to nie od Bednarza powinniśmy wymagać cudów a od właściciela rozsądnych decyzji (także w doborze pracowników klubu).

LINK.

Tu masz wywiad z obecnym DS Cracovii, który wcześniej pracował jako skaut Legii. Jest tam opisane jak buduje się skauting w polskich warunkach (również finansowych).

W Koronie, Ruchu czy Zabrzu świetnie wyszukują młodych piłkarzy. To jest fakt.
U nas Jacuś się jara, bo mu menedżerowie DVD przysyłają. Widzisz różnicę?
Nikt nie spodziewa się cudów, ale Bednarz zamiast próbować rozwiązywać problemy, tylko je pogłębia.

Bagatelizowanie środków zmarnowanych przez Bednarza w sytuacji, gdy podobno nie mamy na wypłaty... No fakt, co to jest 200 K $? Tylko jakieś 700 K złotych...
Za wypożyczenie Quioto.

gypsy 12.10.2012 14:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez calieri (Post 1281716)

To było do przewidzenia. Jednak i tak dobrze, że wypożyczyliśmy go do tej Turcji. Jako piłkarz się zapewne nie rozwinie, ale może nabierze trochę pokory i wreszcie dorośnie. Tak czy inaczej, swoje najlepsze lata w Wiśle ma już chyba za sobą.

Wojtas 12.10.2012 22:59

Małecki do tego tematu nie pasuje ,bo zaraz wróci.

Bez formy z nadwagą i z frustracją.Ale moze chociaz mentalnie sie zmienił.

cfa 13.10.2012 12:25

Kuba "Bileter" Błaszczykowski nominowany do złotej piłki
http://sport.wp.pl/kat,1726,title,La...wiadomosc.html

szprotson 13.10.2012 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1281775)
Małecki do tego tematu nie pasuje ,bo zaraz wróci.

Bez formy z nadwagą i z frustracją.Ale moze chociaz mentalnie sie zmienił.

stan na dziś jest taki, że nie wróci za szybko.

E:yoda, filozofii tutaj nie potrzeba. Zobaczysz w lipcu.

yoda79 14.10.2012 17:53

Wróci w lipcu, filozofii wielkiej tu nie ma.

Galonek 21.10.2012 14:56

Michael Lamey w RKC Waalwijk. Co ciekawe, podpisał kontrakt na 3 lata.

Małecki z kolei strzelił dzisiaj bramkę (minutę po wejściu na boisko), podwyższając prowadzenie swojego zespołu na 5:1.

Lysy 22.10.2012 01:39

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=gg8XIJhHqiM

PvD 22.10.2012 09:59

Cytat:

W sobotę, na meczu z Jagiellonią pojawił się były szkoleniowiec Białej Gwiazdy Werner Liczka. Wraz z innym czeskim coachem Bohumilem Panikiem obejrzał on zawody z trybuny E.

Widziałem już Wisłę w tym sezonie, w potyczkach z Piastem Gliwice i Lechią i muszę stwierdzić, że jest ekipą, która ma niestety spore problemy z grą w ataku. Wiślacy sporo tracą też bramek. Jest to drużyna i personalnie i mentalnie inna, niż ta z którą mogłem przy Reymonta pracować. Ale Wisła to też marka, więc na pewno klub wydźwignie się z obecnej sytuacji.

Trener odniósł się też do tego, iż nie bał się postawić siedem lat temu na ligowego debiutanta Jakuba Błaszczykowskiego, kosztem swojego rodaka Vidliczki. Kuba to super chłopak z super mentalnością. Miał drybling, dynamikę, chęć pracy, rozwoju, super realizował założenia taktyczne. Dodatkowo był pozytywnie nastawionym do życia, uśmiechniętym człowiekiem. Nie dziwię się, że zaszedł tak daleko. Proszę go serdecznie pozdrowić.
WislaLive.pl

wolfy 22.10.2012 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Galonek (Post 1282896)
Małecki z kolei strzelił dzisiaj bramkę (minutę po wejściu na boisko), podwyższając prowadzenie swojego zespołu na 5:1.

Oby się chłopak przełamał i na poważnie włączył się w walkę o pierwszy skład.

Kocur 22.10.2012 15:44

W kategorii "Były Piłkarz":

Cytat:

Maciej Żurawski we wtorek znowu wybiegnie na piłkarskie boisko. Były reprezentant kraju wspomoże drużynę oldbojów Wisły Kraków, która w piątej rundzie Pucharu Polski na szczeblu podokręgu zagra z czwartoligowym Świtem Krzeszowice.

Pod koniec lutego 2012 r. Żurawski, który w barwach Wisły pięciokrotnie został mistrzem Polski, oficjalnie ogłosił, że kończy karierę piłkarską. Jednak niedawno przyjął propozycję z zespołu oldbojów "Białej Gwiazdy".

Dawne gwiazdy Wisły po raz kolejny zgłosiły się do rozgrywek PP, by sprawdzić swoje umiejętności. Od dłuższego czasu bowiem są najlepsi w krakowskich rozgrywkach oldbojów. W drużynie grają tacy piłkarze, jak np. Krzysztof Bukalski, Marcin Jałocha, Zdzisław Janik, Jerzy Kowalik, Kazimierz Kmiecik, Marek Kusto, Marcin Kuźba, Mariusz Jop, Dariusz Marzec, Janusz Nawrocki i Artur Sarnat.

W czterech wcześniejszych rundach PP wiślacy pokonali: Wawel Kraków 1:0, Dragona Szczyglice 3:1, Akademię Piłkarską 2011 Zabierzów 2:0 i Błękitnych Modlnica 1:0.

Mecz ze Świtem Krzeszowice ma się odbyć we wtorkowe popołudnie na bocznym boisku Wisły.

licoo 22.10.2012 15:56

O której jutro grają oldboje Wisły?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl