Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

wiesniak842 11.07.2017 13:05

http://www.90minut.pl/news/279/news2...dry-Wisly.html
http://www.90minut.pl/news/279/news2...ly-Pulawy.html

Sadze, ze bysmy nie pogardzili jeszcze jednym obronca:D

szprotson 11.07.2017 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1474795)

zwei transfery maja byc jeszcze przeprowadzone

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1474764)
A ktos miał jakies oczekiwania do Valencii i Visemonta? Slabi pilkarze i wylot. Dla cieniasow i leszczy nie ma miejsca. Wisla to nie jakas społdzielnia do ogrywania słabiaków. Albo cos prezentujesz albo wypad. Za darmo nikt nie da miejsca w skladzie jakims gwiazdorom z Kolumbii czy Francji

ar ju czytasz to forum od dziś?
Jeśli chodzi o Valencie, smiem twierdzić ze z 65% forum miała nadzieje (wystarczy cofnąc sie kilkanascie stron wstecz.....mozna nawet wymieniac nickami)
Jeśli chodzi o Voldemorta to po pierwszym jego występie miał notowania niczym Nowoczesna (nawert nie tak dawno ktoś starał sie prosić o czas dla Francuza, bo miał coś pokazać czego do tej pory nie widzieliśmy...)

ferrekin 11.07.2017 15:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1474747)
Kostal zaliczył w poprzednim sezonie nawet spotkanie w europejskich pucharach, no no. Czuję nosem, że po 2-3 kolejkach wywalczy pierwszy skład i będzie z niego prawdziwe wzmocnienie.

Wg mnie wszyscy zawodnicy którzy przyszli są potencjalnie zawodnikami na pierwszy skład. W odróżnieniu od zimowego okna, w którym z 8 transferów przynajmniej czterech: Echavarria, Bartkowski, Słomka, Spicic wyglądało dość przeciętnie (Słomka jako inwestycja) a z pozostałych tylko Videmont i Valencia nie spełnili oczekiwań. Ivan z Llonchem to były strzały w 10, choć ten drugi był większą zagadką.

Można pokusić się też o porównanie zawodników którzy teraz odeszli a tych którzy przyszli, pozycja po pozycji:

Załuska - Cuesta
Zachara - Carlitos
Valencia - Wojtkowski
Mączyński - Halilovic
Spicic - Arsenić
Uryga - Velez
Miśkiewicz - Chorążka (z CLJ)
Echavarria - Kostal

a ja się z Tobą całkowicie nie zgodzę,
czym się różni wygląd przeciętny Echavarii, a nie spełnienie oczekiwań przez Valencie?
obaj nie nadawali się do Wisły, wogóle widziałeś tego pierwszego? od biedy nawet w rezerwach nie grał,
Spicic przeciętny? jak grał to było po nim widać, że nie jest to ogór i śmiało można byłoby go dać na LO i...gdyby dano mu więcej szans to by posadził Sadloka, potencjał pokazał, szybkość, wymienność podań, wrzutkę, kwestia zgrania z zespołem by udoskonalić lewą stronę boiska,
co Ivan Gonzalez zrobił by nazywać go strzałem w 10? każdy się nim podnieca, a jedynie w czym jest dobry to w przerzucie, bo ani skutecznie nie przerwie akcji (robi to jakoś delikatnie), a gdy zdecyduje się przerwać to idzie na całość (dwie czerwone kartki, mnóstwo żółtych),
nie zdziwię się jak Ivan będzie aktualnie ostatnim wyborem Kiko na stopera,
Videmont koordynacją i czuciem piłki przypominał zawodnika A klasy, dziwisz się, że nie dostał ani minuty w sparingach? to niewypał, a nie ktoś kto nie spełnił oczekiwań,
jedną wrzutą do Brleka nie przekreśli całego jego negatywnego obrazu,
Kostal okej pokazał się w sparingach, ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca, już był tutaj jakiś Bałaszow król sparingów, a w meczach robił wiatr bez efektów

ale tak, Llonch to strzał w 10 i Słomka to inwestycja, czuję, że ten drugi jak nie walnie sodą w głowę to może pokazać spory potencjał, takiego prowadzenia piłki i dryblingu to ja nie widziałem u młodego odkąd w 2005 zawitał do nas Błaszczykowski

jedynie czym się martwię to...bramkarzem, Cuesta ani jednej konkretnej piłki nie wyjął, co w bramkę to wpadało, chłop 195cm, a piłki obok niego puszczał, okej zagra źle to wejdzie drugi bramkarz, tylko zamiana bramkarza na ręcznik to jakaś niedorzeczność, w obwodzie jest jeszcze niedoświadczony Chorążka

Davss875 11.07.2017 15:37

Przydałby się jeszcze jakiś konkretny napastnik, który potrafi strzelać gole i porządny lewy obrońca bądź prawy, bo ani Cywka, ani Sadlok nie są nominalnymi bocznymi obrońcami.

ashkeczup 11.07.2017 17:33

A co pokazał Semir Gwiazda Stilić w poprzednim sezonie, żeby stawiać na niego kosztem Videmonta? Gdzie logika? Gdzie konsekwencja? Jedna wrzuta do Brleka? To jak to, za 3 się liczyła-taka kozacka była? Cuesta nie miał nic do powiedzenia przy bramkach i winić go za którąkolwiek to idiotyzm.

foxtrot_green 11.07.2017 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1474819)
Przydałby się jeszcze jakiś konkretny napastnik, który potrafi strzelać gole i porządny lewy obrońca bądź prawy, bo ani Cywka, ani Sadlok nie są nominalnymi bocznymi obrońcami.

Sadlok nie jest bocznym obrońcą? Przecież większość meczów w Wiśle zagrał właśnie na pozycji LO. Adam Nawałka też nie powoływał go ostatnio w miejsce Glika...

Karherop 11.07.2017 18:02

@ferrekin

Oceniam potencjał zawodników w momencie ich zatrudnienia. Podobnie jak teraz, gdzie nowi zawodnicy wyglądają solidniej niż ich odpowiedniki wczesną wiosną.

Transfer Valenci był nakręcany tygodniami, Kiko wspominał jak długo go obserwował jeszcze w USA, kibice śledzili jego występny (nomen omen bardzo dobre) na mistrzostwach Ameryki południowej do lat 20. Sam myślałem, że lepiej się zaaklimatyzuje, przynajmniej tak jak Guerrier.
W tym kontekście nie spełnił naszych (i sztabu trenerskiego) oczekiwań.
Od Echavarri mało kto czego wymagał, bo ten transfer od początku śmierdział na kilometr. Przyszedł jako niańka dla Valencii i od razu wielu kibiców to zauważyło.
Spicic - w momencie zatrudnienia wyglądał na zapchajdziurę i w tym kontekście rozpatruję porównanie tego okienka. Okazał się niezłym grajkiem, ale nie przesadzajmy - nie będziemy za nim płakać.
Ivan to był strzał w 10 bo jakość gry obronnej nie uległa zmianie (a nawet wzrosła) po odejściu Guzmicsa, a jeszcze na tym zarobiliśmy. Statystyki pokazały, że traciliśmy mniej bramek niż jesienią. Nie sądzę, że Kiko posadzi go na ławie. Prędzej Arka.
Co do reszty mamy to samo zdanie. Liga weryfikuje zawodników.

jova 11.07.2017 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop
Ivan to był strzał w 10 bo jakość gry obronnej nie uległa zmianie (a nawet wzrosła) po odejściu Guzmicsa

Ivan to trochę zagadka. Pierwsze mecze miał znacznie lepsze niż końcówkę. Na początku wyglądał na bardzo solidnego obrońcę ze świetnym długim podaniem. W końcówce sezonu jakby brakowało mu koncentracji i zrobił sporo naprawdę głupich błędów. Jeśli wróci do formy z pierwszych spotkań, to masz całkowitą rację - jest strzałem w dziesiątkę. Gorzej będzie jeśli okaże się, że jego przeciętna forma to ta z końcówki sezonu.

FraMat 11.07.2017 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1474861)
Ivan to trochę zagadka. Pierwsze mecze miał znacznie lepsze niż końcówkę. Na początku wyglądał na bardzo solidnego obrońcę ze świetnym długim podaniem. W końcówce sezonu jakby brakowało mu koncentracji i zrobił sporo naprawdę głupich błędów. Jeśli wróci do formy z pierwszych spotkań, to masz całkowitą rację - jest strzałem w dziesiątkę. Gorzej będzie jeśli okaże się, że jego przeciętna forma to ta z końcówki sezonu.

Może po prostu brakowało kasy na wypłaty i stąd gorsza gra?

ashkeczup 11.07.2017 21:47

http://weszlo.com/2017/07/11/kosecki...ecznie-3-lata/
Jeśli wierzyć weszło, Chrapek ma zarabiać 43 tyś zł w Śląsku, co nie jest jakąś kosmiczną kwotą, a rzeczywiście mógłby szybko połatać dziurę po Mączyńskim. Szkoda

filemon 11.07.2017 23:34

Nawiasem, dostaliśmy w końcu te wszystkie raty za Chrapka od Catanii?

tomasz_19 12.07.2017 08:52

Właśnie dziwi trochę fakt, że nie interesowaliśmy się w ogóle lub nawet nie postaraliśmy się o naszego przecież wychowanka, pieniędzy też jak widać nie zarabia tam olbrzymich a chłopak w piłkę grać potrafi. Za judasza jak znalazł... szkoda

arth_ur 12.07.2017 10:49

Może nie wierzyli że maka052987 odejdzie do 7 a Chrapek już był dogadany ze Ślaskiem.

Adrio 12.07.2017 11:57

Teraz to już czyste spekulacje co do Chrapka, może z nim rozmawiali i mu nie odpowiadał np poślizg w płatnościach, może tyle kasy mu nie chcieli zaproponować nikt poza osobami odpowiedzialnymi za transfery tergo nie wie...

szprotson 12.07.2017 13:24

ktos tu pisał o Chrapku ...

Cytat:

wycena kontaktu Michała Chrapka w Śląsku Wrocław przez Jacka Masiote dot. wyceny przeds. Wks Ś W

- 1 036 500 zł

tomasz_19 12.07.2017 13:38

tak ale to kontrakt na 2 lata nie na rok

wiesniak842 12.07.2017 13:51

Poza tym to wycena kontraktu przez prawnikow a nie jego zarobki.

brylant17 18.07.2017 15:39

Cwiąkała pisze,że interesujemy się mocno Oriol Rosell ze Sporting CP problemem było by go wciągnięcie.

Griszka30KR 18.07.2017 19:53

p.Dukat duka,że
http://www.dziennikpolski24.pl/sport...cnik,12279222/

Karherop 20.07.2017 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1474841)
A co pokazał Semir Gwiazda Stilić w poprzednim sezonie, żeby stawiać na niego kosztem Videmonta? Gdzie logika? Gdzie konsekwencja?

No to obu Panow juz u nas nie zobaczysz. A i logicznych ruchow w naszej druzynie nie brakuje.

Kilka spostrzeżeń: w drużynie mamy obecnie tylko 3 zawodnikow po 30 roku życia. W tym oknie niesamowicie odmlodzilismy kadrę. Co za tym idzie w koncu mamy graczy na ktorych możemy potencjalnie zarobić.

Po wiosennych transferach Junco nie ma juz prawie sladu. Zostal tylko Pol, Ivan i Bartkowski, ktory za wysokich notowań nie ma.
Oby obecne okno bylo bardziej trafione.

Kadra wydaje się szeroka, ale tak naprawdę wystarczą 2-3 kontuzje graczy ofensywnych i juz na lawke pójdą juniorzy. Zanim opuscil nas Stillic i Videmont mówiłem że druzynie nie potrzeba juz transferów. Teraz jednak ktoś by się jeszcze przydał.

ashkeczup 20.07.2017 22:28

Jakości koniec końców nam nie ubyło, chyba, że na papierze. Gdyby ten ŚP ze Sportingu...

Uran235 21.07.2017 02:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1475969)
Kilka spostrzeżeń: w drużynie mamy obecnie tylko 3 zawodnikow po 30 roku życia.

W zeszłym mieliśmy 4, tym czwartym był Załuska. Z tych trzech w tym sezonie, dwóch wydaje się mieć pewny plac na boisku. Dalej zgoda - zmiana pozytywna.

Cytat:

Po wiosennych transferach Junco nie ma juz prawie sladu. Zostal tylko Pol, Ivan i Bartkowski, ktory za wysokich notowań nie ma.

Żaden klub nie ma stuprocentowej skuteczności w transferach, nawet 50% to niezły wynik - czasem dobry zawodnik po prostu nie umie odnaleźć się w nowym miejscu - kraju, mieście, szatni. Junco miał mało czasu przed poprzednim oknem, teraz powinno być lepiej, choć wciąż pamiętajmy, że przeważnie nie trafia do nas zawodnik "pierwszego wyboru".

Cytat:

Kadra wydaje się szeroka, ale tak naprawdę wystarczą 2-3 kontuzje graczy ofensywnych i juz na lawke pójdą juniorzy. Zanim opuscil nas Stillic i Videmont mówiłem że druzynie nie potrzeba juz transferów. Teraz jednak ktoś by się jeszcze przydał.

Carlitos, Ondrasek, Brożek, Małecki, Boguski, Brlek, Bartosz, Wojtkowski, Halilović, Kostal - na dziś 10 na 5 do 6 pozycji na boisku. Póki co to nie wszyscy zmieszczą się na ławce, a podobno ma dojść jeszcze 2 zawodników w tym jeden napastnik. Na pewno mamy kłopot z prawą stroną, ale nie wszystko naraz, obrotowe drzwi w szatni też nie sprzyjają dobrym wynikom.

Karherop 21.07.2017 05:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1475976)
W zeszłym mieliśmy 4, tym czwartym był Załuska. Z tych trzech w tym sezonie, dwóch wydaje się mieć pewny plac na boisku.

Maczynski tez byl po 30, Stillic i Spicic do niej dobijali.

Tez uwazam ze skutecznosc na poziomie 50% za dobra, poki co do niej Junco brakuje, ale tak iak mówiłem. Jestem pelen optymizmu i wierzę w jego rozsadne działania.

Nikt z nowych nie wygląda na no name, ale zobaczymy czy za tym podaży też głowa. Jesli ktos sie zasiedzi na lawce cala runde to moze przyjsc frustracja. Najwieksze obawy mam o Veleza, ale to z racji tego ze łapie kartki na potęgę i kilka razy pewnie oslabi drużynę.

szprotson 21.07.2017 10:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1475977)

Nikt z nowych nie wygląda na no name, ale zobaczymy czy za tym podaży też głowa. Jesli ktos sie zasiedzi na lawce cala runde to moze przyjsc frustracja. Najwieksze obawy mam o Veleza, ale to z racji tego ze łapie kartki na potęgę i kilka razy pewnie oslabi drużynę.

Nikt ? Czyli kogo z nich znałeś przed przyjściem do Wisły ?

Dla mnie kazdy z nich to no-name, ale jakie to ma znaczenie w polskiej lidze? Zadne. Liga sama weryfikuje.

Przybyszewski 21.07.2017 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1476003)
Nikt ? Czyli kogo z nich znałeś przed przyjściem do Wisły ?

Dla mnie kazdy z nich to no-name, ale jakie to ma znaczenie w polskiej lidze? Zadne. Liga sama weryfikuje.

Z całym szacunkiem ale fakty ze Ty czy ja kogoś nie znamy to nie znaczy ze to jest no name. Jak ktoś rozegrał kilkadziesiąt spotkań w Primera Division to nie jest no name. Oczywiście nie mowie ze nie ściągaliśmy no nameow bo Kostal to klasyczny przykład.

forthy 22.07.2017 12:07

Cytat:

Gonzalez i Llonch - dobre transfery
Videmont i Stilic - złe (jeden nie sprawdził się w roli zmiennika na skrzydle, drugi mimo euforii kibiców po prostu się nie nadawał).

Szrotu na chwilę i za grosze nie ma co liczyć.

sebanop 22.07.2017 12:52

Stilic został ściągnięty wyłącznie dla kibiców. Kibice go chcieli więc kibice go dostali...

silver03 22.07.2017 14:20

W sumie tak samo Kostal :D

Arkadiusz.Czerepach 22.07.2017 14:46

da rade coś jeszcze zarobić na Małeckim ?

nesta 04.08.2017 14:33

No to czekamy :)

https://twitter.com/kiewiczkrz/statu...64282746294272

wolfy 04.08.2017 15:42

nesta, wypier... z tymi Twoimi "informatorami" z twittera. Masz temat dla fantastów i oszołomów, tam pisz.

nesta 04.08.2017 15:57

Akurat Krzysiek to chyba najbardziej wiarygodna osoba z Wiślackiego TT.
Do tego nie żaden informator tylko jeden z mocniej zaangażowanych kibiców Wisły.

El'kabat 04.08.2017 16:01

retertetertre

Jam55 04.08.2017 16:39

Ze Manuel:
https://www.youtube.com/watch?v=VdYC6HALsT8

sl@y 04.08.2017 16:51

wolfy, elkabat, głupio teraz? http://www.wislaportal.pl/33131,Ze_M...le_Krakow.html

El'kabat 04.08.2017 17:01

Głupio ? Co my po 18 lat mamy, że glupio ma nam byc ze na jakims forum cos napisalem? Bądźmy poważni..

Wcześniej było to traktowane jako plotka.

Wypada tylko trzymac kciuk za chłopaka, żeby odpalił i wszyscy na tym skorzystamy.

nesta 05.08.2017 08:58

Wygląda nieźle. Wiadomo, że w tym budżecie nie przyjdzie nikt z niewiadomo jakimi liczbami. Trzeba szukać jak Junco i to się do tej pory udaje.
Poza tym do Porto przez przypadek nie trafiasz. Docelowo zapewne na prawe skrzydło za Boguskiego.

brylant17 05.08.2017 09:07

Ja nie wiem jakie kontakty ma Junco, ale naprawdę odwala kawał dobrej roboty!

teo 05.08.2017 09:40

Wyglada na lepsza wersje Brozka.
No, no. Carlitos, Ze Manuel i Brozio luzujacy ich...
Pisalem jeszcze w poprzednim sezonie ze Ondrasek jest do odpalenia i na to sie zanosi :D

teo 05.08.2017 09:41

Cytat:

Ja nie wiem jakie kontakty ma Junco, ale naprawdę odwala kawał dobrej roboty!
Kontakty jak kontakty. Junco potrafi rozmawiac z ludzmi i przekonywac ich do swojej wizji :-)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl