![]() |
Co Wy chcecie od Drzazgi? Chłop zagrał u nas tylko jeden mecz jako napastnik w ekstraklasie. Wierzę w to, że pokaże na co go stać w następnym sezonie, po powrocie z wypożyczenia (o ile dostanie szansę).
|
Nie wiem jak inni, ale ja z Drzazgą wiążę większe nadzieje niż z Zacharą. U Drzazgi przynajmniej, wtedy, kiedy w ogóle dostawał szanse z przodu (nie liczę meczów, kiedy z musu był rozrzucany po innych pozycjach), widać było, że może strzelać bramki. U Zachary nawet to, co w sieci, sprawia wrażenie wypadku przy pracy ;)
|
Szkoda tylko że Drzazga jak grał to był najwolniejszy na boisku. Przegrywał niemal z każdym pojedynek biegowy.
Natomiast technicznie jest dobry. Ale z taką szybkością to na razie II III liga. |
Cytat:
To zly znak,bo Grigorie i Galamaz tez juz lecieli :lol: |
Cytat:
|
@Ogryzek
Nie zaprzeczam. Dlatego dopiero wiążę z nim nadzieje, nie wymagam żeby już szalał w składzie Wisły, niech się chłopak ogrywa. Ale akurat w takim meczu jak dzisiaj wolałbym go mieć na ławce, bo przynajmniej moglibyśmy zmienić Zacharę na kogoś, kto kiedyś wie o co chodzi w grze na tej pozycji. Inna sprawa czy można było przewidzieć kontuzję dwóch napastników i konieczność gry przeciwko Zacharą, a potem Brlekiem itp. z przodu. |
ashkeczup
Nie zaprzeczam temu że ma szanse byc dobrym napastnikiem. Sam byłem zwolennikiem jego sprowadzenia. Zresztą jestem znany na Forum z tego że optuje za sprowadzaniem młodych piłkarzy z niższych lig do oszlifowania. (wielu tutaj wyśmiewało mnie przez lata nie widząc że to b. dobre źródło pozyskania piłkarzy których po oszlifowaniu można wprowadzić do zespołu i czasem sporo zarobić. A robi to legia, lech czy Jaga) Ale piłka jest coraz bardziej fizyczna. Zobacz Niezgodę którego legia przejęła z II ligi z Puław (gra w Ruchu). Zobacz jak dzięki szybkości od razu stał się najlepszym napastnikiem Ruchu. Nasz Drzazga nie będzie demonem szybkości - ale wystarczy żeby nie odstawał szybkościowo od obrońców. Technike ma, szybkości nie. Jak to mu sie uda nadrobić - będą z niego ludzie :) MaLk W tym meczu by się przydał. Ale jeśli On ma się przydać w przyszłości Wiśle to musi grać i się ogrywać a nie "gnić" na ławie. Wypożyczenie dla Niego to dobre rozwiązanie. |
Drzazga jest póki co rezerwowym w Mielcu.
|
w razie kartek i kontuzji zawsze w ataku moze byc Boguski , nie jest gorszy iod naszych atakujacych paralitykow typu Brozio, Ondrasek czy Zachara .... nie mam pojecia ile oni zarabiaja - ale mysle ze suma ich zarobkow bylaby w sam raz na pensje dla PRAWDZIWEGO BRAMKOSTRZELNEGO napastnika , nie wierze zeby ta 3 niezaerabiala miesiecznie tyle co naprawde dobry napastnik - a dla Brozia , pomimo wielkiego szacunku dla legendy , to rola Dżokera , za mala kase - na ostatnie 10 minut
|
Ondraska i Zachary trzeba jak najszybciej pozbyć się w lecie i kasę zainwestować w Napastnika przez duże "N". To są wnioski po meczu Legią. Trzeba cały czas szukać i nie zrażać się. Bez tego, nie ruszymy do przodu.
|
A co Ci Ondraszek zawinił w meczu z Legią?
|
Chociażby to, że albo kaleczy na boisku albo łapie kontuzje i Go nie ma...tak jak w meczu z Legią właśnie...
|
Cytat:
|
To kamień z serca, że przynajmniej jeden pełny okres przygotowawczy przepracują i jedną pełną rundę będą mogli pograć.
Ten sezon faktycznie potraktujmy jak na przeczekanie, niech to wszystko się pozazębia i pozgrywa; latem wzmocnić poprzez zakup klasowego napadziora i od nowych rozgrywek jechać ze wszystkimi. W tym sezonie na spokojnie zapewnijmy sobie górną ósemkę, a więc i utrzymanie, i spróbujmy utrzeć nosa tym, co walczą o coś więcej. Jak dzięki temu wywalczymy czwarte miejsce dające puchary... chwalmy Pana ;) |
Cytat:
|
@brylant17
Może... Jak do tej pory chwalenie Ondraska przez ekspertów przypomina mi wiersz Brzechwy: "Przepraszam! A tranu nie piłem? A uszu dzisiaj nie myłem? A nie urwałem guzika? A nie pokazałem języka? A nie chodziłem się strzyc? To wszystko nazywa się nic?" ;) |
dziś za takiego Niezgode to hmm.....pewnie walizka marek by poszła.
|
Ondrasek jest jaki jest, ale w naszym przypadku chodzi o to, żeby w ogóle ktoś był z przodu.
Bez napastnika cała nasza taktyka a la Simeone ;) się sypie. |
Nasi Kolumbijczycy już we Frankfurcie ;)
|
Cytat:
|
ondrasek dobry grajek ale za duzo go kontuzje dopadaja gdyby nie to to pewnie by wystrzelil warunki widac ma na ekstraklape i ziomek spoko ale niestety nas niestac na drugiego dawidowskiego i trza dzialac !!!
|
Mała ciekawostka: Kolumbijczycy są wypożyczeni do końca roku, a nie sezonu.
|
Wiemy od kilku dni.
|
Cytat:
|
miejmy nadzieję, że chociaż jeden z tych wynalazków wypali to będzie zajebiście
|
Nie no fakt napastnikow nie mamy. Ondraszek sie nie sprawdzil. Niby twardy silny a nie wiele pozytku z tego. Brozek lepiej sie spisuje w "walce wrecz" i jest skutecznijeszy. Zachara rowniez powodzenia.
Od nowego sezonu celem numer 1 jest napastnik nawet kosztem braku wzmacniania innych (i tak juz dobrze obsadzonych) pozycji. |
A ja myślę że Ondrasek mógłby zostać ale on musi mieć koło siebie takiego kogoś jak Badija. On robi ścianę a ten sobie strzela.
Tak jak Piast strzelił bramkę nam... |
Nie wiem jakie są szanse na ściągnięcie kogoś lepszego niż Ondrasek. Nie, żeby był jakimś geniuszem piłki, po prostu na naszych pułapie płac to jest już totalna loteria.
|
korona sciagnela Cabrere to i może nam się uda kogoś ciekawego wynaleźć po rezerwowych ligach europejskich
|
Przecież Ondraszek na papierze wyglądał przed transferem bardzo dobrze, imho mecz z Piastem obiecujący.
Niestety dla niego, w każdym aspekcie Paweł Brożek jest od niego lepszy. |
Pisalem tutaj zaraz jak przyszedl Kiko ze Ondrasek nie bedzie pasowal do stylu druzyny i ze bedzie musial odejsc.
On nawet nie tyle nie pasuje, co po prostu nie ma umiejetnosci, ktore sa potrzebne na jego pozycji i w tym systemie gry. Glowa muru nie przebijesz. Natomiast kazdego kto skresla Zachare odsylam do ostatniego meczu. Zachara potrzebuje rytmu meczowego. Jak zacznie regularnie grac, bedzie pewniejszy w tym co robi. Ale juz i tak asysta przy bramce Bartosza i kilka innych zagran to bylo to. Moze warto tez w jego przypadku pomyslec o przesunieciu go na boisku na pozycje Brleka? Bo jesli Trabzon da 1 mln E to nie ma co sie zastanawiac tylko podziekowac i szukac napadziora. No i bramkarza... Zaluska z kazdym meczem co raz gorzej i gorzej... |
Cytat:
Cytat:
Co do Załuski - coraz gorzej i gorzej? W ostatnich spotkania kilkukrotnie ratował nam tyłek, owszem wczorajszy gol na 1-1 to typowy 'Pawełek', ale że brakuje mu pewności siebie w grze na przedpolu to żadna nowość. Po meczu z Piastem nawet wspominałem, że jest bardzo elektryczny przy wyjściach do górnych piłek i prędzej czy później się to zemści. Ten element bramkarskiego rzemiosła zdecydowanie do poprawy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Skąd w ogóle ten Trabzon, gdybanie czy jakiś faktyczny news?
1 mln ojro za 23-letniego, rozwojowego zawodnika, który jest najlepiej grającym piłkarzem topowej drużyny ligi (tabela za wiosnę), z przeszłością w U21 mocnego piłkarsko kraju to mało. Sytuacja finansowa klubu już chyba nie jest agonalna, szanujmy się. |
d
Nie ma przecież oficjalnych ofert. Jeśli będziemy stabilni finansowo - to nie będziemy musieli sprzedawać kazdego za wszelką cenę. Wcześniej nie mieliśmy tego komfortu. Myślę że teraz trzeba szukać chętnego na Sadloka. W czerwcu zostanie mu roczny kontrakt i pytanie czy przedłuży czy tez lepiej będzie sprzedać żeby zarobić na jakby nie było reprezentancie polski. A Brleka (jeśli nie trafi się naprawdę dobra oferta) to lepiej jeszcze potrzymać w klubie. |
Kilka meczy za nami więc musze zapytać:
O co chodzi z tym Videmontem? No moje oko któraś z odpowiedzi: a)gość jest jakiś rozbity psychnicznie b)gość nie umie grać w piłke c)gość jest bez formy d)cięzko przechodzi mu aklimatyzacja Co by nie mówić to nawet takie wynalazki jak Barrientos czy Crivelaro dawali jakieś przebłyski. A on nic. Praktycznie nie ma udanych zagrań ani decyzji boiskowych. Wczoraj raz w końcówce dobrym powrotem nazwałbym jedyne udane zagranie. W Gliwicach oprócz dośrodkowania na bramkę nie miał udanego zagrania ani dryblingu (same straty). Jak dla mnie nie ma ani techniki ani szybkości ani strzału. Przy takiej formie to lepiej dać szanse Bartoszowi czy Bartowskiemu na skrzydle. |
Przypominam, ze dzieki Videmontowi wygralismy w Gliwicach
|
^^
wspomniałem o tym. Ale to naprawdę było jego jedyne udane zagranie. Zresztą Crivellaro czy Barrientos też strzelali nam bramki na wagę 3 punktów. Ale jedna jaskółka wiosny nie czyni. Nie wiem może jest też mistrzem treningu ale póki co na boisku to on ginie. Żadnej wartości dodanej drużynie nie daje.... |
No i to on podawał do Stilicia, więc ja bym nie szarżował :D
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl