![]() |
Mączyński ponownie przymierzany do Legii.
|
Cytat:
btw Ja tam za Załuską płakał nie będę. |
jesli ma isc do legiii to lepiej jakby poszedł do Slavii. Nie wierze, że Legia zapłaci nam więcej kasy za Mąke, niż dawali Czesi.
|
A ja mysle ze Legia jednak ma wiecej kasy niz Slavia i nawet ze 6 mln zl by dali jesli tylko maka by chcial. Legia chce lige mistrzow, a Maka moglby im w tym grubo pomoc swoja gra w srodku pola. Wszystkie 3 strony by na tym skorzystaly
|
Cytat:
|
Mączyński już nie raz mówił że do Legii nie przejdzie, jeśli mam wierzyć któremuś z piłkarzy Wisły to jednym z nich jet Mąka, który niejednokrotnie w wywiadach czy na tt co powiedział tak faktycznie było
|
Trudno wierzyć, by Mąka chciał iść do Legii. Zauważcie, że sam napisał ostatnio, że chce w Wiśle wypełnić kontrakt, a ten obowiązuje jeszcze przez rok. Inna sprawa, że za pół roku możemy już na nim nic nie zarobić, bo podpisze z kimś za darmo.
Gdyby pojawiła się dobra oferta za Krzyśka - powyżej miliona euro - to powinniśmy ją zaakceptować. Chyba, że jedynym klubem, który te pieniądze zaproponuje będzie Legia. ;) |
"Pojawiają się plotki o hiszpańskim bramkarzu. To prawda, że macie na oku takiego zawodnika?
- W tym momencie mamy 4-5 opcji i mogę powiedzieć, że wśród nich jest bramkarz z Hiszpanii. " wywiad z Junco , interia |
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...go,nId,2403980
wywiad z junco caly imho, rozmawianie z pilkarzem za pomoca prasy jest słabe w .... i nie podoba mi się takie zachowanie E: jasne emjot, zale na klub przy pomocy prasy tez sa slabe. Kominukacja winna sie odbywac w szatni/gabinecie prezesa a nie w mediach. |
Cytat:
można śmiało napisać że żale na klub przy pomocy prasy jest słabe |
Załuska zagrał bardzo średni sezon, który wykazał jego słabe strony
Jeżeli chodzi o ligę plasuje się mniej więcej w środku stawki. IMHO jest słabszy niż Pawełek, z ktorego szydzi połowa forum, bo tak robi "Weszło". Rozumiem decyzję zawodnika ponieważ to prawdopodobnie jego ostatni kontrakt na takim poziomie. Rozumiem decyzję klubu, nie jest on piłkarzem o którego warto kruszyć kopię. Czy jest to osłabienie? Każdy kto tak pisze histeryzuje. W samej ekstraklasie i pierwszej lidze jest sporo bramkarzy na lepszym poziomie. Zawsze jest ryzyko wpadki, ale Załuska nie zawiesił wysoko poprzeczki. Znalezienie następców Brleka czy Mączyńskiego będzie problemem. Załuski - nie bardzo... |
Kolejny hiszpański szrot :) ?
|
Najlepsze jest to, że ,,dziennikarze" wyśmiewają/krytykują możliwość zatrudnienia kolejnego Hiszpana w Wiśle.
Gonzalez i Llonch to bardzo dobre ruchy, więc to pokazuje jak bardzo duży mają ból d..... |
Cytat:
Czy Ci sami ktorzy szydzili z Lloncha i całego projektu? czy może Ci którzy woleliby Smude niz Kiko? :) |
Cytat:
|
bramkarz z AC Milan to nie w kij dmuchał !
|
Cytat:
|
Cytat:
Załuska popełnił kilka błędów w trakcie sezonu, ale Pawełka wciąga nosem. Poza tym nie muszę przypominać fucków Pawełka do kibiców Wisły? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jak grajka sprzedają to też jego kontrakt się kończy;)))
A tak na poważnie... Po co mu był ten wywiad. Nie mógł na to pytanie odpowiedzieć po prostu: "następne pytanie" ? |
Cos tu nie gra i ktos po prostu kogoś pod c..j ładuje.
|
Prawie się wzruszyłem tym tekstem Mąki. Jeśli będzie konkretna oferta- sprzedać. To nie jest Szymkowiak, żeby za nim płakać.
|
najlepiej mimo wszystko jakby został , mózg i serce drużyny to jest nie do zastąpienia , w przeciwieństwie do np utalentowanego ale chimerycznego Brleka za którego można jednak kasy wyciągnąć więcej
|
Za rok i tak będziemy musieli go zastąpić, tylko że wtedy nie dostaniemy ani złotówki.
|
Ja pierdziele. Ludzie, po co nakręcacie się tym Pawełkiem? Dukat, to zdementował ! Załuska był ok. Niestety tylko ok. Nie może nam gość 34, czy 35 letni stawiać warunków. Priorytet to sprowadzić bramkarza i napastnika. Tak jak ktoś tu napisał. Problemem może być zastąpienie Mączyńskiego, albo Brleka, a nie Załuski.
P.S: Jedna rzecz. Mączyński mnie zawiódł. Rozumiem, że są w....ieni odnośnie pieniędzy. Wybrał sobie zajebisty moment. Wisła stara się zapewne zakontraktować jakiś piłkarzy, a ten polazł do mediów z tym że nie płacą... Przepraszam nie polazł, a został jedynie zapytany i powiedział prawdę.. |
No nie wiecie dlaczego Krzysiu tak zrobił? Chce nie dać klubowi wyboru, gdy przyjdzie jakakolwiek oferta. Puszczą go za granicę żeby tylko znowu nie .......ił w mediach. Lepiej się pozbyć krzykacza i coś niecoś zarobić.
On zaś chwyta się ostatniej deski ratunku po niepowodzeniach przy transferach do Chievo czy Slavii (jeśli takowa oferta była). Chce stąd spierdalać szybko, ale przecież tego nie powie. Wyobrażacie sobie jakby dostał po dupie od środowiska wiślackiego za takie gadanie? I żeby nie było - jestem przeciwny opóźnieniom w wypłatach w każdej postaci, u każdego pracodawcy. Moim jednak zdaniem Mąka gra tutaj pod siebie, a nie pod kolegów z drużyny, którzy również nie otrzymali zaległości. Po prostu ma fokus na zmianę klubu. |
Sprzedać go, płakał nie będę. Byle nie do Elki.
|
Cytat:
**** Z Mączyńskim widzę ta sama sytuacja co pół roku temu, wszyscy eksperci go doceniają na czele z Nawałką, tylko na forum Wisły brak docenienia. :lol: |
Cytat:
Rozumiem założenie roszad bramkarskich na zasadzie, że nie inwestujemy w Załuskę + leci dwóch rezerwowych z kontraktami z czasów T-F, bo rzeczywiście za dużo kasy tu się marnowało, a w przyszłym sezonie broni nowy bramkarz i ewentualnie wpuszczamy powoli któregoś z młodych. Jest to rozwiązanie mimo wszystko dość ryzykowne, bo - odpukać! - poważna kontuzja po zamknięciu okienka i może być problem. Z tego względu albo zatrzymałbym Miśkiewicza (jeśli nie miał jakichś wygórowanych wymagań) lub zakontraktował za skromne pieniądze jakiegoś rezerwowego z doświadczeniem. Co do Mączyńskiego, niestety realia mamy takie, jakie mamy i powinniśmy go sprzedać niezależnie od tego wywiadu bo za rok w ogóle nic na tym nie zarobimy. Kwestia kwoty - z jednej strony 30 lat, ale z drugiej to podstawowy skład reprezentacji, bańka ojro nie brzmi jak kwota z sufitu. |
W kwestii transferów z wywiadu z Junco można wyciągnąć następujące wnioski:
- Przyjdzie bramkarz z zagranicy (2?) - Przyjdzie skrzydłowy (2?) - Przyjdzie napastnik (2?) - wzmocnienia będą zagraniczne, ale o młodych zawodników, - możemy iść nawet tropem Jagiellonii która miała 9 obcokrajowców w 1 składzie Czy będzie mnoga liczba to zależy kogo odpalimy(Zachara, Ondrasek, Buchalik, Miśkiewicz, Valencia, Videmont, Echavarria), ale że to zrobimy jestem niemal przekonany. Za dużo mamy w kadrze przeciętnych zawodników. W dodatku D.Dukat się wygadał, że za Mąkę oczekują 550 tys euro i jest wolny. Pamiętam jak dziś sytuację, gdy powrót Mąki do Wisły to były tylko marzenia ściętej głowy. Jak dobrze wiemy, urodziło mu się wtedy dziecko i bardzo chciał wrócić do Polski. Wyciągnął (wtedy) do bardzo zadłużonej Wisły pomocną dłoń. Myślę, że choćby za to należy mu się transfer do dobrego klubu, jeśli tylko będzie taka oferta. Niemniej jednak byłoby bardzo trudno go wtedy zastąpić. Szkoda, że Chrapek podpisuje kontrakt ze Śląskiem, bo byłby idealnym kandydatem. |
Cytat:
|
@rozarian
Nie sądzę, że Śląsk, który jest obecnie licytowany stać by było na wydatek 300 tys euro, prędzej uwierzę w tę kwotę w zł. Lechia ma swoje problemy finansowe, a kadrę ma aż nadto szeroką. |
Cytat:
|
Wydaje mi się, że sprowadzenie Chrapka byłoby dobrym pomysłem w przypadku odejścia Mąki i Brleka, co wydaje się stosunkowo prawdopodobne. Sam zawodnik na pewno ma sentyment do Wisły i chętnie by tu wrócił, a my mielibyśmy pomocnik na całkiem dobrym poziomie. Dlatego szkoda, oby Junco faktycznie miał jakiś plan.
|
1 Załącznik(ów)
Załącznik 2092
Strasznie szkoda ze odpuszczamy Chrapka, idealny nastepca Brleka albo Maki a jakby mial 2 podobne oferty to na pewno by woal wrocic do Krakowa niz isc do Slaska |
Cytat:
- Nie grał w żadnym poważnym klubie w swojej karierze. - Kontrakt kończy się za rok, za pół roku podpiszą za darmo. - Dukat napisał na Twitterze, że 550 tysięcy euro, tyle chcieli. Milion euro to kwota niemożliwa do zyskania dzisiaj [chyba, że znajdzie się wariat]. Po Euro2016 była taka możliwość. **** Transfer Chrapka byłyby idealny, chłopak potrafi zagrać piłkę, ma to coś w sobie. Gdyby mu zaufać, byliby z niego ludzi. No ale nas nie stać widocznie... |
Chrapka bardzo lubię i doceniam, ale uważam, że jest dość przereklamowany. Przyzwoity / solidny środkowy pomocnik nic więcej. Do Krzyśka czy chociażby Brleka to mu jednak sporo brakuje moim zdaniem. Wolałbym takiej zamiany nie przeprowadzać mimo wszystko.
|
Dokładnie. Nie ma o sobie oczu wypłakiwać za Chrapkiem. W Lechii pokazał niewiele. A wierzę, że Junco, jeśli tylko zarząd da mu minimum niezbędnych środków, ściągnie na każdą pozycję gracza, który w naszej buraczanej lidze będzie się wyróżniał. I za dużo mniejsze pieniądze niż "gwiazdeczki" naszej ligi.
|
Cytat:
Ale to nie jest rozmawianie z piłkarzem za pomocą prasy. To informacja dla publiki i kibiców, że Mączyński kłamał. Osobna prywatna rozmowa na pewno była. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:59. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl