Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Jak? Gdzie? Kiedy? (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Bilety (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1565)

Semper Fidelis 1985 05.02.2012 11:38

A no to okej, chyba źe tak. Nie poje..ł bym kolesia z panną ; )

OpEnTaNy 05.02.2012 19:27

Jest jakies info ile poszlo biletow? ;]

19sebawro06 05.02.2012 19:37

pewnie słabo skoro nie ma informacji na stronie głównej

grzegorz_lato 05.02.2012 20:21

byłem wczoraj po bilet, na E12 na oko 3/5 biletów wyprzedana, myślę że czeka nas całkiem niezła frekwencja
20k stuknie na pewno

PvD 05.02.2012 23:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 19sebawro06 (Post 1215282)
pewnie słabo skoro nie ma informacji na stronie głównej

uwielbiam takie sugestie :rotfl:

Greeg 06.02.2012 09:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1215333)
uwielbiam takie sugestie :rotfl:

Ale czemu się dziwisz ;) skoro już jakiś czas temu można było zauważyć, że klub podaje informacje na temat sprzedaży czy to karnetów czy biletów jedynie w momencie kiedy może się pochwalić całkiem sporą ilością kibiców, którzy do kas się pofatygowali :).

Ludzie wyciągają wnioski na podstawie dotychczasowej polityki informacyjnej ;-).

Pozdro.

PvD 06.02.2012 11:57

teraz być może zastosowali odwrotną politykę, by znów nie było "tylko sie chwalą"

zim zum 06.02.2012 11:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1215378)
teraz być może zastosowali odwrotną politykę

Raczej nie.

wislacki 06.02.2012 12:05

Do kiedy sprzedawane będą karnety?
Do meczu z Koroną u siebie, czy po tej dacie jeszcze kupię?
E: Dzięki BieżanówStary

bravelukas 06.02.2012 12:05

Nie ma się co jarać, założę się, że do tej pory sprzedali max 10tys biletów, wiadomo, że wiele ludzi nie przyjdzie ze względu na pogodę itp. na meczu będą najwierniejsi kibicie a frekwencja będzie oscylować około 15tys.

Greeg 06.02.2012 12:39

Myślę, że tak źle nie będzie i ponad 20 tysięcy stuknie :). Mam przynajmniej taką nadzieję.

Trzeba wziąć pod uwagę też to, że wiele osób wydało trochę pieniędzy na wyjazd na Superpuchar i gromadzą dopiero środki na bilety. Część odstraszył mróz, który ma jednak zelżeć i pewnie dużo osób pofatyguje się jeszcze do kas.

W każdym razie, nie ma co się zastanawiać nad ilością biletów jaka jeszcze pozostała tylko iść i spokojnie sobie kupić wejściówkę. To dla tych, którzy jeszcze nie mają.

BieżanówStary 06.02.2012 12:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislacki (Post 1215381)
Do kiedy sprzedawane będą karnety?
Do meczu z Koroną u siebie, czy po tej dacie jeszcze kupię?

Zapewne tak jak poprzednio karnety będzie można kupować nawet po 2-3 meczach rundy wiosennej (pomniejszone o te spotkania i w obniżonej cenie) :)

Pan Jotka 07.02.2012 07:12

Na d11-12 praktycznie kilka sztuk pozostalo wczoraj rano. Moze byc sporo ludzi, o ile mroz nie zaatakuje ze zdwojona sila.

domin_czyzyny 07.02.2012 07:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1215561)
Na d11-12 praktycznie kilka sztuk pozostalo wczoraj rano. Moze byc sporo ludzi, o ile mroz nie zaatakuje ze zdwojona sila.

Cena Czyni Cuda ;) to tak apropos informacji o dobrej frekwencji na d11-12

Mezzer 07.02.2012 15:19

Witam,
Linie lotnicze, którymi miałem lecieć 16.02 do Turcji zbankrutowały :P (oczywiście bukowałem bilety przed informacją o terminie meczu Wisła - SL). Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło, nowy bilet na 17.02 - mogę zamiatać po wejściówkę na mecz ;) na C już pewnie nie ma? posiada ktoś taką informacje?
Pozdrawiam

michael 07.02.2012 15:28

Nie ma informacji na oficjalnej, że się skończyły więć najpewniej jeszcze są.

Poul1983 07.02.2012 15:49

mały OT na mecz Legii zostało już tylko 4500 biletów.
Ciekawe kiedy my będziemy mieć info ze zostało 5 tysięcy biletów :/

Selecto 07.02.2012 16:40

No cóż, internetowa sprzedaż jednak robi swoje...
Mam nadzieję że władze naszego klubu otworzą oczy i czym prędzej uruchomią sprzedaż przez internet.
To dość dziwnie wygląda że przy bardzo przystępnych cenach, jak na tą fazę rozgrywek, bilety schodzą troszkę mozolnie.
Temperatury i odległości które niektórzy muszą pokonać aby kupić bilety nie pomagają. Gdyby bilety można było kupować normalnie w domu przed komputerem, sądzę że mielibyśmy podobną ilość sprzedanych biletów jak legła.
No ale jest jak jest...

Mlody19061906 07.02.2012 23:20

Wystarczy skan legitymacji studenckiej żeby kupić bilet ulgowy koledze?

Sami 08.02.2012 00:32

Tak, kiedys pytalem goscia w kasie jak chcialem kupic znizkowy koledze i mowil ze wystarczy skan legitymacji.

Aletsch 08.02.2012 01:27

Jestem pewnien że sprzedaż przez internet dałaby nam grubo pare tysięcy sprzedanych biletów do przodu. Siłą Wisły są jej FC a tych mamy dużo nie tylko w Mlpl. Nic tylko uzbroić sie w cierpliwosc ...

mr_kwolf 08.02.2012 08:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aletsch (Post 1215932)
Jestem pewnien że sprzedaż przez internet dałaby nam grubo pare tysięcy sprzedanych biletów do przodu. Siłą Wisły są jej FC a tych mamy dużo nie tylko w Mlpl. Nic tylko uzbroić sie w cierpliwosc ...

A ja jestem pewien, że sprzedaż przez internet spowodowałaby znalezienie innego powodu przez który ludzie nie chodziliby na mecze. Kiedyś problemem były wysokie ceny. Teraz przyszły obniżki to się okazuje, że sprzedaż przez internet jest problemem.

PS. Oczywiście, brak sprzedaży przez internet to skandal i nie próbuje klubu usprawiedliwiać. Jednak nie nastawiałbym się na znaczny skok w ilości sprzedanych biletów w momencie otwarcia sprzedaży online.

@szark - miałeś pecha, albo wyjątkowo słabe łącze. Normalnie chodzi wszystko "na żywo" (ewentualnie parosekundowe spoźnienie).

prezes85 08.02.2012 08:52

dorośli ludzie którzy pracują często 8-18 nie mają ochoty jeździć specjalnie po bilety ileś tam dni przed meczem
do kina też się chodzi decydujac sie kilkadziesiat minut wczesniej
mozna wtedy nabyc sprawdzic dostepnosc biletow i wstepnie zarezerwowac
w dobie platnosci elektronicznej mozna w 3 min kupic bilet

Belzebub 08.02.2012 11:08

Czyli z tego powodu, ktos nie idzie, bo nie ma ochoty jechac po bilet po pracy?
Zajebistych kibiców sobie wychowaliśmy..
Ten mecz pokaże jaki mamy potencjał.. Bo jeśli dla kogoś przeszkodą by pójsc na jeden z ważniejszych meczy od 30 lat, jest brak sprzedaży online czy mrozik na polu, to nie ma go co nawet do tego "potencjału" wliczać..

Sprzedaż online to jedynie udgodnienie dla kibiców Wisły, nic poza tym. Ja bym nie wiązał jej ze wzrostem frekwencji. Jedynie przy okazji "ważniejszych" meczów taka sprzedaż powiększy publikę o mariaństwo z całej Polski..

prezes85 08.02.2012 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Belzebub (Post 1215972)
Czyli z tego powodu, ktos nie idzie, bo nie ma ochoty jechac po bilet po pracy?
Zajebistych kibiców sobie wychowaliśmy..
Ten mecz pokaże jaki mamy potencjał.. Bo jeśli dla kogoś przeszkodą by pójsc na jeden z ważniejszych meczy od 30 lat, jest brak sprzedaży online czy mrozik na polu, to nie ma go co nawet do tego "potencjału" wliczać..

Sprzedaż online to jedynie udgodnienie dla kibiców Wisły, nic poza tym. Ja bym nie wiązał jej ze wzrostem frekwencji. Jedynie przy okazji "ważniejszych" meczów taka sprzedaż powiększy publikę o mariaństwo z całej Polski..

jak skończysz szkołe, bedziesz miał rodzinę to pogadamy
teraz to nie ma sensu

jeszcze proponuje otwierać jedną kasę a nie 10 bo jak sie stoi w koljce 4 godz po bilet to sie jest slabym kibicem, trzeba stac dwie doby- wtedy bedzie sie dobrze wychowanym prawdziwym kibicem

pawelwislak 08.02.2012 11:55

Co wy mowicie online sprzedaz napewno by zwiekszyla zarowno tempo jak i ilosc sprzedanych biletow sam wiem po sobie. Dalej nie kupilem karnetu bo po pierwsze nie mam kiedy po drugie nie bede specjalnie dymal najpierw po karnet potem po bilet dopiero teraz moge obie rzeczy zalatwic i po trzecie to nie jest tak ze ludzie specjalnei maja sobie rezerwowac czas po to zeby mozna bylo kupic bilet.
To nie jest tak ze moim marzeniem jest wycieczka na druga strone miasta tylko po to zeby postac na zimnie i kupic karnet. Gdyby nie moje przywiazanie pewno bym to po.......il ale dla mnie ta druzyna to cos wiecej i w koncu sie zmobilizuje a kiedy to bedzie czy jutro pojutrz czy tez przed meczem to innych powinno to gowno obchodzic a klub powinien zapewnic mi takie warunki zeby przebiegalo to sprwanie

Duzo ludzi chce isc na mecz obejrzec i wracac do domu nie maja ochoty na dodatkowe eskapady po bilety, potem jaja z platnoscia karta kolejki i jeszcze stanie na mrozie. Czasy w ktorych pilke mozna bylo oprzec na fanatykach sie dawno skonczyly i nie wroca. Mecz musi stac sie alternatywa dla wyjscia na piwo czy kina. Podejmujesz decyzje kupujesz idziesz. Bez tego nie ma szans na zapelnie chocby w 80% stadionu.

Belzebub 08.02.2012 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prezes85 (Post 1215978)
jak skończysz szkołe, bedziesz miał rodzinę to pogadamy
teraz to nie ma sensu

jeszcze proponuje otwierać jedną kasę a nie 10 bo jak sie stoi w koljce 4 godz po bilet to sie jest slabym kibicem, trzeba stac dwie doby- wtedy bedzie sie dobrze wychowanym prawdziwym kibicem

Nie, pogadamy o tym jak zostanie ta sprzedaz uruchomiona i przekonamy sie jaki mialo to wplyw na frekwencje..
Z najwieksza przyjemnością odszczekam co powiedziałem..
A o moją szkołe się nie martw, bo ostatni stopień skonczylem kilka lat temu..

Jak dla kogoś problemem jest pojechać po karnet raz na rundę, bądź po bilet na Standard to sądze, że znajdzie tysiące innych wytlumaczeń by i tak na ten mecz nie pójść..

Poprostu wiążecie z tymi biletami online zbyt duże nadzieje jak dla mnie.. Poza tymi, którzy i tak chodzą i będzie to dla nich udogodnienie to nie sądze, żeby przełożyło się jakoś bardzo znacząco na frekwencje. Oczywiście, chciałbym się mylić..

coni 08.02.2012 13:41

Nie sądze żeby sprzedaż internetowana coś zmieniła jeśli chodzi ludzi z Krakowa, natomiast zmieni dużo dla kibiców z Małopolski.

19sebawro06 08.02.2012 13:49

z Małopolski i nie tylko

seba_109 08.02.2012 13:54

no dokładnea ja musze jechac ok. 70km po same bilety :/

19sebawro06 08.02.2012 14:03

ja w pierwszy dzień sprzedaży biletów na standard to w jedna stronę 6h pociągiem a z powrotem ok. 8 bo pociąg spóźniony o 120 minut ( fajne PKP :D) ale bilety są kupione więc do czwartku na R22 !!

markowywislak 08.02.2012 14:14

ja do Kraka mam 100 km i też musze zarezerwować czas.Po karnet i bilety pojade w poniedziałek.Jakby była sprzedazr internetowa to wiadomo że było by o wieleeeee więcej sprzedanych karnetów/biletów.

Lukasz 08.02.2012 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez coni (Post 1216018)
Nie sądze żeby sprzedaż internetowana coś zmieniła jeśli chodzi ludzi z Krakowa, natomiast zmieni dużo dla kibiców z Małopolski.

To prawda, dla mnie bilet kupuje brat który mieszka w Krakowie. Gdyby nie ten fakt to do interesu musiałbym dołożyć ok 150 zł za paliwo i wyciągnąć dodatkowe 5-6h z 'życiorysu'.

Dawałbym wtedy 56 zł do kasy Wisły a 3x tyle przy okazji wypuszczał w powietrze. Myślę ze dla osób z 'daleka' płatności & rezerwacja biletów przez internet to zbawienie, nawet po wyższej cenie. Większość z nich z racji na obecny stan rzeczy nie pojawia się częściej niż raz na jakiś czas na stadionie.

P.S.
Zeszło nam na off topic/Nibylandię.

markowywislak 08.02.2012 14:17

wiem że temat wałkowany był ale pytanko: Moge kupić bilet koledze(posiada KK)?czy kolega musi być osobiście?

Misiek570 08.02.2012 14:20

Możesz mu kupić ale musisz teoretycznie musisz mieć jego kartę kibica.

Semper Fidelis 1985 08.02.2012 14:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez markowywislak (Post 1216030)
wiem że temat wałkowany był ale pytanko: Moge kupić bilet koledze(posiada KK)?czy kolega musi być osobiście?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Misiek570 (Post 1216032)
Możesz mu kupić ale musisz teoretycznie musisz mieć jego kartę kibica.

ciekawe czy kolega pytający zrozumiał o co chodzi w odpowiedzi bo ja nie ;)

markowywislak

- ile masz przy sobie kk tyle biletów możesz kupić. Jeśli ktoś jest posiadaczem kk a nie masz jego kk - biletu nie kupisz.
- Jeśli ktos niema wyrobionej kk, nie musi jej mieć/wyrabiać na mecze LE, wystarczy że poda Ci pesel, ile pesli bedziesz miał - tyle możesz kupić biletów.

Belzebub 08.02.2012 14:37

I tu się oczywiście zgodzę. Dla ludzi spoza Krakowa sprzedaz to "zbawienie".. tylko czy jest to na tyle duży procent kibiców, że frekwencja nagle skoczy do 25-28 tysiecy? W to wątpie.. Tak czy siak, sprzedaż takowa powinna być juz od dawna , a póki sami nie stworzymy systemu, to można było sprzedawać przez kupbilet.pl itp . tylko tu opewne rozchodzi się o prowizje.

coni 08.02.2012 14:45

Skoro jest sklep online to jakii problem sprzedawac tam bilety?

markowywislak 08.02.2012 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 1216038)
ciekawe czy kolega pytający zrozumiał o co chodzi w odpowiedzi bo ja nie ;)

markowywislak

- ile masz przy sobie kk tyle biletów możesz kupić. Jeśli ktoś jest posiadaczem kk a nie masz jego kk - biletu nie kupisz.
- Jeśli ktos niema wyrobionej kk, nie musi jej mieć/wyrabiać na mecze LE, wystarczy że poda Ci pesel, ile pesli bedziesz miał - tyle możesz kupić biletów.

Semper jak zwykle pomocny.Dzieki stary:)pozdroo

Chakuza 10.02.2012 17:28

Byłem dzisiaj w strefie kibica,bilety są na każdy sektor także wszyscy do kas!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl