![]() |
Cytat:
Swoją drogą co do pożegnań z klubem to jednak szkoda że tak bez wyrazu pożegnano Jirsaka , choć podobnie jak Kirm nie spełnił nadziei to chociaż godnie reprezentował Wisłę . |
A masz pewność, że nic o Wiśle nie powiedział? Może holendrom ten fragment do niczego nie był potrzebny i go nie spisali? Jest taka mozliwość? No chyba, że byłes na konfie tam to ok ... Co do języka to trzynastozgłoskowca nie recytował, ale mówił.
|
Pamiętajmy dzisiaj podczas meczu w jakich okolicznościach opuścił nasz Klub tchórz kokoszka!!!!
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Po prostu uciekł jak szczur, w pogoni za pieniędzmi - nie wierzę w bajeczki o sportowym awansie, etc etc... Jeżeli nie pomyliłem sezonów to poszedł do ówczesnego spadkowicza z Seria A, Empoli. Życie pokarało Kokoszkę, przez swoją pazerność sam zahamował swoją nieźle zapowiadającą się karierę. A teraz? Polonia W. to właśnie jego poziom. Nie rozumiem sformułowania "większość ambitnych zawodników zrobiłoby to samo.". Z tego co wiem piłkarzy, którzy skorzystali z prawa Webstera jest bardzo niewielu w skali światowej, a sam Kokoszka jest chyba nadal jedynym Polakiem, który faktycznie z niego skorzystał. Wychodzi na to, że Adaś był jednym z najbardziej ambitnych zawodników w historii tej dyscypliny :P |
Cytat:
|
Nie wiem czy kasę dostaliśmy, ale w przeglądzie prasy na weszło znaleźć można taki fragment z "Przeglądu Sportowego":
" (..) Co innego Baszczyński. Dla niego Kraków to drugi dom. Powrotu na Reymonta nie wyklucza też Kokoszka. - Wisła jest dla mnie otwartym tematem. Nie mówię „nie” - stwierdza obrońca". Więc z głową chyba nie ma najlepiej. :) |
Cytat:
Poczekajmy z krytyką poziomu Polonii do zakonczenia dzisiejszego meczu |
Średnio mnie interesuje szczerze mówiąc obecna forma - inna sprawa, że jestem pewien, że Wisła jest po prostu lepszą drużyną i dzisiaj to udowodni :P Każdy kraj ma swoje drużyny rozpoznawalne w Europie, tak jak Serbia ma Crvenę i Partizan, Czechy Spartę, Chorwacja Dinamo Zagrzeb czy Grecy Panathinaikos/Olimpiakos, tak taką formę w Polsce spełniają Wisła oraz Legia. Inny prestiż, inna presja. Polonia W., vel Groclin wypada tu wręcz fatalnie.
Niech Polonia zdobędzie 7 Mistrzostw Polski w odstępstwie 10 lat to pogadamy o jakimś prestiżu w Polonii. Przypomnę tylko, że jeszcze miesiąc temu mieli iść do likwidacji. |
Zdaje się, że nasza rozpoznawalność rośnie. Poziom sportowy nie bardzo
|
Kalu Uche popisał się hatrickiem na wyjeździe i jego Kasimpasa wygrała 3-0. Nomen omen, z tego co kojarze to grał tam też Boukhari po odejściu od nas ?
|
A Groningen(Maaskanta) w końcu wygrało, na wyjeździe ze zgodą Legii - Den Haag;).Kiro, nasz gwiazdor, pojawił się na murawie 2 drugiej połowie:>
|
Idąc holenderskim tropem trzeba jeszcze dodać 90 min Paljicia w Heraclesie i żółtą kartę, zremisowali na wyjeździe z Waalwijk 1-1
|
Moskal odniósł kolejne zwycięstwo.
|
Pan piłkarz Małecki został sprowadzony n a ziemię. Machanie rączkami nie pomogło, a kłocić się z Turkami i wyklinąc ich po polsku też nie daje zbyt wiele. Zatem pan Małecki mógł wyłącznie przekonać do siebie formą sportową. A ta jak wiadomo od dłuższego czasu jest jak krzywa Leffera przy wysokiej stawce podatku dochodowego, czyli jednym słowem leci na pysk. I mamy ławę.
|
Cytat:
|
Wracając jeszcze do "pożegnania się" przez Kirma, to wystarczy porównać jego zachowanie z Dudu Bitonem. Mimo, że nasz były napastnik dziwnie był traktowany przy Reymonta ( stawianie na Genkova, kiedy Dudu był w wyśmienitej formie, zawieszenia, informacje w mediach o tym że nie zostanie wykupiony przez Wisłę jeszcze długo przed końcem wypożyczenia) to Biton potrafił się z klasą pożegnać z klubem i kibicami.
|
Cytat:
Dzisiaj bramkę zdobył Marcelo w meczu z AZ (i zagrął w dodatku wg. mnie dobry mecz), a jego drużyna wygrała 5-1. Bramkę zdobył dzis także nasz najlepszy strzelec w poprzednim sezonie Dudu Biton w doliczonym czasie przegranego przez jego drużynę meczu. (2-4 z Club Brugge) |
PSV pokonało Venlo 5:1, a Marcelo zdobył jedną z bramek.
|
Cytat:
|
Dudu Biton strzelił na 2-4 w porażce Liege z Brugią
|
Cytat:
|
Tak mi się przypomniało jedno nazwisko - Maciej Stolarczyk: co się z nim dzieje? Bardzo go lubiłem, facet z jajami a wg Petrescu wzór do naśladowania i Profesjonalista przez wielkie P.
|
Obecnie stolar jest działaczem Zachodniopomorskiego Związku Piłki Nożnej oraz prowadzi szkółkę dla dzieci razem z Radkiem Majdanem :)
|
Witam,
na wstępie zaznaczam, że nie jestem kibicem Wisły ale interesuje mnie pewna kwestia, którą chyba najlepiej poruszyć na tym forum. Interesuje się piłką od wieeeeelu lat, pamiętam dream team z Żurawskim, Frankowskim, Kosowskim i Szymkowiakiem, pamiętam Widzew Smudy, mecze Legii z Sampdorią itd., itp.. Pamiętam większość meganapadziorów naszej Ex: Svitlice, Citkę, Kowalczyka poprzez Sikorę, Olisadebe aż do Lewego i Rudnewsa. Różne były ich losy w naszej lidze i po naszej lidze, style gry, siła zespołów w których grali, podejście do zawodu, zdobyte trofea itp, te rzeczy dosyć trudno przyrównać. Ale czy zgodzicie się ze mną, że: - na przestrzeni ostatnich 20 lat, - napastnikiem o największym talencie, - który "miał papiery" na czołowy klub europejski (od Barcelony do powiedzmy Borussi), był Paweł Brożek? |
Paweł na takie granie miał papiery do pierwszej poważnej kontuzji.
Później po powrocie to już nie było to samo, stracił gaz, bazował na zastawianiu itd, dobrze mu to wychodziło ale błysk który miał jakoś przygasł. Największą szkodę wyrządziło mu, zachowawcze leczenie po kontuzji w Bełchatowie, on też się jakoś bronił przed operacją i tak to trwało, trwało a on suma summarum na tym tracił. Miał chłopak błysk, a bramka z PAO w Krakowie, widziana na żywo gdzie on przyśpieszał w jakimś innym tempie niż zawodnicy wokół, gracja przyjęcia, SUPER!!! |
Ja jestem zdania, że z pkt widzenia kariery Pawła to powinien był odejść po PAO, a być może jeszcze lepiej jakby Go ktoś wziął zaraz po debiucie wiosną 2001. Jakby wtedy trafił w dobre miejsce i przetrwał psychicznie i bez kontuzji to byłby wysoko.
|
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...78572643_n.jpg
Fejk a może już młody jest zaklepany... :) Jeśli mam być szczery to nie dziwie się ze tak się stało. |
Cytat:
Stary zapewnia dobry start młodemu, a my nie wiem czy dostaniemy nawet na komplet nowych piłek... |
Z ciekawości sprawdziłem co słychać u Issa Ba i okazuje się że od tego sezonu jest zawodnikiem Dinamo Bukareszt gdzie gra w podstawowym składzie.
|
Cytat:
jak dla mnie to do kontuzji to był jeden z najlepszych polskich graczy, zresztą, mecz Polska - Czechy w Chorzowie, gdzie wraz z Kubą rozmontowali obronę Czechów raz po raz to było coś pięknego |
Cytat:
Nie. |
Wg ciebie kto był bardziej utalentowany?
|
Długo się nie trzeba zastanawiać, wystarczy wspomnieć o Żurawskim
|
Jednopytanie: piszesz z Huelva?
:D ps. tak, wiem, że z Bielska Najczęściej piszesz na 90minut... Look: Co Cie łączy z Brożkiem? |
Cytat:
|
Czemu głupie pytanie na forum sportowym o byłych Wiślakach i jakie to ma znaczenie skad pisze, gdzie pisze? Czy to forum milicji czy kibiców? :neutral:
Po prostu pamietam, jak Brożek grał, jak przerastał tą ligę o dwa poziomy wszystkim: szybkością, zwinnością, techniką, ustawieniem się i uważam, że facet miał potencjał największy od czasów olimpijskiej repry 92'. Pierwszy raz przeczytałem wywiad z nim w PS jak jeszcze nie grali z bratem w 1 składzie i odtąd śledziłem jak się chłopak rozwija. To co pokazywał swego czasu w lidze, to było zwierzę boiskowe, maszyna do zdobywania bramek, gość czasem wygrywał wam mecze w pojedynkę po prostu. Można powiedzieć, że swego czasu oglądałeś mecze i prawie kłuło w oczy jak bardzo nie pasował do tej naszej biednej ligi. W każdym razie fenomen ostatnich lat, choć jak widzę niewielu podziela moje zdanie... pzdr :D A co Żurawskiego - wybitny piłkarz grający "ładniej i z gracją" ale jednak nie miał tego ciągu na bramkę i zwinności co Brożek |
Zwierze boiskowe... hehe dobre!
|
Cytat:
|
Cytat:
pamiętam jak w 2004 roku Żuraw strzelił 7 bramek w sparingu z mistrzem Cypru ( i gdzie My teraz jesteśmy , a gdzie oni ? ). Do dzisiaj to niepobity rekord . Może i to byli chłopcy do bicia , ale Brożek nawet będąc w formie nigdy nie wkręcał rywali w ziemię tak jak Żuraw . Finezja , kultura gdy , technika , współpraca z partnerami i inteligencja boiskowa - to było po stronie Maćka Co nie zmienia faktu że Brożek i tak był na trzecim miejscu jesli chodzi o najlepszych snajperów Wisły ostatnich 15 lat . |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:10. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl