Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

!!IRIVER!! 11.07.2018 11:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iiYama (Post 1508362)
https://twitter.com/MateuszMiga/stat...81058863140864 + http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...ywo_26268.html.

15:11
Katarzyna Król: PZPN wie od nas, jaki jest stan zadłużenia. Nie ma możliwości, by w środę była podpisana umowa!

15:05
Katarzyna Król: Nie pozwoliłam na podpisanie umowy, ze względu na możliwą niegospodarność. Wisła jest spółką akcyjną, która wykazuje przychody na poziomie 25 mln zł. Stąd moja decyzja, którą konsultowałem m.in. z prawnikami

Kto stoi za Król? Przynala ze magistrat sam nas popieprzył do PZPN. Wykorzystano sytuacje ze Majchrowski jest poza Krakowem, to może ktoś wykorzystał sytuacje by nas upupić poza jego plecami?

Wykorzystano sytuację, że Majchrowski jest poza Krakowem. Podobno podpis pod umową dzierżawy miał być tylko formalnością.

sandomingo 11.07.2018 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1508367)
Wykorzystano sytuację, że Majchrowski jest poza Krakowem. Podobno podpis pod umową dzierżawy miał być tylko formalnością.

Nic się nie dzieje bez wiedzy JM.
Myślisz, że Król i Kowal robią to na własną rękę?

Biuro prawne UMK pisze interpretacje na konkretne zamówienie - tutaj nic się nie dzieje bez przyczyny, pardon - bez wiedzy i aprobaty JM

masada 11.07.2018 11:15

Boję się, że tym ....om uda się przebić z ta prostacką narracją, że Wisła jest po prostu sama sobie winna, bo nie płaciła.
Co jest oczywiście częściowo prawdą, ale to tylko część prawdy, więc gówno prawda. Rzeczywistość jest jak zawsze bardziej skomplikowana, ale to już nikogo nie będzie oczywiście interesowało, ludzie potrzebują możliwie prostych wyjaśnień.

Jakąś kilkutysięczną demonstrację uda się pewnie zrobić jak już będzie za późno. Są wakacje, część ludzi na urlopach, trwają MŚ, zaraz finał, dobry czas sobie sukinsyny wybrały na takie akcje.

Barti 11.07.2018 11:18

spadaj i siedź cicho

!!IRIVER!! 11.07.2018 11:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1508368)
Nic się nie dzieje bez wiedzy JM.
Myślisz, że Król i Kowal robią to na własną rękę?

Biuro prawne UMK pisze interpretacje na konkretne zamówienie - tutaj nic się nie dzieje bez przyczyny, pardon - bez wiedzy i aprobaty JM

Powiem Ci tak, że mogła być to akcja Król na własną rękę. Zwłaszcza w obliczu twitta zmiętego.

Snow 11.07.2018 11:18

I teraz zastanowmy sie:

Dwa lata temu Meresinski
Rok temu Stechert
Teraz chca nas pozbawic naszego domu

Przypadek?

PS: Co do pani Krol - lapowkarstwem sie nie brzydzi - co wiemy po poczatku jej kariery w UM.
Ja bym przeswietlil ja dokladniej. Babsztyl ma nabrane 1.4 mln zlotych kredytow.

https://s5.postimg.cc/w6ry9d8av/scre...t_09_32_44.png

Ogryzek 11.07.2018 11:22

To parchy za tym stoją. Nie widząc innej metody (zawsze za nami) trudnią się głównie podgryzaniem Wisły.

dawiss 11.07.2018 11:23

Ja tylko nie rozumiem jednej decyzji zarządu, podpisanie spłaty ratalnej na 24 miesiące. Tyle, że znam sam fakt, nie wiem czy była możliwość rozłożenia tego na raty na 5-6 lat. Zarząd miał pewną świadomość całego zadłużenia, pewną bo prawdopodobnie kilka trupów wypadło z szafy, więc powinni wiedzieć, że spłacenie tych kilku milionów za stadion będzie nierealne.

Btw. Według informacji medialnych w tym sezonie z listy płac schodzi nam Kiko.

Dariook 11.07.2018 12:30

Do broni Towarzysze !

sandomingo 11.07.2018 12:55

Taka ciekawostka.

Pani KK kupiła dom w Rącznej albo jej najbliższych okolicach.
Kojarzycie jaka to wielka inwestycja powstaje w Rącznej?

Ale to pewnie przypadek...

Ogryzek 11.07.2018 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1508438)
Taka ciekawostka.

Pani KK kupiła dom w Rącznej albo jej najbliższych okolicach.
Kojarzycie jaka to wielka inwestycja powstaje w Rącznej?

Ale to pewnie przypadek...

Taaa przypadek :)

"Nie ma przypadków, są tylko znaki."

iiYama 11.07.2018 13:08

Możecie przyblizyc? Jestem poza Krakowem od miesięcy i nie w temacie.

!!IRIVER!! 11.07.2018 13:11

Mieszkania nad Wisłą. A zaraz niedaleko jest IV Obwodnica. Budowa Centrum treningowego... Cracovii
www.mieszkaniaraczna.pl ;)

lukaszsz86 11.07.2018 13:12

Chętnie wpłaciłbym jakąś nie wielką kwotę na wykupienie stadionu, ale właśnie niepokoi mnie jedna sprawa. Co stało się z 1 mln zł z Carlitosa?

Człowiek Cienia 11.07.2018 13:12

Baza treningowa ....
https://eurosport.interia.pl/klub-cr...we,nId,2380674

!!IRIVER!! 11.07.2018 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lukaszsz86 (Post 1508445)
Chętnie wpłaciłbym jakąś nie wielką kwotę na wykupienie stadionu, ale właśnie niepokoi mnie jedna sprawa. Co stało się z 1 mln zł z Carlitosa?

poszło do miasta... dżizas, zacznijcie się orientować

mr_kwolf 11.07.2018 13:13

Nie o te wielka inwestycje chodziło ;) ta druga, bardziej czosnkowa.

Wit.Ek. 11.07.2018 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1508444)
Mieszkania nad Wisłą. A zaraz niedaleko jest IV Obwodnica. Budowa Centrum treningowego... Cracovii
www.mieszkaniaraczna.pl ;)

No i?

........

!!IRIVER!! 11.07.2018 13:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wit.Ek. (Post 1508449)
No i?

........

Serio? Ludzie, dorośli jesteście. Myślcie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1508448)
Nie o te wielka inwestycje chodziło ;) ta druga, bardziej czosnkowa.

:)

lukaszsz86 11.07.2018 13:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1508447)
poszło do miasta... dżizas, zacznijcie się orientować

to zapytam inaczej... co się stało z drugim milionem zł z transferu Carlitosa?

!!IRIVER!! 11.07.2018 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lukaszsz86 (Post 1508451)

Może przelew jeszcze nie dotarł?

Coglin 11.07.2018 13:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lukaszsz86 (Post 1508451)

Poszedł na spłatę innych zobowiązań?

mr_kwolf 11.07.2018 13:25

Jak znam życie to pewnie od razu po ewentualnym upadku Wisły miasto Kraków stanie się wielkim miłośnikiem sportu i Cracovia dostanie sowity przelew za promocję miasta przez sport.

Jedyna nadzieja w Majchrowskim, że nie wie o tym cyrku albo jest on zaplanowany przez niego dla zdobycia paru punktów procentowych. Jedyna nadzieja w parchu Majchrowskim. Kur**, jak to brzmi.

lukaszsz86 11.07.2018 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1508452)

no właśnie "może przelew jeszcze nie dotarł", "może poszedł na spłatę innych zobowiązań", a może jeszcze się rozpłynął. Mi jest tylko przykro że zarząd zachowuje się jak by miał to wszystko w dupie. Kibice się organizują, chcę zebrać pieniądze chociaż tak na prawdę nie wiadomo co się z nimi stanie bo... może pójdą na spłatę długu, a może na inne cele.

mr_kwolf 11.07.2018 13:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1508452)

Nie, było w wywiadzie z Golda że nie planują żadnych wpływów z tytułu tego transferu, więc jasno wynika że już wszystko dostali. Ten drugi milion i tak nic by nie zmienił, teraz się okazuje że ten wpłacony milion był całkiem niepotrzebny bo i tak jesteśmy w tej samej sytuacji, a mamy milion mniej do rozdysponowania.

NIEAKTUALNE

regan 11.07.2018 13:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lukaszsz86 (Post 1508456)
no właśnie "może przelew jeszcze nie dotarł", "może poszedł na spłatę innych zobowiązań", a może jeszcze się rozpłynął. Mi jest tylko przykro że zarząd zachowuje się jak by miał to wszystko w dupie. Kibice się organizują, chcę zebrać pieniądze chociaż tak na prawdę nie wiadomo co się z nimi stanie bo... może pójdą na spłatę długu, a może na inne cele.

Jezu ci dalej swoje. Przecież obowiązuje jakaś umowa handlowa to nie mogą powiedzieć kwoty i terminu płatności to jest proste i jasne jak but a wy ciągle marudzicie o to samo.

Nie wiadomo, może jest kwota rozłożona na raty i pierwszy milion dostali już a drugi dostaną jak przyjdzie termin?

Nikt Ci tego nie powie przecież

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1508457)
Nie, było w wywiadzie z Golda że nie planują żadnych wpływów z tytułu tego transferu, więc jasno wynika że już wszystko dostali. Ten drugi milion i tak nic by nie zmienił, teraz się okazuje że ten wpłacony milion był całkiem niepotrzebny bo i tak jesteśmy w tej samej sytuacji, a mamy milion mniej do rozdysponowania.

Nie planuje do czasu deadlinu czyli do końca lipca. Być może płątność jest rozłożona na dłuższy okres

!!IRIVER!! 11.07.2018 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1508457)

"Nie mogę mówić o szczegółach transferu. W najbliższych dniach nie spodziewamy się innych pieniędzy za Carlitosa."

Dziękuję dobranoc.

mr_kwolf 11.07.2018 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1508459)
"Nie mogę mówić o szczegółach transferu. W najbliższych dniach nie spodziewamy się innych pieniędzy za Carlitosa."

Dziękuję dobranoc.

Faktycznie. Przepraszam za wprowadzenie w błąd w takim razie.

Don Donson 11.07.2018 13:40

Nie mieszajcie.
Mieszkania w okolicy ulicy Rącznej w Krakowie to nie to samo co gmina Rączna.
Opamiętajcie się.

Wit.Ek. 11.07.2018 14:27

Wiecie... Dopóki nasze nieszczęścia będziemy tłumaczyli złą wolą innych dopóty będziemy mieć problemy.

serek.c2 11.07.2018 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wit.Ek. (Post 1508469)
Wiecie... Dopóki nasze nieszczęścia będziemy tłumaczyli złą wolą innych dopóty będziemy mieć problemy.

Musimy patrzyć na siebie, ale też jak widać musimy pilnować "innych".

Porter 11.07.2018 14:43

wystarczy zwykła symetria majcher-My:majcher-sąsiadka…. nic więcej, reszta w naszych rękach i głowach

wyar 11.07.2018 14:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wit.Ek. (Post 1508469)

Tak,fajnie sie to tutaj przerolowalo. Zarzad jest juz cacy i trzeba zbierac kase na Wisle tylko dlatego,ze ludzie z tego Zarzadu postanowili nie splacac dlugow,bo zamarzyly im sie wysokie pensje,trenerzy zmieniani co pol roku,szeroka kadra i rewelacyjny PR. A pzoniej,jak to u nas - pospolite ruszenie,wiec :"szabel nam nie zabraknie,szlachta na kon wsiedzie, Ja z synowcem na czele i ? - jakos to bedzie."

I kij juz z tym kto winien - wiadomo,miasto przygralo w ch..a,i ono zle,a to,ze wczesniej Zarzad w ch..a przygral to juz kij,takie tam male miki...

Ach,i jeszcze jakis obronca Zarzadu,ze ta kasa zarabiana,to slusznie a Ci,co mowia,ze nie,to wiadomo - populisci :rotfl: Kolejny,dla ktorego niewazne sa czyjes wyniki w pracy - za to wazne jest,ze inni to krytykuja.

Dlatego w klubie jest jak jest (a i w naszym kraju) - bo zamiast stawiac na inteligencje jednostek - stawia sie na inteligencje tlumu.
Rece opadaja...

Nie ma innej mozliwosci - zarzad nawarzyl piwa,niech zarzad je wypije. Ja tam Wisle bede kibicowac nawet w 4 lidze.Kibicowalem dawno temu,jak byla w drugiej,to bede dalej.

funkykoval 11.07.2018 15:00

@wyar
Rozumiem, że Zarząd miał zasuwać za free, zamiast płacić zawodnikom - spłacać wszelkie długi (zawodnicy, trenerzy, miasto, inni wierzyciele) i oczywiście wyprowadzać przy tym klub na prostą....

Tylko, że w taki sposób działa jedynie likwidator albo syndyk.......

Zarząd gros długów odziedziczył po poprzednim właścicielu i jednocześnie miał utrzymać aspekt sportowy zespołu jak również spłacić wszystkie długi..... Przy spadających przychodach miał wyczarować dodatkowe 10-12 mln zł i spłacić długi !!!!!!!!!!!!!!!!!

nesta 11.07.2018 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wyar (Post 1508483)
Tak,fajnie sie to tutaj przerolowalo. Zarzad jest juz cacy i trzeba zbierac kase na Wisle tylko dlatego,ze ludzie z tego Zarzadu postanowili nie splacac dlugow,bo zamarzyly im sie wysokie pensje,trenerzy zmieniani co pol roku,szeroka kadra i rewelacyjny PR. A pzoniej,jak to u nas - pospolite ruszenie,wiec :"szabel nam nie zabraknie,szlachta na kon wsiedzie, Ja z synowcem na czele i ? - jakos to bedzie."

I kij juz z tym kto winien - wiadomo,miasto przygralo w ch..a,i ono zle,a to,ze wczesniej Zarzad w ch..a przygral to juz kij,takie tam male miki...

Ach,i jeszcze jakis obronca Zarzadu,ze ta kasa zarabiana,to slusznie a Ci,co mowia,ze nie,to wiadomo - populisci :rotfl: Kolejny,dla ktorego niewazne sa czyjes wyniki w pracy - za to wazne jest,ze inni to krytykuja.

Dlatego w klubie jest jak jest (a i w naszym kraju) - bo zamiast stawiac na inteligencje jednostek - stawia sie na inteligencje tlumu.
Rece opadaja...

Nie ma innej mozliwosci - zarzad nawarzyl piwa,niech zarzad je wypije. Ja tam Wisle bede kibicowac nawet w 4 lidze.Kibicowalem dawno temu,jak byla w drugiej,to bede dalej.

Czy ja wiem? Bardziej to chyba kwestia priorytetów teraz niż zapomnienia win. A sądząc po opiniach to czas na rozliczenie zarządu i TS-u przyjdzie po ugaszeniu tego pożaru. Oni nie mają już żadnego zaufania wśród kibiców, aby na dłuższą metę było możliwe zbudowanie czegoś.

silver03 11.07.2018 15:04

Na razie najważniejszym celem jest ratowanie Wisły przy Reymonta. Na ocenę i rozliczenia zarządu przyjdzie czas później.

Ogryzek 11.07.2018 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wyar (Post 1508483)

Rece opadaja...

No to na chwile zwolnij swoje gadulstwo. Nic nie wnosisz teraz takimi postami o wielki Sedzio. Na oceny przyjdzie czas.

PhantomRanger 11.07.2018 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1508486)
Na razie najważniejszym celem jest ratowanie Wisły przy Reymonta. Na ocenę i rozliczenia zarządu przyjdzie czas później.

Ten zarząd został już oceniony. Zdecydowana większość kibiców nie weźmie udziału w jakiejkolwiek akcji ratowania klubu bez pełnej transparentności na co konkretnie idą wpłacone sumy wraz z dowodami wpłat.
Ja ze swej strony mogę tylko powiedzieć, że wpłacę tą 100.

wyar 11.07.2018 15:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1508484)
@wyar
Rozumiem, że Zarząd miał zasuwać za free, zamiast płacić zawodnikom - spłacać wszelkie długi (zawodnicy, trenerzy, miasto, inni wierzyciele) i oczywiście wyprowadzać przy tym klub na prostą....

Tylko, że w taki sposób działa jedynie likwidator albo syndyk.......

Zarząd gros długów odziedziczył po poprzednim właścicielu i jednocześnie miał utrzymać aspekt sportowy zespołu jak również spłacić wszystkie długi..... Przy spadających przychodach miał wyczarować dodatkowe 10-12 mln zł i spłacić długi !!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie ,zarzad ma zarabiac ale nie kosztem nie splacania dlugow - rozumiem,ze nie widzisz problemu w tym,ze dlugi firmy rosna,a zarzad dostaje podwyzke ? No to mamy roznice zdan.

Poza tym wiem,co odziedziczyl zarzad - problem w tym,czy to sa odpowiedni ludzie. Ty twierdzisz ze tak,i ze nie ma problemu z tym,aby ich za wszystkie dzialania wynagradzac,ja - odwrotnie. Uwazam,ze olewajac miasto 2 lata musieli sie spodziewac,ze moze doprowadzic to do sytuacji w jakiej sie znajdujemy. Chcesz,zebym za to wystawil im laurke ?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1508488)
No to na chwile zwolnij swoje gadulstwo. Nic nie wnosisz teraz takimi postami o wielki Sedzio. Na oceny przyjdzie czas.

Na ocene i wyciaganie wnioskow czas jest zawsze. Jeslibys czymkolwiek zarzadzal,to bys to wiedzial. Ale jako laik potrafisz(nastepny,wiec nawet niezbyt oryginalnie) tylko zbierac wzywac do gaszenia pozaru,rozdajac tu i owdzie zlosliwe razy,zamiast najpierw dzieciom zabrac zapalki,albo nauczyc ich uzywac. Tu sie roznimy,na moje szczescie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1508485)
Czy ja wiem? Bardziej to chyba kwestia priorytetów teraz niż zapomnienia win. A sądząc po opiniach to czas na rozliczenie zarządu i TS-u przyjdzie po ugaszeniu tego pożaru. Oni nie mają już żadnego zaufania wśród kibiców, aby na dłuższą metę było możliwe zbudowanie czegoś.

Ale ze niby kto ma rozliczyc ten zarzad ? Przeciez Nasz Ci On ! Poza tym priorytetem jest dogadanie sie przez Zarzad z miastem,a nie zbiorka kibicowska na pokrycie dlugu,ktory moim zdaniem mozna bylo zredukowac bardziej. Mnie 100 zlotych nie zaboli,bardziej boli to,ze daje je aby ktos dalej pierdzial w stolek i dawal sobie podwyzki,a pozniej takich jak ja nazywa sie populistami. A wydawalo sie,ze to zdrowy rozsadek,nie populizm...

Snow 11.07.2018 15:20

Zabawna sprawa.
Babsztyl będący "Wiceprezydentem do spraw edukacji i sportu" wydzwania do PZPN błagając ich o nie przyznawanie nam licencji. To jest tak bardzo absurdalne jak to, że Boniek wydzwaniający do UEFA, żeby wykluczyli Górnik Zabrze z pucharów. Na dodatek PZPN ma gdzieś durną babe i przedłuża Wiśle czas na znalezienie stadionu.

Tylko mnie podejście PZPN nie dziwi. Oni już mieli doczynienia z tą kretynką, co zresztą kilka stron wcześniej wypunktował Virusman:

Cytat:

Z powodu ogromnych zaniedbań urzędników ZIS, 26 marca w Krakowie nie zagra reprezentacja Polski. Miasto wiele straciło na i tak nie najlepszym wizerunku w PZPN-ie. Wiceprezydent skłamała, odpowiadając nam, że nie było zarządzenia prezydenta w sprawie wymiany murawy. Tymczasem dotarliśmy do pisma Jacka Majchrowskiego z 14 stycznia, w którym gospodarz miasta nakazuje dyrektorowi ZIS rozpoczęcie procedury.

http://lovekrakow.pl/aktualnosci/pub...nas_12526.html

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl