![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Myślisz, że Król i Kowal robią to na własną rękę? Biuro prawne UMK pisze interpretacje na konkretne zamówienie - tutaj nic się nie dzieje bez przyczyny, pardon - bez wiedzy i aprobaty JM |
Boję się, że tym ....om uda się przebić z ta prostacką narracją, że Wisła jest po prostu sama sobie winna, bo nie płaciła.
Co jest oczywiście częściowo prawdą, ale to tylko część prawdy, więc gówno prawda. Rzeczywistość jest jak zawsze bardziej skomplikowana, ale to już nikogo nie będzie oczywiście interesowało, ludzie potrzebują możliwie prostych wyjaśnień. Jakąś kilkutysięczną demonstrację uda się pewnie zrobić jak już będzie za późno. Są wakacje, część ludzi na urlopach, trwają MŚ, zaraz finał, dobry czas sobie sukinsyny wybrały na takie akcje. |
spadaj i siedź cicho
|
Cytat:
|
I teraz zastanowmy sie:
Dwa lata temu Meresinski Rok temu Stechert Teraz chca nas pozbawic naszego domu Przypadek? PS: Co do pani Krol - lapowkarstwem sie nie brzydzi - co wiemy po poczatku jej kariery w UM. Ja bym przeswietlil ja dokladniej. Babsztyl ma nabrane 1.4 mln zlotych kredytow. https://s5.postimg.cc/w6ry9d8av/scre...t_09_32_44.png |
To parchy za tym stoją. Nie widząc innej metody (zawsze za nami) trudnią się głównie podgryzaniem Wisły.
|
Ja tylko nie rozumiem jednej decyzji zarządu, podpisanie spłaty ratalnej na 24 miesiące. Tyle, że znam sam fakt, nie wiem czy była możliwość rozłożenia tego na raty na 5-6 lat. Zarząd miał pewną świadomość całego zadłużenia, pewną bo prawdopodobnie kilka trupów wypadło z szafy, więc powinni wiedzieć, że spłacenie tych kilku milionów za stadion będzie nierealne.
Btw. Według informacji medialnych w tym sezonie z listy płac schodzi nam Kiko. |
Do broni Towarzysze !
|
Taka ciekawostka.
Pani KK kupiła dom w Rącznej albo jej najbliższych okolicach. Kojarzycie jaka to wielka inwestycja powstaje w Rącznej? Ale to pewnie przypadek... |
Cytat:
"Nie ma przypadków, są tylko znaki." |
Możecie przyblizyc? Jestem poza Krakowem od miesięcy i nie w temacie.
|
Mieszkania nad Wisłą. A zaraz niedaleko jest IV Obwodnica. Budowa Centrum treningowego... Cracovii
www.mieszkaniaraczna.pl ;) |
Chętnie wpłaciłbym jakąś nie wielką kwotę na wykupienie stadionu, ale właśnie niepokoi mnie jedna sprawa. Co stało się z 1 mln zł z Carlitosa?
|
Baza treningowa ....
https://eurosport.interia.pl/klub-cr...we,nId,2380674 |
Cytat:
|
Nie o te wielka inwestycje chodziło ;) ta druga, bardziej czosnkowa.
|
Cytat:
........ |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
to zapytam inaczej... co się stało z drugim milionem zł z transferu Carlitosa? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jak znam życie to pewnie od razu po ewentualnym upadku Wisły miasto Kraków stanie się wielkim miłośnikiem sportu i Cracovia dostanie sowity przelew za promocję miasta przez sport.
Jedyna nadzieja w Majchrowskim, że nie wie o tym cyrku albo jest on zaplanowany przez niego dla zdobycia paru punktów procentowych. Jedyna nadzieja w parchu Majchrowskim. Kur**, jak to brzmi. |
Cytat:
|
Cytat:
NIEAKTUALNE |
Cytat:
Nie wiadomo, może jest kwota rozłożona na raty i pierwszy milion dostali już a drugi dostaną jak przyjdzie termin? Nikt Ci tego nie powie przecież Cytat:
|
Cytat:
Dziękuję dobranoc. |
Cytat:
|
Nie mieszajcie.
Mieszkania w okolicy ulicy Rącznej w Krakowie to nie to samo co gmina Rączna. Opamiętajcie się. |
Wiecie... Dopóki nasze nieszczęścia będziemy tłumaczyli złą wolą innych dopóty będziemy mieć problemy.
|
Cytat:
|
wystarczy zwykła symetria majcher-My:majcher-sąsiadkaâŚ. nic więcej, reszta w naszych rękach i głowach
|
Cytat:
I kij juz z tym kto winien - wiadomo,miasto przygralo w ch..a,i ono zle,a to,ze wczesniej Zarzad w ch..a przygral to juz kij,takie tam male miki... Ach,i jeszcze jakis obronca Zarzadu,ze ta kasa zarabiana,to slusznie a Ci,co mowia,ze nie,to wiadomo - populisci :rotfl: Kolejny,dla ktorego niewazne sa czyjes wyniki w pracy - za to wazne jest,ze inni to krytykuja. Dlatego w klubie jest jak jest (a i w naszym kraju) - bo zamiast stawiac na inteligencje jednostek - stawia sie na inteligencje tlumu. Rece opadaja... Nie ma innej mozliwosci - zarzad nawarzyl piwa,niech zarzad je wypije. Ja tam Wisle bede kibicowac nawet w 4 lidze.Kibicowalem dawno temu,jak byla w drugiej,to bede dalej. |
@wyar
Rozumiem, że Zarząd miał zasuwać za free, zamiast płacić zawodnikom - spłacać wszelkie długi (zawodnicy, trenerzy, miasto, inni wierzyciele) i oczywiście wyprowadzać przy tym klub na prostą.... Tylko, że w taki sposób działa jedynie likwidator albo syndyk....... Zarząd gros długów odziedziczył po poprzednim właścicielu i jednocześnie miał utrzymać aspekt sportowy zespołu jak również spłacić wszystkie długi..... Przy spadających przychodach miał wyczarować dodatkowe 10-12 mln zł i spłacić długi !!!!!!!!!!!!!!!!! |
Cytat:
|
Na razie najważniejszym celem jest ratowanie Wisły przy Reymonta. Na ocenę i rozliczenia zarządu przyjdzie czas później.
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja ze swej strony mogę tylko powiedzieć, że wpłacę tą 100. |
Cytat:
Poza tym wiem,co odziedziczyl zarzad - problem w tym,czy to sa odpowiedni ludzie. Ty twierdzisz ze tak,i ze nie ma problemu z tym,aby ich za wszystkie dzialania wynagradzac,ja - odwrotnie. Uwazam,ze olewajac miasto 2 lata musieli sie spodziewac,ze moze doprowadzic to do sytuacji w jakiej sie znajdujemy. Chcesz,zebym za to wystawil im laurke ? Cytat:
Cytat:
|
Zabawna sprawa.
Babsztyl będący "Wiceprezydentem do spraw edukacji i sportu" wydzwania do PZPN błagając ich o nie przyznawanie nam licencji. To jest tak bardzo absurdalne jak to, że Boniek wydzwaniający do UEFA, żeby wykluczyli Górnik Zabrze z pucharów. Na dodatek PZPN ma gdzieś durną babe i przedłuża Wiśle czas na znalezienie stadionu. Tylko mnie podejście PZPN nie dziwi. Oni już mieli doczynienia z tą kretynką, co zresztą kilka stron wcześniej wypunktował Virusman: Cytat:
http://lovekrakow.pl/aktualnosci/pub...nas_12526.html |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:51. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl