![]() |
Cytat:
|
Cytat:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...biton_w_wisle/ 6 lipiec. Faktycznie, przed pierwszym zgrupowaniem. Najpierw sprawdź, potem się wypowiadaj. Nie wspominając już, że wtedy pierwszy mecz graliśmy w połowie lipca, a teraz w połowie sierpnia. EDIT: Diaz - 8 lipiec http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...raca_do_wisly/ |
Cytat:
Co do zamykania kadry przed pierwszym zgrupowaniem, to koledzy powyżej Ci już wytknęli kompromitację. |
Cytat:
Brakowało mi tego przez ostatnie 1,5 roku pracy Valckxa. Oczyma wyobraźni już widzę wpisy z 31 sierpnia 2012 roku: "spokojnie jeszcze zostały 4 godziny do zamknięcia okienka - na pewno kogoś sprowadza" :D |
Cytat:
Takie same napieprzanie na brak transferów było rok temu, ale teraz wszyscy myślą, że w połowie maja mieliśmy już zamkniętą kadre. |
Cytat:
Ale muszę przyznac, że pominąłem tutaj trochę najważniejsza osobę w klubie fakt mój błąd. No cóż poczekam do końca okienka z komentarzami chyba. |
Cytat:
Polityki transferowej nie ocenia się po tygodniu, czy nawet miesiącu. Bednarza będzie można krytykować lub chwalić w grudniu, bo wtedy przyjdzie czas na pierwszą weryfikację. |
Tak czytam doniesienia sportowe z rynków transferowych i okazuje się nagle, że byli juz gracze Wisły przez wielu nazywani kompletnym drewnem nie mają problemów z zatrudnieniem w ligach lepszych od naszej. Palić wylodąwał w Holandii, Diaz w lidze niemieckiej, Jirsak bodaj w Bułgarii. Czyżby ludzie odpowiedzialni w tych klubach za transfery nie czytali naszego pełnego speców forum ? :).
|
Cytat:
|
Cytat:
W chwili przejścia do nas Łobodziński był po fatalnym sezonie - jego niektóre akcje podbramkowe przypominały Sikorskiego. Dlatego właśnie kosztował nas tylko 400 tys. euro - trochę mało jak na "wyróżniającego się" w lidze reprezentanta Polski? Ale Zagłębie nie robiło problemów z pozbyciem się go przed końcem kontraktu (miał jeszcze roczny), oddało go z pocałowaniem ręki. To zresztą bez znaczenia, bo skoro wówczas ja i kilku innych forumowiczów wiedzieliśmy, że to łamaga, to powinien tym bardziej prześwietlić go Bendarz. Łobodziński jest jego żałosną wpadką, porównywalną z Jirsakiem, Beto czy Gargułą, a gdyby Wojtuś nie był umoczony (!!) to do dziś płacilibyśmy mu wysoki kontrakt. Sytuacja podobna jak z Jaliensem, z tym że on umiał kiedyś grać w piłkę i nie był zamieszany w korupcję. Ale Valcxx miał kilka naprawdę udanych transferów, Jacuś zaś - tak naprawdę - tylko jeden. Tu uwidacznia się Twoja hipokryzja: Łobodziński po beznadziejnym sezonie to była drobna pomyłka i Jacuś jest OK, ale z bijącym go na głowę CV Kew to zbrodnia. A teksty o kontrakcie ponad stan sobie daruj, bo Cupiał dobrze wiedział co się dzieje. Znudziła mu się zabawka - OK, ale nie udawajmy że stał się ofiarą holendrów. |
przeciez jak Lobo do nas przychodzil, to juz mial problemy zeby miec pewny plac w Zaglebiu Lubin, mlody Pawlowski juz byl wtedy od niego lepszy i Zaglebie bardziej stawialio na Pawlowskiego
|
Cytat:
Zagłębie nie robiło problemów z określonych przyczyn. Dla nich te pieniądze to i tak był dar niebios. Pół roku później mieli grać w II lidze (przesądzona karna degradacja), a Łobodzińskiemu kontrakt się kończył z końcem 2008 roku. Żeby cokolwiek na nim zarobić musieli go właśnie wtedy sprzedać. I stąd ta cena. Co do Garguły. Oczywiście winą Bednarza jest to, że po podpisaniu kontraktu facet zerwał więzadła krzyżowe w kolanie i nie był w stanie wrócić do formy sprzed kontuzji. Oczywiście Garguła też nie był wyróżniającym się zawodnikiem tylko przeciętnym kopaczem i Ty, jak i wielu innych na forum wiedziało, że to będzie pokraka. A czyją na litość boską winą jest dzisiejsza sytuacja finansowa Wisły? Nie Basałaja i duetu Holendrów? Uwierz mi, że dostali od Cupiała bardzo dużą (niespotykaną od 97 roku) autonomię w działaniach. I ta autonomia skończyła się dramatem, który ciągnie się za nami do dzisiaj. Cytat:
|
Tekst nie jest skierowany do mnie, tylko do użytkownika cfa, ale bawi mnie aktywność na tym forum fan-klubu Bednarza, więc kilka do niego uwag.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
_______ Cytat:
|
Cytat:
Początek przygotowań - 11 czerwiec Nunez - 24 czerwiec Jovanovic - 24 czerwiec Biton - 6 lipiec Diaz - 8 lipiec Pierwszy mecz - 13 lipiec Faktycznie. 5 dni przed pierwszym meczem skompletowana kadra. Wypas. Profesjonalizm pełną gębą. Po zimowym okienku gdy przyszedł do nas Pareiko itd też już dawno na obozach byliśmy bo pamiętam jakie były jaja z dojeżdzaniem wszystkich piłkarzy. Sprawdzaj infomacje zanim zaczniesz się wypowiadać na forum bo te niektóry mity, które krażą na forum to jedne wielkie farmazony. Cytat:
Cytat:
|
Gdzie Ty tu widzisz sprzeczność ..mr_kwolf , potrafisz czytać cudze teksty ze zrozumienim , czy jednak nie bardzo ..wyraźnie napisałem że z kilkoma wyjątkami ..
Problem w tym, że przed dwoma wypożyczeniami Diaza i Bitona reszta była jak sam piszesz gotowa 24 VI , a pierwszy mecz 13 VII .. |
Cytat:
Biorąc pod uwagę, że dla Ciebie około 20 dni przed pierwszym meczem jest bardzo ok to Bednarz ma na to jeszcze jakieś dwa tygodnie, więc czemu się do niego czepiasz o to? Odpowiem, bo nie będzie to pasowało do tezy że Valckx jest ok, a Bednarz jest be. |
Zabawny jest ten fan klub Bednarza.
Transfery za Valckx'a, były wyraźnie przed pierwszym meczem i tego nie zmienisz i jakoś Maaskant nie zgłaszał zastrzeżeń.. Hmm .. Skorża też był bardzo "zachwycony" genialną pracą Bednarza przed meczami z Levadią .. Zaś J.B. sie nie czepiam tylko bawi mnie jego mało inteligentna obrona.. _____ PS. Nawet drobna krytyka Bednarza powoduje nadaktywność jego wyznawców, ciekawe, b. ciekawe. |
Cytat:
"Bednarz jest be, a Valckx ok". Ewentualnie "Śmieszni jesteście" A te teksty o wyznawcach to sobie daruj, bo ja nikogo wyznawcom nie jestem tylko trzeźwo patrze na sytuacje, porównuje fakty i daty, a nie tak jak ty ubóstwiasz pewnego holendra. A że fakty się nie zgadzają? Cóż, tym gorzej dla faktów. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A z frekwencją to przeszacowania dokonał Basałaj i Rada Nadzorcza. Taaa , jasne Stan Valckx i frekwencja, gdyby nie Melikson wiosną a Biton jesienią to dopiero mielibyśmy frekwencje.. w sumie oczywiście Stan ponosi odpowiedzialność za wszystko , no może , .. nie odpowiada tylko za ..koklusz i gradobicie. Związek zaś jest prosty ..Marcelo i Brożkowie poszli za dużo większą kasę niż koszt sprowadzenia nowych zawodników. Do tego dochodzą fundusze z europejskich pucharów. PS. Notabene teraz również, wypożyczony Małecki i jakoś na dodatkowe fundusze na transfery się nie zapowiada .. ___ Cytat:
|
Cytat:
Planem minimum było LE i to zrealizowano więc nie można mówić o "dodatkowych funduszach z europejskich pucharów" bo przecież to było w planie minimum, tak? Nie zrealizowano frekwencji czyli uzyskaliśmy zyski mniejsze od zakładanych czyli możemy mieć z tego tytułu dziurę budżeotowo czyli możliwe że "bajki o braku kasy" nie są jednak takimi bajkami, tak? W tym roku nie gramy w pucharach więc dla zbilansowania budżetu możliwe, że dodatkowa kasa z Małeckiego pójdzie na wyrównanie budżetu, tak? Oczywiście nie musi, ale jest taka możliwość, tak? Marcelo to stara sprawa i kasa pewnie poszła na bieżąco działalność, a kasa z Brożka to poszła prawie w całości na Meliksona (700k), Genkova (500k), pewnie Jaliens i Pareiko też coś za podpis dostali, więc raczej nie można mówić o tym, ze z kasy z Brożka zostało coś na sezon 2011/12, tak? PS. Ponadto narzekasz na moje czytanie ze zrozumieniem a wkładasz mi w usta stwierdzenie, że to niby Valckx jest winny braku kasy czy przeszacowania frekwencji jak ja nic takiego nie napisałem. Ponadto jeszcze chwile temu wyśmiewałeś teorie braku kasy a teraz w sumei sam ją potwierdzasz... |
Wg dzisiejszego Dziennika Polskiego nadal rozmawiają z Dudu, a jeśli się nie dogadają to mają wypożyczyć Bejarano
|
Cytat:
Cytat:
Tylko, że jak już porównujemy to zwróć uwagę, że za Maaskanta takiego Bukhariego czy Branko podpisano lekką ręką. Teraz mamy wolnego Dudu Paraibe gościa który jest wstanie zrobić spokojnie z 5 asyst w sezonie grając na lewej obronie, a my nie mamy prawdopodobnie na niego kasy. To dużo mówi na temat realiów w jakich znalazł sie teraz Bednarz. Cytat:
Akurat jeśli z czyjejś pracy w tamtym okresie mogliśmy być nie zadowoleni to Skorży... do tego Jopa forsował chyba Skorzą, a Bednarz z tego co wiem chciał Braza, gdyby to on zagrał to może nie pościłby Andriejeva :) Z tego co się orientuję Skorża też miał wpływ na transfery Legii i do sukcesu ich nie zaliczy. |
Wg dzisiejszego Dziennika Polskiego nadal rozmawiają z Dudu, a jeśli się nie dogadają to mają wypożyczyć Bejarano
|
Nic z tych transferów p.Bednarza nie będzie. Nie ponurkuje w morzu Czerwonym w czasie okienka transferowego,to i wena go nie najdzie. Chyba zdaje sobie sprawę,że na długo tu raczej nie umości gniazdka. Nooo,ale jak się obiecało tanie mistrzostwo... Smudzie to zresztą pasi-cały czas pod bronią, gotowość operacyjna i oczekiwanie na czerwoną lampkę. P.Bednarz nie ma się czym jednak martwić( Probierza traktuję jako doczepkę do niego),to co mu zostanie to jego.Nikodem Dyzma też jak dostał robotę w Komorowie u Kunickiego,to rezolutnie stwierdził,że do czasu jak go wypieprzą,to trochę forsy uzbiera. Tak więc będzie OK,jednego nienazwanego Dyzmę wywalą,a przyjdzie drugi-już dawno tak zaobrączkowany.
|
mr_kwolf napisał ( ...).
_____________ Pisząc o Marcelo jednoznacznie stwierdzam fakt że jest on dzięki Mielcarskiemu w większym stopniu niż wyznawcy Bednarza by chcieli. Plan minimum czyli LE został zrealizowany, tyle że my z niej wyszliśmy i graliśmy wiosną , a frekwencja to Zarząd i Basałaj. Co do wyniku sportowego to, Ja jednak wolę najlepszy wynik w europejskich pucharach od 9 lat niż kompromitację z Levadią. Marcelo to nie żadna stara sprawa, tak jak transfery Głowackiego czy Diaza. PS. Wyśmiewałem i wyśmiewam tezę że mamy bankructwo Wisły po najlepszym wyniku w europejski pucharach od 9 lat, oraz że więcej nas kosztowali nowi piłkarze niż ci których wytransferowaliśmy , plus kasa z pucharów europejskich. W kontekście transferów, notabene w innych klubach, czy to w Legii czy w Amice kasa z transferów nie idzie zwrotnie na wzmocnienia, podobnie jak fundusze zarobione w pucharach. Z Bednarzem zaś problem jest taki że poza wieloma klapami transferowymi w poprzednim okresie bytności, teraz „błysnął” np. rezerwowym z Polonii W-wa, sorry, ale kilka klubów kogoś jednak sprowadziło u nas zaś jest Kapka i Bednarz i grono wiernych wyznawców.. No Panowie Kapka z Bednarza będą dalej „błyszczeć” ku zadowoleniu swoich wiernych wielbicieli. _______ Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Podpowiem Ci gówno wiesz. Broń sobie Valckxa, krytykuj Bednarza ale nie pisz o rzeczach, o których nie masz pojęcia. Cytat:
I co że niby to śmieszne ? Po co bawisz się w ironie kiedy nie ma podstaw aby ją stosować. Cytat:
Nie ma znaczenia czy piłkarz jest z łapanki czy nie... była kasy na podpisanie goscia który grał w Ajaxie ? była, zrobiono to od ręki, jest kasa na Paraibe ? nie ma. Porównywanie realiów pracy obu panów na ten moment jest bez sensowne. |
Cytat:
Ad 2) I vice -versa, tyle że co do Valckxa i "genialnego Bednarza" to u Ciebie odwrotnie. PS. jeśli według Ciebie brak różnicy pomiędzy okienkiem transferowym , a okresem w trakcie sezonu i piłkarzy sprowadzanych na chwile z tzw. "łapanki", to w istocie .. koniec rozmowy. Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Nigdy nie byłem w fan klubie Bednarza jeśli mnie o to oskarżasz, powiem Ci więcej chciałem żeby Valckx został. Tylko jaki jest sens jego pobytu w klubie skoro on zarabiał pewnie więcej niż mamy do wydania na transfery. |
Cytat:
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:25. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl