Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

d 09.06.2017 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez X-Ray (Post 1472329)
- Dojrzały wiek, 30 lat to już nie jest młodzieniaszek.
- Nie grał w żadnym poważnym klubie w swojej karierze.
- Kontrakt kończy się za rok, za pół roku podpiszą za darmo.
- Dukat napisał na Twitterze, że 550 tysięcy euro, tyle chcieli.

Milion euro to kwota niemożliwa do zyskania dzisiaj [chyba, że znajdzie się wariat]. Po Euro2016 była taka możliwość

Myślę, że w pewnym sensie miarodajne będzie to, za ile pójdzie Pazdan - bardzo wiele punktów wspólnych, oczywiście z różnicą taką, że 1. grał w LM i to przyzwoicie 2. ma kontakt rok dłuższy - powiedzmy, że kosztowałby 2 razy więcej od Krzyśka z tego tytułu. Pismaki piszą, że Legiunia chce za niego 4 bańki, zobaczymy czy to mocne s-f.

W przypadku dojrzałych zawodników z buraczanych lig takich jak nasza mam wrażenie, że jedyne czynniki podbijające cenę to 1. puchary 2. turnieje reprezentacyjne - i z tego względu szkoda, że nie udało się rzeczywiście sprzedać Krzyśka zaraz po Euro.

Dariook 09.06.2017 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1472325)
A przeczytales teskt wrzucony przez Make? Przeciez napisal dlaczego odpowiedzial na to pytanie.

Bo nie będzie nikogo okłamywał? Dobre :lol:

Mógł się zachować profesjonalnie...i powiedzieć że dżentelmeni o kasie nie rozmawiają. Tyle w temacie.

Ps.

Następnym razem proponuję zapytac Mączyńskiego :
1. Jaka kasę inkasujesz od Wisły?
2. Dlaczego Nawałka Cie powołuje?
3. Ile zarobiłeś w Chinach?
4. Z żoną się gimnastykujesz, czy raczej preferujecie po bożemu?

Liczę na równie szczere odpowiedzi.

Wojtas 09.06.2017 20:56

Niewiem czy wam przykład Lloncha dalej nie uświadomił ze transfery to przewaznie robi sie na chybił trafił,mozna gościa za czapkę gruszek znaleśc,i ten gośc w 2 miesiace robi sie naszym kluczowym pilkarzem i jednym z lepszych w lidze....

litości......ufam Junco i wiem ze tu nie o nazwiska chodzi,tylko o materiał ludzki.

X-Ray 09.06.2017 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez d (Post 1472333)
Myślę, że w pewnym sensie miarodajne będzie to, za ile pójdzie Pazdan - bardzo wiele punktów wspólnych, oczywiście z różnicą taką, że 1. grał w LM i to przyzwoicie 2. ma kontakt rok dłuższy - powiedzmy, że kosztowałby 2 razy więcej od Krzyśka z tego tytułu. Pismaki piszą, że Legiunia chce za niego 4 bańki, zobaczymy czy to mocne s-f.

W przypadku dojrzałych zawodników z buraczanych lig takich jak nasza mam wrażenie, że jedyne czynniki podbijające cenę to 1. puchary 2. turnieje reprezentacyjne - i z tego względu szkoda, że nie udało się rzeczywiście sprzedać Krzyśka zaraz po Euro.

Długość kontraktu, bardzo dobry występ na Mistrzostwach Europy, gdzie został doceniony przez zagranicznych obserwatorów (Mączyńskiego nawet nie doceniają kibice klubu w którym gra) oraz występy w europejskich pucharach, czego Mączyński nie ma. No i dodatkowo wiek w przypadku obrońcy a pomocnika to też nie jest to samo. Nie wiem gdzie wyczytałeś to o 4M ale to bujda na resorach, Pazdan ma w klauzuli 2.5M natomiast klub prawdopodobnie puści go nawet za mniej. Ponieważ obiecali transfer Michałowi w tym okienku.

d 09.06.2017 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez X-Ray (Post 1472336)
bardzo dobry występ na Mistrzostwach Europy, gdzie został doceniony przez zagranicznych obserwatorów (Mączyńskiego nawet nie doceniają kibice klubu w którym gra)

A co ma piernik do wiatraka? Jacy obserwatorzy, kto, skąd? Kogo obchodzi ocena kibiców? Mączyński nie zaliczył bardzo dobrego występu na Euro?

Cytat:

No i dodatkowo wiek w przypadku obrońcy a pomocnika to też nie jest to samo.
Pomocnika kreatywnego/skrzydłowego tak, Mączyński takim nie jest. A prawda jest taka, że w kontekście gry w reprezentacji pozycję ma praktycznie taką samą jak Pazdan.

Generalnie możemy człowieka puścić i za 200 koła euro, tylko żeby potem nie było, że sami sobie robimy kuku.

pomeran 09.06.2017 22:24

Junco na plus ma póki co tylko Gonzaleza. Arsenic jeszcze ne wiemy co potrafi. Bo Llonch to autorski pomysł Ramireza. Do tego Np. Ściągnięcia takiego Videmonta to delikatnie mówiąc porażka. Valencia nie wiadomo ale mozna usłyszeć na Krakowie, ze gość woli inne rozrywki od gry w pilke i z takim podejściem kariery moze nie zrobić.

Natomiast bardzo nie podoba mi sie pomysł, że Wisła może grać nawet 9 obcokrajowcami. Liczę, ze w tym okienku wzmocni nas jednak jakis Polak.

Co do Mączynskiego.. Polecial czy tez 'tylko odpowiadał prawde' do gryzipiórka, ktory ma ewidentna satysfakcje z tego ze w Wiśle złe sie dzieje. Dał mu tylko pożywkę czego robic jako Wiślak (za ktorego sie ma) nie powinien. Nie wiem jakie są relacje miedzy szatnia a zarządem ale jak sam dziennikarzyna na Twitterze napisał ze piłkarze sami sie śmieją ze kibice wierzą zarządowi. Moze kłamie, moze nie. Ale mąka dał asumpt do tych wszystkich kwasów. I nie wydaje mi sie zeby teraz były dobre kontakty na na linii zarząd-mąka o czym świadczy dzisiejszy wywiad junco. Najlepsze wyjście to sprzedaż w tym okienku o ile znajdzie sie chetny.

wolfy 09.06.2017 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez X-Ray (Post 1472318)
Warto aby pokazać te momenty w których ratował zespół. Błędy natomiast popełnia każdy bramkarz, Putnocky został wybrany najlepszym bramkarzem ligi, natomiast przypominam co zrobił w meczu z nami. Według Weszło, Załuska był w TOP6 najlepszych bramkarzy ligi, to nie jest przypadek. I tego będę się trzymał, do momentu kiedy nie zobaczę, że przyszedł ktoś, kto prezentuje ten sam poziom lub lepszy. A tym, którzy piszą, że Pawełek to ten sam poziom co Załuska, to radzę oglądać ligę, a nie tylko skróty. Bo takie gadanie, świadczy o zerowej wiedzy.

Z Mączyńskim widzę ta sama sytuacja co pół roku temu, wszyscy eksperci go doceniają na czele z Nawałką, tylko na forum Wisły brak docenienia. :lol:

Jeżeli do mnie pijesz, to oglądam ligę regularnie. "Weszło" to portal dla czereśniaków, ich rankingami można by się najwyżej podetrzeć ale żal papieru na drukowanie. Ich noty są z dupy wzięte, podobnie zresztą jak opisy meczy. Liczy się głównie nazwisko - Llonch dostawał na początku gówniane noty nawet jak był najlepszy na boisku, jak zrobił się znany sytuacja się odwróciła. Chcesz się trzymać ich ocen to się trzymaj, ale nie zgrywaj przy okazji eksperta.

A z Mączyńskim sytuacja jest prosta - wszyscy go raczej doceniają, ale kończy mu się kontrakt, chce odejść a klub nie ma pieniędzy. Rozumiem że na "Weszło" o tym nie pisali, a skoro tak poważny portal branżowy o tym nie wspomniał...
Po Mączyńskim nie będzie płaczu nie dlatego, bo jest słaby tylko takie jest życie i trzeba się z tym pogodzić. Tak więc twoje złote myśli na temat jego wartości na nikim raczej nie zrobią wrażenia.

ashkeczup 09.06.2017 22:34

Nie wiem, czemu piszecie, że Valencia to niewiadoma, a Videmont to niewypał-przysięgam, nie wiem. Videmont dał 3 asysty, a Valencia oprócz paru zgubionych piłek nic. Dejta se spokój janusze.

pomeran 09.06.2017 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1472342)
Nie wiem, czemu piszecie, że Valencia to niewiadoma, a Videmont to niewypał-przysięgam, nie wiem. Videmont dał 3 asysty, a Valencia oprócz paru zgubionych piłek nic. Dejta se spokój janusze.

Pewnie dlatego, że Valencia jest młodszy i grał do tej pory w pilke w lidze, której taktyki jest tylko co w polskiej 3. Nie wiem czy oglądałeś chociaz jeden mecz mistrzostwa u20 Ameryki Poludniowej ale mecze wyglądały jak w pucharze Afryki. Jak w niego wierzą- mozna dać mu jeszcze czas. A ten uwielbiany przez ciebie Videmonta przychodzi po kilku latach rozegranych w 'powaznej' lidze i prezentuje sie jak gabovs z korony albo jak pianista z warszawy. Chociaz tamten miał chociaz szybkość. Gość grał tragicznie, co najlepiej podsumował Ramirez regularnie pomijając go w 18 meczowych.

rokfor 09.06.2017 23:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1472340)
Junco na plus ma póki co tylko Gonzaleza. Arsenic jeszcze ne wiemy co potrafi. Bo Llonch to autorski pomysł Ramireza. Do tego Np. Ściągnięcia takiego Videmonta to delikatnie mówiąc porażka. Valencia nie wiadomo ale mozna usłyszeć na Krakowie, ze gość woli inne rozrywki od gry w pilke i z takim podejściem kariery moze nie zrobić.

Zdajesz sobie sprawę, że Ramirez to autorski pomysł Junko :>?

pomeran 10.06.2017 00:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rokfor (Post 1472345)
Zdajesz sobie sprawę, że Ramirez to autorski pomysł Junko :>?

Nie, nie zdaje sobie sprawy. Jestem kibicem od wczoraj od 22.. Naprawde myślałem, ze pewne rzeczy są oczywiste. ;)
Przeciez mowilem o dotychczasowej skuteczności Junco na rynku transferowym i wybor trenera ma tu drugorzędne znaczenie.

Ale dobrze.. Jesli masz sie czepiać słów to Llonch jest po cześci sukcesem Junco bo on wymyśli Ramireza zapewne licząc na jego znajomość niższych lig hiszpańskich. Teraz ok ?

Clou wypowiedzi było takie, ze reszta transferów mocno srednia. Tyle.

X-Ray 10.06.2017 00:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez d (Post 1472338)
A co ma piernik do wiatraka? Jacy obserwatorzy, kto, skąd? Kogo obchodzi ocena kibiców? Mączyński nie zaliczył bardzo dobrego występu na Euro?

Nie o kibicach, nie o dziennikarzach. Tylko obserwatorach z klubów zagranicznych. Pazdan miał świetny turniej, bardziej zauważalny.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez d (Post 1472338)
Pomocnika kreatywnego/skrzydłowego tak, Mączyński takim nie jest. A prawda jest taka, że w kontekście gry w reprezentacji pozycję ma praktycznie taką samą jak Pazdan.

Mączyński musi dużo biegać, często box to box. Przenosi piłkę z defensywy do ofensywy, musi walczyć w odbiorze dodatkowo. Więcej biega od obrońcy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1472341)
Jeżeli do mnie pijesz, to oglądam ligę regularnie.

Nie do Ciebie. [a jeśli też coś takiego pisałeś, to akurat, że oglądasz regularnie ligę wiem i poważnie Cie traktuje, chociaż nie raz masz szalone teorie]

Cytat:

A z Mączyńskim sytuacja jest prosta - wszyscy go raczej doceniają.

To chyba czytamy inne forum, bo dla 3/4 tego forum Mączyński to przeciętniak, a dla mnie świetny gracz na nasz klub/lige.

Cytat:

Po Mączyńskim nie będzie płaczu nie dlatego, bo jest słaby tylko takie jest życie i trzeba się z tym pogodzić.

Ja też akceptuje tę sytuacje, bo to rozumiem, ale Krzyśka będzie bardzo trudno zastąpić i nie akceptuje tego, że niektórzy kompletnie go nie cenią.

Arkadiusz.Czerepach 10.06.2017 06:11

dokładnie jak kolega powyżej ^^^

UcheJ 10.06.2017 09:21

Powiem tak, Maczynski jest najlepszym zawodnikiem obecnie w kadrze naszej... kto zna sie choc troche ba pilce ten zrozumie ze jak gra Maka to cala druzyna wyglada o niebo lepiej.

konik28 10.06.2017 10:02

Nie no Mąka jest najlepszy i to fakt jak on gra dobrze to i drużyna tez jedyny mankamentem to skuteczny napastnik gdyby był co strzelił by z 18 goli myślę że byłoby podium :) ;)

rokfor 10.06.2017 10:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1472347)
Nie, nie zdaje sobie sprawy. Jestem kibicem od wczoraj od 22.. Naprawde myślałem, ze pewne rzeczy są oczywiste. ;)
Przeciez mowilem o dotychczasowej skuteczności Junco na rynku transferowym i wybor trenera ma tu drugorzędne znaczenie.

Ale dobrze.. Jesli masz sie czepiać słów to Llonch jest po cześci sukcesem Junco bo on wymyśli Ramireza zapewne licząc na jego znajomość niższych lig hiszpańskich. Teraz ok ?

Clou wypowiedzi było takie, ze reszta transferów mocno srednia. Tyle.

Nie czepiam się słów, po prostu uważam że sprowadzenie Ramireza to jego najlepszy transfer, a sprowadzenie LLoncha to tego konsekwencja.
Jeśli miałeś na myśli tylko transfery piłkarzy to ok, masz prawo do takiego zdania. Ja dałbym jeszcze mały plus przy Spiciciu, ale to tylko dlatego, że nie spodziewałem się po nim niczego, a chłopak nawet daje rade. Bartkowski miał pecha że Kiko "wymyślił" odpowiednią pozycję dla Cywki. Słomka to melodia przyszłości. Stilić to przede wszystkim duży plus wizerunkowy, jego transfer to był sygnał, że w klubie nie jest tak źle jak się wtedy pisało. Dziwna sytuacja jest z Videmontem. Jego wejścia może nie powalały, ale "liczby" miał, a mimo to przestał dostawać szanse. Myślę że zadecydowały kwestia pozaboiskowe i charakter piłkarza. Sam przyznał w wywiadzie, że w przeszłości miał problemy z trenerami.

Karherop 10.06.2017 12:56

https://twitter.com/DamianDukat/stat...78714985017344

Może coś pozytywnego się wydarzyć w ten weekend. Nowy napastnik?

TYSIAC906 10.06.2017 13:31

PB to też Brlek

Ma_niek 10.06.2017 13:32

Oby nie ten testowany.

krzaq12 10.06.2017 13:35

No tak ale Brlek nie potrzebuje konkurencji tak jak Brożek. Wnioskuję, że chodzi jednak o napastnika.

Karherop 10.06.2017 13:37

Junco wspominał że priorytetem jest napastnik, więc raczej nie chodzi o konkurencje dla Brleka. Jest z nią już zresztą Stillić.

X-Ray 10.06.2017 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ma_niek (Post 1472364)
Oby nie ten testowany.

Ja nie widziałem, Ty również, ani nikt inny nie widział jego gry. Więc z ocenami to bym jednak poczekał.

Merkury 10.06.2017 19:10

Z całym szacunkiem w naszej sytuacji finansowej będzie bardzo trudno o pozyskanie zawodników ofensywnych, którzy z miejsca wskoczą do pierwszego składu, przerabialiśmy to w ostatnich latach. Wywiad z Junco tylko utwierdził mnie w przekonaniu, iż sytuacja w klubie nie jest za wesoła jeżeli mowa o pieniądzach na transfery. W zimowym okienku transferowym też wiele mówiono o potrzebie wzmocnienia ofensywy a całą niemal rundę graliśmy tymi samymi zawodnikami co zawsze. W tym kontekście nie dziwi mnie, że Wisła przedłużyła umowy z Brożkiem i Boguskim, faktem jest że są już w wieku emerytalnym zwłaszcza jak na zawodników ofensywnych tak w klubie zdano sobie sprawę, iż na lepszych zawodników nas aktualnie nie stać. Dla mnie w tej sytuacji najlepszym pomysłem byłoby wypożyczanie zawodników z klubów z mocniejszych lig zwłaszcza, że Junco jak mniemam ma odpowiednie kontakty. Od lat zresztą nie wydawaliśmy pieniędzy na transfery pozyskując zawodników z kartą na ręku za których nie musieliśmy płacić, co nie jest tak złym pomysłem w przypadku zawodników defensywnych tak za darmo znalezienie zawodników do ofensywny w większym pakiecie jest niemożliwe. Problem polega również na tym, że Wisła jest obecnie klubem o małej wiarygodności finansowej i tym ciężej będzie nam pozyskiwać zawodników nawet za darmo.

brylant17 10.06.2017 20:48

Merkury Powiem ci krótko Gonzalez i Pol Llonch jeżeli tacy zawodnicy mieli by przychodzić jestem za.Masz 100% rację zawodnicy będą przychodzić z "kartą w ręku" i tak na razie musi być

najm 10.06.2017 21:54

Merkury, a Brlek to za frytki przyszedł?

Merkury 10.06.2017 22:36

Brlek przyszedł dzięki inwestorowi prywatnemu to raz, dwa Ci których kolega brylant17 wymienił są zawodnikami defensywnymi a ja w poście piszę o graczach ofensywnych.

brylant17 11.06.2017 08:53

Wiem, chodziło mi o to,że po porostu te transfery są udanie i przyszli za darmo

opolan 11.06.2017 12:30

Mam nadzieję, że ta cisza transferowa w naszym klubie jest taką przysłowiową " ciszą przed burzą" w pozytywnym słowa tego znaczeniu :)

Kryniu 11.06.2017 14:31

Na weszło piszą, że Brlek może być najdroższym sprzedanym w Wisły piłkarzem i to jeszcze w tym okienku. OOOo byłoby ciekawie. Jaki był u nas najdroższy transfer na zewnątrz?

konvict1993 11.06.2017 14:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kryniu (Post 1472389)
Na weszło piszą, że Brlek może być najdroższym sprzedanym w Wisły piłkarzem i to jeszcze w tym okienku. OOOo byłoby ciekawie. Jaki był u nas najdroższy transfer na zewnątrz?

Chyba Marcelo 3,8mln ojro ale.Szczerze? Brlek nie jest jeszcze wart takich pieniędzy.

najm 11.06.2017 14:41

Ilu piłkarzy z polskiej E-klapy nie było wartych pieniedzy za jakie zostali sprzedani? Co najmniej 3/4 legionistów, połowa Śląska, Lecha itp :)

konvict1993 11.06.2017 15:04

Piłkarze sprzedani za około 3 mln euro z Ekstraklasy byli albo młodsi od Brleka albo pokazali się w europejskich pucharach albo w reprezentacji. Więc zejdźmy na ziemie.

rokfor 11.06.2017 15:10

"Bo już słychać, że w letnim okienku może być najdrożej sprzedanym z Wisły zawodnikiem."

Najdrożej sprzedanym, ale nie w historii a w letnim okienku. Ja tak to rozumiem

El'kabat 13.06.2017 22:14

Z tego co pisze Janek, to z Brnem powinniśmy się dogadać w końcu. Do tego sam Petar dość mocno jest nastawiony na odejście..

Bramka, skrzydła, napastnik - jak chcemy coś zacząć robić, to 2 połowa czerwca będzie ciekawa.

Karherop 14.06.2017 05:23

Joao Gois - wg wislaportal jesteśmy nim zainteresowani. Ogorem raczej nie jest tylko pytanie, po co nam 4 prawy obronca w kadrze?

brylant17 14.06.2017 08:30

Może zagrać też na lewej stronie

emjot 14.06.2017 09:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1472489)
Joao Gois - wg wislaportal jesteśmy nim zainteresowani. Ogorem raczej nie jest tylko pytanie, po co nam 4 prawy obronca w kadrze?

ogórami nie byli też inni z ligi portugalskiej którzy przewinęli się przez Kraków
Barrientos
Barreto
czy Criv
jak się skończyło wszyscy wiedzą
jedna runda i wyp...

czy jestem przeciw
oczywiście
znowu wygląda to na akcję pt. milion obcokrajowców + na doczepkę jakiś jeden stary Polak (Brożek, Głowacki lub Boguski) w składzie i ... na rumaku do pierwszej ósemki

sefore 14.06.2017 10:13

Raczej to było do przewidzenia ,że były scout z ligii angielskiej będzie działał u nas podobnie.Jeśli facet jest na podobnym poziomie co inni kandydaci z Polski ale jest tańszy to nie mam nic przeciwko temu żeby go ściągnąć.Dla mnie w składzie moze być i 10 obcokrajowców jeśli Wisła będzie miała mistrza a i klub będzie zarabiał na zawodnikach.Jak zaczniemy dominować(a licze ,że tak się kiedyś stanie) to wtedy można martwić się ilu Polaków mamy w składzie.

Martinus 14.06.2017 10:45

emjot:
Cytat:

ogórami nie byli też inni z ligi portugalskiej którzy przewinęli się przez Kraków
Barrientos
Barreto
czy Criv
jak się skończyło wszyscy wiedzą
jedna runda i wyp...

czy jestem przeciw
oczywiście
znowu wygląda to na akcję pt. milion obcokrajowców + na doczepkę jakiś jeden stary Polak (Brożek, Głowacki lub Boguski) w składzie i ... na rumaku do pierwszej ósemki
Ściągnęliśmy w tej rundzie jednego niestarego, podobno niezłego Polaka. Jakoś nie pograł sobie.
Nie stać nas na ogarniętych Polaków, bo stosunek jakości do ceny bywa horrendalny. A jeżeli na Polaków nas nie stać to trzeba ściągać gości spoza naszego kraju.

emjot 14.06.2017 11:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinus (Post 1472503)
emjot:

Ściągnęliśmy w tej rundzie jednego niestarego, podobno niezłego Polaka. Jakoś nie pograł sobie.
Nie stać nas na ogarniętych Polaków, bo stosunek jakości do ceny bywa horrendalny. A jeżeli na Polaków nas nie stać to trzeba ściągać gości spoza naszego kraju.

tzn. kogo bo w zgadywanki bawić się nie zamierzam
co do szukania za granicą
za Holendra skład wyglądał tak np.: Pareiko – Lamey, Jaliens, Chavez, Diaz – Małecki, Sobolewski, Nunez, Melikson, Iliev – Genkow

naprawdę znowu mamy przerabiać to samo ze znacznie niższą jakością grajków?
ale wiadomo że bez MP tylko z ewentualnym utrzymaniem

:lol:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:10.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl