![]() |
O to to to, mąka za pierwszym podejściem był potraktowany może jak szmata, ale raczej zbyt dobrze wtedy się Nim nie obchodzono.
|
Cytat:
Boguski tyle lat w Wisle i malo kiedy ktos powazny sie nim interesowal, a Brozek.. koncowka kariery. Wisla ich zatrzymala ze wzgledu na oszczednosci, nic więcej. Cytat:
Wowczas Mąką byl leszczem, nic nie znaczyl w pilce i nie mial najmniejszych szans na grę w Wisle o czym mowil po latach w jednym z wywiadow CanaL+. Maczynski to mnie nawet dzisiaj nie przekonuje pilkarsko, solidny i nic poza tym. Troche cieple kluchy. Sprzedac go, ale nie do Legii, ale skoro bedzie naciskal to ch.uj mu w dupe i niech pędzi do Jędrzejczyka, nic nie poradzimy |
To co zrobi Mąka ,bedzie jego wyborem.
U nas straci szacunek a w Warszawie ,też raczej "bożyszczem tłumów"nie zostanie. Jest dorosłym człowiekiem ,jego wybór. |
http://weszlo.com/2017/06/30/gornik-...dluzania-umow/
tu piszą (cytując prase) że Legia nie ma kasy na trasfery gotówkowe a chcielby Mąke i Brleka btw. na screenie z Faktu jest coś o Kiko , że wali pięścią w stół ktoś czytał ? wie ocb ? weszło nie napisało |
sprawa jest prosta i nie ma co nadmiernie kombinowac - - Maczynski jest zawodnikiem Wisly jeszcze przez rok - zakaz transferu do warszawy i tyle w temacie ,, chcesz transfer ? gdziekolwiek byleby nie tam i pozamiatane , - 400 czy 500 tys to dostana za udzial Maki w mundialu - i koniec tematu ....obrazi sie , strzeli focha nie bedzie gral i sie staral to nie piojedzie na mundial do Ruskich i za rok wszyscy o nim zapomna ....pilka jest po stronie Wisly ktora nic nie musi , a juz napewno nie do warszawy - zwlaszcza po tym przekrecie z ta szmata Ciezniakiem .....sprawa jest prosta : do legii nie idziesz misiu i basta- chyba ze za rok jako wolny zawodnik - (juz nie robmy z sumy 0,5 mln kwoty niewiarygodnej , zwlaszcza ze sami sprzedaja zawodnikow duzo drozej , )- i tyle gadania z nim ....przypominam ze legia chce dac 400 tys za podstawowego ( na ten czas) zawodnika reprezentacji ktora jest na 6 miejscu w rankingu !!!!! prosty fax do warszawy : ponizej 2 mln euro prosimy nie wysylac nawet propozycji i sie nie kompromitowac, mam nadzieje ze zarzad Wisly ma jaja i nie poleci na tak smieszne ochlapy tej druzyny , po ciezniaku powinny byc anulowane jakiekolwiek rozmowy na tej lini ,,,,no chyba ze komisja legii i caly warszawski pzpn znowu odjebie to niedawno z judaszem
|
Jednak Pan Pipka niestety zostaje: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wisle_krakow/
|
Cytat:
|
Mączyńskiego bym nie przeżywał, tylko podszedł do tematu biznesowo, wiadomo wychowanek, fajnie gdyby został szczególnie że prezentuje się poprawnie ale jak mu pilno do legły czy gdzie indziej to nic nie poradzimy i musimy to rozegrać z największą korzyścią dla klubu.
|
zostaje bo nikt go nie chciał :) smutna prawda
klasę Buchalika wszyscy znamy :) miejmy nadzieję, że ten nowy Hiszpan coś sobą reprezentuje bo będziemy w d**** |
Szczerze to wolałbym zostawić Miśka raz wychowanek dwa ma charyzmę i wygląd bramkarza nie rumianego chłopca ale w klubie są mądrzejsi ludzie więc trzeba uszanować decyzję.
|
" ....a gramy bez bramkarza" cytując klasyka.
Oby Hiszpan okazał się bardziej ogarnięty i czasem kontuzji nie złapał... |
Cytat:
czy jesli prowadzisz biznes i twój kontrahent cię okradnei to dalej robisz z nim interesy? a tak własnie zachowała sie legia przy sprawie cierzniaka.w biznesie z oszustami nie robi sie interesów. |
Fran Velez kontrakt na 2 lata ; Kamil Wojtkowski kontrakt na 3 lata - niedlugo potwierdzenie, jedno juz nawet bylo ale usuneli
|
Cytat:
|
Skoro Wisla zaproponowala mu przedluzenie umowy to oznacza, ze takie podejscie nie moze zrujnowac tego biznesu
|
Cytat:
|
Nie mówię że legła ma nam cokolwiek dyktować jeśli mamy go sprzedać to na satysfakcjonujących nas warunkach, imo minimum 500 tyś jurka + 50% kasy z mistrzostw ja bym tak do tego podszedł jak nie pasuje to Krzysio zostaje do końca u nas. To legła ma większe ciśnienie na zakup niż my na sprzedaż. Oczywiście nie znamy wielu zakulisowych detali więc to tylko moje widzimisię. Myślę że mimo wszystko to tylko zagrywka Krzyśka menago na podbicie warunków.
Wracając jeszcze do Buchala to myślę zwyciężyła opcja ekonomiczna w sensie że okazał się tani jako nr 2. "większą szanse na powodzenie biznesu będę miał gdy będe go robil z kimś uczciwym niz z oszustem." Mnie to ryba jak zapłacą tyle co chcemy to niech idzie z piękna laurką i honorami, nie wiesz jak wygląda sprawa zakulisowo, na siłę nie ma sensu nikogo trzymać w żadnej robocie, grunt żeby bilans dla nas był na plus, to tylko piłkarz, na jego miejsce możemy mieć 100 innych ważne żeby skauting robił swoją robotę i zawsze było kilka alternatyw na daną pozycję. A co do oszustwa, to dziabnęli nam Cierzniaka na legalu (takie przepisy nie mówię że dobre), gdyby w drugą stronę była podobna sytuacja pewnie wielu by wychwalało zarząd jacy to przebiegli nie jesteśmy. Cierzniak zachował się jak szmata i tyle, nie pierwszy i nie ostatni pracownik w naszym klubie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
99% nie zna kontekstu całej akcji z Mączyńskim a bije piane na lewo i prawo. Za Handzlikiem jak niektorzy płakali i srali "czemu do Legii" itd, nasza przyszlosc itp. Wisła to My, kibice. Takim kibicem jest tez Krzysiek (kto go zna ten wie o czym mowie) Jeśli przejdzie do Legii...niech idzie, dla mnie każdy pilkarz w L to k**wa bita, no ale tylko podczas meczu trwajacego 90 minut. Potem wracamy do życia. Krzysiek pojdzie tam gdzie uzna za stosowne, na stole leży też oferta z Jagi ale gorsza z tego co mówią. Umarł król niech żyje król. Ode mnie Krzychu ma szacunek ze osiagnal tak wiele, szczerze mowiac nie spodziewalem sie ze wyjdzie poza poziom ŁKSu. Małecki jakoś mógł odejść, to i Mąka może. Nie róbmy z niego Boga (nie ma nazwiska na B ;)) |
Niestety ale światem rządzi piniądz, nienawidzę tego, ale realia są jakie są, nie żyjemy w czasach Reymana, wiem że możemy dawać dobry przykład jednak myślę że po prostu nas w tym momencie na to nie stać.
Zarządzając w naszym klubie dążyłbym do minimalizacji strat i maksymalizacji zysków w tym momencie mamy dość poważne problemy finansowe żeby odrzucić dobrą ofertę za kogokolwiek w perspektywie puszczenia go za rok za friko. Dodatkowo nie wiesz czy są i jakie naciski z jego strony. Nam się musi budżet zgrywać + musimy się pozbyć długów to jest priorytet a to czy X czy Y zagra u nas kolejny sezon nie ma znaczenia, piłkarz to zasób firmy takie czasy. |
nie mówię żeby zatrzymywac Mąkę siła.nie w tym rzecz.mówie tylko tyle,ze z legią po tym jak nas wydymała nie powinniśmy rozmawiać w ogóle. a to,że nas wydymala raz nie znaczy,że mamy być gotowi i sie wypinac na "nastepne razy"
no ale widzę,że każdy zostanie przy swoim zdaniu :) |
szprotson - przeciez tu chodzi przede wszystkim o honor- ze legia daje ochlap w postaci 500 tys za podstawowego zawodnika aktualnej 6 na swiecie reprezentacji na swiecie .....a my - i inne pol ligi sie taka suma ciesza jak murzyn bateryjką , poza tym jest jeszcze druga honorowa sprawa po przekrecie pzpnowskiego patrona legii wobec Ciezniaka- gdzie po prostu nas osmieszono i pokazano nam miejsce w szeregu , po tej akcji Wisla nie powinna robic z tym warszawskim tworem zadnych interesow - ZADNYCH !!! jak juz musza na nim zarabiac to poszukac mu klubu w bundeslidze , austrii, szwajcarii , wloszech , francjii, belgii iczy holandii ....a warszawce krzyknac cene 3 mln euro lub po prostu nawet nie odpisywac na faxy
|
Ja wierzę że chłopina u nas zostanie, ofertę dostał, jeśli odejdzie to tylko jego decyzja bo widać że klub chce go zatrzymać.
|
Niech już kur*wa idzie i skończy ten melodramat.
|
Szósta reprezentacja na świecie :D ....a skończcie już z tym chuja wartym rankingiem...
|
Cytat:
Skoro Legia daje wg. was zenujaco niskie pieniadze, to czemu nie wykorzystał tego zaden inny klub ze świata???? Tyle klubow jest majacych kase, czemu nie wala do nas drzwiami i oknami ? Bez jajec. a co do honoru.....nie poruszajmy moze tego tematu co? p.s. a cytowanie fejsbukow jest dosc słabe. Czemu? Temat poruszany był rok temu.....i to dosc dokładnie. |
Cytat:
|
W najbliższych dniach prawdopodobnie pożegnamy Brleka i Mączyńskiego. My z kolei przedłużamy kontrakt z Buchalikiem, testujemy skrzydłowych. Z informacji z dnia dzisiejszego od M. Kuźby Wiśle odmówiło kliku zawodników będących na czołowych miejscach na naszej liście, niestety nawet na kontrakty brakuje kasy.
|
Jak maja to byz grajki jak Velez to moga byc i z ostatniego miejsca list.
|
Cytat:
|
Mąka może podpisać ostatni poważny kontrakt, więc wiadomo, że idzie tam, gdzie zapłacą więcej. Po drugie wiszą mu jeszcze za pół marca, więc raczej słabe okoliczności do negocjacji. Nasz Klub nie jest zbyt wiarygodny. Trzeba było się liczyć z odejściem Maki i Brleka i bardzo nad tym boleję, bo trio Llonch-Mąka-Brlek w ostatnim sezonie wyglądało naprawdę na bardzo mocne. Za Brleka wjedzie Halilovic lub/i Stilić, ale tak uniwersalnego piłkarza jak Mąka nie mamy. Inna sprawa to jest to dokąd pójdzie Mąka. Dla mnie wychowanek Wisły, Wiślak z krwi i kości do Legii iść nie powinien. I wcale nie uważam, że to jakaś nasza super kosa. Ja pamiętam jeszcze lata, których Mąka nie ma prawa pamiętać i Legia brała co chciała powołując do służby wojskowej. Została im ta mentalność, że im się nie odmawia. Właśnie że się odmawia.
Cytat:
Ważne jest też budowanie wiarygodności wśród potencjalnych przyszłych piłkarzy i sponsorów. Do tego trzeba płynności finansowej i regularnej spłaty zobowiązań. Bez tego dziennikarze społeczne będą nam robić czarny PR. |
Cytat:
Chłopak prosi w tym wpisie o szacunek i tyle. A nie jechanie po nim bez powodu. Skoro pisze, że nic się nie zmieniło, to ja rozumiem, że tak jak mówił w stolicy nie zagra. Simple as that. |
Dokladnie ,nic sie nie dzieje ,jakis wpis Mąki na fejsbooku,ale tutaj juz przesądzone ze Mąka w Legii ....ach to forum...
|
Cytat:
|
Możecie mi wyjaśnić po co te wpisy na tt? Co Krzysiek tym chce zyskać? Szacunek?
|
Cytat:
Zluzuj ! |
Cytat:
Duży minus dla Junco za utrzymanie tego parodysty, jednego z najgorszych bramkarzy w Wiśle od dwóch dekad. Jemu zapewne wygodnie, kolejne 2 lata nie zagra meczu ligowego, a do domu na Śląsku bliziutko. |
Skandal to duże słowo.
Chcieliście Polaków, to macie. Na takich nas obecnie stać :rotfl: |
Już nawet pomijając na kogo nas stać, jeśli ta atrapa brakarza ma zarabiać więcej niż średnia krajowa (a na pewno zarabia), to sam fakt i tryb podpisania umowy (wypierdalaj-a nie, jednak nie mamy bramkarza-wracaj) jest kompromitujący dla klubu, nie dla zawodnika, który nie załapałby się w Puszczy Niepołomice.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:58. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl