Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

s1mone 30.01.2009 01:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 665265)
No proszę, co za niespodzianka. A jakie oburzenie było na forum, jak napisałem o tym by się szanować. Zawodnikowi pewnie zapłaciliśmy za bilety, hotel, może i ubezpieczenie... Wyszło jak nic kilkanaście tysięcy złotych. Wyrzucone w błoto.

Testować to sobie można zawodnika, który ma jakiekolwiek referencje. W IV lidze brazylijskiej grają kelnerzy, kucharze i bębniarze ze szkół samby.

Warto testować zawsze, a nóż się trafi perełka. Wspomnę Błaszczykowskiego, który do nas przechodził z 3 bądź 4 ligi. Także już nie przesadzajmy. 95% klubów na świecie testuje gro anonimowych kopaczy, bo to się po prostu opłaca. Wystarczy, że jeden na 50 wypali.

czesiu 30.01.2009 10:04

http://www.sport.pl/pilka/1,65029,62...edzielana.html
Bednarza strach obleciał czy co? Nie wiem nad czym tu się zastanawiać? Jeśli Henry nie ściemnia to zaistniała okazja odzyskania ze 400 kilo E. Dla mnie takie postępowanie Bednarza jest nie zrozumiałe...

JrQ- 30.01.2009 12:15

A co tobie sie wydaje, ze to Bednarz o wszystkich transferach decyduje...

medyk 30.01.2009 12:53

przeciez to jest bajka już widze jak Kapserczak mówi do gazety KULAWY Niedzielan zreszta jak taki kulawy to po co go chcieli?

koker 30.01.2009 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czesiu (Post 665629)
Bednarza strach obleciał czy co? Nie wiem nad czym tu się zastanawiać? Jeśli Henry nie ściemnia to zaistniała okazja odzyskania ze 400 kilo E. Dla mnie takie postępowanie Bednarza jest nie zrozumiałe...

A to niby Bednarz ustawia ceny zawodnikow???

4fan_player 30.01.2009 13:59

Zapraszam na oficjalną stronę naszego klubu :) Domagamy się przeprosin od Kasperczaka.

AYALA 30.01.2009 14:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czesiu (Post 665629)

pewnie Górnik dawał ze 30 % tego co chce Wisła za Niedzielana i stąd całe zamieszanie.W słowa Henia o kulawym nie wierze.

czesiu 30.01.2009 15:44

Jest oficjalna reakcja klubu to najważniejsze. A to czy Wtorek jest kulawy czy nie to już nie jest Heńka sprawa, więc niech nie pitoli, tylko niech odszczekuje farmazony. On czy PS nie ważne.

saklak1906 30.01.2009 15:52

Nie chce mi sie werzyc ze to sa slowa Henka. Znajac zycie to pismaki wcisnely mu te slowa zeby zrobic afere jak to Wisla jest nie uczciwa.
Jutro Henie da dementi ze to wszystko wyrwane z kontekstu a pismaki ze tak bylo i za tydzien wszystko ucichnie a smrod pozostanie, wszak o to chodzilo

antony1906 30.01.2009 16:03

Ja sądzę że słowa Kasperczaka mogą być prawdą, on jest na tym samym poziomie układania zdań co Lenczyk, też często wygaduje bzdury.

palon 30.01.2009 16:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez antony1906 (Post 665757)
Ja sądzę że słowa Kasperczaka mogą być prawdą, on jest na tym samym poziomie układania zdań co Lenczyk, też często wygaduje bzdury.

Przypomnij mi bzdury wygadywane przez Lenczyka, proszę.

wislak68 30.01.2009 21:45

Skorygujcie mnie jeśli się mylę ale czy to nie jest tak że do północy dnia jutrzejszego (31 styczeń) zamyka się okienko transferowe w ligach zachodnioeuropejskich? Sprawa jest o tyle istotna że po tej dacie nie będzie aktualny transfer Baszcza i Zienia do Grecji (na to chyba grał JB). W ich transfer na Wschód (Rosja, Ukraina,Chiny) gdzie okienko zamyka się później nie bardzo jakoś wierzę.

Lechista69 30.01.2009 21:47

Masz rację! Jutrzejszy dzień będzie bardzo emocjonujący :>.

prawnik25 30.01.2009 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 665966)
Skorygujcie mnie jeśli się mylę ale czy to nie jest tak że do północy dnia jutrzejszego (31 styczeń) zamyka się okienko transferowe w ligach zachodnioeuropejskich? Sprawa jest o tyle istotna że po tej dacie nie będzie aktualny transfer Baszcza i Zienia do Grecji (na to chyba grał JB). W ich transfer na Wschód (Rosja, Ukraina,Chiny) gdzie okienko zamyka się później nie bardzo jakoś wierzę.

Zgadza się z tym, że Baszczyński czy też Zieńczuk mogą rozwiązać kontrakt z Wislą za porozumieniem stron, wykupując cześć swojego kontraktu. Po drugie to że Baszczu i Zieniu narazie zostają jest spowodowane tym że nie ma pieniedzy na ich następców, bez tego Skorża nie podjąłby się realizacji celów, jednym słowem jesteśmy (piłkarze) zakładnikami braku środków finansowych, ale osobiście uważam na 90% Marcin odejdzie jeszcze w tym okienku..

martinius028 30.01.2009 22:04

Nie sądze żeby Baszczowi tak bardzo zależało żeby Wisłe opuścić już teraz.Myśle że dogra swój kontrakt do końca i wtedy dopiero odejdzie.

wislak68 30.01.2009 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prawnik25 (Post 665977)
Zgadza się z tym, że Baszczyński czy też Zieńczuk mogą rozwiązać kontrakt z Wislą za porozumieniem stron, wykupując cześć swojego kontraktu. Po drugie to że Baszczu i Zieniu narazie zostają jest spowodowane tym że nie ma pieniedzy na ich następców, bez tego Skorża nie podjąłby się realizacji celów, jednym słowem jesteśmy (piłkarze) zakładnikami braku środków finansowych, ale osobiście uważam na 90% Marcin odejdzie jeszcze w tym okienku..

Nie jestem ekspertem ale wydaje mi się że nawet po ewentualnym rozwiązaniu kontraktu (jeśli będzie to miało miejsce po 31 stycznia) żaden z wymienionej dwójki nie będzie mógł podpisać kontraktu z klubem z Europy Zachodniej. Dlatego nie miałoby chyba z ich punktu widzenia sensu rozwiązywanie kontraktu po tej dacie.
Z wywiadu z JB wnioskuję że w przypadku ich transferu istnieją jakieś opcje rezerwowe. Preferencją sztabu jest jednak to aby pozostali w klubie (być może dlatego że ewentualni następcy są słabsi). Sprawa jednak jak zawsze rozbija się o kasę.

martinius028 30.01.2009 22:26

Nie ma kasy to zastępcy raczej nie będą wzmocnieniami.Choć z Marcelo nam sie udało moze teraz też podobną akcje szykujemy.Mam nadzieje że Bednarz nas zaskoczy na plus bo nie wyobrażam sobie sytuacji że oni odchodzą a nikt nie przychodzi w ich miejsce .To byłoby poprostu bez sensu i z szkodą dla klubu.

Aalcman 30.01.2009 22:35

O ile się orientuję, to ze względu na fakt, że 31. wypada w sobotę, okienko zamyka się 2 lutego.

Griszka30KR 30.01.2009 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aalcman (Post 666056)
O ile się orientuję, to ze względu na fakt, że 31. wypada w sobotę, okienko zamyka się 2 lutego.

I co to ma za zanczenie?Dla nas jesli chodzi o zakup,a raczej pozyskanie,bo przeciez nie kupujemy ,okienko juz sie skonczyło.

dj_ibutti 30.01.2009 23:23

PS jak zwykle coś wymyślił... zaczęło brakować tematów...

krzysztofff 31.01.2009 14:26

Jeszcze tylko bramkarz?

Wygląda na to, że Wisła w zimowej przerwie wzmocni się już tylko na jednej pozycji, bramkarza - czytamy w "Gazecie Krakowskiej".

Wisła ma trzech kandydatów na oku, a jednym z nich jest na pewno Henri Sillanpaa. Pozostałe nazwiska są owiane tajemnicą, choć według "Krakowskiej" za wszystkich trzeba zapłacić.

Przy Reymonta doszli bowiem podobno do wniosku, że testowanie kolejnych bramkarzy nie ma już sensu, i by ściągnąć klasowego golkipera trzeba po prostu sięgnąć do portfela.

autor: Michał

źródło: Gazeta Krakowska

eMTe 31.01.2009 14:28

A w naszej lidze okienko nie trwa do końca lutego przypadkiem? Zawsze tak było, że mieliśmy zimowe miesiąc dłużej, coś się zmieniło?

4fan_player 31.01.2009 14:33

Tak trwa do końca lutego. Jest reforma rozgrywek europejskich i my zamiast się konkretnie wzmocnić i wykorzystać to reformę dla rozwoju klubu wolimy testować ogórków. Mam nadzieję jednak że w pucharach zagramy.

Szofer 31.01.2009 15:53

Pan Cupial kocha Wisłę... miłością ojcowska ;)
ojciec syna nie sprzeda czy nie wyrzeknie się, ale z drugiej strony ile można na niego w kółko łożyć

prawnik25 31.01.2009 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 666358)
Dlugofalowo pomyslimy jak awansujemy do LM. Krzynowek teraz bardziej pomoze Legii w wejsciu do LM niz Gargula od lata nam.

A z czym chcesz awansować a raczej z kim?... Z sezonu na sezon dysponując gorszym składem...

martinius028 31.01.2009 16:42

Nie no pewnie posprowadzajmy Krzynówka ,Żurawskiego itp. Wiem na chwile obecną będą to wzmocnienia ale za 2 czy 3 sezony będziemy mieli szukać dla nich zastępców?To jest nieopłacalne bo po tych 2 sezonach będą mieć 34 lata więc nie sądze by ktoś chciał ich kupić.
Możecie mieć inne zdanie ale ja też wole młodych chłopaków którzy mogą sie jeszcze rozwinąć niż kolesi po 30.
Nie wiem czemu ale wielu osobom na tym forum nie pasują ci zawodnicy jakich mamy w kadrze zespołu i koniecznie szukają jakiegoś znanego nazwiska aby nas zasilić(moim zdaniem to bezsenu bo trzepa patrzeć długoterminowo a nie już szybko bo nie będzie pucharów.)I co jak nie będzie? Za 2 sezony ci kolesie którzy u nas są i mają dwadzieścia kilka lat będą miali więcej doświadczenia i bedą mogli rywalizować w pucharach.

Pusiek 31.01.2009 17:06

Wszystkich błędów nie powielamy... trenerzy nie zmieniają się jak rękawiczki...poza tym skład jest chyba mimo wszystko mocniejszy...co nie zmienia faktu, że przed wiosną optymistą to ja nie jestem...

leo.w.starski 31.01.2009 17:36

Wywoływanie histerii z powodu niezaoferowania "kosmicznego " jak na polskie warunki kontraktu Krzynówkowi
graniczy z paranoją.Chyba lepiej byłoby już przeznaczyć te pieniądze na "wykupienie' Garguły.
O ile pamiętam , Boguski świetnie grał na lewej pomocy w GKS.Może warto byłoby podążyć tym tropem.
PS. Pasmo sukcesów transferowych Trzeciaka rzeczywiście zapiera dech. Mnie zwłaszcza zaimponował błyskawicznym transferem Wawrzyniaka do PAO, i hiszpańskim zaciągiem.Na jego tle Bednarz to dyletant.
Ten ma na koncie same niewypały - Junior, Marcelo , Jirsak - no i Beto o którym już wiadomo że będzie niewypałem. (za słaby w FM-mie).Ilość bredni wypisywanych na tym forum powoli osiąga stan krytyczny............

Griszka30KR 31.01.2009 17:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leo.w.starski (Post 666424)
Wywoływanie histerii z powodu niezaoferowania "kosmicznego " jak na polskie warunki kontraktu Krzynówkowi
graniczy z paranoją.Chyba lepiej byłoby już przeznaczyć te pieniądze na "wykupienie' Garguły.

Broń Boze nie mam na mysli Krzynówka.Najbardziej zależało mi na Gargule w tym okienku.Taka ta polityka nasza jest,teraz bedziemy miec dwóch napastników,którym nie bedzie miał kto dobrze dogrywac(Jirsak-sami sie nakrecamy,ze jest taki dobry,chyba z braku jakiegokolwiek ofensywnego),a po lecie jak Brozek odejdzie,to bedziemy miec rozgrywajccego,który nie bedzie miał komu zagrywac....

Po prostu Wiślak 31.01.2009 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leo.w.starski (Post 666424)
Wywoływanie histerii z powodu niezaoferowania "kosmicznego " jak na polskie warunki kontraktu Krzynówkowi graniczy z paranoją.

Noo jasne, przecież bardzo możliwa sytuacja, w której Krzynowek będzie dobrze grał i strzelał gole dla Legii, ostatecznie odbierając Wiśle tytuł mistrzowski, to powod do dumy, a nie krytyki...:evil: A drugim powodem do dumy jest to, że zamiast Krzynówka dalej będziemy musieli oglądać popisy Zieńczuka na lewym skrzydle, wyrażane w zeszłym roku o ile dobrze pamiętam imponującym bilansem 0 goli, 1 asysta... - tak, to przecież dowód niesamowitego geniuszu Bednarza i RN :rotfl:

Aha i rozumiem, że w takim razie cały zarząd Legii i ITI to paranoicy, skoro są gotowi dać mu ten kontrakt. No można i tak :rotfl:

Cytat:

Pasmo sukcesów transferowych Trzeciaka rzeczywiście zapiera dech. Mnie zwłaszcza zaimponował błyskawicznym transferem Wawrzyniaka do PAO, i hiszpańskim zaciągiem.Na jego tle Bednarz to dyletant.
Zgoda, pasmo sukcesów transferowych Trzeciaka rzeczywiście jest tragiczne. Ale widać, że w przeciwieństwie do naszych "zarządców" umie wyciągać z przeszłości wnioski i uczyć się na błędach.

Ale tu przecież nie chodzi o Trzeciaka, czy ocenianie Bednarza przez pryzmat jego osiągnieć. Czy nam sie to podoba, czy nie, ewentualne sprowadzenie Krzynowka będzie hitem tego okna transferowego. A nas sam pojedyńczy Beto nie zbawi.

Cytat:

Ilość bredni wypisywanych na tym forum powoli osiąga stan krytyczny............
Tak, za każdym razem widząc Twoje wpisy odnoszę dokładnie takie same wrażenie.

martinius028 31.01.2009 18:09

Myślisz że Cupiał będzie w bezskończonośc ładował kase w Wisłe on jest biznesmanem i chce na swoim klubie zarabiać .Nie będzie pompował kasy skoro władaował tu już jej tyle że jakiś sukces międzynarodowy by sie przydał .

wolfy 31.01.2009 20:50

Dyskusję o Bednarzu przeniosłem tu. Za pomylenie tego tematu z tym są bany, podobnie - za obrażanie pracowników klubu. Krytyka(najlepiej merytoryczna), żarty - tak. Obrażanie, wyzwiska - nie.

Ostrzeżenia już były, więcej nie będzie.

PhantomRanger 31.01.2009 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 666086)
I co to ma za zanczenie?Dla nas jesli chodzi o zakup,a raczej pozyskanie,bo przeciez nie kupujemy ,okienko juz sie skonczyło.

A to dla nas się w ogóle otwarło? Szkoda tylko Handersona, bo można by się Dawidowskiego pozbyć a jego pozyskać.

Pusiek 31.01.2009 22:29

Proponuję zrobić kompilację Dawidowskiego na youtube...może ktoś go kupi...PhantomRanger...jak niby chciałbyś się go pozbyć...PZPN nie zezwolił na rozwiązanie kontraktu..
szkoda Handersona...a na jakiej podstawie...skrótów ze sparingów i zdjęć z treningów?
SZKODA to Kosowskiego... i tutaj należy podziękować RN...

martinius028 01.02.2009 00:15

Nie ma co do Kosowskiego wracać bo to było rok temu i nic już sie z tym nie da zrobić.Do kiedy ma Dawid kontrakt? A Handerson może kiedyś...

Pusiek 01.02.2009 07:57

Dawid ma kontrakt do czerwca..ponoć

Kamrat 01.02.2009 09:34

A jest opcja przedłużenia kontraktu...?

krzysztofff 01.02.2009 10:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzysztofff (Post 666291)
Jeszcze tylko bramkarz?

Wygląda na to, że Wisła w zimowej przerwie wzmocni się już tylko na jednej pozycji, bramkarza - czytamy w "Gazecie Krakowskiej".

Wisła ma trzech kandydatów na oku, a jednym z nich jest na pewno Henri Sillanpaa. Pozostałe nazwiska są owiane tajemnicą, choć według "Krakowskiej" za wszystkich trzeba zapłacić.

Przy Reymonta doszli bowiem podobno do wniosku, że testowanie kolejnych bramkarzy nie ma już sensu, i by ściągnąć klasowego golkipera trzeba po prostu sięgnąć do portfela.

autor: Michał

źródło: Gazeta Krakowska

Czy Bednarz jest slepy???kazdy dobrze wie ,ze jesli nie wzmocnimy sie sie minimum na pozycji srodkowego lewego pomocnika to powtorzy sie wiosna sprzed 2 lat!A moze bednarzowi na tym zalezy...jasne jest ,ze w dobie kryzysu nikt nie wyciagnie 2 czy 3 milionow euro na transfery,ale pozyskanie juz teraz Garguly czy znalezienie lewego pomocnika nie powinno byc problemem...po co byly te zapowiedzi???transferowy balon peka jak co roku i zawsze jest pusty...

Pusiek 01.02.2009 10:39

"środkowy lewy pomocnik" ciekawa pozycja...znowu lament i płacz...pewnie ..trzymajmy w kadrze sześćdziesięciu zawodników...kiedyś w Wiśle grali niemal sami wychowankowie..pampersy jak mawiał Wojciech Łazarek..na koszulkach widniał napis "unimil"...wtedy w Polsce się z nas śmiali...ale mi,tak jak wielu kibicom Białej Gwiazdy to nie przeszkadzało i wspieraliśmy drużunę..krzysztof jak potrzebujesz megagwiazd w skadzie to przerzuć się na Barcelonę...balon transferowy nadmuchują dziennikarze, kibice, tacy jak Ty na tym forum i po części działacze niepotrzebnie robiący nadzieję...ale to nie powód żeby wylewać morze łez..uważam, że personalnie Wisła ma jak nie najlepszy to jeden z najlepszych składów w lidzę, jednego z najlepszych trenerów...jak na polskie warunki powinniśmy rządzić i dzielić..a co do Europy...każdy tak tęskni za wejściem do ligi mistrzów..i po co?...żeby dostać pięć meczów po 0-3 i jeden zremisować?........artmedia, białorusini itd...co im dała liga mistrzów?..sam udział się nie liczy..trzeba coś tam ugrać....dla mnie pośmiewiskiem jest lech, który robi z siebie pseudo-reprezentację Jugosławi..każdy się nimi zachwyca, a prawda jest taka , że Wisła Kasperczaka, czy chociaż z jesieni tamtego sezonu spokojnie by sobie z nimi poradziła..i jeszcze na koniec do wszystkich lamentujących: FM zrobił Wam niesamowitą krzywdę..i ciekawe gdzie teraz byście byli gdyby do Wisły nigdy nie weszła Telefonika...

fanfan 01.02.2009 12:20

Ja bym się tak nie bał jeśli chodzi o politykę transferową Wisły, choć podzielam Waszą opinię i Wasze obawy, i też chciałbym żęby WIsła wzmocniła się znacznie, ale rozumiem też zadząd Wisły. Przecięż mamy teraz szeroką kadrę, po dwóch piłkarzy na każdą pozycję ( mniej więcej) : Pawełek ( Cebanu)- Baszczu ( SInglar), Głowacki, Marcelo (Cleber),Diaz ( PI.Brożek)- Mały ( Łobo), Sobol , Jirsak ( Cantoro), Zieniu ( Pepe) - Pa.Brożek ( Wtorek), Beto (Boguski). A są jeszcze przecież tacy zawodnicy jak Gołoś, Varga , Mączyński, Burliga ( chyba żę ostatni dwaj odejdą na wypożyczenie) za to pierwszych dwóch mozna traktować jako uzupełnienie kadry bo raczej nie wywalczą miejsca w pierwszej 11 , chyba o nikim nie zapomniałem , a i jeszcze nasz snajper Dawiodowski :D ( taki żart ) WIęc widzimy że mamy jak na Polskie warunki całkiem niezłą kadrę, nie wiem czy kiedyś mieliśmy mocniejszą ( zaznaczam że nie d\chodzi mi o pierwszą 11 tylko o całą kadrę) może tylko za czasów Kasperczaka, ale tamto to już przeszłość i musimy iść do przodu i gonić Europe ( zachodznią). Kązdy z Was krzyczy by wzmocnić Wisłę zawodnikami ofensywnymi, ok zgodzę sie z Wami ale przeciez nie mamy miejsca w kadrze, jakby ktoś odszedł , np. Niedzielan to wtedy możemy poszukać jakiegoś napastnika ale w tym problem , że piłkarze z których w Wiśle chętnie by zrezygnowano nie mają żadnych propozycji ( mam tu na myśli Niedzielana, Cantoro, chyba o nikim nie zapomniałe , acha jeszcze snajper Dawidowski :D ), no i jak nie mają propozycji to przeciez na siłę z nich nie zrezygnujemy a nawet to by było nie fer ( po przeciez Cantoro oddał Wisłe całe swoje serce- musimy w klubie szanować takich piłkarzy jak on ) , propozycje z innych klubów mieli natomiast Baszczu i Zieniu - ale to są piłkarze którzy ciągle walczą o pierwszy skład i wydaje mi się że dzięki trenerowi Skoży oni zostaną do lata u nas, bo trener cły czas podkreśliał że chciałby żeby oni zostali i pomogli drużynie w walce o tytuł. Myślę , że jakby odeszli to przyszli by na ich miejsca jacyś młodsi piłkarze ale oni od razu nie wejdą do pierwszego składu i nie zaczną grać na wysokim poziomie, a ściągnięcie dobrego skrzydłowego kosztuje. A Może Ćwielong zatrybi ? Przecież jest ot taki sam typ piłkarza jak BOguski i Małecki ( niski, zwinny, ambitny) liczę na niego, udało się Boguskiemu, udało się Małeckiemu, dlaczego jemu miałoby sie nie udać? Dam przykład Peszki - przecież on przyszedł do Lecha z drugoligowej ( wtedy) Wisły Płock i jak teraz gra wszyscy widzimy, Wilk tak samo. Dlaczego Ćwielong tak ma nie grać? A może pędzie jeszcze lepszy od tych dwóch? W naszej kadrze jest tylko miejsce dla bramkarza i środkowego pomocnika ( defensywnego) ponieważ narazie mamy w środku trzech pewnych ( Sobol, Jirsak, Cantoro) za pół roku przyjdzie Garguła więc nie ma sensu narazie ściągać ofensywnego, zakładam że za pół roku odejdzie Cantoro i zostanie nam tylko jeden defensywny , więc pozyskanie teraz jakiegoś " dobrego " defensywnego pomocnika byłoby jak najbardziej na miejscu. O bramkarzu chyba nie muszęr już mówić. Cebanu jest dobry i kiedyś będzie nr 1 w bramce Wisły ale jeszcze nie teraz, nie ma doświadczenia , musi się ograć na wypożyczeniu. Myślę że jak Wisła zakontraktuje jakiegoś "dobrego " bramkarza powinna dać zielone światło dla Cebanu i wtedy jego menager powinien poszukać klubu który wypożyczyłby Ilie na jakiś czas by ten mógł się ograć( najlepiej w Polskiej ekstraklasie).
Kolejnym powodem braku transferów jest napewno wysoki kurs euro, wszyscy wiemy dlaczego. Piłkarz który kosztuje mln. euro teraz kosztowałby Wisłę około 4 mln zł. a jeszcze niedawo ten sam piłkarz kosztował 3 mln. zł. Teraz jest przed nami bardzo ważna runda i myślę że powinni grać w naszym składzie piłkarze sprawdzeni uzupełnieni takimi piłkarzami jak właśnie Beto ( czyli świeża krew). Wracając do Baszcza i Zienia, ja zrobiłbym tak: Singlar podpisał kontrakt na rok z opcją przedłużenia o dwa lata więc w lecie nie musimu przedłużać z nim umowy a przecież też nie jest to najmłodszy piłkarz. Jest młodszy od Baszcza o dwa lata. NIech rywalizują ze sobą , zwyciężca bierze wszystko. Wisła prxzedłuża kontrak z tym który wygrał tą rywalizację a drugi ochodzi i na jego miejsce przychodzi młody , utalentowny " dobry" prawy obrońca. W przypadku Zienia z Ćwielongiem niech będzie tak samo. Jeśli natomiast chodzi o Mistrza Polski to rywalizacja będzie ciekawa i ciężka. Piłkarze Lech są młodzi i są na fali wznoszacej ( będą grać na wyższym poziomie niż to było jesienią) . Skład Legii wygląda najmocniej, jak jeszcze dojdzie Krzynówek ( oby nie ) to będą oni głównych kandydatem do tytułu. Oto przewidywany skład : MUcha- Deskarga,Astic,Choto, Kiełbowicz- Radović,Iwański, Jarzębowski,Roger,Krzynówek- Chinyamy :O normalnie masakra ale wierzę że to Wisłacy znów będą najlepsi. Wracając do transferów to myślę że mała ( może nie taka mała) rewolucja będzie w letnim okienku transferowym. Pewnie odejdą : Baszczu( albo Singlar), Cantoro, Zieniu,Niedzielan, Pa.Brożek ( chyba o nikimk nie zapomniałem :D ) natomiast jest już pewne że przyjdzie Garguła, możemy też pewnie liczyć na jednego darmowego piłkarza z Brazylii( od Hectora Peralty) , powinni przyjść również dwaj napastnicy ( jeden młody , utalentowany a drugi pewnie Żurawski ( Sikora) ) , przyjdą też pewnie jak wszystko dobrze pójdzie prawy obrońca i lewoskrzydłowy. Będziemy mieć wtedy kasę z Brożka, może z Błaszcza, może Euro będzie tańsze( liczę na to) i powinno być dobrze. No chyba że któryś z piłkarzy których wskazałem że odejdą dojdzie do wysokiej formy- to wtedy on zostanie. Tak więc jak radziłbym sie o transfery nie bać i mocno liczyć w tym okienku na przyjście naprawdę dobrego bramkarza i defensywnego pomocnika. Chyba powiedziałem wszystko co miałem do powiedzienia , jak czegoś zapomniałem to trudno, chbya że sobię p0rzypomnę :) to dopiszę . Wracając jeszcze do Dawidowskiego - nie myślcie że sie z niego naśmiewam, współczuję mu i wiem że jakbvy nie te kontuzje to teraz kibice Wisły by go na rękach nosili. No i przypomniało mi sie coś: Najbardziej nie podobają mi sie te obietnice : planujemy 4, 5 transferów, przyjdą do nas nowi piłkarze ofensywni, mamy pieniądze na konkretne transfery, nic nie wiem zebyśmy mieli czerwone świtatło na transfery, będą wzmocnienia, w tym okienku będą minimum 3 transfery do klubu piłkarzy którzy będą wzmocnieniami , itp. PO co to. Trener Skorża, Bednarz i Wilczek robią tylko nadzieję i smak kibicom Wisły a później jest wielkie rozczarowanie. Najlepiej żeby nic nie mówili a pierwszo zrobili te transfery. Jak już je zrobią to moga sie chwalić. Co do Pana Cupiała to żeby w piłce coś osiągnąć czasami trzeba zainwestować i mam nadzieję ,że właściciel naszego klubu również o tym wie. To chyba tyle :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl