![]() |
Cytat:
Cytat znajdź sobie sam. |
Dudka oficjalnie w Levante, w klubie w którym szanse na dużą ilość występów ma nie powiem małe ale średnie, jak wiadomo w Hiszpanii liczy się technika co akurat to nie jest najmocniejszą stroną Darka. 38 spotkań w lidze plus parę w innych rozgrywkach to spora szansa dla Polaka, nikt ok. 45 występów nie wytrzyma, jeśli dorzucić do tego zawieszenia kartkowe, to wybór klubu był niezły.
|
Cytat:
|
Co do zarobków Pawełka, negocjacje były długie (jak pamiętacie) i końcowa kwta oscylowała wokół 150 tysięcy o których mówiłem wcześniej.
Ile zarabia Jovanić to nie wiem i wątpię, że wie to Pawełek :] (poza tym mógł w zaokrągleniu powiedzieć, że dwa razy, a w rzeczywistości mogło to być około 200 tysięcy) Wg mnie to Jovanić więcej niż te 150 tysięcy tez nie ma... |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Całemu temu jarmarkowi - czyli ludziom w otoczeniu Cupiała - należałoby postawić dożywotni zakaz pojawiania się w klubie, bo oni mają swoje ciemne interesy. Może i owszem liczy się jakość, ale menedżer pewnie za to, że przekona piłkarza do odpowiedniej kwoty zarobków otrzyma swoją "nagrodę". Tak to pewnie mniej więcej wygląda. A dodatkowo całe "otoczenie" pewnie też na tym nieźle wyjdzie. Kapka to już całkiem inna historia - ten człowiek jest niezatapialny w Wiśle. Nie ma takiej opcji, by go wyrzucić, pomimo że większość kibiców chciałoby go jak najszybciej usunąć z klubu z powodu jego niekompetencji w ściąganiu zawodników. |
Bednarz nie brał udziału w zatrudnieniu Jovanicia. Juz nie zrzucajcie wszystkich bledow na niego.
|
Zatrudnienie Jovanica to Jarosz i Basałaj.
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie ma już Witolda Lisa - koordynatora ds. młodzieży - jego miejsce zajął Marzec. Wśród skautów nie ma już Klejdinsta, który pracował swego czasu w Wiśle. Nie wiem, kogo jeszcze brakuje, nie wiem, czy stał za tym Bednarz, ale jeśli było to w ostatnich kilku miesiącach, to mógł być to Bednarz, bowiem jest on odpowiedzialny za sztab sportowy, więc duże prawdopodobieństwo, że odpowiada też za zatrudnienie w tym względzie. |
Jarosza tez juz nie ma.
|
Kogoś jeszcze dziwi, że Jovanić się trzyma kontraktu w Wiśle rękami i nogami i woli ME ?
150k euro (najbiedniej) co miesiąc dla gościa, który nawet nie umie bronić. A na różne potrzebne sprawy pieniędzy nie ma. Komuś w ogóle zależy na tym klubie ? Cupiał niby czasem wraca z Hajwajów z odsieczą i robi porządek, ale za rzadko. W między czasie nie ma mu kto interesu dopilnować. Wszyscy go doją tylko z kasy. |
Cytat:
Pomyśleć , że najlepszym transferem okazał się... Bunoza , który niestety jest zawodnikiem przeciętnym . Wiadomo jak bardzo ten liczny zaciąg obciążył nasz niski budżet . Milan Jovanić to jednak absolutny ewenement i stawiam go w jednym szeregu z Łobodzińskim , czy Dawidowskim . Podsumujmy ( zakładam , że zarabia ok. 200 tys. euro rocznie ) : 500 tys. euro za transfer + 5 lat x 200 tys euro = 1,5 MLN EURO !! = 6,5 MLN ZŁ !! Kosmos , porażająca kwota i strach pomyśleć w ile rzeczy można by zainwestować zamiast w tego przesympatycznego gościa ... To żałosne jak paraduje w koszulce Wierność , choć zależy mu tylko na kasie , by wydoić nas ile się da :neutral: |
Cytat:
|
Cytat:
|
i nie kosztował 500 tysięcy, tylko 300, było już o tym kiedyś mowa...
|
200tyś zgarnął tłumacz pomagający Kapce dopinać transfer. Zdzisek miał na wszystko paragon .
|
Ciekaw jestem w takim razie ile Pareiko zarabia względem Jovanica
|
Cytat:
|
Cytat:
Bednarz sam przyznał, że to on stoi za zwolnieniami w klubie w jednym z pierwszych swoich wywiadów. Tłumaczył je cięciem kosztów. I nie, nie będę szukał cytatu, niektórzy może pamiętają:-P LucjuszWielki - jeśli ktoś firmuje taką a nie inną politykę, to rozumiem, że według Ciebie nie ponosi za nią żadnej odpowiedzialności? Trolluj gdzie indziej. |
No Wojtek Łobodziniski ma nowy klub :) dzieki bogu, że go juz u nas nie ma a grac bedzie w Miedzi Legnicy
Ale też zastanawijace miec tak duzą pensje W wiśle i spaśc aż tak nisko Wisła>Łks>MIedzi ciekawe co dale http://...................../viewtopic.php?p=12922&sid=66f9baaa47be185e52ac2d62 a152d286#12922 |
Nie spadł tak nisko tylko podpisując z nami kontrakt Pana Boga złapał za nogi.
|
Cytat:
Sergei bardzo chciał grać w Wiśle, podobnie jak Głowacki, dlatego też zarabiają marne grosze, ale dzięki temu tu zostali. Szacunek. Swoją drogą, ciekawe ile proponują Brożkowi, bo takie kwoty 200+ to jest już w tej lidze norma i płacą tyle nawet Zagłębie, wcześniej Bełchatów, Korona (Golański), czy też Śląsk. |
Niedaleko pada jakblko od jabloni - na temat Bartosza Iwana (a ja sie zastanawialem skad u niego taki zjad bo przeciez umiejetnosci calkiem niezle ma):
Cytat:
|
Cytat:
Będę o to pytał do skutku, bo bawi mnie jak próbujesz uciekać od przyznania, że dokładnych informacji nie ma. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ciężko mi będzie sobie przypomnieć skąd, ale pamiętam, że Bednarz mówił o zwolnieniach skautów (m.in. Kleindinsta). Nie słyszałem o zwolnieniu Lisa (o efektach jego pracy też zresztą nie słyszałem, poza wyjazdem sztabu trenerskiego na staż do PSV). Mnie interesuje tylko jedno - jakie efekty pracy mieli Ci zwolnieni skauci? Czy wyszukali choć jednego piłkarza, który do nas trafił? Siatka skautów być w klubie powinna i każdy (nawet Bednarz) o tym wie. Chyba jednak nie w takiej formie jak za czasów Stana. To nie było wyszukiwanie talentów, to było obserwowanie najlepszych piłkarzy z lig nieco słabszych od naszej. Popatrzmy na Amikę - niby podobny model skautingu, niby obserwowane rejony podobne, jednak to im a nie nam udało się wypatrzyć Rudnevsa czy tego ich nowego Węgra. Być może w klubie doszli do wniosku, że nakłady na nasz skautnig były wysokie a efekt żaden?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...az_silniejszy/ Skautowe to: Zdzisław Kapka, Ryszard Czerwiec, Edward Klejndinst i Marcin Kuźba + Cleber. Cleber i Czerwiec zostali zwolnieni z tych czy innych przyczyn. Stan Valckx: Wyselekcjonowaliśmy w ostatnim roku już siedmiu piłkarzy w różnych kategoriach wiekowych po kilkudniowych testach. Organizujemy je średnio dwa razy do roku. System pracuje. Siedmiu skautów, którymi są byli piłkarze lub osoby nam polecone, oglądają wiele meczów w swoich regionach. Siatkę w PSV, mimo że Holandia jest znacznie mniejsza niż Polska, tworzy 25 skautów. Co do wyników pracy to było o nich słychać: Wilk, Maki, Świerczok. Edit: Zostali: Zdzisław Kapka, (Edward Klejndinst został zwolniony niedawno o ile wiem), Marcin Kuźba oraz doszedł 'ambasador' Żurawski. |
Prawda jest taka, że jedynym kompetentnym skautem jest obecnie tylko Kuźba. To on robi pierwszy przesiew - wskazuje kogo warto obejrzeć i potem jedzie Zuraw i potwierdza to albo odrzuca. Potem raporty ida do Bednarza, a on wiekszosc odwala bo nie ma kasy. Tak wyglada nasz skauting.
A co do naszych starych skautow. To slabe efekty mieli. Skoro wiekszosc sam SV sciagnal to co oni wtedy robili? a po odejsciu SV jakos nie widzialem bysmy cos wyselekcjonowali. Buras jest od Kuzby (Nowak i ten obronca z Rozwoju tez byli od niego), Quioto jest od Chaveza, Sikorski jest z YT (bo przeciez nic nie gral ostatnio w naszej kopanej poza pudlem z 2 metrow), Mihel byl od Probierza, Frederiksen jest chyba jedyna niewiadoma i moze byl przez kogos obserwowany (ale i tak ostatnie pol roku nie gral nic :P). |
Cytat:
Cytat:
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...akow,id,t.html |
Cytat:
Ryszard Czerwiec (maj 2007-kw 2011), Edward Klejndinst (sie 2009 - lato 2012) Stan Valckx (sierpień 2010- czerwiec 2012) Marcin Kuźba (jesień? 2010 -?) Cleber (Gru 2010 - cze 2011). Chyba tak to szło. |
Cytat:
|
Cytat:
Valcxx nie stworzył, ale Bednarz zniszczył. Co do sukcesów - Klejndinst obserwował Maora w Izraelu. To z tych których udało się zakontraktować. Co do sukcesów Lisa - trzeba być idiotą (nie bójmy się tego słowa) żeby pytać o sukcesy koordynatora grup młodzieżowych po pół roku. Skończonym. Mam tłumaczyć dlaczego? Serio pytam. P.S. jova - te nieudolne próby kąsania mnie to z antypatii, czy naprawdę jesteś tak bardzo zaczadzony Bednarzem? Bo jak to pierwsze - to luzik, nie jestem aż takim hipokrytą żeby się na to obrażać, ale jeżeli faktycznie próbujesz bronić działania Łysego, to masz problem. Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl