![]() |
Cytat:
a szacunek kibiców?widać mu nie zalezy |
Dobrze by było Brleka teraz nie oddawać, a Halilović przecież ma miejsce, które zwolnił wychowanek Wiślak. Fran zastąpi jednak Głowackiego, który w sparingach szybkością nie imponował, ale czemu się tu dziwić? Kostal skrzydło, nie ma innej opcji. Bez kombinacji, w takiej formacji, jaką graliśmy za Kiko na wiosnę, to mamy Pola, Tibora, Petara,Semira, i może któryś z dwójki Skórki/Laskoś zagra pare ogonów. Tragedii nie ma.
|
Kiko nie postawi na tyle nowych twarzy od początku. Piszesz tak jakbyś go nie znał.
|
Cytat:
|
Cytat:
PS. Dobra, dawać już tę pierwszą kolejkę ligową ;) |
Zastąpmy Mąke Furmanem - podobno jest na wylocie z Płocka :) [zanim zacznie się hejt - to ma być ironia]...
|
mój skład na najbliższe mecze -
Julian Cywka - Głowa- Gonzalez-Sadlok Boguski-Llonch-Brlek-Małecki Carlitos-Ondrasek a potem jak nowe chłopaki się wkomponują to: Julian Cywka-Arsenic-Gonzalez-Sadlok Kostal-Llonch-Halilovic-Małecki Brlek Carlitos |
Sporo kombinacji ze składem można zrobić, jedynie ten atak taki nadal ubogi :D
|
Dzisiejszy sparing odpowie na pewno na wiele pytań odnośnie personaliów. Jeśli tylko nikt specjalnie nie zabłyśnie to obstawiam na starych sprawdzonych zawodników.
Oczywiście Kiko może wyskoczyć z pomysłem gry 5 obrońców, choć mam nadzieję że mu jedne z drugim już przetłumaczył jak to wyglądało za Wdowczyka. Myślę, że możemy mieć sytuację, że z nowych zawodników od początku wyjedzie tylko Cuesta. Halilović, Lopez i może Kostal weszliby z ławki. Ondrasek strzelał dużo w sparingach, a środek LLonch- Brlek- Stillić już kilka razy ze sobą grał. Nie podoba mi się to ustawienie, ale Kiko jest w pewnych kwestiach bardzo przewidywalny. |
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=DEjrO4UdG_8 |
Cytat:
|
Słowacki Messi już trzeci dzień na badaniach medycznych... zamęczą biedaka :(
|
https://www.youtube.com/watch?v=B6qWPfZX5Wk
temat ku*wy w kontekście tego wątku POLITYKA TRANSFEROWA" można uznać za zamknięty , od tej pory , wszelkie posty na jego temat proszę modów o przenoszenie do wątku http://www.wislakrakow.com/forum/sho...=1#post1474456 o ile "Wiślacy" jest tu słowem na miejscu no i oczywiście dla mniej lotnych forumowiczów: NIE CHODZI MI O PRZEJŚCIE DO LEGII |
Cytat:
|
Cytat:
Wczoraj dopiero pojawilo sie info ze ma przejsc testy. Fizjoterapeuta reprezentacji Anglii powiedzial ze testy medyczne mogą, a nawet powinny trwać do 48 godzin. Same testy dlugo nie trwają, większy czas potrzebny jest na wykonanie pełnego zakresu zdjęc, skanow, testow wydolnosciowych itd, przynajmniej jezeli klub chce podejsc do tego profesjonalnie .. |
testy takie jakby Messiego zatrudniali, za conajmniej 10 mln EUR
|
Cytat:
|
Wcześniej nie mogli się dogadać finansowo, a przy naszych finansach - każda złótówka i mięsień zawodnika jest oglądany dwa razy.
Nie na miejsca na pomyłki. Dziś pewnie będą wyniki i może niespodzianka przed meczem, że podpisał :) |
Przypierdalać się o długość medycznych zawodnika... Do czego to dochodzi...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Środek jest zaklepany i nie będzie już na 99% żadnych ruchów - nawiązując do słów Junco.
Więc szkoda czasu na suche gadki, typu Furman, czy inny głąb. Dojdzie jedynie oby Kostal, Słomka do Katowic na wypożyczenie i jedziemy z sezonem. Pomimo niesmaku z Krzysiem, każdy chyba już czeka co ten sezon przyniesie :) |
Panowie - w sprawie Furmana specjalnie napisałem, że to ironia, a wy się podpuszczacie jak dzieci na lizaka.... Czy tak się godzi ?
Wiem, że każdy z nas oczekuje regularnego zaciągu jak za wczesnego Cupiała, ale nabierzmy do siebie dystansu, będzie nam łatwiej :) |
Cytat:
Za dużo nowych twarzy za mało czasu i meczów na sprawdzenie różnych wariantów i formy piłkarzy. Myślę, że któryś z październikowych meczy coś więcej powie odnośnie personaliów |
Cytat:
Cytat:
Kostal zresztą wygląda na gościa który był szykowany jako alternatywa dla Wotkowskiego, jeśli jego transfer nie dojdzie do skutku. Pokazał się jednak z na tyle dobrej strony, że zatrudniono (oby!) ich obu. Sam zresztą uważam, że za Mąkę nie trzeba nami w tej chwili nikogo. |
Martin Koštal przeszedł testy medyczne, ekwiwalentu nie trzeba płacić. W poniedziałek ma być podpis w Wiśle Kraków. - Michał Trela
|
Jak sie trafi frajer na Ondraska to bedzie nowy napadzior...
Jak sie trafi frajer na 2 mln E za Brleka to bedzie nowy srodkowy pomocnik... Jak sie trafi frajer na Sadloka za 0,4-0,6 mln E to bedzie nowy lewy obronca... Jak sie frajerzy nie trafia to ruchow juz nie bedzie raczej. Chyba ze trafi sie jakas okazja to moze sie szarpna... Choc IMHO obecna kadra pozwala myslec o walce o miejsca pucharowe. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jaka kadra na puchary? Gdzie te puchary?
|
Cytat:
|
Patrzac na nasze wystepy w PP, to juz predzej w te europejskie bym uwierzyl:D
|
ale ja nie wspominałem o finale ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
Ondrasek bedzie gral pol rundy bo takie ma podjescie Kiko. Ale jak Carlitos sie wkomponuje i Brozek bedzie kopal cokolwiek to bedzie grzal lawe. Ondrasek to w gruncie rzeczy jest przecietny zawodnik. Sadlok. To jest akurat na polska lige bardzo sensowny zawodnik. Tyle, ze za rok konczy mu sie kontrakt i nikt nie da wiecej niz 400k E. Pytanie czy w ogole ktokolwiek bedzie chcial go za takie pieniadze kupic. Jesli tak, to nie zastanawiac sie i sprzedawac. Za polowe tej kwoty spokojnie znajda zastepstwo a druga polowa na dlugi. Frajerzy, bo nikt raczej nie da takich pieniedzy. A 100 k watpie ze Wisla przyjmie. Brlek. On tez nie jest wart takich pieniedzy (2 mln E). Na ten moment, gdybym ja byl zainteresowany jego kupnem to nie dalbym wiecej niz 800k E. Chlopak zagral kilka niezlych spotkan w ostatniej rundzie i to tyle sensownych wystepow przez cala kariere. Osobiscie bym sie wstrzymal z zakupem do poznej jesieni zeby sie przekonac czy bedzie potrafil podtrzymac takie wystepy. Natomiast z perspektywy Wisly sprzedawac go teraz za 800 k to jest bezsens. Wydaje sie, ze po sprzedazy Maczynskiego jest zlapany oddech i mozna sobie pozwolic na chwile czekania. Tym bardziej, ze kontrakt mu sie nie konczy za rok. Dlatego kazdy kto teraz da 2 mln E za Brleka jest troche frajerem, bo kupuje kota w worku. Jesli to bedzie klub, dla k torego 2 mln E to drobne to luzik, ale 3/4 klubow w Europie dobrze liczy zanim wyda. |
Cytat:
|
Drwicie z pucharow, ale spojrzcie na tabele poprzedniego sezonu i pomyslcie, gdzie bysmy byli gdyby nie katastrofalny poczatek.
A ten zespol relatywnie zostal jeszcze wzmocniony suma summarum. |
Katastrofalny poczatek i katastrofalna koncowka zarazem;)
|
Jeszcze przed oficjalnym ogłoszeniem transferu Mączyńskeigo do Legii napisalem że Wisła powinna dać zawodnikowi na piśmie zakaz wypowiadania się na temat swojego przeszłego pracodawcy. ( najlepiej pod groźbą kary finansowej)
Właśnie na takie sytuacje, nie wiem skąd ten wywiad ale Mąka już zdążył coś palnąć: https://images81.fotosik.pl/682/2e817b7da7fe8f4amed.jpg |
Przykład KM pokazuje jak z człowieka którego podziwiamy można stoczyć się na samo dno. I tu już nawet nie chodzi że poszedł do L ale że nie umie za ten krok wziąć odpowiedzialność. Tak powiedziałem że do L nie pójdę żałuję tej wypowiedzi. I koniec. A nie udowadnianie teraz że to cały świat zmusił go do tego kroku a on Krzysztof Wspaniały jest cacy. Choć trochę odwagi i odpowiedzialności za swoje słowa.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl