Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

shaggy 17.07.2014 08:30

Z zaciekawieniem oglądało się polską Barcelonę, polski Bayern, drużynę która zdominuje polską Ekstraklasę na dekady na tle naprawdę mocnego i dobrze zorganizowanego rywala. Napawa optymizmem, że Legia nie dała się stłamsić będącemu w środku sezonu rywalowi i starała się konstruować akcje zaczepne co w końcu udokumentowała strzelonym golem.

Na Berga spadła fala krytyki za to że wystawił w Superpucharze półrezerwowy skład jak się okazuje niesłusznie. To był świetny zabieg - dać odpocząć najlepszym piłkarzom przed arcytrudnym starciem z przybyszami z Zielonej Wyspy – w innym wypadku zwycięski remis z wczoraj nie miał by prawa się zdarzyć a tak mamy świetny wynik i realne szanse na awans do upragnionej III rundy.

Prezes Leśnodorski po meczu ze łzami w oczach stwierdził, że jest zbudowany postawą swoich piłkarzy i przy tym zadowolony ze swoich piłkarzy, którzy pokazali, że Legii naprawdę niedużo dzieli od piłkarzy z Wysp, a na Wyspach jest przecież najmocniejsza liga w Europie. Na koniec obowiazkowo dodał: dla przypomnienia oglądaliśmy najlepszy zespół w Polsce, z najlepszą akademią. Tym razem nie wspomniał nic o najlepszych kibicach (na wschód od Wisły oczywiście), gdyż był zdegustowany tym, że trybuny nie doceniły heroicznego boju jego piłkarzy i tego że Żyro i spółka wypruwali sobie żyły na boisku – okrzyki Legia grać k… mać są nie do przyjęcia - stwierdził. Wyraził tylko nadzieję że w Irlandii taka przyśpiewka już się nie będzie niosła po trybunach a jeśli już to po angielsku aby nie deprymowała jego pupili.

Pomeczowe wypowiedzi:
Kosecki: Dupa blada… ale nie moja
Żyro: Wypadek przy pracy…
Hadaj: Powieziemy leszczy na wyjeździe…
Leśnodorski: Lech ma wąską kadrę a Smudy bym nie zatrudnił… do tego należy pamiętać że w kraju nie mamy konkurencji a nasza akademia jest najlepsza w Europie zachodniej czyli na wschód od Wisły…
Berg: Wcale nie jest mi łyso po tym co zaprezentowała Legia… chyba że patrzę w lustro…
Saganowski: Na tle rywala wyróżnialiśmy się… moją opalenizną
Kuciak: tak to prawda po tym jak po raz kolejny chciałem rozszarpać kolegę z zespołu dostałem od lekarza klubowego skierowanie na badania psychiatryczne…
Vrdoljak: Sędziowanie w tym meczu było skandaliczne w Ekstraklasie za taki faul bramkarz rywali dostałby czerwoną kartkę i byłby za to rzut karny mimo tego że faul był przed polem karnym. Do tego Kosecki symulował dziś 8 razy a sędzia zagwizdał tylko raz to jest niedopuszczalne…

A tak na poważnie to w rewanżu wzorem z poprzedniego sezonu (L)osersi wymęczą ten awans…

Karherop 17.07.2014 08:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1368124)
Są.
Nasze.

Ja sądzę, że akurat dobrze gdyby o tym wiedzieli Irlandczycy, bo zagrali z Legią zbyt bojaźliwie.

Powinno być 3-0 i właśnie w takim stosunku typuję ich wygraną u siebie.

PhantomRanger 17.07.2014 08:51

Ja jestem ciekawy jak koralikowy prezes zareaguje na ewentualne odpadnięcie już w tej rundzie.

Mario Nh 17.07.2014 08:51

Niestety, ale często ta strzelona bramka w końcówce decyduje o awansie do następnej rundy.
Chociaż... czy Legia jest wstanie tam strzelić dwa gole i stracić maksimum 1?
Szanse awansu oceniam 50-50.

Lechista69 17.07.2014 09:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kapsel (Post 1368118)
Dlaczego Lechia ma pokazać miejsce Warszawie? :)
Nie mów, że Lechia ma taki silny skład. Kupili kilku młodych zdolnych. To by było na tyle. Maks ich możliwość to 3 miejsce.

przypomnę ci tego posta na koniec sezonu, póki co nie widziałem jeszcze gry Kacajeva, Ribeiro i Możdżenia ale już mogę powiedzieć że pozostali z miejsca mogą wskoczyć do pierwszej "11" i dać ten skok jakościowy. 37 kolejek a decydować będzie ostatnie 7 w grupie mistrzowskiej.. niby potrzebne jest zgranie ale to już powinno być po pierwszej części sezonu zasadniczego.. o dziwo w sparingach zaczęło to już działać patrząc na ilość czasu który mieli. Możliwości to Lechia obecnie ma na walkę o mistrza, resztę zweryfikuje boisko. :) Bo Lechia zawsze ma jeden cel, gra o mistrza!

AYALA 17.07.2014 09:52

Ludogorets wczoraj 4-0 na luziku pokonał podobny zespół .....bez wielkiej kasy też można dobrze sie w pucharach prezentować.

Berg im wmówił mentalność zwycięzców i chyba dlatego nie biegali.

Słabi grajkowie z bardzo dużymi kontraktami i pięknymi fryzurami , tak można podsumować nasz FC Hollywood

syryls 17.07.2014 10:13

Tak patrzę na kadrę Legii i dalej nie za bardzo mają kim straszyć w przeciwieństwie do Wisły z 2011, Iliev, Melikson, Małecki - każdy innej charakterystyki
Pewnie awansują do 3 rundy, ale samym Radovicem to nic nie zdziałają

Arked 17.07.2014 10:40

Legia. Kolejny przykład polskiego rozmachu w budowie drużyny na europejskie puchary. Zewsząd docierają do mnie informacje o tych 100 mln zł dochodu, wielkich pieniądzach, sponsorach walących drzwiami i oknami i jak to ta Legia nie dominuje. I co z tego wynika? Gówno. Legia wychodzi w pierwszym meczu el. LM w ataku dziadzią Saganowskim. Komedia.

Zero ambicji, zero zdecydowania. Największe nazwiska w rubryce transferów do klubu to Piech i Lewczuk. Z czym do Europy? Nie powiem, żeby powielanie przez Legię polskiego schematu "walki o Ligę Mistrzów" szczególnie mnie martwiło ale to już robi się nudne.

PhantomRanger 17.07.2014 11:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1368161)
Legia. Kolejny przykład polskiego rozmachu w budowie drużyny na europejskie puchary. Zewsząd docierają do mnie informacje o tych 100 mln zł dochodu, wielkich pieniądzach, sponsorach walących drzwiami i oknami i jak to ta Legia nie dominuje. I co z tego wynika? Gówno. Legia wychodzi w pierwszym meczu el. LM w ataku dziadzią Saganowskim. Komedia.

Zero ambicji, zero zdecydowania. Największe nazwiska w rubryce transferów do klubu to Piech i Lewczuk. Z czym do Europy? Nie powiem, żeby powielanie przez Legię polskiego schematu "walki o Ligę Mistrzów" szczególnie mnie martwiło ale to już robi się nudne.

Legia ma budżet w wysokości około 100 baniek, ale co z tego skoro ma wielkie problemy z pokonaniem drużyny, której budżet może oscylować wokół 3 mln euro lub mniej. Dobrym przykładem niech będzie Victoria Pilzno, kiedy grała w LM miała budżet 10 mln euro. To pokazuje, że dobrą drużynę można zrobić niekoniecznie mają wielki budżet.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1368154)
Ludogorets wczoraj 4-0 na luziku pokonał podobny zespół .....bez wielkiej kasy też można dobrze sie w pucharach prezentować.

Berg im wmówił mentalność zwycięzców i chyba dlatego nie biegali.

Słabi grajkowie z bardzo dużymi kontraktami i pięknymi fryzurami , tak można podsumować nasz FC Hollywood

Dlatego akurat w Wiśle podoba mnie się to, że zawodnicy nie mogą zarabiać więcej jak 60 tyś zł miesięcznie. Powiedzmy sobie szczerze, więcej nie są warci. Jak chcą większą kasę niech pokażą się na boisku i grają o transfer za granicę.

AYALA 17.07.2014 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1368164)

Dlatego akurat w Wiśle podoba mnie się to, że zawodnicy nie mogą zarabiać więcej jak 60 tyś zł miesięcznie. Powiedzmy sobie szczerze, więcej nie są warci. Jak chcą większą kasę niech pokażą się na boisku i grają o transfer za granicę.

Pamiętam jak za początków pana Cupiała w Wiśle nie płacono tak wysokich kontraktów jak w ostatnich latach to potrafiliśmy ograć Trabzonsor 5-1, Walijski Newton 7-0,Maribor 3-0 czy zremisować z Parmą która potem zdobyła puchar uefa -1998/99

arth_ur 17.07.2014 14:43

Postawię 20 zł na remis bądź wygraną Legii. Jak przegrają to będzie najwspanialsza strata pieniędzy przez hazard, a jeśli wygram to dobre piwo na osłodę :-)

Maciuś 17.07.2014 17:13

Ruch już przegrywa z Liechtensteinem:lol::lol::lol:

Arked 17.07.2014 18:03

FC Vaduz to jest szwajcarski klub przebrany za drużynę z Liechtensteinu. Nie są żadną potęgą ale na pewno też nie są cieniasami.

For_FuN_ 17.07.2014 18:53

Przepraszam, ktoś tu ze mną próbował polemizować i twierdził, że Rumak to dobry trener? Licze na przeprosiny ;).

Amika - wielkie brawa! 50 mln zł budżetu, v-ce Mistrz Polski i kompromitacja z amatorami :). Tylko pogratulować.

Mario Nh 17.07.2014 18:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1368315)
Przepraszam, ktoś tu ze mną próbował polemizować i twierdził, że Rumak to dobry trener? Licze na przeprosiny ;).

Amika - wielkie brawa! 50 mln zł budżetu, v-ce Mistrz Polski i kompromitacja z amatorami :). Tylko pogratulować.

W zasadzie to przeprosiłem postem napisanym po meczu Legii. :)

Choć jeszcze nie odpadli. :D
A tak całkiem poważnie to niezłe jaja.

jaszczur90 17.07.2014 19:00

Pozazdrościli nam Levadii :p

4karol4 17.07.2014 19:15

O ile wcześniej miałem wątpliwości, to dzisiaj już wiem to na pewno. Dobrze, że nie awansowaliśmy do pucharów.

Glazik 17.07.2014 19:16

Polska kopana jest juz na takim poziomie ze amatorka nasze ekipy kompromituje... teoretycznie nie moze byc gorzej... ehh w sumie trzeba cierpliwie czekac na mecz repry z Gibraltarem.

felipe 17.07.2014 19:52

Zawisza już w plecy.

Ciekawe który z 4 patałachów się obroni w dwumeczu :D

brylant17 17.07.2014 20:43

Tradycyjnie wakacyjny eurow........Po co grać i się kompromitować ? piłkarze muszą odpoczywać gdzie do grania w piłkę...

Ogryzek 17.07.2014 20:48

Dobrze że nie gramy w pucharach, dopiero mielibyśmy zepsute humory przed sezonem:)

głos z trybun 17.07.2014 21:11

Legia Warszawa 1-1 St. Patricks
Kalju 1-0 Lech Poznań
Ruch Chorzów 3-2 Vaduz
Waregem 2-1 Zawisza Bydgoszcz

Ale ta nasza liga jest słaba :D

wolfy 17.07.2014 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez głos z trybun (Post 1368357)
Kalju 1-0 Lech Poznań
Ruch Chorzów 3-2 Vaduz

Przynajmniej szybko będzie z głowy i nikt w lidze nie będzie przemęczony.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kapsel (Post 1368320)
(...)

Szczerze mówiąc, to nie wiem czy Ci współczuć, czy może zazdrościć. Naiwność z jaką nie dostrzegasz beznadziejności naszego futbolu...
Wszystko przed Tobą. Kiedyś zauważysz, że to nie spisek ani przypadek. Że wszyscy leją nas, bo jesteśmy piłkarsko kelnerami.

głos z trybun 17.07.2014 21:18

W Lechu czy Legii jeden kopacz miesięcznie zarabia tyle ile cała drużyna z którą grali ...
Nawet Wschód nam odskakuje a my tkwimy w tym marazmie ... To już nie jest śmieszne co się dzieje z ta polską piłką ... :-/

mitmichael 17.07.2014 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez głos z trybun (Post 1368357)
Kalju 1-0 Lech Poznań
Ruch Chorzów 3-2 Vaduz

Za łagodnie powiedziane :P

emj10 18.07.2014 00:55

Spec od rankingów kiedyś brylował w tym temacie, ale już nie pisze od jakiegoś czasu :D

Bardziej od samego eurowpierniczu śmieszy mnie, że co roku ci samie dziennikarze, serwisy i kibice wieszczą przed letnią przygodą z europejskimi pucharami, że w tym roku "jeszcze będzie przepięknie", a później wylewają tony pomyj na głowy niczemu niewinnych trenerów i piłkarzy.

Jeśli za tydzień w grze pozostanie jedna ekipa to będzie bardzo dobrze.

PhantomRanger 18.07.2014 04:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1368406)
Spec od rankingów kiedyś brylował w tym temacie, ale już nie pisze od jakiegoś czasu :D

Bardziej od samego eurowpierniczu śmieszy mnie, że co roku ci samie dziennikarze, serwisy i kibice wieszczą przed letnią przygodą z europejskimi pucharami, że w tym roku "jeszcze będzie przepięknie", a później wylewają tony pomyj na głowy niczemu niewinnych trenerów i piłkarzy.

Jeśli za tydzień w grze pozostanie jedna ekipa to będzie bardzo dobrze.

Jakby nie było nie sprecyzowali dokładnie o co dokładnie im chodzi, bo piękny eurowpiernicz w tym tygodniu zaliczony :D

Tak na poważnie to granie polskich drużyn w pucharach skończyło się kiedy w naszej lidze zaczęto podpisywać kontrakty na horrendalne kwoty. Ja popieram Wisłę kiedy ogłoszono, że piłkarz nie może zarabiać więcej niż 60 tys zł miesięcznie. Jednak po popisach polskich drużyn w tym tygodniu, zastanawiam się, czy są warci połowy tej kwoty.

mitmichael 18.07.2014 08:19

Potencjalni rywale Legii w 3. rundzie el. LM:FC Salzburg (Austria)
Knattspyrnufelag Reykjavikur (Islandia) / Celtic FC (Szkocja) - ( w pierwszym meczu 0:1)
BATE Borysów (Białoruś) / Skenderbeu Korce (Albania) - (0:0)
NK Dinamo (Chorwacja) / Żalgiris Wilno (Litwa) - (2:0)
Sheriff Tiraspol (Mołdawia) / FK Sutjeska (Czarnogóra) - (2:0)

Potencjalni rywale Lecha w 3. rundzie el. LE:
Motherwell FC (Szkocja) / Stjarnan (Islandia) (2:2)
Zoria Ługańsk (Ukraina) / KF Laçi (Albania) (3:0)
FK Vojvodina (Serbia) / FK AS Trenčín (Słowacja) (0:4)
SKN Sankt Poulten (Austria) / Botew Płowdiw (Bułgaria) (1:2)
NK Željezničar (BiH) / FK Metalurg (Macedonia) (0:0)
IF Brommapojkarna (Szwecja) / Crusaders FC (Irlandia Płn.) (4:0)

Potencjalni rywale Ruchu w 3. rundzie el. LE:
FC Viktoria Pilzno (Czechy)
BSC Young Boys Berno (Szwajcaria)
Esbjerg fB (Dania) / Kajrat Ałmaty (Kazachstan) (1:1)
Dynamo Moskwa (Rosja)
IF Elfsborg (Szwecja)/ İnter Baku (Azerbejdżan) (0:1)
HNK Rijeka (Chorwacja)/ Ferencvárosi TC (Węgry) (1:0)

Potencjalni rywale Zawiszy w 3. rundzie el. LE:
FC Groningen (Holandia)/ Aberdeen FC (Szkocja) (0:0)
AIK (Szwecja)/ Linfield FC (Irlandia Płn.) (0:1)
Astra Giurgiu (Rumunia)
SV Groudig (Austria) / FK CukariCki (Serbia) (4:0)
FK Sarajewo (BiH)/ FK Haugesund (Norwegia) (0:1)
Szachtior Soligorsk (Białoruś)/ Derry City FC (Irlandia Płn.) (1:0)

MatMario 18.07.2014 08:49

Naprawdę duże szansę że nawet do sierpnia się w pucharach nie utrzymamy :D Idziemy na rekord.

AYALA 18.07.2014 09:52

zanim puchary na dobre sie zaczną to nas już w nich nie będzie....nieźle.

Wprowadzić stawki dla naszych zawodników jak na Litwie,Estonii czy Łotwie czyli między 1000-2000 € miesiecznie.Poziom ten sam.No ale oczywiście milionerzy z Warszawy sie na to nie zgodzą bo im sie marzy LM.

emj10 18.07.2014 10:05

Nie zgodzą się przede wszystkim piłkarze, bo taki i podobny hajs dostaną w III lidze angielskiej, więc zaczną się masowe emigracje piłkarzy.

Leh71 18.07.2014 10:30

Niech sie nie godzą i ida do tej III ligi angielskiej-jak ich zechcą.
To bedą grać juniorzy lub Ci dla ktorych braknie miejsca w tej przysłowiowej III lidze angielskiej lub tez II bundeslidze.
Zmiejszenia poziomu gry my kibice nie odczujemy, a za to bedziemy oglądać kopaczy ktorym może sie będzie chciało.

silver03 18.07.2014 10:49

Poziom pensji ekstraklasowych kopczy w stosunku do ich umiejętności to istna patologia. Jak widać w całej tej zgraji najbardziej rozsądny jest Osuch, który wydał najmniej za 1 pkt. w ekstraklasie, a Zawisza mimo to odnisół sukcesy (Super Puchar, PP) no i wciąż jest w grze w el.LE (porażka 2:1 na wyjeździe). Pan Leśniodorski i cała reszta z LechoAmicki itd. to po prostu frajerzy, inaczej tego nazwać nie można.

szprotson 18.07.2014 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1368448)
Nie zgodzą się przede wszystkim piłkarze, bo taki i podobny hajs dostaną w III lidze angielskiej, więc zaczną się masowe emigracje piłkarzy.

ale ktorych ?
gdzie polski darmozjad bez ambicji bedzie miał lepiej niż u nas pod parasolem bezpieczenstwa w ekstraklasie.
Kazdy szanujący sie klub po miesiacu zorientuje sie ze polski delikwent to na budowie moze popracowac a nie na boisku.

arth_ur 18.07.2014 12:31

Proszę proszę Celtic potencjalnym rywalem Legii w e LM. Zazdroszczę im wyjazdu (jak oczywiście awansują)

studio 18.07.2014 12:32

Chcialem napisac ze dzisiejsze losowanie calkiem dobre dla naszych druzyn ale poprawnie powinienem napisac ze to dobre losowanie dla przeciwnikow.

mr_kwolf 18.07.2014 12:37

Śmieszą mnie te wjazdy na zarobki piłkarzy. Zarabiają tyle ile dyktuje rynek.

A pomysły rodem z komuny na salary cap to śmiech na sali. Niby to sprawi że zaczną lepiej grać?

Jak się zainwestuje w szkolenie i takich Koseckich/Żyr/wpiszkogochcesz będzie dwustu w Polsce, a nie dziesięciu to od razu zarobki spadną albo poziom pójdzie od góry.

wiesniak84 18.07.2014 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1368498)
Śmieszą mnie te wjazdy na zarobki piłkarzy. Zarabiają tyle ile dyktuje rynek.

Dodac nalezy, ze polski rynek.
Dodac nalezy, ze dzieki temu poslki klub nie gral w LM od 18 lat.

mr_kwolf 18.07.2014 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak84 (Post 1368506)
Dodac nalezy, ze polski rynek.
Dodac nalezy, ze dzieki temu poslki klub nie gral w LM od 18 lat.

A co ma do tego gdzie jest ten rynek? Przytaczana tutaj Estonia gdzie grają za 1000 euro też nie grała w LM. Może to nie zarobki są problemem?

Pamiętam jak pare lat temu była akcja ściągania obcokrajowców "bo tańsi, a poziom gry podobny". Jak wtedy właściciele próbowali obniżyć w ten sposób zarobki to było wielkie narzekanie, że mają grać Polacy. No to teraz są tego efekty.

Sztuczne obniżanie zarobków sprawi, że odejdą stąd ci nieliczni, którzy coś potrafią, a w innym kraju dostaną lepsze wynagrodzenie.

Mario Nh 18.07.2014 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arth_ur (Post 1368494)
Proszę proszę Celtic potencjalnym rywalem Legii w e LM. Zazdroszczę im wyjazdu (jak oczywiście awansują)

Fajny kierunek, znowu wyspy...

Żeby tak nie awansowali i mistrz Irlandii zagrał przeciwko mistrzowi Szkocji.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl