Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

KrzychooR 06.02.2017 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wazka (Post 1463694)
,,Nie potrafię sobie za bardzo wyobrazić Grosickiego grającego w Championship. Na tym szczeblu gra się zupełnie inny futbol, oparty na sile i walce, gdzie zabija się indywidualne, techniczne umiejętności."

http://www.przegladsportowy.pl/felie...06,1,1073.html

to pokazuje dlaczego Tomasz Cywka dobrze radził sobie w Championship. Tam jest tylko siła walka i wybieganie, zero techniki :D dlatego jak patrzymy na Cywkę i jego grę od strony technicznej ( pomijając to że biega i walczy ) to jest dramat :p

A asyste z ostatniego meczu widziałeś? Ronaldinho by sie nie powstydził...

wazka 06.02.2017 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1463686)
Czy ja wiem? Chociażby rok temu w zimie przyszli: Brlek, Małecki, Drzazga, Ondrasek, Balashov, Pietrzak, Wolski. Latem 2013 za Smudy przyszli obaj bracia Brożkowie, Guerrier, Fryc, Burdenski, Stjepanović.

z tym Burdenskim to żeś dowalił :D :D :D
i Stjepanovic :D

wazka 06.02.2017 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KrzychooR (Post 1463696)
A asyste z ostatniego meczu widziałeś? Ronaldinho by sie nie powstydził...

widziałem też kiedyś piękne techniczne zagranie Kazka Węgrzyna i to oznacza że jest dobry technicznie, albo Neymar się od niego uczy ?

ashkeczup 06.02.2017 21:59

A Radek Sobolewski czy Głowa to technicznymi umiejętnościami zasłużyli na waszą sympatie?

PSYCHOLTSW 06.02.2017 22:20

czyta się te niektóre posty i człowiek sobie myśli, jednak są głupsi ode mnie :P także pozdrawiam i dziękuje! ja też sobie rozmyję temat a co mi tak ;-)

wazka 06.02.2017 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1463699)
A Radek Sobolewski czy Głowa to technicznymi umiejętnościami zasłużyli na waszą sympatie?

Głowa nie ma aż tak złej techniki, jego przerzuty są bardzo dobre
A Radek Sobolewski technicznie też dawał radę, pamiętam jego bramkę, jedną z ostatnich ( albo ostatnią ?? ) dla Wisły - m chyba z Pogonią, na pewno u siebie - po prostu majstersztyk :D

Patryko 06.02.2017 23:31

Radek to niezapomniana bramka w Atenach, o której tuzy techniki pokroju Urygi mogą co najwyżej poczytać w książkach. Jego technika użytkowa również stała na niezłym poziomie, przede wszystkim potrafił celnie podawać do przodu :)

ashkeczup 06.02.2017 23:59

https://www.youtube.com/watch?v=VOMwGDuCk3o
https://www.youtube.com/watch?v=HhairI4FWdM

wazka 07.02.2017 02:52

ktoś kto uważa że Radek Sobolewski nie jest dobry technicznie i ogólnie mówiąc jest ,,drewnem" nie ma zielonego pojęcia i piłce !

PSYCHOLTSW 07.02.2017 07:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1463704)

a pokażcie takie bramki Boguskiego, ja nie znam chyba ani jednej :P za to kompilacja jego "pudeł" jest bardzo długa...

Levis88 07.02.2017 07:56

Znowu Boguski nie pasuje?Źle że bramki strzela? To pokaż mi bramkę Cywki strzelona dla Wisły w meczu o punkty.

PSYCHOLTSW 07.02.2017 08:16

proszę:
https://www.youtube.com/watch?v=nVxF3d1Qmu4

Levis88 07.02.2017 09:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PSYCHOLTSW (Post 1463709)

Brawo, świetne uderzenie Cywki. :shock:

Griszka30KR 07.02.2017 09:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PSYCHOLTSW (Post 1463709)

"Po primo"
to chyba zupełnie nietrafiony ale przykład,bo kolega na górze o coś innego prosił.
Po "drugie primo"
to chyba pomyliliście tematy....

wazka 07.02.2017 10:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1463704)

w pierwszym linku ten ostatni zwód tuż przed strzałem - Panowie przecież albo to jest jakaś amatorka albo z gościem już rozwiązali kontrakt, jak można dać się tak dziecinnie ograć :D
9-latkowie na treningu ćwiczą takie stepovery (??) ale żaden z nich nie daje się tak łatwo oszukać :rotfl:

co do drugiego video to co że pięknie przyładował z wolnego ? Adam Mójta też strzelił w Szczecinie bardzo ładną bramkę, ale mimo to jest bardzo słabym piłkarzem :D

silver03 07.02.2017 10:44

Widać, że dobry poziom tam mają, goście stoją jak pachołki. Może nasza liga jest zbyt siłowa dla niego? :D

ashkeczup 07.02.2017 11:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wazka (Post 1463720)
w pierwszym linku ten ostatni zwód tuż przed strzałem - Panowie przecież albo to jest jakaś amatorka albo z gościem już rozwiązali kontrakt, jak można dać się tak dziecinnie ograć :D
9-latkowie na treningu ćwiczą takie stepovery (??) ale żaden z nich nie daje się tak łatwo oszukać :rotfl:

co do drugiego video to co że pięknie przyładował z wolnego ? Adam Mójta też strzelił w Szczecinie bardzo ładną bramkę, ale mimo to jest bardzo słabym piłkarzem :D

To pokaż mi zaawnsowane zwody Messiego. 90% balans ciałem. Pewnie też byś się nie dał mu ograć, bo przecież to najprostszy z najprostszych zwodów. Natomiast wykonany z odpowiednią dynamiką...

Wiecie, że 70% Championship>Eklapa? No chyba, że Wszołek czy Żyro przeszli do słabszej ligi

wolfy 07.02.2017 13:18

Spicić prawdopodobnie in co oznacza, że nie uda się chyba ściągnąć Arsenicia.
Pytanie kto jest bliżej gry z Koroną - Spicić czy Bartkowski?

ashkeczup 07.02.2017 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1463730)

Stawiam paczkę fajek na Bartkowskiego, chociaż wolałbym Spicicia.

piotek 07.02.2017 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1463730)

Spicić dłużej trenuje w drużynie i jednak LO to chyba jego prymarna pozycja, w przeciwieństwie do Bartkowskiego.

swiety37 07.02.2017 13:45

Czekali ze Spiciciem do ostatniego sparingu?
Bartkowski zawiódł na lewej, więc zapadło, że Chorwat na pół roku? :)

silver03 07.02.2017 13:55

Ale co? Zawiódł w 1 sparingu? xD

ashkeczup 07.02.2017 13:57

Skoro Arsenić nie dla nas, a Junco chce mieć 2 zawodników na jedną pozycję? Bartkowski bardziej PO, na lewej od biedy Sadlok, a nominalnie Pietrzak nam został.
Bartkowskiego po 1 sparingu nie ma co oceniać

UcheJ 07.02.2017 14:19

Spicić może okazać się poważnym z mocnieniem, on nie grał od przez długi czas bo rozwiązał kontrakt z winy klubu wiec zagrał tylko w 3 meczach oficjalnych a potem rozwiazał kontrakt... Pierwszy sparing zagrał słabo ale czego można było się spodziewać jak nie grałeś w żadnym meczu przez pół roku. W ostatnim już sparingu ze steau (nie przypominam sobie) przegranego pojedynku z piłkarzem steau. Gościu grał w dużo mocniejszych ligach niż Polska w naszej lidze może się okazać objawieniem ligi na lewej obronie. Powiedzcie mi jakiś totalnych pewniaków w naszej Ekstraklapie na lewą obronę chętnie posłucham. legia niby taki potentat ale jak widzę hlouska czy jak on się tam pisze to początek miał naprawdę niezły w lidze a po kontuzji nie może w ogóle dojść do siebie jako piłkarz... no może lepiej przepracuje w przerwie i wróci do optymalnej postawy

wazka 07.02.2017 14:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1463724)
To pokaż mi zaawnsowane zwody Messiego. 90% balans ciałem. Pewnie też byś się nie dał mu ograć, bo przecież to najprostszy z najprostszych zwodów. Natomiast wykonany z odpowiednią dynamiką...

Wiecie, że 70% Championship>Eklapa? No chyba, że Wszołek czy Żyro przeszli do słabszej ligi

tylko ten balans ciałem Cywki wyglądał patologicznie :rotfl: a obrońca to już jest dno, chłop się po prostu położył, jakby w ogóle nie chciał zatrzymać tej akcji :rotfl:

Żyro ma razie ma kontuzje, ale skoro w Polsce się wybijał ale nie był jednym najlepszy a tam ładował tyle bramek na początku to wnioski są oczywiste ... :rotfl:

PS. oglądałeś kiedyś Neymara ?

ashkeczup 07.02.2017 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wazka (Post 1463739)
tylko ten balans ciałem Cywki wyglądał patologicznie :rotfl: a obrońca to już jest dno, chłop się po prostu położył, jakby w ogóle nie chciał zatrzymać tej akcji :rotfl:

Żyro ma razie ma kontuzje, ale skoro w Polsce się wybijał ale nie był jednym najlepszy a tam ładował tyle bramek na początku to wnioski są oczywiste ... :rotfl:

PS. oglądałeś kiedyś Neymara ?

Oglądałem. Gość się przewraca od podmuchów powietrza.

A oglądałeś ostatnie Chelsea-Arsenal? Co takiego zrobił Hazard, że 6ściu nie wiedziało czy z szatni wyszli? Biegł, praktycznie bez zmiany kierunku, a typy oszołomieni.

Poczekajmy co pokaże Żyro po powrocie. Wszołek w 18 meczach 3 gole, 2 asysty. Myślę, że w naszej lidze conamniej podwoił by ten dorobek w 18 meczach

wazka 07.02.2017 15:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1463742)
Oglądałem. Gość się przewraca od podmuchów powietrza.

A oglądałeś ostatnie Chelsea-Arsenal? Co takiego zrobił Hazard, że 6ściu nie wiedziało czy z szatni wyszli? Biegł, praktycznie bez zmiany kierunku, a typy oszołomieni.

Poczekajmy co pokaże Żyro po powrocie. Wszołek w 18 meczach 3 gole, 2 asysty. Myślę, że w naszej lidze conamniej podwoił by ten dorobek w 18 meczach

widziałem Hazarda, klasa światowa, fenomen,
Skoro Żyro lepiej grał i miał lepsze liczy w Championship niż w ekstraklasie to wiesz ...
Paweł Wszołek w Polonii Warszawa w 60 meczach 9 goli ...

ja jak oglądam Neymara to widzę gościa, który ma niesamowitą technikę i który robi z obrońców totalny wiatrak, często używając do tego sztuczek : https://www.youtube.com/watch?v=qeJjs-j0sws

Mixu 07.02.2017 15:15

https://twitter.com/WislaKrakowSA/st...69537764749312

Witamy!

wazka 07.02.2017 15:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mixu (Post 1463747)

wreszcie oprócz Patryka będziemy mieli porządnego skrzydłowego :rotfl:

Przybyszewski 07.02.2017 15:27

Czy jest na sali lekarz ?

s1mone 07.02.2017 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PSYCHOLTSW
a pokażcie takie bramki Boguskiego, ja nie znam chyba ani jednej :P za to kompilacja jego "pudeł" jest bardzo długa...

No to masz słabą pamięć, chociażby w poprzedniej rundzie była jedna bardzo podobna do tej Cywki, gdy przebiegł pół boiska.

Mam też w pamięci conajmniej dwie z efektownego woleja, jedną z głowy bardzo efektowną z 16 metrów, czy bramkę na pełnym gazie z praktycznie zerowego kąta.

Szczerze, nie chce mi się tego szukać :-) Ale u prawie każdego grajka można znaleźć piękne bramki jak i niesamowite pudła. I tyle w temacie.

Co do Vildemonta :
"Łącznie w 120 meczach strzelił 10 goli i zanotował 9 asyst" - tyle to Rafał trzaska w sezon jak jest w gazie :D No może jednak przesada, ale statystyki są conajwyżej ok, dupy nie urywają - ale dobrze, że będzie ktoś do rywalizacji na skrzydłach. Dobrze to zrobi zarówno Małemu jak i Rafałowi. A nóż widelec, któregoś z nich wygryzie? Zobaczymy.

Mixu 07.02.2017 15:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1463751)
Co do Vildemonta :
"Łącznie w 120 meczach strzelił 10 goli i zanotował 9 asyst" - tyle to Rafał trzaska w sezon jak jest w gazie :D No może jednak przesada, ale statystyki są conajwyżej ok, dupy nie urywają - ale dobrze, że będzie ktoś do rywalizacji na skrzydłach. Dobrze to zrobi zarówno Małemu jak i Rafałowi. A nóż widelec, któregoś z nich wygryzie? Zobaczymy.

Pełna zgoda, z tą tylko różnicą że nasz nowy żabojad ma 23 lata :) Zobaczymy czy się rozwinie czy nie daj Boże zwinie. Myślę że ogórami w 2 lidze francuskiej nie grają, szczególnie w takim wieku więc jakość musi mieć.

szprotson 07.02.2017 15:41

Brawa dla klubu.
Biorąc pod uwage ostatnie lata, po raz pierwszy imho mamy okienko ponad stan :)

nie spodziewalem sie ze tak ciekawy skład bedziemy miec na papierze. Mam nadzieje ze Kiko dynamiko dostanie ...czas.

Chociaz tak naprawde, bardziej niz transfery cieszy mnie normalnosc i profesjonalizm ktory jest stopniowo wprowazdany.
Nie moge sie doczekac tego jebanego w dupe meczu! Tylko Wisłaaaaaaaaa

FraMat 07.02.2017 15:43

Vidémont podobno walczył na początku ubiegłego sezonu z kontuzją, więc trochę obniżył loty. Stąd słabsze staty jak na razie. Wygląda jednak na to, że może już grać pełna parą

ArturBarlinek 07.02.2017 15:44

Skąd my mamy na to wszystko pieniądze?

Arked 07.02.2017 15:49

Stąd, że to nie są drogie transfery.

KrzychooR 07.02.2017 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ArturBarlinek (Post 1463755)

Stąd że gra dla Wisły to jest HONOR a nie kasa ;)

dziki 07.02.2017 15:56

Czy my, pierwszy raz od bodaj 2011 roku, mamy w końcu ławkę?!

No bo tak:

Miśkiewicz / Buchalik / Załuska
Głowa/Gonzalez/Sadlok/Bartkowski/Bartosz/Pietrzak/Żemło/Kujawa/Ptak + Spasic?
Boguski/Brlek/Llonch/Mąka/Stilic/Małecki/Cywka/Popovic/Uryga/Videmont/Słomka
Brożek/Ondrasek/Zachara

To całkiem pokaźny skład.

krzaq12 07.02.2017 16:08

Co nie zmienia faktu, że sporo inwestujemy w drużynę, wzmacniamy skład lub jak kto woli jego głębie.
Na większość pozycji mamy 2 zawodników, na niektóre rywalizacja jest bardzo mocna, jak środek pomocy, teraz również na skrzydłach jest pole wyboru bo jest Małecki, Boguski, młody Słomka i Videmont. Ciekawie się to wszystko zapowiada.
Piłkarze też pensje zaczęli dostawać na czas. Warto odwdzięczyć się za dobrą pracę zarządowi i zakupić bilet/karnet na nowy sezon.

mitmichael 07.02.2017 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ArturBarlinek (Post 1463755)

Ci co zarabiali najwiecej odeszli wiec i kasa sie znalazła :) Videmont bardzo ciekawy zawodnik, grajacy na obu bokach ataku, obunozny, szybki z dobra techniką i pod tym ostatnim wzgledem podony do Lloncha. Jak na razie fajnie to wszystko wyglada a jak bedzie na prawde zobaczymy w praniu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl