![]() |
Cytat:
|
Cytat:
trafione zatopione :lol: Fra Mat i co z tego że ma podanie, że ma przegląd skoro nic z tych jego potencjalnych dobrych stron nie wynika dla drużyny nic kompletnie nic - oczywiście poza osławionym podaniem do Brożka w Bełchatowie :lol: wkrótce to będzie legendarne podanie. Bo jedyne cokolwiek dające :lol: facet jest wygrany do cna I w moim przekonaniu powinien być jak najdalszy od pierwszego składu Wisły co ja mówię nawet od ławki rezerwowych |
Cytat:
Ja wiem, że słowa czasami kreują rzeczywistość i ze wystarczy coś kilka razy na forum powtórzyc, aby większość w to uwierzyła. Większość uwierzyła swego czasu w beztalencie Petrescu, wiekszość uwierzyła swego czasu w to, że mamy świetnego bramkarza w osobie Pawełka, większość uwierzyła, że Jirsak to kreatywny pomocnik. I takich przykładów tego w co uwierzyła większość na podstawie kilkukrotnie powtórzonych wpisów na forum mógłbym przytoczyć więcej. Tylko po co? Większośc i tak, czu\ytając powtarzające się posty, uwierzy temu, że Boukhari tylko przeszkadza w grze (wbrew oczywistym faktom) i bedzie najeżdżała na tego piłkarza |
Cytat:
a on jest całkowicie zbędny i póki co nie ma żadnych powodów do tego by go wpuszczać na boisko |
Cytat:
|
Dla mnie, może i ma możliwości, może ma przegląd pola, technikę itp. Ale na dzień dzisiejszy nic Wiśle nie daje, zarówno w ofensywie, jak i defensywie. Z motoryki przypomina mi oldboya, albo Łobodzińskiego...czyli motoryki nie ma.
Brak mu też strzału, co widzieliśmy już wielokrotnie. Chyba, że dotąd chciał strzelać technicznie, ale i to marnie wychodziło. Dodatkowo, gość ma prawie 1,90 wzrostu, a przewraca się w każdym starciu. Żałuję, że nie zostawiliśmy Issa Ba, który prezentował podobny styl, ale dodawał nam jakości w grze ofensywnej. Był aktywny, grał ślamazarnie, ale miał świetne zagrania. Często grał z klepy, na wolne pole. Technikę miał na podobnym poziomie. |
Cytat:
To że nie strzela bramek, to znaczy zbędny? Jak nie grał Gułą, Boukhari jako jedyny piłkarz wychodził do piki zagrywanej przez naszych beznadziejnych obrońcow, co pozwalało przenieść ciężar gry i stosować próby gry atakiem pozycyjnym.Gdy po tą piłke nie wychodził, nasi obrońcy grali dzidę w przód na walkę. Ok. zbędny - zbyteczny , niepotrzebny , nieprzydatny , bezużyteczny , nieużyteczny , niekonieczny , daremny , bezcelowy , próżny , redundantny , potrzebny jak dziura w moście/jak umarłemu kadzidło Jeśli byłby zbędny sądzisz ze w 10 byśmy np. wygrali ten ostatni farciarski mecz? Zresztą, emjot, masz jakieś podstawy by oceniac piłkarzy przez pryzmat bycia trenerem czy to tylko twoje "widzimisię" ? E: Oczywiście, wszyscy antyBoukhari robicie spisek pt" Maaskant gra swoimi ludzmi" |
Ba>Boukhari
Boukhari to wypalony, spasiony kebab ;] Do tej pory zagrał przyzwoicie w pierwszej połowie z Koroną - i na tym się skończyło. |
Cytat:
Boukhari jest słaby,wolny i za gruby :] |
A widzieliście już Stanisława Pawełka, brata słynnego bramkarza naszego klubu ;) ?
http://www.youtube.com/watch?v=oAXEb...eature=related |
Cytat:
|
Cytat:
Tylko co to ma do rzeczy? Ty jesteś trenerem? Jak nie grał Guła.... tia ... Guła gra i co ? Boukhari gra dalej mimo że jest słabiuteńki Ostatni farciarski mecz .... strzeliliśmy trzy bramki kiedy nie było już Marokańczyka na boisku tracąc jedną ps. Każdy ma swoich piłkarzy... niestety. Nawet Mourinho. Lenczyk, Kasper czy Stawowy takoż :lol: Problem w tym że piłkarz Maaskanta jest beznadziejny w tej chwili i gra... no właśnie dlaczego? |
Maaskant go pamięta z dobrej gry w lidze holenderskiej. Patrząc na poziomy w obydwu ligach, to raczej tam jest trudniej dobrze grac w ofensywie niż tutaj ? Może trzyma go na przełamanie, albo, żeby nabrał formy poprzez grę ?
Nie pochwalam tego (równie dobrze mógłby nabierac meczowego ogrania w ME), ale również uważam, że w najbliższym czasie Kebab powędruje na ławkę. Nie sądzę, by trener chciał własną drużynę osłabiać. Chyba, że jego zdaniem NB drużyny nie osłabia. |
Cytat:
dlaczego?a może dlatego,bo to jest jedyny pilkarz którego występy Maaskant zna?postaw się w jego sytuacji.przyjechal do kraju ktorego liga jest zupelnie nieznana w Europie,a co za tym idzie pikarze w niej grajacy sa praktycznie anonimowi.do tego inna kultura,inny jezyk,brak środkow na zakupy (i my i Legia i Amica-wszyscy),bo zawodnikow ktorzy cos w Europie mogą znaczyć i na ktorych mozna oprzec budowę zespolu kosztuja pewnie nie mniej niż 3 mln€.Holender tak naprawde przyszedl w ciemno i skoro ściagnął jedynego znanego sobie ( i znając jego umiejętnosci)zawodnika,to nie nalezy sie dziwić że daje mu grac.i pewnie bedzie trwalo to tak dlugo dopóki nie pozna dobrze wszystkich naszych kopaczy.a tego nie da się zrobic w pare kolejek ligowych,tym bardziej dysponujac zespolem nieprzygotowanym do sezonu i mozna powiedziec,że w rozsypce. popatrz na to z innej strony.gdybys był trenerem nawet polskim i poszedł pracowac np do Chin (a my dla Europy jesteśmy zapewne piłkarsko tym czym Chiny dla nas),to pewnie ściągałbyś do klubu np Zurawia,bo go znasz i wiesz co prezentowal i potrafił.myslę że taki właśnie mechanizm zadziałał w tym wypadku.im lepiej będzie grala nasza druzyna,a co za tym idzie będzie roslo zaufanie Maaskanta do pozostałych zawodnikow i Marokanczyk nie bedzie robil postępów tym bardzie bedą malały jego szanse na wystepy. |
Cytat:
i właśnie wydaje mi się (podkreślam wydaje mi się, a nie że mam pewność) że takie może być myślenie Maaskanta |
Cytat:
Więc, czego Wy od nich oczekujecie? Czy wy byście, za cenę obiektywizmu, chcieli dowalić Wiśle? Nie sądzę. Poza tym, to nie C+ ma oceniać te sytuacje, a komisja ligi. |
Cytat:
|
Cytat:
Ale co by nie mowic o Smokowskim i Twarowskim w programach trzymaja "linie" i przynajmniej pozorują obiektywizm,bo Legii napewno jakos nie faworyzują. |
Kurde... przysiągłbym, że kiedyś się przyznali do tego w Lidze+, coś im tam Wieszczycki wrzucał...
Może nie NL, ale jakieś pisemko Legii? |
http://www.fakt.pl/Ktory-polski-pilk...y,86227,1.html
Czyżby Mały wreszcie zmądrzał ? http://dab.lp.net.pl/cyfrasport/serv...romsearch=true Oo.. i nawet obcokrajowców polubił.. :) |
Przeklejam swój post z tematu pucharowego, bo nie chce mi się pisać nowego:
Nie mogę się zgodzić z tym, że wylewa się na Boukhariego pomyje, wytykając mu nadwagę i to że jest pupilkiem trenera. Gdy Marokańczyk jest na boisku i nie robi głupot (jak wczoraj) - drużyna ma z niego pożytek. Jaki? 1. Myśli - wie, kiedy przyspieszyć grę, kiedy zwolnić. 2. Widzi - świetnie uruchamia szczególnie skrzydła, rzucając precyzyjne crossy. 3. Biega (i walczy przy odbiorze piłki) - mimo, że jego bieg przypomina trucht Iwańskiego to jest o wiele bardziej efektywny od Pączka. Po prostu umie się ustawić i wbrew pozorom nie jest taki wolny. 4. Świetny technicznie (jak na naszą ligę, of kors) - szczególnie widać to w grze kombinacyjnej, fajnie pogrywa z klepy. 5. Zdyscyplinowany taktycznie - nie holuje bezmyślnie piłki, przez co nie zalicza zbyt dużo strat (jego straty biorą się na ogół z odważnych podań do przodu, kiedy podejmuje się niezbędne ryzyko). Uważam, że z tego zawodnika będziemy mieć jeszcze większy pożytek, gdy wróci do pełni formy. Przecież on miał przerwę w grze, dlatego właśnie Maaskant daje mu pograć by wrócił do rytmu meczowego. Można by mieć pretensje, gdyby na ławce był jakiś środkowy pomocnik, który jest od niego lepszy. Niestety, Jirsak po raz kolejny pokazał że nadaje się tylko na rezerwowego i to nie zawsze. |
Mi sie wydaje, ze marokanczyk tylko zwalnia gre. Ciekawe czy on zawsze taki byl czy kiedys mial lepsza motoryke ?
Jesli to drugie to niech to poprawia z meczach ME. Nie moge oprzec sie wrazeniu, ze gra tylko po znajomosci z trenerem. Kurcze juz 35-letni Cleber jest od niego szybszy :) |
Wg wielu Branco jest słabszy od Cikosa, a ja uważam odwrotnie. W odbiorze i taktycznie prezentuje się lepiej od młodego Słowaka. Co się tyczy akcji ofensywnych, biega do ataku równie często. Po 2,5 meczu ciężko ocenić tego gracza. Trzeba wziąć pod uwagę, że ocenę zaniża mu gra w meczach, gdzie drużyna wypadła słabo, a na nim skupiła się krytyka. Dodatkowo przyszedł do drużyny najpóźniej, miał najmniej czasu na zrozumienie z partnerami. Co jest moim zdaniem kluczowe, bo do tej pory grał w zespołach grających inną piłkę.
Uważam, że nie należy go skreślać i powinien dostać więcej szans gry. Z prostego powodu, Bunoza i Cikos robią za wiele błędów w ustawieniu. Dwóch niedoświadczonych zawodników w 4 osobowej formacji to jest za wiele. |
Cytat:
|
Cytat:
Ja o nich nie mowie. Bardziej o tych ekspertach od sedziow z PZPN, ktorzy ponoc tez sami ogladaja mecze zeby byc przygotowanym do programu (Stefanski mu chyba jest tak??). Pozatym ich "eksperci" typu Kaziu Wegrzyn, Mielcarski, Wieszczycki i jeszcze kilku tez wybieraja do oceny fragmenty meczow jak i jakies kontrowersje jesli mialy miejsce. Nie wierze zeby Smokowski z Twarowskim pacyfikowali proby pokazania przez nich obiektywnie tego typu sytuacji, bo jesli tak jest to Ja dziekuje za ta cala Lige+ Extra. Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
Póki co Boukhari w co drugim meczu miał setkę i ją głupio marnował, ale nikt nie widzi jego piłek? Wczoraj zagrał np. do Clebera na 0.5 metra od linii, tylko Brazylijczyk wie jak tego nie strzelił. Jeśli jeszcze nie zauważyłeś, gramy 2 podania w obronie następnie Boukhari który przenosi grę do pomocy podaje do Guły i Guła gra przekontną. te 4 podanie juz widze w którymś meczu z kolei, i jeśli np. nie było by NB to już drugie podanie jest dzidą Clebera Bunozy badz Czikosza. Może i chłop jest słabiuteńki jak tak uważasz, napewno widziałeś mase lepszych piłkarzy, ale potrafi dogrywać piłki jak żaden z Naszych. Zresztą, wczoraj mimo swojej głupoty (2 żółte) pokazał że za Wisłę pojdzie walczyc, i to mi sie podoba. Ewidentnie mu się spodobało w Krakowie, kto widzial jak się cieszył po meczu to widział :) Nie pasuje wam, bo już go opisali na weszło, więc nie moze być tak ze Oni sie mylą co. Jedyne, co mnei zastanawia, to krzyczenie po meczu "Piotrek Brożek" |
Cytat:
bo nie występuję w liczbie mnogiej lecz pojedynczej póki co po drugie weszło może pisać co chce nie są moimi idolami, ani autorytetem po trzecie schemat gry budowany pod gościa z rocznym kontraktem cóż ... zawsze trzeba jakoś uzasadnić istnienie kumpla na boisku reasumując nie jestem fanem tego piłkarza ani trenera Patrzę co robi jeden i drugi i wyrażam swoją opinię Póki co jej nie zmienię. Boukhari jest słaby, wolny i wygrany. I nie zmienią tego jedno czy dwa dobre podania na trzy mecze. Gra? Skoro chce tego trener.. |
Jest sposób na problemy bramkarskie w Wiśle.
Podpisywać umowę z Pawełkiem na okresy krótkie, maksymalnie półroczne, idealne rozwiązanie umowa o dzieło na każdy mecz z osobna. Ogólnie kiedyś było tak że podpisywaliśmy te 5 letnie kontrakty a tu wychodzi że najlepszy zawsze jest ten ostatni sezon, ewentualnie pół roku. Zieńczuk, Baszczyński, nawet jeśli się nie gra to szybciej się wtedy zdrowieje jak np Dawidowski, był jeszcze Paulista, ostatni rok kontraktu Cantoro przed przedłużeniem, Sobolewski, Głowacki. Hmm. |
Cytat:
Ktoś tam pisał że Issa Ba był lepszy, jawohl, Issa Ba nie zanotował chyba żadnego odbioru w Wiśle do tego w meczu z Cracovią z 5 metra nie trafił do pustej bramki, no bezsprzecznie lepszy niż Boukhari. Widać że nie jestes fanem trenera i piłkarza, zapewne znajdziesz wielu sprzymierzeńców, wystarczy jakiś słabszy mecz. Ja widze inaczej starającą się grać Wisłę i nt piłkarza jak i trenera jestem całkowicie po innej stronie balustrady niż Ty. Wybacz że napisałem Wy, ale chodziło mi o całą grupkę "anty" Nie jesteś fanem trenera bo ? Bo to ze nie jesteś fanem piłkarza, jestem w stanie zrozumieć. |
Cytat:
Kazdy trener bedzie fe, bo trenerskie talenty pokroju Mourinho-Benitez wiedza lepiej, zawsze maja racje i widza lepiej, kto jest w jakiej dyspozycji, kto gdzie i jak powinien grac. To tak na szybko podsumowanie naszych zawodnikow wg ekspertow forumowych. |
Według mnie na dzień dzisiejszy najlepsza 11 wygląda tak:
Pawełek - o dziwo w ostatnich meczach broni na prawdę spowodowane jest to tym, że w końcu ma dobrego zmiennika i musi obawiać się o miejsce w składzie , podobnie było jak w klubie był Dolha Cikos - zdecydowanie bardziej mnie przekonuje niż Branco Bunoza - z jednym zastrzeżeniem zakazać mu wykonywania rzutów wolnych , jeszcze ani razu nie trafił w bramkę!!! W obronie coraz pewniejszy myślę, że będą z niego ludzie Cleber - mimo swoich wad jest chyba pewniejszy od Chaveza choć z tym drugim wciąż wiążę jakies nadzieje Paljić - objawienie na obronie dużo lepszy od Piotrka B. Sobol - wiadomo nie trzeba nic pisac choć Wilk pokazuje spore umiejętności i w niedługim czasie obecność Sobola w pierwszym składzie nie musi być taka oczywista Garguła - rozgrywa się z meczu na mecz , będzie tylko lepiej przynajmniej taka mam nadzieje Bukhari - nie do końca mnie przekonuje ale nie widze alternatywy Małecki - coraz lepszy jeden z niewielu zawodników w całej naszej lidze o takim dryblingu jakby jeszcze popracował nad strzałem z dystansu to może długo u nas nie pograć, widać , że współpraca z Maaskantem mu służy Kirm - w końcu zaczyna grać tak jak wszyscy oczekuja oby tak dalej!!! Brożek - w tej chwili nie ma lepszego napastnika , Rios mimo początkowych zachwytów na razie nie spełnia oczekiwań |
Według mnie na dzień dzisiejszy najlepsza 11 wygląda tak:
Pawełek - o dziwo w ostatnich meczach broni na prawdę spowodowane jest to tym, że w końcu ma dobrego zmiennika i musi obawiać się o miejsce w składzie , podobnie było jak w klubie był Dolha Cikos - zdecydowanie bardziej mnie przekonuje niż Branco Bunoza - z jednym zastrzeżeniem zakazać mu wykonywania rzutów wolnych , jeszcze ani razu nie trafił w bramkę!!! W obronie coraz pewniejszy myślę, że będą z niego ludzie Cleber - mimo swoich wad jest chyba pewniejszy od Chaveza choć z tym drugim wciąż wiążę jakies nadzieje Paljić - objawienie na obronie dużo lepszy od Piotrka B. Sobol - wiadomo nie trzeba nic pisac choć Wilk pokazuje spore umiejętności i w niedługim czasie obecność Sobola w pierwszym składzie nie musi być taka oczywista Garguła - rozgrywa się z meczu na mecz , będzie tylko lepiej przynajmniej taka mam nadzieje Bukhari - nie do końca mnie przekonuje ale nie widze alternatywy Małecki - coraz lepszy jeden z niewielu zawodników w całej naszej lidze o takim dryblingu jakby jeszcze popracował nad strzałem z dystansu to może długo u nas nie pograć, widać , że współpraca z Maaskantem mu służy Kirm - w końcu zaczyna grać tak jak wszyscy oczekuja oby tak dalej!!! Brożek - w tej chwili nie ma lepszego napastnika , Rios mimo początkowych zachwytów na razie nie spełnia oczekiwań |
Cytat:
Cleber - jak dla mnie obaj z Chavezem są niepewni. Trzej - z Bunozą. Wybór środkowych obrońców, to wybór mniejszego zła. Głowa wróć... (ale wróć bez kontuzji) |
Cytat:
1:43 Na treningach ponoć też wykonuję niezłe atomy. Ma petardę w nodze i powinien próbować. Ale z umiarem.. wiadomo że nie zawsze siądzie jak powinna. A jeśli będzie walić takie nieprzyjemne piłki jaką walnął w meczu z Widzewem w Łodzi to jestem tym bardziej za. Taka petarda z kozłem jest cudem natury i bramkarz albo przepuści, albo odbije ją od siebie i złapie, albo trafi pod nogi któregoś z naszych, ewentualnie rywala. Ryzyk fizyk. I trudno tu pisać o błędzie bramkarza w razie czego. Taką piłkę trudno złapać na jeden raz. W ogóle powinniśmy wykonywać dużo strzałów z dystansu (jeśli nie ma pomysłu na sforsowanie muru obronnego rywala) coś jak strzał Małeckiego wczoraj. |
Narzekacie na uderzenia Bunozy, ale jak trafi to będziecie zdziwieni. Przysięgam.
|
OK zapomniałem o tym jednym strzale ale to niewiele zmienia ponieważ reszta jego uderzeń jest strasznie niecelna, nie strzępiłbym języka gdyby były to minimalnie chybione uderzenia , ale on wali 10 metrów od bramki , lepiej niech strzela Garguła! A co do strzałow z dystansu to oddajemy ich za mało , jeśli tylko zawodnik ma pozycje powinien uderzać w tej kwestii podoba mi się Wilk .
|
|
Cytat:
|
Cytat:
Czy naprawdę zawsze i wszędzie musicie widzieć spiski? Dziennikarz ma starać się być obiektywny, a nie być obiektywny sam z siebie, bo to chyba normalne, że ktoś, kto zajmuje się piłką nożną zawodowo musi ten sport kochać i siłą rzeczy jego sympatie zawsze leżą po tej lub innej stronie. Nie słyszałem, żeby fani Legii narzekali na to, że Mirek Szymkowiak komentuje ich mecze. A szczytem absurdu jest już wierzyć, że stacja transmitująca spotkania polskiej ligi chce osłabić jedną z drużyn w tej lidze występujących przed hitem następnej kolejki. To tak, jakby producent filmowy postanowił, że gwiazda jego najnowszej komedii romantycznej w każdej scenie będzie mieć rozmazany makijaż, a do tego w tej, w której ma wyglądać najpoważniej nasra na nią wielkie ptaszysko. Jaki oni mają w tym interes, żeby oferować swojemu klientowi gorszy produkt? Jak założysz piekarnię, to celowo będziesz wydłubywał z grahamek trochę bułki ze środka, bo osobiście bardziej smakują Ci bagietki? Ja bym chciał widzieć Wisłę grającą piękną i miłą dla oka piłkę, strzelającą mnóstwo bramek, lepiej przygotowaną fizycznie od przeciwników - a do tego grającą fair i z klasą. Bez rzucania bluzgów do sędziego, wyzywania czarnoskórych rywali od czarnuchów i małp, darcia ryja w każdej możliwej sytuacji. Ale to chyba tak, jak z przekrojem społeczeństwa. Jednym marzy się kariera w dyplomacji i tytuł profesora prawa w specjalizacji prawo międzynarodowe publiczne, inni chcieliby ukręcić jakiś interesik na osiedlu, a na słuchawkach w ipodzie mają: "jebać konwenanse, te wszystkie ę i ą". |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl