![]() |
Cytat:
Kocie jesteś logicznie niespójny. Namawiasz to tego co jednocześnie wytykasz ... |
Grantar - znajomość pojęcia "ironia" na poziomie ujemnym.
|
Cytat:
|
Sportowo to zastał drużynę z wielkimi kontraktami w połowie tabeli a odszedł stworzywszy bez kasy naprawdę ciekawy zespół walczący o lidera ....
Sportowo to za jego kadencji wreszcie powstała przyzwoita baza treningowa w Myślenicach. Zadarł z kibicami i to był błąd. Robienie z niego demona zła to dziecinada.... niektórym to upraszcza myślenie. A już zarzucanie że negocjował obniżenie należności takim geniuszom jak Maskaant (aktualnie asystent trenera jakiegoś dziwnego klubu w USA ). |
Cytat:
Sportowo to za jego kadencji wreszcie powstała przyzwoita baza treningowa w Myślenicach. Zadarł z kibicami i to był błąd. Robienie z niego demona zła to dziecinada.... niektórym to upraszcza myślenie. A już zarzucanie że negocjował obniżenie należności takim geniuszom jak Maskaant (aktualnie asystent trenera jakiegoś dziwnego klubu w USA ) to lekka przesada. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Dlaczego Stan Valckx nie przekonał do budowy bazy decydentów ? |
Cytat:
Z kibicami Bednarz spieprzył wszystko co tylko mógl. Nie ukarał prawnie nikogo winnego a powinien oraz toczą się sprawy sądowe z niewinnymi kibicami. Naraził klub na straty z tytułu braku sprzedaży biletów na przynajmniej około 5 milionów zł. bowiem ok 10 tys kibiców bojkotowało jego zbiorowe kary dla kibiców oraz jego prośby aby już nigdy w życiu nie wracali na R22. A wystarczyło ukarać wyłącznie winnych głupoty z racami, narazających klub na określone straty finansowe i nie byłoby żadnego bojkotu na taką skalę przynajmniej. Sportowo zniszczył wszystko co mógł. Zastał po Basałaju mistrzowską drużynę, a zostawił ją na 7,7 i 5 miejscu czyli trzykrotnie poza pucharami. Ostatni progres drużyny to zasługa Smudy i jego cudów transferowo-sportowych, a nie szkodnika Bednarza, przecicwnego zatrudnieniu Smudy między innymi. Przypomę, że za Cupiała, Wisła po raz pierwszy 3 razy pod rząd nie grała w pucharach, a to są straty w ogromnych milionach dla klubu a nie tylko prestiżowe. Baza sportowa powstała z inicjatywy Cupiała w jego Myślenicach i nie mieszaj do tej zasługi Bednarza, który nie miał z tym nic a nic wspólnego, poza podpisem w roli urzędującego wtedy prezesa klubu. Sam Bednarz od początku był przeciwny powstaniu tak akademii piłkarskiej czy bazy treningowej, co można poczytać w jego wypowiedziach o braku pieniędzy i sensu takich działań. Nie neguje chęci obniżania należności dla zwalnianych pracowników Wisły, ale sposób i ostateczny efekt tego rodzaju działań Bednarza naraził klub w większości przypadków, na kary i opłaty arbitrażowe oraz odsetki za zwłokę, co dyskwalifikuje Bednarza jako prezesa i prawnika. Ponadto prawdopodobnie w celu ułatwienia sobie tego zadania obniżania należności i pensji, Bednarz obwieszczał publicznie wszem i wobec, że klub jest prawie bankrutem i nie stać go na nic, ani na wypłaty, ani transfery, a tym samym zaległości i tutaj dopowiem, że wyłącznie zaległości, wynikające z obranego planu restrukturyzacji klubu przez Bednarza, a nie z konieczności czyli upadłości właściciela klubu. To była jego, najgorsza z możliwych droga restrukturyzacji klubu. Dodatkowa strata i to przeogromna, to ta wynikająca z marketingowego przekazu, ogłaszania bankructwa w Wiśle przez Bednarza czyli wygonienie wszelkich możliwych a nie tylko strategicznych sponsorów klubu oraz jednoczesne oddanie klubu w ręce zewnętrznej firmy marketingowej z ogromnym profitem dla tej firmy przy jednoczesnym podcinaniu jej jakichkolwiek szans na znalezienie sponsorów, swoim ciągłym ogłaszaniem prawie bankructwa Wisły, co było i jest nieprawdą, przynajmniej w wydaniu obecnego właściciela Wisły, o czym świadczą jego obecne ruchy w Wiśle. Straty finansowe z tej głupoty Bednarza są przeogromne. To nie jest robienie z Bednarza "demona zła" w celu uproszczenia sobie czegokolwiek. To jest konieczność ukarania ludzi winnych za doprowadzenie Wisły prawie do upadku, poprzez działanie na szkodę własnej spółki. Bednarz miał akceptację RN Wisły i TF i dziwię się i tym ludziom i Cupiałowi, że akceptowali taki stan rzeczy, a nawet publicznie wyrażali zadowolenie z pracy Bednarza. Jak widać " demon zła" ma większy zasięg niż Bednarz tylko. Ale to małpy i cyrk Cupiała, choć sprawy spółek regulują ponoć niezależne od tych spółek i ich ludzi - przepisy. O to właśnie się upominam, że tylko kara dla szkodników i to z imienia i nazwiska, a nie zbiorowa kara, pozwala uniknąć takich nadużyć w przyszłości. Dotyczy to także kibiców, gdyż szkodnictwo może mieć miejsce i na trybunach i w biurach klubowych. W obu przypadkach, kary zbiorowe szkodzą Wiśle czy spółce Wiśle a nawet są w stanie tę Wisłę zniszczyć, jeśli nie znajdzie się konkretnych osób odpowiedzialnych za dane szkodnictwo. Wracając do Maaskanta to zapytam o Probierza, czy też go nie płacono ? A swoją drogą to Maaskant zrobił mistrza i grał w pucharach, jak nikt dotąd w Wiśle i razem z Valckxem zarobili dla Wisły w półtora roku swojej realnej obecności w Wiśle ok. kilkunastu milionów € razem ze sprzedażą piłkarzy, co całkowicie pokrywało wszelkie kontrakty tak ich samych jak i ich piłkarzy. Pytanie brzmi - jak długo po Bednarzu, będzie musiał sprzątać jego następca, aby przywrócić Wisłę na jej miejsce, które pozostawił mu jego poprzednik Basałaj ? Ps. nadal pytam, także Ciebie, czy uważasz, że Bednarz powinien postąpić tak uczciwie wobec Wisły jak krytykowany przez niego Valckx i zrezygnować z reszty należności kontraktowej na rzecz Wisły, czy też uważasz, że Bednarz to ofiara Valckxa i kiboli i należy go wypłacić w całości i jeszcze może ufundować mu nagrodę, za zadowalające RN TF wyniki jego pracy ?? |
Kocie kompletnie się z tobą nie zgadzam ale nawet nie mogę z tobą dyskutować bo jak wcześniej napisałem sam sobie często zaprzeczasz.
Zarzucasz Bednarzowi że zostawił drużynę w poprzednim sezonie na 5 miejscu poza pucharami ... a za chwilę że aktualna dobra sytuacja drużyny to nie zasługa Bednarza tylko Smudy ..... No to się zdecyduj bo w sezonie poprzednim trenerem też był Smuda" Zakłamujesz rzeczywistość: w jakiej formie byli mistrzowie Polski gdy podziękowano Maskaantowi to ja pamiętam. Najważniejsze jest to że brak awanu di LM musiał wygenerować stratę bo zainwestowano dużo wg mnie w solidnych ale nie wybitnych piłkarzy. To że sprzedając piłkarzy odzyskano część pieniędzy ... to naprawdę nie jest żaden argument. Właściwie to sens jest odpowiedzieć ci tylko na ostatnie pytanie: Co powinien zrobić Bednarz z odprawą: zrzec się jakiejś części .... tak byłoby honorowo chociaż potraktowano go w klubie beznadziejnie ... najpierw wymuszając i z pewnością akceptując walkę z zadymiarzami (nie mylić ze wszystkimi kibicami) a jak kibice zaczęli zaciskać finansową pętle na szyi wykopując go bez cienia przyzwoitości. Tak naprawdę zwolniono go z lojalności wobec właściciela , władz klubu, kibiców ..... Pozostała jedna wartość: Wisła Kraków ..... której Bednarz nienawidzi bo jest wysłannikiem Legii ... itd itp |
Jest lider, fajnie by było jutro jeszcze podpisać 1-2 zawodników. Obrońce chociaż bo tutaj kruchutko
|
Cytat:
|
Cytat:
Lepiej to ty nie zakłamuj rzeczywistości, bo z samych pucharów i mistrza Basałaj przysporzył Wiśle wystarczająco dużo kasy a dodatkowa sprzedaż piłkarzy to przysłowiowy Kasparczaka Bonus od Basałaja dla Cupiała i jego Wisły. Jak dla mnie Bednarz powinien być odpowiedzialny za działalność na szkodę spółki, której zarządzał, bez względu, czy zmuszał go ktoś do tego, nawet jego zwierzchnicy czy robił to z własnej inicjatywy, a o wypłaceniu mu jeszcze kasy za to, to jak dla mnie profanacja pojęcia prezes i zarządzanie spółką. Ps Kominek - bardzo przepraszam, ale ja nie staram się dyskutować o Bednarzu a tym bardziej mu ubliżać, tylko o polityce sportowo-finansowej klubu, gdzie nie da się udawać, że Bednarz na nią nie miał wpływu, a wręcz odwrotnie był twórcą jej nibylandii . Chodzi o niezbędne wnioski na przyszłość, aby już nigdy nie dochodziło do takich absurdów zarządzania, jak z JB. - proszę o łaskę. :-) |
KOMINEK da nam popalić ....
ale jak można dyskutować o polityce bez historii ? to tak jakby rozmawiać o polityce w stosunku do Rosji nie pamiętając o ZSRR ... |
Grantar Trzymaj się faktów i nie twórz rzeczywistości równoległej.
Gdy przychodził Jacek B. do Wisły po raz drugi, to ta miała szansę na grę w europejskich pucharach, tymczasem zamiast, jak nakazuje rozsądek poczekać do końca sezonu, w jego trakcie zaczął nieudanie próbować zrywać kontrakty i jedynym efektem było całkowite zdezintegrowanie drużyny, efekt zamiast miejsca np. 4, dającego europejskie puchary, miejsce 7. Drugi sezon, to pomysł z trenerem Kulawikiem, bez komentarza, czyli znowu klapa, miejsce 7. Trzeci sezon to już pojawienie się trenera Smudy, co było osobistym pomysłem Cupiała, a ci co pamiętają początki obecności powrotu Franza do Wisły, pamiętają iż nie miał on dobrych relacji z JB. Wisła zaczęła grać dobrą piłkę, ale zasługa JB w tym jest żadna. Co więcej, wiosną tego roku ponownie była szansa na miejsce w lidze dające puchary, ale tu ponownie JB dał znać o sobie konfliktem z kibicami, maksymalnie popsuł atmosferę w klubie, co przy wąskiej kadrze /kontuzje/ dało serię porażek, efekt to miejsce dopiero 5. Kontrakty piłkarzy kończyły się, więc odchodzili.. obowiązki prezesa są inne, on ma zwiększać dochody klubu, tymczasem w tym względzie poniósł porażkę na całej linii. Sponsorów brak, a w dodatku maksymalnie popsuł klimat w klubie, nakręcając konflikt z kibicami .. Teza zaś że wybudował ośrodek w Myślenicach jest już na poziomie Tworków, wiec jej komentować nie zamierzam. Konkludując, poniósł porażki na wszystkich polach, którymi się zajmował. W dziedzinie finansów, klęska, kibicowsko, klęska. Dobrze że choć na płaszczyźnie sportowej była ingerencja Bogusława Cupiała i pojawił się trener Smuda. Generalnie moim zdaniem problemem jest to, iż tak mało czasu poświęca klubowi właściciel, a ingeruje dopiero gdy trzeba przeciąć wrzód, ot taki wrzód jak Jacek B. EDIT. PS. Jak dla mnie całość wątku o JB, albo do kasacji, albo do przeniesienia do innego działu. Hmm ..osobiście bym wykasował, tak jak Rada Nadzorcza, z funkcji prezesa Wisły SA, wykasowała Jacka B. Do postu poniżej. crazykaro Jakie pół roku ..prawie 3 lata trwał ten koszmarek, dla mnie przedłużanie go o choćby jeden post, to o jeden most za daleko. ., ale pamięć o JB, nie może być pamięcią jego apologetów .. jak dla mnie wątek kasować ! |
KOMINEK da wam popalić. O Bednarzu miało być tylko w "Byłych pracownikach...":P
Poza tym nudne to już. Pół roku nie wystarczyło?? |
Cytat:
To nie fejk ?!?! |
Pewnie dziś się dowiemy...
|
Informację widziałem wczoraj i do teraz nie wiem jak ją odebrać. Dziwny wybór.
|
Przecież wg. mediów ma nim być tylko kilka miesięcy, a potem Gaszyński. Pewnie chodzi o znormalizowanie stosunków na linii klub - kibice. Napewno lepszy wybór niz wcześniej podawany Reszczyński z TF.
|
Szanuje tego człowieka ale on ma już ponad 80 lat.
|
Cytat:
|
@Kocur realnie jedną. Pamietam jego wypowiedź w kontekście rezygnacji z funkcji prezesa TS'u:
Cytat:
No nic, zobaczymy co na to sam zainteresowany. |
czyzby pierwszy krok w kierunku wdrazania SA do TSu ????
|
Cytat:
Powodzenie Panie Prezesie!!! |
Słowa Pana Ludwika na "dzień dobry" znaczące. Oby to był początek drogi na szczyt! Do czegoś naprawdę dużego.
|
""Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle".
No to się przyznam: wybuliłem 1700 zeta na silver VIP, aczkolwiek to dla mnie mało nie jest:) |
Dobry wybór na te pół roku. Osoba idealna na okres przejściowy i dająca spore szanse na zasypanie przynajmniej części okopów, które powstały w obozie Wisły. W sam raz żeby przygotować grunt na nowe otwarcie. Powodzenia!
|
Teraz pozostaje walka o mistrza :D
A tak na serio to wybór Ludwika do końca roku to strzał w ''dziesiątke''. Wiadomo, że jest już osoba za stara na pełnienie tego stanowiska na dłużej. Pozostaje jednak do końca roku i przynajmniej razem z Tadkiem nie pozwolą, żeby w Wiśle znów coś się popier***. |
Cytat:
Po burzy słońce wychodzi zza chmur... |
Cytat:
Byle do przodu! Może też wierzyciele przez te pół roku nieco odpuszczą bo gdzież by tam śmieli na schorowane serce Pana Ludwika też napadać :) |
Jak to powiedzieć delikatnie. Może tak PAN Ludwik będzie mniej więcej taki prezesem jakim jest w TS. Tak naprawdę to Wiceprezes Zarządu: Maciej Krupa
|
„Na osobistą prośbę p. Prezesa Bogusława Cupiała postanowiłem podjąć się roli Prezesa Wisły Kraków SA na okres do końca bieżącego roku. Zbyt wiele Wisła zawdzięcza p. B. Cupiałowi, abym mógł odmówić Jego prośbie. W 1997 roku pomógł Wiśle wyjść z głębokiego impasu i minione 17 lat obfitowało w największe sukcesy piłkarzy Wisły w 108-letniej historii klubu. Podejmując się tej trudnej roli, apeluję do wszystkich, którym Biała Gwiazda jest bliska sercu, od najmłodszych do zaawansowanych wiekiem, o zaniechanie wszelkich podziałów, zaprzestanie roztrząsania przeszłości i skupienie całej energii na wsparciu naszych piłkarzy.
Pokażmy wspólnie całej Polsce, jak zjednoczona jest Wiślacka Rodzina, jak wielkie jest Wiślackie Serce. Parafrazując słynne powiedzenie b. prezydenta USA J.F. Kennedy’ego, mówię: „Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”. Z hasłem „Jazda, jazda, jazda Biała Gwiazda" rozpocznijmy wspólnie marsz ku nowym sukcesom”. Ludwik Miętta-Mikołajewicz |
Cytat:
|
Delikatnie wskazałem kto tak na prawdę będzie zarządzał SA
|
okay ( 10 znaków )
|
Ja tylko powiem, że chciałbym dożyć takiego wieku i prezentować taką sprawność jak Pan Prezes!
Oby to był dobry czas dla Wisły. |
Nie wiem ...co ta nominacja ma znaczyć ....
A róbta co chceta ? |
A może to chęć odzyskania zaufania oraz jedności. Pan Prezes ma duży autorytet wsród kibiców.
|
Na prezesa nominuje się człowieka związanego z klubem od pół wieku a tutaj jeszcze pytania "co to znaczy" ...
Może lepszy byłby Tabisz ? |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl