![]() |
http://www.90minut.pl/news/279/news2...dry-Wisly.html
http://www.90minut.pl/news/279/news2...ly-Pulawy.html Sadze, ze bysmy nie pogardzili jeszcze jednym obronca:D |
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o Valencie, smiem twierdzić ze z 65% forum miała nadzieje (wystarczy cofnąc sie kilkanascie stron wstecz.....mozna nawet wymieniac nickami) Jeśli chodzi o Voldemorta to po pierwszym jego występie miał notowania niczym Nowoczesna (nawert nie tak dawno ktoś starał sie prosić o czas dla Francuza, bo miał coś pokazać czego do tej pory nie widzieliśmy...) |
Cytat:
czym się różni wygląd przeciętny Echavarii, a nie spełnienie oczekiwań przez Valencie? obaj nie nadawali się do Wisły, wogóle widziałeś tego pierwszego? od biedy nawet w rezerwach nie grał, Spicic przeciętny? jak grał to było po nim widać, że nie jest to ogór i śmiało można byłoby go dać na LO i...gdyby dano mu więcej szans to by posadził Sadloka, potencjał pokazał, szybkość, wymienność podań, wrzutkę, kwestia zgrania z zespołem by udoskonalić lewą stronę boiska, co Ivan Gonzalez zrobił by nazywać go strzałem w 10? każdy się nim podnieca, a jedynie w czym jest dobry to w przerzucie, bo ani skutecznie nie przerwie akcji (robi to jakoś delikatnie), a gdy zdecyduje się przerwać to idzie na całość (dwie czerwone kartki, mnóstwo żółtych), nie zdziwię się jak Ivan będzie aktualnie ostatnim wyborem Kiko na stopera, Videmont koordynacją i czuciem piłki przypominał zawodnika A klasy, dziwisz się, że nie dostał ani minuty w sparingach? to niewypał, a nie ktoś kto nie spełnił oczekiwań, jedną wrzutą do Brleka nie przekreśli całego jego negatywnego obrazu, Kostal okej pokazał się w sparingach, ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca, już był tutaj jakiś Bałaszow król sparingów, a w meczach robił wiatr bez efektów ale tak, Llonch to strzał w 10 i Słomka to inwestycja, czuję, że ten drugi jak nie walnie sodą w głowę to może pokazać spory potencjał, takiego prowadzenia piłki i dryblingu to ja nie widziałem u młodego odkąd w 2005 zawitał do nas Błaszczykowski jedynie czym się martwię to...bramkarzem, Cuesta ani jednej konkretnej piłki nie wyjął, co w bramkę to wpadało, chłop 195cm, a piłki obok niego puszczał, okej zagra źle to wejdzie drugi bramkarz, tylko zamiana bramkarza na ręcznik to jakaś niedorzeczność, w obwodzie jest jeszcze niedoświadczony Chorążka |
Przydałby się jeszcze jakiś konkretny napastnik, który potrafi strzelać gole i porządny lewy obrońca bądź prawy, bo ani Cywka, ani Sadlok nie są nominalnymi bocznymi obrońcami.
|
A co pokazał Semir Gwiazda Stilić w poprzednim sezonie, żeby stawiać na niego kosztem Videmonta? Gdzie logika? Gdzie konsekwencja? Jedna wrzuta do Brleka? To jak to, za 3 się liczyła-taka kozacka była? Cuesta nie miał nic do powiedzenia przy bramkach i winić go za którąkolwiek to idiotyzm.
|
Cytat:
Sadlok nie jest bocznym obrońcą? Przecież większość meczów w Wiśle zagrał właśnie na pozycji LO. Adam Nawałka też nie powoływał go ostatnio w miejsce Glika... |
@ferrekin
Oceniam potencjał zawodników w momencie ich zatrudnienia. Podobnie jak teraz, gdzie nowi zawodnicy wyglądają solidniej niż ich odpowiedniki wczesną wiosną. Transfer Valenci był nakręcany tygodniami, Kiko wspominał jak długo go obserwował jeszcze w USA, kibice śledzili jego występny (nomen omen bardzo dobre) na mistrzostwach Ameryki południowej do lat 20. Sam myślałem, że lepiej się zaaklimatyzuje, przynajmniej tak jak Guerrier. W tym kontekście nie spełnił naszych (i sztabu trenerskiego) oczekiwań. Od Echavarri mało kto czego wymagał, bo ten transfer od początku śmierdział na kilometr. Przyszedł jako niańka dla Valencii i od razu wielu kibiców to zauważyło. Spicic - w momencie zatrudnienia wyglądał na zapchajdziurę i w tym kontekście rozpatruję porównanie tego okienka. Okazał się niezłym grajkiem, ale nie przesadzajmy - nie będziemy za nim płakać. Ivan to był strzał w 10 bo jakość gry obronnej nie uległa zmianie (a nawet wzrosła) po odejściu Guzmicsa, a jeszcze na tym zarobiliśmy. Statystyki pokazały, że traciliśmy mniej bramek niż jesienią. Nie sądzę, że Kiko posadzi go na ławie. Prędzej Arka. Co do reszty mamy to samo zdanie. Liga weryfikuje zawodników. |
Cytat:
|
Cytat:
|
http://weszlo.com/2017/07/11/kosecki...ecznie-3-lata/
Jeśli wierzyć weszło, Chrapek ma zarabiać 43 tyś zł w Śląsku, co nie jest jakąś kosmiczną kwotą, a rzeczywiście mógłby szybko połatać dziurę po Mączyńskim. Szkoda |
Nawiasem, dostaliśmy w końcu te wszystkie raty za Chrapka od Catanii?
|
Właśnie dziwi trochę fakt, że nie interesowaliśmy się w ogóle lub nawet nie postaraliśmy się o naszego przecież wychowanka, pieniędzy też jak widać nie zarabia tam olbrzymich a chłopak w piłkę grać potrafi. Za judasza jak znalazł... szkoda
|
Może nie wierzyli że maka052987 odejdzie do 7 a Chrapek już był dogadany ze Ślaskiem.
|
Teraz to już czyste spekulacje co do Chrapka, może z nim rozmawiali i mu nie odpowiadał np poślizg w płatnościach, może tyle kasy mu nie chcieli zaproponować nikt poza osobami odpowiedzialnymi za transfery tergo nie wie...
|
ktos tu pisał o Chrapku ...
Cytat:
|
tak ale to kontrakt na 2 lata nie na rok
|
Poza tym to wycena kontraktu przez prawnikow a nie jego zarobki.
|
Cwiąkała pisze,że interesujemy się mocno Oriol Rosell ze Sporting CP problemem było by go wciągnięcie.
|
p.Dukat duka,że
http://www.dziennikpolski24.pl/sport...cnik,12279222/ |
Cytat:
Kilka spostrzeżeń: w drużynie mamy obecnie tylko 3 zawodnikow po 30 roku życia. W tym oknie niesamowicie odmlodzilismy kadrę. Co za tym idzie w koncu mamy graczy na ktorych możemy potencjalnie zarobić. Po wiosennych transferach Junco nie ma juz prawie sladu. Zostal tylko Pol, Ivan i Bartkowski, ktory za wysokich notowań nie ma. Oby obecne okno bylo bardziej trafione. Kadra wydaje się szeroka, ale tak naprawdę wystarczą 2-3 kontuzje graczy ofensywnych i juz na lawke pójdą juniorzy. Zanim opuscil nas Stillic i Videmont mówiłem że druzynie nie potrzeba juz transferów. Teraz jednak ktoś by się jeszcze przydał. |
Jakości koniec końców nam nie ubyło, chyba, że na papierze. Gdyby ten ŚP ze Sportingu...
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Tez uwazam ze skutecznosc na poziomie 50% za dobra, poki co do niej Junco brakuje, ale tak iak mówiłem. Jestem pelen optymizmu i wierzę w jego rozsadne działania. Nikt z nowych nie wygląda na no name, ale zobaczymy czy za tym podaży też głowa. Jesli ktos sie zasiedzi na lawce cala runde to moze przyjsc frustracja. Najwieksze obawy mam o Veleza, ale to z racji tego ze łapie kartki na potęgę i kilka razy pewnie oslabi drużynę. |
Cytat:
Dla mnie kazdy z nich to no-name, ale jakie to ma znaczenie w polskiej lidze? Zadne. Liga sama weryfikuje. |
Cytat:
|
Cytat:
Videmont i Stilic - złe (jeden nie sprawdził się w roli zmiennika na skrzydle, drugi mimo euforii kibiców po prostu się nie nadawał). Szrotu na chwilę i za grosze nie ma co liczyć. |
Stilic został ściągnięty wyłącznie dla kibiców. Kibice go chcieli więc kibice go dostali...
|
W sumie tak samo Kostal :D
|
da rade coś jeszcze zarobić na Małeckim ?
|
|
nesta, wypier... z tymi Twoimi "informatorami" z twittera. Masz temat dla fantastów i oszołomów, tam pisz.
|
Akurat Krzysiek to chyba najbardziej wiarygodna osoba z Wiślackiego TT.
Do tego nie żaden informator tylko jeden z mocniej zaangażowanych kibiców Wisły. |
retertetertre
|
Ze Manuel:
https://www.youtube.com/watch?v=VdYC6HALsT8 |
wolfy, elkabat, głupio teraz? http://www.wislaportal.pl/33131,Ze_M...le_Krakow.html
|
Głupio ? Co my po 18 lat mamy, że glupio ma nam byc ze na jakims forum cos napisalem? Bądźmy poważni..
Wcześniej było to traktowane jako plotka. Wypada tylko trzymac kciuk za chłopaka, żeby odpalił i wszyscy na tym skorzystamy. |
Wygląda nieźle. Wiadomo, że w tym budżecie nie przyjdzie nikt z niewiadomo jakimi liczbami. Trzeba szukać jak Junco i to się do tej pory udaje.
Poza tym do Porto przez przypadek nie trafiasz. Docelowo zapewne na prawe skrzydło za Boguskiego. |
Ja nie wiem jakie kontakty ma Junco, ale naprawdę odwala kawał dobrej roboty!
|
Wyglada na lepsza wersje Brozka.
No, no. Carlitos, Ze Manuel i Brozio luzujacy ich... Pisalem jeszcze w poprzednim sezonie ze Ondrasek jest do odpalenia i na to sie zanosi :D |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl