![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jestem pewny ze Brozek bedzie mial na koniec sezonu wiecej bramek niz Ondrasek czy Zachara. Po odejsciu Wolskiego, ktos musial wziac na siebie gre. Brozio calkiem niezle rozprowadzal pilki. Niestety nie omijaly go kontuzje. Wiosna juz nie musi sie cofac po pilki bo od rozgrywania bedzie mial Semira.
|
Co nie zmienia faktu, że czas Brożka pomalutku się kończy i trzeba by zacząć się rozglądać za jakimś godnym następcą...
|
Doszedł Stilic, to Paweł postrzela teraz.
Zresztą i tak nikogo lepszego nie mamy. |
Hugo na Twitterze dał sygnał że coś podpisał.. Umowa? :)
|
Mam nadzieję że latem ten godny następca przyjdzie. Zresztą dochodzą słuchy z klubu ze Latem priorytet to napastnik i bramkarz :) mam nadzieje ze będą klasowi
|
Tu juz nawet nie będzie wyboru... Ondrasek pewnego poziomu nie przeskoczy, Brozek wiadomo, lata.
Więc w lecie napastnik to będzie cel numer 1 na okienko transferowe. |
No niestety Ondrasek spoko byk, tylko strzela ślepakami.
|
Ondrasek to król strzelców ligi norweskiej. Przyszedł do nas właśnie po to żeby strzelać. Liczę że w tym sezonie nie będzie miał tajnego zadania jakiegoś i będzie ten byk ładował gol za golem. Trzymam kciuki.
P.S. Co ja gadam. Niektórzy tutaj chcą kupić strzelbę nie po to, żeby strzelać, tylko trzymać za lufę i ładować obuchem |
Cytat:
|
To może jak Stilić zacznie podawać do Ondraska to może i on zacznie strzelać ?
|
Cytat:
Na początek może warto byłoby się przyjrzeć tabeli z listą wszystkich królów strzelców tej ligi w jej historii, uszeregować ją wg liczby zdobytych bramek/spotkanie (G/M) i zobaczyć kogo się wtedy znajdzie na samym jej końcu. https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...ue_top_scorers P.S. No i lektura uzupełniająca ;) http://www.90minut.pl/kariera.php?id=26364 |
A jak myślisz czemu został kupiony do nas? Z myślą taką żeby się przepychać? Czy to Wy dorobiliście mu całą ideologię?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
To ile warte jest to wyszkolenie, jeśli taki Cywka może temu, rzekomo dobrze wyszkolonemu, piłkarzowi zabrać miejsce w składzie?
|
komu Cywka zabrał miejsce w składzie ?
|
Nie każdy wyszkolony we Francji będzie technikiem, nie każdy wyszkolony w Anglii będzie bardzo dobrym piłkarzem. Każdy ma określony talent i inne predyspozycje do bycia mocnym. Cywka, jak mówiło kilku piłkarzy z nim grających, jest mega wybiegany i waleczny, więc być może dlatego utrzymywał się na granicy Championship i League One, co nie znaczy, że grałby w Ligue 2 czy Segunda Division. Jak widać nawet w Ekstraklasie wymagane są inne zestawy umiejętności.
|
Cytat:
Fakt Cywka to w ógle jakis ewenement,przezciez sam pamietam jak sie nim nie interesowałem,to czasem ogladajac Lige Angielską w canal+ przewijało sie jego nazwisko,ze dobrze mu idzie,itd,jednym zdaniem "był widoczny". Ale dalej jestem zdania ze pilakrz z 2 ligi Franckuskiej ma wieksze "pojecie" ogólne i techniczne przygotowania od Polskich klubowiczów (tzn piłkarzy ) :) Ale u nas i tak polowa pilakrzy nie mogła odpalic,jak Matusiak,Garguła Lobodzinski ,i inni. |
Przecież Championship>>>Ligue 2. Dajcie Cywkę chwilę to zobaczycie, że odpali. Rzucany po całym boisku nie mógł dobrze wejść w ten zespół. Różnica między tymi dwoma panami jest taka, że Cywka ma 28 lat a Videmont 23
|
Tylu trenerów w Wiśle nie doceniło talentu Cywki? To trochę jak z Jirsakiem, każdy mówił, że to dobry piłkarz i już zaraz odpali, tylko lata mijały, trenerzy się zmieniali, a on dalej nie mógł się ogarnąć.
Boję się, że Cywka pewnego muru nie przeskoczy. Jest to solidny rzemieślnik, ale fakt, że zdecydował się na powrót do Polski wskazuje, że jednak tak dobrze w Anglii - przynajmniej pod koniec - to już mu nie szło. |
Mi się wydaje, że na wiosnę z Cywki coś będzie, nie wiem czemu, ale sparingi były obiecujące.
Tak naprawdę to chłopak ma trochę u nas ciężko, rzucają go po całym boisku, zero stabilizacji. A co warta jest stabilizacja pokazał choćby Brlek. |
Cytat:
|
Co do Vidémonta to zastanawiam się w jakim języku będzie dogadywał się z trenerem.
No bo Goncalo Feio będzie tłumaczył na polski dla Polaków i trochę dla naszych "słowian" (Słoweńca, Chorwatów, Bośniaka, Czecha). Gonzales i Llonch rozumieją hiszpański. A co z biednym Hugo? |
Francuzi w większości całkiem przyzwoicie posługują się angielskim
|
Uniwersalny język - futbol? ;P
|
Cytat:
|
Cytat:
Kto więc będzie tłumaczył Vidémontowi? I z jakiego na jaki język. Chyba, że Hugo zna hiszpański |
Cytat:
|
Wlasnie wielu Francuzow zna hiszpanski a nie angielski :-)
Podobne jezyki hiszpanski nawet latwiejszy :-) |
Cytat:
|
Cytat:
Tam ludzie nawet jak znaja to niechetnie sie posluguja innym jezykiem :-) |
Francuzi w ogole nie mowia po angielsku ani be ani me!
|
No właśnie chyba sam powinieneś odbyć taką podróż. I wtedy się przekonasz, że wcale we Francji język angielski nie jest na porządku dziennym.
|
Cytat:
|
Niemcy troche mowia po angielsku nawet bym powiedzial ze wiekszosc i to calkiem dobrze a Francuzi zero
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:13. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl