![]() |
A niech idą Buchalik, Miśkiewicz, Uryga, Boguski, Spicić, Zachara i nawet Załuska. Żaden z nich nie jest cudotwórcą. Były już takie lamenty jak odchodzili Jović z Guzmicsem. I co? Szybko o nich zapomnieliśmy, to i zapomnimy o tych. Bramkarz to by się przydał prawdziwy kozak, a na ławkę mamy młodych Mateusza Zająca i Kacpra Chorążka. Na skrzydło mamy Videmonta, Valencie, Echavarrie, Słomke. Na lewej obronie Sadlok, Pietrzak. Na stoperze dojdzie Arsenić. Tak więc naprawdę trzeba wzmocnić pozycję bramkarza i napastnika Wierzę w to że się uda. Junco nie jest głupi i wie gdzie mamy największe braki!
|
Ja nie lamentuje tylko stwierdzam fakty. Tez z tej listy nikt dla mnie Wisły nie zbawi, ale Zaluska, Spisic i moze Uryga powinni zostać.
Echavarria jest na ten moment slabszy od naszych juniorow, wiec za bardzo bym na niego nie liczyl. Czlowieka - kontuzje Pietrzaka chyba tez bez sensu liczyc. A Mateuszowi Zajacowi tez sie konczy kontrakt z Wisła. |
Swoją drogą to nie mogę uwierzyć w to, że właśnie minęło 6 lat od naszego ostatniego Mistrzostwa i podium zarazem. Jakie to jest smutne, tyle lat zmarnowanych, cały ranking UEFA się skasował. Tylu piłkarzy się przewinęło, a my nawet nie otarliśmy się o podium przez 6 kolejnych lat. Przykre. W przyszłym sezonie też bym się nie nastawiał na nie wiadomo co, bo może wyjść jak zawsze. Jedno jest pewne, jeśli chcemy się liczyć w przyszłym sezonie, to potrzebujemy skutecznego napastnika i bramkarza. Po rundzie jesiennej nie możemy mieć więcej porażek jak 5 i przy dobrej wiośnie może uda się wskoczyć na podium.
|
1/3 zespołu to lekkie dramatyzowanie, bo mówimy o 3 bramkarzach. Spicić, Uryga, Zachara i Załuska mogliby zostać
|
Mi się wydaję, że na pewno rozstaniemy się z Buchalikiem, Miśkiewiczem i Spiciciem. Bramkarze to akurat słaby element a Spicic miał być opcją rezerwową gdybyśmy nie wzięli Arsenica.
|
Cytat:
AD 2 część - z wypożyczeń wracają Żemło, Kuczak, Drzazga, Kais Al-Ani[bramkarz], Kujawa, Mordec, Zające dwa a ponadto przychodzi Arsenić. Nie są to goście, którzy po tych zawodnikach załatają dziurę, ale Drzazga już mogłby grać w Ekstraklasie, to samo Żemło. |
Drzazga poza 1 piękną bramką w I lidze czymś więcej się tam wykazał?
|
Cytat:
gra, zbiera minuty. Cięzko wyamgać, żeby nagle chłop poszedł i strzelił naście bramek w 1 lidze |
kilkoma bramkami
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jakaś przyczyna wystawiania go na boku pomocy być musi. To samo było przecież w Wiśle.
|
Konkurencja na pozycji?
|
Krzysiek jest wątły waży 69 kh to też może być przyczyną ;)
|
Mi się wydaje, że głównie chodzi o jego warunki fizyczne, przez co w napadzie w wyższych klasach rozgrywkowych raczej nie pogra. I jego powrót do Wisły możemy rozpatrywać raczej w roli skrzydłowego niż napastnika.
|
A Frankowski to jakiś kolos był?
|
A Drzazga to poziom Frankowskiego?
|
Cytat:
Cytat:
Aczkolwiek Krzysiek Drzazga to wysoki chłopak i wystarczy, że nabierze masy i będą się od niego odbijać jak od Lewandowskiego (tylko 4 cm wyższy i 7 kg masy więcej). Wszystko zależy od jego pracy, cierpliwości i zawziętości. Technikę i zmysł do gry chłopak ma. |
Nie każdy napastnik, to musi być taran jak Ondrasek. Można sprytem i szybkością przewyższyć kafarów. Trzeba to tylko, udowodnić na boisku.
|
Cytat:
Gdyby notował systematyczny progres i rozwijał talent, to z zawodnika, który siedział rok temu na ławce w Ekstraklasie mógłby w 1. lidze powalczyć o coś więcej. Niekoniecznie od razu wciągać ligę nosem. Nie oglądam 1. ligi, więc nie wiem, czy tam się gra bardziej fizycznie i czy Drzazga nie wykonuje np. tytanicznej pracy w defensywie (jeżeli tak, to tutaj wina dyrektora sportowego i menedżera, bo powinni byli poszukać zawodnikowi klub, w którym mógłby się rozwijać), ale można zdroworozsądkowo założyć, że nie gra na swojej pozycji, bo przegrywa rywalizację na treningach. Ale może masz rację, trzymam za Drzazgę kciuki. |
Oglądałem parę meczów Stali, oni grają nastawieni na skorżową lagę na wysokiego napastnika (gra tam taki wielki Bułgar, chyba nazywa się Kolev) i zapewne z powodu warunków fizycznych Drzazga jest wystawiany na skrzydle, a nie na szpicy. Parę bramek strzelił, większość ładnych, ale nie wyróżnia się ani in plus, ani in minus. Ot taki pierwszoligowy poziom na ten moment.
|
Boguskim zainteresowana jest Pogoń Szczecin - źródło futmal.pl
|
Chciałbym przypomnieć że to Drzazga nalegał na wypożyczenie, a Kiko był zadowolony z jego postawy na treningach. Tak mówił sam Krzysiek w jakimś wywiadzie .
|
Cytat:
|
Skuteczny napastnik to oczywiście jest priorytet. Niestety za czapkę gruszek tacy nie przyjdą. Stepinskiego moze z Nantes od Kity wypożyczyć bo się tam nie łapie.
|
Mowa była o napastniku, a nie o Stępińskim ;-)
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale przecież on gra w Stali na skrzydle! Bilans 4 bramek w 13 spotkaniach na skrzydłowego nie jest zły. Tym bardziej, że gra w słabej drużynie I ligi. jaka jest wg Ciebie definicja błyszczenia? Brożek w jego wieku na jesieni 2004/05 w 9 spotkaniach nie zaliczył ani jednej bramki a na wiosnę grając na wypożyczeniu w GKSie Katowice zanotował 2 bramki w 12 spotkaniach. A grał w ataku, a nie jak Drzazga na skrzydle. Wg mnie Krzysiek powinien przepracować z Wisłą cykl przygotowawczy, zagrać w kilku sparingach i dopiero wtedy niech sztab oceni czy znowu go wypożyczyć. Dużo też zależy od posunięć w letnim okienku. Zachara pewnie nie przedłuży kontraktu, a Ondrasek jak gra każdy widzi. Jeśli się pozbędziemy ich obu i ściągniemy 1 napastnika to będzie miejsce dla Drzazgi w drużynie. |
A jak obecnie wygląda Krzysiek jeśli chodzi o motorykę, szybkość? Bo jeśli tego elementu nie poprawił, to nie ma czego szukać w Ekstraklasie raczej.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Brożek w tej dziadowskiej Gieksie wyróżniał się zdecydowanie, notował sporo asyst i z tego co pamiętam nie skończył jesieni z zerowym dorobkiem bramkowym.
|
Cytat:
Cytat:
Chyba jednak ligi nie zjada tak jak mówiono.... |
Proponuję przyjrzeć się Rafałowi Figlowi z Rakowa Częstochowa.
|
Podobno Spicica chcemy przedluzyc. Mnie on nie przekonuje. A jest jeszcze Pietrzak. Chyba ze Sadlok odchodzi.
|
Mnie też, choć trzeba przyznać obiektywnie, iż z każdym meczem gra coraz lepiej.
W przeszłości grał w el. LE i LM, prezentował solidny poziom więc może i u nas będzie w stanie jeszcze wznieść się na wyższy poziom. |
Cytat:
A co do Spicicia, sportowo się obronił i to logiczne że chcą z nim przedłużyć. Po cholerę szukać i przebierać we Frederiksenach czy innych Sergach Branco jak chłopak gra na odpowiednim poziomie. |
Cytat:
po za tym Pietrzak niby moze tez grac w srodku na defensywnym |
Faktycznie Spicic > Pietrzak
Być może Spicic starał się o przedłużenie kontraktu, choć był definitywnie zatrudniony tylko na jedną rundę? Ja jednak mam nadzieję, że Junco ma kogoś lepszego w rękawie. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl