Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w mediach (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=2620)

Elendil 29.08.2023 21:10

Nie wiem co jest bardziej pojebane:
- to że debil przyłożył gościowi tak, że złamał kciuka
- czy że Jadczak mu uwierzył, że napadła go banda MF za mecz barażowy

:lol: :lol: :lol:

Mam nadzieje, że pierwszy debil dostanie kopa w dupę od Puszczy, a drugi - pozew od Wisły.

bódyń 30.08.2023 06:11

https://www.wirtualnemedia.pl/artyku...icie-bramkarza
WP broni Jadczaka

TommyTSW 30.08.2023 09:20

Pracuje w WP to go bronią, kur*iska, chcą się wymigać od odpowiedzialności jakimś zmyślonym informatorem.A ten komarek powinien mieć po karierze co za czym idzie po modeleczce żeby przemyślał co warto, co nie.
Nawet w Barcelonie łapią się za głowę:
https://www.sport.pl/pilka/7,64946,3...-historia.html

wolfy 30.08.2023 09:38

Czy chodzi o tego samego Szymona Jadczaka który napisał ze Sharksi chcieli wykopać zwłoki "Człowieka" i wnieść na trybuny podczas derbów?

Co do WP, to to są ich standardy rzetelności, nie tylko jeśli chodzi o sport.

sandomingo 30.08.2023 10:27

Wysłałem dzisiaj maila o poniższej treści do Burmistrza Niepołomic:

"Sz.P.
Roman Ptak - Burmistrz Miasta Niepołomice

Szanowny Panie Burmistrzu,
Stosownie do treści art. 2 w zw. z art. 10 ustawy o dostępie do informacji publicznej zwracam się do Pana z wnioskiem o udzielenie informacji w następującej sprawie:

Z informacji przekazanych przez organy Policji prowadzące postępowanie w przedmiotowej sprawie wynika, że zawodnik klubu sportowego Puszcza Niepołomice - Kewin Komar - dopuścił się zachowań nielicujących z godnością i etosem sportowca.
W publikacjach medialnych dotyczących w/w sprawy pojawia się wizerunek Kewina Komara w stroju klubowym zawierającym napis "Miasto Niepołomice".
Taka sytuacji wpływa z pewnością negatywnie na odbiór społeczny oraz dobre imię Miasta Niepołomice.

Wobec powyższego wnoszę o udzielenie informacji, czy Miasto Niepołomice podjęło stosowne działania w celu uniknięcia powyższych, negatywnych skutków?
W szczególności wnoszę o udzielenie informacji, czy Miasto Niepołomice potępiło zachowanie Kewina Komara?

Z góry dziękuję za odpowiedź,
Z poważaniem
................"

Gdyby ktoś miał ochotę również o to spytać: [email protected]

Drozd 30.08.2023 10:43

Bardzo dobrze, że Jaro nie odpuszcza tematu. Wycena strat wizerunkowych to bardzo ważny krok do celu.

KOALIK 30.08.2023 10:53

O wiele większe straty wizerunkowe Wisła poniosła z czasów rządów bandytów w latach 2016-18 i układów rodzinnych z udziałem brata oraz wujka.

Jarek powinien obliczyć ile Wisłę kosztował projekt wujka i brata.

20-30 mln?

Kto te pieniądze odda?

stary dziad 30.08.2023 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1609199)
O wiele większe straty wizerunkowe Wisła poniosła z czasów rządów bandytów w latach 2016-18 i układów rodzinnych z udziałem brata oraz wujka.

Jarek powinien obliczyć ile Wisłę kosztował projekt wujka i brata.

20-30 mln?

Kto te pieniądze odda?

Spadaj trollu z KAŁU ŻYci ulepiony na swe parchate forum.
A co do jadczaka to należy go określić jako MENDĘ i HIENĘ.

nero 30.08.2023 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1609198)
Bardzo dobrze, że Jaro nie odpuszcza tematu. Wycena strat wizerunkowych to bardzo ważny krok do celu.

Najlepiej niech zapyta sobie o te straty Kasie z Marsa.

Drozd 30.08.2023 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1609206)
Najlepiej niech zapyta sobie o te straty Kasie z Marsa.

Niech sobie pyta i Zenka z Wenus... Ważne, że pyta i o tym informuje.

nero 30.08.2023 17:27

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net...Ag&oe=64F4371F

tomytom 30.08.2023 18:27

Taki żarcik o tej rzetelności? :-)

TommyTSW 30.08.2023 19:00

Gość wymyślił sobie informatorów jak Tom Hanks ,Wilsona; w filmie Cast Away i wszystko na nich zwala haha Oby poniósł srogie konsekwencje, ku przestrodze.

Arkadiusz.Czerepach 30.08.2023 19:08

w sumie to nie zdziwilbym sie jakby został wypuszczony przez jakiś łebków np z cracovii , a że lubi sie przysrać do wisły, to lampka ostrzegwacza zgasłą

TommyTSW 30.08.2023 19:30

ja bym się nie zdziwił jakby się okazało że działa na zlecenie stołecznych kibiców (od samego początku)

Jaroo1 30.08.2023 19:30

Ciekawe te kilka źródeł to kto? Pewnie Komar, dziewczyna Komara, matka Komara i brat cioteczny Komara. Dziennikarstwo oparte na sensacji i klikalności - co oczywiście nie oznacza, ze nigdy np. Jadczak racji nie miał.

I teraz taki gościu sobie zrobił dupochron...
- miał info z kilku źródeł? - miał
- może ujawnić skąd? - nie, tajemnica dziennikarska
- przeprosił? - tak, uj, że na drugi dzień po fakcie
- zbierze jeszcze propsy od idiotów? - zbierze, bo przecież trzeba mieć odwagę i honor żeby się przyznać od błędu i przeprosić

ciacho 30.08.2023 19:45

Jeśli już Jadczak- gość przekonany o swojej zajebistosci i nieomylności, przeprasza, to musiało im się naprawdę zapalić pod dup*.

gizmowisla 30.08.2023 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TommyTSW (Post 1609225)
Gość wymyślił sobie informatorów jak Tom Hanks ,Wilsona; w filmie Cast Away i wszystko na nich zwala haha Oby poniósł srogie konsekwencje, ku przestrodze.

a ta jego ksiazka o Wisle to myslisz ze na czym polegala ??????? ...oczywiscie ze nie cala - bo o polowie rzeczy wiedzial kazdy - tylko to drugie pol bzdur w tej ksiazce ?????

Enigmovsky 30.08.2023 22:06

Jak Królewski nie wytoczy procesu to może wypierdalać

gizmowisla 30.08.2023 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Enigmovsky (Post 1609233)
Jak Królewski nie wytoczy procesu to może wypierdalać

co ten proces da ?? bedzie sie ciagnal latami - bo taki kraj - a skonczy sie na kolejnych przeprosinach bo taki jadaczka zaplaci z 5 tys na jakas fundacje i tyle ....myslicie ze wyciagniemy od jadczaka i WP jakies miliony ???? ........ przeprosi kilka razy - zaplaci cos niewielkiego na jakies schronisko- fundacje i na tym sie skonczy - sa dziennikarze i sa swinie ktore na tym bazuja - taki swiat .....najwiekszym problemem naszego klubu jest mega medialnosc i klikalnosc - itego nic nie zmieni

gizmowisla 30.08.2023 23:53

Do wpisu Jadczaka odniósł się już między innymi Paweł Kapusta. Redaktor naczelny "WP" przekazał, że Wisła otrzymała oficjalne przeprosiny. Ponadto serwis na jesienny mecz "Białej Gwiazdy" zaprosi podopiecznych z krakowskiego domu dziecka.

- Czasem trzeba wziąć na klatę i powiedzieć: przepraszam. Rozmawiałem już z Prezesem Wisły Kraków i przeprosiłem osobiście. Próbując choć w niewielkim zakresie zadośćuczynić, na jesienny mecz Wisły zaprosimy podopiecznych z krakowskiego domu dziecka. Szczegóły ustalimy z klubem - czytamy.

No i koniec tematu ...... mozna ? mozna ......wiec ta kur....a jak narazie nie wyladuje w Alcatraz czy innym kamieniolomie

nero 31.08.2023 00:06

Mnie najbardziej bawią komentarze jakie to miliony Wisła straciła na tym artykule :lol:
Wiadomo, że nie chwalili tam klubu, ale bez przesady. Artykuł jeden z tysięcy powstających w roku, za tydzień nikt o tym pamiętać nie będzie. Realnie nie straciliśmy nic, ale w chorych czasach można próbować udowadniać przed sądem wszystko.

TommyTSW 31.08.2023 00:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1609232)
a ta jego ksiazka o Wisle to myslisz ze na czym polegala ??????? ...oczywiscie ze nie cala - bo o polowie rzeczy wiedzial kazdy - tylko to drugie pol bzdur w tej ksiazce ?????

nie wiem co tam pisał, nie czytałem tego gówna;)

Skawa Wadowice 31.08.2023 07:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1609237)
Mnie najbardziej bawią komentarze jakie to miliony Wisła straciła na tym artykule :lol:
Wiadomo, że nie chwalili tam klubu, ale bez przesady. Artykuł jeden z tysięcy powstających w roku, za tydzień nikt o tym pamiętać nie będzie. Realnie nie straciliśmy nic, ale w chorych czasach można próbować udowadniać przed sądem wszystko.

Poszło to w świat.
Między innymi marca o tym pisała.
Pisał bbc
pisało Yahoo news
widziałem też jakiś szwedzki portal
Itp.
Może to doprowadzić do tego, że piłkarze których Kiko chce sprowadzić nie chcą u nas grać
Może to doprowadzić do tego, że potencjalni sponsorzy mniejsi lub więksi nie chcą być powiązani z nami.
Itp.

Pewnie napiszesz jacy sponsorzy?
Ja odpowiem nie ważne jacy, chodzi o to że szukamy i przedstawiamy się jako Wisła Kraków, a z tym będziemy kojarzeni...

Drozd 31.08.2023 07:27

Dobre jest to, że poszło też w świat, że to był farmazon. Teraz dobrze by było podtrzymać temat przeprosin i podkreślić jeszcze raz że jesteśmy jako wiślacka społeczność FANTASTYCZNI. :)

A od WP wymagać kłującego w oczy banera na głównej stronie, a nie pieprzenia o dzieciach z domu dziecka, bo dzieci to zapraszamy sobie sami bez ich łaskawej pomocy.

sandomingo 31.08.2023 07:35

Nie znam ewentualnych zakulisowych szczegółów ale jeżeli sprawa zakończy się na przeprosinach i zaproszeniu dzieci z domu dziecka na mecz to jest to kolejna, fatalna decyzja Szefa Jarka.
Po przeprosinach artykuł nadal wisiał na stronie i zarabiał na WP.
Dzieci z domów dziecka sam klub czy Socios zapraszali wielokrotnie, bez pomocy nikogo z zewnątrz.

Cóż - pół roku spokoju i zacznie się.znowu.
Kto ma miękkie serce musi mieć twardą dupę.

wolfy 31.08.2023 07:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1609244)
Nie znam ewentualnych zakulisowych szczegółów ale jeżeli sprawa zakończy się na przeprosinach i zaproszeniu dzieci z domu dziecka na mecz to jest to kolejna, fatalna decyzja Szefa Jarka.
Po przeprosinach artykuł nadal wisiał na stronie i zarabiał na WP.
Dzieci z domów dziecka sam klub czy Socios zapraszali wielokrotnie, bez pomocy nikogo z zewnątrz.

Cóż - pół roku spokoju i zacznie się.znowu.
Kto ma miękkie serce musi mieć twardą dupę.

Nadal nie usunęli ani nie sprostowali tego "artykułu"?

sandomingo 31.08.2023 08:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1609246)
Nadal nie usunęli ani nie sprostowali tego "artykułu"?

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...szyc-maczetami

Czy taka forma "sprostowania" to jest standard?

wolfy 31.08.2023 08:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1609247)
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...szyc-maczetami

Czy taka forma "sprostowania" to jest standard?

Raczej obrony przed ewentualnym pozwem.

Patryko 31.08.2023 08:26

Myślę, że właśnie pokazowe wytoczenie sprawy WP byłoby sygnałem ostrzegawczym, żeby nie wypuszczać w przyszłości napisanych "pochopnie" gniotów, bazujących na informacjach wyciągniętych z dupy i z góry ustaloną tezą.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl