Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

ashkeczup 03.07.2017 19:56

Tylko polak rhhodak takie rzeczy może. Przecież w Mediolanie czy na linii Real-Barca takie transfery na porządku dziennym i bez echa przechodzą.

abcabc 03.07.2017 19:57

Branie Kopczyńskiego z Legii? Toż to by była głupota. To drewniak.
Skoro Odzidzia sprzedany, to Legia powinna mieć przynajmniej 800 tys. euro na Mączyńskiego.

tomasz_19 03.07.2017 19:57

Tak jak kolega wyżej napisał, okno transferowe otwarte to oferty się posypią, nie ma co robić nerwowych ruchów... W klubie są pewnie tego świadomi i nie oddadzą chłopaka za bezcen bo to byłoby śmieszne...

MB1906 03.07.2017 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1473963)
Widzialem. Lewandowski jak zawsze robi nam wynik. Wygrana z 46 druzyna z rankingu FIFA. Zszedl w 44 ej minucie, zastapil go ... Krychowiak. Jakie to ma znaczenie i dlaczego Krychowiak jest wart wiecej niz Maczynski skoro jest tylko rezerwowym w 6 tej druzynie rankingu i przede wszystkim, gdzie oferty innych klubow za tak wspanialego gracza przez 44 minuty w spotkaniu z Rumunami?

Naginamy. Posłał sporo piłek świetnych piłek, MOM I polowy. Nikt nie wykończy w tym Lewandowski.
Zszedł w 44 minucie bo miał wstrząs mózgu.

Ja się nie oburzam na kwotę tylko na to jak chcesz przyjąć ofertę poprawiona tak, że dobrze że zrobienia sobie laski jeszczei nie dopisała L:)

Dodatkowo KM to duży chłopiec a zachowuje się jak wioskowy filozof z tymi wpisami a to 2 wqrw.

picasso 03.07.2017 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1473983)
Tylko polak rhhodak takie rzeczy może. Przecież w Mediolanie czy na linii Real-Barca takie transfery na porządku dziennym i bez echa przechodzą.

a pamiętasz Figo?

Ogryzek 03.07.2017 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1473983)

Real Barca? A pamiętasz transfer Figo? Tak jak pisze picasso.

Wymień te inne jeśli możesz.

ashkeczup 03.07.2017 20:01

To właśnie miałem na myśli koledzy z góry ;) Ironizowałem ciutkę

wiesniak842 03.07.2017 20:02

Mi to tam szczerze powiewa ogolnie transfer Maczynskiego do Legii. Zdaje sobie sprawe z tego, ze jakby z naszymi finansami bylo ok to zaspiewalibysmy warszawskim parowcom 2,5 mln Euro i ani eurocenta mniej. Niestety jestesmy w odmiennej sytuacji i targujemy sie o marne 100tysiecy, co w naszym przypadku wcale takie marne nie jest. Szczytem wszystkiego bylby brak transferu Maki z klubu czyli brak zysku+ oplacanie zaleglosci i reszty jego kobtraktu, nie daj Boze jeszcze jakies sady nie sady za te zaleglosci a on podpisalby sobie kontrakt z Legia w styczniu albo jeszcze lepiej Cierzniak vol2.

Styropian 03.07.2017 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1473969)
tu nie chodzi o jakąś "kosę" tu chodzi o to jak nas potraktowali z cierzniakiem.powtórzę to jeszcze raz.ze zlodziejami nie robi sie interesów.gdybys prowadził firmę i twój kontrahent cię okradnie/oszuka/czy co tam jeszcze chcesz dalej będziesz prowadzil z nim interesy? ja bym więcej komuś takiemu ręki nawet nie podał.i nie ma znaczenia czy to legia (czyli "kosa ) czy to Ruch (czyli "zgoda"). ze zacytuję klasyka :nie mieszajmy dwoch róznych systemów walutowych,nie bądźmy pewexami. zgody zgodami,kosy kosami.to nie ma nic do rzeczy.zostalismy oszukani więc z oszustami nie rozmawiamy.odpuscimy raz ospuścimy drugi to zawsze będa nas traktować jak frajerów.szanujmy się sami to i inni będa nas szanować.albo odwrotnie...

To bardziej łopatologicznie co serek chce przekazać. Masz firmę, którą kochasz i nie chcesz zamykać, ale problemy finansowe narastają, dzwoni zus/us/inni wierzyciele, codziennie dopytują o pieniądze. Dogadałeś się, że jak wpadnie dobre zlecenie to spłacasz część należności, ale poczekajcie proszę itp, kulisz ogon jak pies, bo jakie masz wyjście? Honor? Proszę Cię, oni mają to w dupie. Wierzyciele mówią ok, czekamy np. miesiąc. Po czym dzwoni ....j, który wykiwał Cie 3 lata temu na 1000 zł, ale chce od Ciebie towar za 100 000zł. Mówisz mu ....j Ci w dupsko? Czy spoko, ale mnie wykiwałeś kiedyś więc przedpłata na konto? Jak w biznesie masz problemy to musisz upaść, skulić ogon, żeby później powstać, inaczej zostaniesz Widzewem czy inną Polonią. Widzę, że sporo ludzi tego chce... Niepojęte...

W naszym przypadku dodatkowo dojdzie frustracja wierzycieli, ponieważ brak porozumienia pójdzie w świat i wszyscy przeczytają jaka to Wisła honorowa bo z ległą nie handluje. Co pomyśli wierzyciel? "No fajnie, a kasy wiszą mi pod sufit" Co taki jegomość zrobi? Pójdzie na kawę z prezesem? Zapyta grzecznie po raz 9 co z jego hajsem? Czy zacznie sądownie egzekwować należności?. Pytanie za 100 zł z milionerów, bo odpowiedź oczywista...

edyta: korekta

mr_kwolf 03.07.2017 20:07

Możecie mi wytłumaczyć jak niby Legia nas oszukała w kwestii Cierzniaka? Bo to dość ciekawa kwestia.

Albo inaczej. Co takiego zrobiła innego niż my np. w sprawie Arsenica i dziesiątki innych klubów w dziesiątkach innych sprawach?

ashkeczup 03.07.2017 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1473992)
Możecie mi wytłumaczyć jak niby Legia nas oszukała w kwestii Cierzniaka? Bo to dość ciekawa kwestia.

Albo inaczej. Co takiego zrobiła innego niż my np. w sprawie Arsenica i dziesiątki innych klubów w dziesiątkach innych sprawach?

+1, przecież to Cierzniak okazał się frajerem, bo w chuja przyciął negocjując kontrakt u nas mając już jeden w Legii.

pomeran 03.07.2017 20:14

Popieram mr_kwolfa. Utarło się jakieś dziwne przekonanie, że Legia nas oszukała z cierzniakiem. Wykorzystali tylko furtkę, którą ktoś im sprezentował. Przypominam, że wg oficjalnej wersji to wina wesołego Teda, który jadąc na komisję opowiadał radośnie jak na spowiedzi, że cierzniak w rezerwach bo nie chce przedłużyć kontaktu i nie ma to nic wspołnego z formą sportową. Identyczna sytuacja była z Modelskim z Jagi, ale w tym przypadku Probierz pojechał i powiedział - zawodnik słaby to jest w rezerwach. I dziwnym trafym kontrakt nie został rozwiązany. Wcale nie z powodu, że Modelskiego nie chciała L, lecz dlatego, że trener poparł swój klub.

Jedyne szacher macher, do którego można by się przyczepić to te słynne wywiady łapacza z błońskim edytowane 457454674 razy.

iiYama 03.07.2017 20:15

Nie wiemy do końca co się dzieje na linii KM-TS. Ale wydaje się logiczne że jakieś napięcia są skoro KM się w prasie poskarżył na wypłaty.

Ma prawo chcieć zmienić i klub i zachowywać się asekuracyjnie na wypadek gdyby się nie udało.

Pytanie podstawowe brzmią:
- czy jest wart 500k E czy więcej,
- czy mamy go kim zastąpić. Czy jest w naszej kadrze inny pomocnik B2B który spełni jego rolę lub czy Kiko zmieni taktykę. Lonch i Stilic się nie nadają. Brlek ostatnio ustawiany był z przodu ale może warto byłoby go cofnąć. Jest zadziora w odbiorze, pytanie jak się będzie czuć z dala od bramki.

Jeśli mamy dla niego alternatywę to osobiście bym go sprzedał do L a lepiej na zachód, zrobił roszadę ( np. Brlek do tyłu a np. Halilovic z przodu ), wykupił Kostala, bańkę oddał miastu a resztę dla piłkarzy.

Osobiste moje zdanie jest takie, że daje na swój sposób pewną jakość/spokój z tyłu dzięki inteligencji i niezłym umiejętnościom w ogólnym rozumieniu. Ale z drugiej strony często zwalnia grę, nie pogra zbytnio z klepki, lubi się chować przed rozegraniem, i zdarzają mu się głupie straty wynikające może ze słabej techniki albo rozkojarzenia.

Styropian 03.07.2017 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iiYama (Post 1473995)
Jeśli mamy dla niego alternatywę to osobiście bym go sprzedał, zrobił roszadę ( np. Brlek do tyłu a np. Halilovic z przodu ), wykupił Kostala, bańkę oddał miastu a resztę dla piłkarzy.

A jak go nie sprzedaż to miastu nie oddasz ani grosza i piłkarzom nic nie wypłacisz. Ciekawy jestem ich motywacji (piłkarzy i miasta) jak pójdzie fama, że z ległą nie handlujemy bo dziady dają za mało a poza tym zrobili nas z Cierzniakiem.

W styczniu Mąka podpisze kontrakt, a ty z racji, że nie było alternatywy to na fali świąt Bożego Narodzenia wyciągniesz 2 mln złotych z choinkowej skarpety. Bez obrazy ale dyskutowanie o "alternatywach" o "być może" nie mamy możliwości. Prezes jasno chyba to określiła. Wisimy furę hajsu i to jest obecny priorytet.

Ps. Junco odwala kawał dobrej roboty jak na razie.

mr_kwolf 03.07.2017 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iiYama (Post 1473995)
Nie wiemy do końca co się dzieje na linii KM-TS. Ale wydaje się logiczne że jakieś napięcia są skoro KM się w prasie poskarżył na wypłaty.

Ma prawo chcieć zmienić i klub i zachowywać się asekuracyjnie na wypadek gdyby się nie udało.

Pytanie podstawowe brzmią:
- czy jest wart 500k E czy więcej,
- czy mamy go kim zastąpić. Czy jest w naszej kadrze inny pomocnik B2B który spełni jego rolę lub czy Kiko zmieni taktykę. Lonch i Stilic się nie nadają. Brlek ostatnio ustawiany był z przodu ale może warto byłoby go cofnąć. Jest zadziora w odbiorze, pytanie jak się będzie czuć z dala od bramki.

Jeśli mamy dla niego alternatywę to osobiście bym go sprzedał do L a lepiej na zachód, zrobił roszadę ( np. Brlek do tyłu a np. Halilovic z przodu ), wykupił Kostala, bańkę oddał miastu a resztę dla piłkarzy.

Osobiste moje zdanie jest takie, że daje na swój sposób pewną jakość/spokój z tyłu dzięki inteligencji i niezłym umiejętnościom w ogólnym rozumieniu. Ale z drugiej strony często zwalnia grę, nie pogra zbytnio z klepki, lubi się chować przed rozegraniem, i zdarzają mu się głupie straty wynikające może ze słabej techniki albo rozkojarzenia.

Szczerze mówiąc to ja osobiście uważam, że ten wywiad z Mączyńskim to całkowicie niezamierzona akcja, po prostu powiedział prawdę nie spodziewając się, że odbije się to jakimkolwiek echem. Ot co, zapytali to powiedziałem, "przecież to taka tajemnica poliszynela, ze z kasą w Wiśle słabo".

Wydaje mi się, że jedyny powód jaki ewentualnie ciągnie Mączyńskiego do Legii to LM. Bo przecież nie kasa, ani koledzy z kadry.

Dodam jeszcze w sprawie Cierzniaka to wszystko wskazuje na to, że Legia mogła nas wydoić z dużo większej kasy na nim niż to naprawdę zrobiła.

abcabc 03.07.2017 20:26

Cytat:

Ty dalej nie wiesz? Dalej trzeba tłumaczyć?
Cierzniak dogadywał się z Legią w sprawie kontraktu przed dozwolonym terminem. Sam się do tego przyznał w wywiadzie, a potem Błoński z PS ten wywiad wiele razy zmieniał. Manipulował w celu obrony Legii i Cierzniaka.
Wisła straciła zaufanie do Cierzniaka i odesłała go do rezerw. Wtedy Legia w konspiracji z PZPN, Bońkiem i oczywiście z Cierzniakiem orżnęła Wisłę. Uknuli, że Cierzniak złoży precedensową sprawę w PZPN przeciw Wiśle, a rudy i jego sitwa rozwiążą kontrakt i tak pomogą Legii. Krętacze z PZPN stwierdzili, że Wisła łamie zasady i uniemożliwia Cierzniakowi rozwój kariery. Pierwszy tak absurdalny wyrok.
PZPN oczywiście nie chciało uwzględnić oczywistego dowodu z "PS".
Co zabawne, Ległe i Stanowski same przyznają, że planowali podobne numery (Prijović, Odzidzia). I im Boniek i PZPN nic by nie zrobili. Ale trochę się chyba boją teraz, więc sprawa z Cierzniakiem wyszła im bokiem.

Cytat:

"Niedawno Maciej Wandzel, były współwłaściciel Legii, przyznał, że gdyby nie konflikt właścicielski, Aleksandar Prijović zostałby dla przykładu „przeczołgany” w rezerwach"

weszlo.com/2017/06/26/dac-odejsc-czy-zatrzymac-wbrew-woli-konflikt-tragiczny-legii/

picasso 03.07.2017 20:30

Cytat:

np to,że podjęła rozmowy w grudniu czego jej nie wolno było robić.sam cierzniak do tego sie przyznał.a różnica z Arsenicem? ano taka,że on spędzil w klubie czas do konca kontraktu a legia cierzniaka za przyzwoleniem pzpn wyciagnęła sobie wczesniej.
może ja juz za stary jestem i nei nadążam ale w głowie mi sie nie mieści jak można liczyc tylko pieniądze i nie szanować przede wszystkim siebie.ale wtedy nie dziwmy się,ze inni nas nie szanują.

abcabc 03.07.2017 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1473997)
Szczerze mówiąc to ja osobiście uważam, że ten wywiad z Mączyńskim to całkowicie niezamierzona akcja, po prostu powiedział prawdę nie spodziewając się, że odbije się to jakimkolwiek echem.
Dodam jeszcze w sprawie Cierzniaka to wszystko wskazuje na to, że Legia mogła nas wydoić z dużo większej kasy na nim niż to naprawdę zrobiła.

:lol:
Czy ty pracujesz w komórce propagandowej Legii?

wiesniak842 03.07.2017 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1473999)
np to,że podjęła rozmowy w grudniu czego jej nie wolno było robić.sam cierzniak do tego sie przyznał.a różnica z Arsenicem? ano taka,że on spędzil w klubie czas do konca kontraktu a legia cierzniaka za przyzwoleniem pzpn wyciagnęła sobie wczesniej.
może ja juz za stary jestem i nei nadążam ale w głowie mi sie nie mieści jak można liczyc tylko pieniądze i nie szanować przede wszystkim siebie.ale wtedy nie dziwmy się,ze inni nas nie szanują.

Nie to zebym sie wpierdalal miedzy wodke a zakaske ale ten szacunek do wlasnego klubu najlepiej obrazuje liczba sprzedanych karnetow, o czym wspominal juz serek.

mr_kwolf 03.07.2017 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez abcabc (Post 1473998)
Ty dalej nie wiesz? Dalej trzeba tłumaczyć?
Cierzniak dogadywał się z Legią w sprawie kontraktu przed dozwolonym terminem. Sam się do tego przyznał w wywiadzie, a potem Błoński z PS ten wywiad wiele razy zmieniał. Manipulował w celu obrony Legii i Cierzniaka.
Wisła straciła zaufanie do Cierzniaka i odesłała go do rezerw. Wtedy Legia w konspiracji z PZPN, Bońkiem i oczywiście z Cierzniakiem orżnęła Wisłę. Uknuli, że Cierzniak złoży precedensową sprawę w PZPN przeciw Wisłe, a rudy i jego sitwa rozwiążą kontrakt i tak pomogą Legii. Kretacze z PZPN stwierdzili, że Wisła łamie zasady i uniemożliwia Cierzniakowi rozwój kariery. Pierwszy tak absurdalny wyrok.
PZPN oczywiście nie chciało uwzględnić oczywistego dowodu z "PS".
Co zabawne, Ległe i Stanowski same przyznają, że planowali podobne numery (Prijović, Odzidzia). I im Boniek i PZPN nic by nie zrobili. Ale trochę się chyba boja teraz, więc sprawa z Cierzniakiem wyszła im bokiem.

Dorośnij. Ty naprawdę myślisz, że gdziekolwiek na świecie przestrzega się "dozwolonego terminu". Jak ty to sobie wyobrażasz? Lewandowski nie tylko negocjował co podpisał "kontrakt" rok przed dozwolonym terminem i co? Borussia dalej z Bayernem handluje w najlepsze. Taki jest świat.

Druga część wypowiedzi została już opisana pare postów wyżej. Wesoły Ted pojechał na komisje i powiedział jak było naprawdę, więc jaka mogła być inna decyzja PZPN? Tylko taka.

Przypominam, że Legia chciała zapłacić za Cierzniaka, ale my odpowiedzieliśmy wprost, że NIE BO NIE. I CHVJ. Do tej pory pamiętam jak mi wmawiano, że "zapłacą nawet milion euro bo musza, nie zostaną z samym Malarzem na bramce".

Powiem więcej, bardzo dobrze, że komisja rozwiązała kontrakt Cierzniaka i powinna tak robić w każdej sytuacji. Niestety nie w każdej sytuacji jest Wesoły Ted, który to umożliwia.

Sitwy, spiski, konspiracje. Syndrom oblężonej twierdzy widać u Ciebie gołym okiem.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez abcabc (Post 1474000)
:lol:
Czy ty pracujesz w komórce propagandowej Legii?

A wiesz chociaż o co chodzi czy klasycznie "nie wiem to się wypowiem"?

PS. Aż sprawdziłem sobie z ciekawości, my oficjalnie podpisaliśmy Arsenica 4 stycznia, jeżeli naprawdę wierzycie, że nie było z nim przed 1 stycznia ŻADNYCH rozmów to jesteście albo naiwni albo udajecie naiwnych. Czyli co, podwójne standardy?

s1mone 03.07.2017 20:37

abcabc:

Ja ci wyjaśniłem wszystko, jeśli nie umiesz czytać ze zrozumieniem to nie mój problem.

Napisałem, że Misiek to bramkarz o ewidentnych wadach ale równie ewidentnych zaletach. Jeśli by stanął za Załuskę - trudno, wolę jego niż Buchalika, a od Załuski jest nieznacznie słabszy (czytaj znacznie lepszy na linii i gorszy w grze nogami, kiedyś myślałem, ze dużo gorszy - ale Załuska w drugiej połowie sezonu też pokazał, że nie jest to jego mocna strona), w grze 1/1 i wychodzeniu do piłek przecinających podobny poziom. Na przedpolu jeden i drugi słabo, więc nie ma o czym dyskutować. I tak - na dłuższą metę gra nogami Miśka dyskwalifikuje - ja np. nie mam ochoty drżeć przy każdej sytuacji, gdy piłka idzie w stronę bramkarza. Z tymże z Załuską ostatnio było bardzo podobnie, więc zmiana jednego na drugiego wiele by w naszej grze nie zmieniła na minus (dlatego napisałem, że nie ma co płakać po Załusce, bo najwyżej zagra Miśkiewicz). Żaden z nich moim zdaniem nie był solidny (jedynie Misiek miał solidną rundę - w dodatku dawno temu). Obydwaj gwarantowali conajwyżej przeciętność (Misiek przez to, że nie umie prosto kopać, a Załuska za całokształt twórczości).

Wracając do włoskich klubów - najpierw Milan go ściągnął, a potem odpalił. Sam fakt, że go tyle lat tam trzymano o czymś świadczy. Jeśli dla ciebie tylko o tym, że jest beznadziejny - to nie ma o czym dyskutować, naprawdę.

Sam też pisałem o tym, że wolałbym nowego bramkarza, nie Załuskę, nie Miśkiewicza, nie Buchalika - a ty mi tu z jakimś fan clubem wyjeżdżasz. Jesteś żenujący, w dodatku nie potrafisz przytoczyć żadnych sensownych argumentów odnośnie warsztatu tylko walisz teksty typu Miśkiewicz odpad, Załuski świetny, a Buchalik solidny! No fajnie. Popisz jeszcze trochę, wyjmę popcorn i chętnie poczytam, z tymże wątpię abyś napisał coś mądrego.

Styropian 03.07.2017 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1474002)
Dorośnij. Ty naprawdę myślisz, że gdziekolwiek na świecie przestrzega się "dozwolonego terminu". Jak ty to sobie wyobrażasz? Lewandowski nie tylko negocjował co podpisał "kontrakt" rok przed dozwolonym terminem i co? Borussia dalej z Bayernem handluje w najlepsze. Taki jest świat.

Bundesliga działa na bardzo zdrowych zasadach jeśli chodzi o finanse.

abcabc 03.07.2017 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1474002)

Gościu. Czy ty w ogóle masz jakiś rozum? Ja ci tłumaczę sytuację i względy prawne, ty mi wyskakujesz z jakimś "Dorośnij"? Geniusz. :lol:
Ja ci mogę napisać: zmądrzej.
Albo w twoim stylu:
"Ty naprawdę myślisz, że gdziekolwiek na świecie" nie zsyła się do rezerw za karę? I że związek futbolowy rozwiązuje za to umowę? "Jak ty to sobie wyobrażasz?"
Odpowiem ci, geniuszu. Nigdzie poza PZPN tak się nie robi.
Tutaj Bonio zrobił precedens. Specjalnie dla Legii i przeciw Wiśle.

A Lewandowski nie został przyłapany na żadnych nielegalnych negocjacjach. Cierzniak i Legia zostali przyłapani. Dowodu nie uwzględnił PZPN.

Chyba nie twierdzisz, że PZPN nie działało STRONNICZO w tej sytuacji? A... zapomniałem. Ty jesteś propagandystą Legii i twierdzisz nawet, że Mączyński zrobił anty-klubowy wywiad... przypadkiem. :lol:
W"Wszystko było normalnie. A Legia Miszcz!"

iiYama 03.07.2017 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1473997)
Szczerze mówiąc to ja osobiście uważam, że ten wywiad z Mączyńskim to całkowicie niezamierzona akcja, po prostu powiedział prawdę nie spodziewając się, że odbije się to jakimkolwiek echem. Ot co, zapytali to powiedziałem, "przecież to taka tajemnica poliszynela, ze z kasą w Wiśle słabo".

Wydaje mi się, że jedyny powód jaki ewentualnie ciągnie Mączyńskiego do Legii to LM. Bo przecież nie kasa, ani koledzy z kadry.

Junco się jasno wypowiedział co sądzi na temat tego wywiadu, ale zrobił to z klasą.

Każdy Wiślak mający trochę oleju w głowie wie że jakakolwiek zła informacja nt. sytuacji wewnętrznej klubu zostanie w mig podchwycona przez prasą lokalną lub krajową, odpowiednio wyolbrzymiona i opublikowana.

Pan KM tego nie wiedział te ok. 3 miesiące temu ale teraz gdy chodzi o jego własny interes wije się na twiterze jak baletnica? Szybko się uczy czy też może podmiot się zmienił?

mr_kwolf 03.07.2017 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez abcabc (Post 1474005)
Gościu. Czy ty w ogóle masz jakiś rozum? Ja ci tłumaczę sytuację i względy prawne, ty mi wyskakujesz z jakimś "Dorośnij"? Geniusz. :lol:
Ja ci mogę napisać: zmądrzej.
Albo w twoim stylu:
"Ty naprawdę myślisz, że gdziekolwiek na świecie" nie zsyła się do rezerw za karę? I że związek futbolowy rozwiązuje za to umowę? "Jak ty to sobie wyobrażasz?"
Odpowiem ci, geniuszu. Nigdzie poza PZPN tak się nie robi.
Tutaj Bonio zrobił precedens. Specjalnie dla Legii i przeciw Wiśle.

A Lewandowski nie został przyłapany na żadnych nielegalnych negocjacjach. Cierzniak i Legia zostali przyłapani. Dowodu nie uwzględnił PZPN.

Chyba nie twierdzisz, że PZPN nie działało STRONNICZO w tej sytuacji? A... zapomniałem. Ty jesteś propagandystą Legii i twierdzisz nawet, że Mączyński zrobił anty-klubowy wywiad... przypadkiem. :lol:
W"Wszystko było normalnie. A Legia Miszcz!"

Czyli uważasz, że Mączyński jest też w tym legijno-pzpznowo-bonkowo-masońskim spisku? I zamiast rozwiązać kontrakt z winy klubu (mógł to zrobić co wynika z wywiadu) i odejść za darmo do Legii to dalej przygotywuje się z Wisłą do sezonu? Jaki to ma sens?

Już ci wytłumaczyłem czemu kontrakt został rozwiązany? Czemu się nie odniosłeś do tego? Bo nie pasuje do teorii spisku?

Cierzniak i Legia nie zostali złapani. Jeżeli uważasz, że wywiad jest jakimkolwiek dowodem to "zmądrzej".

picasso 03.07.2017 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1474001)
Nie to zebym sie wpierdalal miedzy wodke a zakaske ale ten szacunek do wlasnego klubu najlepiej obrazuje liczba sprzedanych karnetow, o czym wspominal juz serek.

jeżeli to wycieczka personalna to xle trafileś.karnety kupuje odkąd zaistniały.w tym roku też.trzy.dla siebei i córek.do tego koszulki i inne .......y. brałem udział w bohaterze.ii nie placzę ,że nei skorzystałem z nagrody.

Lemoniadowy Joe 03.07.2017 20:51

Wywiad KM to raczej była cześć przedstawienia na potrzebę transferu. Nie ma co sie "grzać" sprzedawać za jak najlepsza cenę .

picasso 03.07.2017 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1474008)

Cierzniak i Legia nie zostali złapani. Jeżeli uważasz, że wywiad jest jakimkolwiek dowodem to "zmądrzej".

wywiad pawlowskeigo był.cierzniaka nie.

mr_kwolf 03.07.2017 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1474011)
wywiad pawlowskeigo był.cierzniaka nie.

Nie wywiad, tylko Pawłowski był na komisji na oficjalnych zeznaniach, to chyba "trochę" coś innego?

wiesniak842 03.07.2017 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 1474009)
jeżeli to wycieczka personalna to xle trafileś.karnety kupuje odkąd zaistniały.w tym roku też.trzy.dla siebei i córek.do tego koszulki i inne .......y. brałem udział w bohaterze.ii nie placzę ,że nei skorzystałem z nagrody.

Żadna personalna wycieczka, stwierdzam tylko suchy fakt.

s1mone 03.07.2017 20:56

Tylko, że Pawłowski najprawdopodobniej na przesłuchaniu sam nas pogrzebał w tej sprawie i dlatego wyleciał na zbity pysk (za wyniki trochę też, ale myślę, że tam było ewidentne drugie dno).

AS82 03.07.2017 20:57

Ten Kostal jest wolnym pilkarzem czy ma podpisany kontrakt i trzeba by go bylo wykupic ?

iiYama 03.07.2017 21:01

Według innego portalu jest bez kontraktu ale trzeba zapłacić za wyszkolenie? Jakiego rzędu to mogą być kwoty?

rokfor 03.07.2017 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1474015)
Ten Kostal jest wolnym pilkarzem czy ma podpisany kontrakt i trzeba by go bylo wykupic ?

Chyba wolnym, ale trzeba wypłacić ekwiwalent za wyszkolenie.

abcabc 03.07.2017 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1474008)
Czyli uważasz, że Mączyński jest też w tym legijno-pzpznowo-bonkowo-masońskim spisku? I zamiast rozwiązać kontrakt z winy klubu (mógł to zrobić co wynika z wywiadu) i odejść za darmo do Legii to dalej przygotywuje się z Wisłą do sezonu? Jaki to ma sens?

Już ci wytłumaczyłem czemu kontrakt został rozwiązany? Czemu się nie odniosłeś do tego? Bo nie pasuje do teorii spisku?

Boże.. ten człowiek jest po prostu niespełna rozumu. No ale takich w Legii na propagandówce zatrudniają. Tam mądrych nie ma. Wystarczy łańcuch na szyji, albo koralik i już dobry.

Cierzniak przyznaje się w wywiadzie, dzienikarz zaciera dowody, PZPN nawet nie przesłu..... w tej sprawie. A ten uznaje - nie dowód. I nie ma spisku i ewidentnej stronniczości. Sam precedens dla Legii też nie dziwi. :lol:

I dodaje do tego jakichś "masonów". Już sam fakt wspomnienia masonów świadczy, że gość ucieka w histerię. "Łolaboga! Ja kradnę i kłamię? To pewnie te masony też. Nie bądź śmieszny. Dorośnij!".
Histeria tego typu jest dobrym wyznacznikiem mało mądrego, cwanego oszuścika.

Już kiedyś tu napisałem:

Wcześniej myślałem, że na te debilizmy Stanowskiego nabierają się pożyteczni idioci w Wiśle. No ale to chyba tylko pokłosie fanów sukcesu złotych lat Wisły. Tak naprawdę to fani Legii i warsiawiaki, dla których Wisła to drugi wybór kibicowski. Dlatego nie rozumieją dlaczego ludzie protestują przeciw spiskom Bońka i PZPN z Ległymi. No jak to możliwe? Oni nie chcą dobrze dla Legii? Nie chcą oddać bramkarza? Przecież to dla dobra...

Jaka konspiracja, panie?
Boniek i Leśnodorski spotkali sie przypadkiem w przejściu podziemnym i zobaczyli jak akurat Cierzniak gazetę Legii kupuje. No to zapytali: może tak do Legii? No, a zza węgła przypadkiem podsłuchał ich Stanowski i potem to wszystko opisał na swoim blogu. Dlatego wiedział, że to nie spisek.
To taka teoria koincydencji. Niejaki "czaro" już wam o tym opowie. On wie, bo też tam był, piwo K**ewskie pił i gazetkę Legii rozwijał.

mr_kwolf 03.07.2017 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez abcabc (Post 1474018)
Boże.. ten człowiek jest po prostu niespełna rozumu. No ale takich w Legii na propagandówce zatrudniają. Tam mądrych nie ma. Wystarczy łańcuch na szyji, albo koralik i już dobry.

Cierzniak przyznaje się w wywiadzie, dzienikarz zaciera dowody, PZPN nawet nie przesłu..... w tej sprawie. A ten uznaje - nie dowód. I nie ma spisku i ewidentnej stronniczości. Sam precedens dla Legii też nie dziwi. :lol:

I dodaje do tego jakichś "masonów". Już sam fakt wspomnienia masonów świadczy, że gość ucieka w histerię. "Łolaboga! Ja kradnę i kłamię? To pewnie te masony też. Nie bądź śmieszny. Dorośnij!".
Histeria tego typu jest dobrym wyznacznikiem mało mądrego, cwanego oszuścika.

Już kiedyś tu napisałem:

Wcześniej myślałem, że na te debilizmy Stanowskiego nabierają się pożyteczni idioci w Wiśle. No ale to chyba tylko pokłosie fanów sukcesu złotych lat Wisły. Tak naprawdę to fani Legii i warsiawiaki, dla których Wisła to drugi wybór kibicowski. Dlatego nie rozumieją dlaczego ludzie protestują przeciw spiskom Bońka i PZPN z Ległymi. No jak to możliwe? Oni nie chcą dobrze dla Legii? Nie chcą oddać bramkarza? Przecież to dla dobra...

Jaka konspiracja, panie?
Boniek i Leśnodorski spotkali sie przypadkiem w przejściu podziemnym i zobaczyli jak akurat Cierzniak gazetę Legii kupuje. No to zapytali: może tak do Legii? No, a zza węgła przypadkiem podsłuchał ich Stanowski i potem to wszystko opisał na swoim blogu. Dlatego wiedział, że to nie spisek.
To taka teoria koincydencji. Niejaki "czaro" już wam o tym opowie. On wie, bo też tam był, piwo K**ewskie pił i gazetkę Legii rozwijał.

Paplanina, a zero konkretów. Może odpiszesz na chociaż jedno pytanie?

abcabc 03.07.2017 21:18

Ewentualne zeznania zdrajcy Pawłowskiego (jeżeli takowe formalnie były - kto ma na to dowód? Kolega z Legii? ) nie mają znaczenia, bo wyrok nie powinien zapaść ze względu na złamanie prawa przez Cierzniaka i Legię. Wisła straciła zaufanie do Cierzniaka i miała prawo. To jest fakt do udowodnienia. Wywiad jest dowodem. I podważa skargę Cierzniaka.
Już nie piszę, że nawet bez tego to był bezprecedensowy przekręt na rzecz Legii.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1474019)
Paplanina, a zero konkretów. Może odpiszesz na chociaż jedno pytanie?

Które pytanie, synu? Ty umiesz czytać?

mr_kwolf 03.07.2017 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez abcabc (Post 1474020)
Ewentualne zeznania zdrajcy Pawłowskiego (jeżeli takowe formalnie były - kto ma na to dowód? Kolega z Legii? ) nie mają znaczenia, bo wyrok nie powinien zapaść ze względu na złamanie prawa przez Cierzniaka i Legię. Wisła straciła zaufanie do Cierzniaka i miała prawo. To jest fakt do udowodnienia. Wywiad jest dowodem. I podważa skargę Cierzniaka.
Już nie piszę, że nawet bez tego to był bezprecedensowy przekręt na rzecz Legii.

Które pytanie, synu? Ty umiesz czytać?

Te:

Cytat:

A wiesz chociaż o co chodzi czy klasycznie "nie wiem to się wypowiem"?
Na część już odpowiedziałeś, ale później, po moim "gdzie odpowiedzi".

Z tym wywiadem jako dowód to ty tak na poważnie?
Czyli dowodem jest, że nie płaciliśmy od lutego "bo tak było w wywiadzie", mimo że to nieprawda? Czy tylko wywiady, które nas stawiają w dobrym świetle są dowodami?

Tak, ja wiem, że Cierzniak był dogadany długo przed 1 stycznia, bo to oczywiste, ale przed sądem i innym podobnym instytucjom liczą się fakty, a nie to "co jest oczywiste"?

KOMINEK 03.07.2017 21:27

Stara zasada brzmi piłkarz wart jest tyle ile za niego chcą zapłacić.
Na razie jak widać nikt za Mączyńskiego więcej niż Legia nie chce dać.

Z wywiadu z Panią prezes wynika że klub byłby chętny na sprzedaż M do Legii ale raczej nie z te pieniądze co L proponuje.

Propozycja Legii to niestety nie jest chęć targowania tylko podgrzanie atmosfery wokół całej sprawy. Zresztą wszelkie przecieki artykuły temu służą - postawić Wisłę w takiej pozycji że będzie musiała Mąkę sprzedać. Legia chce pokazać że oni mogą wszystko tak jak podkupywali młodzież Lecha tak jak postąpili z Cierzniakiem chcą udowodnić że jest Legia długo nic i dopiero reszta ekstraklasy.

Wisła raczej nie może finansowo pozwolić sobie na to żeby Mączyński odszedł w przyszłym roku za darmo. Sprzedać za frytki też nie powinniśmy. Sarapata powiedziała że sytuacja powinna się niedługo rozwiązać. Czyżby to była zapowiedź że puszczamy Mąkę za te 400 tys. a może że puszczą za 500 tys ?
Optymalnym rozwiązanie jest czekać do końca okienka może się trafi inny kupiec tylko czy Mączyński gdzie indziej będzie chciał iść ja raczej w to wątpię

abcabc 03.07.2017 21:37

@mr_kwolf
"że Mączyński jest też w tym legijno-pzpznowo-bonkowo-masońskim spisku"?

Gościu. Twoja głupota jest niebywała. Co to ma do rzeczy? Ja nie odpowiadam na głupie pytania człowieka niespełna rozumu.
Co to ma do rzeczy. Postaw tezę, a nie pytaj jak pacjent Kobierzyna.
Do jasnej cholery. Nie odpowiedziałem na jego zwidy. :lol:
Ja odpowiadam na argumenty. Jaki jest twój argument i jak on sie ma do sprawy Cierzniaka, roztropku?

To jest po prostu kabaret. Facet tłumaczy przekręt Legii-Cierzniaka przeciw Wiśle: wszędzie tak robią (ale nie zostają złapani).
Ale kiedy za takie numery Wisła zsyła do rezerw, to już nie rozumie argumentu "wszędzie tak robią".
On tylko przeciw Wiśle zrozumie, za Wisłą - nie.
Nigdzie nie rozwiązują umowy za zesłanie do rezerw. To przeciw Wiśle PZPN zrobił precedens, ale dla niego już nie ma znaczenia, że nie "wszędzie tak robią", a nawet nigdzie.
On tylko przeciw Wiśle zrozumie, za Wisłą - nie.

No i nie chce za cholerę zobaczyć stronniczości PZPN, która świadczy i dowodzi spisku (cała szybkość działania, nie uwzględnienie dowodów, i sam fakt, że Cierzniak i Legia w ogóle wpadli na ten pomysł bez precedensu, spisku dowodzi).
On przecież jest kretem, który działa przeciw Wiśle i dla każdego, kto Wisłę chce przekręcić. Sporo takich.
Gościu. Przyznaj się kibicem jakiego klubu jesteś. I czy już nie masz sekretnego kontraktu na Ległej jak Cierzniak. :lol:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:00.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl