Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

dj_ibutti 23.10.2010 12:54

Może lubi "leśne dzbany" rok produkcji: środa. :lol:

Oldpara 23.10.2010 20:19

Fantastyczny wywiad z Małeckim w dzisiejszej Lidze+.
Ładnie, składnie, na temat - widać, że sie pogodził z trenerem, zapracował na terningach zamiast pyskówkami na pierwszy skład i od razu wyrasta na postać Nr.1 w Wiśle.
Przyzwyczaił nas do agresywnych odburknięć, i wulgarnych ataków, a tu taka przemiana.

Dzięki Mały! Dalej w tym kierunku, a będziesz wielki.

Titto 23.10.2010 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 997900)
Ładnie, składnie, na temat - widać, że sie pogodził z trenerem, zapracował na terningach zamiast pyskówkami na pierwszy skład i od razu wyrasta na postać Nr.1 w Wiśle.
Przyzwyczaił nas do agresywnych odburknięć, i wulgarnych ataków, a tu taka przemiana.

A możesz podać link do tego wywiadu?

Oldpara 23.10.2010 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 997917)
A możesz podać link do tego wywiadu?

Komentowałem na gorąco program w Canal+. Nie nagrywam
Będzie pewnie potwórka w Canal+ Sport2 ok 24.00

edit:
Generalnie bardzo pozytywne wrażenie po wywiadzie. Kilka wypowiedzi świadczących o tym, że znalazł wspólny język z trenerem. Mówił, ze gra wygląda coraz lepiej, i wkońcu zaczynają grać to czego ich trener ich uczy, ale nie da sie tego zrobić w miesiąc, więc potrzeba więcej czasu. Powiedział, że po przerwie zimowej, kiedy popracują z ternerem w "pełnym składzie" będzie dużo lepiej. Przypomniał, że Wisła zaczynała przygotowania w Zakopanem w składzie ... 12 zawodników. Powiedział, że mimo iż nienawidzi siedzieć na ławce, ale zacinął zęby i pracą na terningach wywalczył miejsce w pierwszym składzie.
Przestrzegał przed hurra optymizmem po wygranym meczu, bo gra obronna wyglądała fatalnie i do przerwy mogli przegrywać czterema bramkami, bo jak popełnią takie bledy w obronie z Kolejarzem, to będzie bardzo źle.

edit2:
mam wrażenie, że wszyscy w drużynie zdają sobie sprawę, że z przodu w Wiśle jest ok, ale obrona jest katastrofalna - to samo można było wyczytać między wierszami wypowiedzi Brożka bezpośrednio po meczu.

Mishau 23.10.2010 21:08

Małecki ma tatuaż różańca? ;o

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...wiazdy//41274/

czy to tylko henna?:shock:

Junior_Battle 23.10.2010 21:10

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...Gwiazdy/41231/

za co odpowiadali Ci ludzie w czerwonych kurtkach, z plakietkami na smyczy?

Elefant 23.10.2010 21:11

Również jestem pozytywnie zaskoczony wypowiedzią pomeczową Małeckiego. Mówił gładko i sensownie. To już drugi taki dobry sygnał, po wywiadzie z Patrykiem w wtorkowym DP.

Taki mały dodatkowy bonusik w dniu dzisiejszym:-D

brylant17 23.10.2010 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Junior_Battle (Post 997944)
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...Gwiazdy/41231/

za co odpowiadali Ci ludzie w czerwonych kurtkach, z plakietkami na smyczy?

Wolontariusze czytaj strony Wisły :D Pytanie, Nordi potrafi uderzyć z prawej nogi? bo ta lewa to jakaś niemrawa....

Oldpara 23.10.2010 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Junior_Battle (Post 997944)

Oglądam te zdjęcia, i albo mi się wydaje, albo nasi gracze jacyś tacy wychudzeni, szczególnie na twarzach. Nawet Małecki, Brożek - kiedyś byli jakby pełniejsi, przystojnejsi :)
Może to to oświetlenie, a może Maskaant ich tak przećwiczył?

tofik 23.10.2010 22:17

Wydaje mi sie, że lepiej wygladalismy juz fizycznie. Chyba nie wylaczyli nam prądu tak całkowicie. jak w poprzednich meczach. Nie wiem czy ktoś tez mial takie wrażenie ?

A jeśli chodzi o Małeckiego to też podobał mi się wywiad i jego postawa. No i fajny tats z różańcem :)

JrQ- 23.10.2010 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 997900)

Nie przesadzaj, jeszcze by tego brakowalo, by je*ał wszystkich w tv :rotfl:
Ciekawe mówił, oby to było prawdziwe.

IncognitoTSW 24.10.2010 13:23

z tej samej Ligi + dowiedziałem się, że gra u nas Hugo Chavez ;]

Syn Kangura z 1984 24.10.2010 13:27

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...8635216037.jpg
Czarny Rocky Balboa :detektyw:

szprotson 24.10.2010 13:52

tatuaż Małego kozak

E: Jakby Mario mógł wyeliminować swoje błędy to broniłby w Arsenalu tudzież Spurs.
ale serek ma racje nt naszego Gk w temacie innym

Titto 24.10.2010 13:57

Pawełek posiada bardzo duże umiejętności, tylko czasem go chyba trema zżera na meczach ligowych i popełnia błędy.
Jakby te błędy potrafił wyeliminować mielibyśmy naprawdę z niego dużo pożytku.
Prawdą jest, że wielokrotnie zawalał nam mecze, ale prawdą jest też to, że wielokrotnie ratował nam punkty czyt. mecz z Lechem(zeszły sezon) czy teraz z Lechią.
Jak Pawełek będzie tak dobrze spisywał się do końca rundy to oczywiście jestem za przedłużeniem kontraktu z nim.

Żmijka 24.10.2010 13:58

http://i53.tinypic.com/2w5q3j8.jpg

szprotson 24.10.2010 15:17

W krótkim wywiadzie udzielonym portalowi Futbolnews.pl trener PSV Fred Rutten podzielił się spostrzerzeniami na temat Marcelo:

- Byłem gorącym orędownikiem sprowadzenia Marcelo do PSV. To dobry piłkarz, ma spory potencjał, ale ma pewne nawyki, które staramy się wykorzeniać. Czeka nas sporo pracy, bo wasza liga nie wymaga wiele od piłkarzy i jest słaba. Przekazałem także Marcelo, że ma wziąść się do nauki języka bo ma problemy z komunikacją w zespole. To wstyd, że nie mówi nawet po angielsku.

__Cobra__ 24.10.2010 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 998286)

czy to nie jest krzyż celtycki ?

picasso 24.10.2010 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez __Cobra__ (Post 998526)
czy to nie jest krzyż celtycki ?

no to "Małego" na stadiony nie będą wpuszczać.

royalmichael 24.10.2010 21:02

Jak to jest z tą Komisją Ligi, kiedy mogą zawiesić piłkarza? Dokładnie chodzi mi o Bunoze i Arbolede

mic 24.10.2010 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 998583)
Jak to jest z tą Komisją Ligi, kiedy mogą zawiesić piłkarza? Dokładnie chodzi mi o Bunoze i Arbolede

Za co znowu maja zawieszac Bunoze ? Bo juz jeden pokemon chce wieszac Malego

westersyl 24.10.2010 21:15

Odnośnie zawieszania... do dzis nie jestem wstanie zrozumiec tego, że Chavez został zawieszony a nadepnięcie na nogę a Vrodliak nie został za nadepnięcie na rękę. Zabawne było także zachowanie ludzi w C+ szczególnie pana Sławka Stępniewskiego który przy incydencie Chaveza wypowiedział takie zdanie. "Tym powinna zając się komisja ligi" Przy Vrdoljaku już nie było takich uwag.

royalmichael 24.10.2010 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 998588)
Za co znowu maja zawieszac Bunoze ? Bo juz jeden pokemon chce wieszac Malego

Za faul w polu karnym po którym powinien zostać podyktowany rzut karny. Pytam dlatego bo Komisja (L)igi jest zdolna do wszystkiego i daleko szukać nie trzeba (post powyżej), czy kiedyś sytuacja z Boguskim.

wolfy 24.10.2010 21:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 998596)
Za faul w polu karnym po którym powinien zostać podyktowany rzut karny. Pytam dlatego bo Komisja (L)igi jest zdolna do wszystkiego i daleko szukać nie trzeba (post powyżej), czy kiedyś sytuacja z Boguskim.

Z Arboledą jest tak, że sędzia "widział" sytuację, więc raczej mu się upiecze. Z Bunozą jest odwrotnie, więc teoretycznie mogą go zawiesić, w praktyce jednak - ten faul był idiotyczny, był widoczny, ale na pewno nie był brutalny. Na 90% nawet się tym nie zajmą, a już na pewno go nie zawieszą. Inna sprawa, czy należy się z tego cieszyć...

buczo1985 24.10.2010 21:37

A ja myślałem, że Mały ma autentyczny różaniec na szyi i nawet się zastanawiałem jak mu wygodnie biegać z takim obciążeniem :P Dzięki za uświadomienie :)

polska.mysl.szkoleniowa 24.10.2010 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 998591)
Odnośnie zawieszania... do dzis nie jestem wstanie zrozumiec tego, że Chavez został zawieszony a nadepnięcie na nogę a Vrodliak nie został za nadepnięcie na rękę. Zabawne było także zachowanie ludzi w C+ szczególnie pana Sławka Stępniewskiego który przy incydencie Chaveza wypowiedział takie zdanie. "Tym powinna zając się komisja ligi" Przy Vrdoljaku już nie było takich uwag.

To na pewno dlatego, że nienawidzi Krakowa, a Wisły w szczególności i potajemnie masturbuje się wykreślając słowa: Kraków średniowieczną stolicą Polski z podręczników historycznych.

Ludzie, opamiętajcie się. Nie jestem pewien, czy Chavez nadepnął ze złośliwości, ale akurat na to zwrócono uwagę. Teraz jej nie zwrócono. Zdarza się. We wszystkim widzicie spisek?

mic 24.10.2010 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez polska.mysl.szkoleniowa (Post 998611)
To na pewno dlatego, że nienawidzi Krakowa, a Wisły w szczególności i potajemnie masturbuje się wykreślając słowa: Kraków średniowieczną stolicą Polski z podręczników historycznych.

Ludzie, opamiętajcie się. Nie jestem pewien, czy Chavez nadepnął ze złośliwości, ale akurat na to zwrócono uwagę. Teraz jej nie zwrócono. Zdarza się. We wszystkim widzicie spisek?

Sorry, ale skoro juz ktorys raz z kolei dzieje sie taka sytuacja, wiec czemu sie dziwisz ? Albo obiektywnie zajmujemy sie wszystkimi kontrowersjami, albo zadna. A nie tylko wybranymi, na ktore tak naprawde nikt uwagi by nie zwrocil

Wojtas 25.10.2010 00:05

Cytat:

No mecz z Legią sie zbliża ,kogos trzeba z naszych wykluczyć,c+ juz wychwyci co trzeba.

polska.mysl.szkoleniowa 25.10.2010 10:39

Ale jaki by mieli w tym interes?

Słabsze składy=słabszy mecz=słabsze widowisko=mniejsza oglądalność=straty c+

FraMat 25.10.2010 11:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez polska.mysl.szkoleniowa (Post 998728)
Ale jaki by mieli w tym interes?

Słabsze składy=słabszy mecz=słabsze widowisko=mniejsza oglądalność=straty c+

Ty naprawdę sądzisz, że jak Wisła zostanie osłabiona kolejny raz przed meczem z Legią decyzjami Komisji Ligi to sie to przełoży na mniejszą oglądalność?

dj_ibutti 25.10.2010 12:46

W końcu każdy fan piłki nożnej pomyśli: "Kur..a, ale bryndza Bunoza nie gra. .......e nie oglądam. Włączę sobie >>Jaka to melodia<< "

szprotson 25.10.2010 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 998658)
No mecz z Legią sie zbliża ,kogos trzeba z naszych wykluczyć,c+ juz wychwyci co trzeba.

prezentujemy taki poziom, że Oni nie wiedza nawet kogo by mogli wykluczyć.

A Bunozy to nawet nie maja prawa wyeliminować, bo niby za co?

chociaz z bólem serca przyznałbym, że strata Pawełka była by dla mnie bolesna. do czego to doszło :shock:

pierdek18 25.10.2010 13:23

jak wezma sie za Bunoze to powinni sie wziac za P.Polczaka ktory jednoczenie faulował bramkarza Arki i obronce craxa strzeliła gola wtedy...

Marcin_fan 25.10.2010 14:10

http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...akowie//41316/ Brozio juz " namawia " Wołąkiewicza do przejścia do Wisły.. :)

Marszałek 25.10.2010 14:23

Cytat:

Zabawne było także zachowanie ludzi w C+ szczególnie pana Sławka Stępniewskiego który przy incydencie Chaveza wypowiedział takie zdanie. .

Od pewnego czssu jak wsłu..... się w to co mówią w czasie transmisji lub programów co niektórzy w C+ to mute jest konieczne. A Stempniewski to w ogóle wygląda na średnio zorientowanego co do dnia a co dopiero jak ma coś zanalizować. Męką jest słuchanie gościa. Wygląda na to,że c+ sugeruje kim się zając a kim nie. W przypadku Chaveza były straszne piski więc Komisyja się tym zajęła. Vrdoljak teraz zachował się skandalicznie to tematu nie ma,bo C+ milczy.

Feniks1983 25.10.2010 14:49

O widze ze temat C+ powrocil i ich komentarzy do tak zwanych "kontrowersji". Ja szczerze mowiac bylbym sklonny aby napisac z kilka maili do C+ z pytaniem dotyczacym tych dwoch przypadkow i dlaczego komentatorzy i reporterzy C+ zajeli sie Chavezem a sprawa z Vrdoljakiem zostala bez echa. Tym bardziej ze chetnie co chwile C+ podkresla ze sa za gra fair play itd itp.

emjot 26.10.2010 09:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 999211)
Kiedyś tacy ludzie jak ty i nasz zarząd byli przekoanani że z Petrescu też żaden trener.
Wszyscy grali piach ale najbardzije oberwał bo głowie Żuraw mimo tego że to on dogrywał Brożkowi piłki w meczu z Jagą, Koroną, strzelił bramkę w meczu z Polonią.
Wyniki Bredy świadczą o tym, że drużna jest bardzo dobrze przygotowana do sezonu.
Nourding Boukhari był najlepszy zaowdnikiem w meczu z Koroną myślę tu o pierwszej połowie. Zabrakło mu jednak potem siły, musiał potrenować trochę mocniej aby nadrobić braki kondycyjne przez co brakuje mu świeżości. To Boukhari dograł piłkę na Bełchatowie gdzie Brożek został sfaulowany. Boukhari jest zawsze pod grą, i potrafi utrzymać się przy piłce nie tracą jest w głupi sposób. Myśle że jeśli bęzie troch bardziej świeży to będziemy mieć z tego zawdonika duży pożytek i nie zawachałby się wystawić go w pierwszym składzie w meczu z Lechem.
Pewni ludzie oczekują wszystkie na dzisiaj. Większość z was nie widzi tego że on próbuje zrobić z tej drużyny coś więcej niż "dzida Maćka Skorży". On chce ich nauczyć grać w piłkę tak aby nie było wsytdu, że nie potrafimy zagrać pozycyjnym przeciwko Levadii czy Karabachowi.

w temacie otłuszczonego Marokańczyka gratuluję poczucia humoru

Semper Fidelis 1985 26.10.2010 09:35

Marokańczyk wychodzi na boisko sobie pospacerować na dzień dzisiejszy, gra po znajomości z RM i tyle, innego wytłumaczenia niema, bo nie wnosi w gre kompletnie nic, wole już Jirsaka (chociaż ten też wnosi tyle co nic) Wilka, Rado czy kogoś z ME

Feniks1983 26.10.2010 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 999219)

Akurat ja sie tez zgadzam z opinia westersyl'a.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 999223)
Marokańczyk wychodzi na boisko sobie pospacerować na dzień dzisiejszy, gra po znajomości z RM i tyle, innego wytłumaczenia niema, bo nie wnosi w gre kompletnie nic, wole już Jirsaka (chociaż ten też wnosi tyle co nic) Wilka, Rado czy kogoś z ME

No tak w pierwszej polowie z Korona czy tez podaniem do Brozka po ktorym byl karny faktycznie nic nie wniosl. Nie wspomne juz o wychodzeniu na pozycje w Zabrzu i probach rozgrywania pilki. Czasami wedlug mnie lepiej madrze czlapac niz biegac bez sensu, inna sprawa ze Boukhari powinien wchodzic na ten moment w drugiej polowie bo faktycznie prad mu sie po 45 minutach zwyczajnie wylancza.

FraMat 26.10.2010 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 999219)

ja mam chyba podobne poczucie humoru.... Boukhari wie, co robi na boisku, mimo, że z braku sił i kondycji nie zawsze mu to do końca wychodzi. To zawodnik, ktory bardzo dobrze operuje piłką, potrafi wykonac niekonwencjalne podanie, potrafi dobrze rozegrać, nie boi sie odpowiedzialności.
Oczywiście musi nadrobic braki kondycyjne, bo szybkościowych już za bardzo nie da rady. Podobny pomocnik gra w Amice i nazywa się Stilic. Jest dość wolny, ale ma podobne zalety do Boukhariego. A jego mało kto się czepia

Też wolałbym, zeby na tej pozycji grał szybki, wydolny, świetny technicznie i taktycznie, obdarzony silnym strzałem i wykonujący wspaniale rzuty wolne 24-latek z kulturą gry przyniesioną z jednej z pięciu najlepszych lig europejskich. Ale tak się nie da

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl