![]() |
Osobiście lepszego napastnika obcokrajowca w Wiśle nie pamiętam. Specyfika, która przydała by nam się teraz bardziej, niż kiedy był u nas za 1 razem. Brożkowi jak nie dograsz piłki na 7 metr to nie strzeli. Dudu natomiast umiał sam sobie wykreować okazje i ją wykorzystać.
|
Haha obrażanie Bitona jest śmieszne. Jeden z najlepszych napastników jaki u nas był w ostatnich latach. Nieraz cała drużyna grała pytę a On potrafił sam kiwnąć kilku i strzelić za pola karnego.
|
Z tego co ja pamiętam to Biton zagrał świetnie 1 rundę a potem "moc" go opuściła. Dudu taki świetny napastnik że nawet w połowie nie zrobił takiej kariery w Belgii jak Teodorczyk w 1 sezon.
Na naszą ligę może styknąć - oczywiście jak Biton wróci do formy. |
Nie ma tematu Bitona w Wiśle. Dziękuję :)
|
Skauci Wisly pladruja rynek lotewski, wegierski czy bardziej poludniowe rejony Europy?
|
plądrują
a to banda :rotfl: |
Cytat:
|
Cytat:
Sintayehu Sallalich-26 lat, skrzydłowy lub prawy napastnik (NK Maribor-21 spotkań i 1 bramka w lidze + 4 mecze w el. LE) Wartość zawodnika 1,2 mln euro. Dużym minusem jest brak paszportu UE, jednak podstawowy zawodnik słoweńskiego klubu. |
Nikogo nie chce sprowadzać, przejrzałem tylko listę zawodników ze stajni Dudu Dahana. Jest kilku bardzo dobrych, ale większość z ważnym kontraktem przez rok, dwa. Ten ,,czarny żyd" to jedyny solidny grajek z wygasajacym kontraktem.
|
"Kiko Ramirez z całym swoim zagranicznym zaciągiem odmienił grę Wisły. Miejmy nadzieję, że dzięki umowie ze skawińską akademią kolejni trenerzy nie będą musieli ściągać graczy z Hiszpanii czy Włoch. Kibice zdecydowanie woleliby oglądać Polaków. Szczególnie młodych, zdolnych i związanych zarówno z klubem, jak i z regionem.
I choć trzeba podkreślić, że Llonch i Gonzalez to dobrzy piłkarze, to niech MTS Piast Skawina wychowa Wiśle nowych Brożków i Mączyńskich!" |
Kacper Chorążka przedłużył kontrakt z Wisła.
|
Cytat:
|
Kilka osób na twitterze pisze o przyjsciu Lipskiego. Ciekawe czy jeżeli przyjdzie oznacza to odejscie Mąki/Petara?
Janekx niby zdementował więc ciekawe czy w ogóle temat istnieje. |
Wybiórcza postanowiła zrobić podsumowanie naszych transferów, przeklejam tekst na zasadzie cytatu, prosze, żeby go czytali tylko użytkownicy z wykupioną prenumeratą tego periodyka lub w ramach bezpłatnego limitu prenumeraty cyfrowej ;);) :
Cytat:
|
widzę że pojawiły się spekulacje a propo Bitona, szkoda tylko że to niestety marzenia ściętej głowy... (na posty deprecjonujące tego Izrealite spuśćmy zasłonę milczenia...)
https://www.youtube.com/watch?v=68ehcWOFc3I https://www.youtube.com/watch?v=AmMuARLRpVU https://www.youtube.com/watch?v=_tPtlPRBdEQ niestety nie mieliśmy po odejściu Frankowskiego tak klasowego napastnika (tak ! wliczam w to Brożka!) i przy obecnych finansach może byc o to ciężko , no chyba że przyfarci nam się jak z Llonchiem |
Cytat:
(W cały sezonie strzelił tylko 11 goli dla Wisły - no prze wynik...) Mitomaństwo i tyle. Koleś 3 razy słabszy od Teodorczyka. A ostatnio głównie grzeje ławę. Może by go Kiko odbudował, ale robienie z niego klasowego napastnika po jego ostatnich popisach w Mariborze to życie przeszłością i to z okresu 1 rundy. Taki Cabrera z Korony zjada go na śniadanie. |
tylko że na Teodorczyka nie będzie nas stać jeszcze długo co to za porównanie
w drugiej rundzie proponuje młodszym forumowiczom przypomnieć sobie jaka była polityka kadrowa (patrz Cwetan Genkov) |
Cytat:
Jeden wart drugiego. Olbrzymie zarobki nieadekwatne do tego co zrobili 11 goli w sezonie (Biton) i 2 sezony (Genkov) 17 goli. W dodatku przy olbrzymich zarobkach. Oby Junco nie zgłupiał i nigdy nie sprowadził nam tak przepłaconych piłkarzy. (Obu sprowadził ten sam dyrektor sportowy z Holandii) |
Przychodzi Arsenić na trzeciego, na obronie mamy spokój, generalnie przydałby się nam ktoś z przodu, bo trochę tam brakuje jakości.
|
Arkadiusz.Czerepach
Tak wyśmiewałeś Pawła Brożka a Paweł już po powrocie z wojaży zagranicznych w wieku po 30-ce strzelał w sezonie więcej niż ten twój "klasyczny snajper" Biton: 2013/2014 17 goli 2014/2015 15 goli 2015/2016 14 goli Pomijam sezony przed wyjazdem gdzie Paweł był 2 krotnym królem strzelców i grał w reprezentacji. (odpowiednio 23 i 19 goli w lidze) Nawet w tych 3 sezonach po powrocie osiągnął liczby nieosiągalne dla takiego Bitona (11 goli w sezonie) czy Genkova. A ty tu wyskakujesz z Bitonem - człowiekiem "meteorem" - dla którego sezon w Wiśle (zwłaszcza 1 runda) był najlepszym w CAŁEJ jego karierze i takiego sezonu już nigdy nie zanotował. Od pobytu w Wiśle w żadnej lidze, nawet cypryjskiej czy słoweńskiej chłop nie strzelił 10 goli w sezonie! Dla mnie błaznujesz i tyle nazywając Bitona klasycznym snajperem. To Pawła na jego tle jak określić? Skoro ma sporo sporo lepsze liczby? Mega golleadorem z kosmosu? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie p...cie głupot porównując Bitona z Brożkiem.
Biton strzelił, co prawda w lidze 11 goli, ale w 25 meczach - 0,44 bramki na mecz Brożek 13/14 - 17 w 33 czyli - 0,52 14/15 - 15 w 31 czyli - 0,48 15/16 - 14 w 29 czyli - 0,48 Powinno się jeszcze policzyć liczbę minut dla lepszego porównania. Dla mnie Biton jest w skuteczności napastnikiem porównywalnym z Brożkiem z lat 2013-2017. A gra Brożka w reprezentacji to żaden argument. To tylko epizod przez pomyłkę. |
Cytat:
|
Moim zdaniem nigdy nie był na pierwszy skład. Poza tym w tamtych latach repra to była raczej pomyłka jako całość. Lubię Pawła jako wiślaka, ale jestem świadomy jego ograniczeń.
|
Zostańmy przy swoim zdaniu. Za Pawłem ciągnie się opinia nieskutecznego. Owszem, nigdy nie był skuteczny, ale też nie przypominam sobie piłkarza, który potrafił stwarzać w meczu tyle sytuacji co On (i nie tylko sobie, ale również partnerom).
|
Ja tu piszę o Brożku tylko w kontekście Bitona, bo nie rozumiem tej jazdy po Bitonie.
Był naprawdę dobrym napastnikiem, stwarzał sobie w dodatku sytuacje samodzielnie i w kilku, przynajmniej aspektach był od Pawła lepszy: strzał z dystansu, drybling, panowanie nad piłką, rajdy, spryt boiskowy. Fakt, że w rundzie wiosennej nie strzelał tyle goli był związany z tym, że cena za jego wykupienie z Charleroi była dość wysoka, więc nie dostawał tylu szans i wiosną grał ogony, a w klubie zaczęły się problemy płatnicze po odpadnięciu z Apoelem |
Po co ciągnąć temat, który i tak nie będzie miał odzwierciedlenia w rzeczywistości?
Jesteśmy tu, gdzie jesteśmy przez trenera wyciągniętego spoza kółka wzajemnej adoracji polskiej myśli szkoleniowej. Wracamy do tego samego? |
Następne takie pisanie bzdurnych postów to tydzień bez ostrzeżenia
|
Juz jeden ananas kilka tygodno temu probowal przekonac forumowiczow do tego ze Brozek moze buty czyscic Genkovowi. Teraz drugi znowu pisze o Bitonie. Widze, ze ludzie nie potrafia docenic Legendy.
|
Cytat:
Drybling, panowanie nad piłką, spryt boiskowy - wg Ciebie Paweł w tych elementach był gorszy? Wolne żarty... |
Cytat:
Paweł 2007/2008 23 gole w 27 meczach. - 0,85 bramki na mecz 2008/2009 19 goli w 27 meczach - 0,70 "klasyczny napastnik" Biton 11 goli, w 25 meczach - 0,44 Dzieli ich przepaść! Paweł nokautuje "klasycznego napastnika" Bitona. Do tych liczb nawet Biton się nie zbliżył. A gra Pawła w reprezentacji to nie żaden epizod ojkofobie. 38 meczy to nie przypadek! Ponadto co najważniejsze - to co pisałem - Biton to człowiek METEOR - to był jego sezon konia. Potem już grał sporo gorzej. Statystycznie to ten sezon Izraelczyka można traktować jako anomalie a nie regułę. Patrząc po dalszych popisach Bitona - typowy człowiek meteor jak Ondrasek który też błysnął w Norwegii i na tym koniec. Cytat:
|
Możemy skończyć wreszcie ten bait?
Badia w kontekście Wisły odpadł. Lipski pogłoski transferowe, ale wg mnie to już pora, by poleciał piętro wyżej, i to niestety nie jest Wisła Kraków. Widziałbym Niezgodę, ale wróci do Legii. Micanski? |
Przecież to już chłop po trzydziestce...
|
Kandydat poniżej 30tki, w naszym zasięgu finansowym, to...?
|
Niższe ligi w Hiszpanii czy Portugalii albo niższe ligi w Polsce.
Ponadto słabsze kluby w Chorwacji czy Serbii. Ewentualnie Łotwa czy Litwa. |
Próbowałem poszukać czegoś na rodzimym, ekstraklasowym poletku.
Niższe ligi w Polsce to akurat jedyny, znany mi kandydat już jest zawodnikiem Wisły Kraków, ale na wypożyczeniu. Nam potrzeba kogoś na już, najlepiej wczoraj. |
Cytat:
|
Cytat:
-chorwacki napastnik, lat 25, za miesiąc wygasa jego kontrakt z Apollonem Limassol -w tym sezonie w lidze cypryjskiej w 19 meczach zdobył 8 goli i zanotował 6 asyst. |
Post wyzej to transferowe sf.
Nie ulega watpliwosci ze napastnik to pozycja nr 1 do wzmocnienia zespolu. Strzelam że kolejna bedzie bramkarz. Po przyjsciu Arsenicia środek obrony bedzie zabezpieczony, jednak w okienku wiele się moze jeszcze zmienić. Nie wiem tez jak stoja nasze finanse, ale ide o zaklad ze bedziemy chcieli kogos w lecie sprzedac, bo na tym niejako polega ten biznes (o czym mówił Junco). Pytanie tylko kogo: Mąkę, Brleka czy Sadloka. Innych sie chyba nie oplaca sprzedawać. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl