Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

rasel1906 05.02.2017 22:10

^^z tym sie zgodze

seta 05.02.2017 22:11

Właśnie obok mnie w autobusie z Belize City do Chetumal siedzi Francuz z Niemką i całkiem płynnie rozmawiają po angielsku. Także tego ...

iiYama 05.02.2017 22:19

Też znam dwóch Francuzów co mówią po angielsku więc teoria się sypie ...

PSYCHOLTSW 05.02.2017 22:28

byłem w Paryżu i Berlinie, znałem 2-3 Niemców i nie rozmawiali ze mną inaczej niż po niemiecku :) we Francji w sklepie ciężko było się dogadać po angielsku, to samo na dworcu. także ja mam takie doświadczenie że oni angielski mają w dupie i Polacy mówią lepiej po angielsku.

sl@y 05.02.2017 22:31

Urzekły mnie Wasze historie, tylko co to ma wspólnego z tematem?

ashkeczup 05.02.2017 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sl@y (Post 1463618)
Urzekły mnie Wasze historie, tylko co to ma wspólnego z tematem?

Wniosek jaki niedługo wyciągniemy, to czy Voldemort miał 4 z matematyki w podstawówce. Czemu tu zawsze znajdą się osoby, które są tak pospinane?

Co do niechęci mówienia w innym języku, mimo jego znajomości, to myślę, że Hugo jednak chętnie będzie go używał (jeśli oczywiście któryś zna :D )

Herbi1303 05.02.2017 22:51

Wracając do wątku Brozia, na równi z Arkiem jest legendą tego klubu i oby jak najdłużej był zdrowy i w pełni sił. Takich grajków utożsamiających się z Wisłą nam potrzeba, bo następców na tą chwilę niestety brak

ricenb 06.02.2017 03:13

to moze niebierzmy hugo bedzie spokoj chyba ze zna angielski :D

xanti1906 06.02.2017 07:17

Nikt się tu za bardzo nie spina, po prostu komunikacja jest jednym z czynników, jak nowy zawodnik się zaadaptuje w nowym otoczeniu. Co, nie muszę chyba dodawać, wpływa na to, jak będzie się czuł, a to też wpływa na formę piłkarza. Inna sprawa, że i tak ten sezon powinniśmy walczyć o utrzymanie, a dopiero następny będzie tym domyślnym, pod który jest budowany skład, więc Videmont miałby pół roku na aklimatyzację i naukę języka.

Dariook 06.02.2017 09:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Herbi1303 (Post 1463620)
Wracając do wątku Brozia, na równi z Arkiem jest legendą tego klubu i oby jak najdłużej był zdrowy i w pełni sił. Takich grajków utożsamiających się z Wisłą nam potrzeba, bo następców na tą chwilę niestety brak

Patryk jest :)

ashkeczup 06.02.2017 09:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1463626)
Nikt się tu za bardzo nie spina, po prostu komunikacja jest jednym z czynników, jak nowy zawodnik się zaadaptuje w nowym otoczeniu. Co, nie muszę chyba dodawać, wpływa na to, jak będzie się czuł, a to też wpływa na formę piłkarza. Inna sprawa, że i tak ten sezon powinniśmy walczyć o utrzymanie, a dopiero następny będzie tym domyślnym, pod który jest budowany skład, więc Videmont miałby pół roku na aklimatyzację i naukę języka.

Mnie chodzi bardziej o osoby piszące gdzie tylko okazja 'OFFTOP' 'TONIETU'

Ivory1906 06.02.2017 10:12

Hugo Boss mowi po ang także spokojnie :) słyszałem co nie co jak Go odbierał Krzoska na lotnisku także problemu nie będzie :)
Mnie osobiście tylko martwi obrona...bo o ile z przodu wyglada to nawet nieźle to tyły hmm conajmniej niepewnie jak na ten moment :/

tomasz_19 06.02.2017 10:21

właśnie... przydałby się Krzoska na środek obrony!

ashkeczup 06.02.2017 11:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1463633)
właśnie... przydałby się Krzoska na środek obrony!

On to raczej na bramkę :D

FraMat 06.02.2017 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ivory1906 (Post 1463632)
Hugo Boss mowi po ang także spokojnie :) słyszałem co nie co jak Go odbierał Krzoska na lotnisku także problemu nie będzie :)

Że tak pociągnę tego offtopa: A czy Kiko będzie tez mówił po angielsku?

jonaf 06.02.2017 12:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1463637)
Że tak pociągnę tego offtopa: A czy Kiko będzie tez mówił po angielsku?

w wywiadach mówił o nauce j.polskiego. Nic nie było o j .ang.

Prezydentowa 06.02.2017 12:10

Myślę, że spokojnie Feio może tłumaczyć z hiszpańskiego na angielski dodatkowo/zamiast polskiego.

Dariook 06.02.2017 13:11

A czego tam sie uczyc? Dzida do przodu i zapier...! :D

X-Ray 06.02.2017 13:41

"Czekamy na odp Valencii, walczymy o Arsenica, jeśli nie wyjdzie,może trafi się inny obrońca, poza tym okno dla Wisły zamknięte!"

https://twitter.com/KrzysiekTSW/stat...80951919906816

szprotson 06.02.2017 15:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Valdi88 (Post 1463610)
No właśnie chyba sam powinieneś odbyć taką podróż. I wtedy się przekonasz, że wcale we Francji język angielski nie jest na porządku dziennym.

dlatego tez do ligi angielskiej nie kupują francuzów, bo sie ch*je nie uczą :(
A później sie dziwią ze Arsenal mistrza nie moze zdobyc! Przeciez Francuz tam jest trenerem, to jak mają zdobyć jak rozumie go tylko Giroud, Koscielny, Debuchy, Diaby, Flamini czy Sanogo.

Przybyszewski 06.02.2017 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1463651)
dlatego tez do ligi angielskiej nie kupują francuzów, bo sie ch*je nie uczą :(
A później sie dziwią ze Arsenal mistrza nie moze zdobyc! Przeciez Francuz tam jest trenerem, to jak mają zdobyć jak rozumie go tylko Giroud, Koscielny, Debuchy, Diaby, Flamini czy Sanogo.

No i jeszcze oddaj fartucha mowi po naszemu ;)

To tak jakby na podstawie tego ze Lewandowski, Kuba i Piszczek mowi po niemiecku wyciagac wniosek ze Polacy mowia dobrze po niemiecku.

Nikt nie mowi ze zaden Francuz nie gada po angielsku natomiast bezsprzecznym faktem jest to w FR jest duzy odsetek osob mlodych nie wladajacych jezykiem angielskim. czesto nawet osoby wyksztalcone nie potrafia sklecic 3 zdan po angielsku.

Analogicznie brytole nie ucza sie obcych jezykow - i nawet jak przytoczysz tutaj przyklady 10 angoli gadajacych w innych jezykach to jest to mniejszosc.

Wynika to z roznych przyczyn, braku motywacji, zapatrzenia w swoja kulture etc

wiesniak842 06.02.2017 15:42

Z tym angielskim pelna zgoda. Francja, Hiszpania, ciezko to wyglada. Wenger to akurat chyba idealny na to przyklad. Proponuje posluchac jego angielszczyzny po 20 latach bycia w UK:D

Co do polityki transferowej. Wyjdzie w praniu. Oby to Kiko jakos ogarnal. Na papierze zle to nie wyglada.

cfa 06.02.2017 18:01

Od Czasów holendrów chyba najbardziej intensywne okienko transferowe, ktoś tam pisał, że idziemy na mistrza, ale inne ekipy w tym ta z Warszawy też się wzmacniają ...

szprotson 06.02.2017 18:05

na kogo idziemy ?
Idziemy w kierunku stabilizacji i to trzeba se wbic do głowy, a nie że idziemy po majstra bo potem będzie bezsensowny płacz i zgrzytanie zębów.
Bez podjarki, pamiętacie jak skończyła "malinowa legia o ktorej marzyłem"? Transfery transferami a i jeszcze chyba Arsenal pyknęli. Jak się skonczyło wszyscy wiemy.

krzaq12 06.02.2017 18:13

Ja osobiście jarałbym się niesamowicie gdyby udało się zająć miejsce 3-4.
W przyszłym sezonie należy zbudować taką kadrę aby wywalczyć miejsce na podium, a w perspektywie 2 lat realnie wkroczyć do walki o tytuł.

Ale do tego potrzebni są kibice, więc marsz do kas.

nesta 06.02.2017 18:20

Podziwiam optymizm :) Owszem okienko bardzo mi się podoba. Wreszcie będzie rywalizacja i normalna kadra. Udało się tez dodać jakości do drużyny. Jak wejdą do 8-ki to ja będę bardzo happy.

MłodePokolenie 06.02.2017 18:26

Panowie, spokojnie. W tej rundzie celem jest awans do grupy mistrzowskiej, a celem nadrzędnym, żeby drużyna się zgrała i była drużyną na nowy sezon.

Wraz z odejściem BC zmieńcie myślenie z "mistrz i LM na wczoraj, na już" na "step by step".

Merkury 06.02.2017 18:46

Pozyskujemy zawodników bez kwot odstępnego a co poniektórzy widzą Wisłę w pucharach. Musi upłynąć sporo czasu za nim osiągniemy pełną stabilizację a do tego długa i wyboista droga. Klub ma zaległości względem swoich pracowników, co prawda podpisane ugody w przedmiocie spłaty zadłużenia zewnętrznego ale je trzeba spłacać.
Progres będzie wtedy gdy załapiemy się do pierwszej ósemki, jeżeli tak się nie stanie będzie to świadczyło o tym że jesteśmy w tym samym miejscu co rok temu.
A co do oceny zawodników, którzy do nas dołączyli to w skali europejskiej to przeciętni bądź słabi gracze, których bez żalu pożegnali poprzedni pracodawcy, jedynym w tym gronie zawodnikiem z niemałym potencjałem jest nasz na razie niedoszły transfer E. Valencii.
Na polskie podwórko powinno to wystarczyć a czy się tak stanie zobaczymy w maju.

brylant17 06.02.2017 19:11

Jak dobrze pamiętam, to co Pani Sarapata mówiła w Stan Futbolu to priorytetem jest grupa mistrzowska, a jeżeli będą puchary podkreślam jeżeli to będzie duży sukces dla klubu,ale za cel sobie stawiają pierwszą ósemkę a w następnym sezonie puchary

wiesniak842 06.02.2017 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MłodePokolenie (Post 1463667)
Panowie, spokojnie. W tej rundzie celem jest awans do grupy mistrzowskiej, a celem nadrzędnym, żeby drużyna się zgrała i była drużyną na nowy sezon.

Wraz z odejściem BC zmieńcie myślenie z "mistrz i LM na wczoraj, na już" na "step by step".

O to to. Podpisuje sie pod tym i popieram. Spokojnie, krok po kroku, niech wszystko zmierza ku normalnosci.

ashkeczup 06.02.2017 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1463672)
Pozyskujemy zawodników bez kwot odstępnego a co poniektórzy widzą Wisłę w pucharach.

Lewandowski

kubad99 06.02.2017 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1463678)
Lewandowski

Przecież Lech płacił hajs za niego

ashkeczup 06.02.2017 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubad99 (Post 1463680)
Przecież Lech płacił hajs za niego

Ale do Legii za darmo ;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1463676)
O to to. Podpisuje sie pod tym i popieram. Spokojnie, krok po kroku, niech wszystko zmierza ku normalnosci.

Co nie znaczy, że w tym sezonie można pokusić się o coś więcej niż dół grupy mistrzowskiej. Przyszło dużo zawodników, którzy nie mają z tyłu głowy, że pół roku temu musieli się o kilkumiesięczne zaległości prosić. Przede wszystkim też nie przychodzą emeryci, tylko młode wilki, które na pewno mają jeszcze szmat kariery przed sobą, a my swoją frekwencją na pierwszym meczu możemy ich dodatkowo zmotywować i pokazać, że ten klub to nie widmo Wielkiej Wisły sprzed 10 lat.
Wiadomo, że miejsce 8 też będzie ok i nikt nie będzie miał do nikogo pretensji, ale nie osiadajmy na laurach zarówno sportowo jak i kibicowsko.

R33 06.02.2017 20:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1463663)
Od Czasów holendrów chyba najbardziej intensywne okienko transferowe

Czy ja wiem? Chociażby rok temu w zimie przyszli: Brlek, Małecki, Drzazga, Ondrasek, Balashov, Pietrzak, Wolski. Latem 2013 za Smudy przyszli obaj bracia Brożkowie, Guerrier, Fryc, Burdenski, Stjepanović.

ashkeczup 06.02.2017 20:45

Wolski to tylko wypożyczenie, a Drzazgi nikt nie traktował jako poważne wzmocnienie tylko perspektywe kilku nastepnych lat

WISŁAZWE 06.02.2017 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1463595)
Co do Vidémonta to zastanawiam się w jakim języku będzie dogadywał się z trenerem.
No bo Goncalo Feio będzie tłumaczył na polski dla Polaków i trochę dla naszych "słowian" (Słoweńca, Chorwatów, Bośniaka, Czecha). Gonzales i Llonch rozumieją hiszpański. A co z biednym Hugo?

Po angielsku, spokojnie się dogaduje. Zamieniłem z nim kilka zdań.
Po polsku póki co ''denkuje'' ;)

Dariook 06.02.2017 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1463664)
na kogo idziemy ?
Idziemy w kierunku stabilizacji i to trzeba se wbic do głowy, a nie że idziemy po majstra bo potem będzie bezsensowny płacz i zgrzytanie zębów.
Bez podjarki, pamiętacie jak skończyła "malinowa legia o ktorej marzyłem"? Transfery transferami a i jeszcze chyba Arsenal pyknęli. Jak się skonczyło wszyscy wiemy.

Tak na marginesie, to po majstra idzie sie na budowie lub w za....zialej pyrlandii.

FraMat 06.02.2017 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1463691)
Po angielsku, spokojnie się dogaduje. Zamieniłem z nim kilka zdań.
Po polsku póki co ''denkuje'' ;)

Vidémont, jeśli cię rozumiem, spokojnie dogaduje się po angielsku?
A Kiko też zna język synów Albionu?

wazka 06.02.2017 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1463588)
Fakt Cywka to w ógle jakis ewenement,przezciez sam pamietam jak sie nim nie interesowałem,to czasem ogladajac Lige Angielską w canal+ przewijało sie jego nazwisko,ze dobrze mu idzie,itd,jednym zdaniem "był widoczny".
Ale dalej jestem zdania ze pilakrz z 2 ligi Franckuskiej ma wieksze "pojecie" ogólne i techniczne przygotowania od Polskich klubowiczów (tzn piłkarzy ) :)

,,Nie potrafię sobie za bardzo wyobrazić Grosickiego grającego w Championship. Na tym szczeblu gra się zupełnie inny futbol, oparty na sile i walce, gdzie zabija się indywidualne, techniczne umiejętności."

http://www.przegladsportowy.pl/felie...06,1,1073.html

to pokazuje dlaczego Tomasz Cywka dobrze radził sobie w Championship. Tam jest tylko siła walka i wybieganie, zero techniki :D dlatego jak patrzymy na Cywkę i jego grę od strony technicznej ( pomijając to że biega i walczy ) to jest dramat :p

wazka 06.02.2017 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1463693)
Vidémont, jeśli cię rozumiem, spokojnie dogaduje się po angielsku?
A Kiko też zna język synów Albionu?

Kiko sam mówił że nie zna

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl