Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nibylandia czyli polityka sportowo-finansowa Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1318)

Kocur 25.08.2014 11:36

:piwko::piwko::piwko:

Krav 25.08.2014 11:38

https://www.youtube.com/watch?v=WcS5wzPfl0c

:D

krasny 25.08.2014 11:39

Mam nadzieję że nowy prezes nie wpadnie na pomysł zwolnienia Smudy i wrzucenia "swojego" trenera.

mic 25.08.2014 11:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1374045)
No zaraz, a Smuda czasem tez nie mial odejsc ?

Dobrze, ze kibice wracaja ale mam nadzieje, ze tylko po to zeby dopingowac, a nie wyciagac reke po kase z klubu.

Ze ....a co ?!

wanciak86 25.08.2014 11:47

Gratulacje z Gdańska! Pamiętajcie jednak, żeby "zachowywać" się w piątek, bo inaczej dacie niesamowity pretekst obrońcom Bednarza. A i celowe prowokacje mogą się pojawiać.

Karherop 25.08.2014 11:48

Cytat:

Dobrze, ze kibice wracaja ale mam nadzieje, ze tylko po to zeby dopingowac, a nie wyciagac reke po kase z klubu.

dokładnie tak.

Cieszy mnie odejście Bednarza, dlatego że wrócą kibice. Mam nadzieję, że na uczciwszych warunkach. Wisła na to zasługuje.

W dodatku klub powoli wychodzi na prostą. Nowy prezes, mam nadzieję że ogarnie większość spraw do zimy. W szczególności licencyjnych, spraw sądowych które trwają, wierzycieli i wielu innych ciężkich tematów. Szczerze powiedziawszy tu przydały by się nawet i dwie nowe osoby w zarządzie.

Teraz priorytet tu umożliwić kibicom zakup biletu. Bo jeśli nasz system nie mógł znieść 6 tyś kibiców, to gdy przyjdzie ich 15, a na Legie ponad 20 (30?), to już się robi duży kocioł.

ociec Ciemka 25.08.2014 11:53

To pół sukcesu. Teraz odwieszenia i nowy prezes.

Lukasz 25.08.2014 11:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1374055)
mam nadzieje, że ktoś sie poprostu nie wjebał na cudownie działającą strone klubu i nie wpisał takiego newsa dla jaj

Onet:
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...y-krakow/sye23

domin_czyzyny 25.08.2014 11:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1374046)
Poczekaj aż Ci SKWK wyda zgodę :-)

nie przez decyzję o bojkocie SKWK nie chodziłem na mecze. Nie chodziłem ponieważ solidaryzowałem się z pokrzywdzonymi przez gnidę Bednarza. Równie dobrze ja mogłem się znaleźć wśrod osób z blokadą konta, gdybym poszedł na piwo do "Wislaków" po meczu z Ruchem.

Więc też nie oczekuję zgody SKWK na powrót na stadion. Rozumiem, że Ty takimi kategoriami myślisz, oczekujesz czyjejś zgody albo jej braku, np. Gówna Wybiórczego lub Gazety Krakowskiej...

Piękny dzień!!!!

Cytat:

No zaraz, a Smuda czasem tez nie mial odejsc ?

Ty masz chyba wislaportal lub gównoprawda w głowie. W ostatnim czasie jedynym warunkiem zakończenia bojkotu było odejście Bednarza!
Mam nadzieję, że teraz klub będzie współpracował z SKWK i TS nad renowacją grobu Henryka Reymana, budową Jego pomnika oraz tworzeniem muzeum klubowego.

AVE WISŁA!!!!

marcin19876 25.08.2014 11:57

no to kibole wygrali - żenada..... Decyzja zarządu Wisły - żenada.... Przyszłość Wisły - żenada....

wiertar 25.08.2014 11:58

az strona skwk zaniemogła :D

malutki kroczek do normalnosci, ale cieszy niezmiernie !!:)

Bóg Trybun (objawion) 25.08.2014 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcin19876 (Post 1374066)
no to kibole wygrali - żenada..... Decyzja zarządu wisły - żenada.... Przyszłość wisły - żenada....

będzie sepuku?

mic 25.08.2014 12:01

Cytat:

no to kibole wygrali - żenada..... Decyzja zarządu Wisły - żenada.... Przyszłość Wisły - żenada....

Misiu kolorowy, wytlumacz mi kto to sa kibole ?

serek.c2 25.08.2014 12:01

Cytat:

Mam nadzieję, że tacy jak Ty będą mieć teraz swój własny bojkot.

Kamson 25.08.2014 12:04

Cytat:

Nie masz innego wyjścia jak bojkot. Życze tego tobie i takim jak ty :)

Padre1906 25.08.2014 12:05

I co teraz bednarzowcy? :D

domin_czyzyny 25.08.2014 12:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez padre1906 (Post 1374074)
i co teraz bednarzowcy? :d

walizka -> dworzec -> Warszawa

7 kotów 25.08.2014 12:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baton (Post 1374069)
Misiu kolorowy, wytlumacz mi kto to sa kibole ?

Kibole roznosza ebole.

Jestem ciekaw kolejnego ruchu Wisly teraz.
Wywalenie Bednarza to byla naturalna kolej rzeczy, facet sie zagolopowal. Teraz Wisla zeby nie dopuscic do "zlej prasy" powinna utrzymac wszystkie decyzje Bednarza w mocy, bo inaczej wydzwiek zwolnienia JB bedzie jeden: Wisla jest slaba, przegrala z kibicami.
Abstrahujac od tego czy to prawda czy nie.

Mario Nh 25.08.2014 12:12

Słowa Czerwińskiego, które brzmiały mniej więcej o tym, że Prezes powinien dotrzymać słowa, skoro coś obiecał były znamienne.

Nie dyskutujcie z osobami, które myślą, że wygrała chuliganka bo nie warto.

Bednarz sam ukręcił na siebie bat.

marcin19876 25.08.2014 12:16

Kibole = race, race = kary finansowe , kary finansowe = upadek Wisły, na prawdę cudowna perspektywa......

Bóg Trybun (objawion) 25.08.2014 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcin19876 (Post 1374082)
Kibole = race, race = kary finansowe , kary finansowe = upadek Wisły, na prawdę cudowna perspektywa......

a kazdy pijak to złodziej

Mario Nh 25.08.2014 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcin19876 (Post 1374082)

Brak kiboli - 4 tysiące kibiców - brak dochodów z dnia meczowego, z biletów - w dalszej konsekwencji brak sponsorów - fatalna atmosfera wokół klubu.

O braku dopingu nie wspominam bo dla Ciebie on nic zapewne nie znaczy.

domin_czyzyny 25.08.2014 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1374077)
Kibole roznosza ebole.

Jestem ciekaw kolejnego ruchu Wisly teraz.
Wywalenie Bednarza to byla naturalna kolej rzeczy, facet sie zagolopowal. Teraz Wisla zeby nie dopuscic do "zlej prasy" powinna utrzymac wszystkie decyzje Bednarza w mocy, bo inaczej wydzwiek zwolnienia JB bedzie jeden: Wisla jest slaba, przegrala z kibicami.

czyli co ? POlicje na sektorze C ?
Zapomnij, klub musi z tego zrezygnować. To samo się tyczy sektorówek.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1374088)
Brak kiboli - 4 tysiące kibiców - brak dochodów z dnia meczowego, z biletów - w dalszej konsekwencji brak sponsorów - fatalna atmosfera wokół klubu.

O braku dopingu nie wspominam bo dla Ciebie on nic zapewne nie znaczy.

oprócz tych "wstrętnych kiboli" nie chodziło tysiące kibiców!!!

rutek 25.08.2014 12:21

W tym całym konflikcie nie opowiadałem się za żadną ze stron, każda miała swoje argumenty, ALE kiedy rano zobaczyłem newsa o zwolnieniu prezesa to jednak micha się ucieszyła... ah ta podświadomość ;)

Lukasz 25.08.2014 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Padre1906 (Post 1374074)
I co teraz bednarzowcy? :D

Nic życie toczy się dalej?
Zobaczymy jakie będą konsekwencje scięcia głowy JB, czyli czy i co SKWK dostało poza głowa JB (kasa, stanowiska), co z zorganizowanym dopingiem(?), co dalej z klubem (Smuda, Cupiał) i oczywiście na koniec kluczowe - kto zostanie prezesem.

Co jest natomaist pewne - dziś dzień 'bojkotujących' :)
Udanej zabawy niech u Wiślaków pęka w szwach a o konsekwencjach dymisji pogadamy jeszcze nie raz. ;)

P.S.
Się zaczynaja napinki :D Mnie nie pytaj co dalej, myślalem że sam wiesz :)

dzollo 25.08.2014 12:27

Ja sie boje tylko jendego, ze Bednarz znal sytuacje finansowa Wisly na pamiec, i jakos wiazal koniec z koncem, mimo ze byl debilem i zrobil najgorsze co mozna czyli dal sie w konflikt z kibicami to jakosc potrafil to wszystko utrzymac w rydzach z kapitalem finansowym na poziomie druzyny 1 ligowej, a jak przyjdzie nowy prezes to moze nie odnalesc sie w tej biedzie, i np. na nowy rok nie dostaniemy licencji.

Padre1906 25.08.2014 12:27

Dzieciaku jakie napinki? Rozumiesz to słowo?

Gercu 25.08.2014 12:29

Oby nie było tak, że przyjdzie nowy prezes, race znowu wylądują na murawie, prezes będzie coś próbował z tym zrobić i znowu będzie identyczna wojenka.

Oby ta zmiana wyszła na lepsze.

Dla WISEŁKI

forthy 25.08.2014 12:32

Mam nadzieję, że to nie będzie na zasadzie "dostaliśmy palec, bierzemy rękę".

Jest szansa na nowe otwarcie. Dobrze, że kibice będą na stadionie, ale niestety sytuacja klubu wciąż jest zła. Trzeba o tym pamiętać, że w aspektach pozasportowych Wisła stoi nad przepaścią. Oby zarówno jedna jak i druga strona (czyli ogólnie mówiąc zarząd, bo nie wiem jak to nazwać ;) ) przystąpiła do rozmów z chęcią przede wszystkim porozumienia, chłodnymi głowami i dążenia do kompromisu, a nie "wszystko albo nic".

Wierzę ;)

Lukasz 25.08.2014 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Padre1906 (Post 1374099)
Dzieciaku jakie napinki? Rozumiesz to słowo?

Ten 'bold' mnie zmylił? Momentami używam, niekoniecznie do Ciebie - bardzej ogólnie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1374077)

Zwolnienie Bednarza a'conto rozmów? Rozsądnie byłoby trzymać gardę i czekać na ruch SKWK. Jednak rozmowy pewnie się dawno odbyły i tort jest już podzielnony. Pytanie tylko jak.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1374105)
walizka > dworzec > Warszawa. To nie Twoja sprawa jak będziemy budować Wielką Wisłę!

A czyja?

Karherop 25.08.2014 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dzollo (Post 1374098)
Ja sie boje tylko jendego, ze Bednarz znal sytuacje finansowa Wisly na pamiec, i jakos wiazal koniec z koncem, mimo ze byl debilem i zrobil najgorsze co mozna czyli dal sie w konflikt z kibicami to jakosc potrafil to wszystko utrzymac w rydzach z kapitalem finansowym na poziomie druzyny 1 ligowej, a jak przyjdzie nowy prezes to moze nie odnalesc sie w tej biedzie, i np. na nowy rok nie dostaniemy licencji.

i właśnie dlatego, jeśli JB miał odejść to właśnie teraz, 'nowy' prezes będzie miał 8-9 miesięcy aby przygotować klub pod kątem licencyjnym

mam też wrażenie że najgorsze po Basałajowych zabawach już za nami, JB zostawił w klubie bałagan, ale łatwiejszy do ogarnięcia niż ten który zostawił Basałaj. Jeśli z tego wyszlismy to i z tego kryzysu wyjdziemy. Mam tylko nadzieję że kibice jak gromko żądali odejścia JB, tak teraz gromko zjawią się na meczach. Jeśli z Bełchatowem będzie poniżej 12 tyś to będę rozczarowany.

Mario Nh 25.08.2014 12:54

Skończyło się pajacowanie. Pakuj się i odjeżdżaj do domu swoją bryką. ;)

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/f...ager/4(40).jpg

domin_czyzyny 25.08.2014 12:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1374120)
Co ? teraz SKWK będzie zakazywało "kiełbasiarzom" kibicować Wiśle ...
Jebnijcie się Panowie ...

jesli kilka osób przestanie UDAWAĆ, że Wiśle kibicuje to Wisła nic nie straci.
Nikt nikomu nie zabrania kibicować Wiśle Kraków. Chodźcie na stadion, kibicujecie Jej jak potraficie, kupujcie bilety, pamiątki i kiełbasę, ale nie wpierdalajcie się do spraw kibicowskich.

David. 25.08.2014 13:03

Z profilu SKWK na facebooku:

Na Bełchatowie sektor C musi być pełny!

Panowie i Panie, wracamy!!!!!!

Grantar 25.08.2014 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rutek (Post 1374095)
Czyżby szykowała się akcja "Każdy Janusz głośno krzyczy - Bednarz dał się wygnać dziczy"?

Na przychylność prasy nie liczcie ... ale wierni kibice pewnie w sumie ucieszą się z powrotu "C" .... oni tak naprawdę mieli i mają gdzieś kto jest prezesem Wisły, dla nich Wisła to nie był Bednarz.

Arked 25.08.2014 13:07

Jedna strona fatalnego dla Wisły konfliktu zapłaciła za niego głową. I bardzo dobrze. Szkoda tylko, że druga strona, moim zdaniem współwinna całego tego syfu, za niego nie odpowie. No chyba, że się mylę i polityka klubu wobec stowarzyszenia ulegnie teraz dużym zmianom.

W każdym bądź razie mam nadzieję, że ten koszmar się już skończył i dobra atmosfera wróci na stadion, a klub znów zacznie zarabiać na biletach.

Zieniu17 25.08.2014 13:10

Tak jest, na tą wiadomość czekałem!!! Naczelny szkodnik wyrzucony!!!
Tylko czemu tak długo?

Do zobaczenia w piątek na R22!

Lukasz 25.08.2014 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1374122)
jesli kilka osób przestanie UDAWAĆ, że Wiśle kibicuje to Wisła nic nie straci.
Nikt nikomu nie zabrania kibicować Wiśle Kraków. Chodźcie na stadion, kibicujecie Jej jak potraficie, kupujcie bilety, pamiątki i kiełbasę, ale nie wpierdalajcie się do spraw kibicowskich.

Kto jest prezesem klubu jest tylko sprawą kibicowską? Eeeee...

Poza tym Klubowi zależy na kasie z biletu który co jakiś czas kupuje a i SKWK pewnie będzie wkrótce zależeć (w zasadzie już dawno zależy). Więc dopóki płace mam prawo wypowiadać się o 'produkcie', co więcej nie chce mi się wierzyć że dymisja ma spowodować jedynie wymianę pracowników na popleczników, cytując:

Cytat:

Jeżeli dzisiaj prezes dużej sieci handlowej stwierdziłby, że będzie sprowadzał towary tylko dla siebie i swoich pracowników, to daleko by nie zaszedł.
Cytat działa w dwie strony. Jeśli dymisja przyniesie głównie wymianie koncepcji Wisły 'Bednarza' dla elit na Wisłę X dla 'kumatych', niewiele wniosków wyciągniemy z bojkotu, utrwalając mocniej podziały, nieprawdaż?

rozarian 25.08.2014 13:51

Moje życzenia noworoczne wreszcie się spełniły. Jak miło czytać jazgot lemingów w g..nie wybiórczym http://i.imgur.com/1DMQO7o.gif
Był Jacuś i wyleciał w kosmos http://i.imgur.com/s6xvrcX.gif

David. 25.08.2014 14:00

Z wielką przyjemnością i radością informujemy, że wreszcie po ponad półrocznej przerwie wracamy na stadion.

W związku z dramatyczną sytuacją, w jakiej znalazł się nasz klub prosimy wszystkich o pomoc w odbudowie Wielkiej Wisły. Teraz tak jak nigdy oczekujemy jedności i zaangażowania każdego i każdej z Was. Tylko wspólne działanie i wspólne tworzenie dobrej atmosfery dookoła Wisły Kraków może doprowadzić nas do sukcesu.

Każdy kupiony karnet, każdy bilet i pamiątka klubowa jest na wagę złota. To na Nas kibicach spoczywa odpowiedzialność na losy naszego ukochanego klubu. Dlatego też zwróciliśmy się do Zarządu klubu o podniesienie cen biletów. Liczy na zrozumienie tej decyzji.

Już w piątek najbliższy mecz na naszym stadionie. Zapełnijmy stadion i przywróćmy mu tą magiczną atmosferę. Przypomnijmy całej Polsce, czym jest twierdza przy Reymonta.

Tak więc namawiajcie wszystkich i ruszajcie do kas! Widzimy się w piątek 29.08. o 20.30 na Reymonta!

Nie czekajcie z zakupami na ostatni moment. Niestety system sprzedaży biletów nie funkcjonuje prawidłowo i należy się spodziewać problemów z szybkim zakupem wejściówki. Klub zobowiązał się do zrobienia wszystkiego co się da aby usprawnić funkcjonowanie ułomnego systemu. Sprawdźcie też ważność kart kibica!

SKWK

http://skwk.pl/skwk/5-wazne-skwk/5832-wracamy.html

Cytuję, bo strona SKWK przeżywa oblężenie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl