![]() |
^^z tym sie zgodze
|
Właśnie obok mnie w autobusie z Belize City do Chetumal siedzi Francuz z Niemką i całkiem płynnie rozmawiają po angielsku. Także tego ...
|
Też znam dwóch Francuzów co mówią po angielsku więc teoria się sypie ...
|
byłem w Paryżu i Berlinie, znałem 2-3 Niemców i nie rozmawiali ze mną inaczej niż po niemiecku :) we Francji w sklepie ciężko było się dogadać po angielsku, to samo na dworcu. także ja mam takie doświadczenie że oni angielski mają w dupie i Polacy mówią lepiej po angielsku.
|
Urzekły mnie Wasze historie, tylko co to ma wspólnego z tematem?
|
Cytat:
Co do niechęci mówienia w innym języku, mimo jego znajomości, to myślę, że Hugo jednak chętnie będzie go używał (jeśli oczywiście któryś zna :D ) |
Wracając do wątku Brozia, na równi z Arkiem jest legendą tego klubu i oby jak najdłużej był zdrowy i w pełni sił. Takich grajków utożsamiających się z Wisłą nam potrzeba, bo następców na tą chwilę niestety brak
|
to moze niebierzmy hugo bedzie spokoj chyba ze zna angielski :D
|
Nikt się tu za bardzo nie spina, po prostu komunikacja jest jednym z czynników, jak nowy zawodnik się zaadaptuje w nowym otoczeniu. Co, nie muszę chyba dodawać, wpływa na to, jak będzie się czuł, a to też wpływa na formę piłkarza. Inna sprawa, że i tak ten sezon powinniśmy walczyć o utrzymanie, a dopiero następny będzie tym domyślnym, pod który jest budowany skład, więc Videmont miałby pół roku na aklimatyzację i naukę języka.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Hugo Boss mowi po ang także spokojnie :) słyszałem co nie co jak Go odbierał Krzoska na lotnisku także problemu nie będzie :)
Mnie osobiście tylko martwi obrona...bo o ile z przodu wyglada to nawet nieźle to tyły hmm conajmniej niepewnie jak na ten moment :/ |
właśnie... przydałby się Krzoska na środek obrony!
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Myślę, że spokojnie Feio może tłumaczyć z hiszpańskiego na angielski dodatkowo/zamiast polskiego.
|
A czego tam sie uczyc? Dzida do przodu i zapier...! :D
|
"Czekamy na odp Valencii, walczymy o Arsenica, jeśli nie wyjdzie,może trafi się inny obrońca, poza tym okno dla Wisły zamknięte!"
https://twitter.com/KrzysiekTSW/stat...80951919906816 |
Cytat:
A później sie dziwią ze Arsenal mistrza nie moze zdobyc! Przeciez Francuz tam jest trenerem, to jak mają zdobyć jak rozumie go tylko Giroud, Koscielny, Debuchy, Diaby, Flamini czy Sanogo. |
Cytat:
To tak jakby na podstawie tego ze Lewandowski, Kuba i Piszczek mowi po niemiecku wyciagac wniosek ze Polacy mowia dobrze po niemiecku. Nikt nie mowi ze zaden Francuz nie gada po angielsku natomiast bezsprzecznym faktem jest to w FR jest duzy odsetek osob mlodych nie wladajacych jezykiem angielskim. czesto nawet osoby wyksztalcone nie potrafia sklecic 3 zdan po angielsku. Analogicznie brytole nie ucza sie obcych jezykow - i nawet jak przytoczysz tutaj przyklady 10 angoli gadajacych w innych jezykach to jest to mniejszosc. Wynika to z roznych przyczyn, braku motywacji, zapatrzenia w swoja kulture etc |
Z tym angielskim pelna zgoda. Francja, Hiszpania, ciezko to wyglada. Wenger to akurat chyba idealny na to przyklad. Proponuje posluchac jego angielszczyzny po 20 latach bycia w UK:D
Co do polityki transferowej. Wyjdzie w praniu. Oby to Kiko jakos ogarnal. Na papierze zle to nie wyglada. |
Od Czasów holendrów chyba najbardziej intensywne okienko transferowe, ktoś tam pisał, że idziemy na mistrza, ale inne ekipy w tym ta z Warszawy też się wzmacniają ...
|
na kogo idziemy ?
Idziemy w kierunku stabilizacji i to trzeba se wbic do głowy, a nie że idziemy po majstra bo potem będzie bezsensowny płacz i zgrzytanie zębów. Bez podjarki, pamiętacie jak skończyła "malinowa legia o ktorej marzyłem"? Transfery transferami a i jeszcze chyba Arsenal pyknęli. Jak się skonczyło wszyscy wiemy. |
Ja osobiście jarałbym się niesamowicie gdyby udało się zająć miejsce 3-4.
W przyszłym sezonie należy zbudować taką kadrę aby wywalczyć miejsce na podium, a w perspektywie 2 lat realnie wkroczyć do walki o tytuł. Ale do tego potrzebni są kibice, więc marsz do kas. |
Podziwiam optymizm :) Owszem okienko bardzo mi się podoba. Wreszcie będzie rywalizacja i normalna kadra. Udało się tez dodać jakości do drużyny. Jak wejdą do 8-ki to ja będę bardzo happy.
|
Panowie, spokojnie. W tej rundzie celem jest awans do grupy mistrzowskiej, a celem nadrzędnym, żeby drużyna się zgrała i była drużyną na nowy sezon.
Wraz z odejściem BC zmieńcie myślenie z "mistrz i LM na wczoraj, na już" na "step by step". |
Pozyskujemy zawodników bez kwot odstępnego a co poniektórzy widzą Wisłę w pucharach. Musi upłynąć sporo czasu za nim osiągniemy pełną stabilizację a do tego długa i wyboista droga. Klub ma zaległości względem swoich pracowników, co prawda podpisane ugody w przedmiocie spłaty zadłużenia zewnętrznego ale je trzeba spłacać.
Progres będzie wtedy gdy załapiemy się do pierwszej ósemki, jeżeli tak się nie stanie będzie to świadczyło o tym że jesteśmy w tym samym miejscu co rok temu. A co do oceny zawodników, którzy do nas dołączyli to w skali europejskiej to przeciętni bądź słabi gracze, których bez żalu pożegnali poprzedni pracodawcy, jedynym w tym gronie zawodnikiem z niemałym potencjałem jest nasz na razie niedoszły transfer E. Valencii. Na polskie podwórko powinno to wystarczyć a czy się tak stanie zobaczymy w maju. |
Jak dobrze pamiętam, to co Pani Sarapata mówiła w Stan Futbolu to priorytetem jest grupa mistrzowska, a jeżeli będą puchary podkreślam jeżeli to będzie duży sukces dla klubu,ale za cel sobie stawiają pierwszą ósemkę a w następnym sezonie puchary
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Wiadomo, że miejsce 8 też będzie ok i nikt nie będzie miał do nikogo pretensji, ale nie osiadajmy na laurach zarówno sportowo jak i kibicowsko. |
Cytat:
|
Wolski to tylko wypożyczenie, a Drzazgi nikt nie traktował jako poważne wzmocnienie tylko perspektywe kilku nastepnych lat
|
Cytat:
Po angielsku, spokojnie się dogaduje. Zamieniłem z nim kilka zdań. Po polsku póki co ''denkuje'' ;) |
Cytat:
|
Cytat:
A Kiko też zna język synów Albionu? |
Cytat:
http://www.przegladsportowy.pl/felie...06,1,1073.html to pokazuje dlaczego Tomasz Cywka dobrze radził sobie w Championship. Tam jest tylko siła walka i wybieganie, zero techniki :D dlatego jak patrzymy na Cywkę i jego grę od strony technicznej ( pomijając to że biega i walczy ) to jest dramat :p |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl