Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Arkadiusz.Czerepach 09.07.2017 23:38

no wreszcie, brawo !

FraMat 10.07.2017 08:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1474671)
no wreszcie, brawo !

No, geniusz...:D

Szneka 10.07.2017 09:10

Nie ma ludzi niezastąpionych. tak samo będzie z Mączyńskim. cześć i chwała. Teraz Halilović i Kostal wypłyną na szerokie wody w Naszych Barwach :)
a za 2-3 sezony weźmiemy za nich grube miliony euro

JudasPriest 10.07.2017 10:09

Właśnie, co z tym Kostalem?

KrzychooR 10.07.2017 10:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JudasPriest (Post 1474685)
Właśnie, co z tym Kostalem?

A co ma być? testy medyczne przechodzi ;) Ale coś się mało stara chyba...

JudasPriest 10.07.2017 10:31

Bo Wojtkowski przyszedł praktycznie z marszu.
Żeby byłą jasność, nie narzekam w tym miejscu! Ja tylko się martwię, że podejrzanie długo to trwa

brylant17 10.07.2017 10:38

Może kasy zbrakło i robi je na NFZ :>

szprotson 10.07.2017 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1474692)
Może kasy zbrakło i robi je na NFZ :>

a to akurat nie jest możliwe.

pewnie teraz przepychanki z tym jego manadzerem ;/

Davss875 10.07.2017 12:12

Jaka szkoda, że nie udało się pozyskać Michałą Chrapka. Wdg mnie dużo lepszy od Mączyńskiego!!

Karherop 10.07.2017 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davss875 (Post 1474699)
Jaka szkoda, że nie udało się pozyskać Michałą Chrapka. Wdg mnie dużo lepszy od Mączyńskiego!!

To jesteś w zdecydowanej mniejszości. Lechia go oddała prawie za darmo. Pan 052931 jest po prostu lepszym piłkarzem.

Powiem Wam, że chciałbym abyśmy sprzedali Brleka za dobrą kasę. Nasza polityka musi tak wyglądać, że ściągamy gościa 2 lata i sprzedajemy go za dużą kasę. Mam nadzieję, że tak będzie i z Haliloviciem, Wojtkowskim i Kostalem jeśli u nas zostanie.

2 takich gości sprzedanych co okno i nie musimy się martwić o spokojny byt. Zresztą jak to powiedział Kiko, na świecie jest może 5-6 klubów które nie mają potrzeby sprzedawania swoich najlepszych piłkarzy.

ashkeczup 10.07.2017 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1474707)
To jesteś w zdecydowanej mniejszości. Lechia go oddała prawie za darmo. Pan 052931 jest po prostu lepszym piłkarzem.

Tak go ochrzciłeś czy znowu zmienił? :rotfl:

enzo 10.07.2017 16:01

Idea zacna, ale sprzedawanie dwóch podstawowych zawodników, grających niemal na tej samej pozycji w jednym okienku to według mnie lekki samobój. Tym bardziej że odszedł też Uryga - jaki by nie był, stanowił alternatywę w środku pola i znał dobrze resztę chłopaków. A chcąc nie chcąc, wkomponowanie nowych piłkarzy na te pozycję musi potrwać. Brlek jak do nas przyszedł też nadawał się jedynie do grzania ławy.

Oczywiście tylko gdybam, ale moim zdaniem stawianiem od początku na Halilovicia w kolejnych meczach od 1-90 min., może równie dobrze tego grajka spalić, jeśli pierwszy mecz - odpukać - nie wyjdzie mu tak jak sam by sobie tego życzył. Bo presja na nim będzie wówczas po prostu zbyt duża. A Stilić niestety nadaje się obecnie chyba tylko do grania na luzie w sparingach albo do wchodzenia przy wyniku 3:0 dla nas, gdzie można odpuścić o grać bez ciśnienia. Więc jeżeli nowy środkowy pomocnik nie okaże się dla nas zbawieniem z marszu (jak Llonch), to po prostu trzeba będzie dać mu czas i spokój w przystosowaniu się do nowej ligi i nowych kolegów.

brylant17 10.07.2017 16:20

Ciekawe czy sam Petar chce odejść, bo jak nie to nie ma co go na siłę sprzedawać

Adasss 10.07.2017 16:24

no to witamy kolejnego zawodnika:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wisle_krakow/

Karherop 10.07.2017 16:35

Tak sobie myślałem, że go podpiszą, po tym jak brał nawet udział w grupowych zdjęciach na stronie Wisły.

Oby był to strzał w 10. Głęboko w to wierzę.

PS. ashkeczup nick liczbowy może jest inny, wywaliłem go z obserwowanych więc z głowy pisałem

Patryko 10.07.2017 16:40

W końcu jakaś alternatywa na skrzydle, mam nadzieję, że konkurencja pozytywnie wpłynie zarówno na Patryka jak i Rafała.

mitmichael 10.07.2017 16:49

Jak mieli dzisiaj potwierdzic tak zrobili i dobrze bo Kostal ma spore mozliwosci a do tego jest mlody i daje wieksze pole manewru trenerowi. Do tego mamy dwoch mlodych na ktorych bedziemy mogli w przyszlosci dobrze zarobić

foxtrot_green 10.07.2017 17:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1474719)
W końcu jakaś alternatywa na skrzydle, mam nadzieję, że konkurencja pozytywnie wpłynie zarówno na Patryka jak i Rafała.

A co z Kubą Bartoszem? Nie traktujemy go jako skrzydłowego? Ewidentnie lepiej radzi sobie w ataku niż w obronie.

Patryko 10.07.2017 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez foxtrot_green (Post 1474724)
A co z Kubą Bartoszem? Nie traktujemy go jako skrzydłowego? Ewidentnie lepiej radzi sobie w ataku niż w obronie.

Musi się sporo poprawić pod względem techniki, żeby być klasowym skrzydłowym. Wydolność oraz umiejętność znalezienia się w odpowiednim miejscu na boisku już ma.

ashkeczup 10.07.2017 17:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez foxtrot_green (Post 1474724)

Na wahadło jak znalazł. Myślę, że Boguś będzie powoli przesuwany ze skrzydła na podwieszonego. Mamy przecież Wojtkowskiego, Kostala, Małego, na bide Videmonta no i wcześniej wspomnianego Bartosza. Problemy bogactwa :D

W ogóle bardzo pozytywnie zapatruje się na ten sezon. Kadra ok, trener wydaje się, że coś potrafi, w końcu jakaś iluzja stabilności.

brylant17 10.07.2017 17:37

Tyle,że wahadło u nas nie funkcjonuje :shock:

czaro 10.07.2017 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1474727)
Musi się sporo poprawić pod względem techniki, żeby być klasowym skrzydłowym. Wydolność oraz umiejętność znalezienia się w odpowiednim miejscu na boisku już ma.

A on nie jest za wolny?

arti 10.07.2017 17:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1474728)
Na wahadło jak znalazł. Myślę, że Boguś będzie powoli przesuwany ze skrzydła na podwieszonego. Mamy przecież Wojtkowskiego, Kostala, Małego, na bide Videmonta no i wcześniej wspomnianego Bartosza. Problemy bogactwa :D

W ogóle bardzo pozytywnie zapatruje się na ten sezon. Kadra ok, trener wydaje się, że coś potrafi, w końcu jakaś iluzja stabilności.

1. Do końca okienka niestety bardzo daleko (nie wierzę że nikt ważny nie odejdzie)
2. Czy są talary na pensje?
3. Nowi to wielka niewiadoma, mogą zarówno pomóc jak i okazać się piątym kołem u wozu

siedzenaganku2 10.07.2017 18:06

Ciekawe jakie szczegoly transferu pewnie duzy procent z odsprzedazy bo watpie bysmy gotowka placili

Dzimi 10.07.2017 18:12

Nie miałem możliwosci śledzić transferów przez ostatnie 2-3 tygodnie. Czy może ktoś napisać podsumowanie

Odeszlii
-
-

Przyszli
-
-

Z góry dzięki

Raffaello89 10.07.2017 18:20

Cytat:

PRZYSZLI:
Zoran Arsenić (NK Osijek) - kontrakt do 30.06.2019 r.
Julián Cuesta Díaz (UD Almería) - kontrakt do 30.06.2018 r.
Tibor Halilović (NK Lokomotiva Zagrzeb) - kontrakt do 30.06.2019 r.
Martin Košťál (Spartak Trnawa) - kontrakt do 30.06.2019
Carlos Daniel López Huesca (Villarreal CF B) - kontrakt do 30.06.2018 r.
Francisco Manuel Vélez Jiménez (UD Almería) - kontrakt do 30.06.2019 r.
Kamil Wojtkowski (RB Lipsk) - kontrakt do 30.06.2020 r.
Piotr Żemło (Wisła Puławy) - powrót po wypożyczeniu

ODESZLI:
Krzysztof Drzazga (Chojniczanka Chojnice) - wypożyczenie
Cristián David Echavarría Vélez (Seinäjoen JK) - skrócone wypożyczenie
Krystian Kujawa (Podbeskidzie Bielsko-Biała) - koniec kontraktu
Krzysztof Mączyński (Legia Warszawa) - transfer
Michał Miśkiewicz (?) - koniec kontraktu
Matija Špičić (?) - koniec kontraktu
Alan Uryga (?) - koniec kontraktu
Éver Augusto Valencia Ruiz (CD Independiente Medellín) - skrócone wypożyczenie
Mateusz Zachara (CD Tondela) - koniec kontraktu
Mateusz Zając (Motor Lublin) - koniec kontraktu
Łukasz Załuska (Pogoń Szczecin) - koniec kontraktu

wislaportal

pysio 10.07.2017 18:26

Odszedl: Krzysiu CWKS "nigdy nie zagram w Legii/Wisle/Cracovii (niepotrzebne skreslic)" Maczynski.

Przyszli: Prawdziwe mlode wilki ze slowackim Messim na czele.

ashkeczup 10.07.2017 19:41

Nie wspomnieć o Wojtkowskim, któremu zdarzało się siadać na ławce wicemistrza Niemiec czy Franie, który 3 ostatnie sezony sezony był podstawowym zawodnikiem Almerii, w tym rok na najwyższym jest przesadnym optymizmem względem Kostala. Bramkarz Cuesta też nie przyszedł znikąd, Halilović (jak Kostal) świetnie prezentował się w sparingach, szczególnie pod względem technicznym. Carlitos też na Daniela Sikorskiego nie wygląda.

Merkury 10.07.2017 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1474744)
Nie wspomnieć o Wojtkowskim, któremu zdarzało się siadać na ławce wicemistrza Niemiec czy Franie, który 3 ostatnie sezony sezony był podstawowym zawodnikiem Almerii, w tym rok na najwyższym jest przesadnym optymizmem względem Kostala. Bramkarz Cuesta też nie przyszedł znikąd, Halilović (jak Kostal) świetnie prezentował się w sparingach, szczególnie pod względem technicznym. Carlitos też na Daniela Sikorskiego nie wygląda.

Transfery na miarę naszych finansowych możliwości, z zimowych transferów wypaliły dwa przynajmniej na dzień dzisiejszy. W dalszym ciągu brakuje jakości w ataku i zobaczymy jak zespół zareaguje na brak Mączyńskiego w środku pola. Uważam, że w przypadku odejścia, któregokolwiek jeszcze zawodnika z podstawowego składu będzie przeze mnie oceniane in minus w stosunku do poprzedniego sezonu , który to zakończyliśmy na 6 miejscu, przy czym na grę Wisły w ostatnich kolejkach poprzedniej kampanii nie dało się patrzeć.

Karherop 10.07.2017 20:06

Kostal zaliczył w poprzednim sezonie nawet spotkanie w europejskich pucharach, no no. Czuję nosem, że po 2-3 kolejkach wywalczy pierwszy skład i będzie z niego prawdziwe wzmocnienie.

Wg mnie wszyscy zawodnicy którzy przyszli są potencjalnie zawodnikami na pierwszy skład. W odróżnieniu od zimowego okna, w którym z 8 transferów przynajmniej czterech: Echavarria, Bartkowski, Słomka, Spicic wyglądało dość przeciętnie (Słomka jako inwestycja) a z pozostałych tylko Videmont i Valencia nie spełnili oczekiwań. Ivan z Llonchem to były strzały w 10, choć ten drugi był większą zagadką.

Można pokusić się też o porównanie zawodników którzy teraz odeszli a tych którzy przyszli, pozycja po pozycji:

Załuska - Cuesta
Zachara - Carlitos
Valencia - Wojtkowski
Mączyński - Halilovic
Spicic - Arsenić
Uryga - Velez
Miśkiewicz - Chorążka (z CLJ)
Echavarria - Kostal

Kemot22 10.07.2017 20:21

Bardzo lubię Brleka ale z 2m € trzeba niestety go sprzedać i ustabilizować finanse, jest kilku zawodników na jego pozycję i trzeba będzie zaryzykować

Kemot22 10.07.2017 20:21

Oczywiście euro

ashkeczup 10.07.2017 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1474746)
Transfery na miarę naszych finansowych możliwości, z zimowych transferów wypaliły dwa przynajmniej na dzień dzisiejszy. W dalszym ciągu brakuje jakości w ataku i zobaczymy jak zespół zareaguje na brak Mączyńskiego w środku pola. Uważam, że w przypadku odejścia, któregokolwiek jeszcze zawodnika z podstawowego składu będzie przeze mnie oceniane in minus w stosunku do poprzedniego sezonu , który to zakończyliśmy na 6 miejscu, przy czym na grę Wisły w ostatnich kolejkach poprzedniej kampanii nie dało się patrzeć.

Nikt w tej lidze nie ma gwarancji jakości w ataku odkąd Nikolić przeszedł do MLS. Czym przy naszej sytuacji finansowej mielibyśmy skusić zawodnika, który z powodzeniem może grać i zarabiać 3x więcej w Holandii czy Belgii?

Jeśli chodzi o zimowe transfery i te, które wypaliły, to mniemam, że chodzi o Ivana i Pola. Odpalił także Spicić, ale został odpalony. Bartkowski trafił na odkrycie prawej obrony-Cywkę,dwaj turyści z kraju kokainą płynącego przyjechali z myślą, że będą murowanymi faworytami do pierwszej drużyny, ale chyba się przeliczyli. O Semirze nikt o zdrowych zmysłach nie myślał jako o wzmocnieniu 'na już'-przecież gość pół roku w piłkę nie grał. Videmont może i nie zalicza się do ulubieńców Kiko, jednak krzywdzącym dla niego byłoby nazwać go bezproduktywnym.

W tym okienku przyszli zawodnicy z mocniejszą reputacją. Ok, Cuesta nie grał zbyt wiele w ostatnich latach, ale przecież nie rywalizował o miejsce w '11' z Pawełkiem. Wojtkowski i Arsenić na pewno będą potrzebowali czasu, bo dojść do właściwej dyspozycji, bo z różnych przyczyn nie mieli ostatnio styczności z poważną piłką. Niemniej jednak potencjał jest widoczny, a szczególnie w przypadku Wojtkowskiego, którego to możliwości dostrzegli najpierw skauci Lipska, a następnie trener. Halilović i Kostal to młode chłopaki z widocznymi na pierwszy rzut oka umiejętnościami pozwalającymi na grę w tej lidze. Pytanie czy głowa dojedzie w meczach o stawkę. Velez aka Brutal Zabijaka sprowadzany niejako na zastępstwo Urygi, bo i ŚO i ŚPD może grać na leszcza nie wygląda, a potwierdza to tylko jego CV. Carlitos strzelał dość regularnie w 3 lidze hiszpańskiej, a przecież najlepszym świadectwem niskiego poziomu tejże ligi są nasze dwa zimowe nabytki, które od pierwszych meczów wyróżniają się na tle drużyny.

Ten stan rzeczy nie pozwala mi patrzeć na zbliżający się sezon inaczej, niż z wielkimi nadziejami.

Co do sprzedaży Brleka to ehh, ale muszę się zgodzić z Merkurym, że w takim wypadku należałoby szukać zastępstwa. Ale przeciez 2mln ojro to nie w dmuchał i za 1/10 można sprowadzić kogoś, kto do zminimalizuje stratę jakości.

WislaFan123 10.07.2017 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1474751)
O Semirze nikt o zdrowych zmysłach nie myślał jako o wzmocnieniu 'na już'-przecież gość pół roku w piłkę nie grał. Videmont może i nie zalicza się do ulubieńców Kiko, jednak krzywdzącym dla niego byłoby nazwać go bezproduktywnym.

3/4 forum dostawało orgazmów na wieść o przyjści Semira...

A Videmont to szrot.

Ale owszem, transfery w tym okienku pozwalają sądzić że może troche lepiej będzie niz w ostatnim.

Jednak juz widac tez mega optymizm jak to rozwalaczy ligi sprowadzilismy

Karherop 10.07.2017 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaFan123 (Post 1474755)

Jednak juz widac tez mega optymizm jak to rozwalaczy ligi sprowadzilismy

Może po prostu sztuką jest abyśmy mieli gorszy start niz rok temu?

Mnie zadowoli jak z tą kadra będziemy miec po zimie top 5 z bardzo mala strata do miejsc 2-3.

Adasss 10.07.2017 22:10

https://twitter.com/DamianDukat/stat...88046699323393

abcabc 11.07.2017 00:41

"Videmont i Valencia nie spełnili oczekiwań"?
W jaki sposób i jakich oczekiwań?
Valencia prawie w ogóle nie grał. Jak miał spełnić jakieś oczekiwania?
A Videmont miał trzy asysty, choć grał mało. Potem nagle nie było go w składzie, bo zapewne nie płacono mu od miesięcy, a on jest chyba nerwowy (podobne doświadczenia z Francji?) i myślał, że trafił do bankruta. Oczywiste jest, że sprawa Videmonta nie ma podłoża sportowego.

Skład wygląda świetnie jak na możliwości finansowe. Junco (i Kuźba?) sprowadza dobrych piłkarzy (choć nie wiem jak Ramirez, do takich jak Velez mam wątpliwości). Halilović, Kostal, Wojtkowski mogą być b. dobrzy. Brak Mącińskiego i zwolnienie miejsca dla innych to też duży plus.

Ale mam podejrzenia, że to Junco jest zwolennikiem tego złego dla Wisły systemu 3-5-2 (a raczej 5-3-2 jak za Wdowczyka), bo już drugi trener pod rząd tego próbuje. I to pomimo katastrofy za pierwszym podejściem. Kiko może się na tym wyłożyć.
W Wiśle kunktatorstwo à la Atletyłko Simeone się nie sprawdzi.
Junco powinien się skupić na sprawach transferowych, rewolucja stylu gry Wisły nie przyniesie dobrego rezultatu.

regan 11.07.2017 02:07

A ktos miał jakies oczekiwania do Valencii i Visemonta? Slabi pilkarze i wylot. Dla cieniasow i leszczy nie ma miejsca. Wisla to nie jakas społdzielnia do ogrywania słabiaków. Albo cos prezentujesz albo wypad. Za darmo nikt nie da miejsca w skladzie jakims gwiazdorom z Kolumbii czy Francji

Adenalix 11.07.2017 07:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raffaello89 (Post 1474738)
wislaportal

Jeszcze chyba odchodzi Videmont?

zim zum 11.07.2017 07:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 1474740)
Odszedl: Krzysiu CWKS "nigdy nie zagram w Legii/Wisle/Cracovii (niepotrzebne skreslic)" Maczynski.

Przyszli: Prawdziwe mlode wilki ze slowackim Messim na czele.

Słowacki Messi zastąpił murowanego kandydata do Złotej Piłki Valencię. Dzięki jego sprzedaży klub ma zapewniony byt na lata. :D :D :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl