![]() |
Dlaczego głupio, sam pisałem, że nie wiadomo, czy z nim podpiszemy bo różne rzeczy się już działy, ktoś miał przyjść i się nie dogadywał itd. Zreszta to nawet było bardzo prawdopodobne. A z czasem mogę robić co chcę :)
Spoko, przyjdzie brazylijczyk z techniką. Jeszcze nawet nazwiska nie znamy, ale wiadomo, że jak z Brazylii to techniczny wymiatacz. |
Nie rozumiecie mojej wypowiedzi, pisze wyraznie wole pilkarzy technicznych niz silowych, bo chcialbym zeby Wisla sie utrzymywala jak najdluzej przy pilce, ktokolwiek przyjdzie to i tak bedzie slaby, bo kasy na porzadny kontrakt Cupial nie sypnie.Czego sie boisz w pucharach nie gramy, w lidze bedziemy prowadzic gre, potrzebujemy kogos kto lepiej operuje pilka niz Pajlic.
|
Cytat:
|
Cytat:
Z dwojga złego wole Bunoze niż 'LO' na sztukę. Jakoś zaufania do Bednarza nie mam jeśli chodzi o transfery last minute.... |
Cytat:
Taka możliwość też istnieje. Z góry zakładasz, że odpuścili go z powodów sportowych, choć nikt czegoś takiego nie powiedział. Moim zdaniem to dziecinada i dopasowywanie faktów do teorii. |
Cytat:
|
|
Czyli coś te twoje informacje się nie pokrywają jak widać?
|
Cytat:
Pewnie tj. przerobiony artykuł z wczorajszej GKrakowskiej - typowe dla ps. Swoją drogą po co łysy durniozaur był na obozie?? Na obozie przez parę dni jest gracz,łysy i trener i zamiast ściągnąć jeszcze agenta i pogadać za ile, na ile to towarzystwo się rozjeżdża w swoje strony i zaczyna negocjacje telefoniczno-mailowe. No na pewno tak jest łatwiej... Cóż... może się jeszcze dogadają, może kto inny, a może Bunoza:( |
Cytat:
|
Czytaliscie to? wywiad z Edmanem z Helsinborga, lezec mozna ze smiechu.Jest szansa pozbyc sie Jaliensa;)
Polska liga też nie jest najsilniejsza. Ale jest lepsza. Polska ma 40 milionów mieszkańców, a Szwecja dziewięć. Przez to w waszej lidze prawa do transmisji telewizyjnych są trzykrotnie droższe niż w naszym kraju. Cóż więc z tego, że mamy lepszą reprezentację, skoro prawie wszyscy kadrowicze występują za granicą, a was stać na sprowadzanie dobrych zawodników spoza Polski? Gdy graliśmy z Wisłą, w tym zespole widziałem Kewa Jaliensa. Nie wyobrażam sobie, by taki zawodnik trafił do Szwecji. My mamy budżet w wysokości 11 mln euro. (...) Wcześniej w Heerenveen występował pan z Arkadiuszem Radomskim. Jak go pan wspomina? Doskonale. Arek jest jednym z najlepszych piłkarzy, z jakimi w życiu grałem. Chyba pan przesadza, występował pan przecież z gwiazdami Tottenhamu i reprezentacji Szwecji. Ale Arek był wtedy naprawdę fantastyczny. Należał do najlepszych pomocników w Holandii. Tyle że grał w Heerenveen, jest defensywnym pomocnikiem, więc trudno mu było zdobyć wielką sławę. To niejedyny Polak, jakiego poznałem. Z Holandii pamiętam jeszcze Ebiego Smolarka i Rząsę. We Francji grałem przeciw Jeleniowi. To dobry zawodnik podobała mi się jego gra. No i w Wigan grałem razem z Tomaszem Kupiszem. To pan znowu przesadził. On tam w ogóle nie grał, najwyżej może razem trenowaliście. Nieprawda. Graliśmy razem, tyle że w rezerwach. Ja zostałem tam przesunięty, gdy miałem problemy ze zdrowiem, i tak poznałem Kupisza. Spodobał mi się i dwa lata temu chciałem wziąć go do Helsingborga, ale nic z tego nie wyszło. |
O, widzę że mamy coś podobnego jak... :mysli: ... sytuacja Bożok <-> Kirm.
Nevermind. A już myślałem, że będziemy mieć nominalnego lewego obrońce, co prawda może się coś jeszcze zmieni - miejmy nadzieje. Ale wracają stare czasy : 31 lipca - Frederiksen podpisze kontrakt. 1 sierpnia - Frederiksen nie dla Wisły. :-/ |
Cytat:
|
Cytat:
07/08 19 występów, 784 minuty 08/09 29 występów, ale wiele z ławki, stąd tylko 1453 minuty 09/10 17 występów, 595 minut Twoja interpretacja faktów: Cytat:
09/10 9 występów, ale 604 minuty 10/11 20 występów, 1587 minut 11/12 18 występów 1467 minut Nie wiem jak trzeba na te liczby spojrzeć, by uznać, że jedne przedstawiają zawodnika, który nie gra w swoim klubie, a drugi gra regularnie. W zimie Brondby sprowadziło 20letniego młodzieżowego reprezentanta Danii i odstawiło dwóch wcześniej rywalizujących na tej pozycji zawodników - Frederiksena (30 lat) i Rasmussena (35 lat). Ile w tym było decyzji czysto sportowej, ale ile chęci postawienia na młodego zawodnika, na którym można zarobić, ja nie wiem. Taki scenariusz też jest możliwy: Cytat:
Nie wiem czemu Frederiksen odszedł z Brondby i czemu nie podpisał kontraktu z Frankfurtem, ale wiem, że nie masz faktów potwierdzających Twoją z góry założoną teorię, że sprowadzamy szrot. To Twoje odczucie, opinia, a nie prawda. |
No dobra panie i panowie Lolek sie odezwał.
Spokojnie mam informację ,że ktoś ma być na testach koło piątku, nie wiem czy to Frederiksen, ale pewnie on........ , wszystko okaże się w piątek, albo dzień wcześniej jak przyjedzie......prasa pewnie rozdmucha, pozdro Więc czekamy do Czwartku lub Piątku. |
Cytat:
|
Cytat:
jova-kazdy pilkarz poddawany testom sportowym w Wisle byl szrotem z Bednarzem szukamy tanich gosci z karta na reku, jezeli 30 letni facet wybieral sie na turniej dla bezrobotnych, to musi byc z nim naprawde zle. Pajlic - szrot. Frederisken- szrot. mozesz sobie grzebac w tych statystykach, ale to tego nie zmieni.Onyszko to gral w tej Danii 5 lat temu, taki sam dobry teraz ten dunczyk jak Radomski z relacji Edmana. |
Cytat:
Piszecie o Edno, ze slaby, a facet byl na wypozyczeniu z PSV pol sezonu i mial konkurencje Kosowskiego i Uche na skrzydlach, dlatego sie nie przebil , bo byli lepsi,mielismy swietne skrzydla. Takiego Kirma to by zakrecil jak chcial. |
Cytat:
|
Cytat:
Dla Edno konkurencją Kosa? ty wiesz o czym piszesz? Edno w Wiśle: II runda sezonu 2003/04 (debiut w marcu z Polkowicami - wtedy o ile pamiętam zadebiutowali Kłos, Kukiełka, Majdan, Kowalczyk. A gwiazdę w Edno widział ówczesny prezes Czerwiński.) Kosa w Wiśle:29.09.1999 – 10.07.2003; 01.07.2007 - 14.01.2008 W którym momencie niby ze sobą rywalizowali? Na PS czy Fifie? Uche w Wiśle wtedy był. Tyle tylko że grał na prawym skrzydle. A Edno na lewym. Taka drobna różnica. W meczu z Polkowicami i Świtem Nowy Dwór Mazowiecki wyszedł w podstawowym składzie (ze Świtem zmienił go Piotrek Brożek). Z Amicą i Wisłą Płock zmieniał Pietię na skrzydle. I tak skończyła się kariera Edno w Wiśle. Może szkoda że nikt nie miał cierpliwości do niego, może nie. Ja go zupełnie nie pamiętam. Tzn. wiem że był, w meczu z Polkowicami był strasznie wolny, reszty jego występów nie pamiętam amba fatima. |
Cytat:
|
Cytat:
Nie ma zresztą co nad tym chyba gdybać, bo obecnie każdy nowy grajek wydaje się być wzmocnieniem. Oj źle się dzieje w naszym państwie, oj źle. Zarządzanie i jakiekolwiek planowanie przyszłości leży na poziomie piłkarskich piątek , jednak nie powinno to nas dziwic bo jaki Pan to taki kram. |
Cytat:
jak widzisz pozniej szlo mu calkiem niezle, umiejetnosci napewno mu nie brakowalo. http://www.wislaportal.pl/14510,Najl...o_wislaka.html |
Cytat:
|
Cytat:
Z kolei mógł bym sie zgodzić z twoim osądem pod jednym warunkiem tzn. jeśli nasza polityka transferowa była by majstersztykiem a obsada pozycji była by konkretnie przemyślana i trafna. A obecnie o czym my tu gadamy? Wciąż brak LO a napastnicy jacy są to chyba wszyscy widzą. Cały myk polega właśnie na tym żeby wiedziec co planuje twój potencjalny nabytek i jakie są jego oczekiwania. Czy jesteś im w stanie sprostać itp itd... a nie działanie po omacku. Póżniej się dziwią że wychodzą takie problemy jak z Duńczykiem czy np. mogą wyjść z Brożkiem |
Cytat:
"- Jak to się stało, że z odległej Brazylii trafiłeś na boiska polskiej ekstraklasy? - Zrobiłem sobie wycieczkę po Niemczech i tam też zobaczył mnie trener Smuda. Spodobało mu się, jak gram, i zabrał mnie do Krakowa." z innego tekstu DP o Brasilii wynika, że to nie była wycieczka " Dokładnie cztery lata temu wiślacy sprowadzili filigranowego napastnika (tylko 168 cm wzrostu), gdy wpadł w oko trenerowi Franciszkowi Smudzie podczas tournee reprezentacji stanu Sao Paolo po Niemczech. " no chyba że on uważał że to wycieczka :lol: ja swojego zdania nie zmieniam: Brasilia to szrot. I za pierwszym razem i za drugim nic wielkiego dla Wisły nie zrobił. ps. to nie jest wujek google :) |
Nie ma szans, by Bednarz podpisał kogokolwiek się ceniącego. Sam się ustawił w takiej sytuacji i sam wypije to piwo. On dobrze wie, że nie ma po co chodzić do zarządu o dodatkowe środki na jakieś transfery, czy na zbyt duże (teraz każda jest za duża)gaże dla piłkarzy. Dla mnie Bednarz (piszę to z pozycji wiślackiej,a nie obserwatora polskiego rynku transferowego), to taka sama szkodliwa wersja J.Wojciechowskiego z Polonii, tyle że z drugiego końca kija. Jak tamten z wiślackiego punktu prawie całkowicie na parę lat rozregulował rynek transferowy, tak Jacuś przez obietnicę taniego mistrzostwa (mam silne przekonanie,że coś takiego wydukał,bo niby z jakiego innego powodu miałby dostać ponowną szansę przy Reymonta?) sprawił,że punkt akceptacji dla sprowadzania dobrych graczy załamał się całkowicie(a wiążę się to niestety z kasą). Rzecz jasna, Bednarz za długo na tym nie pojedzie (a z nim Probierz), ale na jakiś czas ma zajęcie.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:56. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl