Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

filemon 21.06.2017 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1472993)
Kontrakt 1+1 przy eksplozji formy gracza oznacza, ze po roku automatycznie go przedłużamy i staramy się z miejsca go sprzedać.

Kiedy ostatni raz sprzedaliśmy zawodnika po roku od podpisania z nami pierwszego kontraktu? Ktoś wie?

Dlatego również uważam, ze model 1+1 jest mierny, lepiej byłoby w kontaktach zawierać alternatywę, wg której po roku moglibyśmy przedłużać o rok lub dwa lata.

szym_ek 21.06.2017 17:15

Tak patrząc z perspektywy zawodnika to by mi się średnio taki kontrakt podobał. Do Wisły zawodnicy teraz przychodzą po przejściach albo na dorobku więc automatycznie za marne pieniądze. Czyli jak będziesz dobrze grał to możesz sie udupić i być gwiazdą w zespole na kolejne 2-3 lata z pensją juniora.
Model 1+1 jest dobry - jak sie sprawdzi po roku to automatyczne przedłużenie żeby nam nie uciekł za darmo i do razu zaczynami negocjacje o przedłżeniu kontraktu albo sprzedajemy.

krzaq12 21.06.2017 18:12

Dla mnie idealna opcja to kontrakt 2+2 (jak w przypadku Arsenica) ;)

krzysztofff 21.06.2017 19:22

ale popatrzcie tez z punktu widzenia zawodnika,jesli jest dobry i wierzy w swoje możliwości i jego ambicje sa wyższe niż liga polska to negocjuje krotki kontrakt

szprotson 21.06.2017 20:17

ale popatrzcie tez z punktu widzenia klubu...na prosta nie wychodzi sie w pol roku, stabilnosc sie buduje latami, niestety. Po za tym, to 1+ to jest :
a) np. po rozegraniu okreslonej liczby spotkan w sezonie
b) wola klubu w trakcie/po zakonczeniu umowy
c) inna opcja
?

Patryko 21.06.2017 21:02

O względnej stabilności składu możemy zapomnieć dopóty, dopóki będziemy się utrzymywać ze sprzedaży czołowych graczy. Kontrakty typu 1+1 to chyba w większości są przedłużane po prostu z woli klubu (ew. np. opcja automatycznego przedłużenia w przypadku rozegrania X% spotkań).

w0lno. 21.06.2017 21:05

Świeży twitt Janekxa:
Cytat:

Miguel García Lucio zgodnie z planem jest w Krakowie, wylądował po 12, nie wiem w jakim celu M.Junco dementował.
Mączyński przejdzie do Legii lub Jagielloni?
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...807,1,727.html

Karherop 21.06.2017 21:14

Nie ma o tym dyskusji, Wisła podpisuje od pewnego czasu rozsądne kontrakty i wpadki ala Dawidowski czy Jovanić, już (raczej tfu tfu ) nie powtórzymy.

Bardziej jednak boję się o to, że ciężko będzie zatrzymać u nas najlepszych zawodników i przy tym zarobić.

Według janexa dziś w Krakowie zameldował się Miguel García Lucio i to będzie dobry wykładnik tego, jaką politykę chcemy obrać. 20-latek z przeszłością w młodzieżowych drużynach Realu to może być kiedyś bardzo łakomy kąsek. Kontrakt 1+2 wydaje się minimum które musimy zaproponować.

Szczerze mówiąc, od natłoku tych nazwisk hiszpańskich/portugalskich i chorwackich można się nieźle pogubić. O ilu to zawodnikach mów się, że są krok od Wisły?

Miguel García Lucio (ŚP)
Tibor Halilovic - (ŚP)
Carlos López - (N)
Julián Cuesta - (GK)
Martin Vantruba (GK)

A przecież Kiko wspominał jeszcze o obrońcy/defensywnym pomocniku.

R33 21.06.2017 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1473019)
Miguel García Lucio (ŚP)
Tibor Halilovic - (ŚP)
Carlos López - (N)
Julián Cuesta - (GK)

Dla mnie osobiście wystarczy, że ta 4-óka podpisze kontrakty + ew. jakiś skrzydłowy (Kuba? :D - pomarzyć można) i okienko uznaje za udane (uwzględniając wytransferowanie Petara i ,,Mąki").

c. 21.06.2017 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez w0lno. (Post 1473018)
Świeży twitt Janekxa:

Dwa smieszne zdania wyczytalem w tym newsie
1) Maczynski trafi do Legii
2) Maczynski jest najlepszym pilkarzem Wisly

Jak mawia klasyk: MATKA WIE, ZE CPIESZ??

mitmichael 21.06.2017 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez w0lno. (Post 1473018)
Świeży twitt Janekxa:

Taaa a za nim pojdzie Blaszczykowski :lol:

c. 21.06.2017 21:48

i jezeli chodzi o kwestie finansowe, niech zesz w koncu zrozumieją, że Mączynski co wielokrotnie juz powtarzał zarobil tak duże pieniądze w Chinach, ze on juz w zasadzie nie musi pracowac do konca zycia.

Karherop 21.06.2017 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1473023)
Dla mnie osobiście wystarczy, że ta 4-óka podpisze kontrakty + ew. jakiś skrzydłowy (Kuba? :D - pomarzyć można) i okienko uznaje za udane (uwzględniając wytransferowanie Petara i ,,Mąki").

Myślę że ruchów transferowych będzie więcej (w obie strony?). Okno trwa do konca sierpnia. To jest naprawdę dużo czasu.

Na wiosnę też się wydawało że będą 3-4 transfery a bylo 8 nowych twarzy w drużynie + pre kontrakt z Arseniciem). Ale żeby nie było: trzeba iść w jakość, nie ilość, choć dysponujac malym budżetem o pomyłkę transferową jest łatwiej. Może Junco zaklada ze przy 6 transferach 30-50% może nie wypalić? W zasadzie to nie ma klubu który robi w 100% udane transfery

KOMINEK 21.06.2017 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1472966)
Ja sie mogę pobawic bo i tak nie ma co robic ..łogórów wysypało jak w sezonie. Tylko jak? :D

No można już się bawić :D

Dariook 21.06.2017 22:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1473029)
No można już się bawić :D

Ale zajefajnie :D

MaLk 22.06.2017 13:47

No to bramkarz już oficjalnie jest. Julián Cuesta Díaz podpisał 1+2.

dynek.pl 22.06.2017 13:53

Jeden występ w zeszłym sezonie w III lidze hiszpańskiej, serio?
Nie przesadzamy trochę z tą hiszpańską Wisłą ?
Myślę, że w Polsce w niższych ligach na pewno znalazłoby się jednak kogoś nie gorszego.

PvD 22.06.2017 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1473040)
Myślę, że w Polsce w niższych ligach na pewno znalazłoby się jednak kogoś nie gorszego.

konkrety, ceny i możemy dalej dywagować z której ligi:mysli:

mitmichael 22.06.2017 14:09

No teraz to juz mozna normalnie trenowac. Jest bramkarz wiec nikt sie nie bedzie zastanawial stane na bramce na treningu czy nie :D

Karherop 22.06.2017 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1473043)
No teraz to juz mozna normalnie trenowac. Jest bramkarz wiec nikt sie nie bedzie zastanawial stane na bramce na treningu czy nie :D

Slaby trolliing bo Buchalik i Misiek jeszcze maja z nami tydzien trenowac :P

MaLk 22.06.2017 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1473044)

Uryga też? Bo może nagle by się okazało, że znalazł swoje miejsce na boisku ;)

ashkeczup 22.06.2017 14:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1473044)

Polecam zapoznać się z terminem trolling, a także poczucie humoru tudzież żart.

Uran235 22.06.2017 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1473040)

W Ekstraklasie na bramce grają czasem takie wynalazki, że przykro patrzeć, Pawełek przez lata uchodził tu za bramkarza z wyższej półki, a Ty chcesz szukać po niższych ligach?

Nie będę tu bronił umiejętności naszego nowego bramkarza, bo nie wiem co sobą reprezentuje, ale poszukiwanie w polskich niższych ligach nie brzmi jak lepszy pomysł.

dynek.pl 22.06.2017 14:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1473041)
konkrety, ceny i możemy dalej dywagować z której ligi:mysli:

No ja nie jestem skautem w tym klubie żeby jeżdzić po niższych ligach i ogladac gości więc po samej liczbie straconych gol w tabeli cięzko wyciągać wnioski ale jest to jakiś trop. W Polsce jakoś nie było problemu z bramkarzami.
W Górniku na przykład wstawili w trakcie rundy wiosennej młodego Loskę i jakoś nic im nie popsuł.

Gdzieś przeczytałem komentarz: "po co ściągać gości z III ligi hiszpańskiej do Wisły, nie lepiej od razu zgłosić Wisłę do III ligi hiszpańskiej" i coś w tym jest.

brylant17 22.06.2017 14:56

Była Brazylijska Pogoń teraz czas na Hiszpańską Wisłę

tomasz_19 22.06.2017 15:04

Nie mam nic przeciwko ściąganiu do Wisły zawodników pokroju Pola Lloncha. Osobiście wolałbym więcej Polaków w drużynie, ale wszyscy wiedzą jakie są realia.

krzaq12 22.06.2017 15:21

Powiem tak. Gdyby nie wcześniejsze dwa hiszpańskie transfery (Pol i Ivan) które wypaliły to pewnie lekko bym panikował, że ściągamy zagraniczny szrot niczym Śląsk Wrocław, ale właśnie.....

Carlitos na papierze wygląda dużo lepiej niż Pol Llonch, a Julia też ogórkiem raczej nie jest. Fakt większość kariery był 2 bramkarzem ale jednak w Hiszpanii.
Tibor Halilović to ponoć spory talent, który rywalizował z jeszcze większym talentem w swoim kraju Mejerem.

Wg mnie transfery wyglądają sensownie.

UcheJ 22.06.2017 15:42

Ja o te transfery jesli zostana wszystkie zrobione uwazalbym ze bardzo sie zmocnilismy bo wszyscy zawodbicy raczej napewno wniosa na plus do tej druzyny, i licze na Drzazge caly czas gosc na talent ale musi grac albo dalej trzeba go wypozyczyc...

Karherop 22.06.2017 15:45

Ciekawe czy kibice BVB płakali jak przychodził do nich trzeci Polak - Robert Lewandowski i się zastanawiano nad tożsamością drużyny.

Póki co mamy 3 piłkarzy z Hiszpanii a niektóre media i kibice dramatyzują jakoby cała Wisła była Hiszpańska.

Daję sobie rękę uciąć, że Junco gdyby tylko chciał to nawet przy obecnych finansach całą Wisłę zrobiłby Hiszpańską i podniósł jej sportowy poziom, ale ma trochę oleju w głowie i wie, że to wśród kibiców nie przejdzie.

Lemoniadowy Joe 22.06.2017 15:45

Jedne transfery sa po to aby już zacząć realnie rywalizować z czołówka drugie z myślą o przyszłości i te powinny być bardziej polskie tak bym chciał.

Takie transfery robia Cypryjczycy czy Azerbejdzanie Kazachstanie a potem ogrywają naszych w pucharach po 3-0.

Polaków musimy sciagac w bardzo młodym wieku i systematycznie ich wprowadzać aby to miało sens sportowy i finansowy.

seba_109 22.06.2017 15:56

po prostu musimy mieć akademie piłkarską z prawdziwego zdarzenia

filemon 22.06.2017 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 1473059)
Jedne transfery sa po to aby już zacząć realnie rywalizować z czołówka drugie z myślą o przyszłości i te powinny być bardziej polskie tak bym chciał.

Takie transfery robia Cypryjczycy czy Azerbejdzanie Kazachstanie a potem ogrywają naszych w pucharach po 3-0.

Polaków musimy sciagac w bardzo młodym wieku i systematycznie ich wprowadzać aby to miało sens sportowy i finansowy.

Trochę się zgadzam, ale... Azerowie, Kazachowie :-)

Lemoniadowy Joe 22.06.2017 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1473062)
Trochę się zgadzam, ale... Azerowie, Kazachowie :-)

Azerowie np
2010/11 - LM - E2 - İnter Baku - Lech Poznań - 0-1, 1-0 k. 8-9
2010/11 - LE - E3 - Wisła Kraków - Qarabağ Ağdam - 0-1, 2-3
2012/13 - LE - E2 - Xəzər-Lənkəran - Lech Poznań - 1-1, 0-1
2013/14 - LE - E2 - Qarabağ Ağdam - Piast Gliwice - 2-1, 2-2

Nie będę głęboko analizował ale pewnie za grę ofensywna odpowiadaja brazyliczycy portugalczycy hiszpanie :)

rokfor 22.06.2017 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 1473063)
Azerowie np
2010/11 - LM - E2 - İnter Baku - Lech Poznań - 0-1, 1-0 k. 8-9
2010/11 - LE - E3 - Wisła Kraków - Qarabağ Ağdam - 0-1, 2-3
2012/13 - LE - E2 - Xəzər-Lənkəran - Lech Poznań - 1-1, 0-1
2013/14 - LE - E2 - Qarabağ Ağdam - Piast Gliwice - 2-1, 2-2

Nie będę głęboko analizował ale pewnie za grę ofensywna odpowiadaja brazyliczycy portugalczycy hiszpanie :)

Nie zrozumiałeś kolegi filemona;)

Lemoniadowy Joe 22.06.2017 17:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rokfor (Post 1473064)
Nie zrozumiałeś kolegi filemona;)

Dotarło :) to przez słonce pewnie.

tam miało byc :

"Takie transfery robia Cypryjczycy czy w Azerbejdzanie Kazachstanie a potem ogrywają naszych w pucharach po 3-0."

brakło "w" :) wtedy byłoby poprawniej

PS nie edytuje co napisałem to napisałem :)

Merkury 22.06.2017 18:13

Jestem bardzo ciekawy czy ten zaciąg zagraniczny a na taki się zanosi w perspektywie pozwoli na osiąganie lepszych wyników drużynie. Biorąc pod uwagę nasze spotkania w grupie mistrzowskiej w zakończonym sezonie przed Wisłą dużo pracy i szczerze wątpię żeby zawodnicy, którzy dotychczas byli rezerwowymi w drużynach raczej z niższej półki mogli podnieść poziom sportowy drużyny. Tak wiem kazus Ivana i Pola można tu przywołać ale procentowo skuteczność takich transferów jest na poziomie 20-30%. Zawodników ofensywnych przedstawiających jakość za darmo jest bardzo trudno sprowadzić i oby nie skończyło się, że w dalszym ciągu ten wózek będą ciągnęli w nadchodzącym sezonie nasi "emeryci".

Wiślak709 22.06.2017 18:20

Hmm, trzeba tylko mieć nadzieję, że ten zagraniczny zaciąg, głównie z Półwyspu Iberyjskiego nie skończy się jakoś - odpukać - źle.
Zbyt dużą ilość zagranicznych graczy wcale klubom w naszym kraju nie służy i nigdy nie służyła.

serek.c2 22.06.2017 18:22

No nigdy - my mistrzostwo, Jaga wicemistrzostwo :D

s1mone 22.06.2017 18:22

Dziwny ruch trochę, bo akurat pod względem jakości bramkarzy Polska to europejska czołówka.

Wg mnie pod tym względem nie ma wielkiej różnicy czy mowa o II lidze polskiej czy hiszpańskiej.

Także jestem mocno sceptyczny, ale trzeba gościowi dać szansę skoro już do nas trafił i zobaczyć co tak naprawdę jest wart.

serek.c2 22.06.2017 18:24

Widocznie jest różnica pod względem wymagań finansowych. A coś czuję, że i pod względem sportowym się nie rozczarujesz.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl