Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Robert Maaskant byłym trenerem Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7560)

Ajax 07.11.2011 22:33

W tym momencie to nienajlepsza decyzja (jeśli zwalniać Maaskanta to po rundzie jesiennej)

Za Maskantem:
Wyniki
Pierwszy raz od kliku lat nie było kompromitacji w pucharach
Pierwszy raz od kliku lat otarliśmy się o LM
Mistrzostwo z niczego.
W zeszłym sezonie wyciągnął wnioski i ustawił drużynę bardziej defensywnie i inaczej co dało nam mistrza

Przeciw
Kibice (stadion do wypełnienia)
W tym sezonie twardogłowość i nie zmienianie składu bez kontuzji (Biton zaczął grać tylko ze względu na kontuzję Genkova)
Brak motywacji całej drużyny (Wilk biega Jaliens nie)
Brak pomysłu na ofensywę (piłka w poprzek poleganie na indwidualnościach)

Ciężka sprawa boję się że nikogo nie mają na jego miejsce.

Galonek 07.11.2011 22:33

Czemu w meczu z Lechem czy np. u siebie z Apoelem Wisła potrafiła zagrać dobry mecz, a już z PBB czy Parchami zagrała katastrofalnie? To pokazuje, że wpływ trenera na grę Wisły był ŻADEN!! Decydowała forma dnia najlepszych zawodników, których teraz po prostu zabrakło.

Dzimi 07.11.2011 22:33

Jeszcze jedno - przy obecnej kadrze nowy trener który przyjdzie za Maaskanta musi władać b.dobrze językiem angielskim. W przeciwnym przypadku może być katastrofa

jcts 07.11.2011 22:34

Maaskantowi trzeba podziękować za Mistrzostwo i kilka fajnych meczy które dzięki niemu przeżyliśmy jak 4-0 z Legią, 3-1 z Litexem, czy 1-0 z Amiką. Z jednej strony szkoda bo to fajny chłop był, znakomity PR miał, co w takim klubie jak Wisła jest potrzebne. No ale mimo wszystko czas na zmiany. Teraz liczę albo na Jimeneza (jak jest tylko taka możliwość) albo jakiegoś trenera o twardej ręce.

tomek100 07.11.2011 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kandzior (Post 1188491)
No ja myślę, że aspiracje i cele w naszym klubie są troszkę większe.

Jak dla mnie to liczy się tylko MP - na Europę to będziemy jeszcze długo za słabi...

salek 07.11.2011 22:34

Moim zdaniem przyczyna jest prosta- tak słabo grającej Wisły nie było już od kilku lat. Mając zwłaszcza na uwadze ilość transferów!
Kiedy ostatnio przegraliśmy u siebie tyle meczy w sezonie?
Zdobyliśmy mistrza? Gówno prawda! Doczołgaliśmy się do niego!

marek2a 07.11.2011 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 1188473)
Budowanie składu drużyny na podbój Europy jest w naszym przypadku łudzące podobne do procesu budowy nowego stadionu. Co gorsza, wszystko wskazuje na to, że i efekt będzie podobny...

Co warto pamiętać z czasów pracy Maaskanta? Wygrane z Legią, Cracovią (na wiosne) oraz w miarę przyzwoitą końcówkę lata w pucharach w wykonaniu Białej Gwiazdy.

i wygraną na Amika arena:p

River 07.11.2011 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sami (Post 1188412)
Maaskant trenerem Wisły był od 21.08.2010r. do 07.11.2011r.

W tym czasie jego bilans w:
* Ekstraklasie:
Łącznie: 21-8-11 (56:38) [40 meczów]
U siebie: 14-2-4 (35:16)
Wyjazd: 7-6-7 (21:22)
* Pucharze Polski:
Łącznie: 4-1-1 (10-6) [6 meczów]
U siebie: 1-0-1 (1:1)
Wyjazd: 3-1-0 (9:5)
* Europejskich Pucharach:
Łącznie: 6-0-4 (14:16) [10 meczów]
U siebie: 4-0-1 (8:4)
Wyjazd: 2-0-3 (6:12)
* Razem:
Łącznie: 31-9-16 (80:60) [56 meczów]
U siebie: 19-2-6 (44:21)
Wyjazd: 12-7-10 (36:39)

Wyczesany bilans:rotfl: 16 porazek w 56 meczach, z czego wiekszosc z tych meczow (i porazek) w marnej polskiej lidze:shock: 28% spotkan przegranych.

Jedna rzecz. Maaskant szedl droga zlotoustego Macieja. Tez wygral tytul, tez zaliczyl wpadki w prestizowych meczach (derby, Legia), do tego podwojna wpadka z Podbeskidziem czy np. zenujace porazki z Gornikiem czy Lechia. Do Macieja brakuje mu tylko pucharowej Levadii. Na szczescie nie bedzie juz mu to dane. Dzieki mimo wszystko za MP i LE ale ten stan nie mogl trwac wiecznie, kiedy zespol przez rok prowadzony stoi w miejscu. Nie ma rozwoju, nie ma postepu. To wygladalo tak jakby Maaskant nie byl w stanie nic wiecej wymyslec z tym zespolem. W takiej sytuacji stagnacja, stanie i czekanie na Bog wie co jest czyms najgorszym. Dlatego potrzebna jest zmiana. Tu zmiana trenera jest oczywista.
Od pewnego czasu zastanawialem sie jak ten zespol by gral pod wodza innego trenera. Nie mowie o Moskalu tylko o kims kto przyjdzie na stale. Wtedy zobaczymy, czy ten zespol personalnie byl slaby i Maaskant wycisnal z niego max czy jednak ta grupa ludzi jest w stanie grac lepiej, ciekawiej i skuteczniej. O tym przekonamy sie pewnie na wiosne choc licze, ze jednak nowy trener przejmie zespol jeszcze przed koncem tej rundy.

Nie rozumiem tego placzu po Maaskancie. Przeciez zespol stal w miejscu. To trener mial zostac bysmy ogladali kolejne Podbeskidzia czy wtope w derbach na wiosne u siebie i slynne 0-1? Skoro Robert przez rok nie byl w stanie rozruszac tego zespolu to trzymanie go chocby do konca sezonu mijalo sie z celem. Zaliczalibysmy kolejne przykre porazki i sluchali kwiatkow Maaskanta na konferencjach.

Romuald 07.11.2011 22:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1188499)
Może i zwalniali - słusznie z resztą. Ale ku.źwa nie teraz. Nie mając nikogo na jego miejsce? Nonsens. Moskal poprawi grę zespołu?
Maaskant sam się prosił o wylot i ja tam się akurat cieszę, ale liczyłem, że nasz zarząd wykaże więcej profesjonalizmu i poczeka, aż będzie miał kogoś jako alternatywę...

A skąd Ty możesz wiedzieć,że nie mają następcy ? interia podała,że poszukiwania trenera rozpoczęto po meczu z Legią więc przestań narzekać!!! myślisz,że w kilka godzin załatwią trenera? ktoś musi prowadzic treningi przez ten czas .

gizmowisla 07.11.2011 22:36

skoro wyrzucony zostal Maaskant to pewnie odejdzie tez Valxx - wiem - Stan jest kontrowersyjna postacią bo sprawdzil zarowno dobrych zawodnikow jak i cieniasow ....nie wiem czy to zle czy dobrze - nie mi to oceniac ale z odejsciem Stana mozemy juz nie widziec ( obym sie mylil ) zawodnikow typu : Melikson, Jovanovic,Biton , Genkov ( sprzed kontuzji) czy nawet Pereiki - czyli wg mnie duzych wzmocnien i zawodnikow jak na polskie warunki nawet niezlych ....wiem, mozna tez wyliczac Jaliensa, Chaveza, Lameya, Diaza czy Nuneza czyli zawodnikow slabych badz przecietnych ale ...hmmm.... obysmy nie zatesknili za takim dyr.sportowym , bo niechcialbym zeby Basalaj znowu wzial sie za menadzerke - czyli cos o czym nie ma pojecia - i nam sprowadzil w jednym okienku wlasnie taki ch zawodnikow ktorych wymienilem w drugiej kolejnosci + zawodnikow typu Jovanic, Branco, Bunoza, Paljic ( choc on akurat moglby latac dziury z lawki) Boukhari , Zuraw ( z pelnym szacunkiem ) czy Rios ... czyli nie oszukujmy sie - zawodnikow slabych lub w najlepszym przypadku bardzo przecietnych

cinekw 07.11.2011 22:36

Jestem za tym, żeby dać trenerowi spokój i nie działać pochopnie, nawet jeśli by zawalił cały jeden sezon, ale niech to będzie trener z perspektywą, który nie wygaduje głupot na każdej konferencji. Niech Basałaj sie zastanowi, i znajdzie takiego człowieka, któremu powierzy budowe nowej Wisły, niech da mu dużo czasu i komfort pracy. Przykład Serbskiego trenera w APOELU jest tutaj myślę dobrym porównaniem. Lecz nie ma na rynku chyba takiego polskiego coacha, który by się nadał, wszyscy sensowni mają prace, a zdecydowanie wolałbym Polaka na tym stanowisku i niech w końcu zaczną GRAĆ POLACY.

qchar90 07.11.2011 22:36

oby Kapka nie zajal sie szukaniem nowego trenera
jesli sie nie myle to ten czlowiek stal za zatrudnieniem Okuki i Liczki

KRIS22 07.11.2011 22:41

Wczoraj po klęsce w derbach większość na tym forum była za zwolnieniem Maskanta dzisiaj po zwolnieniu nagle znaleźli sie jego obrońcy ludzie wam to chyba nigdy nie dogodzi ja jestem i byłem od wczoraj wieczora ( nawet już dlugo wcześniej ) za zwolnieniem Maskanta z kilku powodów :
- Nie wyciąganie wniosków z fatalnych występów Jaliensa i ciągłe jego wystawianie w składzie.
- Stałe fragmęty gry nie tworzyliśmy z nich zadnego zagrożenia dla rywali a wręcz traciliśmy falowo bramki po nich.
- Zawsze trenera bronią wyniki a Maskant ich ostatnio nie miał i to najbardzie przemawia za jego zwolnieniem.
- Na koniec jego konferencje prasowe dla mnie osoba która jest naszym trenerem musi być też przykładem profesjonalizmu i obiektywizmu a tego własnie Maskantowi brakowało w jego wypowiedziach a czare goryczy przelała jego wypowiedź po derbach.

Dziękuję trenerze za Mistrza Polski i Życzę POwodzenia w dalszej pracy.

Dla trzeźwo oceniających sytuację zastanówcie sie co osiągnąłby Skorża z takimi piłkrarzami jakich dostał Maskant ( Melikson , Pareiko , Iliev , Biton , Genkow , itp.) a on dostał jedynie pokrake Kirma ??

wiśnia 07.11.2011 22:42

Maaskant polecial,w przerwie pozegnamy Meliksona, a w czerwcu Bitona.To się nazywa przebudowa drużyny /według Basałaja/

alkoholik 07.11.2011 22:42

Cóz jeszcze by Maskanta usprawiedliwiały kontuzje jeśli byśmy przegrali z Lechem czy Legią ale porażek z Krakowią i Podbeskidziem nic nie usprawiedliwia i to uporczywe wystawianie Qiu Jaljensa do składu. Co do Jaljensa jego czas się też pewnie już skończył

Zotek 07.11.2011 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1188516)
skoro wyrzucony zostal Maaskant to pewnie odejdzie tez Valxx - wiem - Stan jest kontrowersyjna postacią bo sprawdzil zarowno dobrych zawodnikow jak i cieniasow ....nie wiem czy to zle czy dobrze - nie mi to oceniac ale z odejsciem Stana mozemy juz nie widziec ( obym sie mylil ) zawodnikow typu : Melikson, Jovanovic,Biton , Genkov ( sprzed kontuzji) czy nawet Pereiki - czyli wg mnie duzych wzmocnien i zawodnikow jak na polskie warunki nawet niezlych ....wiem, mozna tez wyliczac Jaliensa, Chaveza, Lameya, Diaza czy Nuneza czyli zawodnikow slabych badz przecietnych ale ...hmmm.... obysmy nie zatesknili za takim dyr.sportowym , bo niechcialbym zeby Basalaj znowu wzial sie za menadzerke - czyli cos o czym nie ma pojecia - i nam sprowadzil w jednym okienku wlasnie taki ch zawodnikow ktorych wymienilem w drugiej kolejnosci + zawodnikow typu Jovanic, Branco, Bunoza, Paljic ( choc on akurat moglby latac dziury z lawki) Boukhari , Zuraw ( z pelnym szacunkiem ) czy Rios ... czyli nie oszukujmy sie - zawodnikow slabych lub w najlepszym przypadku bardzo przecietnych

Umieszczenie Chaveza i Nuneza kategorii graczy slabych jest lekkim naduzyciem, natomiast nie bede przypominal, jak wszyscy piali z zachwytu jakim to zajebistym zawodnikiem musi byc Jaliens i jakie ma CV.

Co jak co, ale do Valcxa trudno o cokolwiek sie przyczepic.

Mario Nh 07.11.2011 22:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iiYama (Post 1188379)
Przykro, przykro, bo były wielkie nadzieje. Wydawał się świetną osobą.

Ale sami przyznacie że zęby bolały jak się oglądało nas w pojedynku z Appoelem, Odense, Podbeskidziem czy wczoraj.

Szkoda że z tego romansu nic nie wyszło ale nie panował nad sytuacją, stał się irytujący. Jego humor czy też sarkazm doprowadzał do szewskiej pasji.

Powodzenia w dalszej karierze i dzięki za mistrzostwo.

P.S. Zabierz z sobą Jaliensa.

To jest chyba najlepszy post tego wieczora.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dudzon (Post 1188405)
Myślałem że Basałaj jest większym profesjonalistą. Wyrzucenie Maaskanta to głupi krok. Gość zrobił Mistrza Polski, awansował do fazy grupowej Ligi Europejskiej i nie traci kontaktu punktowego do czołówki ligi.

W jakim stylu? Na jakim farcie? Przegrana w lidze u siebie z Lechią, z Podbeskidziem,, bezbarwnie z Legią, wysokie porażki w pucharach i na koniec derby. W jakim stylu...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sami (Post 1188412)
Maaskant trenerem Wisły był od 21.08.2010r. do 07.11.2011r.

W tym czasie jego bilans w:
* Ekstraklasie:
Łącznie: 21-8-11 (56:38) [40 meczów]
U siebie: 14-2-4 (35:16)
Wyjazd: 7-6-7 (21:22)
* Pucharze Polski:
Łącznie: 4-1-1 (10-6) [6 meczów]
U siebie: 1-0-1 (1:1)
Wyjazd: 3-1-0 (9:5)
* Europejskich Pucharach:
Łącznie: 6-0-4 (14:16) [10 meczów]
U siebie: 4-0-1 (8:4)
Wyjazd: 2-0-3 (6:12)
* Razem:
Łącznie: 31-9-16 (80:60) [56 meczów]
U siebie: 19-2-6 (44:21)
Wyjazd: 12-7-10 (36:39)

Sukcesy:
- mistrzostwo Polski
- awans do Ligi Europy

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kot (Post 1188436)
Kibice krzyknęli o proteście i Ja Zarząd Wisły Cupiała zdecydowałem w jednej chwili

Zaraz z tego wyniknie konflikt na lini pikniki - kibole z młyna.

Jak widać zdania są podzielone.
Dzięki za Mistrza Polski! Czas na kogoś nowego.

biziu25 07.11.2011 22:44

czyżby Smuda miał rzucić reprezentację przedwcześnie??

gris 07.11.2011 22:45

Przecież Wisła od roku grała bez stylu a fartowne zwycięstwa w tym sezonie umieściły nasz zespół w górnej części tabeli. Przegrał trzeci mecz z rzędu a gość nie widzi problemu. Mam nadzieję, że następny trener weźmie sobie do serca umotywowanie zawodników na derby.

Konfliktowy 07.11.2011 22:47

Z całym szacunkiem do Moskala, ale jeśli leci głowa trenera to powinna też polecieć głowa asystenta. Widać, że trzymają go w klubie na siłe, ale prowadzić pierwszego zespołu przez dłuższy czas mu nie dadzą. Przyjdzie nowy, Kazek będzie asystentem i tradycyjnie po ok. półtora roku poleci tylko pierwszy trener.

Basałaj choćby się miał zesrać to stołka nie odda.
Inną sprawą jest to, iż najwyższa już pora wyciągać konsekwencje wobec piłkarzy.

Od siebie mogę podziękować za MP, i za doprowadzenie do sytuacji, w której usłyszałem hymn LM na Reymonta.

Jagul 07.11.2011 22:47

Trochę szkoda, bo mimo wszystko jednak ten tytuł MP zdobył i prawie wprowadził nas do upragnionej LM. I w sumie można mówić, że bez stylu ale już tyle razy mieliśmy styl i odpadaliśmy z ogórkami. Robert wskazał nam kierunek, w którym należy się udać aby choć trochę zbliżyć się do Europy. To że nie potrafił poprowadzić drużyny w tym kierunku to już inna sprawa.
Mam tylko nadzieje, że skoro zdecydowali się na jego zwolnienie, to mają jakiegoś następce z prawdziwego zdarzenia, bo z całym szacunkiem ale mam dość polskiej szkoły trenerskiej.

arrosmay 07.11.2011 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KRIS22 (Post 1188521)
Dla trzeźwo oceniających sytuację zastanówcie sie co osiągnąłby Skorża z takimi piłkrarzami jakich dostał Maskant ( Melikson , Pareiko , Iliev , Biton , Genkow , itp.) a on dostał jedynie pokrake Kirma ??

Ale pier*****e
Zastanów się coby osiągnął Maaskant, gdyby nie rozwalili mu obrony? Co by Skorża osiągnął gdyby zamiast Marcelo, Baszczyński, Głowa, Alvarez, Cleber miał takie pokraki jak Jaliens, Lamey, Pajlic itp

JacekFan 07.11.2011 22:50

To nie jest dobra wiadomość. źle się dzieje, i kto za niego?????????????????

hunter 07.11.2011 22:50

O Matko Boska Częstochowska. Czy ja dobrze widzę, czy tutaj są osoby który uważają, że Bogdan Basałaj podjął jednoosobową decyzję o wyrzuceniu Maaskanta? :lol:

KOALIK 07.11.2011 22:50

Basałaj jak zwykle udaje, że coś robi. Kolejny bardzo niekompetentny prezes.

Dzimi 07.11.2011 22:52

cytat z weszło:

Cytat:

Pisaliśmy, że tak się to skończy. Bogusław Cupiał wiele może wybaczyć, ale nie porażkę z Cracovią zaraz po porażce z Podbeskidziem Bielsko-Biała. Tylko ktoś, kto nie zna wiślackich realiów mógł sądzić, że Maaskant uratuje posadę.

JacekFan 07.11.2011 22:52

To nie jest dobra wiadomość. źle się dzieje, i kto za niego?????????????????

Teqcontroller 07.11.2011 22:52

Ja .......e o.O RM nie jest już trenerem Wisły , mnie ciekawi jedno , kto teraz za niego ?

KOMINEK 07.11.2011 22:54

Maaskanta zgubiły kontuzje i zdobycie mistrza Polski.
Gdyby w tamtym roku zajął w dobrym stylu 4 miejsce teraz pewnie gralibyśmy drużyną która by walczyła o MP.

A tak został nadmuchany do granic rozsądku balonik pt. LM.
Pod LM byli kupowani zawodnicy co to już tam grywali LM były podporządkowane przygotowani do sezonu, taktyka. Balonik pękł i został pustka doprawina kontuzjami.

Maaskant nie umiał tego wszystkiego poskładać na nowo. Piłkarze są jacy są, taktyka gry z kontry ni jak się ma do naszej T-Mobile , zapału też nie ma bonie ma już o co walczyć.

Czas Maaskanta wyczerpał się.

Mam tylko nadzieję że nie była to operacja wyrzućmy Roberta a potem poszukamy trenera.

szczepek19 07.11.2011 22:54

Wczoraj wszyscy rządali głowy Maaskanta, dziś poleciała głowa i... PŁACZ !! kurde Polska mentalność... dobrze zrobili, ale nie zmienia to faktu że Dziękujemy Robert !

KRIS22 07.11.2011 22:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arrosmay (Post 1188531)
Ale pier*****e
Zastanów się coby osiągnął Maaskant, gdyby nie rozwalili mu obrony? Co by Skorża osiągnął gdyby zamiast Marcelo, Baszczyński, Głowa, Alvarez, Cleber miał takie pokraki jak Jaliens, Lamey, Pajlic itp

To może ja kazałem Maskantowi wystawiać Jaliensa który zawalał bramkę średnio prawie w każdym meczu i do tego Diaza na lewej obronie gdzie gość totalnie sobie nie radzi a jak potrafi grać na środku obrony pokazały mecze z Fulham i Cracovia zastanów sie każdy nawet nie będący trenerem widział te błędy jak i masę innych jak np. staałe fragmenty zwłaszcza w obronie tylko nie nasz trener nie potrafił wyciągać wniosków i już go nie ma i to własnie różni Masakanta od Skorży on te wnioski wyciągnął w Legii i jakie to daje efekty widzimy.

gizmowisla 07.11.2011 22:56

Umieszczenie Chaveza i Nuneza kategorii graczy slabych jest lekkim naduzyciem, natomiast nie bede przypominal, jak wszyscy piali z zachwytu jakim to zajebistym zawodnikiem musi byc Jaliens i jakie ma CV.

kolego po 1 to tylko moje zdanie - dla mnie Chaves jest na tak slabym poziomie jak Jaliens - ale to tylko moje zdanie - ku..a chyba od tego wlasnie jest forum - po 2 - nie pialem nigdy z zachwytu nad jaliensem bo od rzoku nie przypominam sobie jego jakiegos oszalamiajacego meczu - po 3 dla mnie Nunez to tez nijaki zawodnik - ani to skrzydlowy - ani def. pom ani tym bardziej ofensywny ... wiec sory ale to tylko moje zdanie ...a co do Valxa to przeczytaj uwaznie co napisalem - moze po 10 x zrozumiesz- ze mam do niego mieszane uczcucia bo tylu samych dobrych zawodnikow sprowadzil ilu tez bardzo slabych ....

moce 07.11.2011 22:56

pogratulowac swietnej decyzji zarzadowi Maaskant powodzenia w dalszej karierze teraz wyjebia Bakero w Amice i wezma Roberta he hy he

Kandzior 07.11.2011 22:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bondTSW (Post 1188501)
Ja mam nadzieję, że celem jest 5-0 w Derbach na wiosnę.

No ja bym chciał taki wynik zobaczyć. A apetyt po wczorajszym jest podwójny.

tomek100 - Bo tu niestety trzeba radykalnych zmian, żeby osiągnąć coś w Europie i przestać wciąż na farta liczyć.

dragon 07.11.2011 22:56

Co do RM - mieszane odczucia. Na pewno zaskoczenie bo wydawało mi się, że ma on duży kredyt zaufania w klubie.

Z jednej strony na minus: gra na aferę , bezowocne dośrodkowania na jedynego napastnika i mało gry kombinacyjnej.

Z drugiej strony wyniki w dużej mierze tłumaczy masa kontuzji która z pewnością BARDZO osłabiła naszą drużynę. Maor, Mały, Genkov, Bunoza, Sobol to jest połowa (!) pierwszego składu.

Kto następny? (ciekawe czy kogoś mają czy wynik derbów sprowokował zarząd do spontanicznego działania.)

Oby ktoś na dłużej, ktoś jednak z zagranicy. ...Dan wróci ? :D

Mario Nh 07.11.2011 22:57

Jeszcze jedno. Niektórzy z was piszą że jest to błędna decyzja argumentując, że nie ma nikogo za Roberta.
Trwają rozmowy. Moskal może nie poprowadzić Wisły nawet przez jeden mecz. Ostudźcie głowy i zastanówcie czy chcielibyście oglądać tak grającą Wisłę jak w tym sezonie? Ja nie.

westersyl 07.11.2011 22:57

Cytat:

Basałaj jak zwykle udaje, że coś robi. Kolejny bardzo niekompetentny prezes.
Basałaj chciałby coś zbudować tylko wiadomo kto tak naprawdę pociąga za sznurki i jak blisko Kapka przebywa w otoczeniu BC.

Gucio25 07.11.2011 22:57

mieszane uczucia.
z jednej strony nie widziałem innego wyjścia po tym co ostatnio się działo, po wynikach, po stylu, który od dłuższego czasu był mizerny, wczorajsze derby przelały czarę goryczy..

z drugiej strony - wiele mądrych słów już tutaj padło z ust np. iiYamy, z którymi nie da się nie zgodzić. Maaskant mimo początkowych wątpliwości, okazał się osobą, z którą można było wiązać nadzieję i która wydawała się bardzo barwną postacią, która może tu zagościć na dłużej. wszystko się popsuło w szybkim tempie, bo jeszcze w sierpniu przecież wszystko się układało dobrze.

szkoda, że Robertowi nie wyszło. dziękuje za mistrzostwo i powodzenia w dalszej karierze.

Przemas 07.11.2011 22:58

Głupia decyzja! Coś czuję że tym zwolnieniem Basałaj ratował swoją własną dupę.Idiotyzm i tyle w tym momencie robić taki ruch. Wierzycie, że Kaziu Moskal jest w stanie coś do końca rundy ugrać? Z całym szacunkiem do niego, ale nie sądzę aby miał duży autorytet wśród piłkarzyków. Krok w tył w mojej ocenie. No chyba, że przyjdzie doświadczony trener z sukcesami typu Jimenez i zrobi od razu 2 w przód.

Konfliktowy 07.11.2011 23:01

Coś czuje,że zaserwują nam na deser Urbana... (tfu!)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl