![]() |
Cytat:
|
a kto powiedział, że za mączyńskiego będzie płacone w ratach?
|
Cytat:
za to ktoś napisał. Cytat:
ważniejsza kasa niz dobre imie klubu (popatrzmy teraz na transfer Luisa Figo z Barcelony do Realu....wazniejsza kasa niz dobre imie klubu. Dobre imie klubu? D |
Internety o tym trąbią.
|
Wielu teraz jedzie po Mączyńskim, tyle że:
1. Pół roku temu gdy zaprzeczał na tt w L+E że nie odejdzie, na tym forum i na tt widziałem dziesiątki wpisów go obrażających, jakby już odszedł, mimo jasnej deklaracji. Jeśli Mąką to czyta, a czyta na pewno, nieźle musiało go to nieźle wku... 2. Ocena jego gry. Jak wszyscy wiedzą, jest on takim zawodnikiem który jest mało widoczny, ale docenia się go w momencie gdy go braknie. Nie widziałem wszystkich meczów. Ale te które widziałem to nie przypominam sobie aby trybuny wspierały Mączyńskiego, skandowały jego imię. Wychowanek, który wraca do klubu w ciężkim momencie deklaruje przywiązanie do klubu, a tu cisza. 3. Więcej pochwał czytałem pod adresem Bartosza, który 5 razy kopnął prosto piłkę niż pod adresem Mąki. 4. Jak wspomniał kolega powyżej, nie dbamy o nasze legendy. Cleber, Cantoro, Żurawski, Stolarczyk, Baczyński.... itp, itd. Mąka patrzy na nich i myśli, 'w Wiśle spędzili pół kariery, byli legendami, a teraz Wisła ma ich w du.., to co będzie ze mną?' 5. W zasadzie jedyny wychowanek, etatowy reprezentant. Powinien być taką gwiazdą że każdy w tym okresie myśląc Mączyński myślałby Wisła. W ubiegłym roku powinno być go wszędzie pełno. A tymczasem: 'o Mąką, fajnie że jesteś, idź posprzątać szatnie, ale naszą gwiazdą jest człapiący Stilic'. 6. Zawalony kontrakt, w momencie gdy deklarował chęć grania w Wiśle, dlaczego wtedy nie otrzymał propozycji kontraktu? Nawet bez podwyżki a z klauzulą odstępnego i pewnie by się zgodził. A nie puszczona w media info o nowym kontrakcie gdy praktycznie już było po wszystkim. Ciekawe ile razy, lub czy w ogóle z zawodnikiem spotkał się Prezes czy Trener by rozmawiać o jego przyszłości. 7. Kibice z którymi ma kontakt tu i na tt. Więcej ludzi go zjeb... niż kupiło karnet...... 8. Czucie się potrzebnym, ważnym dla klubu. Wątpię żeby 7 zjawiła się 30.06 rzuciła ofertę na stół, a Mąką na skrzydłach poleciał do nich. Nie. Proces zaczął się pewnie ponad pół roku temu, nieoficjalnie. Rozmowy z Jędzą i Pazdanem na kadrze, naciski od dziennikarzy, niezobowiązujące rozmowy, pochwały od trenerów 7. To sprawiło że Mąka pomyślał 'ku.. tam mnie naprawde chcą i potrzebują'. A tu ? Jesteś wychowankiem, wszystko zawdzięczasz klubowi więc 'zapi..'. Widać to nawet w kwestii kasy za niego. Nie słyszałem deklaracji ze strony klubu "Mąka jest naszym wychowankiem, reprezentantem Polski w najlepszym wieku i dobrej formie, cena za niego to 1mln euro" Zamiast tego targowanie się o 100tys euro. To klub ustala cenę nie zawodnik. itp, itd... Na koniec powiem tak. Nie pochwalam jego odejścia, boli mnie. Ale go rozumiem. Najpierw patrzę na siebie, Braci i Klub, i sorry ale nie mam odczucia że byłem, że jesteśmy 'w porządku' wobec niego. Więc nie mam prawa krytykować. |
https://twitter.com/igosit/status/882516184549253120 - makaTSW trochę zakochał się w 7egiuni. Dla tych co bronią wiślaka z krwi i kości. hahaha
|
Rafał Wolski w miejsce Mączyńskiego? jestem ZA
|
Cytat:
Cytat:
|
Wybrał pieniądze i złudną perspektywę walki o Ligę Mistrzów. Pytanie czy z poziomu ławki czy boiska to już sprawa nie do tego tematu. Sfrustrowany chłopak i tyle. Z takim podejściem Wisła nie miałaby z niego żadnego pożytku.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
https://twitter.com/janekx89/status/882522483693375488 |
Mączyński nie jest z Haiti i doskonale wie o tym że dla kibiców Wisły szczególnie po sprawie z Cierzniakiem przejście do Legii jest totalnie wkurzające.
Chciał/musiał iść tam Ok ale naprawdę można to było zrobić inaczej. Jego aktywność na TT wygląda że wspaniale bawi się całą sytuacją a wspominanie 2011 po wcześniejszych wpisach o jest żenujące. |
Cytat:
|
Ja powiem tak że sportowo wcale mnie ten transfer nie grzeje. Mąka to nie Zidane ani nawet Melikson. Z pewnych założeń taktycznych wywiązuje się wzorowo, ale summa summarum powinien być stosunkowo łatwym do zastąpienia piłkarzem. Facet ma 30 lat na karku i to ostatni dzwonek by coś za niego zarobić. A my pieniędzy potrzebujemy.
Pamiętajcie też że to sam Mąka zdecydował się przyjść do pogrążonej w kryzysie Wisły zgadzając się na takie zarobki a nie inne, będąc reprezentantem kraju i mogąc liczyć na lepsze oferty. Wybrał jednak Wisłę dając nam parę dobrych meczów i pół miliona euro na odchodne. To zawdzięczamy jego decyzji, a nie skautingowi czy obrotności naszych prezesów. I jak dla mnie wszystko by było spoko, rozumiem że chciałby powalczyć o wyższe cele, zagrać w LM na koniec kariery itp. Problem jednak że sam w C+ .......ił że do Legii to on się nie wybiera choćby nie wiem co. Że jest wychowankiem Wisły i wrócił bo marzył o tym by grać z BG na piersi a pieniądze z Chin dają mu komfort by to uczynić... Ech... marzyłoby mi się zastępstwo Mąki Chrapkiem, ale jak już poszedł do Śląska to dupa... |
Cytat:
po 2 Co do porónania - odniosłem sie do nadszarpniecia imienia klubu o czym Ty w poscie swoim wspomniales a nie o tym ze jest wychowankiem (bo tego w poscie nie zawarłes, nie wiedzialem tez ze to tak wazne dla Ciebie) |
Cytat:
wszyscy porównują transfer Mączyńskiego do legii z transferem Figo do Realu, a mi się wydaje że o wiele bardziej trafnym porównaniem jest transfer Gotze z BvB do bayernu |
Cytat:
|
Cytat:
--- A tak przy okazji Mączyńskiego mamy kolejny dowód, że nie ważna jest narodowość ani to gdzie piłkarz się wychował. Ważne co zawodnik ma w głowie. Mączyński do pięt nie dorasta nie tylko Głowackiemu (wychowankowi Lecha) ale także wielu obcokrajowcom, którzy u nas grali. Patrząc na sprawę statystycznie bardziej prawdopodobne jest, że do Legii przejdzie nasz wychowanek niż obcokrajowiec :rotfl: Wiara w magię wychowanków zaciemnia niektórym osąd sprawy. Mączyński to w rzeczywistości piłkarz, który niewiele w Wiśle pograł. Nie jest ani symbolem, ani legendą bo na to trzeba zapracować latami. Szkoda na jego temat więcej strzępić ryja. |
Dukat o transferze judasza
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...egii,12241280/ |
https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net...02&oe=59C37799
Mogłeś być kimś w Wiśle, ale Ty wybrałeś bycie NIKIM w Legii... |
Cytat:
|
Od Knury wymagał pisania prawdy, a sam co zrobił?
OSZUKAŁ I OKŁAMAŁ NAS WSZYSTKICH KIBICÓW WISŁY KRAKÓW! Gdyby miał trochę honoru w sobie to przeprosiłby NAS wszystkich na czele z Janekxem i Knurą, ale pewnie nie ma w sobie na tyle odwagi. |
mąkacwks - pinokio :)
|
Cytat:
|
I skończyłoby sie jak z cierzniakiem.
|
Nie płaczmy za Krzysiem
Patrzmy w przyszłość ile może nam dać kasa za Krzysia (np. Kostal, czy inne transfery) .... CI w dupe Krzysiek- złam sobie noge w tej elce, dzieki za wszystko co zrobiłeś dla klub ale przyjdą następni. Mogłeś być Legendą, wolałeś zostać mendą (na ten moment) Teraz mozna ciupać warszawiakom ze kupuja graczy bez tożsamości, bez kręgosłupa moralnego dla ktorych jedyne co sie liczy to pieniadzę, pieniadze i raz jeszcze hajs. Bijcie im brawo, Hamalajnenom cwelom sprzedajnym i innym. Przychodzi pilkarz z jednak jakby nie bylo duzej kosy, a Wy bedziecie mu loda robić.(wy - dumni kibice L) Jesteście Legią, - ale taką prawdziwą cudzoziemską.Ona przyjmowała tych, którzy zostali wyklęci ze swojej ojczyzny. Badzcie dumni, z pilkarzy bez tożsamości. Bijcie im brawo jak całują ten piekny herb w kształcie pięciozłotówki. |
Mączyński to frajer i tyle, a w sezonie miał tyle dobrych piłek co Brożek bramek. I tyle.
Współczuje mu trochę, bo teraz nie będzie miał tutaj życia. Zresztą jego młodszy brat pewnie też, bo kibice Wisły na bank będą się teraz nad nim znęcać. Jego dzieci w przyszłości też nie będą miały kolorowo bo to jest jednak chyba najgrubsza akcja z takim przerzutem. No i nie mogę się doczekać meczu z Legia i tego hasła na 30 tysięcy gardeł "C..j Ci na imie, Mączyński ty sku..nie" :D |
Cytat:
Może tyle hajsu zarobi że zrobi operacje plastyczne całej rodzinie i nazwisko zmieni. |
Ja zupełnie w innym tonie. Chciałbym podziękować Mące za grę w Wiśle i nierozwiązanie kontraktu z winy klubu przy pierwszej nadarzającej się okazji. Szkoda, że jego bytność tutaj przypadła na tak ciężki okres dla Wisły. Życzę mu też wszystkiego najlepszego w nowym klubie, bo ogólnie Legia nic wyjątkowego dla mnie emocjonalnie nie znaczy, a Krzysiek, jakby nie było, zasłużył na szacunek.
|
Cytat:
|
Obie strony nie zachowały klasy (nie tylko Mączyński ale i Klub - to zresztą długa historia). Co nie zmienia faktu, że Mączyński się w tym wszystkim zwyczajnie pogubił i cała ta przygody była zwyczajnie żenująca. Przerosło go to. Tak zwyczajnie, po ludzku. Rozumiem motywację finansową, zwłaszcza w tym wieku piłkarz musi myśleć o przyszłości i rodzinie. Mnie osobiście ani grzeje ani ziębi przejście do L-ki, klub jak każdy inny. Naiwnością też jest oczekiwanie od zawodowych piłkarzy wierności barwom, bądźmy poważni.
Słabo, że sobie gębę wycierał wielkimi słowami, bo okazuje się, że ich zwyczajnie nie rozumiał. Szkoda, że tak to się kończy, ale umówmy się - kandydatem na Legendę Klubu nigdy nie był. Ja dziękuję Panie Krzysztofie za wszystko co było dobre, powodzenia w meczach kadry. I proszę następnym razem 3 razy pomyśleć nim powie Pan coś ważnego. |
Ale jaka wina klubu, gdzie klub zawinił co ty pieprzysz. A jak chodzi ci o zaległości to sa w każdym klubie, poza starą koleżanką i amikom. W takie lechii nawet są.
po prostu mączyński to zwykła szmata, kretacz, kłamca i stary ....iarz. Precz z takimi w Wielkiej Wisły |
Gość jeszcze nie odszedł, a już wieszacie na nim psy. Jeśli miał wątpliwości co do transferu, to wystarczy wejść na to forum żeby się przekonać jak 'wierni' są kibice. Są pogłoski, jest coś na rzeczy - ok. Ale nie ma konkretów. Będą to zasłuży na takie traktowanie. Nie ma - dalej jest piłkarzem Wisły i póki nie podejmie decyzji, nie ma co przesadzać z hejtem.
I taka myśl, zapewne zaraz wyśmiana: "A jak ta cała 7 jest tylko na podbicie ceny, świadome działanie klubu i zawodnika??" Gdyby Mące i 7 tak bardzo zależało już dawno było by pozamiatane. |
Mam nadzieję, że w przypadku dojścia do skutku tego transferu, ten facet dostanie od klubu jakiś zakaz wypowiadania się na temat swojego przeszłego pracodawcy bo wygląda mi na takiego gościa który cała swoją frustracje przeleje chwile po transferze na twitera. " jaka to Wisla była dla niego zła"
|
Gdybym był jego menago to Twittera już by nie miał, skoro nie potrafi bez szkody dla siebie z niego korzystać.
|
Ale macie ból dupy. Zupełnie bez sensu.
W tym kontekście jęczenie o zbyt malej ilości Polaków z którymi się będziecie identyfikować jest wyjątkowo śmieszne. |
Mączyński to zawodnik, który jeszcze z 2 lata gwarantuje jakość. Później ju będzie odcinał kupony. Sportowo nie oszukujmy się szkoda chłopa.
Dziwię mu się jednak, że wiedząc i znając realia zdecydował się na taki krok. Kasa to tylko kasa. Po drodze przegrał wiele dóbr niematerialnych. Przez najbliższe lata facet nie ma życia w Krakowie. Splamił swoje nazwisko, zeszmacił się łamiąc dane słowo, przypiął sobie chyba najgorszą łatkę jaka jest możliwa.Niezrozumiałe jest to dla mnie, bo przecież mógł grać u nas na spokojnie do mistrzostw, a później odejść na ostatni kontrakt za granicę. Pewnie miałby propozycję i zarobiłby na emeryturę. Nie porównujcie go do Cierzniaka, bo on był tylko jednym z wielu grajków, którzy u nas grali przez którki okres czasu. Wychowanek to wychowanek. Szkoda sobie strzępić język. Ktoś napisał na sąsiednim portalu wiślackim krótki, ale jakże treściwy komentarz: "Mały człowiek" i na tym zamknijmy historię jego transferu i to w jaki sposób Pan Mączyński do tego doprowadził. |
Pitu pitu o idolu trybun i wychowanku zostawmy bez komentarza.
Ważne żeby klub dostał kasę od razu, nie w ratach. |
Dzisiaj mają być rozmowy z menago Kostala ??
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:57. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl