![]() |
Merkury, dziecko, ogarnij się. Te transfery które widzisz to odpowiedź na jaką nas stać.
I przestań opowiadać o rozsprzedawanym składzie, na razie odeszli Mączyński i Załuska. |
Cytat:
|
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...mpaign=fanpage
Dobry tekst. I remedium na sfrustrowanych nastolatków. Wisła tak na prawdę zyskała, ale lepiej pierdzielić o Judaszu... |
W związku ze sprzedażą Mączyśkiego to Stilić może zacząć grać regularnie i wrócić do formy. A Stilić w formie da nam dużo więcej niż Mączyński. W chwili obecnej nie musimy nikogo na gwałt kupować. Lepiej spłacić długi.
|
Cytat:
|
No ludzie, odejście Mączyńskiego było dla każdego trzeźwo myślącego człowieka. Jedynym rozsądnym rozwiązaniem, jedynym wyjściem było wyciągnąć z tego jak najwięcej kasy - tyle że to było "delikatnie" utrudnione tym, że nikt się po Mączyńskiego jakoś zgłosić nie chciał, więc negocjować nie bardzo było co. Ugrali co się dało. Na miejscu zarządu zrobiłbym dokładnie to samo, bo zarząd ma dbać o dobro klubu.
Oczywiście moglibyśmy walnąć focha, tyle że na focha nas nie stać. Cupiała też w ostatnim czasie (przykłady Cierzniaka, Stolarskiego i Sadloka) nie za bardzo było stać, ale wtedy przynajmniej bawił się za - jak się wydawało - swoje. Później okazało się, że nie do końca za swoje, bo konsekwencje tej zabawy (długi) do dzisiaj spoczywają na TS. Warto zauważyć jedno - Mączyński znalazł się w poprzednim sezonie w takiej samej sytuacji jak Guzmics. Ale różnica w zachowaniu zawodnika wobec klubu - ogromna na korzyść tego ostatniego. Nie wiem, być może poprzedni zarząd dżetnelmeńsko obiecał Mączyńskiemu, że po roku go puści a umowa była dłuższa ze względu na potencjalny zarobek, a nowy zarząd tego nie respektował. To jedyne (jakiekolwiek) wytłumaczenie zachowania Mączyńskiego. Ale niezależnie od tego, zachował się fatalnie, jakby nie wiedział, że to, co się mówi ma jakieś znaczenie, że jest się odpowiedzialnym za swoje słowa. A jego agent z tym fejsbukowym oświadczeniem, to już w ogóle, tragedia. Medialna amatorka. |
Cytat:
Mają poczucie odpowiedzialności za klub, w przeciwieństwie do Ciebie. Proponuję zapomnieć o Panu Mączyńskim. Rozsądnie wydać pieniądze, spłacić miasto, piłkarzy i zatrudnić Kostala. Jeśli z klubu odejdzie też Brlek to jednak proponowąłbym poszukać wzmocnienia. Dukat na TT zresztą już napisał, że nie wykluczają że jeszcze ktoś za Mączyńskiego dołączy do zespołu. |
Cytat:
Ale do grania to nam potrzeba napastnika. Na już, na gwałt i tak za późno. NAPASTNIKAAAAAAA... |
Cytat:
Przecież nawet po tym jak Wisła na oficjalnej stronie ogłosiła ten transfer pokazuje jak są zażenowani w samym klubie jego zachowaniem i najchętniej nie pisaliby nic. Aaa, zapomniałem, nie zagra dla Cracovii, taki Wiślak z niego. Chyba, że zagra, ale to wtedy się będzie tłumaczył. |
Cytat:
|
Kostal na testach medycznych !
I to jest to, kupować młodych perspektywicznych którzy nas wiele nie kosztują, promować i sprzedawać za miliony złotych! |
Cytat:
|
No niestety
Pan Mąkącwks okazał się świnią i szmatą ale trzeba pamiętać że nie był w żadnym wypadku kandydatem na legende ot zawodnik dwa lata pograł w Wiśle mam tylko nadzieje na dwie rzeczy Piłkarze przestaną pierdzielić głupoty o przywiązaniu do klubu a kibice przestaną im wierzyć |
Cytat:
Teraz sprzedać Brleka i wyjaśnić sytuację z Ondraskiem i Sadlokiem. Zdenek jest naszym najlepszym strzelcem okresu przygotowawczego, może jednak nie warto go odpalać, Sadloka też chętnie bym zostawił. |
a była gdzieś mowa o sprzedaży Sadloka? Chyba raczej nie.
|
Bardzo ciesze sie z medycznych Kostala. Co do ataku to chyba też nie jest gorzej, niż w w zeszłym sezonie, bo przecież ani Zdenek, ani Pablo nie mogą chyba mieć gorszego sezonu, a na dodatek nadzieja w Carlitosie.
|
Cytat:
|
Z tego co patrzyłem, to dużej liczbie zawodników kończą się umowy w czerwcu 2018 roku. https://www.transfermarkt.pl/wis%C5%...id/2017/plus/1
|
Jesteście śmieszni... Jakby nie spojrzeć współczesny sport to jest biznes...
Nie śmiało przypomnę, że mamy problemy finansowe i nie płacimy terminowo pensji... Pomimo takiej sytuacji część z was wolałaby trzymać na siłę Mąkę w klubie a najlepiej zesłalibyście go do rezerw! Gdzie tu jakaś logika? Ogarnijcie się... Przy okazji warto przypomnieć, że ruch nie chciał sprzedać Lipskiego (pomimo trudności finansowych) więc ten rozwiązał kontrakt z winy klubu bo ten nie wypłacał terminowo pensji... Z was też są tacy "janusze biznesu"... Mąka zachował się jak się zachował... ważne że na nim zarobimy i wyjdziemy troche na prostą... |
Ale to już nawet nie rozchodzi się o ten nieszczęsny klubik z Wawy czy kwotę, za jaką go opyliliśmy... Problem jest w tym, że facet od dłuższego czasu mydlił ludziom oczy, zamiast wyłożyć przysłowiową kawę na ławę i powiedzieć, że chciałby zmienić otoczenie. Nikt w takiej sytuacji nie miałby do niego pretensji, bo wiemy wszyscy, jaka jest aktualna sytuacja finansowa klubu. Każda złotówka zarobiona na wartościowym piłkarzu jest na wagę złota. Gdyby rozegrał to sprytnie i z głową mógłby dodać otoczkę martyrologii, która by zdjęła, chociaż część tego negatywnego odium związanego z jego transferem. Niestety on wolał pójść drogą pseudofilozoficznych wypocin na Twitterze, wysługując się przy okazji swoim agentem, który ten ewidentny blamaż jeszcze pogłębił. A wypominanie wydarzeń z 2011 roku, to już szczyt bezczelności i totalny absurd. Sam przyznawał w wywiadach, że w tamtym okresie sportowo odstawał od ówczesnej pierwszej jedenastki. Teraz gdy na horyzoncie pojawiła się Legia, postanowił sobie o tej ranie na swoim sercu przypomnieć? Żenada i tyle.
|
Po Mączyńskim nie powinniśmy płakać już po kilku kolejkach. Jeżeli nie odejdzie Brelek na co się jak narazie zapowiada to środek pola będzie nadal wyglądał bardzo dobrze. Jeżeli natomiast odejdzie to z pewnością zarząd ma coś w zanadrzu żeby uzupełnić lukę w środku pola. Mączyński ani nie był typem gracza defensywnego jak Llonch ani nie był typem ofensywnym. w reprezentacji grał dobrze bo miał wokół siebie dobrych zawodników na wysokim poziomie, w klubie przy słabszych piłkarzach grał po prostu na tyle na ile potrafił najlepiej. Maka nie wygrał dla nas żadnego meczu, nie strzelał fantastycznych bramek z szesnastki czy nie grał krosów przez pół boiska do nogi, tak jak mu się zdarzało w reprezentacji, więc ja nie widzę tutaj wielkiej straty. Szkoda tylko, że nie dało się wyciągnąć za niego więcej kasy....
co do płaczu o napastniku to popatrzcie jak Legii jest ciężko o napastnika po odejściu Nikolicia i Prijovicia, także my bez kasy to możemy zapomnieć o napastniku gotowym do wejścia do podstawowego składu. trzeba liczyć na to że nasi odpalą. Mimo wszystko ja nadal liczę na jakiś transfer bo do końca okienka jeszcze daleko, a skład jeszcze można uzupełnić, a nawet wziąć jeszcze kogoś na testy bo jak na tą chwile robione są one z głową. |
Cytat:
natomiast jesli ktoś czuje się Wiślakiem,czuje sie związany emocjonalnie z klubem,kibicami z sukcesami i porazkami to dwóch opcji po prostu by nie wybrał nigdy.nie musze mowic jakich.skoro mączynski poszedl do legii to znaczy,ze Wislakiem nei był nigdy.a skoro tak to nie mam pretensji o to gdzie poszedł...gdyby tylko nie łgał. |
Cytat:
Z tego co tutaj czytam większości chodzi o ZACHOWANIE Mączyńskiego i sposób kłamania, a nie żeby go trzymać obecnie jak kasy nie ma ... |
Osobiscie mocno mnie to ubodlo... nigdy po nim sie czegos takiego nie spodziewalen trudno jebal go pies... zawsze bylem zanim.jak lepiej gral.i jak i gorzej cenilem go ale tego nie mozna mu darowac... ludzie on schanbil siebie jak nikt inny w Wisle szkoda slow opisujacych tego...
|
Żeby zmienić temat: Nasz klub wykupil definitywnie Patryka Plewke z Górnika Libiąż. Myślę że wraz z Śliwa będą wymiatac w CLJ, a za jakieś 2 lata mocno wejdą do pierwszej drużyny. Świetny ruch klubu.
|
Teraz pora na Brleka i wyjdziemy z długów. 2 bański za Mąkę i 10 za Petara pozwoli nam na spłatę zaległości względem miasta i piłkarzy.
Też mnie wkurzyło zachowanie Mączyńskiego, ale proponuje już dać mu spokój. a nie wyładowywać swoich frustracji na naszym byłym piłkarzy. Powiedział co powiedział, napisał co napisał, nie zmieni już tego. Najlepiej jak przestanie się udzielać w mediach przez pewien czas. |
Długo nie zabierałem głosu, bo czekałem na potwierdzenie.
Od strony emocjonalnej : Szczerze to żal dupę ściska, gościu mnie mega rozczarował, bo myślałem, że to Wiślak, a okazał się jedynie kolejnym najemnikiem. Po tym co powiedział w canal+ nie ma opcji, żeby ktokolwiek go gdziekolwiek traktował poważnie. Co innego jakby nie kreował się na takiego Wiślaka. Sobol by kazał im wypier*** na szuwary i tym właśnie się różni Wiślak od kłamcy. Niech się udławi tą Liga Mistrzów (którą pewnie zobaczy jak świnia niebo) i spierdala, bo szkoda mi na niego nerwów. Oglądać go nie mam ochoty. Od strony sportowej: Maczyński to bardzo dobry piłkarz, ale od jakiegoś czasu miałem wrażenie, że nie chciało mu się u nas grać. Zaliczył bardzo przeciętny sezon - wcale nie było czuć, że go nie ma jak leczył kontuzję. 500 tyś Euro nam na pewno pomoże, pod względem sportowym lepiej, że odszedł on niż Brlek. Mamy w środku pola na tyle jakości, że nie powinniśmy tego transferu jakoś poważnie odczuć. |
W moim odczuciu Mączyński musiał odejść z kilku powodów:
- zwęszył kasę, na koniec kariery, -może żona mu kazała - w klubie chcieli się go pozbyć, bo dużo zarabiał, -klub wiedział, że jak 7egia teraz daje kasę to trzeba brać, bo za dwa miesiące wezmą go za darmo, Subiektywnie stwierdzam piłkarsko to wiele do drużyny nie wnosił (poza meczem nomen omen z 7egią) grał raczej na pół gwizdka, co było aż widoczne na meczach repry- jak może grać gdy chce. Niech idzie a Mioduski niech zapłaci nim całkiem braknie mu kasy. |
@Marcinnno
Julian i Lopez mają 1+1 (jak sie sprawdzi to klub z nim przedłuży) Głowa, Boguski, Brożek to po sezonie mogą przejść na emeryturę Stilić, Bartkowski, Hugo, Buchalik, Żemło, Kuczak nie przekonują - jak nie zagrają dobrego sezonu, bez żalu pożegnamy Sadloka albo sprzedamy albo on nie przedłuzy kontraktu i odejdzie Trzeba przedłużyć z Małeckim, Llonchem, Cywką i Gonzalezem nie ma tragedii ;) |
Reprezentacja a Wisła... troszkę inaczej wygląda gra z potykającym się o własne nogi Pawłem niż z Lewandowskim. Łatwiej się gra takiemu zawodnikowi jak Mączyński, jeśli jest otoczony klasowymi piłkarzami, którzy mają repertuar trochę większy niż przyjęcie piłki z 2-metrowym odskokiem.
|
Co nie zmienia faktu, że na poziomie meczów w poprzednim sezonie rozegrał jak na lekarstwo. Z reguły było raczej solidnie, ale bezbarwnie.
|
Dokladnie.Takich dobry meczów Mąki to w sumie mozna by na palcach jednej reki zliczyc.Grał przecietnie i tyle.
Mi juz to wisi,szkoda tylko tych jego gadek,ale tak to jest nigdy nie mów nigdy.Zycie. DObrze ze mamy zastepców,a kasa sie przyda. |
Cytat:
Zdenek dobrze wypada chyba tylko na tle niższych lig... Ktoś tu napisał,ze On i Pablo nie mogą już zaliczyć gorszego sezonu.....obawiam się że mogą...przynajmniej Pablo. Upatruję szansę w nowych (przynajmniej w 50% tego nabytku) |
Tzn w sytuacji gdzie nie mamy zaleglosci wzgledem pilkarzy, dlugow wzgledem miasta i innych "trupow z szafy"??? Sprzedac Brleka za dobra kase to mus i do tego dojdzie predzej czy pozniej.
|
Cytat:
|
Musimy pójść drogą Lecha i sprzedawać obiecujacych piłkarzy za duże pieniądze. Pamiętam jak po transferze Marcelo do PSV, nasi nowi zawodnicy rzucali za przyklad, jak można się w Wiśle wypromować i zasłużyć na dobry transfer.
Jak opchniemy teraz Brleka do dobrej ligi to tym bardziej beda trafiać do Wisly kolejni utalentowani Chorwaci. Tylko w ten sposób możemy wyjść z długów, bo niestety inne sposoby ( np sprzedaz dużej ilości karnetów) bardzo zawodzą. |
Dziwne, że nikt jeszcze tego tu nie wkleił :D
"Nigdy nie powiedziałem złego słowa na Legię. Mogę dzisiaj przyjść tutaj, rozmawiać z wami, bo mam tego pełną świadomość. Jedyna deklaracja, którą kiedyś złożyłem to to, że nigdy nie zagram w Cracovii". "Ja na piersi nosiłem już trzy herby: Górnika Zabrze, ŁKS-u Łódź i Guizhou Renhe. W każdym z tych klubów oddawałem serce i w każdym z nich zyskałem szacunek". Gdzie Wisła Kraków? https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net...ba&oe=5A010205 |
Pogubił się chłopak.
|
Ta nowa deklaracja brzmi jak wyzwanie, wręcz rzucenie rękawicy Filipiakowi...
Chociaż, tak naprawdę to Krzyś mógł dzisiaj zdradzić w jakim klubie chciałby zakończyć karierę. I naprawdę nie będę zaskoczony jak zagra kiedyś w pasiastej koszulce. |
Już nie panikujcie, bo w 2011 mieliście go wszyscy w du...
Po za tym 30 latek który grał u nas średnio poszedł za 400 tys euro, dobry interes. Ciekawi Mnie tylko jak daleko dotrze ten nasz hiszpański kierunek. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:56. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl