![]() |
Wy chyba tematy pomyliliście.
|
Jamie Vardy w wieku 25 lat grał w 5 lidze angielskiej.
Paweł Brożek w wieku 25 lat strzelił 23 bramki w ekstraklasie. PB>>>Jamie Vardy, bo przecież nie było tak, że ktoś go jego umiejętności później dostrzegł, tylko w ciągu 2 lat poprawił umiejętności z 5liga->BPL |
Cytat:
|
Trzeba być chyba ślepym żeby nie widzieć na jakim poziomie technicznym jest Carlitos w porównaniu do pozostałych piłkarzy Wisły czy Ekstraklasy.
Robi różnice. Dla Brożka szacunek za wszystkie lata i bramki, ale ten moment Hiszpan jest zwyczajnie lepszym piłkarzem. |
Cytat:
|
Cytat:
Chyba, że Kiko chce grać dzidą do przodu cały sezon to bez Ondraska ta taktyka nie ma sensu. Inna sprawa, że się zgadzam, że Brożek nie nadaje się na grę od początku. Niech wchodzi na te 20-30 minut i daje z siebie 100%. |
Cytat:
|
Ile ten Ondrasek juz u nas bramek nastrzelal?
|
Cytat:
|
Szacun. A kontrakt ma niemaly.
|
Cytat:
|
Jakiego by nie miał, napastnik ma strzelać bramki. Żeby wyjaśnić wątpliwości - wyżej pisałem, że skoro już jest i ma zdrowie/siły...
|
Cytat:
Ondrasek nie ma ani zdrowia ani chyba sily by stac sie lepszym napastnikiem. Jak bedzie oferta trzeba go pożegnać. Tak samo jak pożegnaliśmy Popovicia, Guzmicsa i Jovicia szybko znajdujac lepszych następców. |
Cytat:
|
Cytat:
Z tezą, że Llonch>Popović zgodzę się bez wahania. Gonzalez>Guzmics? Tu już bym się zastanowił, choć jak najbardziej do obronienia. Ale Cywka>Jović? Nie zgodziłbym się, Tomek owszem, zagrał fajną rundę, ale i nawet podczas niej było widać pewne braki i wyżej Słoweńca bym go nie postawił, nawet znak równości byłby lekko na wyrost. Początek obecnego sezonu słabszy, ktoś stwierdził parę postów wcześniej, że pomimo słabej gry Kiko go wciąż wystawia. Ano wystawia, bo Bartkowski dopiero wraca po kontuzji, a Bartosz to już chyba skrzydłowy. Jeśli poziom gry Cywki się nie poprawi, to szansa dla Kuby powinna nadejść, w poprzednim sezonie w kilku spotkaniach, w których miał okazje zagrać, generalnie bez zarzutu. |
Też tak słyszałem. Za rok sie kontrakt konczy tylko 18 zawodnikom, więc Junco będzie miał duże pole do popisu ;)
|
Cytat:
|
Akurat Boguski wykończenie ma świetne; jego problemem jest chimeryczność i znikanie długimi fragmentami meczu z radaru.
Jeśli tylko jest pod grą to jest to nasz najlepszy zawodnik, tylko takie mecze mu się niestety rzadko zdarzają. Z reguły błyśnie raz-dwa razy w meczu, a potem chłop znika na długie fragmenty (czasem nawet na cały mecz!) Ja zawsze lubiłem na niego patrzeć, jeśli tylko był w formie, obecnie formę ma słabą. Ławka to nie jest zły pomysł, ale patrząc na to jak szybko Bartosz oddycha rękawami, nie wiem czy by nie trzeba było robić zmiany na Bogusia już w przerwie. Zastanawia mnie fakt, czy Bartosz właśnie nie jest idealny na te końcówki jak wszyscy się zmęczą. Może dlatego tak błyszczy, bo jest bardzo szybki, ale nie jest w stanie tego podtrzymać przez dłuższy okres gry? Jest to ciekawe zagadnienie i dopóki nie spróbujemy mu dać szansy od początku to się nie dowiemy. Uważam, że sobie na taką zasłużył. Co do Cywki - jest przeciętny w defensywie - podobnie z resztą jak Jović, z tymże Boban był rewelacyjny w grze do przodu (podobnie jak Sadlok), a Cywka jest conajwyżej przyzwoity. Ma mecze, że zagra dobrze do przodu, ale niestety nie ostatnio. Ja bym nie płakał jakby Bartkowski dostał szansę (gdyby nie kontuzja, to pewnie już by tak było). |
Cytat:
Ale jeżeli 20 letni chłopak nie ma wydolności na pełne 90 minut meczu, 2 razy w tygodniu, to taki 20 letni chłopak nie nadaje się do gry w takim klubie jak Wisła. Ba, taki chłopak nie nadaje się do wyczynowego uprawiania sportu. Taka dygresja. Ja do tej pory nie zauważyłem żeby kiedykolwiek "oddychał rękawami". Szansa w pierwszym składzie mu się należy, jak psu buda. |
Nie raz miał dość pod koniec. A czemu się nie nadaje do sportu niby?
Przecież to oczywiste, że jeśli np. gra od początku, nie będzie tego robił na takiej intensywności jak jako zmiennik. 10 takich sprintów jak on wali i każdy ma dość. Pytanie jakby to wyglądało od początku meczu, czy będzie się oszczędzał i sobie to regulował czy będzie sprintował dopóki nie padnie (casus Grosickiego, który z reguły w 60 minucie na murawie ledwo zipie - z resztą nawet on robi sobie momenty przestoju, żeby odpocząć). Jeżeli Bartosz kolekcjonuje gole i asysty jako zmiennik to powinien dostać szansę od początku, tak jak pisałem - zasłużył sobie. Pytanie czy nie będzie jak z Grosikiem, który jako zmiennik nieraz zbierał laur gracza meczu we Francji, wskakiwał do pierwszego składu i była dupa blada. Podobnie bywało w Anglii. Dopóki nie zobaczymy, to się nie dowiemy. |
Cytat:
|
Bo Uryga technicznie nie był tragiczny. Natomiast był powolny, słaba mobilność, szybkość i słaby wyskok. Nie z powodów technicznych odszedł a raczej dla tego że nie nadążał za akcją.
|
Cytat:
Nie wiem kto w ogóle wymyślił, że Bartosz nie ma siły biegać 90minut? Jestem przekonany, że Kuba chce grać mecz w mecz 90 minut i nie zadowala go tylko rola rezerwowego. |
Bartosz po prostu tak wygłada(oddycha), a nie że już zmęczony. W Zabrzu wyglądał trochę na chorego, od początku czerwony na twarzy i spocony jak świnia. Bartosz gdyby miał problemy wydolnościowe nie dawałby rady w tamtym sezonie na PO. Dodatkowo gdzieś było pisane, że chłopak ma właśnie świetną wydolność do gry na boku.
|
ale słusznie napisał s1mone , że przy grze od początku nie da rady cisnąć takich sprintów cały mecz , więc nie chodzi tu o to że on nie ma wydolności do gry w 1 składzie , tylko o to czy biorąc pod uwagę , że grając cały mecz , nie będzie w stanie takich sprintów cisnąć , pozostałe jego atuty wystarczą to jest po prostu pytanie
|
No właśnie, trzeba będzie się przekonać na żywo :) Tak to można najwyżej snuć domysły.
|
A znacie kogoś kto ciśnie sprinty cały mecz? :lol:
nawet jak Bolt wejdzie do piłki to takich cudów nie zobaczycie |
Cytat:
|
Cytat:
Z konferencji: - Ćwiczyliśmy wszystko, nawet rzuty karne. Wiemy, że czeka nas bardzo trudne spotkanie i musimy być na nie w pełni przygotowani - przyznał trener Wisły, który nie chciał jednocześnie zbyt wiele wypowiadać się o być może kolejnym nowym nabytku naszego klubu, portugalskim skrzydłowym, Zé Manuelu. - Nie chcę wypowiadać się na temat Zé Manuela ponieważ nie jest jeszcze naszym zawodnikiem. Poczekajmy najpierw na oficjalne potwierdzenie, wtedy będę mógł powiedzieć coś więcej - zakończył trener. czyli kwestia formalności |
Bartosz jak wchodzi na zmeczonego rywala, to stwarza nam przewage - glownie szybkościowa.
Jak bedzie wygladal na rywalu rownorzednie zmeczonym ? Czas pokaże. |
A takie bramki (tu dla Realu Saragossa) strzela nasz prawdopodobnie nowy defensywny pomocnik - Vullnet Basha:
https://www.youtube.com/watch?v=SNOOWPnbeaY Regularna gra w LaLiga2 przez ostatnie trzy sezony, ponad 80 meczów w 1 lidze szwajcarskiej. Wielkie brawa dla Junco! |
Dziwne, że zanotował tylko 1 występ w kadrze, mimo tak niezłego dorobku. Zespół Albanii nie należy do najmocniejszych.
|
moze dlatego ze jest Szwajcarem do 2013 roku ?
Jova - dokładnie :) |
Na obronie mamy Głowackiego, Gonzaleza, oraz mogących grać na więcej niż jednej pozycji Veleza, Arsenica i ew. Sadloka.
W pomocy mamy Lloncha, Veleza, Halilovica, Brleka i ew. Wojtkowskiego - dojście jeszcze jednego zawodnika powoduje, że mamy święty spokój jeśli chodzi o środkową strefę. Teraz przydaliby się zawodnicy, którzy wniosą coś nowego na bokach i ktoś, kto da w ataku przynajmniej tyle, co Carlitos. Jestem bardzo ciekawy tego Ze Manuela. Pan Junco pokazał już, że jeśli chodzi o kompetencje, to jest najlepszym dyrektorem sportowym w Polsce, więc moja nadzieja na kolejne transfery nie pozostaje płonna... |
Cytat:
|
Ważne, żeby został Wiślakiem i coś sobą pokazał.
A czy był Rumunem, czy panem kuntakinte to wsio ryba.. |
Panem kuntakinte pozdrawiam z podłogi :lol: Kiko zapewne szuka dobrego defensywnego pomocnika.Chciałbym mieć takie bogactwo w ataku, bo Brożek ani Zdenek odpowiedniego poziomu nie prezentują obecnie.
|
Tylko pytanie, po co nam 3 defensywny pomocnik? :)
|
Cytat:
|
2 DP może śmiało na boisku być szczególnie, że Llonch umie też do przodu zagrać. Tak jak mari piszę, Velez to nominalnie ŚO. Mamy dużo uniwersalnych piłkarzy i bardzo dobrze.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:51. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl