Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Football Manager (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4721)

KacpiTSW 10.11.2011 20:43

Lechia za Janickiego krzyknęła mi 2,5 mln euro! Ale myślę, że jakbym dał im 700-800 tys. euro to by go puścili. Ale to dopiero po awansie do LM (o ile awansuje). Na razie bez żadnych transferów.

Pareiko - Lamey, Czekaj, Bunoza, Paljić - Wilk, Sobolewski - Małecki, Melikson, Iliev - Genkov .

Warto przyjrzeć się Kupiszowi.

A sprzedałeś kogoś?

Św. Mikołaj 10.11.2011 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KacpiTSW (Post 1190215)
Lechia za Janickiego krzyknęła mi 2,5 mln euro! Ale myślę, że jakbym dał im 700-800 tys. euro to by go puścili. Ale to dopiero po awansie do LM (o ile awansuje). Na razie bez żadnych transferów.

Pareiko - Lamey, Czekaj, Bunoza, Paljić - Wilk, Sobolewski - Małecki, Melikson, Iliev - Genkov .

Warto przyjrzeć się Kupiszowi.

A sprzedałeś kogoś?

Wilk słaby na 1 skład, postaw na Bruda, Diaz na LO. Chavez na stopera
Ja kupiłem Milika z KSG i chłopak jest niezły :) to samo moge powiedzieć o Pawłowskim z Lubina

neq. 10.11.2011 21:13

właśnie zacząłem przygodę z fm 2012 ;) paskudna skórka....ogólnie nie mogę się połapać bo ostatnio grałem pół roku temu i to w 2009 ;)

szprotson 10.11.2011 21:14

tak wygląda moj skład na 2012/13

Stachowiak-Dudu Paraiba,Głowacki,Czekaj,Jovanovic-Wilk,Nunez-Małecki,Melikson,Dudas-Sanogo

rezerwa : Kurto,Adailton,Chavez,Burliga,Możdzeń,Bruins,Chrap ek.Strestik,Iliev,Dzalamidze,Milik,Genkov ...i jeszcze Woźniak z ZL doszedł za 1mln E.

e2: Kirma udało mi sie sprzedać do Southampton za 2.5, Jaliensa gdzieś tam za 750tys, Pareiko 600 tys, Boguski Guła Jirsak -free a Nuneza wykupiłem nie za 875 tylko za 175 :)

zobaczymy co pograją.

e3:gram taktyką 4-2-3-1, MP w ostatniej kolejce zdobyłem bo WKS przegrał gdzieś w dupie, a wczesniej golił każdego np. Legie chyba 4-0

xanti1906 10.11.2011 21:52

Też ściągnąłem Bruinsa na ławkę jako uzupełnienie składu :)

LeszekABG 10.11.2011 21:59

Sprzedałem Kirma do Vitesse za 1,5 mln euro (hahaha) i oddałem Nuneza bo dokupiłem śp z Serbii i nie potrzebny mi był do Jirsaka Garguły Wilka Sobola i tego Serba Nunez. Z rezerw nieźle rokuje Karłowicz, możecie go sprawdzić w meczach gdy już wynik jest pewny.

arrosmay 10.11.2011 22:03

U mnie na razie klaruje się taka jedenastka:
Kelemen - Jovanovic, Chavez, Bunoza, Diaz - Kirm, Wilk, Melikson - Biton, Małecki, Garguła.

lucas8 10.11.2011 22:19

Gorąco polecam gracza, który się nazywa Wojciech Marek. Jest to chłopak, który przyszedł do mnie do Wisły jako nabór chłopaków do u-18. Ma 16 lat. U mnie już 17 i jest zmiennikiem Meliksona. To co chłopak gra to rewelacja :) Polecam też obrońcę z kadry Polski u19 Juliena Tadrowskiego. Kolejny talent, tym razem na prawą obronę ;)

jcts 10.11.2011 22:21

Nie wiem jak Wy tak szybko macie już niektórzy 5 sezony w FMa. Ja prawie codziennie gram i mam wiosne pierwszego sezonu jak narazie.
Skład wygląda u mnie tak:
Pareiko - Bittolo (talent, LO), Bunoza, Chavez, Jovanović - Nunez, Melikson, Sobolewski - Barthelme, Biton, Mały.
Sprzedałem Kirma do West Hamu, Jaliensa gdzieś do Holandii, wywaliłem Lameya, I Genkova wypożyczyłem do Realu Sociedad.
Kupiłem Barthelme, Bittolo, Justiana, Simoes Większośc to młode talenty. Wgl to obniżyłem wiek w drużynie. Mam już jedną z młodszych :)

Dawid_TSW 10.11.2011 22:23

szczepek19 - dzięki za radę, pomogła.

Do swojej Wisły sprowadziłem piłkarza Amir Spahic, pewnie gra na lewej oboronie i nie jest drogi.
Bartłomiej Kasprzak z Garbarnii, zapowaida się na dobrego pomocnika.

Watts 10.11.2011 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1190255)
Też ściągnąłem Bruinsa na ławkę jako uzupełnienie składu :)

I bierze tylko 1,000 € tygodniowo, chłopy, on się w ril lajf jakoś połamał, czy co? :D

Cytat:

Bartłomiej Kasprzak z Garbarnii, zapowaida się na dobrego pomocnika.
Mój skaut twierdzi, że rozwinie się na poziom Meliksona :lol: Trza pograć parę lat i zobaczyć. A może ktoś już pograł i rozkmini?

szprotson 10.11.2011 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucas8 (Post 1190267)
Gorąco polecam gracza, który się nazywa Wojciech Marek. Jest to chłopak, który przyszedł do mnie do Wisły jako nabór chłopaków do u-18. Ma 16 lat. U mnie już 17 i jest zmiennikiem Meliksona. To co chłopak gra to rewelacja :) Polecam też obrońcę z kadry Polski u19 Juliena Tadrowskiego. Kolejny talent, tym razem na prawą obronę ;)

ten piłkarz (ci piłkarze) są tylko i wyłącznie w Twojej wersji gry. To jest tzn. newgen.

E: no tak, o Julienie nie slyszalem nigdzie, ale okazuje sie ze jest w Lille.

E2; O tym z Garcy nie slyszałem, ale juz go sprawdzam :)

p.s. mam 8 lipca, kadra gotowa taka jak chciałbym widziec w Wiśle, i teraz mi agenci podsyłaja takich piłkarzy ze jednak bym wy**erdolił tych polaków co kupiłem. Przykładowo moge kupic za 300tys Mitroglu z Olympiakosu a za np. Milika musiałem dać cos koło bańki.

lucas8 10.11.2011 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1190271)
ten piłkarz (ci piłkarze) są tylko i wyłącznie w Twojej wersji gry. To jest tzn. newgen.

Marek tak, ale Julien nie.

Św. Mikołaj 10.11.2011 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LeszekABG (Post 1190261)
Sprzedałem Kirma do Vitesse za 1,5 mln euro (hahaha) i oddałem Nuneza bo dokupiłem śp z Serbii i nie potrzebny mi był do Jirsaka Garguły Wilka Sobola i tego Serba Nunez. Z rezerw nieźle rokuje Karłowicz, możecie go sprawdzić w meczach gdy już wynik jest pewny.

Ty się śmiejesz że sprzedałeś Kirma za 1,5 mln euro :D
http://imageshack.us/photo/my-images/84/kirm.png/

Polecam na PO Holendra Mark van der Maarel w 1 sezonie wyciągnąłem go z Utrechtu za 300 tyś funtów.
Jego atrybuty nie powalają ale mi wyrósł na najlepszego obrońce ligi :)
http://imageshack.us/photo/my-images/84/kirm.png/

Watts 10.11.2011 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1190271)
Przykładowo moge kupic za 300tys Mitroglu z Olympiakosu a za np. Milika musiałem dać cos koło bańki.

Niezły piłkarz, pograłem dla rozgrzewki Larisą, jak awansowałem do ekstraklasy to wziąłem go na wypożyczenie i strzelał ostro.

Ogólnie jestem zafrasowany polską ligą, po 3 sezonach u mnie nie ma kogo kupować, a wszyscy najlepsi już dawno spylili na zachód. Tylko w regenach nadzieja, bo pojawiają się penerzy częściej niż w jedenastce.

szprotson 10.11.2011 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 1190284)
Niezły piłkarz, pograłem dla rozgrzewki Larisą, jak awansowałem do ekstraklasy to wziąłem go na wypożyczenie i strzelał ostro.

Ogólnie jestem zafrasowany polską ligą, po 3 sezonach u mnie nie ma kogo kupować, a wszyscy najlepsi już dawno spylili na zachód. Tylko w regenach nadzieja, bo pojawiają się penerzy częściej niż w jedenastce.

no wyglada na niezłego
gorzej ze wcześniej kupiłem do ataku Yaya Sanogo, Milika, Woźniaka :] a gram jednym napadziore hehe\

E: U Was też Stan Valckx odchodzi po sezonie?

4fan_player 11.11.2011 13:26

Zaczynam grać Lechią. Kogo polecacie sprowadzić? Najlepiej młodego i za nie dużą kasę albo i nawet za darmo.

xanti1906 11.11.2011 14:32

Chyba mnie trochę pogięło z Polakami, bo za 50 tys. euro sprowadzam Rogera.

arrosmay 11.11.2011 15:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 1190400)
Zaczynam grać Lechią. Kogo polecacie sprowadzić? Najlepiej młodego i za nie dużą kasę albo i nawet za darmo.

Luigi Bruins na pewno!
Spróbuj Miquela z Arsenalu wypożyczyć, młody, 19 lat, po sezonie możesz go zakontraktować za darmo, a na polską ligę jest świetny
Spróbuj wypożyczyć z Wisły Karłowicza, bo się sprawdza, przynajmniej na poziomie zaplecza Ekstraklasy.
Z tego co mi się wydaje to jak ja gram pierwszy sezon to w Górniku dobrze gra Wodecki, więc możesz spróbować.
Do tego Peno z Bilbao, sprowadziłem go gdzieś za 200 tys i nieźle sobie radzi.
Możesz spróbować jeszcze Spahicia, Sztylkę albo Kelemena i Urygę, Bruda, Czekaja, bo też dobrze sobie radzą.

Pawlolek 11.11.2011 16:10

2 poprzednie sezony, 4 mecze z Liverpoolem w fazie grupowej LM.

Wisła 2:2 Liverpool
Liverpool 0:2 Wisła
Wisła 2:0 Liverpool
Liverpool 0:0 Wisła

Chyba im nie leżymy :)

manolo 11.11.2011 16:25

Panowie, może ktoś podać linka żeby ściągnąć Football Manager? Z góry wielkie dzięki!!!! Pozdro

delukas96 11.11.2011 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pawlolek (Post 1190470)
2 poprzednie sezony, 4 mecze z Liverpoolem w fazie grupowej LM.

Wisła 2:2 Liverpool
Liverpool 0:2 Wisła
Wisła 2:0 Liverpool
Liverpool 0:0 Wisła

Chyba im nie leżymy :)

Haha podobnie miałem w FM11 ;D
Grałem z Liverpoolem jakieś 8 razy przez 4 sezony i bilans miałem 5-2-1 ;D

Pawlolek 11.11.2011 17:17

Pytanko do tych, co pograli trochę dłużej z jakimiś tam sukcesami w Europie. Rośnie Wam reputacja klubu? Moja cały czas jest krajowa, a właśnie zauważyłem, że wyprzediła mnie Legia, która w pucharach grała raz, albo wcale. No ja co rok grupa LM i czwarty sezon z rzędu awansowałem z niej...

JOSE 841 11.11.2011 21:19

Po udanej karierze którą zacząłem w Podbeskidziu zajmując 10miejsce w pierwszym sezonie a następnie zdobywając awans do fazy grupowej LE z Wisłą i PP oraz mistrzostwo (jednocześnie prowadząc biało czerwonych) W kolejnym sezonie postanowiłem wyciągnąć Ruch Chorzów z dna tabeli zajmując 4 miejsce i awans do LE. Przy okazji przejąłem reprezentację Węgier wywalczając awans do MŚ2014 pokonując w ostatnim meczu fazy grupowej biało czerwonych 4-0 uwieczniając koniec kariery.Teraz mam zamiar zawitać do angielskiej premiership a przy okazji jest jakiś patch dodający do FM 11 reprezentację Wielkiej Brytanii?????

neq. 12.11.2011 11:05

czy wy też tak macie że w el.LM trafiacie na same ogórki ?
U mnie :
2 runda Valletta
3 runda Borac Banja Luca
4 runda Ekranas Poniewież
i aplikuje im po 4-6 bramek na mecz

PlacekTSW 12.11.2011 11:48

Ja na początku miałem Flore Talin, potem Ekranas Poniewież i teraz Borac (BL) w decydującej rundzie. Flore i Ekranas w dwumeczu rozjechałem po 11:0. Pierwszy mecz u siebie z Borac 3:0 wygrałem, teraz czas na rewanż.

neq. 12.11.2011 11:50

no to ja tak dla odmłodzenia składu właśnie sprowadzam Jurka Dudka ;)

PlacekTSW 12.11.2011 11:51

Ja tak samo, mi Valckx zaproponował go :P. Jednak chyba nie, zarząd blokuje transfer, mówiąc że już wystarczy mi transferów.

eMpi! 12.11.2011 11:55

W sumie to też trafiam na ogórków najlepsze jest to, że na dwa mecze przed końcem fazy grupowej potrzebuje 1 pkt do awansu. W grupie mam MU(pierwszy mecz 8-1 w dupę) Zenit(u siebie 2-1) Kopenhaga (u siebie 3-1, wyjazd 3-0) no i czekam co będzie dalej :)

W lidze mam 12 pkt straty do masakrycznie przepompowanej Legii...

Polecam sprzedaż Pareiki i zakontraktowanie Dudka J. i ściągnięcie niemalże za friko Keżmana.

Problem mam z obroną polecicie kogoś logicznego?

neq. 12.11.2011 11:58

ja do obrony wziąłem Yakubu, Celebama i Spahica

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl