![]() |
Szczescie do bramkarzy? Niezle wytlumaczenie :lol:
A moze po prostu mamy slabe szkolenie bramkarskie w klubie. |
Cytat:
|
No tak..zapomniałem o Dolhy i Szczęsnym, który z resztą grał i w Wiśle i w Legii...
Dolha bramkarzem był świetnym, ale jak zakończył przygodę z Wisłą, wszyscy wiemy........ i jak potem bronił... Nam by się przydał bramkarz na lata.. mógłby od razu przyjść z nowym trenerem bramkarzy. PS. trenerem był Stignaciu? (czy jakoś tak) |
|
No i po co on przyjeżdża znowu na testy? Będziemy co pół roku go testować do czasu aż mu się kontrakt skończy? Przecież my i tak nie mamy 400tys. euro. Do tego znowu będzie kombinowanie z tymi kontraktami.
|
Cytat:
|
No ale co Ty masz mi do zarzucenia? Taka jest prawda niestety.
|
Cytat:
|
http://www.futbol.pl/index_2501.php?...05987&from=142
To już wiemy kto ma być zastępcą dla Baszcza.Łobo albo Boguski na skrzydle pewnie zagrają. |
Cytat:
|
Nie zdziwie sie jak Sillanpaa w koncu bedzie mial dosc zachowania Wisly i po prostu sam zrezygnuje z transferu. To pilkarz o uznanej renomie w swoim kraju, reprezentant, a jest traktowany jak jakis junior. Nie dosc, ze byl juz na testach i przez balagan w Wisle nie pociagnieto wtedy tematu dalej to sciaga sie go po raz kolejny i wcale nie aby podpisac umowe, ale na... kolejne testy. A final bedzie zapewne taki, ze kluby i tak nie dojda do porozumienia w kwestii ceny i znow bedzie wracal do domu z niczym. Jak zwykle traktowanie ludzi w Wisle odbywa sie w pelnej klasie.
|
A nuż Boguś sypnie groszem na tego bramkarza;)
|
Z tymi pieniędzmi to jak ze śniegiem. Niby się zanosi, a i tak nie sypie. A co do potencjalnego bramkarza z Finlandii, to czy mnie pamięć nie myli, czy temat Sillanpy ciągnie się od zeszłego okna transferowego?
Jeśli chodzi o transfer bramkarza, to jest to inna półka. Niby jest ich mniej, niby mniejsze ryzyko pomyłki, a jednak trudno kogoś dobrego wypatrzeć. Ameryki nie odkryję, jeśli powiem, że Pawełkowi trzeba dodać konkurenta na jego miejsce. Nie widziałem w akcji Sillanpy ( są gdzieś filmy z jego udziałem na bramce ? ) więc bazuję na opiniach przeczytanych, nie wyrobionych przez siebie:) |
Z tym szkoleniem bramkarzy - wystarczy spojrzeć kto jest za to odpowiedzialny w Legii, a kto u nas. My mamy Kazimierskiego balangowicza siwego, o którym można powiedzieć że... jest trenerem bramkarzy.
Legia ma Dowhania, który może się pochwalić wychowaniem takich postaci jak Kowalewski, Boruc, Fabiański czy Mucha. Zresztą, zapraszam do lektury - http://www.bramkarze.pl/index.php?ids=news&idn=441 Co do Kazimierskiego - był bramkarzem, nawet niezłym, ale NIC więcej |
Nawiązując do tematu o Silanpy..
Czy ktoś go widział ewentualnie w akcji i może przekazać jakiekolwiek informacje na temat stylu bronienia,ewentualnie słabych, mocnych stron? Z góry dziękuję. |
Cytat:
O naszym trenerze bramkarzy w zasadzie nic nie moge powiedziec. - Powolujac sie na opinie tu padajace, oraz w mediach , moge wywnioskowac ze jest on uwazany za bardzo kiepskiego trenera.Ile w tym prawdy , cholera go wie, jednak jedno co mozna stwierdzic to to ze wyniki osiagane przez naszych goalkeeperow go nie bronia a wrecz odwrotnie. I przechdzac do sedna.Co on nadal robi w naszym klubie?Czemu nikt z ludzi znajacych sie na swoim fachu(Skorza, Bednarz) nie reaguje? Cytat:
Broni w Vaasa PS - slabeusz z 1 ligi. 2007 - 35 goli w 26 meczach. 2008 - 29 goli w 26 Niewiele to mowi , choc jesli tylko patrzec w tabele ostatniego sezonu to druzyny bedace wyzej od Vaasy potracily o wiele wiecej bramek, nie mowiac juz o zespolach nizej sklasyfikowanych. Jak dla mnie( gdzie nie potrzebujemy terminatora a jedynie solidnego bramakrza) fakt ze caly czas gra w 1 skladzie+ jak na slaby zespol - puszcza malo goli(a wiadomo ze roboty musi miec co niemiara)+ ze ociera sie o reprezentacje ,ktora robi postepy - daje na prawde calkiem ciekawe referencje. Cena tez nie jest wygorowana , no ale za bardzo bym sie nie napalal. |
Cytat:
|
oki ja Wiem jakie Henri ma Silne a Jakiem mocne strony poniewaz moj wujek jest Dziennikarzem w finlandii i nieco orientuje sie w tych sprawach;) Mocne Strony To : ustawianie się refleks \ dobra gra na przedpolu, gra na linii a Slabe Strony to psychika technika slabe i niecelne podania nerwowe od czasu do czasu mecze w ktorych potrafi puscic po 4 bramki pod brzuchem ;p
|
Prawie jak bym o Pawelku czytal:P
|
jeśli to prawda, to będą się nawzajem z Pawełkiem wspierali - założą Klub Anonimowego Puszczaka (nie chciałem napisać: Puszczalskiego:-) )
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
I jeszcze jeden cytat z artykułu o Dowhaniu z Legii. Cytat:
Dla mnie miarą jakości trenera są jego wychowankowie lub progres jaki zrobili zawodnicy pod jego okiem. Dowhań ma się kim pochwalić. A kim się może pochwalić Jacek Kazimierski?? Forma Pawełka nie jest przypadkiem i najmniej obwiniałbym tu samego zawodnika. Pozdrawiam |
Fin gdyby był naprawdę dobry już dawno znalazłby zatrudnienie, w którymś zespole na Wyspach. Akurat rynek skandynawski jest pod tym względem najbardziej penetrowanym przez tamtejsze kluby.
Tak więc w sprawie transferu do Wisły Fina rodzi się pytanie, kto go wskazał jako potencjalne wzmocnienie- Kazimierski? jak tak to nic z tego nie będzie Po drugie musimy pozyskać bramkarza ogranego w pucharach, gdy sami chcemy coś w nich wygrywać a bez doświadczonego w bojach GK nie ma co tam szukać co my (klub) powinien doskonale wiedzieć z autopsji. Na drugim obozie przygotowawczym znów mają testować zawodników, byle tylko nie pokroju tego Brazylijczyka co ostatnio- w tym momencie takie testy są niepotrzebne. Problem jest ze skrzydłowymi bo zarówno Łobo jak i Zieńczuk słabo radzą sobie w przygotowaniach i jak już to do gry w tej formacji jest najwięcej pretensji- nie chciałbym by tytuł mistrzowski został przegrany przez fakt braku realnych wzmocniej na skrzydłach- Co pokazała ta dwójka w meczu z Lechem czy Legią?... |
na Legia to i oni starczyli, nie wiem czy pamiętasz jakie sytuacje marnował Paweł Brożek, Jirsak, Diaz? 2:5 to byłby wtedy sprawiedliwy wynik.
|
Cytat:
|
Chlopaki a Przypomnijcie jak Pawelek Bronil na poczatku w Wisle Bardzo Dobrze a Ze w tym sezonie obnizka formy no coz zdarza sie tak jak w Przypadku Zienia ;/ a Moge Wam zagwarantowac ze Henri Bedzie Dobrym Bramkarzem W Wisle Bo jego Samymy Marzeniem jest Gra w Barwach Wisly to wiem Moj wujek Mial z nim Wywiad . Kto Jest za Henrim?? Bo ja Jestem za Nim
|
Dzięki za info o Silanpie.tak jak już ktoś tutaj zauważył:
czytając Jego charakterystykę mam nieodparte wrażenie, że czytam o Pawełku... |
No Ja Jestem Tego Samego Zdania Ze Sa to Bramkarze Klasy Zblizonej Jednak Wiekszy Plus Bym Postawil Przy Silanpie ;_)
|
To samo mi sie nasuwa .Normalnie jakby Pawełek swoje dane personalne i całkowicie ten sam opis a podobno mieliśmy mieć na oku bramkarza o innych walorach niż ci których mamy w klubie.
No nic zobaczymy w jakiej jest formie ten fin jakprzyjedzie w piątek i zagra w sobote w tym sparingu bo tak na ślepo nie ma co wyrokować. |
Cytat:
|
Cytat:
ps. Nienawidzę maniery rozpoczynania wielką literą każdego (prawie) slowa w zdaniu :evil: Brakuje jeszcze: o booshe! |
FraMat daj już spokój co ? Tyle razy było już na tym forum powiedziane o naszych obecnych bramkarzach że to robi sie już nudne.
|
Co za różnica czy lepszy czy gorszy - po pół roku dzięki treningowi otrzymamy Pawełka nr 2
|
http://www.sport.pl/sport/1,78980,62...bramkarza.html
Czyli realnie- dysponujemy budżetem na poziomie 400 tys euro na całe okienko, skoro jedyne pieniądze mają iść na bramkarza-cudownie, a gdzie wyparowała forsa na Nei'a? Z tego co widać budżet mamy płynny i to jest nawet gorsze od pustego de facto skarbca.. |
Widze, żę straszne zarzuty kierowane są pod adres trenera Kazimierskiego. Ktoś mógłby mi wskazać błędy jakie popełnia w swojej pracy? Czy po prostu zwalacie wine na trenera bramkarzy.... bo tak?
|
Cytat:
A na serio to gdyby byla forsa to bylby i Nei.Swoja droga to ciekawe czy on tam nie wiadomo gdzie strzela cos. Bylo 5 lat grubych , teraz jest 5 lat chudych.Zycie. I trza se jakos radzic.Niech Skorza przygotuje dobrze tych co mamy i niech oni pokażą ze umieja sobie radzic z presja. Z mistrzem moze byc ciezko ale uefe to oni powinni ugrac. |
Fredzio, powiem krótko :
- przegrywamy mecze po błędach bramkarza - bramkarz nie umie wygrać nam meczu |
Cytat:
zarób tak z 1 mln ojro i kup kogoś albo zapłać pensje Silnaapy czy Neia czy kogokolwiek innego a najlepiej zrobisz mistrzu jak przestaniesz już tu jojczeć bo się niedobrze robi od czytania tych wypocin |
A tak swoją drogą to Nei gra teraz w Al Shabab Al Arabi Club, do którego przeszedł za 1 mln €. Co ciekawe w tym samym klubie gra Mohamed Kallon :D
Spojrzałem jeszcze jak tam sobie radzę inne "byłe cele transferowe" Wisły: Diego Tristan- West Ham United- 5 meczów, 1 bramka (53 minuty gry) Patrick Kluivert- koniec kariery- chyba nikt inny oprócz Wisły się nim nie interesował:P Danijel Ljuboja- VfB Stuttgart- 7 meczów, 0 bramek (razem 132 minuty gry we wszystkich rozgrywkach) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:59. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl