![]() |
Dla polawiaczy perel z klubu - przygladnac sie
Adrian Pogan, Zieleńczanka Zielonki, 21 lat, 10 bramek po 13 meczach, 6. liga Dawid Bielecki, Agricola Klimontów, 19 lat, 12 bramek po 12 meczach, klasa C Michał Puchała, Juvenia Prandocin, 19 lat, 8 bramek po 11 meczach, klasa B Mariusz Stachura, Czarni 03 Grzegorzowice, 20 lat, 8 bramek w 12 meczach, klasa B Szymon Martuś, Tuchovia Tuchów, 19 lat, 11 bramek w 12 meczach, V liga Robert Rojek, Orzeł II Balin, 11 bramek w 11 meczach, klasa A Tomasz Frączek, Łukovia Łukowa, 20 lat, 12 goli w 13 meczach, klasa A Artur Biały, LKS Rudka, 19 lat, 13 bramek w 12 meczach, klasa A Mateusz Sojka, LKS Wierchy Lasek, 21 lat, 14 bramek w 11 meczach, klasa B Chciałbym jeszcze się dowiedzieć kto jet najlepszym strzelcem w klubie NKP Podhale Nowy Targ (bilans 47-9) oraz LKS Granit Czarna Góra (bilans 49-4) |
Akurat ogladam lige 3 włoską ale nie o to chodzi czesto bywam w we Włoszech wiec tam chodze na mecze
|
A ja bym ściągnął Grzelczaka do ataku z Widzewa. Jest całkiem niezły i będę pisał to dopóki nie pojawią się spekulacje na temat - Grzelczak do Wisły :D
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli już mówimy o pozycji pomocnika to widziałbym u nas Krychowiaka z II ligi włoskiej radzi sobie tam całkiem nieźle. Ostatnio nawet strzelił bramkę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Reszta jako tako mogła by się przydać. |
D. Dudce stanowcze nie! Po pierwsze za jego błędy z Uefy. Po drugie żaden z niego zawodnik tak naprawdę. Co wielokrotnie pokazuje często głupie błędy popełnia w dodatku łapie bezsensowne kartki. No i jeszcze z kiedyś ten wywiad o Legii podziękuje. Poza tym pomysł ściągania Lewandowskiego też do mnie absolutnie nie trafia.
Podoba mi się pomysł: Krychowiak, Białkowski, Grosicki, Janusz Gol, Pawłowski w sumie też nieźle wygląda póki co, Janota czy Robak to też nieźle prezentujący się zawodnicy, jeśli jednak chodzi o obrońców to jedna nie czuje się przekonany do wyżej wymienionych. Zwłaszcza kwestia stoperów wygląda bardzo nieciekawie a tu potrzebujemy zrobić naprawdę dobre transfery a z zawodników w Polsce żaden tak naprawdę nie gwarantuje niczego. |
Zastanawiające jest wasze podejście do transferów...
Zachowujecie się jakby niemal każdy zawodnik w Polskiej lidze był gorszy od obecnie przez nas posiadanych, a tak nie jest...oczywiście można pisać, że na zawodnikach klasy Sernasa, Robaka itp. Europy nie zwojujemy...może i nie, tyle że w chwili obecnej mamy spore kłopoty ze zwojowaniem ligi Polskiej, a ostatni mecz jedynie mydli oczy, bo gra którą obserwowaliśmy była nijaka zaróno w ofensywie jak i defensywie(tutaj była tragiczna ale co tam). Ja też chciałbym zawodników klasy Europejskiech, tyle że takich można trafić przypadkiem, a wydanie kwoty rzędu 1 mln Euro niczego nie gwarantuje, co dobitnie pokazuje przykład Ntibazonkizy z Cracovi...jest to zawodnik niezły, w wielu elementach wręcz bardzo dobry...tyle, że w wielu jest również beznadziejny co sprawia, że błyszczeć to on może jedynie w poukładanym, dobrym zespole. Uważam, że pozbycie się Kebaba, Mużina, Jirska, Łobo, Cikosa i jeszcze kilku innych i ściągnięcie wyróżniających się zawodników z Polskiej ligi może nam wyjść na dobre, oczywiście tych "polskich" należy uzupełnić zagranicznymi transferami i może coś z tego będzie. Lamentowanie na temat zawodników z Polskiej ligi pokazuje, że sami nie wiemy czego chcemy, niestety jeszcze przez wiele lat nie będziemy w stanie rywalizować z Europejskimi średniakami(pomijam wyskoki Lecha, który remisuje raczej fartem niż dobrą grą). Zmieni się to dopiero wtedy gdy będziemy w stanie wykładać na jeden transfer kilka milionów, a chwilowo musimy odzyskać prymat w naszej lidze, do czego mogą się przydać zawodnicy, których na codzień obserwujemy w naszych rozgrywkach. |
Cytat:
To bardzo zaskakujące, że ludzie siedzący dziesiątki lat w piłce mają kłopoty(?) z zauważeniem czy ktoś ma koordynację, zwinność, wydolność czy nie ma zje.anego kręgosłupa, potem czy ma jakieś ambicje czy jest leniwy i głupi jak but. |
W Wiśle widziałbym Adriana Mierzejewskiego. Koleś potrafi być motorem napędowym i biegać przez pełne 90min. Ma braki w obronie itd ale to piłkarz ofensywny. Umie dobrze dryblować posłać dobre dośrodkowanie, gorzej z piłkami prostopadłymi. Gracz nieco podobny do Garguły(Guła mniej drybluje) Stosunkowo młody jak na ekstraklasę 23 lata. Jednym czynnikiem, który uniemożliwia kupienie go to Józek Wojciechowski. Pewnie zażądałby nie wiadomo jakich pieniędzy. ; )
|
Cytat:
|
Grzegorz Sandomierski - BRAMKARZ lat 21 , kontrakt do : 30.06.2013
- W poprzednim sezonie objawienie ligi wśród bramkarzy wg mnie. W tym sezonie potwierdza Swoje wysokie umiejętności, młody zawodnik szczególnie jak na bramkarza,jeden z kandydatów do bramki na EURO 2012. Cena 500 tyś euro. Kamil Grosicki - POMOCNIK/NAPASTNIK lat 22 , kontrakt do : 30.06.2012 - Kamil w tym jak i w poprzednim sezonie to motor napędowy Jagi,piekielnie szybki zawodnik , dobry technicznie.Wielu z Was powie,że jego charakter go przekreśla.. ale spójrzcie co się wypisuje w gazetach na temat Terrego czy Rooneya w ostatnim czasie,ważne jest to,że ten chłopak gra bardzo dobrze i,że chce się dalej rozwijać, podobno działacze Jagi dali mu zielone światło na zmianę klubu a On sam nie wykluczył gry np. w Wiśle,cena oscyluje w granicach 1 mln euro ale wg mnie lepiej zapłacić za niego ten wspomniany milion niż 1,3 mln za Riosa. |
Skąd pomysł, że Sandomierski jest do wyciągnięcia za 500k euro?
|
Gdybym był biedny - rozpocząłbym rozmowy z Górnikiem Z. o wykupienie karty zawodniczej Damiana Gorawskiego za przysłowiową złotówkę, a zawodnikowi zaproponował godne uposażenie podstawowe i atrakcyjny kontrakt motywacyjny.
U Henia grał jako prawy pomocnik, dużo biegał - ale ciekawe, czy by się nadawał na maaskantowego skrzydłowego. |
ciebie chyba Bóg opuścił....
|
Cytat:
Ja bym go w Wiśle nie widział, moim skromnym zdaniem jest po prostu słaby. Kirm, który występuje na tej samej pozycji co Mierzejewski jest po prostu lepszy. Może i drybling ma niezły, ale dośrodkowania w jego wykonaniu bardzo słabe. |
Cytat:
Już bym wolał żeby sprowadzili 2-3 kolegów Riosa z rezerw River Plate |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
to ja powiem tak: Matusiak i jak narazaie Żuraw:) i tyle w temacie "może by sie odbudował"
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja chciałbym w Wiśle 19letniego Teodorczyka z Polnii młody i obiecujący napadzior ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Powiem krótko, Saidi Ntibazonkiza - jak Parchy polecą, to nie bedzie problemu z wyciagnieciem go, moze nawet taniej niz za milion euro
|
Cytat:
|
Cytat:
Co do Ntibazonkizy to nie wiem, niby widać w jego grze spore umiejętności ale nie idzie mu najlepiej, chociaż to pewnie wynik słabej gry całego zespołu. |
Ja tam do Ntibazonkizy nie jestem przekonany, jak dla mnie to taki jeździec bez głowy, dużo szumu, a jak na razie mało pożytku, choć to może wynik tego że gra z takimi a nie innymi partnerami... No właśnie - gra w Przekrętovii, jakby był tak dobry to by chyba dalej grał w Holandii, a nie w ogonie polskiej Ekstraklasy.
|
Cytat:
Sprowadził go bodaj Radomski za 700 000 ojro. |
|
Zadnych pilkarzy z przeszlocia w Dresovii!
Nie dla Saidiego. Nie dosc ze fochy strzela, to jeszcze muzulmanin = ramadan w na starcie sezonu. |
To już lepiej wyciągnąć Traore z Lechii.
|
Chrapka i Nalepe ogrywać a nie sprowadzać murzynów. Ewentualnie innych polaków. Wiem że w np liverpoolu gra chyba 2 anglików ale trzeba stawiać na swoich:)
|
gdybym byl bogaty sprowadzilbym jakies znane nazwisko np.kezmana:):):) http://www.transfermarkt.co.uk/en/ma...eler_4358.html
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Dodatkowo potrafi wziąć ciężar gry na siebie, strzelić oraz dobrze obsłużyć podaniem partnera z drużyny. Nie mówię, że jest drugim Messim ale na polskie realia jest wyróżniającym się zawodnikiem. |
Osobiście powoli mam już dość tych czarnoskórych, arabskich, eskimoskich i hinduskich wynalazków. Jak nie jeden ma ramadan, to drugi coś innego. Skoro to nie wychodzi, bo się ściąga szrot z całego świata to może lepiej faktycznie szukać w niższych klasach rozgrywkowych i łudzić się, że tam jest więcej takich Błaszczykowskich, Sobót, Lewandowskich, etc.
|
Po sezonie Dziękujemy: Pawełek,Bunoza,Kebab,Branko,Chavez,Łobodziński i kupujemy:
Sandomierski/Stachowiak,Hernani,Cionek,Rodionow/Sernas i skład wyglądał by tak: Sandomierski/Stachowiak,Brożek Piotr,Hernani,Cionek,Czkos,Małecki/Kirm,Wilk,Sobolewski,Kirm,Rios/Brożek,Rodionow/Sernas |
Janoszke bym sprowadził z Ruchu bo Kirm ma dobre mecze raz na dwa lata.Do ataku Rodionowa koniecznie, 30 grudnia kończy sie mu kontrakt z Bate no ale on chce gdzieś przeczytałem 400 tyś € rocznie kontraktu.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl