Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

DDP 20.01.2011 11:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1038240)
Amikowcy mają swoje 5 min. w pucharach, w przeszło 100 letniej już historii polskiej piłki kopanej i wydaje im się że to bedzie wiecznie trwało. Zaledwie liznęli to czym inni już dawno się nasycili, a juz w maju może sie okazać, że i te 5 min. się skończyło :).

Miszcz napinki. Ten na posta roku też się nadaje w kategorii "Napinka w czasach kompromitacji" :lol:

Jagul 20.01.2011 12:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1038240)
Amikowcy mają swoje 5 min. w pucharach, w przeszło 100 letniej już historii polskiej piłki kopanej i wydaje im się że to bedzie wiecznie trwało. Zaledwie liznęli to czym inni już dawno się nasycili, a juz w maju może sie okazać, że i te 5 min. się skończyło :).

Teraz już wiem skąd te porażki z Azerami i Estończykami. Jesteśmy już po prostu nasyceni grą w pucharach!!!!

Sartre 20.01.2011 12:18

Nietrudna łamigłówka. 13 maja 2006 Zagłębiu Lubin wystarczył remis z Cracovią żeby zapewnić sobie grę w Europejskich Pucharach - ze względu wynik bezpośredni meczów z Wronkami (tymi prawdziwymi), przy takiej samej liczbie punktów to oni zajmowali 3 miejsce w tabeli - a 3 miejsce gwarantował im właśnie remis z Cracovią. Oczywiście w meczu z Cracovią był remis.

Tak jako ciekawostka: trenerem Zagłębia był wtedy Klejndist.

Gwiaździsty 20.01.2011 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1038320)
Nietrudna łamigłówka. 13 maja 2006 Zagłębiu Lubin wystarczył remis z Cracovią żeby zapewnić sobie grę w Europejskich Pucharach - ze względu wynik bezpośredni meczów z Wronkami (tymi prawdziwymi), przy takiej samej liczbie punktów to oni zajmowali 3 miejsce w tabeli - a 3 miejsce gwarantował im właśnie remis z Cracovią. Oczywiście w meczu z Cracovią był remis.

Tak jako ciekawostka: trenerem zagłębia był wtedy Klejndist.

Chyba raczej Franek Smuda, ten co (przy pomocy zatrzymanych dziś piłkarzy Drumlaka i Bojarskiego) - czyni cuda !

!!IRIVER!! 20.01.2011 12:35

Co prawda to zaplecze ekstraklasy, ale grzech nie zwrócić na to uwagi...

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/i-l...rtaz-maly.html

:P

Sartre 20.01.2011 12:37

Cytat:

Chyba raczej Franek Smuda, ten co (przy pomocy zatrzymanych dziś piłkarzy Drumlaka i Bojarskiego) - czyni cuda !
Faktycznie... mój błąd, zresztą nie zauważyłem, że kwestia jest maglowana w innym temacie :)

A pani prezes palce lizać :) Życzę powodzenia, awansu do ekstraklasy, może będzie jej więcej ;)

spirit 20.01.2011 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1038332)
Co prawda to zaplecze ekstraklasy, ale grzech nie zwrócić na to uwagi...

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/i-l...rtaz-maly.html

:P

18+

http://www.weszlo.com/news/6144

;)

Sartre 20.01.2011 12:41

Pamiętam tego Playboya! :D

DDP 20.01.2011 12:54

Od dziś we Warcie wyrażenie "wezwanie na dywanik do Prezesa" nabiera nowego znaczenia i wcale nie musi kojarzyć się z czymś negatywnym ;)

Donki 20.01.2011 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spirit (Post 1038337)

http://www.weszlo.com/news/6147

:D

Uran235 20.01.2011 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DDP (Post 1038348)
Od dziś we Warcie wyrażenie "wezwanie na dywanik do Prezesa" nabiera nowego znaczenia i wcale nie musi kojarzyć się z czymś negatywnym ;)

Zróbcie sobie następną fuzję. "Honoru" Wam to już nie skala, a reszta kraju przynajmniej będzie miała jakiś pożytek z Waszej bytności w Ekstraklasie :>

Gwiaździsty 20.01.2011 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1038355)
Zróbcie sobie następną fuzję. "Honoru" Wam to już nie skala, a reszta kraju przynajmniej będzie miała jakiś pożytek z Waszej bytności w Ekstraklasie :>

W dodatku rocznik lepszy o wiele lepszy (1912), godło i barwy też ładniejsze, nie wspominając już o pani prezes.
Kibicom Amiki, Kadziński się bardziej podoba i to raczej nie wypali. :)

DDP 20.01.2011 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1038355)

[air] :rotfl:

Pozdro dla nasyconych pucharami kompleksiarzy.:D

Sartre 20.01.2011 13:11

Obawiam się, że Warta może mieć więcej szacunku do siebie i nie pójść na ten interes. Zwłaszcza, że właśnie się staje jednym z najbardziej lubianych klubów w polskiej kopanej :D

Nawiasem mówiąc - bardzo fajna reakcja ze strony klubu.

Sartre 20.01.2011 14:16

Fifa rozwiązuje za nas odwieczny spór o wyższość rozgrywek ligowych jesienno-wiosennych nad wiosenno-jesiennymi lub odwrotnie.

Według propozycji FIFA, rozgrywki ligowe nie byłyby rozdzielone przerwą, obie rundy jechałyby ciurkiem od kwietnia do października, czyli przez 7 miesięcy. Konkretnie, kalendarz miałby wyglądać tak:

I - od połowy lutego do połowy marca - MŚ, ME i turnieje o mistrzostwa innych kontynentów
II - od kwietnia do października - ligi krajowe, europejskie puchary
III - od listopada do połowy grudnia - el. do turniejów, mecze towarzyskie
IV - od połowy grudnia do połowy stycznia - przerwa wakacyjna.

Mamy więc zimowy Mundial, co jest trochę dziwactwem - a w kontekście Mundialu w Rosji, brzmi dosyć przerażająco. Mamy ligę bez przerwy wakacyjnej, co akurat jest bardzo fajne (najlepsza kibicowsko pogoda na rozgrywki ligowe) + dzieciaki/studenci mają więcej czasu na chodzenie na mecze, co też moim zdaniem jest miłą sprawą (szkoda, że nie łapię się już do żadnej z tych kategorii ;)). Mamy wreszcie gigantyczną przerwę pomiędzy sezonami, kiedy większość piłkarzy i klubów będzie siedziała na dupie i zastanawiała się co zrobić z tym całym wolnym czasem. Dobre jest to, że piłkarze nie będą wyciągani z klubów na międzynarodowe rozgrywki eliminacyjne do turniejów, jak to jest teraz, a co jest odwiecznym zarzewiem konfliktów i rodzi problemy.

Ogólnie rzecz biorąc - moim zdaniem zmiany złe nie są. Jakby je wprowadzili, mają obowiązywać od 2015.

flamengista 20.01.2011 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1038359)
Obawiam się, że Warta może mieć więcej szacunku do siebie i nie pójść na ten interes. Zwłaszcza, że właśnie się staje jednym z najbardziej lubianych klubów w polskiej kopanej :D

Nawiasem mówiąc - bardzo fajna reakcja ze strony klubu.

Czy zdjęcie Pani Prezes z szalikiem "Warta Poznań" nie budzi jednak dwuznacznych skojarzeń?

Wiem, to nie wina klubu ale zbieżność językowa niesamowita:-D

TeeS 20.01.2011 14:38

A tymczasem nieskazitelnemu klubowi "z lepszej strony Błoń" zaczyna się palić coraz bardziej koło czterech liter.
Wczoraj zatrzymano Bojarskiego, dzisiaj Drumlaka - a wszystko za mecz z Zagłebiem Lubin, który został sprzedany przez panów w paski.

Czekamy na kolejne rewelacje z Wrocławia :)

Sartre 20.01.2011 14:45

Cytat:

Czy zdjęcie Pani Prezes z szalikiem "Warta Poznań" nie budzi jednak dwuznacznych skojarzeń?
To wygląda wręcz na celowy zabieg :) Jeżeli tak, to autentycznie błyskotliwy i dowcipny :)

Mario Nh 20.01.2011 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spirit (Post 1038337)

Cytat:

ex-lechita (20.01.2011 13:25:25)
.......ę leszka, od dziś WARTA!
:rotfl:

1000 znaków

Martinho 21.01.2011 17:00

http://stadiony.net/aktualnosci/2011...e_stara_zagora

Co na to Canal+ ?:>

flamengista 21.01.2011 17:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinho (Post 1038992)

Ale niech sobie robią co chcą. Najwyraźniej nie chcą mieś spapranej inauguracji - boją się porażki. Stąd mecz towarzyski. Ich stadion - ich sprawa, pod warunkiem że wtedy nie gra liga.

budka 21.01.2011 18:49

Kupili awans do pucharów?
szkoda ,że nie rozliczą ich za "awanse" do I i do ekstraklasy....
Może sie doczekamy.

Marszałek 21.01.2011 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1039002)
Ale niech sobie robią co chcą. Najwyraźniej nie chcą mieś spapranej inauguracji - boją się porażki. Stąd mecz towarzyski. Ich stadion - ich sprawa, pod warunkiem że wtedy nie gra liga.

Jak dla mnie to nie musimy w ogóle rozgrywać spotkań z takimi zespołami. Bo kto to, co to? Jakbyśmy mieli mocniejszy zespół i dużą przewagę punktową oraz pozycję lidera to byłbym za tym aby na to zadupie nie jechać. Ani to doznania estetyczne ani kibicowskie. No ale tak to jest jak się człek opierdziela w lidze,to później musi się tułać nad morze w jesiennej scenerii. Żadna przyjemność. Ehh

tofik 21.01.2011 21:51

:lol: I jeszcze jeden argument: Wcale nie będzie tam łatwo wygrać.

Gwiaździsty 22.01.2011 11:56

Matusiak odsłania co się dzieje w Comarchowym grajdole:

Cytat:

Matusiak oskarża Cracovię

Radosław Matusiak odsłania mroczne tajemnice szatni Cracovii. - W tym klubie dzieją się straszne rzeczy. Piłkarze są szantażowani i nie otrzymują pensji. Czas, by ktoś powiedział to głośno - mówi napastnik, który tydzień temu rozwiązał z krakowskim klubem kontrakt.

Matusiak jest już zawodnikiem greckiego klubu Asteras Tripolis. Tylko dlatego może pozwolić sobie na to, by o Cracovii mówić całą prawdę. A jest to prawda szokująca. – W Cracovii byłem szantażowany przez wiceprezesa Jakuba Tabisza i mam na to dowody oraz świadków. Klub do dziś nie zapłacił mi za trzy miesiące. Wiceprezes powiedział, że albo zrzeknę się należnych mi kwot, albo zostanę odsunięty od zespołu i nie będę miał możliwości gry choćby w Młodej Ekstraklasie – mówi Matusiak.

Zszokowany piłkarz postanowił zainteresować swoją sprawą PZPN. – Pod koniec stycznia miało odbyć się pierwsze posiedzenie w mojej sprawie. Procedura z pewnością ciągnęła by się tygodniami, a ja nie mógłbym w tym czasie grać. Dlatego wolałem zrezygnować z należnych mi pieniędzy, rozwiązać kontrakt i przenieść się do Grecji – mówi napastnik, który przywołuje szokujące przykłady z działalności klubu.

– Łukasz Mierzejewski przez dwa tygodnie bezskutecznie próbował dostać się do Jakuba Tabisza, by załatwić niezbędną operację. Przemek Kulig jest przez nich niesamowicie męczony. Chłopak nie może grać, nie może trenować z pierwszą drużyną. Dobrze, że jest silny psychicznie, bo ktoś inny na jego miejscu już dawno popadłby w depresję. Tak nie można traktować ludzi. Polski Związek Piłki Nożnej powinien jak najszybciej zainteresować się sytuacją w tym klubie – przekonuje Matusiak.

– Cracovia to klub, który dobrze wygląda tylko z zewnątrz. Ale w środku dzieją się niesamowite rzeczy – mówi piłkarz, który szczególnie niemiło wspomina współpracę z wiceprezesem Tabiszem.

– To człowiek bez honoru. W Cracovii nie ma ani jednej osoby, która powiedziałaby o nim choćby jedno dobre zdanie. I to wliczając wszystkich pracowników klubu. Już Orest Lenczyk mówił prezesowi Januszowi Filipiakowi, by pozbył się tego człowieka. Ale obawiam się, że prezes dobrze wie co się dzieje w Cracovii – dodaje Matusiak, który liczy, że sprawą zajmą się odpowiednie instytucje. – Czas, by ktoś dobrze przyjrzał się sytuacji w Cracovii. Jeśli prezes Filipiak chce, by ten klub odnosił sukces, musi wiele się zmienić. Choć teraz, nie mam już pewności czy w tym wszystkim naprawdę chodzi o sukces Cracovii. A szkoda, bo jest to klub, który zasługuje na coś więcej niż obecnie – dodaje Matusiak.

swój chłop 22.01.2011 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1039283)
Matusiak odsłania co się dzieje w Comarchowym grajdole:

Im więcej takich opinii tym mniej ciekawych graczy będzie chciało grac w tym kibucu. :)

Bartosz 23.01.2011 11:44

Mam pytanie do legijnych innowierców. Jak oceniacie program Nsportu: 'Legia - stawka większa niż mecz'?

murray 23.01.2011 11:51

Filipiak poda Radomatu do sądu pewnie teraz ;)
Megalomania tego klubiku przekracza wszelkie granice. A ich Kaufland zajmuje taką świetną strefę parkingową :(

Aleks 23.01.2011 15:55

http://www.sport.pl/pilka/1,70987,89...tazowany_.html

to cały link.

mnie to nie dziwi. niechaj zdegraduja ich do b klasy i tam gniją...

killzone 23.01.2011 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartosz (Post 1039831)
Mam pytanie do legijnych innowierców. Jak oceniacie program Nsportu: 'Legia - stawka większa niż mecz'?

Nie ma co narzekac. Wiadomo ze mogloby być to troche lepiej zrealizowane, no ale nie kazdy klub w Polsce moze sie pochwalic programem ktory dotyczy stricte tylko jego spraw. No ale to sa "zalety" posiadania własnej telewizji. A gdyby jeszcze eNka wygrala prawa do ekstraklasy, to Legia raczej bylaby zwolniona z poniedziałkowych terminów rozgrywania spotkan. :D

Teqcontroller 23.01.2011 16:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aleks (Post 1039969)
http://www.sport.pl/pilka/1,70987,89...tazowany_.html

to cały link.

mnie to nie dziwi. niechaj zdegraduja ich do b klasy i tam gniją...

czytałem to wczoraj i tez tak myślę że spaść muszą ciekawe czy PZPN się tym zajmie i dobierze się do dupy parachą.

kreseq 23.01.2011 16:41

Coz, glos na poczatku wylaczam i ogladam na spokojnie. Fajny program bo mozna wiele ciekawych ujec zobaczyc, ktorych nie zobaczy sie ani na stadionie ani w tv. Dobry ruch i nie ma sie do czego zbytnio przyczepic. Czasami tylko jakas propagadna poleci ale coz, taki urok ITI :)

PS: Rozwalaja mnie niektorzy na tym forum. Tydzien temu placz i wywalanie trenera i zarzadu, dzisiaj spokojni o mistrza i prawie calujacy trenera ludzie :D

Gwiaździsty 23.01.2011 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1039989)
PS: Rozwalaja mnie niektorzy na tym forum. Tydzien temu placz i wywalanie trenera i zarzadu, dzisiaj spokojni o mistrza i prawie calujacy trenera ludzie :D

Ale to chyba nie ci sami. Ci co płakali to teraz siedzą cicho lub przygotowują teksty, że jednak sprowadzeni są słabi i dlatego...... trzeba wywalić trenera i zarząd. :)

Coolpick 23.01.2011 17:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1040003)
Ale to chyba nie ci sami. Ci co płakali to teraz siedzą cicho lub przygotowują teksty, że jednak sprowadzeni są słabi i dlatego...... trzeba wywalić trenera i zarząd. :)

o, to ja im może pomogę :D ten Kew, przy 1,83m wzrostu, to takie chucherko troche, tylko 71 kg :rotfl:

plomien23 23.01.2011 17:25

Może i chucherko ale doświadczeniem i umiejętnościami powinien wyróżniać się w ekstraklasie. Oby tylko ten transfer doszedł do skutku.

Gwiaździsty 23.01.2011 17:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez plomien23 (Post 1040026)
Może i chucherko ale doświadczeniem i umiejętnościami powinien wyróżniać się w ekstraklasie. Oby tylko ten transfer doszedł do skutku.

Dokładnie tak, facet z takim CV, stale grający w lidze holenderskiejm który rozegrał w niej ponad 400 spotkań, grający regularnie w LE w dodatku 10 krotny reprezentant Holandii i grał na MŚ, powinien być na tyle dobry, że taki "uwajaj, boli ciołko" grający w zapyziałej polskiej lidze może mu buty czyścić.

Szarny 23.01.2011 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coolpick (Post 1040021)
o, to ja im może pomogę :D ten Kew, przy 1,83m wzrostu, to takie chucherko troche, tylko 71 kg :rotfl:

To chyba jakiś błąd w danych. W takim wieku, przy 183 cm wzrostu taka waga u zawodowego piłkarza wygląda dość dziwnie.

Cikos 180/77
Branco 176/77
Sobol 182/79

81 kg jak coś. :-)

nh79 24.01.2011 15:07

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

lorddavy 25.01.2011 16:01

http://www.90minut.pl/news/145/news1...aklasy-SA.html

Najgorsza wiadomość dnia - Ekstraklasa SA będzie tak samo źle zarządzana jak przez ostatnie lata.
Kto się trochę interesował żużlem wie o czym mówię.

Całe szczęście, że w FIFA ktoś się za reformy bierze. Może odgórnie nam narzucą granie w lato - bo na tęgie mózgi z Ekstraklasy nie ma co liczyć.

mulda 26.01.2011 14:31

Cos strasznie niedobrego dzieje sie w Cracovii ze wszyscy z niej uciekaja. Porozumienie srron, sprawy rodzinne, ble ble ble
Dobrze by PZPN i komisje wreszcie im sie dobraly do d... zialalnosci.

Matusiak mowil o tym jak wykorzystuja zawodnikow. Jedynie to szkoda mlodych talentow, ktorzy pewnie przesiakna tym zepsuciem.
Chcialbym aby wreszcie wyjasniono sprawe korupcji w Pasach.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl