Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

heoij 16.07.2014 08:23

Niestety bez Wisły, ale od dzisiaj ruszają europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn.

Na początek Legia w TVP 1, początek studia o godz. 20:25, mecz o godz. 20:40

Będzie to jedyny mecz który pokaże telewizja bo transmisji meczów Lecha Poznań, Ruchu Chorzów i Zawiszy Bydgoszcz nie opłaca się przeprowadzać.

http://www.satkurier.pl/news/102922/...ransmisji.html

Kocur 16.07.2014 08:29

Uff, dobrze że o tej porze gramy z kumplami w piłkę :D

Do boju Saint Patrick's Athletic!! W ramach solidarności ze Świętym Patrykiem walnę wieczorem browara :)

bukaj22 16.07.2014 12:54

No to co ? W 2 rundzie Ligi Europy żegnamy Ruch po walce na noże z Vaduzem i Zawiszę, który nie ma żadnych szans z Waregem.

Po wczorajszych męczarniach Slowana z TNS i Bate z Skandebreu sądzę, że dziś Legii z ST Patrickiem wcale lekko nie będzie i nie zdziwię się jak skończy się remisem 0-0. Lech też nie będzie miał lekko i w Kalju może być krucho.

Reasumując jeśli Legia i Lech dojdą do 3 rundy LM i LE to można mówić o sukcesie. Legia w 3 rundzie EL LM nie jest rozstawiona więc jej przygoda się skończy tam na pewno natomiast znając Lecha znów przepadniemy z jakimiś Eskimosami.

Najważniejsze, ze w mediach Polscy kopacze prężą muskuły... To już ich ostatnie podrygi, bo pozniej będzie lament i szukanie wymówek, że piłka była zbyt okrągła a murawa nierówno no i że słońce świeciło. :D

Nie mogę się doczekać kabaretu pt Polska Piłka w Europejskich Pucharach. Świetna zabawa gwarantowana. :}

Arkas 16.07.2014 14:00

Pomijając kto z kim grają nasze krajowe drużyny to dla mnie jest to śmieszne i zawsze będzie, że nie są te mecze transmitowane ze względu na brak opłacalności.

uposledzony_ale_kumaty 16.07.2014 14:29

Lada moment pojawią się wypowiedzi : "teraz możemy skupić się tylko na lidze", "za rok się uda!", "byliśmy lepsi, ale to przeciwnik strzelił decydującą bramkę" ...

Kocur 16.07.2014 14:35

piąta bramka ustawiła mecz ...

mitmichael 16.07.2014 15:45

Liga Europejska to gora co moze osiagnac Legia. W 3 rundzie nie bedzie rozstawiona i juz tutaj zaczna sie schody - to pokłosie ich wystepow w poprzednim sezonie

For_FuN_ 16.07.2014 16:28

Akurat dzisiaj, to Legia sobie poradzi bez problemów. Natomiast w III rundzie przynajmniej z połową drużyn rozstawionych mogą spokojnie powalczyć(takie "tuzy", jak np. mistrz Izraela, to raczej nikogo nie przestraszy). Awans do IV, to 2 mln euro i faza grupowa LE. Natomiast w przypadku odpadniecia, to i tak będą rozstawieni w IV rundzie el. do LE. Pozycja wyjściowa jest niezła.

Natomiast prawdziwy dramat, to Zawisza i Ruch, bo tutaj nie powinno być niespodzianek, czyli kończymy przygodę z eliminacjami(a nie z pucharami, bo te zaczynają się w fazach grupowych) w lipcu.

Amika nie ma trenera, wiec tutaj też nie będzie awansu do grupy LE. Jutro jednak powinni spokojnie wygrać, bo chyba spotykają się z amatorami.

P.S - W ramach ciekawostki, to od przyszłego sezonu 2 i 3 drużyna ekstraklasy zaczynają eliminacje od 1 rundy :). Będzie wesoło.

Mario Nh 16.07.2014 16:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1368028)
Amika nie ma trenera, wiec tutaj też nie będzie awansu do grupy LE.

Żebyś się nie zdziwił. Przynajmniej mają człowieka na stanowisku który zna się na piłce, nie żyje taktyką sprzed 20 lat i umie się składnie wypowiadać. Mają też zarząd, który ma dłuższą politykę transferową niż jedno okienko.

Ale przekonamy się za jakiś czas.

lorddavy 16.07.2014 17:33

Amica awans, Zawisza i Ruch 40% a Legia .... Cała Polska (prócz stolicy) trzyma kciuki za dzielnych Irlandczyków :D

For_FuN_ 16.07.2014 18:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1368029)
Żebyś się nie zdziwił. Przynajmniej mają człowieka na stanowisku który zna się na piłce, nie żyje taktyką sprzed 20 lat i umie się składnie wypowiadać. Mają też zarząd, który ma dłuższą politykę transferową niż jedno okienko.

Ale przekonamy się za jakiś czas.

Oczywiście ;). Ten "szkoleniowiec" zapisał się już w historii polskiej piłki nożnej, gdzie mając ciekawą drużynę odpadał z pucharów w kompromitujący sposób 2 sezony z rzędu. Nie wspominam o jego osiagnieciach w Pucharze Polski :). A kiedy walczył bezpośrednio z Legią o tytuł MP, to przyjechał na Łazienkowską(gdzie miał wygrać) i postawil autobus. O jego podejściu do ludzi nie będę mówił, bo gość na razie przegrał wszystko, co miał do przegrania, a udaję Mourinho :).

For_FuN_ 16.07.2014 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kapsel (Post 1368045)
Ale wy jesteście pojebani, ja .......ę. Ruch nie ma szans na awans, faktycznie. Nawet FC Vaduz nie dadzą rady? Przecież dwa lata temu pokonali kogoś z Macedonii. Do 3 rundy awansują bezproblemowo. Powiem wam, że nie rozumiem sensu istnienia tego forum. Wchodzicie i tylko narzekacie np. na transfery Wisły a jak Łęczna sprowadziła kogoś tam to już się spuszczacie że tam przegramy."Interesujące" transfery a jakby Ci piłkarze przyszli do nas to "szrot". Jak faktycznie przegramy w Łęcznej to będzie podniecanie się, a nie mówiłem...
Takich trolli jak Mario Nh i For_FuN_ powinno się banować. I jeszcze chwalenie trenera Lecha, po prostu śmiech. Smuda zły, który chciaż dał nam trochę radości w tamtym sezonie, ale to i tak mało. Lepszy trener który 2 x odpadł w eliminacjach z amatorami i z pp. No tak swojego docenić nie można. Może i Smuda ma problem z wysławianiem się, ale jakby nie było to najlepszy Polski trener a przynajmniej mieści się w trójce.

A co ty człowieku masz do mnie? Masz jakies problemy ze sobą, bo trollem, to ty jesteś. Ludzie sobie dyskutują, a wcina się taki dzieciak i obraża. Rozumiem rozstrzesienie emocjonalne, ale bez przesady.
Jak byś się trochę interesował piłką, to wiedziałbyś, że poziom naszej ligi(patrząc na inne) leci dramatycznie w dół. Spadamy w rankingach, nasze druzyny odpadają z amatorami(z Estonii, Kazachstanu, Azerbejdzanu, Islandii, Litwy, itd.). I ja się nie dziwie, że wielu daje niewielkie szanse Chorzowianom.

Janusz 16.07.2014 19:06

Z tym Rumakiem to sam się zastanawiam czy coś umie. Odpadł w zeszłym roku z jakimiś kelnerami z Litwy, ale koleś jest zarozumiały i zastanawiam się czy nie kombinował że takie ogóry to z marszu zrobi, a formę szykował na potem, jak my z Levadią? Teraz ma chyba ultimatum od zarządu i podobno wyleci jak nie dojdzie do grupy LE, ciekawy jestem czy im się uda, ale od razu bym ich nie skreślał. Legia w sumie się nie wzmocniła ale się podobnie jak Lech nie OSŁABIŁA, czyli jak na nasze ligowe standardy całkiem nieźle. Tylko oni bez wspomagania nie potrafią, i nie chodzi mi nawet o grupę LE w zeszłym roku, ale nawet mecze eliminacyjne w których mieli sporo szczęścia.
Ruch i Zawisza, cóż wg mnie Ruch ma szanse, Zawisza mniejsze. Zobaczymy.

FraMat 16.07.2014 20:28

Przyznaję się bez bicia, że fajnie, naprawdę fajnie ogląda się dzisiejszy meczy Warszawy.
Co prawda nie przez cały czas oglądam, ale nastroj robi się dobry.
Nawet gdyby mecz zakończył się wynikiem skrajnie innym niż do tej pory.

Maciuś 16.07.2014 20:37

Nowa Legia dostaje eurowpie*dol :)

sergio 16.07.2014 20:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1368073)
Nowa Legia dostaje eurowpie*dol :)

Nowa Legia a skład i gra po staremu czyli do dupy:lol:

shaggy 16.07.2014 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lorddavy (Post 1368038)
Cała Polska (prócz stolicy) trzyma kciuki za dzielnych Irlandczyków

Nie obrażaj mnie mieszkam obecnie w stolicy i ani myśle sciskac kciukow za (L)osersow...:haha:

Co do innych naszych pucharowiczow:
Lech - bez klopotu awansuje do kolejnej rundy
Zawisza - mam nadzieje ze sprawi niespodzianke i awansuje dalej szanse 50/50
Ruch - jakoś mam przeczucie że to Zawisza prędzej awansuje dalej niż Ruch... Niby to tylko Vaduz ale cos mi tu smierdzi kompromitacja - obym sie mylil.

63.5 Kg 16.07.2014 20:41

Czy to jest ta Legia ICH marzen i snow.....

heoij 16.07.2014 20:45

http://pawelki.com/add/364990d29caf3...78d3cf2711.jpg

-Goral- 16.07.2014 20:47

Zawsze trzymałem kciuki za wszystkie polskie kluby ale teraz, chcę zobaczyć minę Leśnego po wyeliminowaniu.

Kocur 16.07.2014 20:49

:rotfl:

Brawo !!!

AntyMod 16.07.2014 21:00

coz ja slysze ?? gwizdy najlepszych kibicow w polsce na swoja polska Barcelone ????? niemozliwe ..... a swoja droga, warszawska druzyna i tak przejdzie ale milo patrzyc jak polskie gwiazdorstwo i pycha , przegrywa i meczy sie z pol-amatorami i pasterzami irlandzkimi ...wymecza jak z tymi norwegami i rok temu ......wjazdy na Lechie w meczu pucharowym ?? myslalem ze tylko parchate frajerstwo moze tak robic, ktos napisze co tak ich zabolalo ??

Maciuś 16.07.2014 21:33

Wie ktoś czemu nie weszły na boisko nowe nabytki? Piech, Szwoch, Budziłek. Przecież ich kupiono właśnie do walki o LM.

jaro1985r 16.07.2014 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1368082)
coz ja slysze ?? gwizdy najlepszych kibicow w polsce na swoja polska Barcelone ????? niemozliwe ..... a swoja droga, warszawska druzyna i tak przejdzie ale milo patrzyc jak polskie gwiazdorstwo i pycha , przegrywa i meczy sie z pol-amatorami i pasterzami irlandzkimi ...wymecza jak z tymi norwegami i rok temu ......wjazdy na Lechie w meczu pucharowym ?? myslalem ze tylko parchate frajerstwo moze tak robic, ktos napisze co tak ich zabolalo ??

Legia grać ....a mac... chyba to Ci się pomyliło z Lechią

AntyMod 16.07.2014 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaro1985r (Post 1368089)
Legia grać ....a mac... chyba to Ci się pomyliło z Lechią

no szkoda ze kmiotki z Irlandii nie dojechali do konca z 1-0 z przyszla wieloletnia potega pilkarska w Polsce , ...mecz do zludzenia przypomina Levadie ...tylko ze bez oberwania chmury nad stadionem ...zimny prysznic dla bufoniady, bo i tak wymecza wynik wyjazdowy niestety

Janusz 16.07.2014 21:42

Te pipki z Warszwy zawsze mają fuksa, ale jak pisałem wcześniej im bez swojego sędziego zupełnie nie idzie. Powinno być 1:3, albo ze 2:0. Pogarda jaką do nich żywię jest wprost niewyobrażalna. Bez przekupstwa mistrza by nie mieli, tylko są mądrzy i robią to od I kolejki, to się i 18pkt uda.

mitmichael 16.07.2014 21:43

Niech sie ciesza, ze skonczyło sie na remisie bo mogło sie spokojnie skonczyc 0-3

Mario Nh 16.07.2014 21:51

Panie i Panowie to był kolejny odcinek pod tytułem "Ile wart jest Ekstraklasa? Ile wart jest Mistrz Polski?"
W zagranicznym tłumaczeniu "Pride of Dublin". :lol:

Lubię ten wyspiarski futbol.

Żeby nie było, że jestem taki mądry to dodam tylko jeszcze jedno pytanie retoryczne: Ile wart jest Wisła, co przyjeżdża na tą Legię i dostaje pięć bramek? :lol:

Bagno.

Naprawdę byłem w szoku kiedy przeczytałem, że ekstraklasa cieszy się dużo większą oglądalnością od Premier League. Oczywiście w Polsce.

Dobrze, że kibice Legii "pojechali" ze swoimi kopaczami. To całe śpiewanie na wszystkich stadionach w Polsce "Jesteśmy z Wami..." jest żenujące.

:alleluja:

karas1983 16.07.2014 21:54

A już myślałem, że dostanę piękny, jakże niespodziewany prezent urodzinowy od tych dzielnych Brytoli...

No ale jest jeszcze rewanż...

AYALA 16.07.2014 22:07

szkoda tej bramki straconej w doliczonym czasie ale widać że jak sędziowie nie gwiżdża jak w naszej lidze to i z półamatorami problemy ma "nasz" FC Hollywood

tofik 16.07.2014 22:15

Po prostu na tym etapie nie ma już słabych drużyn. :lol:

Fiti 16.07.2014 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1368108)

Post miesiąca jak nic :rotfl: :rotfl:

Ogryzek 16.07.2014 22:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1368095)
Naprawdę byłem w szoku kiedy przeczytałem, że ekstraklasa cieszy się dużo większą oglądalnością od Premier League. Oczywiście w Polsce.:

Ty to na poważnie teraz odkryłeś? NC+ zarabia tylko dzięki lidze polskiej a nie razem wziętych angielskiej, hiszpańskiej czy francuskiej. Po prostu ludzie w Polsce lubią polską kopaną buraczaną ligę bez względu na jakość. I zaskoczę cię tak jest w większości krajów że wolą swoje nawet badziewne ligi niż zagraniczne nawet najlepsze:)
(jakość sportowa nie jest tu najważniejsza)
Belgowie wolą swoją ligę, Węgrzy swoją itd od angielskiej. No może w Irlandii wolą angielską..

A poza tym
Cieszą męki Legii, ale pełna radość będzie jak odpadną:D

lorddavy 16.07.2014 22:30

Vaduz gra w szwajcarskiej ekstraklasie wiec dlatego dalem 40% Ruchowi, St. Pats Ath. grali lepiej od Legii czego się nie spodziewałem. Rewanż może być ciekawy. Irlandczycy nie są wcale tacy słabi jak ich malują w mediach. Bajki, że to półamatorzy to tylko w TVP. Pats, Rovers czy Dundalk to poziom dołu naszej ekstraklasy. Prezentują w większości solidny futbol w obronie i potrafią utrzymać się przy piłce. Jak się okazuje to wystarczy by zdominować mistrza Polski na jego stadionie i pechowo zremisować. Choć faktem jest, że budżetowo to nasza 1-2 liga. To pokazuje jak się marnuje pieniądze w ekstraklasie. A transfery Legii to już w ogóle komedia. Lechia w tym sezonie pokaże miejsce Warszawie.

lorddavy 16.07.2014 22:53

Oceniając transfery jednych i drugich to 10 do 1 dla Lechii. Liga oczywiście to zweryfikuje, jednak nie zapominaj o bonusach dla Legii - sędziowaniu oraz pełnych gaciach połowy ligowych ogórów gdy przyjeżdżają na Łazienkowską. Mimo wszystko będzie ciekawie i w Dublinie i później w Ekstraklasie. Chociaż odbiegamy już od tematu. Wydaje się, że Legia może wymęczyć awans błyskiem indywidualnym jednej se swoich gwiazdek ale jako zespół St. Pats jest lepszy.

El'kabat 16.07.2014 23:23

Heh balonik pękł zanim go dobrze nadmuchano :D

A coś mi się zdaję,że krawaty w Irlandii się przejadą.

wolfy 17.07.2014 00:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1368108)

Są.
Nasze.

For_FuN_ 17.07.2014 01:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kapsel (Post 1368065)
To jest tylko Lichtenstein, tym bardziej że 2 lata temu ograli wspomniany zespół z Macedonii! To, że spadają w rankingu nie oznacza że mamy się bać lichtensteinu (w sensie Ruch). Z takim podejściem nie dziwie się, że dajemy dupy. Gdzie Cię obraziłem? Ty twierdzisz, że znasz się na piłce? Sugeruj się dalej rankingami, one na pewno odzwierciedlają klasę każdej drużyny. hahaha
Dla mnie to niech wszyscy przechodzą, oby tylko te Twoje "przepowiednie" sprawdziły się względem Legi i żeby ojebali. :)
Legia jest słaba i daje jej maks 3 rundę. Uważam, że kadrę ogólnie mają silną. Jednak gdy my jesteśmy zdrowi, bez kontuzji możemy ich ograć bo mamy może i nawet silniejszą pierwszą jedenastkę. A teraz widać po wyniku 0-1, że to sędziowie wygrali mistrza.

O czym ty w ogóle mówisz? Vaduz gra w ekstraklasie szwajcarskiej. Potrafisz czytać ze zrozumieniem? Rankingi sa odzwierciedleniem rzeczywistości...jak się dostaje w dupe, to się nie zdobywa punktów i się spada. Jeśli ktoś jest dobry, to zdobywa punkty i pnie się w góre. Bardzo prosta i logiczna zależność. O bojaźni nigdzie nie pisze...mowie tylko o trzeźwej ocenie naszych zespołów i ogolnie o całej(dramatycznej) lidze.
Jakie moja przepowiednie względem Legii? Mimo dzisiejszego wyniku i tak pewnie awansują, co da im IV runde el. do LE(w najgorszym razie), gdzie będą rozstawieni.
Pozostawie bez komentarza, to sprzyjanie sędziowski Warszawiakom :D. Ktos z dużymi kompleksami mogl cos takiego napisac i niezbyt dokładnie ogladajacy polska lige :).

Griszka30KR 17.07.2014 07:38

Jak dla mnie ten mecz udowodnił jaki to prawdziwy Mistrz z tej Legii.I nie robie tu napinki,bo my tez takim z 2x zostalismy,czyli bardziej dzięki słabosci pozostałych druzyn,ich szczęśliwie ukladajacych sie meczach dla nas,przypadkowemu szczęściu w zdobywanych bramkach i pomyłkom sędziów,a nie dzięki własnej mistrzowskiej formie.
Pewnie to przejdą,ale równie dobrze historia może się powtórzyć jak z Levadią.

piotrek06 17.07.2014 08:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1368134)
Pewnie to przejdą,ale równie dobrze historia może się powtórzyć jak z Levadią.

Historia już sie powtarza, wymęczone 1-1 u siebie po tym jak przegrywało sie przez większość meczu, kelnerzy z Irlandii strzelają bramkę w 38 minucie(Levadia w 40), bramka na wagę remisu strzelona w 90 minucie. Tylko deszczu wczoraj brakowało, rewanż może być arcy ciekawy :rotfl:

PS. Do tego, ta sama runda eliminacyjna tych samych rozgrywek, prawie ta sama data (Wisła 15.07; Legia 16. 07)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl