![]() |
To moze i ja sie powbawie. Oglądam po 2-3 mecze na kolejke i ci zawodnicy z poza Legii, Lecha, Polonii się według mnie narazie wyróżniają:
Sandomierski - 21 lat, a w tej chwili najlepszy bramkarz w lidze, nieźle zbudowany prawie dwa metry w dodatku po wywiadach robi wrażnie ułożonego Cionek - twardy obrońca, taki młodszy (24 lata) Cleber, co to się nie patyczkuje z piłką i rywalem. Jovanovic - Bośniak 25 lat, jak dla mnie transfer sezonu do Polskiej ligi narazie. Zrobił na mnie duże wrażenie od samego początku, najlepszy gracz meczu (Polonia-Korona i Wisła-Korona), za Sobolewskiego byłby idealny. Sernas - już sześć bramek w lidze, co mnie w ostatnim w meczu zaskoczyło, to to że też potrafi dobrze podać i nie "sępi". W dodatku gra w kadrze w pierwszym składzie dzięki czemu nabiera ogrania międzynarodowego. Zdobył gola przeciwko Czechom w eliminacjach Bruma - Arka w tym sezonie sprowdziła dwóch bardzo dobrych bocznych obrońców przez co straciła najmniej goli jak na razie w lidze. Bruma to Holender więc by sie z Maskantem szybko dogadał, 26lat prawy obrońca, a wiadomo że u nas problem jest z tą pozycją. |
Cytat:
Cała piątka to zawodnicy z dużym potencjałem. Sernasa, Sandomierskiego i Cionka biorę bez większych oporów tym bardziej, że nie są to zawodnicy za których trzeba zapłacić krocie. Co do Brumy i Jovanovicia to owszem widzę ich spore umiejętności i na pewno warto się im dokładniej przyjrzeć(w najbliższych kolejkach poświęcę im troszkę czasu). Moim skromnym zdaniem, w polskiej lidze jest wielu ciekawych graczy, którzy znają już specyfikę naszej ligi, a co za tym idzie ich aklimatyzacja to mały problem. Oczywiście wiekszość userów zakrzyknie, że Ci co są w naszej lidze to słabi Polacy bądź obcokrajowcy trzeciego sortu, a ja odpowiem im, że my jesteśmy klubem trzeciej kategorii(przynajmniej w skali Europy) i na lepszych zawodników nie możemy sobie pozwolić. Przydki Kuby czy Marcelo jedynie potwierdzają ten smutny fakt. |
Cytat:
Od siebie do obserwacji dorzucilbym mlodego napastnika z Ruchu Chorzow, niejakiego Jankowskiego. W meczach w ktorych go widzialem widac bylo ze pilka lubi go poszukac a i On sam nie ma wiekszych kompleksow i nie brakuje mu odwagi. Oczywiscie to pilkarz nie odrazu na pierwszy sklad, ale z drugiej strony na zachodzie zawodnicy w Jego wieku nie raz decyduja o obliczu druzyny. Pozdrawiam |
Cytat:
|
Przerażają mnie niektóre nazwiska przeciętnych stranieri z naszej ligi, które tu wypisujecie. Naprawdę uważacie że jak ktoś zagra jeden czy dwa poprawne mecze w przeciętnej drużynie w Ekstraklasie to od razu nadaje się do Wisły Kraków?
Cytat:
|
z racji że nie oglądalem ostatnio C+, to nie wiem o kim mówia, ale dla mnie patrząć na w/w to tak :
Sandomierski - młody, może coś z niego być, ma warunki przede wsztstkim i chyba porządek w głowie Sernas - to już wcześniej pisałęm, podoba mi sie ten napastnik Cionkowi za ten nos Niedzielana, to bym połamał nogi. Stop debilom. |
Cytat:
A Fojut - czyli zawodnik z najwieksza srednia samobojczych bramek w naszej lidze czym cie zachwycil? A zawodnik (nie zawsze podstawowy) znakomitej obrony Slaska Piotr Celeban? A Ivans Lukjanovs? Napastnik, ktory strzelil 2 gole w 30 paru meczach. Labukas tak samo dobry - 2 gole w 27 meczach w tamtym sezonie. Nie wydurniaj sie czlowieku w tym temacie. Lepiej wyjdz sobie na dwor, zrob sobie herbatę albo jakąs kanapke. Cokolwiek, tylko nie pisz glupot w tym temacie. |
Cytat:
Pozatym trzeba oszczędzac pieniądze (1,3 mln €) na wykupienie Riosa a to kosmiczna jak na nasze możliwości kwota |
Cytat:
Celaban...? Co mnie intersuje czy jest podstawowym czy rezerwowym zawdnikiem...? Co mnie interesuje jak prezentuje się ogół defensywy Śląska...? Jak już mówiłem interesują mnie indywidualne możliwości tego gracza, która są na niezłym poziomie. Labukas i Lukjanovs faktycznie nie mają zbyt oszałamiających statystyk ale... mają coś co przekonujew mnie do ich umiejętności. Sam nie do końca potrafię to nazwać ale wiem, że ta dwójka może wkrótce pokazać pełnię swoich możliwości. Każdy może mieć swoje zdanie i ja takowe posiadam. Oczywiście najłatwiej jest napisać, kupmy Boruca, Jelenia, Błaszczykowskiego bo to super zawodnicy...tyle, że o tym to każdy już dawno wie. Mnie natomiast interesują zawodnicy z potencjałem, który nie został jeszcze nagłośniony jak te Sobiecha czy Sadloka. Zresztą na mojej liście było trochę więcej nazwisk, a co za tym idzie czepianie się kilku z nich i mówienie/pisanie "o pisaniu głupot" jest nie na miejscu. |
Cytat:
Przecież zarówno Fojut, jak i Celeban to nie są zawodnicy lepsi od tych, których posiadamy. Proponuję się wstrzymać co do ocen naszych gwiazd z ekstraklasy przynajmniej z pół roku, bo znów się okaże, że zagra jeden z drugim dwa dobre mecze, przejdzie do Wisły i będzie lipa jak z Łobo. A co do tych co podałeś, hmm, nie wiem czy często oglądasz ligę, ja oglądam prawie każdy mecz i Ci zawodnicy co podałeś, to słabi są. Naprawdę. |
Cytat:
Kupisz, Grosicki, Sandomierski, Sernas, Pozniak, Nhamoinesu czy Sobota to gracze dobrzy bądź bardzo ciekawi i o ile Kupisza, Pozniaka, Nhamoinesu czy Sobotę trzeba nadal obserwować o tyle Grosicki, Sernas i Sandomierski są w stanie wnieść do naszej drużyny ową jakość odpowiednio na prawym skrzydle, ataku i bramce. A odpowiadając na Twoje pytanie...oglądam każdą kolejkę, a w niej większość spotkań na C+ oraz Orange Sport, pomijając powtórki w Ekstraklasa + Extra. Wiem również, że kilku z podanych przeze mnie zawodników nie prezentuje umiejętności pozwalających grać w Wiśle, co nie znaczy, że brak u nich potencjału, a co za tym idzie nie trzeba zwracać na nich uwagi. |
Łobodzińskiego bym zamienił na Grosickiego z dopłatą. Który jeszcze z Polaków? widzicie ciężka sprawa, stąd prezesi ściągają obcokrajowców...Sandomierski jest faktycznie talentem, jednym z nielicznych, których obserwuje od bardzo dawna i mnie nie zawodzi, rozwija się HARMONIJNIE, co dla polskich sportowców jest już wyczynem.
Aczkolwiek Dubravka jeszcze jest obiecujący... a wnosząc do tego gdybym miał pieniądze jak Cupiał to bym ładował grubsza kasę w transfery, np. takich zawodników jak Boghossian, swego czasu Maxi Lopez, Hernanes i Miranda, jeden już w Lazio...teraz Mbola, a także wielu za darmo, tylko, że z wysokimi kontraktami jak niegdyś Lugano, Kadlec, Kameni wypożyczałbym też takich grajków jak Boulahrouz...właściwie jeśli liczyć, że poszłyby na nich miliony to i tak prawdopodobieństwo, że się to zwróci jest co najmniej dwukrotnie wyższe niż ładowanie drobniaków w Bunozy i liczyć, że coś z nich wyrośnie... |
Cytat:
Nie tędy droga raczej. PS: generalnie atak Widzewa, Robak-Sernas jest imponujący. |
Cytat:
|
A właśnie, że Dudce opłacałoby się wracać do Polski. W Auxerre siedzi na ławce, a EURO już niedługo...
|
Może Jańczyk by dał się namówić na powrót do Polski...nie gra, na ławkę się nie łapię, więc w zimie warto by było się nim zainteresować...obcokrajowców nam już wystarczy, przykład Wilka pokazuje że da się wyszukać utalentowanego Polaka
|
Cytat:
|
Zamiast Branco trzeba było Darka Dudkę wypożyczyć. :)
|
Cytat:
|
hmm.a wg.mnie Wisla powinna sie zainteresowac Bartoszem Białkowskim...ostatnio mało gra wiec drogi by nie byl..a talent ma spory :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cieszmy sie tym co mamy , bo znając zarząd może być gorzej :D
|
Borussia Dortmund zaplaci tylko 350.000 € za Shinji Kagawa, tutaj macie jego HL:
http://www.youtube.com/watch?v=K05n7...eature=related Inny ciekawy zawodnik Cerezo Osaka to Takashi Unui (gracz z numerem 7 w wideo) ktory ma zaledwie 22 lata |
Właśnie ostatnio oglądając Cafe Futbol też stwierdziłam, że taki Dudka by nam się przydał. Nie wiem jednak, czy będzie chciał wracać do Polski, chociaż lepsza gra w Wiśle niż ławka w Auxerre.
|
Cytat:
|
Cytat:
nasz najlepszy transfer od wielu lat, nigdy wiecej Darku! Tak jak Skorża niech sie trzyma Warszawy, tak niech Daruś z daleka od Krakowa! |
Dudka w Wiśle był takim "zapchajdziurą" grał na wielu pozycjach i w mojej opinii na żadnej się nie sprawdził.
|
Jestem ciekawy w jakiej formie jest Gikiewicz z Jagi. Bo Sandomierski w takiej dyspozycji jak jest teraz wygryzłby chyba każdego. A pamiętam, że jak ostatnio Rafał grał, bardzo mi się podobał. Później niby parę błędów i wylądował na ławie, słuch o nim zaginął. Rywalizowałby z Jovaniciem i młodym Kurto, bo mam nadzieje, że z Mariuszem męczymy się już tylko do zimy ;)
|
*woocashx*- z całym szacunkiem (dla twoich poglądów i dla Milana), ale Jovanić jak dla mnie jest co najwyżej na takim samym poziomie jak Mario, a nawet to Pawełek sprawia dla mnie lepsze wrażenie niż Serb. Są w tym samym wieku, a wiadomo Pawełek to Polak i już jest długo w Wiśle. Był pewien nie mały incydent w zeszłym sezonie, ale poza tym zawsze było z nim w porządku. Nie mam nic do Serba, ale z nich dwojga, o ile żaden nie podniesie umiejętności (szcz. chodzi mi tu o Milana) wybieram Mariusza.
I wku... mnie to wieczne najeżdżanie na niego. Nawet jak on nie gra, to jest winny porażki... |
Cytat:
|
Cytat:
|
http://www.tvn24.pl/-1,1675362,0,1,n...wiadomosc.html - mysle, ze bylby to dobry transfer...napewno przyciagnalby ludzi na stadion :D, a Pawelek mialby z kim porozmawiac o interwencjach bramkarskich. Dwa takie "skarby" na druzynie, to byloby cos :).
|
Cytat:
Z kolei zupełnie hipotetycznie gdyby wrócił do nas to po co? Wymagania finansowe duże jak to wracający z Zachodu, a co Wisła dostanie w zamian? Będzie strzelał dużo goli? Nie? Będzie zaporą nie do przebycia jako stoper czy defensywny pomocnik? Nie. Będzie bocznym obrońcą - dobrym w obronie i z ciągiem na bramkę? Też nie. Więc po co... |
Cytat:
|
Jakkolwiek to nie zabrzmi:
http://www.sport.pl/pilka/1,70994,84...e_obroncy.html On by był dla nas wzmocnieniem. Serio. Tak uważam. |
Cytat:
|
Cytat:
|
|
zamiast ściagac kolejnych 30-34 latków to niech Basałaj sprowadzi kilku chłopaków z kadry U-17.Ograli ładnie Cypr na wyjeździe 3-0.Myśle że jeszcze Polską myślą szkoleniową nie przesiąkli i Valcx z Maaskantem zrobią z nich klasowych graczy których potem sprzedamy za miliony jak Marcelo czy Diaza
http://www.90minut.pl/news/136/news1...-3-Polska.html |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:56. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl