Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

tomasz_19 07.02.2017 16:26

Arked rozumiem, że możesz coś na ten temat powiedzieć, skoro uważasz że to nie były drogie transfery? :> czy snujesz przypuszczenia? :>
przyszło 7 chłopa, ale Ty uważasz że przyszli grać za tzw ładne oczy :) w perspektywie jeszcze dwóch (Arsenić, Valencia)

borys 07.02.2017 16:43

Przyszlo 7 chlopa ubylo 2. Druzyna kosztuje wiecej bankowo. Moze $ z Bobana i Ryska zostala zostawiona na pensje tylko 500K to nie az tak duzo znowu. Moze jest jakis cichy mecenas:)

jonaf 07.02.2017 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borys (Post 1463763)
Przyszlo 7 chlopa ubylo 2. Druzyna kosztuje wiecej bankowo. Moze $ z Bobana i Ryska zostala zostawiona na pensje tylko 500K to nie az tak duzo znowu. Moze jest jakis cichy mecenas:)

Ubyło 3.

Mójta - jeden z większych kontraktów [uparł się Wdowiec i mu dali gruby hajs]
Guzmics - wysoki kontrakt
Jović - kontrakt, któy z roku na rok byłcoraz droższy [ taka formuła była]

+ wypozyczenie Drzazgi, więc tez nieco z jego pensji zeszliśmy

Blaszczu16 07.02.2017 17:11

Szkoda ze transfer Valenci raczej nie dojdzie do skutku. Bo jakos cisza w tej sprawie, a jeszcze Francuz na skrzydlo przyszedl. Napalilem sie troche na ten transfer.

mitmichael 07.02.2017 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1463766)
Szkoda ze transfer Valenci raczej nie dojdzie do skutku. Bo jakos cisza w tej sprawie, a jeszcze Francuz na skrzydlo przyszedl. Napalilem sie troche na ten transfer.

Wczoraj na fejsie podawali, ze ktos pisał do Valenci czy trafi do Wisły a ten miał powiedziec, ze jeszcze nie wie (dali skan z rozmowy, nie chce mi sie go szukac) ze snapa chyba ale pewien nie jestem

https://web.facebook.com/14818802787...type=3&theater

filemon 07.02.2017 17:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1463769)
Wczoraj na fejsie podawali, ze ktos pisał do Valenci czy trafi do Wisły a ten miał powiedziec, ze jeszcze nie wie (dali skan z rozmowy, nie chce mi sie go szukac) ze snapa chyba ale pewien nie jestem

Gdzie to widziałeś?

ashkeczup 07.02.2017 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wazka (Post 1463745)
widziałem Hazarda, klasa światowa, fenomen,
Skoro Żyro lepiej grał i miał lepsze liczy w Championship niż w ekstraklasie to wiesz ...
Paweł Wszołek w Polonii Warszawa w 60 meczach 9 goli ...

ja jak oglądam Neymara to widzę gościa, który ma niesamowitą technikę i który robi z obrońców totalny wiatrak, często używając do tego sztuczek : https://www.youtube.com/watch?v=qeJjs-j0sws

Wszołek w Polonii grał w wieku 18-21 lat. Zobaczymy ile bramek Słomka zajebie na jesień.

Hazard jest fenomenem, ale jak to się ma do strzelonej przez niego bramki z Arsenalem gdzie NIKT mu nie przeszkadzał?

s1mone
Skoro mówisz, że Rafał pół boiska przebiegł i zachwycasz się nad jego klasą, to może przypomnij sobie jednak, jak reagowała obrona ?Arki? ?. W porównaniu z bramką Cywki to tamtejsza obrona to agresory...

RAFi89 07.02.2017 18:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borys (Post 1463763)

Przyszło siedmiu ale Arsenic jeszcze nie jest nasz, Słomka raczej wielkich pieniędzy nie otrzymał. Jak już ktoś napisał odeszło 3 zawodników plus wypożyczenie Drzazgi więc na dzień dzisiejszy to wcale nie jest okienko jakoś wybitnie zwiększające liczebność naszej kadry.

Arked 07.02.2017 18:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1463762)
Arked rozumiem, że możesz coś na ten temat powiedzieć, skoro uważasz że to nie były drogie transfery? :> czy snujesz przypuszczenia? :>
przyszło 7 chłopa, ale Ty uważasz że przyszli grać za tzw ładne oczy :) w perspektywie jeszcze dwóch (Arsenić, Valencia)

Nie przyszli grać za ładne oczy. Wisła nie jest totalnym bankrutem z dziesiątkami milionów długów. Nie pozyskaliśmy też żadnych wielkich gwiazd. Jedyny zawodnik z nazwiskiem jaki doszedł to pozostający kilka miesięcy na bezrobociu Stilić. Cała reszta pewnie zarabia bardzo przeciętne pieniądze, na które każdy Ekstraklasowy klub stać jeśli rozsądnie zarządza swoimi finansami.

ashkeczup 07.02.2017 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1463777)
Nie przyszli grać za ładne oczy. Wisła nie jest totalnym bankrutem z dziesiątkami milionów długów. Nie pozyskaliśmy też żadnych wielkich gwiazd. Jedyny zawodnik z nazwiskiem jaki doszedł to pozostający kilka miesięcy na bezrobociu Stilić. Cała reszta pewnie zarabia bardzo przeciętne pieniądze, na które każdy Ekstraklasowy klub stać jeśli rozsądnie zarządza swoimi finansami.

No nie wiem czy Ivan jest nołnejmem.

WislaFan123 07.02.2017 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jonaf (Post 1463764)
Ubyło 3.

Mójta - jeden z większych kontraktów [uparł się Wdowiec i mu dali gruby hajs]
Guzmics - wysoki kontrakt
Jović - kontrakt, któy z roku na rok byłcoraz droższy [ taka formuła była]

+ wypozyczenie Drzazgi, więc tez nieco z jego pensji zeszliśmy

Nie zapominajmy że przy sprzedaży Cupiał spłacil wszystkie zalegle pensje, a zostały tylko drobne premie.

Plus wpadło 300 tys euro z transferu Donalda, do tego odpadla jego pensja i Sarkiego, a oni tez dosyć wysokie pensje mieli

s1mone 07.02.2017 19:08

Bez jaj, ok ściągnęliśmy 7 grajków drugoligowych (pierwszoligowych - ach to nazewnictwo od wprowadzenia Ekstraklasy:D)/ z bezrobocia, ale w międzyczasie odsprzedaliśmy dwóch za pokaźne pieniądze za granicę.

Oczywiście, że jest na to kasa bo taki Vildemort czy inny Spasic nie będą zarabiać nawet połowy tego co Rysiek.
Ja się ogromnie cieszę, że wreszcie kadra będzie liczyć odpowiednią ilość nazwisk, ale nie napalam się jak coponiektórzy tutaj. Oczywiście większość z naszych transferów wygląda na gości z potencjałem, ale mieć potencjał a go wykorzystać to dwie różne sprawy. Ściągamy albo gości po przejściach, albo młodych i jeszcze niesprawdzonych. Ba, nawet nasz jedyny transfer z nazwiskiem przyszedł do nas po 6 miesiącach bez gry....
Na tego typu grajków nas stać bez problemu. Tak samo stać by było znaczącą większość naszej ligi. Wystarczy odpowiednio poszperać. Teraz pytanie, czy chociaż 2-3 odpali? Mam nadzieję, że tak. Jak dla mnie poza Gonzalezem i Stiliciem, którzy grali na poziomie jakiś czas temu, żaden z naszych transferów nie byłby niemożliwy do przeprowadzenia przez dajmy na to Koronę Kielce czy Śląsk Wrocław.

Ja się boję osobiście dwóch rzeczy.
1) Za dużo transferów / zmian naraz. Może być tak, że zanim drużyna się zgra będzie koniec ligi.
2) Tego, że mimo wszystko poszliśmy w ilość zamiast w jakość.

Chociaż mam nadzieję, że moje obawy są bezpodstawne i cała siódemka się pięknie wkomponuje w drużynę.

ashkeczup 07.02.2017 19:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1463786)
Bez jaj, ok ściągnęliśmy 7 grajków drugoligowych (pierwszoligowych - ach to nazewnictwo od wprowadzenia Ekstraklasy:D)/ z bezrobocia, ale w międzyczasie odsprzedaliśmy dwóch za pokaźne pieniądze za granicę.

Oczywiście, że jest na to kasa bo taki Vildemort czy inny Spasic nie będą zarabiać nawet połowy tego co Rysiek.
Ja się ogromnie cieszę, że wreszcie kadra będzie liczyć odpowiednią ilość nazwisk, ale nie napalam się jak coponiektórzy tutaj. Oczywiście większość z naszych transferów wygląda na gości z potencjałem, ale mieć potencjał a go wykorzystać to dwie różne sprawy. Ściągamy albo gości po przejściach, albo młodych i jeszcze niesprawdzonych. Ba, nawet nasz jedyny transfer z nazwiskiem przyszedł do nas po 6 miesiącach bez gry....
Na tego typu grajków nas stać bez problemu. Tak samo stać by było znaczącą większość naszej ligi. Wystarczy odpowiednio poszperać. Teraz pytanie, czy chociaż 2-3 odpali? Mam nadzieję, że tak. Jak dla mnie poza Gonzalezem i Stiliciem, którzy grali na poziomie jakiś czas temu, żaden z naszych transferów nie byłby niemożliwy do przeprowadzenia przez dajmy na to Koronę Kielce czy Śląsk Wrocław.

Ja się boję osobiście dwóch rzeczy.
1) Za dużo transferów / zmian naraz. Może być tak, że zanim drużyna się zgra będzie koniec ligi.
2) Tego, że mimo wszystko poszliśmy w ilość zamiast w jakość.

Chociaż mam nadzieję, że moje obawy są bezpodstawne i cała siódemka się pięknie wkomponuje w drużynę.

Myślisz, że w Ligue 2 Hugo zarabiał mniej niż dajmy na to średni zawodnik z 11 Termaliki? Jak myślisz, ile Rysiek zarabiał? Spicić (mam nadzieje, że gra w Wiśle mu spasić...) grał w Interze Baku, a półtora roku temu w 3 drużynie Chorwackiej 1 ligi. Liga chorwacka to nie są jakieś ogórasy...

tomasz_19 07.02.2017 19:47

swego czasu Zawisza przed startem rundy wiosennej zrobiła taki zaciąg jak my... jak skończyli wszyscy wiemy... wszystko się okaże w sobotę

serek.c2 07.02.2017 19:56

Zawisza ZROBIŁ...

AOT 07.02.2017 20:05

Czy jest gdzieś jakieś podsumowanie wszystkich naszych ruchów transferowych - stan na dzisiaj? Pytam zupełnie serio. Pierwszy raz od dawna chyba był taki ruch w interesie, że - nie mając czasu tego śledzić z uwagi na pracę - pogubiłem się już całkiem. Może ktoś z was zrobi zestawienie kto odszedł (Guzmics, Jović? ktoś jeszcze?) i kto przyszedł (pozycja, skąd przyszedł). Tego Spicicia to mi się wydawało że go odesłali z testów na obozie, a teraz wchodzę na wislakrakow.com i się okazuje że podpisał kontrakt. Do tego jakiś Francuz? Co tu się odpierdziela? :D

FraMat 07.02.2017 20:08

Pozwolę sobie skopiować:
Transfery:

PRZYSZLI:
Zoran Arsenić (NK Osijek) - wolny transfer, kontrakt od 01.07.2017 do 30.06.2019
Jakub Bartkowski (Wigry Suwałki) - transfer, kontrakt do 30.06.2018
Iván González López (AD Alcorcón) - wolny transfer, kontrakt do 30.06.2018
Pol Llonch Puyaltó (Granada CF B) - wolny transfer, kontrakt do 30.06.2017
Matija Špičić (Dinamo Tbilisi) - wolny transfer, kontrakt do 30.06.2017
Semir Štilić (APÓEL Nikozja) - wolny transfer, kontrakt do 30.06.2018
Wojciech Słomka (Progres Kraków) - transfer, kontrakt do 30.06.2019
Hugo Vidémont (AC Ajaccio) - wolny transfer, kontrakt do 30.06.2018

ODESZLI:
Krzysztof Drzazga (Stal Mielec) - półroczne wypożyczenie
Richárd Guzmics (Yanbian Funde FC) - transfer
Boban Jović (Bursaspor Kulübü) - transfer
Adam Mójta (Piast Gliwice) - rozwiązany kontrakt

NA CELOWNIKU:
Éver Augusto Valencia Ruiz (CD Independiente Medellín)

cancer 07.02.2017 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1463792)
Pozwolę sobie skopiować:
Transfery:

PRZYSZLI:
Zoran Arsenić (NK Osijek) - wolny transfer, kontrakt od 01.07.2017 do 30.06.2019
Jakub Bartkowski (Wigry Suwałki) - transfer, kontrakt do 30.06.2018
Iván González López (AD Alcorcón) - wolny transfer, kontrakt do 30.06.2018
Pol Llonch Puyaltó (Granada CF B) - wolny transfer, kontrakt do 30.06.2017
Matija Špičić (Dinamo Tbilisi) - wolny transfer, kontrakt do 30.06.2017
Semir Štilić (APÓEL Nikozja) - wolny transfer, kontrakt do 30.06.2018
Wojciech Słomka (Progres Kraków) - transfer, kontrakt do 30.06.2019
Hugo Vidémont (AC Ajaccio) - wolny transfer, kontrakt do 30.06.2018

ODESZLI:
Krzysztof Drzazga (Stal Mielec) - półroczne wypożyczenie
Richárd Guzmics (Yanbian Funde FC) - transfer
Boban Jović (Bursaspor Kulübü) - transfer
Adam Mójta (Piast Gliwice) - rozwiązany kontrakt

NA CELOWNIKU:
Éver Augusto Valencia Ruiz (CD Independiente Medellín)

Świetnie!

Brakuje mi tylko jeszcze opcji, jaką mamy możliwość na przedłużenie kontraktu (w sensie np. 0,5/1,5 + 2) :)

AOT 07.02.2017 20:33

Ostro!
Ten Valencia to ponoć jakiś kozak, nie? Ostatnio było że kluby dogadane, tylko on jeszcze gra na jakichś mistrzostwach.

Jeśli jeszcze nie kupiliście karnetu, to zachęcam. Z samej ciekawości bym chodził na mecze nawet, zobaczyć jak grają ci nowi ;)

cancer 07.02.2017 20:34

Prawdopodobnie nasz skład na mecz z Koroną będzie następujący:
Łukasz Załuska - Tomasz Cywka/Jakub Bartkowski, Arkadiusz Głowacki, Ivan Gonzalez, Jakub Bartkowski/Matija Špičić - Rafał Boguski, Pol Llonch, Krzysztof Mączyński, Patryk Małecki - Semir Stilić - Paweł Brożek.

Ja natomiast chciałbym zobaczyć coś w stylu:
Łukasz Załuska - Jakub Bartkowski, Arkadiusz Głowacki, Ivan Gonzalez, Maciej Sadlok/Matija Špičić - Pol Llonch, Krzysztof Mączyński, Petar Brlek - Rafał Boguski/Semir Stilić, Paweł Brożek/Tomasz Zachara, Patryk Małecki.

Chętnie bym zobaczył w jednym momencie na boisku Mąkę (wiadomo, poziom reprezentacyjny), Brleka (świetna końcówka rundy) oraz Lloncha (niespożyte siły, płuca - oczywiście podobno...).

cancer 07.02.2017 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AOT (Post 1463795)
Ostro!
Ten Valencia to ponoć jakiś kozak, nie? Ostatnio było że kluby dogadane, tylko on jeszcze gra na jakichś mistrzostwach.

Jeśli jeszcze nie kupiliście karnetu, to zachęcam. Z samej ciekawości bym chodził na mecze nawet, zobaczyć jak grają ci nowi ;)

Tak, gra. I problem jest taki, że podobno gra za dobrze i się inne (większe) kluby zaczęły nim interesować bardziej i gość sam nie wie.

Ja słyszałem o nim, że ma dobre odejście, głównie lewą nogę, często schodzi ze skrzydła, ale też słaby drybling i głupie straty. Chociaż wiadomo, w naszym obecnym stanie i tak byłby wzmocnieniem, może nieoszlifowany diament jak Marcelo :>

Wojtas 07.02.2017 20:38

Oby tylko ilosc przelozyła sie w JAKOSC :)

No bo kazdy klub moze powiedziec tak kupilsmy 11 nowych zawodników? no ale co z tego? jek jeden bedzie z Olimpii Grudziadz,drugi z MKS Malkork a szósty ze Stara Starachowice.
Jakosć,to wazne w naszej Lidze Slowo,bo kiedys przyklady Pogoni ,Polonii Warszawa poakzują ze ilosc i jakosc nie idą w parze.

kristos 07.02.2017 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ArturBarlinek (Post 1463755)
Skąd my mamy na to wszystko pieniądze?

Siara nam dał..

pokus 07.02.2017 21:02

Do tych co piszą że Videmont ma słabe statystyki :Thibault Moulin w ligue2 Clermont Foot Auvergne mecze 69 bramki 5 asysty 3
SM Caen SM Caen 40, 1, 3 Też pewnie byście narzekali i na tego gościa.:)
A nasz Videmont Clermont Foot Auvergne mecze 61, 3 ,3 i AC Ajaccio 60, 7, 6

brylant17 07.02.2017 21:08

Pamiętajcie,że niektórym piłkarzom kończą się umowy i w czerwcu mogą odchodzić m.in Boguski czy Brożek

wolfy 07.02.2017 21:10

Od bardzo wielu lat lat mamy jeden z najgorszych/najgorszy stosunek budżetu płacowego do zdobytych punktów.
Podejrzewam, że Spicić i Bartkowski zarabiają razem mniej niż Mójta. Nie zatrudniamy gwiazd, ale gwiazd też w składzie nie mamy i koniec końców jak Brożek, Boguski, Małecki lub Mączyński nie przycisną jest słabo. Gdzie dwóch pierwszych jest coraz bliżej końca kariery, ale i tak nie ma ich kto zluzować.

mitmichael 07.02.2017 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1463802)
Pamiętajcie,że niektórym piłkarzom kończą się umowy i w czerwcu mogą odchodzić m.in Boguski czy Brożek

Dla Bogusia to bedzie ostatnia szansa wyjazdu za granice. O Brozka jestem spokojny, ze zostanie bo juz za stary na wojaze

wolfy 07.02.2017 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1463805)
Dla Bogusia to bedzie ostatnia szansa wyjazdu za granice. O Brozka jestem spokojny, ze zostanie bo juz za stary na wojaze

Ja nie wiem czy Boguś nie jest za stary, ale jeśli dostanie dobrą ofertę to będę mu życzył sukcesów (bez cienia ironii).

krzaq12 07.02.2017 21:40

Cytat:

Do tych co piszą że Videmont ma słabe statystyki :Thibault Moulin w ligue2 Clermont Foot Auvergne mecze 69 bramki 5 asysty 3
SM Caen SM Caen 40, 1, 3 Też pewnie byście narzekali i na tego gościa.
Dokładnie pomyślałem to samo czytając artykuł na futbolnews.pl
Moulin to dla nich superstar, a Videmont to ,,no name" bo tak właśnie określili ten transfer Wisły Kraków.

Martinus 07.02.2017 22:23

Bo Moulin nie przychodził do ległej jako przeciętny zawodnik ligue 2, ale jako wyróżniający się zawodnik ligi belgijskiej. To jednak spora różnica.
Co nie znaczy, że transfer Francuza mi się nie podoba. Młody zawodnik, ciągle może się rozwijać a potencjał ma.

d 07.02.2017 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1463805)

1. Z całym szacunkiem dla Rafała, ale gdzie w wieku 33 lat on ma jechać? Azerbejdżan?
2. Brożek jest o cały rok starszy od Boguskiego, także różnica kolosalna.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinus
Bo Moulin nie przychodził do ległej jako przeciętny zawodnik ligue 2, ale jako wyróżniający się zawodnik ligi belgijskiej. To jednak spora różnica.

Nie wyróżniający się zawodnik, bo tacy to stamtąd jadą tam, gdzie za tydzień gry płaci się więcej niż u nas za miesiąc. Moulin był regularnie grającym zawodnikiem drużyny broniącej się przed spadkiem.

mitmichael 07.02.2017 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez d (Post 1463813)
1. Z całym szacunkiem dla Rafała, ale gdzie w wieku 33 lat on ma jechać? Azerbejdżan?
2. Brożek jest o cały rok starszy od Boguskiego, także różnica kolosalna.

Chodzilo mi bardziej o to, ze Brozek juz grał poza ekstraklasa i nie musi juz w tym wieku wyjezdzac a Bogus caly czas siedzi w jednym miejscu. A co do jego wyjazdu moze byc i Azerbejdzan, zawsze to inna liga do sprobowania swoich mozliwosci. Poza tym nawet nie patrzyłem, ze on juz taki stary jest :D

xiondz77 07.02.2017 22:43

młody głosem jest ;)

jova 07.02.2017 23:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pokus
SM Caen SM Caen 40, 1, 3 Też pewnie byście narzekali i na tego gościa.:)

Moulin w drugiej lidze francuskiej, wClermont Foot Auvergne: 69 meczy, w których zagrał 6040 minut. Średnio 87,5 minut na mecz.
Wcześniej w SM Caen: 22 mecze i 1413 minut. Średnio 64,2 minuty. Policzyłeś mu mecze rozegrane w pierwszej lidze, stąd wyszło Ci więcej spotkań.
Przed transferem do Legii, od wiosny 2013, grał w każdym kolejnym klubie pełne 90 minut niemal w każdym spotkaniu. Wliczam mu tu jeden sezon rozegrany w Belgii.

Videmont w AC Ajaccio miał 60 spotkań i 3375 minut. Średnio 56,2 minuty. Z tego w tym sezonie 15 spotkań i 594 minuty, czyli średnio 39,6. Od września 2015 nie zagrał pełnego meczu w lidze. Wcześniej w Clermont Foot Auvergne zagrał 61 spotkań, 2969 minut, średnio 48,7. W całej karierze tylko przez jedną rundę, w sezonie 14/15, był podstawowym graczem na poziomie drugiej ligi francuskiej. To było tuż po transferze do Ajaccio. Przez większość kariery był zawodnikiem do rotacji, który raz grał a raz nie.

Porównywanie goli i asyst jest trochę bez sensu, bo rozmawiamy o piłkarzach o zupełnie innych rolach w zespole. Przed transferem do Legii Moulin był podstawowym graczem w trzech kolejnych klubach, a zaczął tę serię mając jakieś 23 lata, czyli w aktualnym wieku Videmont. Nasz grajek jest młodszy i teoretycznie bardziej rozwojowy, ale nie ma co się oszukiwać - Moulin w momencie transferu do Legii był znacznie bardziej ukształtowanym i ogranym piłkarzem.

Kamson 07.02.2017 23:34

Z klubu same pozytywne wiadomości, wydaje się że wychodzimy na prostą.
Najwyższa pora na reakcje kibiców - kupcie karnet sobie i namówcie przynajmniej jedną czy dwie osoby!

Wstyd żebyśmy po takim okienku transferowym nie wykupili kilku tysięcy abonamentów!

Dzimi 07.02.2017 23:36

Czyli

Odeszli:
Richard Guzmics
Boban Jović
Adrian Mójta
Krzysztof Drzazga (wyp.)

Przyszli:
Ivan Gonzalez
Jakub Bartkowski
Matija Spicić
Semir Stilić
Pol Llonch
Hugo Videmont

oraz młodzi:
Kacper Ostrowski
Wojciech Słomka

St Yabol 08.02.2017 00:15

Chyba bardziej Adam Mójta niż Adrian, ale racja, można było nie znać imienia bo niczym sie nie wyróznił

ziz99 08.02.2017 00:26

Wreszcie w Wiśle po latach zawitała normalność.

Bardzo dobrze, że pozyskiwani są piłkarze z dobrą techniką, bo tego w lidze jak na lekarstwo.

Przydałby się jeszcze ktoś pokroju Frankowskiego, uniwersalny napastnik z dużą produktywnością (gole/asysty).

W sparingach nie było źle, więc jest szansa, że hiszpańska szkoła z dobry skutkiem zostanie wdrożona do naszej gry.

Jeżeli nie będzie szalonych rewolucji al'a Cupiał, to najbliższe m-c mogą być arcyciekawe dla Wisły.

Wojtas 08.02.2017 02:57

Dokladnie,..tak brakowało tej...... normalnosci.

Nikt nie kopie dołków,nikt nie mąci wody, towarzysz Kapka nie knuje,Rogala nie spiskuje a Cupiał nie straszy ,gaśi swiatła i zakręca kurka.Jesteśmy od nich wolni i niezależni.
W dupie to mam ze na razie walczymy co najwyzej o grupe mistrzowską ,ale czuje tą Wiślackość w Wisle,moze to dziwnie brzmi ,ale tak wlasnie jest.
Piekne uczucie:)

Don Donson 08.02.2017 07:54

Też mam wrażenie, że klub jest bardziej nasz.
To kapitalna sprawa.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl