![]() |
nie będzie lżej nie będzie ciężej.
Liga jest tak wyrównana że każdy przeciwnik jest wymagający, vide będziemy grali niby z leszczami czyli beniaminkami ale im punkty potrzebne jak cholera więc motywacja większa. Do tego zasada "bij mistrza" Najsłabsza w lidze Lechia Nas wyjebała u SIEBIE u SIEBIE. Tu była kiedyś twierdza.....kiedyś |
Aż słabo się robi jak człowiek czyta takie rzeczy.
Wszystkich ignorujących dariooka przepraszam za cytowanie Cytat:
Tego w Wiśle praktyczne nie ma, a jesli już to w bardzo niskim wymiarze Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W dawniejszych czasach mówiono, że najlepszy nawet szermierz, ukształtowany w szermierczych akademach Sewilli ulegnie wobec wideł prostego chlopa, nie mówiąc (dzisiaj) o bronach rzucanych przez Ruch czy Podbeskidzie Cytat:
Cytat:
Cytat:
W LM graliśmy skutecznie do czasu zderzenia się z dużo lepszą drużyną. W LE gramy bez obiciązen nie dążac za wszelką cenę do zwycięstw |
Kto wypatrzył to wypatrzył, ale zasadnicze pytanie kto dopiął transfer? Wielu było wypatrzonych a mało podpisanych.
|
Po obejrzeniu na polsacie reakcji Roberta po stracie jednej z bramek współczuję mu ,facet może ustawiać taktyke dobrze zmotywować piłkarzy ale jak traci się takie bramki jak z Twente to co trener może... najprościej podsadzić winowajców na ławce ale niestety na Legie dać Czekaja i Bunoze to zbyt duże ryzyko.Szkoda,że nie gramy teraz ze słabiakami to byłaby szansa posadzić na ławce kilku panów z obrony.
|
Farmat - wytykasz komuś coś to przynajmniej w sposób profesjonalny i rzetelny przedstawiałbyś jakieś kontrargumenty, a to co nabazgrałeś w ostatnim swoim poście to dyrdymały jakich mało. Lansujesz się na osobę wszechwiedzącą na forum, pouczającą innych, w ten sam charakterystyczny sposób, że piszą głupoty natomiast nie wiem czy Ty masz pojęcie o czym piszesz. Kultura gry Wisły Kraków - drużyny, w której poza wyjątkami nie ma zaawansowanych technicznie zawodników (na poziomie europejskim), gdzie drużyna gra bez żadnego stylu, w oparciu o schematy, które jedynie z rzadka wychodzą w czasie gry - wiesz jeżeli w środku pola masz takiego Sobolewskiego, Wilka, Nuneza etc to po prostu musisz zapomnieć o tym co nazywasz kulturą gry - zawodników za kilkaset tysięcy euro jak nie mniej nie stać na taką grę bo są zwyczajnie za słabi. Wisła prezentowała kulturę gry za czasów wczesnego Kasperczaka a potem było już tylko gorzej z małą bo półroczną przerwą po objęciu Wisły przez Skorżę ale w tym przypadku możemy się jedynie odnosić do ligi bo w pucharach nie graliśmy. Kolejna sprawa, zacznij czytać statystyki po meczach Wisły, ile strzałów w światło bramki trafia - z samego faktu że gole zdobywa praktycznie jeden zawodnik wnioski można i powinno się wyciągnąć zupełnie inne niż te przedstawione przez Ciebie. Kolejna kwestia APOEL 15 mln euro, Wisła 12 mln euro - nie powiesz, że to kosmiczna przepaść - wystarczy poszukać w internecie, wystarczyło posłuchać ekspertów przed spotkaniami z Cypryjczykami a nie pleść farmazonów bez pokrycia w rzeczywistości. A skąd Ty możesz wiedzieć czy gramy bez obciążeń nie dążąc do zwycięstwa w LE - wiesz infantylizm Twój powala - kasa misiu, kasa dla niej się gra w pucharach, gdyby było inaczej to po kiego grzyba w ogóle wychodzilibyśmy na boisko.
Co do trenera to trudno jest zwolnić jego osobę bez jednoczesnego wywalenia Basałaja i Stana, którzy są autorami pomysłu zatrudnienia tego Pana a Prezes również jest autorem modelu przebudowy drużyny, którą w zimie tak na prawdę będziemy musieli zacząć od nowa. http://www.twoja-firma.pl/artykuly/4...firm-w-ue.html http://www.biznes-firma.pl/Republika...stw,14219.html specjalnie dla Piolka... |
Cytat:
Do dyskusji na temat sprowadzonych pilkazy: Opamietajcie sie!! Wisla to niestety nawet nie sredniak w skali europejskiej. Pomyslcie ze jestescie mlodym utalentowanym np. bulgarem albo polakiem i zglasza sie po was wisla i np taki heereenveen albo kaiserslautern, juz tu brakuje nam argumentow zeby takiego pilkaza wyciagnac. Na moje oko mamy duzo lepszy sklad niz rok temu a na przyszly sezon moze byc nawet lepiej. Wystarczy umiejetnie sie wzmocnic. Mozemy juz powiedziec przy negocjaciach ze gralismy w LE. Mamy dobre szanse na mistrzostwo do tego graja u nas reprezantanci pilkarze ze stazem w dobrych ligach itd. Cierpliwosci!!!!!!! Tego nam trzeba. http://www.twoja-firma.pl/artykuly/4...firm-w-ue.html http://www.biznes-firma.pl/Republika...stw,14219.html specjalnie dla Piolka... Dzieki czyli tak, nadal na cyprze sa mniejsze niz w polsce m miedzy innymi CIT(podatek od firm) ktory jest 9 % nizszy a najwyzszy podatek od dochodu wynosi 30%...... A do tego te 30% zaczna ci rabac powyzej 36 tys E, w polsce masz 32% juz powyzej bodajze 90 tys zl?? |
Cytat:
Jesli nie widzisz kontrargumentów w mojej wypowiedzi to nie mam już niczego do dodania |
Cytat:
|
Cytat:
Czy kreci nie wiem, moim zdaniem za wczesniej zeby mial krecic. Jezeli masz dowody podziel sie. P.s. Koniec koncow wole niech juz kreci Stan niz Zdzisek K na ktorego ryj juz patrzec nie moge. |
Na pewno Valckx nie jest jedynym winnym tych transferów. Nie wierzę w to, że gdyby trenerem nie był Holender, to ściągalibyśmy tylu "pomarańczowych" czy też zawodników z tamtejszej ligi.
|
Cytat:
|
Cytat:
To co zrobił do tej pory Stan to mistrzostwo świata. Teraz trzeba wyciagnać wnioski z błędów: 1. Nie brać Holendrów 2. Nie brać emerytów (za duże prawdopodobieństwo wtopy, brak perspektyw odsprzedaży) 3. I najwazniejsze - jeśli ktoś jest słaby to na ławkę, a coś mi się wydaję, że Maaskant z Jaliensa zrobi świętą krowę. Tak jak nie rozumiałem jak mozna Pawełka wystawiać w pierwszym skąłdzie co mecz, to teraz to samo z Jaliensem..:-/ Stan 100%poparcia, jeśli jutro wybiegnie Jaliens - Maaskant 20%. Jedyna szansa na rehabilitację dla Jaliensa to prawa obrona, Jovanović na środek. |
propo oranje może w najbliższym okienku zawita następca van der Saara w miejsce Pareiki .Co do Jaliensa wypada lepiej od Lameya więc jeszcze jeden sezon mógłby pograć a potem trenować juniorów.Co do Lameya to mógłby po sezonie wziąść przykład z Clebera i zająć się skautingiem dla Wisły.Aczkolwiek jeśli brać coś z Oranje to bramkarzy albo pomocników może do Wisły zawita talent na miarę Van der Saara albo Van Persiego ewentulanie Sneijdera
|
Żeby trenować juniorów to trzeba polski ogaraniać a z tego co mi wiadomo Jaliens nie włada naszym ojczystym...( poprawcie mnie jeśli sie mylę )
|
Cytat:
Te twoje kontrargumenty to to taki mixik słodkiego pierdzenia, przeinaczania faktów oraz zabarwiania rzeczywistości.. Staram się Cie zrozumieć bo zapewne jestes zwolennikiem talentu Maaskanta wiec trudno ci się pogodzić i zaakceptowac to, ze poprostu sie mylisz. Idąc twoja linią proszę, Walnij dziesieć argumentow za Maaskantem (na teraz nie historyczne) a obiecuje ci ze rzeczowo ci je wyszydze... bo łatwiej jest podważyć niż udowodnić! Niestety łatwo było sie domyśleć ze po kontuzjach Małego i Meleksa to dojdzie wam kolejny idiotyczny argument słabizny Maaskanta (brak zgrania itp hehe ) Teraz to brak Małego to osłabienie ???!!! Taaa? Jeszcze tydzień temu go linczowaliscie i trąbiliście ze niema miejsca dla niego w Wiśle ... Zapomnieli jak kazał piknikom wypierdalac na zydownie ? ps :\ Framat prosze usciskaj tych twoich internetowych ignorantów. Całe zycie ich ktos ignoruje to przynajmniej tutaj mogą jednym kliknięciem dowartościować swoje zjebane ego! Porażka... |
Spokojnie popieram Maaskanta.
|
A może Stan kupuje Lameya czy Jaliensa dlatego że nie ma w klubie kasy? Przecież tylko jeden z tych transferów ostatnich był gotówkowy - Jovanovic. Może jeszcze Chavez. Ale kasa jaką na nich wydaliśmy to grosze przy tym co zarobiliśmy na transferach. Dlatego zastanawia mnie trochę co się dzieje z tymi pieniędzmi z transferów, takich piłkarzy jak Brożek, Głowacki, Marcelo czy Diaz. Coś się z tą kasą musi dziać, bo nikt mi nie powie że kontrakty wszystko zjadły.
|
Cytat:
Następny nie pamięta gdzie graliśmy w poprzednich sezonach i jak mała kasa była z biletów? Na obsługę tej dziury budżetowej poszły pieniądze z transferów. Podejrzewam, że transfery mogą przyjść razem z pieniądzmi za eliminacji LM i Ligę Europejską czyli z początkiem następnego sezonu. O ile wygramy ligę oczywiście. |
Cytat:
Wałki ? A Petrescu też kręcił wałki, jak nam sprowadził Vargę, czy Thwaita z głębokich rumuńskich rezerw ?Albo Burnsa z 2 ligi angielskiej (a może 3ciej?) Po prostu jak się nie ma kasy to się kombinuje we wszystkie strony i wychodzą takie kwiatki. |
Cytat:
|
Tacy piłkarze jak Jaliens, Iliev czy Lamey, mają również inne zadanie niżeli wygrywanie meczów, mają też swoim doświadczeniem uczyć młode pokolenie, po to powstała właśnie taka mieszanka rutyny z młodością....
Holendrzy mają w tym zamysł, więc póki co trzeba cierpliwie czekać.... |
Cytat:
Że ja na to nie wpadłem wcześniej! Teraz już wiem, dlaczego Jaliens z Lameyem grają taki piach! Oni mają uczyć młodszych, czego na boisku robić nie wolno! Dzięki za otworzenie mi oczu! |
Chce sprostować, że Jaliens przychodząc do nas przesiedział całą rundę na ławce. Mimo że był trzecim stoperem w AZ to rozegrał całkiem sporą ilość meczy. W ciągu tej ostatniej rundy w AZ zaliczył 8 meczy w lidze 7 w Europejskich pucharach i 3 w pucharze krajowym. Daje to 19 meczy podczas jednej rundy. Jeśli miałoby sie zsumować na minuty to by wyszło z 15 pełnych meczy. Dla mnie całkiem sporo. Dlatego ja jestem dalej w ciężkim szoku jak słaby jest, bo przed przejściem to nie był gość z dobrym CV co od roku nie gra. Tylko ktoś kto dalej zaliczał występy w ważnych meczach w dobrej drużynie.
|
Cytat:
|
Przecież to nihil novi. Był Petrescu to mieliśmy Dolhe, Varge, Chiacu. Był Liczka to mieliśmy Penksę, Vidliczke (Jirsak został sciągnięty za Liczki??) itd. Trener z zagranicy ma bardziej opanowany ojczysty rynek niż wszystkie inne.
Co do niewypałów transferowych to chyba nie wierzycie że w innych klubach tak nie ma?? Popatrzcie chociażby na Legię, w Lechu też się trafia jakiś szrot. W ManU, który za parę mln ojro ściągnął gościa który grał w Mistrzostwach Świata Bezdomnych - Bebe. A co do Maskanta. Jesteśmy w europejskich pucharach? Jesteśmy. A kiedy byliśmy ostatnio?? 4 lata temu?? I jak się zaprezentowaliśmy? Wyszliśmy z grupy ale styl też nie powalał. Każdy ciągle wraca do Parmy i Schalke, a co było rok później?? Katastrofa. Wolę rok w rok grać w pucharach ale nawet dostawać w tyłek, niż grać raz na 5 lat i wyjść z grupy i na kolejnej rundzie zakończyć te puchary. Poczekajmy do przyszłego roku. Jak Wisła pod wodzą Maskanta znowu zagra w pucharach to już przypadek raczej nie będzie tylko wyraźnie nowa jakość. |
wujku - coś Ci się chyba lejce popieprzyły...jak wyszliśmy z grupy 4 lata temu w pucharach? Przecież wtedy 3 oklepy i jedno zwycięstwo z Bazyleą u siebie...i tyle..
|
W takim razie mi się popieprzyło, pamięć mam strasznie słabą. No ale w każdym bądz razie wiecie jakie jest sedno tej wypowiedzi. Wolicie dostawać oklep ale rokrocznie, czy raz na 5 lat? ;)
|
Stabilizacja w klubowych strukturach i co pół roku wymienianie najsłabszego jednego, dwóch elementów w zespole. Plus podejście Cupiała, biznesowa kalkulacja. I będzie na prawdę bardzo dobrze.
Nie ma sie gdzie spieszyć i kogoś zwalniać. W końcu minęło już 14 lat , a rządzący Wisłą niestety niczego trwałego nie zbudowali. Prowizorka i galop na oślep po ligę mistrzów, tego chcemy ? Obecnie nie mamy pieniądzy by zmienić 4,5ciu zawodników i zastąpić ich na prawdę dobrymi, gwarantującymi poziom w europejskich pucharach. Ale myślę, że mamy na jednego, maksymalnie dwóch. Plus sprzedaż czy pożegnanie się z tymi nie pasującymi i odciążenie budżetu płacowego. Dlatego lepiej spojrzeć na to w taki sposób, że klub od przyjścia Valckxa i Maaskanta zaczyna od 0. Po roku już wyniki są obiecujące. Klub ma również ogromną szansę się poprawić na każdym polu i w strukturach rządzących i sportowo, szukajac lepszych wykonawców. Wolę powolny stabilny rozwój niż takie cyrki jakich doświadczał klub przez wiele lat. I nie spinać się wynikami w LE. W Europie my dopiero raczkujemy. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ściąganie "starszych" zawodników ma gwarantować natychmiastowy sukces, tu tego sukcesu nie ma. I nie będzie... Nic, dziś kolejny test trenera. Zobaczymy... |
panowie .....poco te spory .Wszystkie pieniądze które trafiały do Wisły z TF CZYLI CUPIAŁA TO BYŁA TAK ZWANA POZYCZKA RYNKOWA W OWYCH CZASACH BYŁO TO około 30 procent rocznie i to zabiło rozwój WISŁY .Za pisanie o tym że sprowadzamy dziadków a własciwie dziadów byłem na tym forum wyzywany i banowany ,bez wątpienia przyczyną są pieniądze a własciwie ich brak .I trener oraz DS NIC TU ZROBICI NIE MOGĄ .ODSYŁAM DO WYWIADU Z WILCZKIEM MYŚLE ZE JAKO JEDYNY STWIERDZIŁ ZE ZE JESLI BĘDĄ PIENIĄDZE Z LM to należy je przeznaczyć na spłatę Cupiała.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:39. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl