Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

kreseq 08.11.2010 12:33

Wojciechowski jak odejdzie to tam bedzie zbiorowe samobojstwo. Raz ze nikt z taka kasa tego klubu nie kupi, dwa ze Wojciechowski moze nawet sprzedac komus licencje a wtedy Polonia laduje na samym dole klas rozgrywkowych w Polsce.

Przewiduje ze Wojciechowski zostanie, ale zaden normalny trener nie bedzie chcial tam isc, bo trzeba byc samobojca zeby pracowac w tak chorych warunkach.
Oczywiscie przyjdzie jakas miernota, ktorej zalezy na kasie i ktora da sobie ustalac sklad i wchodzic na glowe, ale jak wiemy tacy trenerzy g*** osiagaja.

Nieciekawie u nich, ale im u nich gorzej tym lepiej u Nas :D

MatMario 08.11.2010 13:19

Garbaci będą szukać jakieś licencji po kosztach :)

A właśnie jak to jest? Oni spadną, a Januszek kupi licencję np od kogoś kto się utrzymał np Polonia Bytom... I co leśne dziadki im na to pozwolą?

szprotson 08.11.2010 13:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1007207)
Okuka to byl koles. Konkretny w stosunku do panieniek biegajacych po boisku :D Tak mi sie zawsze Okuka w parze z Petrescu jawil jako dobrze "motywujacy" trenerzy :D

Ja tam go dobrze nie wspominam....

Ciastek1 08.11.2010 13:35

Obecnie już sąsiadki nie mówią o garbatej doli ale o kibicowaniu cracovia jako o wyższym stanie umysłowym. Cokolwiek by ty znaczyło . :p

kreseq 08.11.2010 13:37

szprotson - No coz, kazdy ma inne odczucia ;) Mowie raczej o jego podejsciu do pilkarzy i "mobilizowaniu" ich, a nie o jego umiejetnosciach stricte taktycznych. Dodatkowo jako kibic Legii moge nie byc do konca obiektywny w stosunku do tego czlowieka ;)

Ogladam sobie 3 raz "Tajemnice Fryzjera" i nie moge sie nadziwic ze kibice Lecha moga spac spokojnie i miec czyste sumienie ;)

Te ....y ktore dawaly kase Fryzjerowi na przekrety nadal pracuja tam gdzie pracuja... To jest szopka i kpina.

it 08.11.2010 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ciastek1 (Post 1007417)
Obecnie już sąsiadki nie mówią o garbatej doli ale o kibicowaniu cracovia jako o wyższym stanie umysłowym. Cokolwiek by ty znaczyło . :p

Typowy przykład redukowania dysonansu poznawczego :]

tarantulaw2 08.11.2010 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1007234)
Ktoś tu lubi statystyki i ciekawostki? Z jakim NAJMNIEJSZYM dorobkiem punktowym drużyna zakończyła sezon? Oczywiście grając, a nie poddając walkowerami?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1007246)
Taki wynik zapamietalem :D
W sumie jak masz duzo czasu i Cie to bardzo interesuje to wejdz na http://www.hppn.pl/ i tam masz rok po roku tabele i wyniki.

PS: Kiedys nie dosc ze w pewnych sezonach byly grupy to jeszcze 2 punkty sie dostawalo nie 3. To z pewnoscia przeklamuje statystyki wzgledem Cracovii :D

Dlatego trzeba obliczać średnią liczbę punktów.
Obliczając wg. wikipedii (czyli prawdopodobnie nie zważając na walkowery) sytuacja wśród nieistniejących klubów przedstawia się tak:

Jutrzenka Kraków - 26m - 3-5-18 - 11p. (0,42/2,0 na mecz) [14p. wg. nowych zasad - 0,54/3,0 na mecz)
ŁTS-G Łódź - 22m - 3-6-13 - 12p. (0,55/2 / mecz) [15p - 0,68/mecz)

A z istniejących klubów:

Świt Nowy Dwór Mazowiecki - 26m - 5-7-14 - 22p. (0,85/3,0/mecz)

Idąc dalej tym tropem ... Cracovia - 12m - 1-1-10 - 4p (0,25/3,0/mecz :lol:)

AYALA 08.11.2010 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1007370)
Wojciechowski jak odejdzie to tam bedzie zbiorowe samobojstwo. Raz ze nikt z taka kasa tego klubu nie kupi, dwa ze Wojciechowski moze nawet sprzedac komus licencje a wtedy Polonia laduje na samym dole klas rozgrywkowych w Polsce.

:D

wydaje mi sie że Warszawa jest na tyle zamożnym miastem że nawet jak Wojciechowski odejdzie jak piszesz to szybko znajdzie sie jakiś nowy sponsor z podobną kasą co JW

kreseq 08.11.2010 15:08

AYALA - Tak zamozne miasto ze Legia musiala czekac az ja kibic Wisly z Lwowa kupi :D

Polonia jest jeszcze mniej medialnym klubem i po tym co tam zostawi Nadprezes z ADHD bedzie trzeba duzo czasu i pieniedzy zeby cokolwiek zbudowac. Chora sytuacja.

W sumie w Legii jakby sie ITI spakowalo to by byla tragedia finansowa w podobnym a moze nawet wiekszym stylu :D

PS: Patrze tak na to co sie dzieje z Maleckim i dochodze do wniosku ze ja bym Maleckiego i Rybusa wyslal do pomocy Grzelakowi w Rosji :D

fan1906 08.11.2010 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1007482)
wydaje mi sie że Warszawa jest na tyle zamożnym miastem że nawet jak Wojciechowski odejdzie jak piszesz to szybko znajdzie sie jakiś nowy sponsor z podobną kasą co JW

no nie wiem jakoś się specjalnie nie garną do naszej kopanej Ci sponsorzy

emj10 08.11.2010 17:09

A kto przy zdrowych zmysłach zainwestowałby na tak niepewnym rynku? Oczywiście budują się stadiony za nasze pieniądze, idzie EURO2012, a nawet ostatnio Amica pokonuje MC, jednak cała otoczka naszej kopanej może powodować jedynie mdłości.

flamengista 08.11.2010 17:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1007419)
(...)
Ogladam sobie 3 raz "Tajemnice Fryzjera" i nie moge sie nadziwic ze kibice Lecha moga spac spokojnie i miec czyste sumienie ;)

Te ....y ktore dawaly kase Fryzjerowi na przekrety nadal pracuja tam gdzie pracuja... To jest szopka i kpina.

Jak Afrodyta po każdym puszczeniu się odnawiała swe dziewictwo kąpiąc się w Pafos, tak dla Amiki fuzja z nieistniejącym już Lechem Poznań była okazją do moralnego odnowienia.

Po prostu Panowie z zarządu obiecali sobie solennie, że już od teraz nie kupują i nie sprzedają meczów. Wypada tak szlachetny akt pochwalić, zamiast niechrześcijańsko szydzić z bliźnich.

Uran235 08.11.2010 20:03

Jeśli o sponsorach mowa, to ciekawa inicjatywa w Łodzi. Widzew i ŁKS będą wspólnie sprzedawać prawa reklamowe. Działacze wyszli z założenia, że wiele firm nie chce reklamować się poprzez piłkę, bo boją się negatywnej reakcji potencjalnych klientów związanych z drugim klubem.
http://www.sport.pl/pilka/1,79004,86...sponsorow.html

kreseq 08.11.2010 20:27

Zeby juz nie bylo teorii spiskowych i jekow niektorych osobnikow (pozdrowienia z legijnych portali... ) :
http://legia.net/wiadomosci,39238-ko...morowskim.html

Sprawa wydaje sie oczywista. Komor zawieszony i wszyscy beda zadowoleni :D

PoloniaDumaStolicy 08.11.2010 21:37

Tak szczerze, to tego Komorowskiego i tak wszyscy mają gdzieś, bo nie jest żadnym asem ;) Gdyby zawiesili Vrdoljaka, to byłoby co innego :)

kreseq 08.11.2010 21:47

Komorowski nie jest asem ale jest solidnym obronca ( jednak tralkowac nie umie :D ) to raz, dwa ze mamy w obronie w tym momencie szpital.

0 22 08.11.2010 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1007692)
Zeby juz nie bylo teorii spiskowych i jekow niektorych osobnikow (pozdrowienia z legijnych portali... ) :

I wtedy wszyscy spiskowcy będą musieli odszczekiwać..

P.S. Chociaż nie, pewnie znowu coś wymyślą.

:rotfl:

wislak68 08.11.2010 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1007692)

Nie mów hop. komisja dopiero sie zbierze a co ustali to zobaczymy.

killzone 08.11.2010 22:25

Dostanie najwyzej kare finansową :D

Nic złego zioma(L)e z KL nam nie zrobią :lol:

7 kotów 08.11.2010 22:43

No to trudno,
posypia sie tu bany. : /

Sprawiedliwosc musi byc.

wislak68 09.11.2010 01:50

Sie warsiawiaki wystraszyły. Od razu przeszła im ochota do żartów.

DysoN 09.11.2010 08:48

Czy Amica dostala juz jakas kare za zajscia na meczu z nami ?
My z miejsca dostalismy zakaz na dwa mecze a im sie miano "przygladac" ale nie zanotowalem zadnej informacji o karach.

emj10 09.11.2010 09:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1007867)
Sie warsiawiaki wystraszyły. Od razu przeszła im ochota do żartów.

Ja tam się niczego nie przestraszyłem :)

Uważam jednak, że ewentualna absencja Komora zwiększa bardzo mocno szanse Wisły na zwycięstwo. Linia defensywna Jędrzejczyk - Astiz - Wawrzyniak - Kiełbowicz to kolejny eksperyment przypominający defensywę Legii w meczach z Disco, czy Cracovią i nie zwiastuje to nic dobrego (dla Nas).

wislak68 09.11.2010 10:31

No ale Ty jesteś z Wołomina.

emj10 09.11.2010 11:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1007904)

No ale Ty jesteś z Wołomina.

Ale obecnie mieszkam w W-wie :P

Marszałek 09.11.2010 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 1007746)
Tak szczerze, to tego Komorowskiego i tak wszyscy mają gdzieś, bo nie jest żadnym asem ;) Gdyby zawiesili Vrdoljaka, to byłoby co innego :)

Dokładnie,nie wiem o co ten cały harmider. Lepiej szukać coś na Kucharczyka,Manu:)

kreseq 09.11.2010 14:30

"Jeśli piłkarze Polonii Warszawa przez trzy miesiące nie dostaną pensji, to mogą wystąpić o rozwiązanie umów z winy klubu. Józef Wojciechowski nie bardzo się tym jednak przejmuje.

Biznesmen płaci w lidze najlepiej, ale i wymagania ma największe. W swoim klubie robi co chce, tylko nie wszystko jest zgodne z piłkarskim prawem. Na pewno nie jest nim zawieszanie wypłat, a taka kara spotkała zawodników i cały sztab szkoleniowy po przegranym meczu z Lechią Gdańsk. Co ważne, Wojciechowski nie powiedział, kiedy dokładnie odda swoim pracownikom należne im pieniądze. - Mają jeszcze pięć meczów. Jeśli trzy wygrają, to będziemy mieli 25 punktów i wtedy porozmawiamy. Może im wówczas te pieniądze wypłacę - uściśla na łamach "Przeglądu Sportowego".

Tymczasem dziennik porozmawiał z Bartoszem Urbańczykiem, czyli dyrektorem wykonawczym Polskiego Związku Piłkarzy. Jak mówi, zawieszenie wynagrodzeń to jedno z najpoważniejszych naruszeń zapisów kontaktowych. I jest karane. Jeśli poloniści do 10 lub 15 listopada nie dostaną wypłat za październik, to powinni złożyć wniosek do Komisji Ligi. Klub może być ukarany finansowo, zawieszeniem, wykluczeniem z PZPN. Po trzech miesiącach piłkarz może wystąpić o rozwiązanie umowy z winy klubu.

Jak wynika z wypowiedzi Wojciechowskiego... to ostatnie rozwiązanie byłoby mu chyba nawet na rękę. - Niech rozwiązują, będę miał problem z głowy. Czy oni uważają mnie za idiotę, który będzie dawał im pieniądze za nic? Ci ludzie są bez charakteru! Obłowili się w tłuste kontrakty i myślą, że mają mnie w garści. A przecież jeżeli ja nie wyłożę swoich prywatnych pieniędzy, to oni ich nie dostaną - mówi Wojciechowski w "Przeglądzie Sportowym".

I na koniec cytat dnia. Też Wojciechowski, też cytat z "PS": "Wolę dać biednym dzieciom niż tym łobuzom, którym nie chce się biegać po boisku"."

No to czekam zeby nie placil, moze sie uda :D
Watpie by po takich cykrach jakikolwiek zawodnik chcial tam grac bo albo strzeli 3039393 bramek albo nie dostanie kasy :D

PS: Marszalek - On nie jest asem ale :
1) Gra przyzwoicie
2) Co najwazniejsze : Mamy przetrzebiona obrone.

0 22 09.11.2010 15:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1008009)
Dokładnie,nie wiem o co ten cały harmider. Lepiej szukać coś na Kucharczyka,Manu:)

Żeby się pośmiać potem z tych, którzy stawiają się w roli wiecznie pokrzywdzonych i wszędzie widzą spisek na swój klub. :)

Marszałek 09.11.2010 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1008037)
Żeby się pośmiać potem z tych, którzy stawiają się w roli wiecznie pokrzywdzonych i wszędzie widzą spisek na swój klub. :)

Nie rozumiem skąd tu nagle temat Parchów się wplątał:)

0 22 09.11.2010 15:47

Mam podobne skojarzenia niestety..

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl