Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

orzeu 03.02.2009 08:48

Szczescie do bramkarzy? Niezle wytlumaczenie :lol:
A moze po prostu mamy slabe szkolenie bramkarskie w klubie.

koyoot 03.02.2009 12:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pusiek (Post 667642)
W Wiśle w ostatnich latach bronili:
Sarnat, Wierzchowski,Trabalik, Hughes, Piekutowski, Majdan, Pawełek
w tym czasie w Legii:
Szamotulski, Kowalewski, Stanew, Boruc, Fabiański, Mucha.

Gołym okiem widać różnicę jakości tych bramkarzy...może tylko Majdan w najlepszym okresie mógłby się równać do tych z Legii.
Czyli tak jak powiedział 1q2..nie mamy szczęścia do bramkarzy; bo taki Wierzchowski czy Pawełek przychodzili do Wisły jako talenty a jednak ich w pełni nie potwierdzili.
Mam nadzieję, że następny bramkarz zapewni stabilizację w wiślackiej bramce i nie będę musiał drżeć przy każdym strzale rywala z dystansu lub dośrodkowaniu.
Zgadzam się z teorią, że znalezienie bramkarza przed wiosną to priorytet..i szczerze;
nie chciałbym by to był Silanpaa..nie znam go i nigdy o nim nie słyszałem,poza testowaniem go przez nas.
Niestety Wisła to już nie ta sama drużyna co za Henia czy z poprzedniej jesieni.
Jak w meczu stracimy bramkę lub dwie to już nie strzelimy trzech czy czterech jak to kiedyś bywało..
tak więc proszę i apeluję (do działaczy, łysego, RN czy Bogusia C.) o DOBREGO bramkarza.

O Dolha zapomnial? I czy musze przypominac kto byl trenerem wtedy gdy Dolha bronil w Wisle i czemu nigdzie indziej juz nie bronil w takich fenomenalnych sytuacjach?

Pusiek 03.02.2009 13:29

No tak..zapomniałem o Dolhy i Szczęsnym, który z resztą grał i w Wiśle i w Legii...
Dolha bramkarzem był świetnym, ale jak zakończył przygodę z Wisłą, wszyscy wiemy........
i jak potem bronił...
Nam by się przydał bramkarz na lata..
mógłby od razu przyjść z nowym trenerem bramkarzy.
PS. trenerem był Stignaciu? (czy jakoś tak)

brasilia79 03.02.2009 13:47

coś o Sillanpie

http://www.futbol.pl/index_2501.php?...7d52b45e2dbaf1

4fan_player 03.02.2009 14:04

No i po co on przyjeżdża znowu na testy? Będziemy co pół roku go testować do czasu aż mu się kontrakt skończy? Przecież my i tak nie mamy 400tys. euro. Do tego znowu będzie kombinowanie z tymi kontraktami.

kristos 03.02.2009 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 667759)
No i po co on przyjeżdża znowu na testy? Będziemy co pół roku go testować do czasu aż mu się kontrakt skończy? Przecież my i tak nie mamy 400tys. euro. Do tego znowu będzie kombinowanie z tymi kontraktami.

Jak na razie ,to nie ty o tym decydujesz i całe szczęście.

4fan_player 03.02.2009 14:14

No ale co Ty masz mi do zarzucenia? Taka jest prawda niestety.

kristos 03.02.2009 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 667763)
No ale co Ty masz mi do zarzucenia? Taka jest prawda niestety.

To,że na pewno nie wiesz tego o czym piszesz z taką pewnością.

martinius028 03.02.2009 14:42

http://www.futbol.pl/index_2501.php?...05987&from=142

To już wiemy kto ma być zastępcą dla Baszcza.Łobo albo Boguski na skrzydle pewnie zagrają.

Griszka30KR 03.02.2009 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 667466)
Tę wypowiedź "Baszcza" należy zadedykować wszystkim forumowym malkontentom piszącym jaki to Bednarz jest be, i że nie ma transferów, i ogólnie że jest winny wszystkiemu co w klubie jest złe.

Masz racje teraz hasła "przecz z Cupiałem" :P

nesta 03.02.2009 15:03

Nie zdziwie sie jak Sillanpaa w koncu bedzie mial dosc zachowania Wisly i po prostu sam zrezygnuje z transferu. To pilkarz o uznanej renomie w swoim kraju, reprezentant, a jest traktowany jak jakis junior. Nie dosc, ze byl juz na testach i przez balagan w Wisle nie pociagnieto wtedy tematu dalej to sciaga sie go po raz kolejny i wcale nie aby podpisac umowe, ale na... kolejne testy. A final bedzie zapewne taki, ze kluby i tak nie dojda do porozumienia w kwestii ceny i znow bedzie wracal do domu z niczym. Jak zwykle traktowanie ludzi w Wisle odbywa sie w pelnej klasie.

airborne4009 03.02.2009 15:43

A nuż Boguś sypnie groszem na tego bramkarza;)

Philips_Zaspa 03.02.2009 15:51

Z tymi pieniędzmi to jak ze śniegiem. Niby się zanosi, a i tak nie sypie. A co do potencjalnego bramkarza z Finlandii, to czy mnie pamięć nie myli, czy temat Sillanpy ciągnie się od zeszłego okna transferowego?
Jeśli chodzi o transfer bramkarza, to jest to inna półka. Niby jest ich mniej, niby mniejsze ryzyko pomyłki, a jednak trudno kogoś dobrego wypatrzeć. Ameryki nie odkryję, jeśli powiem, że Pawełkowi trzeba dodać konkurenta na jego miejsce. Nie widziałem w akcji Sillanpy ( są gdzieś filmy z jego udziałem na bramce ? ) więc bazuję na opiniach przeczytanych, nie wyrobionych przez siebie:)

vilgefortis 03.02.2009 15:56

Z tym szkoleniem bramkarzy - wystarczy spojrzeć kto jest za to odpowiedzialny w Legii, a kto u nas. My mamy Kazimierskiego balangowicza siwego, o którym można powiedzieć że... jest trenerem bramkarzy.
Legia ma Dowhania, który może się pochwalić wychowaniem takich postaci jak Kowalewski, Boruc, Fabiański czy Mucha. Zresztą, zapraszam do lektury - http://www.bramkarze.pl/index.php?ids=news&idn=441
Co do Kazimierskiego - był bramkarzem, nawet niezłym, ale NIC więcej

Pusiek 03.02.2009 16:03

Nawiązując do tematu o Silanpy..
Czy ktoś go widział ewentualnie w akcji i może przekazać jakiekolwiek informacje na temat stylu bronienia,ewentualnie słabych, mocnych stron?
Z góry dziękuję.

1q2 03.02.2009 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vilgefortis (Post 667826)
Z tym szkoleniem bramkarzy - wystarczy spojrzeć kto jest za to odpowiedzialny w Legii, a kto u nas. My mamy Kazimierskiego balangowicza siwego, o którym można powiedzieć że... jest trenerem bramkarzy.

Czyli o co tu do cholery chodzi bo ja na prawde nie kumam.
O naszym trenerze bramkarzy w zasadzie nic nie moge powiedziec. - Powolujac sie na opinie tu padajace, oraz w mediach , moge wywnioskowac ze jest on uwazany za bardzo kiepskiego trenera.Ile w tym prawdy , cholera go wie, jednak jedno co mozna stwierdzic to to ze wyniki osiagane przez naszych goalkeeperow go nie bronia a wrecz odwrotnie.

I przechdzac do sedna.Co on nadal robi w naszym klubie?Czemu nikt z ludzi znajacych sie na swoim fachu(Skorza, Bednarz) nie reaguje?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pusiek (Post 667830)
Nawiązując do tematu o Silanpy..
Czy ktoś go widział ewentualnie w akcji i może przekazać jakiekolwiek informacje na temat stylu bronienia,ewentualnie słabych, mocnych stron?
Z góry dziękuję.

Ja tylko moge statystykami z 2 ost lat zapodac.
Broni w Vaasa PS - slabeusz z 1 ligi.
2007 - 35 goli w 26 meczach.
2008 - 29 goli w 26
Niewiele to mowi , choc jesli tylko patrzec w tabele ostatniego sezonu to druzyny bedace wyzej od Vaasy potracily o wiele wiecej bramek, nie mowiac juz o zespolach nizej sklasyfikowanych.

Jak dla mnie( gdzie nie potrzebujemy terminatora a jedynie solidnego bramakrza) fakt ze caly czas gra w 1 skladzie+ jak na slaby zespol - puszcza malo goli(a wiadomo ze roboty musi miec co niemiara)+ ze ociera sie o reprezentacje ,ktora robi postepy - daje na prawde calkiem ciekawe referencje.
Cena tez nie jest wygorowana , no ale za bardzo bym sie nie napalal.

kristos 03.02.2009 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 667842)
Czyli o co tu do cholery chodzi bo ja na prawde nie kumam.
O naszym trenerze bramkarzy w zasadzie nic nie moge powiedziec. - Powolujac sie na opinie tu padajace, oraz w mediach , moge wywnioskowac ze jest on uwazany za bardzo kiepskiego trenera.Ile w tym prawdy , cholera go wie, jednak jedno co mozna stwierdzic to to ze wyniki osiagane przez naszych goalkeeperow go nie bronia a wrecz odwrotnie.

I przechdzac do sedna.Co on nadal robi w naszym klubie?Czemu nikt z ludzi znajacych sie na swoim fachu(Skorza, Bednarz) nie reaguje?

bo to jest człowiek ,który przyszedł z rekomendacji M.Skorży a Bednarz to pewnie jego kolega z czasów legijnych....

Karlos 03.02.2009 16:47

oki ja Wiem jakie Henri ma Silne a Jakiem mocne strony poniewaz moj wujek jest Dziennikarzem w finlandii i nieco orientuje sie w tych sprawach;) Mocne Strony To : ustawianie się refleks \ dobra gra na przedpolu, gra na linii a Slabe Strony to psychika technika slabe i niecelne podania nerwowe od czasu do czasu mecze w ktorych potrafi puscic po 4 bramki pod brzuchem ;p

1q2 03.02.2009 16:54

Prawie jak bym o Pawelku czytal:P

FraMat 03.02.2009 16:58

jeśli to prawda, to będą się nawzajem z Pawełkiem wspierali - założą Klub Anonimowego Puszczaka (nie chciałem napisać: Puszczalskiego:-) )

kristos 03.02.2009 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 667858)
Prawie jak bym o Pawelku czytal:P

A kiedy Pawełek dobrze grał na przedpolu ?

1q2 03.02.2009 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 667862)
A kiedy Pawełek dobrze grał na przedpolu ?

Dlatego napisalem 'prawie' - przedpole zdecydowanie nie pasuje.

JohnnyH 03.02.2009 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 667842)

Dokładnie to samo co ongiś tacy specjaliści jak Hubert Praski czy Prezes Heler. Kosi bułę do kieszeni. Dostał posadkę i wcale nie musi się starać bo Boguś jak się w****i w końcu kiedyś na Pawełka to za partactwo Kazimierskiego zapłaci Skorża a nie Pan Jacek (on pośrednio ale kto o tym będzie wiedział). W moim mniemaniu ten trener spaprałby nawet Buffona. Wystarczy sobie przypomnieć jak bronił Pawełek przed przyjściem Kazimierskiego do Wisły. Wg mnie bardzo przyzwoicie. W tym samym czasiePan Jacek szlifował talent Przyrowskiego który przed jego przyjściem rozgrywał świetne mecze w lidze. Dla mnie wniosek jest prosty. Jacek Kazimierski jest marnym trenerem i tyle. Wiem również że nikt go nie odpali ponieważ nalezy do sztabu Skorży od wielu lat i Maciek mu niestety ufa. Dlatego też wydaje mi się że jesteśmy skazani na tego Pana.

I jeszcze jeden cytat z artykułu o Dowhaniu z Legii.

Cytat:

50-letni szkoleniowiec prowadził Piotra Wojdygę w Polonii, gdy ta zdobywała w 1998 roku wicemistrzostwo Polski, następnie Macieja Szczęsnego i Mariusza Liberdę w mistrzowskim sezonie 1999/2000. W Legii - Wojciecha Kowalewskiego, Radostina Stanewa i Artura Boruca - mistrzów z 2002 r. Teraz pracuje z Łukaszem Fabiańskim.
Artykuł jest z kwietnia 2006. Od tamtego czasu zajmuje się Janem Muchą.

Dla mnie miarą jakości trenera są jego wychowankowie lub progres jaki zrobili zawodnicy pod jego okiem. Dowhań ma się kim pochwalić. A kim się może pochwalić Jacek Kazimierski?? Forma Pawełka nie jest przypadkiem i najmniej obwiniałbym tu samego zawodnika.

Pozdrawiam

prawnik25 03.02.2009 17:02

Fin gdyby był naprawdę dobry już dawno znalazłby zatrudnienie, w którymś zespole na Wyspach. Akurat rynek skandynawski jest pod tym względem najbardziej penetrowanym przez tamtejsze kluby.

Tak więc w sprawie transferu do Wisły Fina rodzi się pytanie, kto go wskazał jako potencjalne wzmocnienie- Kazimierski? jak tak to nic z tego nie będzie

Po drugie musimy pozyskać bramkarza ogranego w pucharach, gdy sami chcemy coś w nich wygrywać a bez doświadczonego w bojach GK nie ma co tam szukać co my (klub) powinien doskonale wiedzieć z autopsji.

Na drugim obozie przygotowawczym znów mają testować zawodników, byle tylko nie pokroju tego Brazylijczyka co ostatnio- w tym momencie takie testy są niepotrzebne.

Problem jest ze skrzydłowymi bo zarówno Łobo jak i Zieńczuk słabo radzą sobie w przygotowaniach i jak już to do gry w tej formacji jest najwięcej pretensji- nie chciałbym by tytuł mistrzowski został przegrany przez fakt braku realnych wzmocniej na skrzydłach- Co pokazała ta dwójka w meczu z Lechem czy Legią?...

Czopens 03.02.2009 17:04

na Legia to i oni starczyli, nie wiem czy pamiętasz jakie sytuacje marnował Paweł Brożek, Jirsak, Diaz? 2:5 to byłby wtedy sprawiedliwy wynik.

1q2 03.02.2009 17:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prawnik25 (Post 667866)
Fin gdyby był naprawdę dobry już dawno znalazłby zatrudnienie, w którymś zespole na Wyspach. Akurat rynek skandynawski jest pod tym względem najbardziej penetrowanym przez tamtejsze kluby.

No wlasnie konczac temat z mojej storny(bo za bardzo sie rozgadalem:) - dziwi mnie nawet nie to ze z wysp nikt sie nie zglosil, ale ze i w Finlandii nie ma na niego chetnych bo ta Vaasa to nawet nie sredniak a w lidze jest kilka ciekawych zespolow(Tampere - ktore nie tak dawno wyeliminowalo CSKA Sofie z eleminacji do LM , HJK Helsinki ,Haka, czy Honka)

Karlos 03.02.2009 17:07

Chlopaki a Przypomnijcie jak Pawelek Bronil na poczatku w Wisle Bardzo Dobrze a Ze w tym sezonie obnizka formy no coz zdarza sie tak jak w Przypadku Zienia ;/ a Moge Wam zagwarantowac ze Henri Bedzie Dobrym Bramkarzem W Wisle Bo jego Samymy Marzeniem jest Gra w Barwach Wisly to wiem Moj wujek Mial z nim Wywiad . Kto Jest za Henrim?? Bo ja Jestem za Nim

Pusiek 03.02.2009 17:14

Dzięki za info o Silanpie.tak jak już ktoś tutaj zauważył:
czytając Jego charakterystykę mam nieodparte wrażenie, że czytam o Pawełku...

Karlos 03.02.2009 17:23

No Ja Jestem Tego Samego Zdania Ze Sa to Bramkarze Klasy Zblizonej Jednak Wiekszy Plus Bym Postawil Przy Silanpie ;_)

martinius028 03.02.2009 17:25

To samo mi sie nasuwa .Normalnie jakby Pawełek swoje dane personalne i całkowicie ten sam opis a podobno mieliśmy mieć na oku bramkarza o innych walorach niż ci których mamy w klubie.

No nic zobaczymy w jakiej jest formie ten fin jakprzyjedzie w piątek i zagra w sobote w tym sparingu bo tak na ślepo nie ma co wyrokować.

kohprzem'68 03.02.2009 17:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martinius028 (Post 667880)
To samo mi sie nasuwa .Normalnie jakby Pawełek swoje dane personalne i całkowicie ten sam opis a podobno mieliśmy mieć na oku bramkarza o innych walorach niż ci których mamy w klubie.

No nic zobaczymy w jakiej jest formie ten fin jakprzyjedzie w piątek i zagra w sobote w tym sparingu bo tak na ślepo nie ma co wyrokować.

Wzimowych warunkach bramkarz z skandynawskiego klimatu powinien się sprawdzic bez problemów .

FraMat 03.02.2009 18:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karlos (Post 667870)
Chlopaki a Przypomnijcie jak Pawelek Bronil na poczatku w Wisle Bardzo Dobrze

No cóż... niektorzy już wtedy widzieli, że jest kiepskim bramkarzem, a niektorym zdawało się, że broni bardzo dobrze.

ps.
Nienawidzę maniery rozpoczynania wielką literą każdego (prawie) slowa w zdaniu :evil:
Brakuje jeszcze: o booshe!

martinius028 03.02.2009 18:35

FraMat daj już spokój co ? Tyle razy było już na tym forum powiedziane o naszych obecnych bramkarzach że to robi sie już nudne.

Nehiar 03.02.2009 20:46

Co za różnica czy lepszy czy gorszy - po pół roku dzięki treningowi otrzymamy Pawełka nr 2

prawnik25 03.02.2009 20:48

http://www.sport.pl/sport/1,78980,62...bramkarza.html

Czyli realnie- dysponujemy budżetem na poziomie 400 tys euro na całe okienko, skoro jedyne pieniądze mają iść na bramkarza-cudownie, a gdzie wyparowała forsa na Nei'a?

Z tego co widać budżet mamy płynny i to jest nawet gorsze od pustego de facto skarbca..

FredzIo 03.02.2009 20:56

Widze, żę straszne zarzuty kierowane są pod adres trenera Kazimierskiego. Ktoś mógłby mi wskazać błędy jakie popełnia w swojej pracy? Czy po prostu zwalacie wine na trenera bramkarzy.... bo tak?

1q2 03.02.2009 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prawnik25 (Post 668008)
a gdzie wyparowała forsa na Nei'a?

Nie slyszalem zebysmy wzieli jakas forse za Neia:>

A na serio to gdyby byla forsa to bylby i Nei.Swoja droga to ciekawe czy on tam nie wiadomo gdzie strzela cos.

Bylo 5 lat grubych , teraz jest 5 lat chudych.Zycie. I trza se jakos radzic.Niech Skorza przygotuje dobrze tych co mamy i niech oni pokażą ze umieja sobie radzic z presja.
Z mistrzem moze byc ciezko ale uefe to oni powinni ugrac.

vilgefortis 03.02.2009 21:44

Fredzio, powiem krótko :

- przegrywamy mecze po błędach bramkarza
- bramkarz nie umie wygrać nam meczu

emjot 03.02.2009 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prawnik25 (Post 668008)
http://www.sport.pl/sport/1,78980,62...bramkarza.html

Czyli realnie- dysponujemy budżetem na poziomie 400 tys euro na całe okienko, skoro jedyne pieniądze mają iść na bramkarza-cudownie, a gdzie wyparowała forsa na Nei'a?

Z tego co widać budżet mamy płynny i to jest nawet gorsze od pustego de facto skarbca..

dorzuć się
zarób tak z 1 mln ojro i kup kogoś albo zapłać pensje Silnaapy czy Neia
czy kogokolwiek innego

a najlepiej zrobisz mistrzu jak przestaniesz już tu jojczeć bo się niedobrze robi od czytania tych wypocin

lolek8 04.02.2009 00:12

A tak swoją drogą to Nei gra teraz w Al Shabab Al Arabi Club, do którego przeszedł za 1 mln €. Co ciekawe w tym samym klubie gra Mohamed Kallon :D
Spojrzałem jeszcze jak tam sobie radzę inne "byłe cele transferowe" Wisły:
Diego Tristan- West Ham United- 5 meczów, 1 bramka (53 minuty gry)
Patrick Kluivert- koniec kariery- chyba nikt inny oprócz Wisły się nim nie interesował:P
Danijel Ljuboja- VfB Stuttgart- 7 meczów, 0 bramek (razem 132 minuty gry we wszystkich rozgrywkach)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl