![]() |
Cytat:
Dlatego również uważam, ze model 1+1 jest mierny, lepiej byłoby w kontaktach zawierać alternatywę, wg której po roku moglibyśmy przedłużać o rok lub dwa lata. |
Tak patrząc z perspektywy zawodnika to by mi się średnio taki kontrakt podobał. Do Wisły zawodnicy teraz przychodzą po przejściach albo na dorobku więc automatycznie za marne pieniądze. Czyli jak będziesz dobrze grał to możesz sie udupić i być gwiazdą w zespole na kolejne 2-3 lata z pensją juniora.
Model 1+1 jest dobry - jak sie sprawdzi po roku to automatyczne przedłużenie żeby nam nie uciekł za darmo i do razu zaczynami negocjacje o przedłżeniu kontraktu albo sprzedajemy. |
Dla mnie idealna opcja to kontrakt 2+2 (jak w przypadku Arsenica) ;)
|
ale popatrzcie tez z punktu widzenia zawodnika,jesli jest dobry i wierzy w swoje możliwości i jego ambicje sa wyższe niż liga polska to negocjuje krotki kontrakt
|
ale popatrzcie tez z punktu widzenia klubu...na prosta nie wychodzi sie w pol roku, stabilnosc sie buduje latami, niestety. Po za tym, to 1+ to jest :
a) np. po rozegraniu okreslonej liczby spotkan w sezonie b) wola klubu w trakcie/po zakonczeniu umowy c) inna opcja ? |
O względnej stabilności składu możemy zapomnieć dopóty, dopóki będziemy się utrzymywać ze sprzedaży czołowych graczy. Kontrakty typu 1+1 to chyba w większości są przedłużane po prostu z woli klubu (ew. np. opcja automatycznego przedłużenia w przypadku rozegrania X% spotkań).
|
Świeży twitt Janekxa:
Cytat:
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...807,1,727.html |
Nie ma o tym dyskusji, Wisła podpisuje od pewnego czasu rozsądne kontrakty i wpadki ala Dawidowski czy Jovanić, już (raczej tfu tfu ) nie powtórzymy.
Bardziej jednak boję się o to, że ciężko będzie zatrzymać u nas najlepszych zawodników i przy tym zarobić. Według janexa dziś w Krakowie zameldował się Miguel García Lucio i to będzie dobry wykładnik tego, jaką politykę chcemy obrać. 20-latek z przeszłością w młodzieżowych drużynach Realu to może być kiedyś bardzo łakomy kąsek. Kontrakt 1+2 wydaje się minimum które musimy zaproponować. Szczerze mówiąc, od natłoku tych nazwisk hiszpańskich/portugalskich i chorwackich można się nieźle pogubić. O ilu to zawodnikach mów się, że są krok od Wisły? Miguel García Lucio (ŚP) Tibor Halilovic - (ŚP) Carlos López - (N) Julián Cuesta - (GK) Martin Vantruba (GK) A przecież Kiko wspominał jeszcze o obrońcy/defensywnym pomocniku. |
Cytat:
|
Cytat:
Dwa smieszne zdania wyczytalem w tym newsie 1) Maczynski trafi do Legii 2) Maczynski jest najlepszym pilkarzem Wisly Jak mawia klasyk: MATKA WIE, ZE CPIESZ?? |
Cytat:
|
i jezeli chodzi o kwestie finansowe, niech zesz w koncu zrozumieją, że Mączynski co wielokrotnie juz powtarzał zarobil tak duże pieniądze w Chinach, ze on juz w zasadzie nie musi pracowac do konca zycia.
|
Cytat:
Na wiosnę też się wydawało że będą 3-4 transfery a bylo 8 nowych twarzy w drużynie + pre kontrakt z Arseniciem). Ale żeby nie było: trzeba iść w jakość, nie ilość, choć dysponujac malym budżetem o pomyłkę transferową jest łatwiej. Może Junco zaklada ze przy 6 transferach 30-50% może nie wypalić? W zasadzie to nie ma klubu który robi w 100% udane transfery |
Cytat:
|
Cytat:
|
No to bramkarz już oficjalnie jest. Julián Cuesta Díaz podpisał 1+2.
|
Jeden występ w zeszłym sezonie w III lidze hiszpańskiej, serio?
Nie przesadzamy trochę z tą hiszpańską Wisłą ? Myślę, że w Polsce w niższych ligach na pewno znalazłoby się jednak kogoś nie gorszego. |
Cytat:
|
No teraz to juz mozna normalnie trenowac. Jest bramkarz wiec nikt sie nie bedzie zastanawial stane na bramce na treningu czy nie :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie będę tu bronił umiejętności naszego nowego bramkarza, bo nie wiem co sobą reprezentuje, ale poszukiwanie w polskich niższych ligach nie brzmi jak lepszy pomysł. |
Cytat:
W Górniku na przykład wstawili w trakcie rundy wiosennej młodego Loskę i jakoś nic im nie popsuł. Gdzieś przeczytałem komentarz: "po co ściągać gości z III ligi hiszpańskiej do Wisły, nie lepiej od razu zgłosić Wisłę do III ligi hiszpańskiej" i coś w tym jest. |
Była Brazylijska Pogoń teraz czas na Hiszpańską Wisłę
|
Nie mam nic przeciwko ściąganiu do Wisły zawodników pokroju Pola Lloncha. Osobiście wolałbym więcej Polaków w drużynie, ale wszyscy wiedzą jakie są realia.
|
Powiem tak. Gdyby nie wcześniejsze dwa hiszpańskie transfery (Pol i Ivan) które wypaliły to pewnie lekko bym panikował, że ściągamy zagraniczny szrot niczym Śląsk Wrocław, ale właśnie.....
Carlitos na papierze wygląda dużo lepiej niż Pol Llonch, a Julia też ogórkiem raczej nie jest. Fakt większość kariery był 2 bramkarzem ale jednak w Hiszpanii. Tibor Halilović to ponoć spory talent, który rywalizował z jeszcze większym talentem w swoim kraju Mejerem. Wg mnie transfery wyglądają sensownie. |
Ja o te transfery jesli zostana wszystkie zrobione uwazalbym ze bardzo sie zmocnilismy bo wszyscy zawodbicy raczej napewno wniosa na plus do tej druzyny, i licze na Drzazge caly czas gosc na talent ale musi grac albo dalej trzeba go wypozyczyc...
|
Ciekawe czy kibice BVB płakali jak przychodził do nich trzeci Polak - Robert Lewandowski i się zastanawiano nad tożsamością drużyny.
Póki co mamy 3 piłkarzy z Hiszpanii a niektóre media i kibice dramatyzują jakoby cała Wisła była Hiszpańska. Daję sobie rękę uciąć, że Junco gdyby tylko chciał to nawet przy obecnych finansach całą Wisłę zrobiłby Hiszpańską i podniósł jej sportowy poziom, ale ma trochę oleju w głowie i wie, że to wśród kibiców nie przejdzie. |
Jedne transfery sa po to aby już zacząć realnie rywalizować z czołówka drugie z myślą o przyszłości i te powinny być bardziej polskie tak bym chciał.
Takie transfery robia Cypryjczycy czy Azerbejdzanie Kazachstanie a potem ogrywają naszych w pucharach po 3-0. Polaków musimy sciagac w bardzo młodym wieku i systematycznie ich wprowadzać aby to miało sens sportowy i finansowy. |
po prostu musimy mieć akademie piłkarską z prawdziwego zdarzenia
|
Cytat:
|
Cytat:
2010/11 - LM - E2 - İnter Baku - Lech Poznań - 0-1, 1-0 k. 8-9 2010/11 - LE - E3 - Wisła Kraków - Qarabağ Ağdam - 0-1, 2-3 2012/13 - LE - E2 - Xəzər-Lənkəran - Lech Poznań - 1-1, 0-1 2013/14 - LE - E2 - Qarabağ Ağdam - Piast Gliwice - 2-1, 2-2 Nie będę głęboko analizował ale pewnie za grę ofensywna odpowiadaja brazyliczycy portugalczycy hiszpanie :) |
Cytat:
|
Cytat:
Dotarło :) to przez słonce pewnie. tam miało byc : "Takie transfery robia Cypryjczycy czy w Azerbejdzanie Kazachstanie a potem ogrywają naszych w pucharach po 3-0." brakło "w" :) wtedy byłoby poprawniej PS nie edytuje co napisałem to napisałem :) |
Jestem bardzo ciekawy czy ten zaciąg zagraniczny a na taki się zanosi w perspektywie pozwoli na osiąganie lepszych wyników drużynie. Biorąc pod uwagę nasze spotkania w grupie mistrzowskiej w zakończonym sezonie przed Wisłą dużo pracy i szczerze wątpię żeby zawodnicy, którzy dotychczas byli rezerwowymi w drużynach raczej z niższej półki mogli podnieść poziom sportowy drużyny. Tak wiem kazus Ivana i Pola można tu przywołać ale procentowo skuteczność takich transferów jest na poziomie 20-30%. Zawodników ofensywnych przedstawiających jakość za darmo jest bardzo trudno sprowadzić i oby nie skończyło się, że w dalszym ciągu ten wózek będą ciągnęli w nadchodzącym sezonie nasi "emeryci".
|
Hmm, trzeba tylko mieć nadzieję, że ten zagraniczny zaciąg, głównie z Półwyspu Iberyjskiego nie skończy się jakoś - odpukać - źle.
Zbyt dużą ilość zagranicznych graczy wcale klubom w naszym kraju nie służy i nigdy nie służyła. |
No nigdy - my mistrzostwo, Jaga wicemistrzostwo :D
|
Dziwny ruch trochę, bo akurat pod względem jakości bramkarzy Polska to europejska czołówka.
Wg mnie pod tym względem nie ma wielkiej różnicy czy mowa o II lidze polskiej czy hiszpańskiej. Także jestem mocno sceptyczny, ale trzeba gościowi dać szansę skoro już do nas trafił i zobaczyć co tak naprawdę jest wart. |
Widocznie jest różnica pod względem wymagań finansowych. A coś czuję, że i pod względem sportowym się nie rozczarujesz.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl