![]() |
Skoro ten nowy bramkarz w ciągu ostatniego roku zagrał w jednym meczu, a w ostatnich czterech latach zaliczył dwadzieścia dwa występy, to samemu można odpowiedzieć.
Ciekaw jestem, gdzie go Junco oglądał przez ostatnie miesiące? Przypomina to transfer Lameya, który przez rok przed przyjściem do Wisły praktycznie nie grał i wiadomo jak to się skończyło. Z doświadczenia wiadomo, że taka łapanka obcokrajowców nigdy dobrze się nie kończy, a już kilka autorskich pomysłów Junco nie wypaliło - Echavarria (nawet minuty nie zagrał), Videmont (rezerwowy gracz słabego klubu drugiej ligi francuskiej), c.d.n. Przypomina to coraz bardziej okres holenderski - ówczesna fatalna gra obcokrajowców, którzy zarabiali 2-3 razy więcej od tych ,,Polaczków" (wielokrotnych MP) doprowadziła wraz z wyczynami Basałaja (twarzy tamtego projektu), Valckxa i Maaskanta (eksperta do spraw spadków) do największego kryzysu w erze Cupiała i strat liczonych w dziesiątkach milionów złotych. Transfery robione nie po to, aby wzmocnić klub. Tylko robione po znajomości z menedżerami w celu uzyskania większęj prowizji. Oczywiście, za nieporównywalnie mniejsze pieniądze niż w latach 10-11. Jakby Junco dać pełnię władzy, to byłaby powtórka Pogoni Ptaka, a w konsekwencji lepiej byłoby grać w trzeciej lidze hiszpańskiej niż w Ekstraklasie. |
Tak daleko jak Koalik w krytyce obecnego trendu bym nie szedł, na pewno bym też nie zarzucał Junco, że kieruje się układami w sprowadzaniu tu piłkarzy, ale mam nadzieję, że to już ostatni Hiszpan tego okienka. Nie dlatego, że nie wierzę w jego/ ich umiejętności, ale ze względu na atmosferę w szatni. Jeśli pojawia się "kolonia" obcokrajowców z jednego kraju, to w naturalny sposób tworzą się podziały, bo oni po prostu mówią tym samym językiem. Jeśli do tego dodać możliwość, że sportowo nie będzie szło, to zaczną się głosy, które te podziały będą pogłębiać (krytyka dziennikarzy, którzy przecież tylko czkeją, żeby się do Wisły przyczepić, i kibiców). Wtedy o integracji i budowie drużyny można zapomnieć.
Nie mam nic przeciwko przyjściu teraz np. Chorwata, czy piłkarza z innego kraju, ale niech to nie będzie Hiszpania. Optymalnie, żeby to była Polska. |
@Koalik KUR.A MAĆ, powiedz mi, w czym Gonzalez jest gorszy od Bednarka? Rozumiesz, że na Bednarka nas nie stać, a mamy równie dobrego piłkarsko gracza za mniej więcej friko? Nie stać nas na nikogo z tej drewnianej grupy młodych Polaków, co się właśnie skompromitowali na Euro, ale chcą zarabiać miliony.
Czynienie Junco zarzutu ze sprowadzenia tego gostka na E z Kolumbii jest nie fair. A za niepoparte dowodami sugerowanie nepotyzmu i korupcji to powinieneś mimo stażu wylecieć z forum. |
Przestancie podawac Videmonta jako nie wypal... chlop zagral bardzo malo minut a ma 3 asysty na koncie... jak zawsze wchodzil na boisko byl chociaz widoczny staral sie, jego wrzutki byly naprawde dobre, moze jeszcze nas zaskoczyc milo nie skreslal bym go zmarszu... podaj mi innego zawodnika ktory zagral tak malo minut a ma 3 asysty?
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Czy wy serio boicie sie powtorki z okresu holendrow ? Naprawde ? 4 hiszpanow i tragednia! Nie martwcie sie w klubie jest taka bida, ze hej! Nikt nie ysli dawac wysokich kontraktow, wieszkych niz zapewne Maka czy Brozio wczesniej. Bida jest taka, ze nie ma na kubki i plakaty a Wy sie boicie kominow placowych :D
Niech bedzie i 22 hiszpanow, skoro maja byc lepsi niz nasi rodacy. Jakie to ma znaczenie ? A w ogole to ja chce samych Krakusow! Nikt nie bedzie myslec aby isc do Legii :) |
Lamey, Jalens, ivica iliew, chavez, nie wiem czybdobrze napisalem: porownaj tych pikarzy to DZIADKI!!!! NIC NA NICH nie zarobilismy zadluzylismy sie tak ze hoho teraz to widac... teraz nie bedzie powtorki sa to mlodzingracze z ambicjami ktorym placimy grosze beda umierac za klub kazdy tak jak to robi Pol i Gonzales bo chca w przyszlosci zarobic i aie wypromowac naszw ruchy i pomysl.na druzyne jest dobry!!!!
|
chyba sie komus w dupie poprzestawiało ....
jaka powtórka z Holendrów, ludzie, wy wycie o czym mówicie ?? |
Cytat:
|
Ze skrajnosci w skrajnosc :) i pomyslec, ze rok temu byl u nas Meres, ktoremu wpadly moje pieniadze za karnet :( a ludzie mowili dajmy mu szanse :p heheNie stac nas na Polakow, badzcie optymistami, kupujcie karnety a bedzie lepiej :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Niektórym to nic nie dogodzi.
Jak teraz to: przeczesujmy III ligę w Polsce, tam muszą być talenty. Jak przeczesujemy polskie zespoły z III ligi: to nie uchodzi, będziemy grać takimi prostakami? Normalnie aż żal byłoby to forum czytać, gdyby nie to, że z gównoburzy fahofcuff można się pośmiać |
Czasem czytam to forum , w zasadzie nie wiem po co. Niektórzy ludzie tutaj są kompletnie oderwani od rzeczywistości
Płacz, że Wisła holenderska wraca, bo uwaga Junco ściąga CZWARTEGO hiszpana, na JEDNOROCZNY kontrakt. Czy niektórzy są na prawdę tak ułomni, że nie widzą różnicy w ściąganiu ludzi, którzy grają na 90% za mniejsze pieniądze niż Polacy. Którzy podpisują kontrakt jednoroczny, więc w razie okazania się "piłkarskim szrotem" można z nimi bez żadnych problemów po roku się pożegnać |
po 1,5 tygodniowej nieobecności, zmarnowałem tylko 2h na czytanie forum, wystarczyło podsumowanie , a jest ładnie 2 konkretne transfery + pozbycie siię obciążających budżet zawodników niewiele wnoszących do gry (wyłączając Załuske którego akurat doceniałem, no ale następca wygląda POTENCJALNIE lepiej)
|
Cytat:
|
szkoda slow i nerwow ale kazdy tu zaglada/) czy to masochizm :) ?
|
Jak czytam niektórych i ich płacze tutaj az odechciewa mi się wszystkiego przypomnijcie sobie jak nie dawno gdzie byliśmy i co się działo teraz jest lepiej ludzie się starają a wy narzekacie ? Mówicie aby szukać młodych w niższych ligach a kto tam się wyróżnia bo jakoś nie zauważyłem aby było takich grajków co by dali radę w naszej eklapie ;/ Gracze co przychodzą do nas nie maja jakiś długich kontraktów i tez nie są to starzy gracze co przyjdą i będą odcinać kupony tylko będą chcieli się pokazać i jeszcze raz spróbować swych sił u siebie lub w mocniejszej lidze
Nie narzekać a dopingować i trzymać kciuki za naszą WISEŁKĘ i cieszmy się ze mamy takiego Dyrektora Junco bo przypomnijcie sobie wszyscy jak u nas wcześniej wyglądały okienka i kiedy przychodzili gajkowie i jacy Mam nadzieje ze MARUDERZY przestaną płakać :) |
Cytat:
|
najpierw wyjdźmy z długów poprzez obniżanie zarobów czyli ściąganie budżetowych grajków np z Hiszpanii i wprowadzanie młodych a dopiero za jakiś czas ściągajmy zdolnych i dobrych Polaków. Chyba że przyjdzie jakis szejk ;)
|
Valencia jak szybko zadebiutowal w Wisle tak jeszcze szybciej ja opuscil a szkoda bo nawet nie mogl sie pokazac. Zebysmy potem nie czytali jak wymiata w jakims dobrym klubie jak Paulinho bo bedziemy jak LKS :D Halilovic podpisany to chyba po malu mozna sie zegnac z Brlekiem.
|
Czas na jakiś skrzydłowych bo cienko z tą pozycją
|
Cytat:
|
Do obydwóch transferów jestem sceptycznie nastawiony.
Po prostu nieciekawie wyglądają na papierze i nie chodzi tu o ligę tylko raczej o to, że w klubach w których grali na tych niższych poziomach też często mieli problemy z regularną grą. Bardziej by mnie ciekawił młody chłopak co strzela regularnie w 3 lidze, niż ktoś kto się od klubów dużo słabszych od Wisły piłkarsko parokroć odbił jak od ściany. Generalnie nie zamierzam wróżyć z fusów, bo nie takie rzeczy piłka widziała. Możliwe, że odpalą, ale ja bym nawet złamanego szelonga na to nie postawił. Ufam Junco, myślę, że chociaż 1-2 gości jakich ściągnię latem będzie dla nas wzmocnieniem a reszta conajwyżej chwilowym uzupełnieniem. Ostatnie okienko to genialne dwa transfery (Lloncha i Gonzaleza), więc uważam, że zasługuje na zaufanie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
O Valencii słyszałem, że psioczył na klub i nie chciał zostać. Jeśli rzeczywiście tak było, to bardzo dobrze, że mu podziękowali.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Obronę to akurat mamy zabezpieczoną. Jeżeli ma odejść Mąka i Brlek potrzebny byłby jeszcze ktoś do środka + skrzydła.
|
Witamy na pokładzie kolejnego tym razem Chorwata. Tych skrzydłowych mamy raptem dwóch, przy czym Boguskiego nim do końca trudno nazwać.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Będą jeszcze jakis transfery oprocz bramkarza ?
|
Damian Dukat na TT pisze ze bedzie nowy skrzydlowy.
|
Na razie transfery na papierze wyglądają na szrot, nasz ostatni nabytek rozegrał łącznie niecałe 850 minut w ostatnim sezonie notując jedną asystę. Szczerze mówiąc jak mamy być silniejsi jak trafiają do nas nigdzie niechciani zawodnicy z e słabym CV, tym bardziej, że na 100 % w letnim okienku odejdzie Brlek i myślę że ktoś z dwójki Sadlok i Mączyński.
Przynajmniej na razie vide okienko zimowe Junco kompletnie nie wychodzą transfery zawodników ofensywnych. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:06. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl